Japaniin

  • 8 543
  • 43

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Niin, kahden viikon päästä pitäisi vetäistä Pekingin kautta Tokioon ja Kiotoon. Jos Jatkis-katkiksia on tuossa maailman oudoimmassa (kuulemma) maassa käynyt, niin vinkkejä oitis tänne ikiomaan ketjuun.

Majoitukset Japanissa on ehdoissa ryokaneissa, ja Shinkansenilla pitäisi vetäistä Tokio-Kioto väli parissa tunnissa. Visiittivinkkien lisäksi kiinnostaisi nuo tuliaiset, kun ajattelin jonkun Mini-DV-kameran sieltä tuoda ja kuulemma halpoja draivereitakin sieltä saa - tosin en luonnollisesti tiedä niistä mitään vielä, kun green cardia vasta suorittelen (mutta ostettava on, "ku halavalla saa!"). Lisäksi pitää roudata quumia trendirättejä siihen malliin, että kelpaa Espoon metsissä dallailla. Kokeiltava on toki myös valasburgereita ja pallokalaa tottakai, vaikka jälkimmäinen taitaa olla liian kallista, mutta ehkä sashimi-muotoisena halvempaa..?

Pienenä mainoksena mainittakoot, että matka järjestyi www.laatumatkat.fi kautta. En ollut moisesta koskaan kuullut, ja nimi kalskahti kalliilta, mutta mitä vielä. HKI-PEK-NRT-HKI + 6 yötä Pekingissä (***, mitä lie) tämän firman kautta maksoi 1055 E/nassu, joten melko edullista. Siihen Japanin yöt (8), ja koko roska karvan päälle 1300 e/nassu. Kelpaa, sillä SAS:n sivuilta nuo pelkät pitkät lennot (HKI-PEK; NRT-HKI) maksoivat 945. Noh, SASilla on lennot, mutta kai se pikku naamoissa menee sekin.

Niin ja Tapani Jussilan Tokio-Passi on kyllä melkoinen opus. Turhia siekailematta kerrotaan myös, missä pääsee panemaan ja miten. No, itse taidan tyytyä vain tarkkailemaan niitä kikattelevia nukkenaamaisia ofisuleidejä. <3
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Japanissa on kuulemma länsimaiset miehet melko kovaa valuuttaa, joten uskoisin, että naisseuraa saattaa riittää.

Nimim. Voi Kun Ois Varaa Lähteä Japaniin
 

Idefix

Jäsen
Kerran Tokiossa käyneenä voin vain todeta, että se paikka ei ole tältä planeetalta. Tokio-passin infoon ei juuri ole lisättävää, on se sen verran tuhti paketti.

Ehkä sen voisi sanoa että jengi osaa englantia yllättävän huonosti, tai ei ainakaan halua puhua sitä. Kyllä ne sitä ymmärsi (ainakin paremmin kuin muita hallussa olevia kieliä yhteensä).

Valmistaudu kumartamaan kaikkea mikä liikkuu niin hyvin menee...
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen käynyt jonkun kerran mm. Tokiossa, Osakassa, Niigatassa ja Iwakissa, missä sain yhtenä aamuna herätyksen maanjäristykseltä. Hetken kelasin mitä tuli illalla otettua ennen tuin tajusin miksi sänky heiluu vielä aamullakin.

Hintataso on Tokiossa kova, oluen hinta kannattaa tarkistaa etukäteen varsinkin jos mamasan hoitaa lasiin kaatamisen, 20 e/plo ei ole vielä edes kalliin paikan merkki.

Maakunnissa hintataso on sitten kohtuullisempi, mutta kyllä se yllättää kun luulee ostavansa omenoita n. 2,5 e/kg, mutta ne maksavatkin 2,5 e/kpl...

Harjoittele syömällä raakaa kalaa ja laulamalla karaokea!!
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Omasta Japanin vierailustani on kulunut jo yli kymmenen vuotta. Silloin olin työni puolesta siellä yli 4 kk. En kuitenkaan usko, että niistä ajoista perusasiat siellä ovat kauheasti muuttuneet.
Ensinnäkin Japaniin mennessäsi voit kuvitella millaista on olla, kun ei osaa lukea, kirjoittaa eikä puhua.
Japanilaiset kirjaimet ovat jotain aivan käsittämättömiä ja juuri kukaan ei puhu englantia.
Ensimmäinen haaste on kun saavut bussilla Tokion rautatieasemalle.
Jos onnistut hankkimaan junalipun ominpäin, niin sitten onkin ongelma, että mistä löytää sen oikean raiteen sieltä julmetun suuresta asemasta. Numeroita on turha etsiä, koska ainakin silloin numerot olivat merkitty japanilaisilla kirjoitusmerkeillä, eikä siis näillä perinteisillä arabialaisilla numeroilla.
Eli tässä ensimmäinen haaste, ennen kuin Shinkansen junalla pääsee huristelemaan.

Japani yleensä ja varsinkin Tokio on ehdottomasti kallein kaupunki missä olen koskaan käynyt. Tosin New York oli aika lähellä silloin, kun dollarin kurssi oli meille epäedullinen.
Japanilaiset kaupungit ovat yleisesti hyvin turvallisia liikkua pimeään aikaan, valoisasta ajasta puhumattakaan. Eli ainakaan itse en nähnyt saatika kokenut minkäänlaista katu väkivaltaa, uhkailua tms.
Yhtenä erikoisuutena ainakin 1993 oli kadulla olevat olutautomaatit. Voit siis ostaa olutta Kiriniä tai Sapporoa keskellä yötä samanlaisesta automaatista, mistä muualla ostetaan Coca Colaa. Lisäksi Japanilainen olut on sangen hyvää.

Englanninkielisiä ruokalistoja ei tahdo löytyä mistään.
Sen sijaan ruokalistoissa on joskus valokuva annoksista.
Lisäksi ravintolan ikkunoissa on useasti tarkat vahajäljennökset, sisällä tarjottavista ruoka annoksista.
Silloin ei auta tehdä kun sama mitä kollegani kanssa teimme. Katsoimme näyteikkunasta itsellemme sopivamman näköisen ruoka annoksen, katsoimme millä merkillä annoksen nimi alkoi, sekä hinnan. (Kyllä, ravintoloissa käytetään Arabialaisia numeroita toisin kuin rautatieasemalla.) Menimme sisään ravintolaan ja pyysimme menun, katsoimme listasta että hinta ja annoksen nimen ensimmäinen merkki vastasivat sitä, mitä olimme näyteikkunassa nähneet.
Tämän jälkeen ei muuta kuin sormella näyttämään, että tätä haluamme.
Helppoa varsinkin nykypäivän digi kamera aikaan, kun voit ottaa jopa näyteikkuna annoksesta valokuvan, jota sitten voit näyttää tarjoilijalle.

Japanilaiset ovat hyvin kohteliaita ja ujoja. Jos menet pikkukauppaan sisään, niin voit huomata että sinua viittoillaan lähtemään pois sieltä, koska henkilökunta ei osaa englantia.
Lisäksi kun japanilainen nauraa katsoessaan sinua, hän peittää sillä ujouttaan ja epävarmuuttaan. Hän ei siis naura syystä, että sinulla olisi jäänyt esim. vetoketju auki.
Kun menet johonkin pieneen snack baariin yökerhojen tai diskojen sulkeutumisajan jälkeen, niin muista ne pikku mustekala renkaiden tms. hinnat eivät ole annoshintoja, vaan kappalehintoja. Pikkuinen yöllinen huikopala voi siis tulla aika hirveän kalliiksi.

Ei muuta kuin hyvää matkaa ja muista Japani on KALLIS ja mielenkiintoinen maa vanhoine traditioineen.
Olisi kiva jos viitsisist kirjoittaa reisusi jälkeen lyhyen matkakertomuksen tänne, miten matka meni.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Japanin hinnat olivat toukokuussa about Helsingin tasoa. Nukuin paskoissa hotelleissa joista maksoin 25-40 euroa yöltä. Pitsa maksoi ravintolassa about 7 euroa, paikallista sai parilla kolmella eurollakin pienen kupin (osoitin sormella, ei aavistustakaan mitä se oli), samoin Sushia söi katukuppoiloissa seisovan pöydän liukuhihnalta reilun euron pieni lautanen (niitä tuli 6-7 syötyä ateriaan). Toki kalliita paikkojakin löytyy, mutta pointti on että normaalisti tulee toimeen halvallakin.

Nykyään numerot olivat melkein joka paikassa arabialaisia, silti oikeiden aikataulujen ja laitureiden löytäminen on tod. vaikeaa. Osoitteet ovat lähes mahdottomia, sillä talot on numeroitu tyyliin 16-2-4, josta eka numero on kaupungin osa, toinen kortteli ja kolmas asunnon numero. Kortteleiden ja asuntojen numerointi ei ole looginen, tai ne eivät ainakaan ole numerojärjestyksessä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Serkku ravaa siellä työmatkoilla jatkuvasti. Hän kertoi juuri noista liikkumisongelmista. Ellen ole täysin väärässä niin esim. Tokiossa ei ole ollenkaan osoitteita, vaan paikasta toiseen liikutaan lähinnä sen mukaan mihin olen menossa tai mikä on siinä lähellä. Eli kannattanee printata karttoja mukaan ja merkitä niihin jotain kiinnekohtia (tunnettuja taloja, turistikohteita ym.).
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Kuulostaa huikealta. Omat majapaikkani ovat tällaiset: Tokio ja Kioto. Kuten hinnastosta näkyy, niin n. 30e/turpa ovat nuokin, ja näyttää ainakin mun silmään ihan miellyttäviltä ja mielenkiintoisilta mestoilta. Sawanoyassa joku tuttu oli käynytkin ja kovasti kehunut. Vessaan ja kylppäriin oli huoneissa omat tossunsa, ja jos sattui ristiin käyttämään, niin oli noussut kauhea haloo. Pitää olla varovainen. Kioton mestaa suositteli sitten tämä Sawanoya, ja sieltä löytyi joku puutarhanäkymällä varustettu hana-huone (?), jota jossain newsseissä ihasteltiin myös.

Toivottavasti paikallisiin antimiin ei tule samanlaista pikakyllästymistä kuin Intiassa tuli kolmessa päivässä. No, pitsa on kai aina pitsa kaikkialla - paitsi Italiassa.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Junallla liikkumiseen tuo haastetta paitsi lähtölaiturin löytäminen myös poisjäänti oikealla asemalla. Kun juna liikkuu kolmeasataa ja aseman nimi on merkitty kyltteihin paikallisilla piirrosmerkeillä, ei nimen vertaamiseen lippuun merkittyyn ole paljoa aikaa.

Tähän auttaa jos/kun lippuun on merkitty saapumisaika, katsot vain kelloa ja jäät pois sillä asemalla johon juna pysähtyy minuutilleen oikeaan aikaan.

Varoitus: ÄLÄ yritä tätä Suomessa - et ikinä pääse perille!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kilgore Trout kirjoitti:
Tähän auttaa jos/kun lippuun on merkitty saapumisaika, katsot vain kelloa ja jäät pois sillä asemalla johon juna pysähtyy minuutilleen oikeaan aikaan.

Varoitus: ÄLÄ yritä tätä Suomessa - et ikinä pääse perille!

Älä kokeile kyseistä keinoa kuitenkaan mikäli Japanissa on eteläisellä rannikolla hirmumyrskyvaroitukset päällä - aikataulut voivat heittää toisinaan melkoisestikin ja junat voivat olla toisinaan tupatenkin täynnä porukkaa, jopa luotijunissa on matkustajia sijoitettu II luokassa käytäville.

Muuten aikatautut kyllä pitävät pääsääntöisesti (toisin sanoen oikeastaan aina) paikkansa - näin olen kuullut.

vlad.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Hah, Japanistahan voisi saada jotain huikeita kokkiveitsiä melko edullisesti. Globaleita ja mitä kaikkea niitä onkaan. Kaikkea mä keksinkin.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Tänään viimein Tokioon, ja huomiseksi luvassa vähän palsamia haavoille taifuunin muodossa, kun tuli mojovat maanjäristykset missattua männä viikolla. Kovia 500mm sademääriä väläytteli paikallinen Mette hassujen cartoon-varoitusten kera. Itsehän urpoilen huomenna ulkona suuren "pick me!" kyltin kera.

Ensifiilikset Tokiosta ovat ihanan rauhalliset ja hiljaiset, kun vertaa Beijingiin. Kumma juttu. UMTS tosiaan lienee U:nsa veroinen, kun 3G-noksut naksuu ihan heittämällä. Hiphei.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Tämmöinenkin ketju löytyi kun etsi. Itselläni heräsi yhtäkkinen tarve päästä Japaniin ensi keväänä, mieluiten Kiotoon josta voisi tehdä tarpeen tullen päivän matkan Tokioon. Parin päivän etsiskelyn jälkeen Cosmon mainostama laatumatkat tuntuisi olevan lähes ainut varteenotettava matkanjärjestäjä.

Onko reilussa vuodessa muille lukijoille tullut lisää kokemuksia Japanista?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jakke Huuliparta kirjoitti:
Onko reilussa vuodessa muille lukijoille tullut lisää kokemuksia Japanista?

Olin tuossa vajaa kuukausi sitten muutaman viikon maassa.

Tuosta viestistäsi voin sen verran sanoa, että älä missään nimessä käy Tokiossa vain päiväseltään/vain yhden yön ajaksi. Nähtävää riittäisi niin pitkäksi aikaa kuin vaan jaksaa olla. Lisäksi junamatkat ovat kalliita ilman Japan Rail Passia.

Millaista infoa kaipaisit?

Lisäys: Ai niin. Itse ostettiin hulluilta päiviltä lennot noin €585 edestakaisin (Finskillä Osakaan) per lärvi. Kannattaa noita lentoja kytätä sieltä, jos sattuisi olemaan taas valikoimassa, koska tuskin halvemmalla saa mistään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
E kirjoitti:
Olin tuossa vajaa kuukausi sitten muutaman viikon maassa.

Tuosta viestistäsi voin sen verran sanoa, että älä missään nimessä käy Tokiossa vain päiväseltään/vain yhden yön ajaksi. Nähtävää riittäisi niin pitkäksi aikaa kuin vaan jaksaa olla. Lisäksi junamatkat ovat kalliita ilman Japan Rail Passia.

Ajankohtainen aihe sinällään, itse haaveilen Japanin matkasta ensi kesälomalla. Eli siis todennäköisesti vasta joskus syyskuussa 2007. Tästä johtuen olen alustavasti lueskellut Japania koskevia matkailuvinkkejä. Esimerkiksi osoitteesta www.pallontallaajat.net löytää foorumilta vaikka mitä hyödyllistä.

Siellä kerrottiin esimerkiksi, että junamatkailulle hyvä vaihtoehto ovat bussit. Yöbussin ottamalla säästää toki yhden yön majoituksessakin. Halvimpia busseja olisivat kuulemma Japanin rautateiden bussit. Ja maassa ei toimi samanlainen meininki, kuin Suomessa, eli "menen asemalle, hyppään bussiin" voidaan unohtaa. Liput kannattaa siis ostaa ainakin 2pv ennen matkaa.

Joku omatoimimatkaaja kertoi säästäneensä melkoisesti, kun teki matkat bussilla, eikä ostanut tuota junapassia.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Mulla ei ole kokemusta kuin Tokiosta, jossa olin viikon verran elokuussa. Loppukesa on helevetin kuumaa ja hikista siella. Ei valttamatta parasta aikaa siihen osaan Japania tutustumiseen.

Mita tulee sitten Tokioon, niin todellakaan paivassa siita kaupungista ei saa minkaanlaista kuvaa. Taytyy muistaa, etta siella on reilu 8 miljoonaa ihmista ja Tokio koostuu monen monista keskuksista. Tokiossa ei ole siis sellaista keskustaa kuin esim Helsingissa. Metroilla ja junilla paasee toki paikasta toiseen, mutta paivassa et siella nae yhtaan mitaan.

Tokiosta jai kahdenlaiset fiilikset. Toisaalta oli todella makeeta kayda tutustumassa heidan vanhoihin temppeleihin, kayda isoissa puistoissa, nahda mita uskomattomampia uusia rakennuksia, katsoa sita vaenpaljoutta esim metroasemilla, kulkea taydessa metrossa, jossa itse on reilua paata muita pidempi ja nahda alueet, jossa koet olevasi kirjaimellisesti kuin jossain videopelissa sisalla jne jne. Toisaalta yksi viikko (varsinkin siina saassa) oli niin uuvuttava kokemus, etta ensi kuussa kun olis taas mahis menna sinne viikoksi, niin sanon "Kiitos mutta ei kiitos". Se on nyt nahty. Toisaalta Fujilla ja Hakone:lla kaynti jai elokussa valiin, notta siina olis tietty mahis...

Jos joku nyt Tokioon kuitenkin muutamaksi paivaksi menee, niin tassa olis muutama kaynninarvoinen paikka:

- Meiji temppeli. Siina samalla nakee mahtavaa puistoaluetta ja voi kayda myos yhden keisarin teemaja-alueella kattomassa miten "koyhat on elelly" ;-)
- Meijin (ja sen puiston) yhdesta kulmasta paasee suoraan Harajuku-kaupunginosaan, joka on Tokion teinien kaupunginosa. Siella nakee todella mielenkiintoisia teineja meikattuina todella hurjannakoisiksi. Google Imagesta loytyy esim Harajuku girls:lla esimerkkeja paikallisista nuorista. Jauzaa!
- Shibuya:ssa on paljon nuoria ja mesta on todellakin kuin olisit jossain videopelissa sisalla. Metelia riittaa, mega-tv:t pauhaa mainoksia, on pelihalleja, muotikauppoja ym ym ym
- Asakusa on sitten taas enemman sita vanhaa traditionaalista Tokiota. Vanhoja rakennuksia, temppeleita seka markkinat. Taalta loytyy myos ravintoita vanhaan paikalliseen tyyliin, jos uskallusta riittaa...
- Ginza on Tokion luxus-ostosparatiisi. Kaikki huippumerkit on siella. Todella rikkaat japanilaiset tekevat ostoksensa siella ja sielta voi ostaa esim torkean kalliita hedelmia. Vai oletteko koskaan edes nahneet meloonia, joka maksaa viisisataa euroa? Appelsiinia joka maksaa sata euroa? Lahella on myos Sony building, jossa kannattaa kayda tsekkaamassa Sonyn laitteita. Myos niita, joita ei ole viela edes markkinoilla. Itse bongasin siella esim PlayStation 3:n. Ginza on nahtava myos iltavalaistuksessa.
- Shinjuku on lahinna samanlainen alue, mutta "normaaleille ihmisille".
- Uenossa on varsin ekstensiivinen elaintarha.
- Akihabara on elektroniikan mekka. Kertokaa ihmeessa, jos ette lyda sielta jotain elektroniikkana loytyvaa. Siella on kaikki! Kaikki. Aikamoinen kokemus.

Ja onhan niita paljon muitakin mestoja, jossa kantsii kayda, mutta eikohan tuossa mene jo tovi kierrellessa. YV:lla voi kysella lisaa tavoista, matkustusvinkeista Tokiossa ym ym
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Japani on kieltämättä yksi niistä maista, missä ehdottomasti haluaisin käydä joskus. Muustakin syystä, kuin niiden nättien naisten takia,, mistä aiemmassa viestissä puhuin. Kiintoisa kokemus siis olisi ehdottomasti ja jotain hyvin hyvin erilaista, mitä olen voinut päätellä luetun, nähdyn ja kuullun perusteella.

Ilmeisesti sinne mentäessä on rahaa syytä olla säästössä jonkun verran? Tosin jotkut sanoo, että jos ei mene Tokioon, vaan käy jossain hieman pienemmässä kaupungissa, niin hintataso voi pudotakin ja varojen käytön organisointi kannattanee.

Mikä on noin suurinpiirtein halvin lento edestakaisin, jonka Japaniin saa? Tuskin alle 1000 eurolla selviää mitenkään, mutta kysynpä silti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Luulen että Tokio jää käymättä koska minua alkaa v*tuttaa ihmispaljous jo Helsingin rautatieasemalla... Luulisin että Suomi-juntille riittää Kiotossakin nähtävää, tosin onhan sielläkin 1,5 milj. asukasta.

Perinteinen japanilainen ryokan tai minshuku -majoitus olisi varmaankin se edullisin ja muutenkin kiehtova vaihtoehto mutta mukavuudenhaluinen juntti kun olen niin vähän vierastan niitä yhteisiä wc- ja peseytymistiloja.

Kai se pitää ottaa valmis pakettimatka ja seuraavalla kerralla olla omatoiminen.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Lennoista en osaa Raikasta neuvoa (eikohan se Finnskin lento ole helpoin, en tia sitte onko halvin), mutta eipa toi Tokiokaan mikaan hirrrveen kallis mesta ole. Pitaa osaa vaan elaa oikein. Toki fyrkkaa saa menemaan, jos syo aina ravinteleissa ja matkustaa luotijunissa. Se varsinkin oli tallaiselle Jenkeissa asuvalle tarkea pointti, etta tipitys oli kiellettya. Sen kun otti huomioon, niin eipa noi Tokion hinnat paikallisista juuri poikennut. Taksillakin pystyi kulkemaan varsin edullisesti, varsinkin lyhyita matkoja.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ted Raikas kirjoitti:
Mikä on noin suurinpiirtein halvin lento edestakaisin, jonka Japaniin saa? Tuskin alle 1000 eurolla selviää mitenkään, mutta kysynpä silti.

Selviää helpostikin. Finnairilta on joskus saanut meno-paluuta tarjouksesta jopa 300-400 €:lla. Itse tsekkailin pari viikkoa sitten Kilroyn hinnat, ja halvimmat olivat siinä reilut 700€.

Nuo siis meno-paluut. Ja sisältävät kaikki lentokenttäverot. Kun on ajoissa liikkeellä ja tsekkailee muutaman eri sivun (ainakin Ebookers kannattaa tsekata), saa yleensä suhteellisen inhimilliseen hintaan. Siis lennot.

Esimerkiksi taannoinen Amerikan reissuni Ebookersista hintaan 670€. Kilroylla sama 760€. Pari viikkoa myöhemmin hintoihin oli pukannut satanen lisää. Hinnat riippuivat myös, minkä lentoyhtiön lento oli kyseessä. Tuohan ei tarkoita sitä, että sen lentoyhtiön koneilla sitten itseasiassa lennettäisiin. Meillä oli Air Canadan lento, josta Suomen ja Saksan väli lennettiin Lufthansalla ja Saksan ja Kanadan väli sitten Air Canadalla. Täysin samoilla koneilla tuota lentoa myivät myös SAS ja Lufthansa. Niillä hinta oli kovempi.

Meni vähän off-topiciksi, mutta tuossa vähän esimerkkiä lentojen hinnoista.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitoksia Sistikselle tiedoista. Toki nuo olisi varmasti selvinnyt itsekin etsimällä, mutta ajattelin jos jollakulla Japaninkävijällä on sellaista seikkaperäisempää tietoa hinnoista ja laatueroista eri lentoyhtiöitten välillä. Nuo hinnat oli itseasiassa yllättävänkin pieniä, kuvittelin, että helposti olisi vieläkin kalliimpaa lentää. Kyllä jos oikein ahkerasti rupeaisi säästämään ja tekisi jotain vaikka hanttihommiakin, niin hyvässä lykyssä vuodessakin voisi säästää rahat jopa viikon lomaankin, jos ei nyt millekään törsäyslinjalle lähde, vaan enemmänkin elämyksiä hakemaan. Ainakin uskon näin.

Pistetäänpä mietintään... lähivuosien juttu voisi olla, ihan hyvinkin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tein pari random-testiä. Näyttää siltä, että Ebookers on ehdottomasti kannattavampi ostospaikka, kuin Kilroy. Kilroylta tuntui tulevan vain halpoja opiskelija-lippuja. Ebookersilta sai vain normaalilippuja, mutta kun nekin olivat halvempia, kuin Kilroyn opiskelija-versiot, niin...

Jonnekin reissatessa tulee joskus selkeästi halvemmaksi ottaa lennot Tallinnasta. Oudointa tässä on, että silloin lennetään ensin Helsinkiin ja jatketaan sitten Helsingistä lähtevällä koneella... Pikatesti ei kuitenkaan tällä kertaa löytänyt tällä kikkailulla sen halvempia.

700€:n tienoolla näyttivät halvimmat lennot olevan.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viime kevään Hulluilta Päiviltä Stockalta sai Finskin lennot Osakaan (kuten mainitsinkin aikaisemmin) noin 585 euroa per lärvi. Ei ollut ihan tasasumma euroissa, mutta about tuon. Toisaalta jos omassa kotikaupungissa ei Stockkaa ole, voi olla hankalaa varata lentoja, jos sattuu nyt syksyllä olemaan Japania valikoimassa.

Jeni on nyt sen verran heikko valuutta euroon verrattuna, että Japani ei tuntunut edes kalliilta. Totta kai muualla Aasiassa on paljon halvempaa, mutta kyllä tuolla kaksi ihmistä söi itsensä täyteen ja joi muutaman oluen yhteensä noin 30 eurolla helposti - joissain paikoissa selkeästi halvemmallakin.

Voin muuten suositella Tapani Jussilan kirjoittamaan Tokio-passia. Loistava ja menevästi kirjoitettu opas Tokioon ja osittain myös Kioto-Osaka-akselille, vaikkakin Tokiosta tuossa on paljon enemmän asiaa. Ravintoloista tuon opuksen vihjeillä löydettiin Tengu-ketju, joka ainakin miellytti meitä todella paljon.

Tokiossa muuten ei sitten kannata luottaa siihen, että metrot kulkevat reitin päästä päähän viimeisillä vuoroilla. Jäätiin keskelle "ei-mitään" (jos Tokiossa on paikkaa ei-mitään), kun metro vaan pysähtyi siihen. Käveltiin sitten sellainen kolmisen kilometriä keskellä yötä Asakusaan, jossa ryokanimme oli.

Ja voin lämpimästi suositella Hiroshimassa käymistä. Kohtuullisen vaikuttavaa käydä sillä paikalla, johon ydinpommi iski reilut 60 vuotta sitten. Päiväreissu Rail Passin kanssa toimii, jos on Kiotossa tai Osakassa - Tokiosta on ehkä hieman turhan pitkä matka.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sistis kirjoitti:
Jonnekin reissatessa tulee joskus selkeästi halvemmaksi ottaa lennot Tallinnasta. Oudointa tässä on, että silloin lennetään ensin Helsinkiin ja jatketaan sitten Helsingistä lähtevällä koneella... Pikatesti ei kuitenkaan tällä kertaa löytänyt tällä kikkailulla sen halvempia.
Keskisuomalaisessa oli taannoin juttua samasta aiheesta. Henkilö oli lentänyt Ryanairilla Lontooseen, otti sieltä lennon Lontoo-Helsinki-kaukoitä-Helsinki-Lontoo ja palasi sitten reissun jälkeen Ryanairilla Suomeen. Oli halvempi kuin Helsinki-kaukoitä-Helsinki. Hassu juttu. Kannattanee selvittää kaukomatkoille aikoessa Euroopan kentät, joiden läheisyyteen pääsee halpalentoyhtiöillä, mikäli haluaa nähdä vaivaa säästön eteen.
 
K

kiwipilot

sampio kirjoitti:
Keskisuomalaisessa oli taannoin juttua samasta aiheesta. Henkilö oli lentänyt Ryanairilla Lontooseen, otti sieltä lennon Lontoo-Helsinki-kaukoitä-Helsinki-Lontoo ja palasi sitten reissun jälkeen Ryanairilla Suomeen. Oli halvempi kuin Helsinki-kaukoitä-Helsinki. Hassu juttu. Kannattanee selvittää kaukomatkoille aikoessa Euroopan kentät, joiden läheisyyteen pääsee halpalentoyhtiöillä, mikäli haluaa nähdä vaivaa säästön eteen.

Varmimmat nakit lienevät Frankfurt = Hahn ja Main sekä Lontoo = Stanstedt, Heathrow ja Gatwick. Siis aina ensiksi mainituille halpiksella ja seuraavilta "pääkentiltä" sitten jatkot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös