Jarkko Ruutu – Jokeri

  • 995 039
  • 3 184

Tuoppi

Jäsen
Mutta, nallekarkit eivät mene tasan. Ruutu pääsee otsikoihin, ihan sama mitä tekee, ja siitä paineesta johtuen SM-liigan päättäjät luultavasti laskevat alleen ja antavat muutaman ottelun pelikiellon.

Itseppä ollaan ollaan vastuussa nallekarkkiemme vähyydestä. Jarkko Ruutu saa "erikoiskohtelua" mediassa ja kurinpidossa. Tämä oli päivän selvä asia jo silloin kun äijää hankittiin. Nyt taas otsikoissa liittettynä jokerilogoon sellaisen asian tiimoilta josta lähinnä IFK oli otsikoissa silloin kun minä jokereista innostuin 90-luvun alussa!
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itseppä ollaan ollaan vastuussa nallekarkkiemme vähyydestä.

Juuri näin, kyllähän se oli tiedossa, että Jarkko tulee viihtymään otsikoissa, hyvässä tai pahassa. Mutta kuitenkin aina pistää miettimään, että miksi uutiskynnys on niin matala ja miksi pitää otsikoida uutiset antamaan väärää kuvaa tapahtuneesta.

Urheilulehden sivuilla käyn aina silloin tällöin, odotan jotain analyysia ottelusta tai ennakkoa, mutta viimeksi siellä oli tämä Esko Seppäsen teksti Jakesta, joka alittaa riman niin alhaalta kuin olla ja voi. Ehkä ensi kerralla sieltä löytyy jotain luettavaa, jalkapallo on ajanut kirkkaasti ohi jääkiekosta ainakin UL:n sivuilla.
 

mohikaani#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Flyers
Kova itkeminen puhtaasta avojään taklauksesta. Ruudulla ei nouse kädet liian ylös, ei tule kyynärpäätä päähän. Vauhtikaan ei näytä kovalta Ruutu liukuu tilanteeseen. Sm-liiga säännöillä tulee tietenkin ulosajo niinkuin aina kun taklattava loukkaantuu, mutta ei tuosta pelilkieltoa pitäisi tulla. Nuo sukeltelut Jarkko voisi kyllä jättää pois hävettävää käytöstä jääkiekkoilijalta.
 

Vulak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks. Portland Pirates ja HIFK
Kova itkeminen puhtaasta avojään taklauksesta. Ruudulla ei nouse kädet liian ylös, ei tule kyynärpäätä päähän. Vauhtikaan ei näytä kovalta Ruutu liukuu tilanteeseen. Sm-liiga säännöillä tulee tietenkin ulosajo niinkuin aina kun taklattava loukkaantuu, mutta ei tuosta pelilkieltoa pitäisi tulla. Nuo sukeltelut Jarkko voisi kyllä jättää pois hävettävää käytöstä jääkiekkoilijalta.

Eihän se puhdas ollut, Ruutu ajo kiekottoman Lehkosen pystyyn ja päätti todennäköisesti Lehkosen kauden samalla. Mielestäni taklauksesta tekee raskauttavan se, että suuri määrä taklauksen voimasta kohdistuu Lehkosen kupoliin. Pelikieltoa voi raskauttaa taklaajan historialla.

Sääntökirjan mukaan Lehkonen ei ollut kiekollinen pelaaja koska kiekko oli jo toisen kalpan jätkän hallussa. NHL:ssä Lehkonen olisi ollut kiekoton koska taklaus tuli liian myöhään (0.5s) ja koska Ruutu oli liian kaukana (käsivarsi + maila). Lisäksi NHL:n kurinpito todennäköisesti arvioisi taklauksen voiman kohdistuneen suoraan päähän ja koska taklattava loukkaantui - pelikiellosta tulisi tuntuva, luokkaa 25 peliä kuten Torreskin sai Hossan telomisesta.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Mielestäni taklauksesta tekee raskauttavan se, että suuri määrä taklauksen voimasta kohdistuu Lehkosen kupoliin.

Että mitä? Taklaus tulee myöhään, mutta kontakti itsessään on puhdas, koska Rudilla on kädet alhaalla eikä mitään hyppyliikettäkään tapahdu. Eiköhän tässä nyt vedetä linjoja vähän turhan suoriksi, mikä ei sinällään yllätä.
 

Sheriffi13

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Raffi Torres
Voi olla, että tarttee mennä optikolle, mutta ei se mun mielestä suoraan päähän osunut. Varmaan juuri niin, että pää on iskeytynyt taklauksen voimasta jäähän ja sen seurauksena aivotärähdys.
Sanoisin, että homman ydin nyt on kuitenkin juuri tuo kiekottoman pelaajan taklaaminen täysin puun takaa ja vielä niin, että Ruutu olisi helposti voinut olla myös taklaamatta, mutta ei halunnut. Käytännössä siis halusi vahigoittaa.
Torresin taklaukseen en lähtisi vertaamaan, koska se oli oppikirjamainen päähänkohdistunut taklaus. Mutta olet oikeassa, että änärissä tulisi tästä kyllä kovemmat sanktiot kuin mitä SM-liiga todennäköisesti tulee antamaan.

Nämä nyt mietteitä kehä 3:sen ulkopuolelta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings

Ei vittu sentään.. Mistä näitä "asiantuntijoita" sikiää? Ruudun taklaus tulee ehkä hivenen myöhässä ja tässä puhutaan alle sekuntin viiveestä. Se lasketaanko Lehkonen tuossa enää kiekolliseksi on aika tulkinnanvarainen juttu. Jos tämä miehenalku olisi ymmärtänyt ammattilaisjääkiekon lainalaisuudet, niin olisi pitänyt päänsä ylhäällä ja tästä taklauksesta puhuttaisiin korkeintaan muutamassa viestissä "hienona pommina".

Päähänkohdistunutta tuosta kontaktista ei saa edes räikeimmillä värilaseilla. Taklauksena niin puhdas kuin vaan voi olla. Ainut tulkinnanvaraisuus on tuo kiekoton vs. kiekollinen vertailu. Koska tässäkin liikutaan harmaalla alueella ja erilisia tulkintoja on yhtä monta kuin tulkitsijaa, ei tilannetta objektiivisesti voi siis pitää mitenkään räikeänä tai selvänä kiekottoman kolaamisena.

0-2 ottelua sanktiota, 3 sulatan juuri ja juuri, mutta kaikki sen yli on osa naurettavaa ajojahtia ja median aiheuttamaa paskannusreaktiota..

Jarkko on ihmisten ihon alla ja sen vuoksi kaikenmaailman jullit ratsastavat tänne argumentteineen tuomitsemaam taas loppukaudeksi pelikieltoa... Säälittävää, mutta silti hauskaa!
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
ES-Esko kirjoitti vielä kevääll 2011 näin. http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/kultakyparan-raju-nukutuspommi-kuohuttaa-%E2%80%93-%E2%80%9Deiko-haveta-yhtaan-sm-liiga%E2%80%9D

Oleelliset osat tästä jutusta on se, että ES-Esko piti tota taklausta täydellisenä. Kyseessä siis toi Varakkaan pommi Liivikkiin.

Esko halusi vain pönkittää hifkin imagoa isona, pahana ja kovuutta pelkäämättömänä joukkueena tuon jutun myötä. Ei siinä muuta agendaa ollut kuin ajaa oman kannattamansa joukkueen etua. Ihan normaalia urheilulehteä ja Eskoa.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eiköhän tosta Jarkolle napsahda semmoinen 4-6peliä kakkua.
Toivotaan että Artturi luistelee vielä tällä kaudella Kalpan miehistön mukana.
Jotenkin vaan toivoisin että tulisi se 2peliä kakkua niin nähdään onko herra #25 mukana lauantaina Nordiksella.
Oliko missään puhetta monelta asiasta tulee mahdollisesti päätös?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
ES-Esko kirjoitti vielä kevääll 2011 näin. http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/kultakyparan-raju-nukutuspommi-kuohuttaa-%E2%80%93-%E2%80%9Deiko-haveta-yhtaan-sm-liiga%E2%80%9D

Oleelliset osat tästä jutusta on se, että ES-Esko piti tota taklausta täydellisenä. Kyseessä siis toi Varakkaan pommi Liivikkiin.

Tällä hetkellä Seppänen käy twitterissä Ruutu-sotaansa kirjoittelemalla kaikenlaista syljen suuhun tuomaa paskaa. Väittää mm, että taklaus oli ennen kaikkea tarkka (tarkoittanee päähän kohdistunut) ja tarkoitettu nukuttamiseen. Eli osoittaa vain sen, minkä me jo tiedämme: median edustajista Rudi on eniten narisijan ihon alla. Seppänen osasi myös analysoida, miksi Jokerien kannattajia on pajon puolustelemassa Ruudun tekoa. Yläastelaisilla on kuulemma nyt hiihtoloma. Vitsi miten pätevä argumentti. Naurattaa.

Niin ja Raffi Torreksen Hossa-tööttiin vertaaminen on täysin käsittämätöntä. Kyseessä oli kuitenkin viime NHL-kauden rumin ja vakavin taklaus. Rudin taklaus ei varmasti osunut päähän lainkaa --> ei ollut nukutus.
 

Sheriffi13

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Raffi Torres
Menee vähän OT:ksi jo mutta ketä vittu sen Seppäsen juttuja jaksaa lukea\kuunnella. Kyseessä kuitenkin ehkä väsynein toimittaja ikinä.

Mut sori, meni off topic. Älkää please bannatko
 

TJ MACKEY

Jäsen
Ei vittu sentään.. Mistä näitä "asiantuntijoita" sikiää? Ruudun taklaus tulee ehkä hivenen myöhässä ja tässä puhutaan alle sekuntin viiveestä. Se lasketaanko Lehkonen tuossa enää kiekolliseksi on aika tulkinnanvarainen juttu.
Ei se ole mikään tulkinnanvarainen juttu tässä tapauksessa. Hei ihan oikeasti, suurin osa fiksuista Jokeri-faneista on valmis myöntämään, että taklaus oli tarpeeton ja tuli myöhässä. Sitten on näitä totuuden kieltäviä, jotka muuttavat aina mustan valkoiseksi.

Pelottavinta koko tässä casessa on ihmisten suhtautuminen siihen, tai lähinnä puolin ja toisin tapahtuva puusilmäisyys. Ollaan niin syvässä omissa poteroissa, että kunhan oma leiri pysyy mielessä niin muulla ei ole mitään väliä. Kovat on arvot. Loppuun vielä termit pikkumies, ämmä, kukkahattutäti, pää pystyyn ja miesten peli. Ugh!
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tuskinpa tulisi, Ruutu veti vaan tilanteen loppuun ja sitäpaitsi NHL:ssä pelaajat osaavat pitää päänsä ylhäällä ja tarkkailla näitä pommeja pikkaisen paremmin kuin täällä SM-liigassa. Ikävä, että Lehkonen loukkaantui, mutta jääkiekko on kontaktilaji.

Nyt on (Mestiksen tosin) kurinpitäjän toimesta oikein kirjallisesti todettu, että on rangaistusta koventava seikka, kun taklattava ei pidä päätään ylhäällä vaan lämärin jälkeen puhaltelee muniinsa ja joutuu siten taklatuksi. Voi kilinvittu tätä kotimaista kurinpitolinjaa, niin liigassa kuin Mestiksessäkin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Vertailun vuoksi Varakkaan huomattavasti myöhemmin tullut ja kolme kertaa kovemmalla vauhdilla tullut taklaus Liivikiin sai aikaan tässä ketjussa n. 250 viestiä.

Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Varakkaan taklausta kehutaan hienoksi pommiksi ja ihmetellään ulosajoa sekä naureskellaan tuomareille jotka paskoivat housuunsa. Jos Jarkko Ruutu ajaisi Liivikin aivan identtisesti menisi Jatkoaika tukkoon.

Tuohan oli puhdas taklaus? Liivik on tilanteessa kiekollinen pelaaja, joten miksi ihmeessä Varakas ei olisi saanut taklata? Ei mitään tekemistä tapaus-Lehkosen kanssa.
 

snowman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä hetkellä Seppänen käy twitterissä Ruutu-sotaansa kirjoittelemalla kaikenlaista syljen suuhun tuomaa paskaa. Väittää mm, että taklaus oli ennen kaikkea tarkka (tarkoittanee päähän kohdistunut) ja tarkoitettu nukuttamiseen. Eli osoittaa vain sen, minkä me jo tiedämme: median edustajista Rudi on eniten narisijan ihon alla. Seppänen osasi myös analysoida, miksi Jokerien kannattajia on pajon puolustelemassa Ruudun tekoa. Yläastelaisilla on kuulemma nyt hiihtoloma. Vitsi miten pätevä argumentti. Naurattaa.

Vastaus ES:lle Twitterissä "@KukkaP: @EskoSeppanen sä oot vitun huora julli tyyppi tapa ittes HOMO"

Tuo yllä oli vain yksi, näitä löytyy paljon! Mahtavaa tavaraa ja kertoo itsessään jo erittäin paljon!

En perusta Urheilulehden jutuista, mutta kyllä minusta tuo viittaus Eskolta yllä tuntuu hyvin perustellulta.
"Ihmettelin, että jopas nyt on jokerifaneilla aikaa puolustella Ruutua keskellä arkipäivää. Mutta yläasteethan ovat hiihtolomalla"
Ja Jari Porttila jatkoi"Jari Porttila ‏@JariPorttila
@EskoSeppanen ihmettelin itse samaa, mutta tuohan antaa vastauksen siihen."
 

KRONOS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin vire & Pate

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Googletuksen paikka

Hakusanat torres hossa hit . 25 matsia penaltia. Ihan kuin Jarkon niitti.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
On kyllä saanut ihan käsittämättömät mittasuhteet tämä keissi. Viimeisimpänä nyt vaikka erään Hämeenlinnalaisen ex-päätoimittajan töräytys ja Seppäsen twitter-avautumiset. Ehkä pahin aivopieru oli iltasanomien vertaus Raffi Torresin teloitustaklauksen ja Ruudun taklauksen välillä. Kirjoitusten taso siis tuskin hirveästi laskee, jos otan mallia Urheilulehdeltä ja haastattelen itseäni.

Taklasiko Ruutu kiekotonta pelaajaa? Kyllä
Oliko taklaus turha? Kyllä, turhaan Ruutu tarjosi Kalpalle mahdollisuutta tulla peliin mukaan.
Oliko taklaustapahtuma itsessään puhdas? Kyllä
Oliko kyseessä pahin teloitus liigassa ikinä (niin kuin monista kirjoituksista voisi päätellä)? Ei todellakaan.

Viimeiseen kohtaan kiteytyykin mielestäni koko homman pointti. Tällä kaudella on nähty useampia vastaavanlaisia tilanteita, missä ajellaan kiekotonta pelaajaa, eikä aina läheskään yhtä puhtaasti kuin Ruutu lauantaina. No kun tekijänä on #25 niin kyllähän se herättää ihan eri tavalla tunteita kun jonkun Töppösen taklatessa Löppöstä. Mielekiintoista nähdä mitä liigan kurinpito tästä arpoo. Sieltä voi tulla käytännössä iha mitä tahansa nollan ja kymmenen pelin väliltä.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös tuo keskialueella jatka kiekon päätyyn jota kohti lähtee sen jälkeen tavoittelemaan?

Millä perusteella katsot Liivikin kiekolliseksi ja Lehkosen kiekottomaksi jopa siinä mittasuhteessa, että näillä tapauksilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa?
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Millä perusteella katsot Liivikin kiekolliseksi ja Lehkosen kiekottomaksi jopa siinä mittasuhteessa, että näillä tapauksilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa?

Sillä perusteella, että Liivik löi kiekon päätyyn ja oli kiekollinen pelaaja taklaustilanteessa. Tosin tästä saa tietysti helposti tulkintoja, jolloin se vekkarin käyttäminen kai tulee kysymykseen. Mutta sääntöjen mukaan kiekollinen pelaaja, ja tapauksilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sillä perusteella, että Liivik löi kiekon päätyyn ja oli kiekollinen pelaaja taklaustilanteessa. Tosin tästä saa tietysti helposti tulkintoja, jolloin se vekkarin käyttäminen kai tulee kysymykseen. Mutta sääntöjen mukaan kiekollinen pelaaja, ja tapauksilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Olet hyvä pykälien tulkitsija. Tuollaisiin suorituksiin en usko monen pystyvän. Onko sinulla aikaisempaa kokemusta pykälien ja säännösten tulkitsemisesta? Onko taidoillesi ollut kysyntää?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Ihmettelin, että jopas nyt on jokerifaneilla aikaa puolustella Ruutua keskellä arkipäivää. Mutta yläasteethan ovat hiihtolomalla"
Ja Jari Porttila jatkoi"Jari Porttila ‏@JariPorttila
@EskoSeppanen ihmettelin itse samaa, mutta tuohan antaa vastauksen siihen."

Normaaleilla lapsillahan on parempaakin tekemistä arkipäivisin kuin notkua twitterissä, onneksi.

Hyvä, että Jokerit on edelleen "in" peruskoulussa, niin se oli minunkin nuoruudessani :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös