Jarkko Ruutu – Jokeri

  • 994 976
  • 3 184

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
"Teloituspartio Väänänen", "IFK niskanpäällä", "Muut toimittajat ammattitaidottomia kiihkoilijoita" ja niin edelleen. Yhden lauseen pointti hukkuu tähän kaikkeen muuhun paskaan.

Sihvonen on suomalaisen journalismin syöpä, tai jotain vielä pahempaa jos mahdollista. Ei aiheesta enempää.

Sinänsä totta. Rönkä käsikirjoitti aikanaan Sihvoselle tietyn roolin ja hän vetelee sen mukaan. Mutta kun siitä siivoaa tuollaiset sanat pois niin jäljelle jää itse asia. Hauskaa sinänsä mutta jos Sihvosta pitäisi johonkin kiekkoilijaan verrata - ja miksipä ei, taustaa on kaukalosta ja aitiosta - niin se on Jarkko Ruutu. Molemmilla on sama ärsyttävä rottarooli mutta kyllä ne pelatakin osaavat. Sihvosen jutusta kun riisuu nuo pois niin se on asiaa.

En aiheesta enempää minäkään.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On eri asia tietää minkälainen pelaaja Ruutu on, kuin automaattisesti hyväksyä se. Yksi Ruutu on persoona, mutta mitä jos tuollainen käytös yleistyy? Luultavasti ei yleisty ja kun Ruutu lopettaa pelaamisen parin vuoden sisällä niin rajojen hakeminen varmaankin poistuu tossa mittakaavassa. Mutta entä jos ei poistukaan? Jos jokaiseen jengiin tulee pari "Ruutua", niin aikamoinen hulabaloo alkaa olla kentällä ja noihin temppuihn on oikeasti pakko puuttua ylhäältä käsin.

Se että yksi varuste eksyy "vahingossa" väärään vaihtoaitioon kerran kaudessa on vielä ihan piristävää, mutta jos niitä kamoja nyysitään useamman kerran erässä, joka pelissä, niin kauheasti ei enää naurata.

Keskustelu on käynyt jälleen kerran kuumana aiheen Jarkko Ruutu ympärillä. Kyyberi juttelee jälleen yllä asiaa. Ruutu on noussut niin näkyväksi pelaajaksi median takia, ettei nyt vallalla olevassa keskustelussa ole mitään kummallista. Jääkiekkoväki miettii, halutaanko Ruudun agitoinnin kaltainen toiminta pitää olennaisena osana kiekkoa, sillä varmasti nuorissakin vastaavia tyyppejä löytyy, joille Jakke on idolin asemassa. Tuskin joka jengissä tulee kahta JRuutua olemaan jatkossa, mutta kyllä tähän kehitykseen voidaan ja varmasti halutaankin vaikuttaa.

Ruutu on kiistatta taitava omassa roolissaan. Herran rooli on myös kaikkien tiedossa. Kuten Kyyberi toteaa, ei se kuitenkaan tarkoita että tuo rooli ja hänen toimintansa olisi hyväksyttävää. Kyllähän kaikille Gilliesin toiminnasta meuhkaajillekin varmaan on harvinaisen selvää, mikä Trevorin rooli on ja on aina ollut. Lisäksi on vieläpä maailman parhaita roolissaan. Minun mielestäni Ruutu saa mussuttaa ja psyykata vastustajaa. Totta kai (jossain se raja tosin menee hyvän maun kanssa). Jääkiekossa henkinen kantti on yksi tärkeä osa peliä, ja kyllä se on härnättävän heikkoutta jos ei tuollaista kestä. Halpamaiset taklaukset ja kyykkäämiset ovat sitten asia johon olisi pitänyt puuttua paljon nähtyä kovemmin sanktioin. Pidän myös hanskojenheiluttelutemppua todella säälittävänä ottaen huomioon, että Ruutu oli kyseisessä matsissa kyykännyt Melartin taklatessa ja ymmärrettävästi saattanut Ilarin tästä raivoihinsa. Jos haluaa ansaita kanssapelaajien kunnioituksen, tuollaisen tilanteen jälkeen joko tappelee tai sitten jättää härnäämättä. Jos ei ole kanssapelaajien kunnioitusta, hyväksyy tavallaan Melartin ja Gilliesin hyökkäysten kaltaiset temput.

Tiedän, että täällä on paljon ns. koodinvihaajia, joille koodia ei mukamas ole ja se ei tarkoita nykyään mitään. Mielestäni tämä on yksi suurimpia väärinkäsityksiä. Aina kun jossain toiminnassa on mukana useampia ihmisiä, muodostuu "koodi", joka määrittelee hyväksyttävän ja ei-hyväksyttävän toiminnan. Ei-hyväksyttävää toimintaa määritetään usein esim. lainsäädännöllä ja urheilun tapauksessa säännöillä. Aina jää kuitenkin paljon sääntöjen ja lain ulkopuolelle, jossa puolestaan toimii tämä "koodi". Tarvetta nimenomaisten asioiden kieltämiselle laissa/säännöissä ei ole niin kauan, kun tämä koodi on kaikkien selkärangassa ja sitä noudatetaan yleisesti.

Ennemmin tai myöhemmin löytyy aina joku, joka keksii, että tässä kohtaahan on laissa/säännöissä porsaanreikä ja näin ja näin voi tehdä kun sitä ei ole nimenomaisesti kielletty. Yleensä yhteisö suitsii tällaista toimintaa ilman että erillisiä lisäyksiä lakeihin tai sääntöihin tarvitaan, mutta toisinaan sääntöjä täydennetään tarpeen mukaan. Lisäksi esim. Suomen lainsäädännössä sovelletaan tietääkseni enenevässä määrin "yleisluontoista" (termi voi olla väärä) lainsäädäntöä, jossa joku toiminta voi olla rangaistavaa "hyvän tavan vastaisena", vaikkei sitä nimenomaisesti olisikaan kielletty.

Kyllä se koodi on olemassa. Se elää ajan mukana, tarkoittaa eri pelaajille vähän eri asioita ja varmasti aiheuttaa ristiriitoja subjektiivisuutensa vuoksi, mutta suurilta osin se tarkoittaa kaikille samaa. En epäile, etteikö Jarkko Ruutu tietäisi tätä, mutta hänen toimintansa teho perustuukin koodin tietoiseen rikkomiseen. Toisaalta ihmettelen, ettei Ruudulle ole mitään vakavampaa uransa aikana sattunut, mutta tämä selittynee sillä, että Jarkon agitointi NHL:ssä oli melko harmitonta. Olihan se ärsyttävä ja taitava jne. mutta ei siellä vastustajan tähtien tarvinnut pelätä, että mitä se Ruutu keksii. Kyykkääkö se vai ajaako päähän?

Lopuksi peräänkuuluttaisin loogisuutta niiltä, jotka puolustelevat typerimpiäkin tempauksia esim. Jarkko Ruudulta sillä, että kaikki tehdään voiton eteen. Ensinnäkin on vähintäänkin kyseenalaista, että Ruudun temppuilu auttaisi omaa joukkuetta. Vai onko jollain esittää jotain vakavia todisteita Ruudun tuomasta menestyksestä. Mikään HIFK:n alistaminen parin vuoden aikana ei liene vakavasti otettavan urheiluseuran mittapuulla menestystä.

Toiseksi hieman kärjistetty esimerkki. Jos ajatellaan, että kaikella toisten kunnioituksella voidaan pyyhkiä persettä, ja noudatetaan vain sääntökirjaa. Kärsitään rangaistukset niin kaikki on ok. Varmaan olisi järkevää, että neloskentän pommikoneosasto ajelisi esim. pleijareissa vastustajan ykköskenttää päähän ja selkään loukkaantumisten toivossa. Tämäkin olisi hyvin (ainakin aluksi) toteutettavissa niin, ettei mitään käskytystä tarvitse epäillä. Sattuuhan näitä. Miettikää esim. HIFK:lta Öfverström pelikieltoon (vaikka sitten loppuelämäkseen, ei paljon painaisi) vs. Aaltosen kausi ohi Kärpiltä. Samoin vastustajan veskan ajelu. Kyllähän tuo nyt parantaa oman jengin mahdollisuuksia voittoon. Vain voitollahan on merkitystä ja kaikki tehdään sen eteen. Muu on amatöörien puuhastelua.

Onneksi noin ei ole asiat, vaan voiton eteen on tehtävä kaikki lain (sääntöjen) ja yleisesti hyväksyttyjen eettisten periaatteiden raameissa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Jotta tämä keskustelu ei ajaudu ihan yhden rummun hakkaamiseksi, niin miksi vaikkapa TosiFani ei tuo keskusteluun mukaan esimerkiksi Savinaisen vittuilua Kasperi Kapaselle sen mutsista tai teidän viimekauden kakkoskoutsin huuteluista Rautakorvelle muuttaen tämän nimen hassunhauskaan muotoon Routakyrpä. Sä kun mainostit keskustelleesi eri pelaajien tms. kanssa niin nämä tiedothan sinulla jo olikin. Vai onko niin, että Ruudun huuteluista on helpompi soittaa totisena moraalinvartijan torvea?

EDIT:

BigRedCat: Hyvää settiä!
 
Viimeksi muokattu:

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Kirjottelin ton oman viimeisimmän viestini lähinnä sitä varten kun tuli tunne että täällä koitetaan perustella miksi Ruutu tekee jotain niille jotka eivät herrasta pelaajana tykkää. Ja kun se kyse ei ole siitä, kaikkien pitäisi tietää miksi herra tekee mitä tekee.

Kuten Total Hockey Foreverin koodisto-lähetyksessä jutusteltiin, niin kaikissa lajeissa on oma koodistonsa. Kirjoittamattomat säännöt ja toimintatavat on varmasti parempi termi, mutta koodi on ytimekkäämpi. On kahdenlaisia pelaajia jotka yleensä pelistä vähän riippuen ovat rasittavia.

Ensimmäinen on porsaanreikäniilot, jotka etsivät säännöistä porsaanreiän ja nauttivat kun voivat voittaa sen avulla. Eli puhtaasti sääntöjen mukaan sallittua, mutta vastoin pelin henkeä ja tavoitetta.

Toinen on sääntöniilot, jotka vetävät taskustaan sääntökirjan joka tilanteessa. Heitä löytyy kumman paljon jatkoajasta, varsinkin kun tunteita herättäviä tilanteita tapahtuu kaukalossa. Ihme ettei kukaan ole vielä kaivanut pelin viivyttämisen sääntöjä silloin kun kiekkoa pelataan alaspäin. Nämä heput eroavat edellisistä siinä suhteessa että he eivät halua toimia pelin hengen vastaisesti, koska he eivät yksinkertaisesti ymmärrä mikä se pelin henki on.

Jarkko on selvästi porsaanreikäniilo, joka tietoisesti pelaa pelin hengen vastaisesti ja käyttää sääntöjä hyväkseen (liigan tappelut, tuomareiden puuttumattomuus temppuihin so far).

Jos jääkiekon(kin) näkee pelinä jonka sääntökirja määrittelee täysin, ajautuu siitä keskustellessaan usein konflikteihin. Kuten sanottu, jokaisessa lajissa on omat sääntökirjan ulkopuoliset toimintatavat ja säännöstöt. Olkoon se sitten koodi, kirjoittamattomat säännöt tai pelin henki. Siitä on aika turha vääntää onko koodia olemassa vai ei, koska se on.

Jos sitä ei millää suostu uskomaan, niin näyttäkää sääntökirjasta se kohta jossa sanotaan että maalin edessä saa antaa poikittaista mailaa kiekottomaan pelaajaan enemmän kuin keskialueella.
 

Gemondo

Jäsen
Lopuksi peräänkuuluttaisin loogisuutta niiltä, jotka puolustelevat typerimpiäkin tempauksia esim. Jarkko Ruudulta sillä, että kaikki tehdään voiton eteen. Ensinnäkin on vähintäänkin kyseenalaista, että Ruudun temppuilu auttaisi omaa joukkuetta. Vai onko jollain esittää jotain vakavia todisteita Ruudun tuomasta menestyksestä. Mikään HIFK:n alistaminen parin vuoden aikana ei liene vakavasti otettavan urheiluseuran mittapuulla menestystä.

Toiseksi hieman kärjistetty esimerkki. Jos ajatellaan, että kaikella toisten kunnioituksella voidaan pyyhkiä persettä, ja noudatetaan vain sääntökirjaa. Kärsitään rangaistukset niin kaikki on ok. Varmaan olisi järkevää, että neloskentän pommikoneosasto ajelisi esim. pleijareissa vastustajan ykköskenttää päähän ja selkään loukkaantumisten toivossa. Tämäkin olisi hyvin (ainakin aluksi) toteutettavissa niin, ettei mitään käskytystä tarvitse epäillä. Sattuuhan näitä. Miettikää esim. HIFK:lta Öfverström pelikieltoon (vaikka sitten loppuelämäkseen, ei paljon painaisi) vs. Aaltosen kausi ohi Kärpiltä. Samoin vastustajan veskan ajelu. Kyllähän tuo nyt parantaa oman jengin mahdollisuuksia voittoon. Vain voitollahan on merkitystä ja kaikki tehdään sen eteen. Muu on amatöörien puuhastelua.

Onneksi noin ei ole asiat, vaan voiton eteen on tehtävä kaikki lain (sääntöjen) ja yleisesti hyväksyttyjen eettisten periaatteiden raameissa.

Ei kai täälläkään kukaan ole Ruudun kyykkäystä tai päähän kohdistunutta taklausta puolustellut? Ei toivottavasti, sillä ne ovat oikeasti vaarallisia temppuja joista kuuluisi palkita pitkällä pelikiellolla. Omasta mielestäni raja tulee vastaan siinä kohtaa kun yritetään vaarantaa toisen pelaajan terveys.

Mutta on yksi asia joka ei vain mene minun kaaliin. Minkä helvetin takia noita psyykkausmetodeja pitäisi alkaa kieltämään, kun ne olisi mahdollista vain jättää huomiotta jolloin niistä ei olisi mitään hyötyä Ruudulle, eikä mitään haittaa kenellekkään muulle. Tosin tämän on tainnutkin jo tajuta tässä Liigassa 12 joukkuetta, ei Ruutu ole juurikaan muita joukkueita kuin Hifkiä vastaan noita aseitaan käyttänyt koska ei niistä ole mitään apua muita vastaan. Hifkiin ne taas uppoavat kuin kuuma veitsi voihin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotta tämä keskustelu ei ajaudu ihan yhden rummun hakkaamiseksi, niin miksi vaikkapa TosiFani ei tuo keskusteluun mukaan esimerkiksi Savinaisen vittuilua Kasperi Kapaselle sen mutsista tai teidän viimekauden kakkoskoutsin huuteluista Rautakorvelle muuttaen tämän nimen hassunhauskaan muotoon Routakyrpä. Sä kun mainostit keskustelleesi eri pelaajien tms. kanssa niin nämä tiedothan sinulla jo olikin. Vai onko niin, että Ruudun huuteluista on helpompi soittaa totisena moraalinvartijan torvea?

EDIT:

BigRedCat: Hyvää settiä!

Täytyy sanoa, että kuulen nämä tapaukset ensimmäistä kertaa. Routakyrpä nyt mielestäni kuuluu koodiston piiriin, aikuinen mies tekee siinä itsestään naurettavan, eiköhän Rautakorpi ole kuullut pahempaankin. Eiköhän kaukalossa lentele mitä mielikuvituksellisimmat lempinimet.

Äidin tai muiden läheisten vetäminen mukaan vittuiluun onkin jo hyvin kyseenalaista, mutta valitettavasti tämän tyylistä tapahtuu kaukalossa. Joskus on joku jopa muistuttanut läheisen kuolemasta. Minusta hyvin tyylitöntä, on suunsoittajana sitten kuka tahansa pelaaja. Minusta tämän tyylisistä vittuiluista saisi tilaisuuden tullen palkita käytöskympillä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tosta Sihvosen Rudi-analyysistä nyt ei voine yllättyä. Pienen ja piskuisen paskalehden ei auta kuin huutaa mahdollisimman kovaa, jotta tulee huomatuksi. Sihvonenhan haukkuu ja haukkuu, mutta harvoin puree. Ts. kerjää huomiota sisällöttömällä metelöinnillä.

Sihvosen väite, että Gilliesin tulo mukaan paikallisiin on pitänyt matsit puhtaina, on käsittämätön rimanalitus. Repesin nauramaan, kun mies viitsi samassa videossa höpöttää jotain akateemisesta logiikasta. Gillies oli mukana kokoonpanossa kolmatta kertaa, ja pelasi toista kertaa. Kauden avausmatsissa Gillies ei ollut mukana, mutta peli oli silti siisti kuin sika pienenä. Toisaalta viime kaudella Gillies taiteili toisen maan liigassa, ja silti Stadin keskenäiset olivat siistejä (runkosarjassa). Tietysti Ruutu oli välillisesti syyllinen sekä Moseksen loukkaantumiseen että Peltosen noutamiseen, mutta mitään ylilyöntejä ei ole tapahtunut kertaakaan sitten "teloituspartio Väänäsen" ja "Nouto&kuriiripalvelu Salmen". Rudi on jatkanut näkymätöntä työtään HIFK:n kiusaksi kolmisen vuotta, jona aikana Jokerit on voittanut selkeän enemmistön keskenäisistä matseista. Nämä eivät välttämättä liity toisiinsa, mutta huomautan, että Ruudun aikana Jokerit on syyllistynyt tasan yhden ottelun aikana väkivaltaan (toki paskamaisella tavalla). Nämäkään seikat eivät estäneet Sihvosta käyttämästä omaa akateemista logiikkaansa ja toteamaan, että IFK:lla on jonkin sortin ylemmyysasema ja että Jokereilla on jotain hampaankolossa.

Anna mun kaikki kestää.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Noista Kyykkypaska on itse istunut 8 ottelua (4%) ja aiheuttanut välillisesti 01.09. 2012 tapahtumat 43 ottelua (24% kaikista).

Mistä lähtien yksi pelaaja on vastannut muiden tekemisistä?

Eiköhän jokainen pelaaja vastaa itsestään. Jos julleilla ei hermokontrolli pidä, kannattaa katsoa peiliin. Tai sitten voi tietysti jatkaa nykylinjalla ja syyttää Ruutua kaikesta.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Täytyy sanoa, että kuulen nämä tapaukset ensimmäistä kertaa. Routakyrpä nyt mielestäni kuuluu koodiston piiriin, aikuinen mies tekee siinä itsestään naurettavan, eiköhän Rautakorpi ole kuullut pahempaankin. Eiköhän kaukalossa lentele mitä mielikuvituksellisimmat lempinimet.

Äidin tai muiden läheisten vetäminen mukaan vittuiluun onkin jo hyvin kyseenalaista, mutta valitettavasti tämän tyylistä tapahtuu kaukalossa. Joskus on joku jopa muistuttanut läheisen kuolemasta. Minusta hyvin tyylitöntä, on suunsoittajana sitten kuka tahansa pelaaja. Minusta tämän tyylisistä vittuiluista saisi tilaisuuden tullen palkita käytöskympillä.

Asiallinen vastaus ja hyvät perustelut, kiitos siitä.

Mun pointti oli lähinnä se, että vaikka huono käytös ja koodin vastainen toiminta kulminoituu Ruutuun harrastetaan sitä laajassa mittakaavassa Suomikiekon eri sarjatasoilla ja ainoa joka saa aikaiseksi lööppejä on Ruutu. Esimerkki vaikka viime kierroksen Jokerit - Kalpa pelistä. A. Tyrväinen ajoi Kalpaikonin viiden kuukauden sairaslomalle ja sen suurempaa parranpärinää ei aiheesta ole kuulunut. Jos hypoteesina vaihdetaan Tyrväisen tilalle Ruutu olisi Jatkoajan sivut kaatuneet ruuhkautumisen johdosta ja teko olisi automaattisesti johtunut Ruudun kunnioituksen puutteesta toisia pelaajia kohtaan. Ja lähtipä aikoinaan koko Peltosen pahoinpitelyyn johtanut kierre paljon heppoisemmasta Ruudun teosta (Pakarisen taklaus) kuin Kapasen pitkälle sairauslomalle johtanut Tyrväisen taklaus.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
. Lisäksi esim. Suomen lainsäädännössä sovelletaan tietääkseni enenevässä määrin "yleisluontoista" (termi voi olla väärä) lainsäädäntöä, jossa joku toiminta voi olla rangaistavaa "hyvän tavan vastaisena", vaikkei sitä nimenomaisesti olisikaan kielletty.


Onneksi noin ei ole asiat, vaan voiton eteen on tehtävä kaikki lain (sääntöjen) ja yleisesti hyväksyttyjen eettisten periaatteiden raameissa.

Hieno kirjoitus! Näitä on kiva lukea, hienoa.

Lainsäädännössä lähtökohtaisesti mikään ei voi oikeusvaltiossa noin olla vaan teolle pitää aina löytyä rikosnimike jotta voidaan rangaista. Sivuseikka tässä asiassa mutta mainitaan nyt kuitenkin.

Toinen pikku huomio, veikkaan että Jakke edustaa koulukuntaa jonka mukaan jos et huijaa, et yritä tarpeeksi kovaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Jos hypoteesina vaihdetaan Tyrväisen tilalle Ruutu olisi Jatkoajan sivut kaatuneet ruuhkautumisen johdosta ja teko olisi automaattisesti johtunut Ruudun kunnioituksen puutteesta toisia pelaajia kohtaan. Ja lähtipä aikoinaan koko Peltosen pahoinpitelyyn johtanut kierre paljon heppoisemmasta Ruudun teosta (Pakarisen taklaus) kuin Kapasen pitkälle sairauslomalle johtanut Tyrväisen taklaus.

Tämä pitää paikkansa, J. Ruutu on maineensa vanki ja median lemmikki.

Et kai sinä tosissasi väitä, että Pakarisen taklaus olisi ollut koko syy Melartin päällekarkaukseen?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno kirjoitus! Näitä on kiva lukea, hienoa.

Lainsäädännössä lähtökohtaisesti mikään ei voi oikeusvaltiossa noin olla vaan teolle pitää aina löytyä rikosnimike jotta voidaan rangaista. Sivuseikka tässä asiassa mutta mainitaan nyt kuitenkin.

Toinen pikku huomio, veikkaan että Jakke edustaa koulukuntaa jonka mukaan jos et huijaa, et yritä tarpeeksi kovaa.

Kiitos kehuista. Ilmeisesti tuo hyvä tapa tulee enemmän kuvaan esim. liiketalouden puolella markkinointia ja sopimusten pätevyyttä tarkasteltaessa. Merkitystä sillä kuitenkin on: Hyvä tapa – Wikipedia Mutta tosiaan, en ole juristi ja viisaampia on näissä asioissa syytä uskoa! Sen, jos jotain, ovat omat vähäiset juridiikanopinnot opettaneet.

Jaken koulukunnan suhteen lienet oikeassa. Luulen myös, että Ruutu rakastaa rooliaan ja sen mukanaan tuomaa huomiota vähän liikaa ja tämä kääntyy toisinaan omaa jengiä vastaan. Jarkonkin voi olla vaikea erottaa joukkuetta hyödyttävän hämmentämisen ja oman itsensä ympärille rakentuvan joukkuetta haittaavan shown raja, joka on aikamoinen veteenpiirretty viiva. Täälläkin em. asia aiheuttaa tasaisin väliajoin keskustelua Jarkon hyödyllisyydestä jengilleen, ja näin se oli jo miehen HIFK-aikoina.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tämä pitää paikkansa, J. Ruutu on maineensa vanki ja median lemmikki.

Et kai sinä tosissasi väitä, että Pakarisen taklaus olisi ollut koko syy Melartin päällekarkaukseen?

Ei, mutta IFK teki siinä jo ison virheen että että se otti verukkeekseen sen tönäisyn.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Et kai sinä tosissasi väitä, että Pakarisen taklaus olisi ollut koko syy Melartin päällekarkaukseen?

En väitä että se olisi ollut koko syy vaan sen teon ristiriitainen tulkinta HIFK:n ja Jokereiden leirien välillä kulminoitui SBA:n ylilyöntiin.
 
Vapaassa maailmassa rangaistuksiin johtavat teot käy ilmi laki/sääntökirjoista. Niissä ei lue yhdessäkään, että Jarkko "the Rotta" Ruudun tekemiset olisi eri asemassa. Sitä odotellessa voidaan todeta, että siitä mistä ei tule rangaistusta, on sallittua. Toki muistetaan, että salittu ja hyvä maku eivät aina kulje käsi kädessä.

Pointti oli nyt se, että erään Jarkko-fanin mielestä ei voida jakaa jäähyjä tilanteista, joissa ei ole mitään todellista rikettä. Ei Sean Averyn ja Brodeurin välisessä skismassakaan ollut mitään todellista rikettä. Avery ei osu mailallaan vastustajaan eikä edes yritä osua. Kunhan heiluttelee.

Samoin Ruudun Jakke vain heiluttelee hanskojaan myllykutsun tyyliin, ja luikkii sitten pakoon. Jos ei siitä voi antaa jäähyä siksi, että "kyseessä ei ole mikään rike", niin ei silloin tuosta Averyn tempustakaan pitäisi jakaa jäähyjä. Ja jos taas perusteluna on se, että hanskanheiluttelun sanktiointi tappaa tunnetta pelistä, niin kyllähän tuo Averyn maskipelaaminen aiheutti tunnetta ihan samalla tavalla, eli änäri tappoi pelistä tunnetta moisen sanktioimalla.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Kiitos kehuista. Ilmeisesti tuo hyvä tapa tulee enemmän kuvaan esim. liiketalouden puolella markkinointia ja sopimusten pätevyyttä tarkasteltaessa. Merkitystä sillä kuitenkin on: Hyvä tapa – Wikipedia Mutta tosiaan, en ole juristi ja viisaampia on näissä asioissa syytä uskoa! Sen, jos jotain, ovat omat vähäiset juridiikanopinnot opettaneet.

Jaken koulukunnan suhteen lienet oikeassa. Luulen myös, että Ruutu rakastaa rooliaan ja sen mukanaan tuomaa huomiota vähän liikaa ja tämä kääntyy toisinaan omaa jengiä vastaan. Jarkonkin voi olla vaikea erottaa joukkuetta hyödyttävän hämmentämisen ja oman itsensä ympärille rakentuvan joukkuetta haittaavan shown raja, joka on aikamoinen veteenpiirretty viiva. Täälläkin em. asia aiheuttaa tasaisin väliajoin keskustelua Jarkon hyödyllisyydestä jengilleen, ja näin se oli jo miehen HIFK-aikoina.

Juristi en ole itsekkään ja tuskin viisaampikaan. Harhauduin sen verran että ajattelin vain rikoslain kannalta, kun kerran rangaistuksiin viitattiin. Ja ot loppuu osaltani tähän.

Jaken roolissa on kaksi puolta. Itse tykkään vaikken kaikkea hyväksy.

E: Arvostaisin vielä enemmän jos herra ottaisi rehellisen matsin kun haastetaan. Silloin vaan joutuisi matsamaan aika paljon. Liigan säännöillä tämä kääntyisi takuulla joukkuetta itseään vastaan. Joten ehkä parempi vaan ettei tappele. Ei tämä niin yksinkertaista ole, "fanillakaan".
 
Viimeksi muokattu:

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei suinkaan. Toki Gillies provosoitui. Se ei kuitenkaan poista sitä, että Gilliesin provosoitumisen taustalla oli Jarkko Ruudun jo pitkään jatkunut antijääkiekkoilullinen toiminta.

Väitit teon olleen kuitenkin yritys palvella jääkiekkoa. Haluatko tarkentaa näkemystäsi, että millähän tavalla? Tuosta ei ollut muuta kuin haittaa koko liigalle ja IFK:lle. Ainoastaan Jokerit hyötyi.

Gilliesin takaraivossa ei ole varmasti kolkuttanut mikään ajatus puhdistaa tai palvella jääkiekkoa. Teko oli pienen ohjeistuksen avittama spontaani lyönti.
 
Miksi kaukalossa saa huudella jos jonkinlaisia törkeyksiä joutumatta jäähylle, mutta keskisormen tai runkkauseleiden näyttelemisestä tulee kova penaltti? Kansainväliset käsimerkit tuovat peliin lisää tunnetta ja viihdearvoa vaarantamatta kenenkään fyysistä terveyttä. Pitäisikö ne sallia siinä missä härskit huutelutkin?
 
Väitit teon olleen kuitenkin yritys palvella jääkiekkoa. Haluatko tarkentaa näkemystäsi, että millähän tavalla?
Sillä tavalla, että niitti naamaan muistuttaisi niitattua pelaajaa jääkiekon kirjoittamattomista säännöistä.

Tuosta ei ollut muuta kuin haittaa koko liigalle ja IFK:lle.
Olen eri mieltä. Isossa kuvassa kirjoittamattomien sääntöjen sitovuudesta ei ole haittaa.

Gilliesin takaraivossa ei ole varmasti kolkuttanut mikään ajatus puhdistaa tai palvella jääkiekkoa.
Ei varmastikaan ajatus, vaan luonnollinen vittuuntunut reaktio, joka seurasi jatkuvasta kirjoittamattomien sääntöjen rikkomisesta, toisin sanoen antijääkiekkoilullisesta toiminnasta.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sillä tavalla, että niitti naamaan muistuttaisi niitattua pelaajaa jääkiekon kirjoittamattomista säännöistä.

Ok, no yritykseksi varmaan jäi. En usko, että Rudille tuli mikään koodisto ym mieleen ja jatkaa vanhalle tyylilleen uskollisena.

Ei varmastikaan ajatus, vaan luonnollinen vittuuntunut reaktio, joka seurasi jatkuvasta kirjoittamattomien sääntöjen rikkomisesta, toisin sanoen antijääkiekkoilullisesta toiminnasta.

Mitäköhän nämä rikkomiset ovat tällä kaudella olleet? Rudihan on pelannut varsin puhtaasti ilman mitään ylimääräisiä temppuiluja, lo. vastustajan sanallista psyykkaamista. Eli, jos avaudut vastustajalle, rikot kirjoittamattomia sääntöjä? Ainakaan viime kausista on turha lähteä jankkaamaan, kun kaveri on viettänyt täällä vasta pari kuukautta.

Edit. boldaus oma
 
Ok, no yritykseksi varmaan jäi. En usko, että Rudille tuli mikään koodisto ym mieleen ja jatkaa vanhalle tyylilleen uskollisena.
Aivan. Siksi käytinkin sanaa yritys. En usko, että Ruutu muuttaa toimintaansa tuon vuoksi.

Mitäköhän nämä rikkomiset ovat tällä kaudella olleet?
Käsittääkseni Ruutu on sekä ET-matsissa että viime perjantain matsissa ensiksi antanut ymmärtää olevansa valmis matsaamaan, mutta ei ole kuitenkaan lähtenyt. Tuohon päälle apinoinnit Gilliesin ja Leinosen suuntaan ET:llä.

Ainakaan viime kausista on turha lähteä jankkaamaan, kun kaveri on viettänyt täällä vasta pari kuukautta.
Eiköhän nuo ole kuitenkin Gilliesin tiedossa ja siten veikkaan kynnyksen Ruudun kohdalla olevan aika lailla matalampi kuin muiden pelaajien kohdalla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pointti oli nyt se, että erään Jarkko-fanin mielestä ei voida jakaa jäähyjä tilanteista, joissa ei ole mitään todellista rikettä. Ei Sean Averyn ja Brodeurin välisessä skismassakaan ollut mitään todellista rikettä. Avery ei osu mailallaan vastustajaan eikä edes yritä osua. Kunhan heiluttelee.

Eikös tähän reagoitu lisäämällä sääntöjä ja "heiluttelu" on nyt ainakin änärissä kieletty? Averyn tie siis tukittiin, kun löydetty porsaanreikä oli riittävän epäurheilijamainen.

Samoin Ruudun Jakke vain heiluttelee hanskojaan myllykutsun tyyliin, ja luikkii sitten pakoon. Jos ei siitä voi antaa jäähyä siksi, että "kyseessä ei ole mikään rike", niin ei silloin tuosta Averyn tempustakaan pitäisi jakaa jäähyjä. Ja jos taas perusteluna on se, että hanskanheiluttelun sanktiointi tappaa tunnetta pelistä, niin kyllähän tuo Averyn maskipelaaminen aiheutti tunnetta ihan samalla tavalla, eli änäri tappoi pelistä tunnetta moisen sanktioimalla.

Tässä vertailussa on mittasuhde ero. Averyn hommasta ei oltu sanktioitu mitään kun taas sm-liigassa hanskojen tiputtelusta tulee helposti 5 pelin panna ja erityisesti the Rotan tapauksessa paskamyrsky mediasta. Eli kun Ruutu harjoitteli lentämistä, niin kaikkien olisi pitänyt tietää -huomioiden myös Jokereiden toimiston linjaukset- että ei tule tappelua. Mitä tulee epäurheilijamaisuuteen, niin ei noita kahta voi verrata. Maalin aiheuttaminen (en nyt varmasti muista tuliko maali Averyn tempauksesta) ja vastustajan typeryyteen luottaminen on oikeastaan eri planeelta. Mitä tappeluun tulee, niin kaikki seurat ovat huomanneet, että ne on sanktioitu niin raskaasti, että se osa koodia on riivitty pois. Kaikkiin seuroihin ei tietysti lasketa erästä menneen maailman kuittivihkoklubia.

Tarkennetaan vielä sen verran, että minusta rotille muistuttelu pitäisi sallia muuttamalla rangaistukset kohtuullisiksi eli kohteelle OT lisäksi max 1 peli ja aloittajalle sitten enemmän. Pitäisi kurissa törkytaklaukset ja vastustajan käsien rikkominen mailalla vähenesi. Ruutuun tällä ei olisi vaikutusta, sama show on pyörinyt myös änärissä, missä poliiseja Ruudun aikaan oli.
 

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko linkkejä videoihin tapauksista, joissa Ruutu änärissä harjoitti samanlaista hanskan heiluttelua ja kyykkäilyä kuin Melartia vastaan?

Jarkko Ruutu owns Dion Phaneuf! - YouTube

Siinä nyt noin kahden sekunnin googletuksella yksi hanskojen heiluttelu. Selostajienkin reaktioista huomaa miten kovaa nahilassa suhtaudutaan tuollaisiin rottatekoihin.

Kyykkäilyjä en nyt äkkiseltään muista tapahtuneen, vaikka eivätpä nekään yllättäisi. Puremisia + kuolevia joutsenia sitten sitäkin enemmän. :)
 
Jarkko Ruutu owns Dion Phaneuf! - YouTube

Siinä nyt noin kahden sekunnin googletuksella yksi hanskojen heiluttelu.

Kyllä minä tuon tilanteen olen nähnyt moneen kertaan, mutta et vastannut kysymykseen. Ei tuossa ole sellaista hanskojen vatkaamista, jota Ruutu Melartia vastaan harjoitti. Onko linkkejä sellaisiin tapauksiin, joissa Ruutu änärissä heiluttelee pitkään hanskojaan ikään kuin olisi ne pudottamassa, ja lähtee sitten pakoon, kun vastustaja pudottaa hanskat?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös