Jan Lundell palaa HIFK:hon

  • 236 912
  • 911

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kukaan kuullut/nähnyt Saken kommentteja eiliseen peluutukseen liittyen? Eli miksi torstaina suhteellisen helpolla päässyt Nieminen vaihdetaan Lundelliin, erityisesti kun seuraava peli on vasta torstaina? Saken toivoisi hiukan enemmän kertovan aina näistä maalivahtikuvioista - joskus jollekkin asialle voi olla ihan looginenkin selitys.

Eiliseltä kaksi lukemaa 96 ja 86 - siinä se ero. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Kautonen New Yorkin koneeseen ja kartoittamaan uutta maalivahtia AHL:stä. Ja sillä tavalla, että näkee vähintään yhden ottelun ettei käy samalla tavalla kuin Belfastin Tompan tapauksessa...Allaolevista voi lähteä liikkeelle:

Jason Bacashihua
Daren Machesney
James Reimer
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Onko kukaan kuullut/nähnyt Saken kommentteja eiliseen peluutukseen liittyen? Eli miksi torstaina suhteellisen helpolla päässyt Nieminen vaihdetaan Lundelliin, erityisesti kun seuraava peli on vasta torstaina? Saken toivoisi hiukan enemmän kertovan aina näistä maalivahtikuvioista - joskus jollekkin asialle voi olla ihan looginenkin selitys.

Kerrotaanko IFK:ssa muutenkaan mistään asioista, niinpä. Miksi siis näistä peluutuksistakaan puhuttaisiin sen enempää. Ja tämä IFKin oma puudeli ei muutenkaan yleensä julkisuudessa heilu, mikä on kyllä omalla tavallaan ihan hyvä asia.

Kautosta en laittaisi scouttaamaan yhtään mihinkään ja ei missään nimessä maalivahtia. Tätä hommaa ei myöskään saa hoitaa Sakke. Joten, meillä ei ole yhtään ihmistä seurassa, joka tajuaisi veskareiden päälle -> vrt. TPS, missä Ylönen scouttaa tulevat TPS:n veskarit.

Ja sen verran voidaan sanoa Leggiosta, että oli kuitenkin ECHL:n paras veskari viime kaudella, joten TPS/Ylönen on jälleen löytänyt kehityskelpoisen veskarin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK

Numero 18 on Bobby Nyholm. Suurin syyllinen maalin onkin siis ilmeisesti Bobby, niinkö? Täytyypä katsoa nuo maalit jossain vaiheessa, kun ehdin. Ei ole kauheasti kiinnostanut tsiigata tappiomatsin maaleja - jostain syystä...

Mutta siinä olet oikeassa, että Clarke saa kolme persettä ja IFK:n maalivahdit ovat aivan paskoja. Mitä muutakaan voi olettaa, kun ollaan sarjassa kolmantena? Pahus vieköön, kyllä meidän pitäisi olla ykkösenä 11 puhdasta kolmeen pisteen voittoa vyöllä.

Sanotaanko näin, että yksi jos toinenkin sellainen, joka halusi antaa Lunkalle vielä yhden mahdollisuuden, ehkä jopa "viimeisen mahdollisuuden" (copyright Harri Tuohimaa), alkaa olla vakuuttunut tämän päätöksen virheellisyydestä. Toki voi olla, että TPS vain on Jannelle epäsopiva vastus (kuten keväällä 2008), mutta tappion hetkellä katseet kääntyvät herkästi maalivahdin suuntaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tottakai tilastot jotain kertovat, mutta eivät kaikkea. Vertauksesi mielestäni ontuu sen verran, että maalintekijätilastot ovat absoluuttisia, kun taas torjuntaprosenttitilastot/päästetyt maalit ovat suhteellisia. Itseäni harmitti eilen nimenomaan se, etten päässyt näkemään Niemistä Leggiota vastaan. Se olisi antanut kuvaa tasoeroista. Lundell kuitenkin selkeästi hävisi. Tätä ei voi kiistää kukaan.

Tilastollisesti katsottuna yksi ottelu on turhan pieni otanta, siitä olen ehdottomasti samaa mieltä. Mutta minä en puhukaan tilastoista, minä puhun siitä, mitä näin eilen omin silmin kentällä. Ja sen perusteella voi jo tehdä joitain johtopäätöksiä, jos tietää, mitä katsoa.

Lundell hävisi Leggiolle eilen, sitä ei käy kiistäminen, mutta yksi peli on silti mielestäni niin tilastollisesti kuin pelitapahtumia katsoenkin turhan pieni otanta alkaa tekemään ratkaisuja maalivahtiosastossa, joka täydentyi lopulliseen muotoonsa vasta pari kuukautta sitten.

Kuten on tullut huomattua, hyvällekin maalivahdeille (enkä puhu nyt nimenomaan Lundellista) saattaa tulla huonoja pelejä joskus. Esimerkkeinä tältä kaudelta vaikkapa Riksman, Tarkit ja niin edelleen. En väitä, etteikö joku kovempi nimi kelpaisi itsellenikin kakkoseksi, mutta toisaalta realisti ei pety ja niin edelleen. Lähtökohtaisesti muun joukkueen (ja ennen kaikkea puolustuksen) ollessa kunnossa, itselleni riittää hyvällä Top5-tasolla pelaava Nieminen sekä runkosarjassa perusvarma Lundell.

Lyhytjänteisyydestä en osaa sanoa, tässä on suunnilleen viidesosa kaudesta vedetty. Omasta mielestäni nyt olisi hyvä aika reagoida, kun ollaan vielä hyvässä nousukiidossa ja kautta on riittävästi jäljellä selkeän parannusliikkeen tekemiseksi. Joulun korvilla on liian myöhäistä alkaa funtsia, että vitsit kun olisi kiva nousta mukaan taisteluun runkosarjan voitosta. Reagointiaika riippuu kaiketi tilanteen vakavuudesta, mutta minkä sinä näkisit sopivana tarkasteluajanjaksona?

En usko, että edes IFK:ssa oltaisiin uunoja, etteikö oltaisi tiedetty mitä saadaan kun hankitaan Lundell takaisin. Kelvollinen kakkosmolari SM-liigaan, joka ei välttämättä yksin pysty kannattelemaan joukkuetta huonoina päivinä voittoon, mutta muun joukkueen pelatessa hyvin antaa siihen kuitenkin mahdollisuuden. Väitän, että Turussa ei kaaduttu Lundelliin vaan enemmänkin paskaan viimeistelyyn. Tarkasteluajanjaksosta en tiedä, mutta kyllähän sen nyt enemmän täytyy olla kuin kaksi ottelua. Sitäpaitsi, ei Lundell ole mitenkään pettänyt, pelannut lähinnä vain omalla tasollaan.

Yleinen mielipide = valtaosan edustama näkemys maalivahtitilanteesta, joka on pikkuhiljaa muuttunut siihen suuntaan, että jotain vahvistusta osastolle kaivattaisiin. Eilinen toimi tässä muutoksessa vahvana katalyyttina. Kehotin välttämästä rinnastamista tähän, koska oma näkemykseni Lundellista (tai maalivahtitilanteesta) ei syntynyt eilisen pelin perusteella. Norosen nimen nostin esille, koska mielestäni kyseessä on laadukas kotimainen maalivahti, joka on ns. saatavilla kuukauden sisään ja sikäli siis realistinen vaihtoehto, jos pelaajistossa halutaan tehdä muutoksia.

Et kuitenkaan vastannut, että millä mittarilla Noronen vahvistaa joukkuetta pelattuaan omat pelinsä tällä kaudella selvästi kehnommin kuin Lundell? Kalliimpi toki olisi, jonka jälkeen olisikin turha haikailla vahvistusta millekään muulle osastolle.

Lundell ei riitä kakkosmaalivahdiksi tässä tilanteessa. Lundelliin ei voi luottaa, että paikkaisi Niemistä menestyksekkäästi. Nieminen pelaa kaikki pelit terveenä ollessaan? Ei todellakaan pelaa, ja tiedät tämän itsekin. Sitäpaitsi Nieminen ei ole mikään suvereeni maalivahti, vaan nuori ja lahjakas pelaaja, joka kaipaisi mielestäni kipeästi jotain laadukasta vastinparia, jonka kanssa jakaa vastuun joukkueen viimeisenä lukkona toimimisesta. Lundell ei riitä tähän rooliin.

Missä kohdassa väitin, että Nieminen pelaa kaikki pelit? Sanoin, että IFK:n päästessä playoffseihin uskon Niemisen pelaavan ratkaisupelit ellei loukkaantumisia tai muuta vastaavaa tapahdu. Niinhän on myös joukkueenkin taholta ilmoitettu, että hän on selvä ykkönen kaudelle.

HIFK ja ikuisuusprojekti nimeltä Jan Lundell. Mitähän lyhytjänteisyyttä tässä yhtälössä muka on havaittavissa? Minulla ei ole mitään Lundellia vastaan ihmisenä ja toivoisinkin, että hänestä tulisi pätevä veskarivalmentaja IFK:n leipiin jonain päivänä. Jan Lundell IFK:n maalivahtina sen sijaan on mielestäni jo nähty ja katsottu kortti, parempaa pitää saada tilalle. Olisi kiva olla väärässä, mielelläni näkisin IFK:n puksuttavan mestaruuteen kassarikaksikolla Nieminen-Lundell, mutta sallittakoon pieni epäilys tämän toteutumisen suhteen.

Puhuin asiasta kausitasolla. Lundellhan hankittiin vastikään takaisin IFK:hon, ja en näe sitä kovin kauaskantoisena toimintana, että hänet potkittaisiin ulos yhden vähän heikomman pelin takia. Siinä olet oikeassa, että historiaa kun katsoo, niin voi todellakin huomata, ettei Lundell ole riittävän kova maalivahti mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykkösmaalivahdiksi, mutta sitähän hän ei tällä kertaa olekaan. Mielestäni kokeneeksi kakkosmaalivahdiksi riittää rahkeet aivan hyvin. Tässäpä se ero onkin.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Numero 18 on Bobby Nyholm. Suurin syyllinen maalin onkin siis ilmeisesti Bobby, niinkö?

Ei ollu, ei... Mutta oli omalta osaltaan myötävaikuttamassa yksinkertaisen tilanteen monimutkaistumiseen (liuku päälle heti oman sinisen jälkeen vaikka olisi ihan hyvin päässyt oman miehensä iholle).
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei ollu, ei... Mutta oli omalta osaltaan myötävaikuttamassa yksinkertaisen tilanteen monimutkaistumiseen (liuku päälle heti oman sinisen jälkeen vaikka olisi ihan hyvin päässyt oman miehensä iholle).

Ja tuskin oli Nyholm kentällä tuolloin, kun siellä oli jo Hirson ketju kokonaisuudessaan jäällä. Kyllä se oli Söde ketä sinne syöksyi tuttuun tyyliinsä ja tämän takia Luttinen joutui lähtemään paikkaamaan häntä alaspäin. Ja Luttisella oli aika hyvä ilme maalin jälkeen, kun Clarke oli hetkeä aikasemmin näyttänyt että Arttu ottaisi Birnerin kiinni. Mutta sitten tämä Dale-poika näytti jälleen kuinka hyvä hän on PUOLUSTAJANA ja jätti pitämättä oman miehensä.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Onko kukaan kuullut/nähnyt Saken kommentteja eiliseen peluutukseen liittyen?

Onko kellään Saken tuloksia maalivahtien valmennukseen liittyen...?? Tai siis listatkaa kaverin saavutukset valmentajana. Jostain olen lukenut, että valmentajan tärkein tehtävä on saada valmennettavat pelaamaan paremmin. Kuinka helvetin huonoa porukkaa Sakella on valmennettavana kun maajoukkueeseen ei tahdo päästä kukaan, saati sitten valtameren taaksen nahilaan.... Kuka nostaa "kissan pöydälle" ifk: n toimistossa?
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Urhon lähetyksessä Jortikka sanoi että Raution mukaan Niemiselle haluttiin antaa lepoa, minkä seurauksena sitten Lundell oli IFK-maalilla TPS:aa vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kuka nostaa "kissan pöydälle" ifk: n toimistossa?

Ei ainakaan kukaan nykyisestä johdosta? Ei kai nyt Sakkea voi potkia pois, kun sehän on vähän niin kuin kalustoa ja taitaa olla vielä ihan hyvä tyyppikin? Sen verran voidaan sanoa, että eipä siellä HIFKin maalilla ole Thomasin jälkeen ollutkaan sellaista veskaria mistä olisi oikeasti mj- tai NHL-veskariksi. Vai olenko pahasti väärässä? Sanotaanko vielä näin, että vaikka Sakke onkin valmentajana keskivertoa huonompi? on paskasta vaikea tehdä kultaa...
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Sanotaanko vielä näin, että vaikka Sakke onkin valmentajana keskivertoa huonompi? on paskasta vaikea tehdä kultaa...

Paskasta ei tosiaan leivota kermaleivoksia...oli sitten millainen leipuri hyvänsä.

Toisaalta ifk haalii joukkueena, ainakin osan, pääkaupunkiseudun lahjakkaimmista kiekkoilijoista ja luulisi että sinne ainakin jollain aikavälillä pitäisi lahjakkuuksiakin sattua. En tiedä onko ifk:ssa mitään yhteisiä mv -harjoituksia, joihin edustuksen maalivahtien lisäksi osallistuu myös edustuksen mv -valmentaja. Näin on ilmeisesti aika monessa sm -liigaseurassa. Sieltä pitäisi mun mielestä Saken pystyä muovaamaan tulevaisuuden huippuveskarit edustukseen ja siitä eteenpäinkin. Lahjakkuus ilman loistavaa valmennusta ei vie tämän päivän kiekossa kauhean pitkälle. Otetaan nyt esimerkki, että länsirannikolla treenejä vetää valtakunnan paras mv -valmentaja ja pääkaupungissa joukkueen legenda jolla ei ole käytännössä mitää valmiuksia tai näyttöjä maalivahtien kehittämisestä. Aikamoinen etulyönti on länsirannikon veskareilla...

Ja tämä analyysi pelkästään tuloksia katsoessa...
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Et kuitenkaan vastannut, että millä mittarilla Noronen vahvistaa joukkuetta pelattuaan omat pelinsä tällä kaudella selvästi kehnommin kuin Lundell? Kalliimpi toki olisi, jonka jälkeen olisikin turha haikailla vahvistusta millekään muulle osastolle.

En ymmärrä tätä pakkomiellettä verrata puhtaasti kuluvan kauden pelien perusteella, ikäänkuin kyseessä olisi joku muusta todellisuudesta ja historiasta irrallinen ulottuvuus, jossa aiemmat hyvät otteet unohtuvat ja Jan Lundell aloittaa pelinsä puhtaalta pöydältä..

Olen tätä kahden tasokkaan maalivahdin tuomaa etua monissa aiemmissa ketjuissa puinut läpi, alkaen tämän ketjun alkusivuilta. Käytännössä Noronen/vastaava toisi tasaväkisen kilpailutilanteen joukkueeseen ja tätä kautta helpottaisi myös Niemisen paineita. Tällä hetkellä fakta on se, että joukkue menestyy tai ei menesty Niemisen otteiden perusteella, Jannesta ei ole paikkaamaan millään tavalla. Aika kovat on paineet nuorella kundilla, joka ei ole edes tehnyt sitä todellista läpimurtoa huippumaalivahdiksi. Tässä ei nyt puhuta mistään karilehtosesta, joka voi esipuberteetti-ikäisenäkin kantaa joukkuettaan illasta toiseen, vaan aika tavallisesta maalivahdista.

Minä haluan enemmän. Haluan, että IFK:lla on joku turvaverkko olemassa siltä varalta, ettei Nieminen jaksa pelata joka peliä huipputasolla. Että joukkueessa olisi riittävän tasokas kaveri oikeasti haastamaan Janin ykkösvahdin tittelistä. Janne ei tätä tee, eikä mielestäni riitä pariksi Niemiselle.

Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että Nieminen valtaisi sen ykkösvahdin paikan itselleen, päinvastoin. Haluaisin vain kilpailun olevan kovempaa tasoa kuin Jan Lundell.

Missä kohdassa väitin, että Nieminen pelaa kaikki pelit? Sanoin, että IFK:n päästessä playoffseihin uskon Niemisen pelaavan ratkaisupelit ellei loukkaantumisia tai muuta vastaavaa tapahdu. Niinhän on myös joukkueenkin taholta ilmoitettu, että hän on selvä ykkönen kaudelle.

Et mielestäni maininnut playoffeista mitään, puhuit vain "ratkaisupeleistä". Lauantain pelikin oli eräällä tavalla "ratkaisupeli", joten ymmärsin sanomasi sen perusteella väärin. Kyllä minäkin uskon ja toivon, että nykyisestä kaksikosta Nieminen pelaisi kaikki pudotuspelit.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kyllä se oli Söde ketä sinne syöksyi tuttuun tyyliinsä ja tämän takia Luttinen joutui lähtemään paikkaamaan häntä alaspäin.

Saattaapi hyvinkin olla => itse vaan katsoin, että alaspäin polkevalla hyökkääjällä pelinumeron toinen numero olis ollut kasi ja ainakin SM-Liigan sivujen mukaan Bobby on ainoa jolla näin on... Mutta samapa tuo, eihän se tilanne oikein hyvin mennyt.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK:n maaliin on tehty kaikissa kuudessa vieraspelissä 3 tai 4 maalia, on peli voitetttu tai hävitty, on maalissa Nieminen tai Lundell. Nykypäivän lätkässä näin suurella maalimäärällä omiin, ei vain voiteta pelejä usein. Se on iso vaatimus hyökkäykselle, että pitää tehdä aina vähintään 4 maalia vieraspelissä, että saadaan 3 pisteen voitto. Onko vika Lundellissa, Niemisessä vai kokonaisuutena puolustuspelisssä on se iso kysymys, vieraspeleissä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Onneksi olkoon Jannelle !!

Voisit juhlistaa synttäreitäsi tuolla Markkinointi-ketjussa kuvailemallani tavalla;-)
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Paljon onnea Jannelle synttäreiden johdosta. Mies on muutaman vuoden meikäläistä nuorempi. Periaattessa Janne voisi olla MG:n isä. Synttäreiden kunniaksi Janne pelaa nollapelin. Torjuntoja kertyy 18 ja syöttöpinnoja 1.
 

sovhoosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeinen kuukauden pelaaja

Jannen saldo marraskuulta on kerrassaan erinomainen.

7 peliä, joista:

6 voittoa, voittoprosentti 85,7
2 nollapeliä
torjuntaprosentti 94,9
10 IS-tähteä yhteensä viidestä eri pelistä
10 päästettyä maalia
186 torjuntaa
1,57 päästettyä maalia / 60 min
voittaen molemmat voittomaalikilpailut
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Lundellin koko kauden torjuntaprosentti on Kärpät-pelin jälkeen 93,33% ja ka 2,06, jos laskin oikein. Nämä ovat jo melko hyviä lukuja ihan kenelle hyvänsä ja missä tahansa sarjassa.
 

sovhoosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Väärin torjuttu, paska mikä paska.

Nyt Lunkka samaa menoa jouluun saakka niin saadaan maajoukkueeseen kaikkien aikojen vanhin debytoija.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Janne on saanut olla erossa Sakesta niin tottakai peli kulkee. Odottakaa kevääseen kun Saken opit alkavat mennä perille.
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vexi Salmi sanoi aikoinaan, että Irwin Goodman on kuin jojo; mitä alemmaksi sen heittää, sitä ylemmäksi se pomppaa. Lundell on kyllä samanlainen tapaus. Yksi kerrallaan ovat HIFK:n oletetut ykkösmaalivahdit jääneet Jannen taakse. Todellinen kulttipelaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös