Jan Lundell palaa HIFK:hon

  • 237 479
  • 911

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vetää täysin sanattomaksi. Luulin, että tästä rikkaruohosta päästiin eroon, mutta aina se jostain esiin tunkee. Nybondas on ihan pihalla.

Taitaa olla niin, että ei ollut rahaa mihinkään Norrenaan.

Minusta tämä on pieni askel parempaan suuntaan, vaikka en uskonut enää ikinä näkeväni Lundellia HIFK:n maalissa.
 

bultsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ilmeisesti näytöt riittivät taas yrittämään IFK:ssa. Saa Nieminen pelata aika helvetin huonosti että Emmental tulee korvaamaan. Ihan ok-tason backup Lundell on mutta muuta ei voi odottaa. Pitkämäen pikapäivitys. Eiköhän jouluun mennässä ole taas ulkona.
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Voi luoja... eikö tästä tapauksesta päästy jo? Ihan hyvä idea hommata kokenut kakkonen Niemiselle, mutta Janneko oli ainoa markkinoilla vapaana ollut tapaus? Taas mennään samaan kuoppaan kuin ennenkin.
 
Hyvänä päivänä Janne on hyvä. Huonona umpisurkea. Tasaisuus ei ole ikinä riittänyt Sm-Liigan huipulle. IFK:lta puuttuu tämän siirron myötä enää ykköskassari.

Halvalla lähti, oletan.
 

HemmoP

Jäsen
Tilanne on sikäli helppo Nybarille jatkon kannalta: jos Nieminen ei pysty ottamaan ja pitämään ykkösveskarin paikkaa itsellään voidaan koko maalivahtiosasto laittaa uusiksi kauden jälkeen. Lundell on nyt muistaakseni 36 eli ikä alkaa tulla vastaan, AA ei ole koskaan ollut edes lupaus s/m-liigan top viiteen ja Nieminen on täysin katsomaton kortti pitkässä juoksussa ja voi pettää todella pahasti jo kauden aikana tai viimeistään POffeissa. Nieminen ei suoranaisesti loistanut TPS-sarjassa keväällä, eli odotukset on kovat.

Voin kuvitella aikaisempien kausien kautta, miten tämä kausi etenee: Lunkka saa alkukaudesta muutaman näyttöpaikan ja pitää nollat ja pikkuhiljaa hivuttautuu Niemisen ohi, playofsseissa ulos 0-4 voitoin joukkueen tehdessä koko sarjassa ehkä kolme maalia yhteensä, mutta vittu kun se Lundell imuroi joka matsissa ainakin yhden...
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi luoja... eikö tästä tapauksesta päästy jo? Ihan hyvä idea hommata kokenut kakkonen Niemiselle, mutta Janneko oli ainoa markkinoilla vapaana ollut tapaus? Taas mennään samaan kuoppaan kuin ennenkin.

Ihme kitinää. Huononiko IFK tämän siirron myötä jotenkin? Lundell on aina pelannut parhaiten kakkosveskarina, nytkin pitäisi olla hyvä kirittäjä jengin ykkösveskarille eli Niemiselle, sekä tietysti myös AA:lle tämän palattua kehiin.

Toki luonnollisesti ykkösveskarin paikkaa kuten ei mitään muutakaan (toivottavasti) ratkaista paperilla ennen kauden alkua vaan kaukalossa. Mutta toivon ja uskon, että Nieminen jatkaa kehitystään, ja vakiinnuttaa lopullisesti paikkansa tämän kauden aikana.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Janne

Lundell onkin erikoinen maalivahti mielestäni sikäli että selkeästi "kakkosena" pelaa paineetta ja on jopa ajoittain hyvä maalivahti, vaikka tyyli välillä on hirvittänytkin. JOS Janne nimenomaan on hankittu kakkokseksi näen tämän hyvänä asiana. Ykköseksi ei kaverista ole ellei Tsekeissä sitten ole juomavedessä ollut jotain sellaista mikä olisi muuttanut miehen paineensietokyvyn!

Uskoisin että hyvä sparraaja Niemiselle, ja uskon myös että Janne olisi paljon parempi maalivahtivalmentaja kuin Sakke!
 

ikt

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Stadi HC, St. Louis Blues
Vai Janne.. Noh, sinne vaan jonon jatkoksi ja toivotaan että Jani pysyy ykkösenä koko kauden.

Ps. Janne näköjään on muuttunut mies, kun pelinumero näyttäisi olevan illan pelissä #60.
Eikös me saatukkaan takaisin legendaarista #31? (#60 on siis peritty Pitkämäeltä.)
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on nyt muutama skenaario, mitä olen päässäni pyöritellyt. Nämä skenaariot yhdistämällä olen päässyt siihen lopputulokseen, miksi Lundell IFK:hon takaisin pestattiin.

1) IFK:lla on fyrkat niin tiukassa, että jouduttiin lähtemään Nieminen-Ahlqvist-kaksikolla tähän kauteen. Vaikka Nieminen omasta mielestänikin ansaitsee näyttöpaikan, mikään ei periaatteessa estäisi selkeän maailmanluokan ykkösen hankkimista ja Niemisen peluuttamista esim. pari kautta kakkosena, kasvattaen häntä pikkuhiljaa ykköseksi. Mestaruus kun on kai kuitenkin helpompi saavuttaa erinomaisen maalivahdin avustuksella kuin nuoren ja kokemattoman kaverin onnistumista toivomalla. Ja mestaruus kai silmissä siintääkin. Ainakin pitäisi.

2) IFK:n mv-valmentajana häärii Sakari "Sakke" Lindfors, joka pyörii joukkueen mukana jonkun muun kuin joukkueen kasaajan/operatiivisen johdon mandaatilla ja omaa näin ollen suojatyöpaikan siihen saakka, kunnes uudet omistajat haistattavat pitkät The Dinoille. Omaan silmääni pistää eniten se, että kysyttäessä Sakesta IFK-johdolta, en muista koskaan kuulleeni varsinaisesti Lindforsia kehuvia kommentteja. Lähinnä vastaukseksi on saatu sitä normaalia "Emme ota kantaa yksittäisiin henkilöihin"-mantraa. Mielestäni se on erikoista, koska jos Sakke olisi hyvä työssään ja johtokin tähän uskoisi, kyllähän se selvästi ääneen sanottaisiin. Vaikka olisi millainen mulkero ihmisenä, hyvillä tuloksilla valmennuksessa mukana pitäminen olisi perusteltua. Ja nythän näin ei ole. Lisäksi kun tähän lisätään se tosiasia, että mv-osasto on menestystä haettaessa erittäin tärkeässä osassa, luulisi IFK:nkin tämän tajunneen ja edes yrittäneen muutosta. Alkaen nyt vaikkapa ulkopuolisen mv-koutsin hankkimisella. Tällä voisi edes pyrkiä hakemaan uskottavuutta tälle osastolle.

3) IFK:n track record maalivahtiosastolla on viime vuosilta sen verran heikko, että mitään riskiä ei oteta, varsinkaan, kun otetaan huomioon kohdat 1 ja 2. Viime vuosien tapahtumat huomioon ottaen Jannen hankkiminen on siis hyvinkin perusteltua.

Aika näyttää, miten pitkälle Niemisen rahkeet riittävät ja mikä tulee olemaan Jannen rooli kauden edetessä.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Minusta hemmetin hyvä siirto. Isähahmo kahdelle nuorelle veskarille, erittäin tunnollinen harjoittelija, aina pelannut todella hyvin kakkosena.. Jos kerran moni kirjoittaja täällä halusi kokeneen kakkosen tyyliin Oksa, miksei silloin Lundell kelpaa? Lundell ei varmaan maksanut puoltakaan siitä mitä Oksa olisi maksanut. Ainoa vaara tässä on että Lundell pelaa liian hyvin ja nousee ykköseksi :) Silloinhan Nieminen ei kehity, kun ei saa tarpeeksi pelejä, ja lisäksi pelottaisi lähteä pleijareihin Lundellilla. Mutta erinomainen hankinta kakkoseksi!

Välkommen tillbaka hem, Janne.
 
Viimeksi muokattu:

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Jokunen aika sitten johonkin ketjuun kirjoitin juuri ajatuksesta ottaa Lundell Niemisen pariksi, ja laittaa AA KiVa-kiertoon. Kuka meni möläyttämään Nybondasille?

Tervetuloa Jan silti minun puolestani. Kuten jo moneen kertaan on tässäkin todettu, turhan paljon on paskaa saanut niskaansa. Varsinkin kun ei ole tehnyt yhtään maalia. Silti olen aina yrittänyt katsoa hänenkin tekemisiään kaukalossa parhaani mukaan objektiivisesti ja kehunut kun on ollut aihetta sekä haukkunut kun on siihen aihetta ollut. Näin jatkossakin.

Btw. Nyt kun The Penakin on vapautunut Länsirannikolta, niin eikun meille vaan takaisin! Ja Jere! Wanha jengi koolla taas!
 
Mikäs tässä nyt on niin saatanan huonoa, että pitää noin paljon kitistä, eiköhän nyt jumalauta jokaiselle ole selvää, että vaihtona tapahtuu Ahlqvist - Lundell, niin kuka on oikeasti sitä mieltä, että tuossa vaihdossa hävittiin? Jos Niemiseen ei luoteta nyt, ei tarvitse koskaan luottaakaan, sillä kyllä hänelle muualta näyttöpaikka tarjotaan ensi kauden jälkeen. Kun rahaa ei ole, sitä ei ole, mulle on ok koittaa Niemisen kykyjä ykkösenä ja juuri Lundellin uskon olevan pelaaja, joka hyödyttää myös Niemistä. Nyt kaikki ei ole Niemisen harteilla ja tulee oikea kilpailutilanne. Yhtään ei saa herpaantua tai Janne tulee jo rinnalle, mutta kääntäen taas, kaikki ei ole yksin Niemisen harteilla, joten mielestäni hyvä hankinta, koska hinta on aivan varmasti matalanpuoleinen.
 

Tiityy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Habs, D Team + Maajoukkue
Todellinen syy on tässä

Ulkopuolisena saattaa näyttää siltä, että kyseessä on yksittäinen siirto, mutta todellisuudessa koko palkkaus on osa suurempaa ketjua. Tässä seuraava askel:

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2009081310076499_jk.shtml

Kyseessä on siis sopimusuutinen SM-Liigasta.

Viimeistään jouluna "Pena" + "Länki" = Tutinaa ja tötinää!

p.s. Anteeksi jo etukäteen, mutta IFK vaan on niiiiiiiin...no, IFK! "Älä koskaan ikinä muutu, pysy tuollaisena kuin nyt oot..." täällä olisi muuten niin tylsää...
 

Molkke

Jäsen
Toistellaan nyt vielä edellisiä. Käsittääkseni tässä hankinnassa on se idea ollut, että Nieminen pelaa ykkösenä ja tottakai nuori mies välillä kadottaa tatsinsa, silloin on heittää kokenut, seurassa jo kulttiasemaan noussut kassari luukulle. Ja kuten jotkut jo sanoivat, Lundell on klassinen kakkosmolkke, ei riitä ykköseksi mutta silti erittäinkin hyvä kakkonen. Ainoa kauheskenaario onkin se, että Nieminen sivuutetaan jostain syystä. Jos Lundell pelaa jossain vaiheessa paremmin, kuin Nieminen, toivon ettei tämä nosta Jannea ykköseksi, koska hän on nimenomaan kakkonen. Pelaa sen max 40% peleistä. Loistava hankinta IFK:lta ja toivotaan ja olenkin melko varma että tämä parivaljakko/kolmikko tulee olemaan kovaa kamaa ensi kaudella.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Ihme kitinää. Huononiko IFK tämän siirron myötä jotenkin? Lundell on aina pelannut parhaiten kakkosveskarina, nytkin pitäisi olla hyvä kirittäjä jengin ykkösveskarille eli Niemiselle, sekä tietysti myös AA:lle tämän palattua kehiin.

Toki luonnollisesti ykkösveskarin paikkaa kuten ei mitään muutakaan (toivottavasti) ratkaista paperilla ennen kauden alkua vaan kaukalossa. Mutta toivon ja uskon, että Nieminen jatkaa kehitystään, ja vakiinnuttaa lopullisesti paikkansa tämän kauden aikana.

No, kitinää ja kitinää. Mielestäni muuten erittäin kummallinen argumentti tuo "huononiko IFK tämän siirron myötä jotenkin?" tilanteessa, jossa joukkuetta tulisi mieluusti parantaa.

Voin sen myöntää ja joku halukas voi vaikka historian siiviltä tarkistaa, että itsekin kannustin Jannea vahvasti, kun hän joukkueessa pelasi ja tulen jatkossakin toivomaan hänen onnistumistaan aina pelivuoron koittaessa, mutta en nyt näe tällä saavutetun oikeastaan mitään. Ahlqvistin paikkaaja sairasloman ajaksi, ok, mutta silti sopimus tuota mallia. Ei ymmärrä.

Jannea ja tilannetta on taas kerran puolusteltu samoin sanoin kuin ennenkin - samoin sanoin, joilla itsekin olen häntä aikanaan puolustanut: "on parhaimmillaan selkeänä kakkosena" ja "hyvä tilanne, kun on kaksi tasavahvaa maalivahtia". Nämä kaksi ristiriitaista lausetta kuvaavat mielestäni valitettavan hyvin tätä kuviota: hommattiin ala-arvoinen hätäratkaisu tilanteessa, jossa olisi oikeasti voitu parantaa joukkueen yhtä keskeisimmistä osa-alueista.

Jos Ahlqvist on siis tällä hetkellä pitkäaikaispotilaana, olisi mielestäni ehdottomasti pitänyt keskittyä toisenlaiseen ratkaisuun. Jani Nieminen saa näyttää kyntensä ja Janne lähtenee kauteen kakkosmolarina Ok, mutta mitä tehdään tilanteessa, jossa Nieminen osoittautuu pettymykseksi ja tilalle on heittää aina yhtä (epä)luotettava Lunkka? Siinähän sitä ollaan taas menossa perse edellä puuhun "tasavahvalla maalivahtikaksikolla". Tasavahvat maalivatikaksikot toimivat yleisesti ottaen vain niissä tilanteissa, kun on kaksi ykkösveskariksi luokiteltavaa kaveria verkonvartijana. Nyt näin ei mielestäni todellakaan ole.

Antaa Jannen jälleen kerran näyttää ja blaablaa, mutta tässä kohtaa olisi oikeasti pitänyt kalastaa sieltä markkinoilta joku riittävän tasainen ja luotettava, kokenut veskari, joka olisi oikeasti voinut toimia kakkosen roolissa menestyksellä. Sen sijaan turvauduttiin lähinnä paniikkiratkaisulta tuntuvaan kuvioon, ja raahattiin lisää IFK:n menestymättömyyden ikoneita Nordikselle.

Onko kellään tietoa, missä pelaa nykyisin Kimmo Salminen? Joukkueessa on kuulemma laitahyökkääjän vakanssi auki.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Oman mielipiteen ilmaisinkin tuolla toisessa ketjussa, mutta laitetaanpa juttua tännekin...

Janne on mielestäni ihan hyvä hankinta Niemisen kirittäjäksi. Kyllä tää parivaljakko kelpaa mulle, siis ainakin näin alkuun. Kauden aikana vois sitten päivittää tilannetta, missä mennään (ainakin haaveissa ja toiveissa...). Toivon, että Hatulle annetaan kunnon näytönpaikka ykkösenä, mutta ei mua haittaa tippaakaan, jos Janne paikan otteillaan vie ja jatkaa näitä hyviä otteitaan tappiin asti. Kaikkein parhain tilannehan olisi se, että Hattu pelaa vakuuttavasti ykkösenä ja Janne pelaa aina silloin tällön antaen Hatulle huilimisaikaa ja mahdollisuuden treenata täysillä.

Muistelin, että Ropponen olisi muutamalla sanalla kommentoinut Jannea ja tämmöinen pätkä löytyikin tuolta Yleistä asiaa & kysymyksiä maalivahtipelistä -ketjusta:

[FONT=&quot]Kerrohan puolueettomasti, oliko se Lundell oikeasti niin huono maalivahti kuin silloin puhuttiin? Tai oikeamminkin; minkä tasoinen veska Lundell oli/on? Missä ovat Lundellin suurimmat puutteet? Olisitko itse voinut valita Lundellin menestystä tavoittelevan liigajoukkueen veskaksi? [/FONT]


Ensiksi täytyy todeta että voin tällaiseen asiaan vastata vain osittain, sillä en ole ollut kyseisen maalivahdin kanssa tekemisissä, joten on mahdotonta vain joidenkin näkemieni pelien perusteella antaa varmaa vastausta, eikä se olisi reilu ko maalivahtiakaan kohtaan. Tätä varten pitäisi olla dataa harjoittelusta, asenteesta, ymmärtämystä henkisestä kantista jne...
Se mitä olen nähnyt Lundellin pelaavan kertoi kuitenkin paljon hyvää kaverista ja näytti että potentiaalia ainakin tekniikan puolelta olisi vielä kovempiin suorituksiin. Välillä vaan tuntui että "punainen lanka" katosi ja tätä kautta peli ailahteli liikaa. On mahdollista että valmennuksellisesti tuota tasaisuutta olisi saatu hänen esityksiinsä lisää, mutta varmaa en osaa siitä sanoa. Mestaruutta tavoittelevan joukkueen maalivahdilta vaaditaan ehdottomasti tasaisempia otteita ja joukkueen tulee voida luottaa maalivahtiinsa, muuten mv:n otteet alkavat heijastelemaan liikaa koko joukkueen peliin.


Että tämmöistä tällä kertaa.


Ai niin, TERVETULOA takaisin Janne! =)
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kun skaffaa Lunkan, niin ei tarvii bluffaa että ois kliffaa

oikeasti pitänyt kalastaa sieltä markkinoilta joku riittävän tasainen ja luotettava, kokenut veskari, joka olisi oikeasti voinut toimia kakkosen roolissa menestyksellä.
Tossa pari viikkoa sitten Bluesin kakkosmaalivahdin paikka oli auki, ja silloin tuli kateltua ketä suomalaisia sm-liigassa pelanneita maalivahteja oli vielä vapaana. Ja lista oli seuraava:

Jere Myllyniemi
Joni Puurula
Tuomo Karjalainen
Juha Kuokkanen

Onko noista kukaan parempi vaihtoehto kuin Lundell? Eikä varmaan ulkomaalaista maalivahtia kannatta hommata kakkoseksi.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Tossa pari viikkoa sitten Bluesin kakkosmaalivahdin paikka oli auki, ja silloin tuli kateltua ketä suomalaisia sm-liigassa pelanneita maalivahteja oli vielä vapaana. Ja lista oli seuraava:

Jere Myllyniemi
Joni Puurula
Tuomo Karjalainen
Juha Kuokkanen

Onko noista kukaan parempi vaihtoehto kuin Lundell? Eikä varmaan ulkomaalaista maalivahtia kannatta hommata kakkoseksi.

Ei,ei ja ei. Ei ketään noista. Paljon mieluummin Janne, kuin joku edellä mainituista. On kyllä sellainen hasardikvartetti ettei ole järkeä.
Jannehan on ollut paras (tai paskin) kirittäjä tässä vuosien varrella. Vähän turhankin hyvä, kun on aina syrjäyttänyt "ykkösen".
Toivottavasti nyt annetaan Niemiselle selkeä ykkösen rooli ja Janne hengittää niskaan valmiina kehiin, jos käsky käy.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun kelataan Lunkan hommaamista tässä vaiheessa Aaken korvaajaksi, muistetaan kuitenkin pari asiaa, ennenkuin huudellaan että olis pitäny satsata satasella kovempaan nimeen:

a) HIFK lähti jo keväällä pelaajamarkkinoille ajatuksella, että Hattu-Aake on meidän pelaava kaksikko. Sakke tais möläyttää jossain canalin studiossa, että tolla kaksikolla mennään. Itsekin täällä toivoin kovasti, että HIFK olisi satsannut tähän joukkueen tärkeimpään palaseen jollain tavalla. Muut hankki veskoja ja veskoja lähti ulkomaille. Barcelona tossa laittoikin noita nimiä äsken ja ilman muuta Lunkka ajaa kaikkien ohi.

b) Lunkan diili on 1-vuotinen. Näin ollen meillä on koko kauden ajan, miten pitkä se sitten onkin, yksi perusvarma torjuja miinus pleijarit. Nieminen on jo kerran noussut ohi Lunkan enkä näe mitään syytä miksei voisi edelleen olla sitä koko ajan. Lunkka tuuratkoon nimenomaan kakkosena.

c) Lunkka on käsittääkseni nimenomaan Ahlqvistin tuuraaja. Luoja tietäköön mitä olisi tapahtunut/tapahtuisi jos Hattu loukkaantuisi. Silloin voi suoraan sanoa, ettei Lunkka riitä.

d) Veskat loukaantuu. Piste. Vaikka Allu tulisikin takaisin kuntoutuneena, ei ole pahitteeksi jos on se yksi ylimääräinen. Varsinkin kun tasokysymys on vielä auki Hatulla ja Lunkalla. Mitään 100% varmuuttahan meillä ei ole kummastakaan pitkässä juoksussa. Niemisen hyvät otteet viimekaudelta+Lunkan historia antaa osviittaa hieman. Harkkamatseissa Hattu on käsittääkseni ollut ihan hyvä.

Annan 70% hyväksyntäni tälle siirrolle. 30% meikäläisestä on edelleen katkera koska HIFK ei satsannut kunnolla veskatilanteeseen kauden jälkeen. Yritettiin(ainakin parin median mukaan) hankkia I.Tarkkia mikä oli hyvä. Kun ei saatu, ei hommattu ketään muutakaan. Lunkka tuli nyt hätäavuksi ja siihen vaan pitää tyytyä. Jos hoitaa hommat edelliseen tapaan, bra. Enemmän mun silmät tähyää Niemiseen kenestä mä ootan selkeää ykköstä HIFK:lle.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Tossa pari viikkoa sitten Bluesin kakkosmaalivahdin paikka oli auki, ja silloin tuli kateltua ketä suomalaisia sm-liigassa pelanneita maalivahteja oli vielä vapaana. Ja lista oli seuraava:

Jere Myllyniemi
Joni Puurula
Tuomo Karjalainen
Juha Kuokkanen

Onko noista kukaan parempi vaihtoehto kuin Lundell? Eikä varmaan ulkomaalaista maalivahtia kannatta hommata kakkoseksi.

Ei varmastikaan ole jos mittarina pidetään kokemusta...enkä usko muutenkaan. Sitä paitsi Lunkka on niin kissipedon näköinen maalivahti että :)
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No, kitinää ja kitinää. Mielestäni muuten erittäin kummallinen argumentti tuo "huononiko IFK tämän siirron myötä jotenkin?" tilanteessa, jossa joukkuetta tulisi mieluusti parantaa.

Eiköhän se ole ollut selvää jo pitkään, että kauteen lähdetään Nieminen ykkösveskarina. Ja ihan oikein, vrt. tapaus Draper / Riksman (vaikka toki normaalilla itseluottamauksella varustetun maalivahdin ei olisi todellakaan pitänyt toimia Juuson tavoin).

Jos kerran Lunkan hankinta paikkaamaan loukkaantunutta Aakea oli huono veto, niin miten mielestäsi olisi pitänyt toimia? Lähteä kauteen Nieminen - Tuohimaa -kaksikolla? Vai antaa Niemiselle selvä signaali ennen kauden alkua, että emme muuten luota suhun pätkääkään? Näinhän on taannoin toimittu useinkin (Bäckström, Riskman, T. Ruutu, N. Hagman, Salmelainen, Enlund...).
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
On muuten huvittavaa, että muiden joukkueiden fanit tulevat kertomaan, kuinka paska maalivahti Lundell on. Erityisesti hämeenlinnalaiset, mikä ei juuri ketään yllätä. Ilmeisesti HPK-faneien on jostain syystä vaikea myöntää, että voitetuissa playoff-sarjoissa HPK pelasi joukkueena IFK:ta paremmin. Eivät ne sarjat Lundelliin kaatuneet.
Ei se edelleenkään mitään vittuilua ole, jos asiantuntijaporukka käy antamassa asiantuntijalausunnon. Ne samat lausunnot, jotka on parina keväänä annettu ennen sarjoja. Jälkikäteen löyhyttelyyn ei sorruta täällä päin kovin usein. Nytkin hankintaa ollaan lähinnä kehuttu, onhan se brändinnäköinen janppa.

ps. ei ne sarjat Puurulaan kaatuneet.
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Tossa pari viikkoa sitten Bluesin kakkosmaalivahdin paikka oli auki, ja silloin tuli kateltua ketä suomalaisia sm-liigassa pelanneita maalivahteja oli vielä vapaana. Ja lista oli seuraava:

Jere Myllyniemi
Joni Puurula
Tuomo Karjalainen
Juha Kuokkanen

Onko noista kukaan parempi vaihtoehto kuin Lundell? Eikä varmaan ulkomaalaista maalivahtia kannatta hommata kakkoseksi.

Jaa, miksei kannata? Ehdottomasti olen samaa mieltä siitä, ettei kannata palkata ylihintaista maalivahtia back-upiksi, mutta nykyisessä tilanteessa ulkomaalaiskiintiön koskiessa ainoastaan EU:n ulkopuolisia kansallisuuksia en ainakaan itse pitäisi mitenkään mahdottomana, että hankittaisiin tsekki/ruotsalainen maalivahti kakkosmolariksi. En nyt vaan millään ilveellä pysty näkemään tätä hyvänä ratkaisuna, eikä lohduksi oikein riitä se, että pahemminkin olisi voitu mennä metsään. Oman kokemukseni mukaan kyyti on tasaisempaa, kun pysyy tiellä.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisin kyllä varmasti aamupäivällä Jannen siirrosta lukiessa tukehtunut kahviini, mikäli en olisi jo eilen huomannut toisesta ketjusta huhuja tästä siirrosta. Olihan siinä kieltämättä silti vähän ihmettelemistä ja ihmetys kasvoi vain, kun luin tältä foorumilta monen olevan mielissään Jannen saapumisesta. Olihan hänet viimeksi Nordiksella ollessaan melkein lynkattu.

Mutta tarkemmin, kun tilannetta miettii niin eihän tässä oikeastaan ole kuin voitettu. Ikävää, että Ahlqvist loukkaantui jälleen, kun nyt miehellä olisi taas ollut tilaisuus astua sieltä taustalta esiin. Veikkaisin, että tämä tilaisuus olikin sitten viimeinen, ellei hänessä nähdä jotain suunnatonta potentiaalia.
Lundell on kuitenkin kokenut maalivahti eikä kuitenkaan mikään lahjatonkaan. Ainut miinus tulee kuitenkin siitä kuuluisasta ailahtelevaisuudesta, mutta nyt ei tarvitse oikeastaan kärsiä siitäkään, kun Nieminen lähtee kauteen ykkösenä. Janin kuitenkin täytyy olla jatkuvasti hereillä, kun kyllä se Janne aika äkkiä ykkösen paikan nappaa, jos pelit ei suju toivotulla tavalla.

Plussaa tietysti vielä Jannen IFK-taustasta. Jos en väärin laskenut niin nyt taitaa lähteä kymmenes kausi, jolloin Lundell pukee päälleen punanutun. Eikä meidän joukkueessa muutenkaan tuota kokemusta ole liikaa.

Ihan hyvillä mielin siis tästä siirrosta, kun kyllä Lundell oli varmasti selkeästi paras vaihtoehto hinta/laatusuhteeltaan näistä vapaana olevista suomalais maalivahdeista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jerry Seinfeldia lainatakseni: I'm speechless, I have no speech!

Kun kerran loukkaantumisen takia oltiin pakotettu uusi kassari hankkimaan olisi tietenkin pitänyt katsastaa edes Mestis-tarjokkaita; joku nuori jantteri jolla olisi jotain motivaatiota yrittää urallaan ylöspäin ns. low-risk/high reward periaatteella eikä tuollaista häviäjäksi todettua kehäraakkia. Seuraavaksi varmaan Kari Rajala tekee comebackin. Ei saatana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös