Jarkko Ruutu – Jokeri

  • 996 231
  • 3 184
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Tämä sopimus oli valtavan hieno uutinen. Toivoin sitä kovasti. Tervetuloa kotisuomeen Jarkko Ruutu! Yksi kaikkien aikojen suurimpia suosikkipelaajiani. Aivan sama, missä pelaa Suomessa. Jarkko Ruutu on yksi syy, miksi tulen sateisena lokakuun tiistaina matelemaan katsomaan Pelicans - Jokerit peliä ja hankkimaan flunssan.

Yksi syy lisää katsoa Jokereiden pelejä. Nyt kun vielä niputtavat samaan ketjuun niiden kahden muun syyn takia, niin aijaijai.. Meinasin ensin katsoa avauskierroksella Tampereen paikallisen Nelonen Prolta, mutta kyllä se kanava kääntyy siihen Urhoon.
 

Pande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Tässä muutama plussa ja miinuskin vuorokausi siirrosta kaikkien lehtijuttujen ja keskustelujen jälkeen. Plussat jonkinlaisessa tärkeysjärjestyksessä.

+ Westerlund ja Kekäläinen tietävät tasan tarkkaan mitä saavat eli puuttuvan palasen ja vahvistuksen joukkueeseen
+ Ruutu sopii moneen rooliin ja uskon, että Westerlund jos kuka osaa saada herrasta parhaan hyödyn joukkueelle
+ suuri määrä kokemusta ja johtajuutta melko nuoreen joukkueeseen (kokemusta, joka varmasti korostuu entisestään playoffeissa)
+ lisää fyysisyyttä ja taklauksia sytyttämään joukkuetta ja katsojiakin vaikeina hetkinä
+ Jokereiden saama mediahuomio nyt ja kauden aikana
+ lisää katsojia, jotka tulevat jännäämään jo pelkästään Ruudun edesottamuksia

- pitkä sopimus, joka ilmeisesti kuitenkin oli oleellinen asia yleensäkin sopimuksen saamiseksi
- naapuritausta

Lisäksi herännyt pari kysymysmerkkiä Ruudun omista kommenteista eri haastatteluissa.

??? NHL-pykälä - Onko mahdollista lähteä rapakon taakse vielä täksi kaudeksi? ("Pelataan nyt ensimmäinen ja toinen peli ja katsotaan sitä sen jälkeen, Ruutu päätti" (lainaus Ylen haastattelusta liittyen kysymykseen NHL-pykälästä). Onko tämä sittenkin vain Kekäläisen ovela kikka saada suuri huomio Jokereille ja lisäväriä kauden avaukseen ja Ruutu lähteekin NHL:ään, kun siellä kausi alkaa? Se puhuttu 1.ketjun laituri sisään NHL:n leirien päättymisen jälkeen?
??? Ruudun suunnitelmat peliuran jälkeen - Kommentien perusteella en usko, että mitään jobia on luvattu valmiiksi. Ruutu puhui Jatkoajan haastattelussa Jokereista lajin korkeakouluna eli uskoisin, että Kekäläinen toimii varmastikin Ruudulle jonkinlaisena mentorina ja valmistaa kaveria tulevaan uraan jääkiekon parissa pelaamisen jälkeen. Tämäkin varmasti painoi vaakakupissa, kun Ruutu päätyi valitsemaan Jokerit.
 
Viimeksi muokattu:

Tuoppi

Jäsen
Eli tähän mennessä yksi fani on ilmoittanut pysyvänsä poissa matseista Jarkon takia? Eiköhän tässä voitolle jäädä ja aika reilusti. Pysy vaan jatkossakin poissa jos pidät yhtä pelaajaa seuraa suurempana.

En ole koskaan ymmärtänyt tuota latteutta "pidät pelaajaa joukkuetta suurempana". Eli joukkuetta pitää kannattaa vaikka se tekisi mitä ja palkkaisi millaisia sikoja tahansa? Onko tää jokerifanius joku kultti jossa ei saa olla omia mielipiteitä ja logoa palvotaan kyseenalaistamatta?

Mun mielestä asia vaan on niin että Jarkko Ruudussa henkilöityy kaikki se mikä ei kuulu jokerikiekkoon. Tämä siitäkin huolimatta että ei ihan millään mikkihiiri -linjalla ole tässä männä vuosilla (enää) mentykään ja joukkueessa on ollut jos jonkinlaista sikailijaa. Mutta ei saman mittakaavaan numeroa itsestään kentällä tekevää kuin Jarkko Ruutu.

Ja Jarkkohan nimemomaan on seuraa suurempi! Se tulee kyllä näkymään tulevalla kaudella. Näkeehän sen jo tästä kohustakin. Jarkko on jo nyt suurempi kuin itse joukkue tai muut hankinnat. Ollut sitä jo jokusen viikon. Koko Jarkon "juttu" perustuu ainakin SM-liigassa ja maajoukkueessakin itsensä esille tuomiseen temppuilun kautta jonka on sitten välillisesti mukamas tarkoitus auttaa joukkuetta. Milloin siitä on ollut jotain hyötyä?

Kaiken tän vuodatuksen jälkeen yhä niin puolueettomasti kuin mahdollista sitä mieltä että Erkka kärsii pahimman luokan seniiliydestä jos luulee että Jarkko Ruudun tempuista on SM-liigassa mitään muuta kuin haittaa.

P.S. Se väri minkä Jarkko tuo liigaan on muuten punainen. Ja nyt Jarkko Ruudun tulon myötä jokerit on minusta lähempänä mini-IFK:ta kuin koskaan aikaisemmin. Ei tätä viime vuosien Jalosen valmentamaa ja Granlundeihin ja Peltosiin henkilöityvää IFK:ta vaan sitä perinteistä sika-IFK:ta.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
On loistava asia, että huomio kääntyy Jarkko Ruutuun ja muu joukkue saa keskittyä liigakauteen rauhassa. Tämä on mielestäni ehdoton bonus. Kaiken lisäksi Ruutu on pelaaja, joka nimenomaan osaa nauttia tuosta huomiosta kentällä ja sen ulkopuolella, win-win situation.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
No se että Tuoppi pitää 3(+) sapattivuotta Jokereista ei välttämättä ole niin huono asia. Henkilökohtaisesti en arvosta kannattajia jotka boikotoivat koko seuraa ja sen historiaa yhden pienen tapauksen johdosta. Ymmärtäisin jos Jokereilla olisi selkeä identiteetti rakennettu vuosikymmenten aikana, ja nyt Keklu tietoisesti romuttaisi sitä palanen palaselta, mutta kun tilanne ei ole se. Identiteetti on valitettavasti 2000-luvulla ollut vain kultaisia muistoja ja vanhojen partojen oluthuuruisia keskusteluja. Vai voisiko joku hyvällä omallatunnolla sanoa että Areenan aikana Jokereita on määrätietoisesti rakennettu entisaikoijen identiteetin mukaan? Höpöhöpö.

Ehkä 10 vuoden päästä voimme todeta että Keklu oli eri kiva mies kun tuli ja pisti hommat kondikseen. On jatkuvuutta ja on identiteettiä. Sen näkee sitten.

Joten lause "Ruutu ei ole Jokereiden näköinen pelaaja" on sinänsä jo vähän arveluttavaa. Oliko Sean Gagnon? David Ling? Kai Tuoppi muisti pysyä kotona silloinkin. Vai onko syynä ne about 130 peliä hifk:n paidassa? Olihan Peltosellakin jopa hieman enemmän tullessaan Jokereihin. Kai boikotti tuli silloinkin? Vai onko tässä vain henkilökohtaiset syyt, ja median luoma mielikuva sekopäisestä ääliöstä, jolla ei pääkopassa tapahdu mitään ja ylilyöntejä tulee liukuhihnalta? Kuitenkin itselläni on sellainen kuva että Jarkko on erittäin fiksu pelaaja, ja todellisia ylilyöntejä tulee nykyään aika harvoin. Kun tietoisesti pelaa rajalla, niin välillä menee rajan yli. Mutta jos katsoo esim. herran maajoukkuepelejä, niin aika värilasit saa olla että Jarkosta saa ylilyöntiherkän sekopään.

Sanoisin että jos yksi pelaaja saa fanin näyttämään persettä koko joukkueelle 3(+) vuoden ajaksi, niin on vähintäänkin hyvä asia että kyseinen fani siirtyy vaikka naapurin peleihin katsomaan lätkää.

Mitä tulee itse Jarkkoon, niin erittäin paljon tervetuloa. Itse arvostan pelaajaa suuresti sekä pelillisten avujen että kaukalon ulkopuolisten toimien johdosta. Onhan siinä ifk-leima, mutta olkoot.

P.S. Ja ne naapurit, jotka väittävät sinisin silmin ettei siirto hatuta, niin sanoisin tähän vanhan viisauden: "tyhmyyden huippu on se, että kusettaa itseään ja onnistuu siinä".
 

Jorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, Erik Karlsson
No huhhuh. Eikö ikinä mikään ole tarpeekis joillekin jokerifaneille? Nyt meillä on kovin jätkä puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Nyt meillä on kasassa sellanen ryhmä jolla mennään pitkälle. Sen on näköjään muutkin huomannut, kun tänne pitää tulla itkemään taustoista ja sun muista turhasta.

Nyt katse tulevaan: finaali jokerit-hifk ja 7.peli. 59:59 1-0 J.Ruutu.

Tervetuloa kotiin Jake !
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
??? NHL-pykälä - Onko mahdollista lähteä rapakon taakse vielä täksi kaudeksi? ("Pelataan nyt ensimmäinen ja toinen peli ja katsotaan sitä sen jälkeen, Ruutu päätti" (lainaus Ylen haastattelusta liittyen kysymykseen NHL-pykälästä). Onko tämä sittenkin vain Kekäläisen ovela kikka saada suuri huomio Jokereille ja lisäväriä kauden avaukseen ja Ruutu lähteekin NHL:ään, kun siellä kausi alkaa? Se puhuttu 1.ketjun laituri sisään NHL:n leirien päättymisen jälkeen?
NHL-seurat eivät neuvottele sopimuksenalaisten pelaajien kanssa kuin siirtosopimuksen sallimina ajankohtina. Jos Ruutu purkaisi sopimuksensa Jokerien kanssa SM-liiga-kauden alun jälkeen ja tekisi sen jälkeen NHL-sopimuksen, joutuisi hankkiva seura kierrättämään hänet waivers-listan kautta.

Itse en kyllä millään usko, että Ruutu NHL:ään enää siirtyy. Jos sieltä olisi tarjottu jotain järkevää, olisi varmasti vielä jatkanut.
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Jostain luin että 350 000 egeä olis Jarkon liksa.

Joo itse kuulin kanssa Julli pelaajalta että 300kiloo. Esko Seppänen kertoi että ”Vain 54 761 euroa vuodessa." Itse arvelin, että hinta olisi jotain 250kiloo. Joku fani mainitsi 350kiloa jonka oli lukenut jostain. *Hymiö* Veikkaaja varmaan kohta arvio, että 400kiloo.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jostain luin että 350 000 egeä olis Jarkon liksa.

Itse luin myös jostain että palkka olisi 240 000 kiloa kaudessa.

Aina sama juttu kun Jokerit hankkii hyvän pelaajan jengiin, niin kaikki maalaiset ja tällä kertaa varsinkin myös IFK-fanit tulevat avautumaan siitä kuinka kallis pelaaja Jarkko on. Mitä vitun väliä sillä on? Jos on rahaa maksaa niin helvetin hyvä asia koko SM-liigalle.

Ja kellään ei ole mitään faktaa Jarkon palkasta.

Ei minua kiinnostaisi käydä peleissä jos siellä olisi pelkkiä Tyrväisiä, Töykkäliä, Piispasia ym. jyväjemmareita.

Suomalaiset ovat vain niin kateellisia. Se on sitten ihan eri asia, onko Jarkko palkkansa arvoinen. Moni on jo käyttänyt kristallipalloansa ja itku kurkussa vääntänyt kuinka Jarkko tulee ottamaan vain jäähyjä.

Hyvä hankinta, vaikka olisi voinut olla tulematta. Mutta tämä negatiivisuus ja Jarkon aliarvioiminen saa minut kyllä nauttimaan tästä siirrosta. Aina arvostanut kaverin pelityyliä ja muutenkin koko jätkää.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
No se että Tuoppi pitää 3(+) sapattivuotta Jokereista ei välttämättä ole niin huono asia. Henkilökohtaisesti en arvosta kannattajia jotka boikotoivat koko seuraa ja sen historiaa yhden pienen tapauksen johdosta.

En usko että kukaan fani, jota oikeasti kiinnostaa seura ja sen historia boitoitoi Jokereita. Olet varmasti samaa mieltä kanssani, kunhan provosoit.

Joten lause "Ruutu ei ole Jokereiden näköinen pelaaja" on sinänsä jo vähän arveluttavaa. Oliko Sean Gagnon? David Ling? Kai Tuoppi muisti pysyä kotona silloinkin. Vai onko syynä ne about 130 peliä hifk:n paidassa? Olihan Peltosellakin jopa hieman enemmän tullessaan Jokereihin. Kai boikotti tuli silloinkin?

Provoprovo

Se että kannattajaseuran tekemisiä ei saisi kritisoida tarkoittaa mitä? Kyllä mua helvetisti kiinnostaa kuka siellä pelaa ja jos sinne nyt joku "petrell" tulis nii kyl mulla menis pulla väärään kurkkuun ja kritisoisin asiaa, mutta sitten sä tuut tänne huutelee että mee sit tsiigaa nordikselle pelejä ja ihan hyvä vaan että sua ei näy täällä sopimuskauden aikana.

Onhan tuota Gagnonia ollut ja myös Lingiä mutta samassa lauseessa käytät termiä "jokereidennäköinen" niin onhan siellä ollut muitakin pelimiehiä, sellasia jokereiden näköisiä.

Sanoisin että jos yksi pelaaja saa fanin näyttämään persettä koko joukkueelle 3(+) vuoden ajaksi, niin on vähintäänkin hyvä asia että kyseinen fani siirtyy vaikka naapurin peleihin katsomaan lätkää.

Ymmärrän sun näkemyksen asiaan ja osin myös olen samalla kannalla mutta Omaa joukkuetta ja sen hankintoja saa kritisoida. Se jos joku OIKEASTI kääntää selkänsä Ruutun takia niin omapahan on häpeänsä jos yksi pelaaja menee joukkueen edelle.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän Ruudun kokemus on kovaa luokkaa ja vittumaisuus vielä kovempaa. Voin kuvitella kuinka ensi torstaina on käynnissä JR show ja julliosastolla menee täysin hermot. Siksi tämä on hyvä hankinta. Parempi omassa kun naapurin joukkueessa.
 

Kelloseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunki ja maajoukkue
Jarkko Ruutuhan on lottovoitto Jokereille.
HIFK on hallitseva mestari ja Ruutu HIFK-ikoni. Suomen jääkiekkoilun kovin jätkä koskaan kiistattomasti kun mitataan jampan meriittilistaa. Sitäpaitsi Jokereilla on todella pehmyt ja heiveröinen joukkue muutoin Väänästä ja Amoria lukuunottamatta. Odotusarvoisesti Ruutua tullaan katsomaan ja mies tuo väriä tylsään, persoonattomaan Jokerijoukkueeseen. Eli ts. tämä tietää suoraan rahaa Jokereiden kassaan. Kyllä Jarkko on taatusti täsmäase HIFKin pehmentämiseen.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Taisin missata jotain. Ensin Sturm sanoo että provoan, ja sitten on lopussa samaa mieltä.

Ensinnäkin en ole sanonut etteikö saa kritisoida. Tottakai saa, ja pitää. Myöskään yksittäinen TJ, valmentaja tai omistaja ei voi mennä joukkueen ja sen historian edelle. Kun fanit marssivat pois katsomosta, se oli hienoa. He tulivat seuraavaan erään takaisin, kannustamaan joukkuetta. Kun broilerit lensivät kentälle, heittäjät olivat matsissa ja katsoivat sitä.

Mutta kun pelipaidat naapurissa kääntyivät, mentiin mielestäni rajan yli. Kun jäädään kotiin kolmeksi vuodeksi Ruudun takia, mennään mielestäni rajan yli.

On olemassa reagointia. Sekä alireagointia että ylireagointia. Reagointi ja ylireagointi kertoo yleensä että asia on tärkeä. Alireagointi kertoo yleensä että asia ei kauheasti kiinnosta. Joukkueen hylkääminen yhden pelaajan takia on ylireagointia, ja uskallan väittää että mikäli kyseinen herra oikeasti boikotoi matseja 3 vuoden ajan, hänelle saattaa jossain vaiheessa tulla isot puntaroinnit vastaan. Lähinnä siitä kumpi on tärkeämpää, oma boikotti vai matsien näkeminen. Kun kohu laantuu, Ruudusta tulee fanien suosikki, Jokerit porskuttaa voitosta voittoon ja Areenalla on kivaa, uskoisin että Tuoppi kaikessa hiljaisuudessa tulee Areenalle ja nauttii pelistä. Jos hän oikeasti on 3 vuotta kotona, laittaa pelipaidat kellariin ja unohtaa lätkän, niin uskallan väittää että kukaan ei jää kaipaamaan sellaista "fania".

Tarkoitus ei ollut provosoida. Yritän vain saada nämä isoimmat vouhottajat ymmärtämään miten naurettavaa tuollainen uhoaminen on. Bozik sen sanoi hyvin, Ruutu on nyt Jokeri joten tervetuloa!
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Ruutu on varmasti tärkeä pelaaja jokereille ensi kaudella mutta mielestäni koodinimi Ryan Keller tai joku muu vastaava 1. ketjun laidassa paukuttamassa +25 maalia olisi ollut vieläkin tärkeämpi. Ymmärrän joidenkin pettymyksen kun Westerlund itse ilmoitti medialle hakevansa vielä 1. ketjun laituria ja sitten ilmoitetaankin 36v Ruudun nimi 3v pahvilla.

Ainakin jokerit kuittaa lisää huomiota medialta ja on paljon värikkäämpi joukkue ensi kaudella, jos täytyy jotain plussia hakea.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Olikos onlinerit kiellettyjä? Oli vaan pakko sanoa että tuon mukahassuttelevan jullisiivun nimimerkki on kuin kirsikka kuorrutteen päälle. (hymiö)
 

Goonies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Dallas
Kiitos Kekäläinen

Helvetin hyvä hankinta vaikka ikää onkin jo turhan paljon mittarissa.

Juuri tällaista hankintaa toivottu omalta osaltani jo pitkään Jokereihin. Se miellyttääkö tämä hankinta muita, ei kiinnosta allekirjoittanutta p:n vertaa. Itselläni nousee hymy naamaan ja kunnioitus vaan kasvaa nykyjohtoa kohtaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Voin kuvitella kuinka ensi torstaina on käynnissä JR show ja julliosastolla menee täysin hermot

On varmaan parempi avata otteluketjuunkin oma seurantaketju Jokerit-IFK pelillä. Muuten varsinainen otteluketju tukkiutuu Ruudun ulosajon märehtimiseen... :)

Ruudulla on ensimmäisessä pelissä pitkään aikaan SM-liigassa ja varsinkin vanhaa tuttua IFK:ta vastaan selvä näytönpaikka, todennäköisesti miehellä itsellään onkin jo joku sotasuunnitelma valmiiksi punottuna kuinka vastustajajoukkueen psyykettä horjutetaan heti ensi minuuteilta lähtien.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Kunhan kykenee unohtamaan Ruudun nimen ja taustan, niin voi arvioida että kyseessä on pelaajana todella monipuolinen kaveri. Osaa tehdä maaleja, puolustaa sangen hyvin, taklaa, sopivan rotta ärsyttäjä vastustajaa kohtaan. Olisin tosin mieluummin nähnyt julkaisutilanteessa vaikkapa Stapletonin nimen, mutta toisaalta en nyt boikottia julista Ruudun joukkueeseen tulon takia.

Valittettavasti nykykiekkoaikaan kun kuuluu tuo parhaan tarjouksen perässä meneminen. Rahallisesti kai Hifk/Jokeri tarjoukset olivat suhteellisen lähellä mutta Ruutu nimenomaan ajatteli myös aikaa uran jälkeen ja koska hän haluaa jatkaa jääkiekon parissa myös pelaajauran jälkeen luulisin K&W korkeakoulun olleen juurikin se ratkaiseva tekijä sopimuksen syntymisen takana.
 

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On varmaan parempi avata otteluketjuunkin oma seurantaketju Jokerit-IFK pelillä. Muuten varsinainen otteluketju tukkiutuu Ruudun ulosajon märehtimiseen... :)

Ruudulla on ensimmäisessä pelissä pitkään aikaan SM-liigassa ja varsinkin vanhaa tuttua IFK:ta vastaan selvä näytönpaikka, todennäköisesti miehellä itsellään onkin jo joku sotasuunnitelma valmiiksi punottuna kuinka vastustajajoukkueen psyykettä horjutetaan heti ensi minuuteilta lähtien.

Vähän on pelko perseessä, että tuomarit merkanneet Ruudun sen verran isolla ristillä, että ensimmäisestä kosketuksesta lentää jannu pihalle. :) Tai sitten sieltä juoksee Melart heti painimaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös