Jari Viuhkola – kärppäkapteeni

  • 463 879
  • 1 196
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hankintoja odotellessa...

Päivänselvää on että Kärpät ei voi jäädä odottelemaan josko Piku palaisi vielä pelikuntoon pleijareihin mennessä ja pitäähän sinne play-offeihinkin jotenkin selviytyä. Ykkössentterin loukkaantuminen tähän väliin on jotain käsittämättömän hirveää, ottaen huomioon että meidän muut sentterit ovat floppi-Saarenheimo, perusjantteri-Viinanen ja Hokkijämä-Kiilholma sekä tietysti Karppinen josta ei ihan vielä ole hyökkäävän ketjun sentteriksi.

Mutta mistä Pikun tasoinen sentteri tempaistaan? Niitä ei ihan hirveästi ole näihin aikoihin kaudesta yleensä vapaana ja jos sattuu olemaan niin ottajia on yleensä enemmän kuin vapaita pelureita.

Lupaavasti alkanut nousu kohti kärkeä otti tänään heti kerralla kunnon takapakin, toivotaan että paikkaaja jostain löytyy ja nopeasti. Tekisi mieleni jälleen kerran syyttää Hilliä ja Junnoa Granlundin kusemisesta mutta enpä jaksa koska se on tehty jo niin monta kertaa.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luonnollisesti sopii mulle hyvin, nousukuntoinen Kärpät kun lienee totuttuun tapaan vahva vastus keväällä. Silti pitää sanoa, ettei ole hauska katsoa miten paljon niin kiistattoman hyvä kiekkoilija kuin Viuhkola joutuu terveyden kanssa painimaan. Menee hyvä mies hukkaan.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voi vittu hyvinkin! Tuli täysin puskista, kun niin hienosti mies on pelannut. Junno voisi sijoittaa nuo Roki-rahansa nyt uuden sentteriin hankintaan, koska sellaista tässä nyt tarvitaan.
 

Samsonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HFBoards oikeinkirjoitus
Ei helvetti! Kyllähän vitutti tämmönen asia lukkee koulupäivän jälkee. Pari kuukautta sivussa, joten mitkää Kiilholmat ei enää riitä, pakko hankkia joku ykkössentterin sappaat täyttävä pelimies kun Saarenheimostakaan ei siihen ole.

On kyllä yhelle miehelle riittäny näitä vaivoja jo ihan riittävästi. Toivottavasti operaatio onnistuu ja Piku toipuu sitten kevään koviin peleihin huippukuntoon.
 

wanhaa gauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Junno voisi sijoittaa nuo Roki-rahansa nyt uuden sentteriin hankintaan, koska sellaista tässä nyt tarvitaan.
Tarvitaan kymmenen kertaa suurempi summa :-( jos nyt jostakin ihmeestä vastaavan tasoinen kaveri vielä irtoaa...
Kahden kuukauden katkos tarkoittaa käytännössä parinkymmentä peliä ilman Viuhkolaa. Hillin aikaisempien lausuntojen mukaan mahdollisia vahvistuksia ei tule ennen tammikuuta. Saa nähdä ehditäänkö vajota sääliplayoffeihin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Näyttää ettei Viuhkolasta tule enää kalua. Todella surullista. Ei voi muuta kuin toivoa parasta ja kovasti tsemppiä miehelle!

Käytännössä tämä tarkoittaa että tarvitaan uusi ykkössentteri.
 

JPL

Jäsen
Voi tittu ja taatana....

Nyt pitää laittaa kaikki säästyvät ja ylijääneet pennoset sitten sentteriin ja toivoa että Tarkki tekee Tarkit tai että Pete pitää tasonsa tappiin saakka.

Hrdina vissiin oli vapaana?
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Hifk-pelissä kompuroi hieman ja otti yhden taklauksen huonosti vastaan. Tuskaisesti vaihtoon, mutta kuitenkin pelasi vielä loppupelin.

IFK-pelissä Petrell ajoi kaksi kertaa mailalla selkään. Tässäkö lopputulos? Huusin kostoa kuin hyeena, mutta eipä tullut - tietenkään. Jälkimmäisestä tilanteesta Viuhkola kyseli jäästä noustuaan tuomariltakin miksei jäähyä tullut, sillä taklaus tuli todella pahasti myöhässä ja mailalla auttaen.

Korvaaja täytyy hankkia. Toisaalta vuosi sitten puhuttiin Viuhkolan kohdalla jopa mahdollisesta uran päättymisestä selkävaivoihin. Toivottavasti ei kuitenkaan sellaiseen jouduta, vaan leikkaus tällä kertaa auttaisi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kyllähän se on niin ettei Viuhkolan varaan voi rakentaa mitään, selkä on nähtävästi niin finaalissa. Vaikka toipuisikin niin saattaa mennä uudestaan jo seuraavassa pelissä. Uusi mies tarvitaan. Jostakin nyt pitäisi joku Corso tähän loihtia.

Jos edes jotain positiivista yrittää tästä repiä, niin parempi että meni nyt kuin vasta pleijareissa.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
VOE RÄHMÄ!
Just nyt ku alko tottumaan siihen että meillä on ykkönen kasassa ja homma kulkee :(
Vähän alkaa olla tuollasta 'Litmas-fiilistä' tässä Pikun hommassa. Eihän Viuhkola sille itse tietenkään mitään mahda mutta ei voida Pikun varaan mitään enää laskea. Niinkuin muutkin ovat todenneet, sijainen on Pikun tilalle saatava. Helpompi homma.. Tuon tasosia senttereitähän kasvaa joka oksalla :(
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK-pelissä Petrell ajoi kaksi kertaa mailalla selkään. Tässäkö lopputulos? Huusin kostoa kuin hyeena, mutta eipä tullut - tietenkään. Jälkimmäisestä tilanteesta Viuhkola kyseli jäästä noustuaan tuomariltakin miksei jäähyä tullut, sillä taklaus tuli todella pahasti myöhässä ja mailalla auttaen.

Ehkä minulla on vahvat punalasit päässä, mutta mielestäni Petrellin taklaus Viuhkolaan oli puhdas. Ei hyppyjä, eikä kädet korkealla. Ainoa huono oli vain se, että Viuhkola oli taklauksen osumahetkellä huonossa asennossa ja siksi otti normaalia enemmän osumaa. Selkään taklaus ei kyllä osunut, enkä nähnyt että mailalla olisi jotenkin auttanut. En tosin tiedä, oliko tämä ko. taklaus kumpikaan noista mainitsemistasi. Muita taklauksia en itse Petrelliltä Viuhkolaan kohdistuneena nähnyt.

Anyway, tuo Viuhkola on nykyään vähän kuin Litmanen. Tosin ihmeen kauanhan se pysyi kuosissa ennen tätä vammaa. Litmaseen vertaisin myös sillä tavoin, että on pelillisesti erittäin tärkeä ja hyvä vaikka olisi ollut pelaamatta kuinka kauan ja tulee ns. kylmiltään pelaamaan loukkaantumisen jälkeen.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Jussi Makkonen on koirakopissa Minskissä. Vaikka onkin aivan erityylinen sentteri kuin Viuhkola, niin ei muuta kuin ostoksille...

Ikävää, että Viuhkola joutuu taas kerran sivuun. Kyseessä on kuitenkin hieno pelaaja ja kunnossa ollessaan yksi liigan kirkkaimmista tähdistä. Epäonni vain tuntuu vainoavan miestä turhankin paljon. Joka tapauksessa pikaista paranemista ja toivotaan Kärppien kannalta, että Viuhkola on playoffeissa sittne kunnossa.
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No, Viuhkola on nyt pelistä pois, sille ei mahda mitään. Saarenheimo saa uuden tilaisuuden näyttää, että hänestä on Kärppien ykkössentteriksi. Rosan on taas alettava tekemään enemmän peliä ja antaa muiden hoitaa sitten maalailu. Katsellaan nyt rauhassa, miten pelit tästä lähtee kulkemaan. Ei tähän väliin mitään paniikkihankintoja kiitos!
 
Ennustan rajua alenemista sarjataulukossa. Näin on käynyt joka kerta, kun hän on sivussa ollut. Vähän kadehdituttaa muiden joukkuieden peli-ilme, koska silloin kun heillä on joku tärkeä pois, muut pelaavat sitäkin kovemmin. Meillä muut tuntuvat alistuvan. Erot ovat vielä niin pienet, että en näkisi mahdottomana jopa 10 ulkopuolelle ajautumisen. Materiaalista se ei ole aivan yksi yhteen kiinni, koska edelleen löytyy aivan hyvä tasoisia pelaajia. Jotain kuitenkin aina Viuhkolan lähtiessä katoaa.

Ja mitä tulee HIFK pelin taklauksiin niin jos niistä loukkaantuu, ei jääkiekko ole oikea laji. Oikeastaan seassa ei ollut kuin yksi kova niitti ja se osui Rosaan. Hänelle ei käynyt yhtään mitään. Ehkäpä se Viuhkolan on aika kohdata tosiasiat ja alkaa harkitsemaan muita hommia.. toki toivon ettei kyse ole jostain ikivempasta vaan ei siltä juuri nyt tunnu.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, voi vituttoman elämän kevät. Vähän kun luetaan rivien välistä, niin totuushan lienee ettei Piku pelaa ennen pleijareita, korkeintaan muutaman tuntumanhakumatsin. Valtaisa menetys kaikin puolin.

Olymppiatauko alkaa vissiin 20.2 ja loppuu 2.3 (aika lyhyt muuten?). Eli tuurilla jokunen peli ennen taukoa, tauon aikana harjoittelu joukkueen kanssa niin ploffeihin ehtii vielä lähes täyteen iskuun. Se mistä asetelmista lähdette niihi jos vajaa 20 peliä menee ilman Pikua onkin mielenkiintoisempi kysymys, mutta ainakin Lukka ja osin myös IFK voi olla helpoin kaataa puolivälierissä. JYP/KalPa voi olla hankalampi. Sääleihin ei auttaisi vajota. Viikon valmistautuminen pitkään sarjaan on kuitenkin sellainen etu ettei sitä olisi varaa hukata. Uskon kuitenkin, että kuuden sakkiin pääsette yhdessä Lukon, IFK:N JYP:in KalPa:n ja Blyyssin kanssa.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkäpä se Viuhkolan on aika kohdata tosiasiat ja alkaa harkitsemaan muita hommia.. toki toivon ettei kyse ole jostain ikivempasta vaan ei siltä juuri nyt tunnu.

Toisaalta Kärpät on vuosikaudet yrittänyt etsiä uutta "Viuhkolaa" eikä ole löytynyt. Vaikka pelaa vain 20 ottelua/kausi niin tuo kuitenkin jotain extraa joukkueelle. Läheskään kaikista ei voi tätä sanoa, edes tähtipelaajista.
Ei näitä "Go to guy":ta ole ikinä suomen lätkässä liikaa. Omalta osaltaan tekee SM.Liigasta hiukan paremman, enkä voi kuin kadehtia Kärppiä tällaisesta pelaajasta.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Ei tämä vittu ole enään mahdollista..voi helvetin helvetti. Vaikea tätä on enään edes uskoa todeksi. Kyllä Kärpistä lähtee perkeleesti pois, kun Viuhkola ei pelaa. Saarenheimoko tulee ja paikkaa? Ja vitut sanon minä.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toisaalta Kärpät on vuosikaudet yrittänyt etsiä uutta "Viuhkolaa" eikä ole löytynyt. Vaikka pelaa vain 20 ottelua/kausi niin tuo kuitenkin jotain extraa joukkueelle. Läheskään kaikista ei voi tätä sanoa, edes tähtipelaajista.
Viuhkolalla on tasan yksi kausi, jolloin pelasi parikymmentä peliä, toiseksi vähiten otteluja runkosarjassa on 37. Esimerkiksi viime kaudella, puolikuntoisena toki, melkein 50 ottelua.

http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=4722
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Kyllä pelillinen merkitys on todella iso Kärpille. Nyt, kun Viuhkola on pois, niin todella iso palanen on myös ykkösketjun pelistä pois. Toki henkisen puolen merkitystäkään ei voi millään tavalla vähätellä .Toki pitää nyt toivoa, että selkä tulee kuntoon ja pystyy sitten keväällä vielä pelaamaan hyvällä tasolla. Kaikkea hyvää Viuhkolalle kuntoutukseen.

Nyt on pakko muiden nostaa tasoaan. Ensimmäisenä nuoli osoittaa Saarenheimoon. Tekosyitä ei voi enään etsiä ketjuista tai ketjukavereista. Tulosta pitää alkaa tulemaan.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Ehkä minulla on vahvat punalasit päässä, mutta mielestäni Petrellin taklaus Viuhkolaan oli puhdas. Ei hyppyjä, eikä kädet korkealla. Ainoa huono oli vain se, että Viuhkola oli taklauksen osumahetkellä huonossa asennossa ja siksi otti normaalia enemmän osumaa. Selkään taklaus ei kyllä osunut, enkä nähnyt että mailalla olisi jotenkin auttanut. En tosin tiedä, oliko tämä ko. taklaus kumpikaan noista mainitsemistasi. Muita taklauksia en itse Petrelliltä Viuhkolaan kohdistuneena nähnyt.

Anyway, tuo Viuhkola on nykyään vähän kuin Litmanen. Tosin ihmeen kauanhan se pysyi kuosissa ennen tätä vammaa. Litmaseen vertaisin myös sillä tavoin, että on pelillisesti erittäin tärkeä ja hyvä vaikka olisi ollut pelaamatta kuinka kauan ja tulee ns. kylmiltään pelaamaan loukkaantumisen jälkeen.

Saattoi siellä tuollainenkin taklaus olla. Suurin osa taklauksista oli ihan puhtaita, mutta kyllä Rönniltä ja ?Hämäläinen? parilta meni paljon ohi. HiFKin pelityylistä tuli mieleen 90 luvun kahvajyppi ja 2000 luvun kahvatappara. Pelkästään kahden ensimmäisen vaihdon aikana HiFK taklasi selkään Kärppäpelaajaa loi maalipaikan uittamalla mailan Viuhkolan luistimen alle kun tämä oli ottamassa irtokiekkoa, kahvasi hyökkäyspäässä kiekottomalta vauhdin pois. Nämä tapahtui Rönnin päädyssä. Joka kerta mies nosti pillin suuhun, mutta säpsähti yleisöä ja jätti viheltämättä.... mikä sikäli on surkuhupaisaa, kun yleisö ei millään muotoa ole edes kovin äänekäs markettien päädyssä. Samainen tuomaripari kyllä löysi kovalla kädellä Kärppien rikkeet, jotka oli sinällään ihan oikein vihelletty. Viuhkolan 2+2 oli kyllä tapaus sinänsä. Siinä Jari lähtee karvaamaan maalin takaa, ja alkoi mailallaan koukkaamaan HiFK pelaajan mailaa irti kiekosta, niin toinen HiFK pelaaja virvelöi Viuhkolan vauhdin pois, jolloin Jari menetti tasapainon ja koukku suuntautuikin jalkoihin. Ihan selvä jäähy, jonka Rönni pari vihelsikin... mutta Rönniltä jäi taas huomaamatta se HiFKin koukku. Ja se olis nimenomaan ollu Rönnin vihellyksen paikka, koska hän oli kauimmainen tuomari, joka seuraa yleisesti kentän tapahtumia, kun lähempi seuraa välittömästi kiekosta taistelevia.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Menee tosiaan jo välillä hieman ylitse tämä Viuhkolan loukkaantumisherkkyyden korostaminen ja varsinkin uran pakettiin laittaminen. Kuten tuossa yllä tuli ilmi niin AHL-kautta lukuunottamatta vastaavaa kautta kuin nyt ei ole ollut. Onhan tämä joka tapauksessa hirveä menetys Kärpille ja taitaa taas alamäki alkaa.

Täältä voi vielä tutkia sitä kuinka pelit ovat maistuneet silloin kun kevät aurinko paistaa jo kirkkaasti:
http://www.sm-liiga.fi/pelaajat/09-10/karpat/viuhkola-jari/ura.html#tabs

Varsinkin jos kaksi ensimmäistä kautta pudotetaan pois pudotuspeleistä niin saldo on kyllä hirmuinen, vaikka on se niidenkin kanssa. Oikeuttaa muuten kaikkien aikojen pistetilastossakin sijalle 4. On ollut käsittämättömän tärkeä pelaaja Kärppien menestystarinassa ja uskon, että on myös jatkossa. Toivotaan, että selkä saadaan kuntoon ja pelit jatkuvat vielä vuosia ja nimenomaan Kärpissä. Keväällä olisi myös mukava nähdä Viuhkolan lisäävän pisteitä jo ennestään huimaan saldoon.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
On ollut käsittämättömän tärkeä pelaaja Kärppien menestystarinassa ja uskon, että on myös jatkossa. Toivotaan, että selkä saadaan kuntoon ja pelit jatkuvat vielä vuosia ja nimenomaan Kärpissä.

On on, mutta kaikkien osapuolien on otettava huomioon myös Viuhkolan selkä, joka ei pysy kunnossa. Toinen iso leikkaus kahden vuoden sisään. Ei Viuhkolan varaan voi jatkossa laskea niinkään paljoa kuin nytten.

Fiksuimmat l. MINÄ, puhuivat jo viime kauden jälkeen kuin Viuhkolalle tulisi sovitella räätälöity rooli, jolla saataisiin miehen pelivuosia jatkettua ja toisaalta taas Kärpät ei olisi niin haavoittuvainen kun Viuhkola taas saikulle ensi kaudella tulee joutumaan 1-3 kertaa.

On idioottimaisuutta uskoa, että Viuhkola tulisi olemaan jatkossa koko ajan kunnossa, eikä mahdollisia saikkuja varten olisi minkäänlaista varasuunnitelmaa. Muista senttereistä ei ole edes yhdessä samaan kuin mihin Viuhkola parhaimmillaan pystyy.

Edelleen suosittelen Kärpille, että Viuhkola saa samanlaisen roolin kuin Sakari Palsola aikanaan, toki YV-vastuuta voi olla kun miehen avut ovat siellä ehdottomasti.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kalevassa oli hieman taustoja tästä vammasta. Kyseessä on sama vanha vamma eli välilevyn pullistuma, joka on oireillut koko sykyn ajan ja mennyt pikkuhiljaa pahempaan suuntaan. Eli Viuhkola on pelannut koko syksyn selkä enemmän tai vähemmän paskana. Yllättävän vähän se on näkynyt peliesityksissä.

Leikkaus on tehty tänään illalla ja arvio paluusta on tammikuun lopulla. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, millaiset mahdollisuudet tuo on saada pysyvästi kuntoon ilman kovin suurtaa vaaraa vamman uusiutumisesta.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Ei muuta kuin nopeaa tervehtymistä Viuhkolalle - onneksi nuo toipumisennusteet ovat yleensä laadittu yläkanttiin jotta maksava yleisö pidetään tyytyväisenä sankarin palattua areenoille etuajassa.

Joku jo ehdottikin Shawn "Norman" Batesia Viuhkolan stuntiksi. Miehelle voisi tehdä vaikkapa ottelukohtaisen sopimuksen tyyliin Bremberg...

Bates ei onnistunut Itävallassa mutta viime kauden HIFK:ssä teki yli pisteen / peli. Miettikääpä sitä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös