Janne Niskala – Raumanmeren rannikkotykki

  • 162 897
  • 792

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Pettisellä se raja onkin 15.7, mutta tänä kesänä draftatuilla pelaajilla tuo takaraja on 15.8. Näin ainakin olen asian käsittänyt. Toivottavasti Niskala ei lähde vielä, mutta pelko on kyllä suuri tällä hetkellä.

Niskala on kuitenkin sellainen puolustaja jota Nashville ensikaudella varmasti saattaisi tulla kaipaamaan. Toisessa ylivoimassa on toki Timonen ja Zidlicky, mutta näiden jälkeen olisi varmasti käyttöä ylivoimassa Niskalan tyyliselle pakille. Toki Houstonikin varmaakin tutuksi tulee ensikaudella mikäli ameriikkaan lähtee.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
OK, homma selvä. Mulla on yhtä paljon aukkoja tiedoissa kuin Simo Salmisellakin.
 

Mevatron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HC Slavia Praha
Nyt kun NHL:n ja IIHF:n sopimus ei ole enää voimassa, niin mitään varmaa ei voi sanoa. Aikaisemmin järjestelmä oli kuitenkin se, että Euroopassa sopimuksenalaisten pelaajien viimeinen siirtopäivä oli 15.7. Poikkeuksen muodostivat kulloisenkin kesän draftin ensimmäisellä kierroksella varatut pelaajat, joilla oli aikaa tehdä NHL-sopimus 15.8. mennessä.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Mevatron
Nyt kun NHL:n ja IIHF:n sopimus ei ole enää voimassa, niin mitään varmaa ei voi sanoa. Aikaisemmin järjestelmä oli kuitenkin se, että Euroopassa sopimuksenalaisten pelaajien viimeinen siirtopäivä oli 15.7. Poikkeuksen muodostivat kulloisenkin kesän draftin ensimmäisellä kierroksella varatut pelaajat, joilla oli aikaa tehdä NHL-sopimus 15.8. mennessä.

Eli 15.7. on Niskalalla takaraja.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On muuten kumma juttu että kumpikaan Rauman lehdistä ei ole vielä Nikkeä jututtanut. Olisi mukava lukea mitkä ovat Kettutien Coffeyn mietteet, kun tulevaisuudessa pelipaikka saattaakin löytyä Kantrin ja Shania Twainin kotikaupungista.

Juu, kesälomilla tietysti ovat sekä pelaajat että toimittelijat, mutta kai Janne sentään kännykkään vastaa?
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Roku
On muuten kumma juttu että kumpikaan Rauman lehdistä ei ole vielä Nikkeä jututtanut.

Ei ole tosiaan, mutta se voi olla tuota suurenmaailman tyyliä ja Santala on laittanut Niskalan kommentointi kieltoon.

Odottavat paskajäykkänä Heinäkuun puoliväliä ja ovat sopineet, että ennen sitä ei kommentoida, niin voivat sitten sanoa lehdistölle, että "asia oli tiedossa", käy sitten kumminpäin vaan.

Älköön kukaan tosikko tulkitko tätä. Koko juttu on kesähelteen pehmittämän pään tuotosta ja tarkoitettu, vain vekkuleille velikullille, kuten Roku.

PS: velikullille on monikko muoto sanasta velikullalle, ei pidä kuvitella muuta.
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Lähteäkö vai ei,kas...?

I am back (olen selkä),long time no see.Asiaan...

Miten mahtaa tapaus Niskalassa käydä?Mitä nyt noista länspaperin ja UR:n jutuista selvää saa niin jos Nikke saisi pelata "ylhäällä" niin melko varpisti Nikke lähtisi mutta jotenkin noista jutuista saa sellaisen käsityksen ettei Nikkeä kauheasti kiinnosta farmissa pelaaminen mutta toisaalta jos "firma" vaatii tietyn ajan pelaamista farmissa ennenkuin pääsee "ylös" niin voihan se olla,että olisi hyvä/fiksuinta mennä farmin kautta.Nikkehän saa kahdensuunnan sopimustarjouksen jokatapauksessa.Aika paljon jää edelleen roikkumaan tuon änärilakon suhteen,mutta vielä Nikke on keskittynyt alkavan kauden lukon peleissä pelaamaan,agentti hoitaa muutokset.Nashvillen-sivuilla olisi sanottu/kirjoitettu,että Nikke olisi jo valmis pelaamaan "ylhäälläkin" heti seuraavalla pelattavalla kaudella.Onnea vaan Nikelle missä sitten pelaakaan.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta Niskalan kannanotto oli enemmänkin varovainen. Varaus ei tosiaan merkitse mitään varmaa paikkaa NHL:ssä, mutta minusta Niskalan mielestäni erittäin korkeasta varausnumerosta päätellen Nashville on erittäin kiinnostunut Niskalasta. Vertailuna esimerkiksi Zidlicky on vasta 6 kieroksen varaus numerolla 176. kun Niskala jo neljännen numerolla 147. Katsomalla muita kierroksin varauksia muut joukkueet on käytäneet ne vurot Niskalaa huomattavasti nuorempiin pelaajiin.

Lisäksi Nashvillellä on erittäin hyvät kokemukset SM-liigassa menestyneistä puolustajista onhan sen johtavat puolustajat liigasta tulleet Z:ta ja Timonen, kun taas AHL:n tähtipuolustaja Curtis Murphyllä ei ole mahtunut kokoonpanoon. Epäilen Nashvillen hamuavan Niskalaa tosissaan riveihinsä ja pidän häntä yhtenä todennäköisimmistä NHL:ään lähtijöistä.

Aiemmissa kommenteissa mainittiin, että turha kuvitella Niskalan ottavan paikkaa suoraan ylhäältä. Niin ajateltiin tapaus Rafalskissakin New Jerseyn tapauksessa, kun joukkuesta löytyi Scott Stevens, ja Scott Niedermayer yms. Niin vain Rafa löysi itsensä ykkösparista ja Jerseyllä oli hyviä pakkeja millä käydä kauppaa. Zidlicky ja Timonen ovat oivia pelimerkkejä myös siirtomarkkinoilla. Jos Niskala paukuttaa vähänkään siihen tahtiin kuin liigassa maaleja, kyllä miehelle paikka löytyy. Uusi hiukan vanhempi tulokas on aina halpa ja joukkueelle hintalaatusuhteeltaan edullinen pelaaja.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Gaylord Entertainment Center?

Siis onko nyt näin, että kaukalo/halli on nimeltään tämmöinen? Ehhehee.... Voi hitto senttäs... On siinä nimellä paiskattu....


Ei kestä tällästä..:)
 

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Länsi-Suomesta repäisty:
"Lukolla ja Niskalalla on voimassaoleva sopimus, joka sisältää tulevan pelikauden lisäksi myös yhden optimikauden."

Oivallista, optimikausi Lukossa! Kyllä Santala on melkoinen velho, kun tuollaisen paperiin on Jannen nimen saanut. Niskala siis aikoo vielä pelata parhaan kautensa Lukossa. Milläköhän mittareilla se kauden paremmuus mitataan? Seuran vaihto voi olla kyllä vaikeaa, kun muualla ei saa enää pelata edes yhtä hyvin otteiden parantamisesta nyt puhumattakaan.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti zamuel
Länsi-Suomesta repäisty:
"Lukolla ja Niskalalla on voimassaoleva sopimus, joka sisältää tulevan pelikauden lisäksi myös yhden optimikauden."

Oivallista, optimikausi Lukossa!
Ota huomioon että jutun oli kirjoittanut "Kosovon kirjeenvaihtaja" Tanhuanpää. Samassa jutussa väitettiin Niskalan viettäneen juhannuksen Kreikassa. Mutta ainakin la-iltana RMJ:ssä Nikke kiirehti Frederikin keikkaa katsomaan pienessä sievässä. Yllään 10-paita ja selässä luki Totti. (Tämä olisi kai kuulunut Bongaa liigakiekkoilja -viestiketjuun)

Itse uskon että Niskalaa ei Lukossa ensi kaudella nähdä. Kun ns yli-ikäinen pelaaja varataan, on varsin todennäköistä että suunta rapakon taakse käy melko nopeaan. Kun nyt edes se Pettinen saataisi pidettyä..
 
Viestin lähetti Eino_Mies
Itse uskon että Niskalaa ei Lukossa ensi kaudella nähdä. Kun ns yli-ikäinen pelaaja varataan, on varsin todennäköistä että suunta rapakon taakse käy melko nopeaan.

Tältä vähän näyttää, ikävä kyllä.
Elokuussa sitten meille kerrotaan, että Niskalan "stuntiksi" on hommattu joku kotimainen liigajyrä tyyliin Pasi Petriläinen, ja kaikilla on kivaa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lukon onni saattaa olla tuo änärin odotettu lakko. Varsinkin jos se alkaa näyttää yhä todennäköisemmältä. Uskoisin, että nikke kuitenkin haluaisi yrittää "ylhäällä" eikä lähteä mukaan farmin kautta.

Tuosta haastattelusta ainakin sai kuvan että änäristä ei yhteyksiä mieheen ole otettu.

Saattaa kuitenkin olla niin, että miestä tarkkaillaan vielä vuosi tyyliin "jos vielä toinenkin kausi onnistuu".

Toivoisin itse kyllä, että tuo lähtö tapahtuisi, mutta vasta ensi kauden jälkeen. Toivottavasti antavat miehen kehittyä tällä vielä kauden, vaikka onhan päätösvalta kuitenkin nikellä.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Zidlicky liikkuu tällä hetkellä UFA-statuksella, ja muistelisin jostain lukeneeni, ettei Nashville ole miehelle jatkopahvia tarjoamassa. Jo mainittu Curtis Murphy puolestaan pelaa ensi kaudella Metallurg Magnitogorskissa Venäjän maalla.

Ei Nashville varmasti huvin vuoksi varannut Niskalaa tuollaisella numerolla. Kyllä siellä jotain lasketaa kaverin varaan. Mitä sitten änärilakko vaikuttaa, voipi olla ettei Niskalan tapauksessa mitään. En jaksa uskoa, että Nikke lähtisi sellaisella asenteella, ettei mikään muu kuin paikka ylhäällä kelpaa. Tavallaan tilannetta voisi verrata Lasse Kukkosen vuoden takaiseen: "vanhana" miehenä varaus vähän yllättäen, kesän mittaan sopimus Chicagoon, jonkin verran jääaikaa ylhäällä ja hyviä otteita (ehdottomasti Chicagon kuuden parhaan pakin joukossa syksyllä) mutta silti pääasiassa sisäänajoa farmissa.

Joka tapauksessa näkisin änärilakon huonoksi asiaksi Lukolle. Joukkue on rakennettu niin, että lakkoa ei tulisi, ja pistetty paljon rahaa kiinni. Jos HIFK ja TPS saavat "omat poikansa" takaisin, ei Lukolla ole mitään sanomista näitä nippuja vastaan. Ja viimeiset spekulaatiothan ovat sen suuntaisia, että lakko jatkuu myös seuraavalla kaudella. Ja kun vielä otetaan huomioon, ettei lakko välttämättä vaikuta case Niskalaan millään tavalla. Aivan yhtä hyvin sen farmikauden voi mennä heittämään nyt.

Täytyy sanoa, että aika ristiriitaiset on omat ajatukset lakosta. Hienoa olisi nähdä huippumiehiä liigassa, mutta kun Lukolla kerrankin näyttäisi olevan iskukykyinen nippu koossa, niin ei asetelmien toivoisi muuttuvan sitä vastaan.
 

Mevatron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HC Slavia Praha
Viestin lähetti Boris
Zidlicky liikkuu tällä hetkellä UFA-statuksella, ja muistelisin jostain lukeneeni, ettei Nashville ole miehelle jatkopahvia tarjoamassa.

Nashville on tehnyt Zidlickylle qualifying offerin (=eli tarjonnut jatkoa) ja Marek on siten II-ryhmän RFA. Ei missään olla niin tyhmiä, että päästettäisiin 53 pistettä tehnyt halpa pakki UFA:ksi.

http://www.nashvillepredators.com/pressbox/news/default.asp?item_id=4964
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Viestin lähetti Mevatron
Nashville on tehnyt Zidlickylle qualifying offerin (=eli tarjonnut jatkoa) ja Marek on siten II-ryhmän RFA. Ei missään olla niin tyhmiä, että päästettäisiin 53 pistettä tehnyt halpa pakki UFA:ksi.

Jep, huomasin saman tuossa hetki sitten itsekin. Rantasen Janne UR:ssäkin tarinoi samasta asiasta.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Lähtee Niskala tänä vuonna tai ensi vuonna, kuitenkin positiivista asiassa on se, että ainakin Lukko saa hänestä kohtuullisen siirtokorvauksen tässä tapauksessa.

Katsotaan ja odotetaan... Ei kai tässä syytä ole paniikkiin. Pari viikkoa ja ollaan viisaampia jo huomattavasti. Pitää kuitenkin huomioida, että jääkiekkoilijalle ei uransa aikana suoda montaa tilaisuutta. Mikäli Niskala tarjoiuksen saisi NHL:n, niin ainakin hänelle se olisi iso askel jääkiekkoilijana. Yritetään olla iloisia hänen mahdollisesta menestyksestä :D Menetyshän se on tulevalle kaudelle, mutta varmasti hänkin tulee vielä takaisin toivon mukaan...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
En usko että Niskala vielä lähtee. Hän vetää toisen hyvän kauden liigassa putkeen. Tässä huonossa tilanteessa (uhkaava lakko) ei oteta riskejä...Niskalan suhteen halutaan varmasti katsoa onko kehitys pysyvää.

Jannen voi surutta laskea ensi kauden miehistöön.
 

Mogilni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssilla
Uskoisin että jos Niskala mahdollisuuden saa niin hän myös käyttää sen ja menee kokeilemaan enkä asiaan voi muuta sanoa kuin "hyvä niin" ja niellä katkeran karvaan pettymyksen. Pakistossa ei välttämättä olisi varaa menettää ketään mutta ken tietää mitä sillä rahalla tilalle saa?

Eipä silti, nhl-työsulku + muut jutut huomioon ottaen en kuitenkaan usko että tämä mahdollisuus koittaa ihan vielä Niskalalle, toivottavasti pelaa toisen hyvän kauden putkeen ja saa sitä myöten uuden mahdollisuuden.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Niskalan nimi muuten löytyy Predsien rookie training campin pelaajaluettelosta Teemu Lassilan ohella.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Niskalasta juttua Tennessean- lehdessä:

"Familiar Finns: One of the prospects at conditioning camp, defenseman Janne Niskala, has drawn comparisons to current Predators defenseman Marek Zidlicky.

A fifth-round pick last month, Niskala, like Zidlicky, is a relatively older draftee (22) who excelled in the Finnish elite league. Niskala last season notched a team-best 21 goals in 55 games for Lukko, and that goal total was nine more than Zidlicky produced in his best Finnish season.

''I'm a little bit like him, but he's a really great player and he's older with lots more experience,'' Niskala said. ''I like his style of play … But I have to work with my defensive play to play (in North America).''

Niskala is under contract for another year in Finland, but said it's still possible he could play in North America this season."

Vai että ihan Zidiin on verrattu...
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Viestin lähetti fiftyeight

Vai että ihan Zidiin on verrattu...

Uskoisin, että nimenomaan Zidlickyn onnistuminen viime kaudella rohkaisi juuri Nashvillen varaamaan Niskalan, ja vielä noin korkealta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös