Jari Kurri – uusi ruorimies ja omistaja

  • 218 554
  • 1 058

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muutenkaan en ihan kaikkea kaataisi hänen niskaansa perusteluilla "hän tiesi mihin lähtee mukaan".
Jos saa Jokerit lahjaksi eli ilmaiseksi ja vielä hyvän liksan päälle, niin on aika pitkälle oletettu, ettei tiedä mihin on lähdössä. 2019 oli Ukrainan sota ollut käynnissä jo 5 vuotta ja Venäjän infosota koko länttä vastaan pidempää. Tai sitten Kurri on ihan saatanan tyhmä. Kurrin pitää myydä seura tai Ry:n vetää johtopäätökset. Kurri on häpeä ei pelkästään Jokereille vaan koko Suomelle. Aivan kuten Esko Aho tai Lipponen.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Tai sitten Kurri on ihan saatanan tyhmä.

En sulkisi pois tätäkään vaihtoehtoa. Veikkaan, että saamme vahvistusta tähän olettamukseen kunhan sieltä Nuottaniemen talonsa kellarista uskaltautuu ihmisten ilmoille kommentoimaan enemmistöomistamansa seuran tulevaisuutta ja saa toki sanoa menneisyydestäkin. Mielenkiintoni kohdistuu siihen kuulenko sanoja sota ja hyökkäys muutenkin kuin mediakritiikin osana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

ilu

Jäsen
Ennen omistajaksi siirtymistä Kurri oli jo vuosia toiminut KHL-joukkueen General Managerina, istunut KHL:n hallituksessa, kohotellut maljaa Putinin kanssa punakonepaita päällä ja niin edelleen. Aika epäuskottavaa on, etteikö Kurri olisi tiennyt mihin lähtee mukaan.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
..... Kurri on häpeä ei pelkästään Jokereille vaan koko Suomelle. Aivan kuten Esko Aho tai Lipponen.
Ja Markus Rauramo, Jukka Moisio, Christoph Vitzthum jne. ja kaikki muut itänaapurin kanssa yhteistyötä tehneet businessmiehet Ukrainan sodan aikana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy tunnustaa että itse olin enemmän kuin tyytyväinen kun Jari Kurri otti vastaan seuran "omistajan" roolin keväällä-19.
Itse monen muun tavoin toki tiedostin että rahoitus tulee edelleenkin Kurrin ensilausumista huolimatta venäläistaskuista ja joo, senkin hyväksyin.

Mikä mahtoi olla sitten se syy että Kurri heti avausinfossaan höpisi painopisteen siirtyvän suomalaisrahoitukseen vaikka varmasti tiesi jo tuolloin että oligarkkihan ne viulut maksaa.. Eipä taida suomesta löytyä vielä sellaisia urheiluhulluja yrityksiä/yksityishenkilöitä jotka lämäävät 15 miltsiä tililtään vuodesta toiseen vaan saadakseen olla mukana tukemassa seuratoimintaa.

Onhan meillä tosin ollut lätkäpuolella Salonojia & kumppaneita sekä fudiksessa Sarajärveä ja Lahtea jotka ovat yritystensä kautta laittaneet miljoonia ja taas miljoonia sporttiin, mutta eikös näissä Jokereiden vuosittaisissa tappiolukemissa puhuta kuitenkin vielä hieman isommista summista.

Jossain vaiheessa laskeskelinkin että jos noi tappioluvut olis yritetty paikata pelkästään kotiotteluiden katsojamäärillä ja suht normaalilla hinnottelulla, niin pääsiin lopputulemaan 25 000 katsojaa per kotipeli.
Olympiastadionkin oli hankalaan aikaan remontissa ja näin nämäkin katsojamäärät jäivät pelkiksi haaveiksi..

Noh, nää on nyt näitä.. Mutta palatakseni Jari Kurriin. Täytyy kyllä tunnustaa että ei ole Kurri oikeastaan kertaakaan "onnistunut" lausunnoissaan näiden kausien aikana mitä tulee Jokereiden KHL-taipaleeseen.
Ei voi muuta todeta kuin perin vittumaiseen ja ahtaaseen rakoseen on kyllä Jari itsensä ajattanut.

Jos nyt arvioida pitäisi, niin sanoisin rohkeasti että Jari Kurri oli aika paljon parempi pelaajana kuin seurajohtajana.
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mikä mahtoi olla sitten se syy että Kurri heti avausinfossaan höpisi painopisteen siirtyvän suomalaisrahoitukseen vaikka varmasti tiesi jo tuolloin että oligarkkihan ne viulut maksaa

Henkilökohtaisesti mulle on jäänyt Kurrista kuva, että en oikein osaa pitää häntä luotettavana. Vähän vaikuttaa siltä, että omistaja-Kurrilla on sama linja kuin pelaaja- tai GM-Kurrilla oli se n. 40 vuotta putkeen. Harva pelaaja antaa aina aivan "rehellistä" lausuntoa, vaan "hyvin päästii paikoille, kaverin veskari oli hyvä ja kaveri sen maalin parempi" on enemmän linja kuin "olin aivan sysipaska, toi Wayne pelas uransa huonoimman pelin ja idiootti koutsi vois tajuta peluuttaa paremmin".

Mulla ei laajaa otantaa ole, mutta kun tammikuussa oliko nyt podcastissa Jari selitteli ettei haluttu rikkoa sitä spesiaalia joukkuehenkeä ja/tai -kemiaa, mulle tuli ajatus Jarista "liian kilttinä". Sanoo sen mitä kuulija haluaa kuulla, oli se sitten 100% suomalainen omistus tai vastaava. Mulla muistuu mieleen joku haastattelu, jossa Kurrilta kysyttiin pelaako kauan luukkua aukonut Antti Niemi vieraskiertueella. Ilman sen suurempia kainosteluja Kurri vastasi että pelaa. Ikävä juttu, mutta ei Kurri peluutuksesta päätä ja Niemi ei pelannut.

En voi välttyä ajatukselta siitä, että Kurri on heitetty liian kovaan paikkaan mitä mediaan tulee. Kaveri oli alta 18 kun väänsi ensimmäistä liigakautta melkein 0,5PPG:llä. Aikana, joka eroaa nykyajasta aika saatanan radikaalisti. Parikymppisenä kielitaidottomana kundina oli heti Waynen jälkeen (isolla erolla toki) Edmontonin 2. paras pistemies. Kun NHL alkoi saavuttaa merkittävää asemaa Euroopan mediassa, niin Kurrin prime oli jo ohi. Kurri on kasvanut kiekkomaailmassa ja silloinen maailma eroaa siitä, kun Kurri vasta "harjoitteli" median edessä olemista. Maajoukkueessa ja ennen Jokerien omistajan roolia Kurri oli "automaatti", joka heitti sitä perinteistä hokijargonia.

Kouluttamaton, heittämällä yli 50% eliniästä ja valtaosa aikuisiästä lausuntoautomaattina. The game was good ja hyvin tsempattiin, mutta tosta on iso hyppy kertomaan "karuja faktoja". Tuskin tossa mikkiä enää sinänsä arastellaan, mutta vuosikymmenien "hokilainien" jälkeen on snadi eroa kertoa omistajan perspektiivistä asioista.

Väitän Kurrin tuon höpinöinnin taustalla olevan se, että hänellä ei yksinkertaisesti riitä työkalupakki muuhun. Kaukalon ulkopuolinen osaaminen on hankittu kiekkotähden, kiekkolegendan ja kiekkomiehen roolissa. Niin suuri osa urasta on ollut "hokijargonia", että tuskin on liikaa mietitty lausuntoja tai miten ne peilaavat todellisuuteen. Ja jos kausaliteettien ymmärtäminen ei ole aivan paras mahdollinen, niin tässä ollaan. Tuo "100% suomalainen" kuulostaa mahtavalta. Vähän kuin "the geim was guud", mutta nyt sille "but" olisi ollut tarvetta.
 

anteror

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko Yali Kullista kuulunut mitään viime aikoina, miten menee?
Jos ja kun se nyt näyttää viihtyvän siellä KHL:n johtokunnassa, niin menee mun mielestä ihan samaan sarjaan Faselin kanssa. V*tuttaa aika ankarasti sen nykypuuhat, kun itse oon sitä ikäluokkaa, että Kurri oli mulle se NHL-suomalainen kautta aikojen, ja nuorten EM:t -78 muistan hyvin myös.
 

vensteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko Yali Kullista kuulunut mitään viime aikoina, miten menee?

Nähty tänään veljensä Yannen kanssa työntämässä kottikärryjä kohti pankkia. Huhut kertoo että pojilla tuli kiire pankkiin muuttamaan Lehtosesta saadut ruplat euroiksi kun alkoi ruplan kurssi pudota alaspäin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Huhut kertoo että pojilla tuli kiire pankkiin muuttamaan Lehtosesta saadut ruplat euroiksi kun alkoi ruplan kurssi pudota alaspäin.

Huhuksi jääkin, EKP on toistaiseksi lopettanut arvostuskurssin asettamisen ruplalle. Eipä taida kottikärryllinen ruplia missään Suomessa vaihtua kuittia vastaan. Tai sitten vastapuolen kurssi on sellainen, että lompakko ei kyllä liian paksuksi muutu.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Jack Promotions Oy:n tappiot ylittävät Jokerit Hockey Club Oy:nkin vastaavat. Kysymys kuuluu, kuka kuittaa?

Siinä tutkivalle journalismille töitä.


Ei kai se mikään salaisuus ole että 40% vähemmistöomistuksen haltija Norilsk Nickel Harjavalta Oy pääomalainoittaa? Sieltä rahat kulkeutuvat Jack Promotionsin 100% omistaman Jokerit Hockey Club Oy käyttöön.

Edit. Ihan lehdetkin on nämä kuviot vuosittain raportoineet Jokerit sai jälleen hurjan kasan venäläistaustaista rahaa
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Melkosen selkärangattomaks sepäks Kurri osoittautui, jos hän oikeasti on vaan hävinnyt julkisuudesta täysin ja jättänyt kommentoimiset ja likapyykit kaikille muille. Oli hän sitten kuinka nukkeomistaja tahansa ja ostanut ne 60% (HS mainitsi tuon osuuden) vaikka eurolla, niin 60 on 60. Toki voi olla sekin, että on käsketty hiljaiseksi, eikä vain uskalla paljoa puhua, mutta tuo ettei puhu yhtään mitään niin on jo kova suoritus.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Heikki Kinnunen voisi tehdä vanhasta sketsistään uuden Onks Jarii näkynyt -version.
 

fakiiri

Jäsen
Ei liity KHL-kuvioon mitenkään, mutta kuinka laajasti Jokeri-kannattajat tietävät, mitä tapahtui talvella 1979. Silloin nimittäin muuan Jari Kurri teki pelaajasopimuksen HIFK:n kanssa. Sopimus allekirjoitettiin Konalan Autokeskuksessa, jossa silloinen IFK:n vahva taustavaikuttaja Heikki Järn työskenteli. "Heka" onnistui houkuttelemaan Kurrin IFK:hon.

Noin kuukausi sopimuksen teon jälkeen Ville Kurri oli ilmoittanut Heikki Järnille, ettei Jari siirrykään. Allekirjoitetusta sopimuksesta huolimatta Jari Kurri jäi Jokereihin. HIFK ei voinut tehdä asialle mitään, koska pelaajasopimus oli tehty ajankohtana, jolloin se ei olisi ollut luvallista.
Heka Järnin mukaan HIFK:n tavoitteena oli saada Kurri pelaamaan Hakin laidalle.
Tarinasta on liikkunut hieman erilaisia versioita vuosikymmenten ajan, minulle tarinan kertoi Heka itse muutama vuosi sitten.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Käsittämätön tässä kaikessa on se, että Kurri ei kelpaa kenellekään mutta Selänne olisi lottovoitto? Mitä helvettiä? Selännehän on kaveerannut rotenbergien kanssa vaikka kuinka pitkään omien bisnestensä kanssa.
En minä oikeastaan kaipaa kumpaakaan. Varsinkaan omistusportaaseen. Teemu voisi jonkunlaiseksi mainoskasvoksi kelvata.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Käsittämätön tässä kaikessa on se, että Kurri ei kelpaa kenellekään mutta Selänne olisi lottovoitto? Mitä helvettiä? Selännehän on kaveerannut rotenbergien kanssa vaikka kuinka pitkään omien bisnestensä kanssa.
Samaa olen ihmetellyt. Viimeinen asia, mitä Jokerit uuden tulemisensa yhteydessä kaipaa, on epämääräinen julkisuus Trumpeineen, twiitteineen ja Valavuorineen. Selänne oli hyvä mainoskasvo 20 vuotta sitten. Nykyisin hän olisi lähinnä riski.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Käsittämätön tässä kaikessa on se, että Kurri ei kelpaa kenellekään mutta Selänne olisi lottovoitto? Mitä helvettiä? Selännehän on kaveerannut rotenbergien kanssa vaikka kuinka pitkään omien bisnestensä kanssa.
Minusta nämä kaksi ovat omassa sarjassaan Jokerilegendoja ja jos toinen pitää jatkoon valita, se on Selänne. Hänellä oli sentään järkeä jättää Rotenbergien bisnekset ja kieltäytyä jatkosta, vaikka lautasella oli iso setelitukku.

He joutuvat vastakkain, koska Kurri ilmeisesti haluaa ripustautua edelleen Jokereihin. Selänne on siis tässä näistä kahdesta vaihtoehto, ainakin itselläni.

Sen sijaan jos katsotaan Jokerien tulevaisuutta ilman Kurria, ei ole mitään ongelmaa jatkaa ilman Selännettäkin. Millainen vaihtoehto löytyykään, kaikkea hyvää sille. Halliratkaisu on iso asia ja se tarvitsee taloudellisia resursseja. Juniorien ja edustuksen pyörittäminen myös.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minusta nämä kaksi ovat omassa sarjassaan Jokerilegendoja ja jos toinen pitää jatkoon valita, se on Selänne. Hänellä oli sentään järkeä jättää Rotenbergien bisnekset ja kieltäytyä jatkosta, vaikka lautasella oli iso setelitukku.

He joutuvat vastakkain, koska Kurri ilmeisesti haluaa ripustautua edelleen Jokereihin. Selänne on siis tässä näistä kahdesta vaihtoehto, ainakin itselläni.

Sen sijaan jos katsotaan Jokerien tulevaisuutta ilman Kurria, ei ole mitään ongelmaa jatkaa ilman Selännettäkin. Millainen vaihtoehto löytyykään, kaikkea hyvää sille. Halliratkaisu on iso asia ja se tarvitsee taloudellisia resursseja. Juniorien ja edustuksen pyörittäminen myös.
Juuri. Siinä on eroa a)"kaveeraako" vai b) toimiiko venäläisten bulvaanina. Myös kokonaisuus ilman kumpaakaan käy varsin mainiosti.

Jos arvata pitäisi niin Kurrin hiljaisuus johtuu puhtaasti rahasta. Mihin asti itä rahoittaa Jokereita ja millä rahoilla maksetaan esim.pelaajien ensi kauden sopimuspurut jne.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ymmärrän kyllä täysin Kurriin kohdistetun kritiikin KHL-ajan Jokereissa.
Varmasti on ollut Jari hyvää pataa oligarkkien kanssa jo pelkästään "olosuhteistakin johtuen" ja myös lause: Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt" saattaa päteä tässäkin tapauksessa.

Eli Jari Kurri on aiheesta "syntipukki numero yksi", mutta onko (varmasti on) kukaan miettinyt, kuinka "syyttömiä" tai "syyllisiä" ovat Jokereissa KHL-aikakaudella pelanneet noin sataviisikymmentä pelaajaa ja saman aikakauden koutsit sekä muut taustat.

En varmasti ole niitä isoimpia moraalipoliiseja tai poliittisesti valveutuneimpiakaan kiekkofaneja, mutta eiköhän noista jokainen ole tiennyt sopimusta tehdessään mistä suunnalta heidän kohtuu mukavat palkkansa ovat tilille kilahtaneet..

Eli kysymykseni siis kuuluu: Onko tästä paskasta yksin vastuussa "seurapomot" Kurri ja Harkimo, vai voidaanko tässä kyseenalaistaan myös pelaajien, valmentajien ja pelejä katsomassa käyneiden (joihin itse toki kuuluin) oikeustaju/moraali? Vastaus: Mielestäni kyllä.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ymmärrän kyllä täysin Kurriin kohdistetun kritiikin KHL-ajan Jokereissa.
Varmasti on ollut Jari hyvää pataa oligarkkien kanssa jo pelkästään "olosuhteistakin johtuen" ja myös lause: Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt" saattaa päteä tässäkin tapauksessa.

Eli Jari Kurri on aiheesta "syntipukki numero yksi", mutta onko (varmasti on) kukaan miettinyt, kuinka "syyttömiä" tai "syyllisiä" ovat Jokereissa KHL-aikakaudella pelanneet noin sataviisikymmentä pelaajaa ja saman aikakauden koutsit sekä muut taustat.

En varmasti ole niitä isoimpia moraalipoliiseja tai poliittisesti valveutuneimpiakaan kiekkofaneja, mutta eiköhän noista jokainen ole tiennyt sopimusta tehdessään mistä suunnalta heidän kohtuu mukavat palkkansa ovat tilille kilahtaneet..

Eli kysymykseni siis kuuluu: Onko tästä paskasta yksin vastuussa "seurapomot" Kurri ja Harkimo, vai voidaanko tässä kyseenalaistaan myös pelaajien, valmentajien ja pelejä katsomassa käyneiden (joihin itse toki kuuluin) oikeustaju/moraali? Vastaus: Mielestäni kyllä.
Siinä määrin voidaan, että sormien läpi katsomista, sokeutta, asioiden kieltämistä ja irtautumisvaikeuksia tässä on harjoittanut itse kukakin. Päävastuullisiin tässä silti sormi osoittaa (kuten yleensä muussakin elämässä) ja niin kauan, kuin hiljaisuus vallitsee on lähinnä kysymyksiä ja toisen käden tietoja. Fanit (ainakin valtaosa) ovat jo irtautuneet julkisesti touhusta, seura ei vielä ja se on se mikä tällä hetkellä vaikuttaa. Vaikka irtautuminen on mitä ilmeisimmin kulisseissa käynnissä ja veikkaillaan, että tullaan kokonaispaketin kanssa kerralla ulos, on seura vielä paperilla sarjassa ja tämä on Kurrin vastuulla muuttaa. En tiedä miten pitkällä asiat ovat, mutta Kurri (ja Jokerit) keikkuu vielä board of directors -listauksessa toisin kuin esim. Rigan kapellimestari ja tähän olisi pian syytä saada muutos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös