Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

James Norris Memorial Trophy 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Kari Runk, 14.01.2019 klo 15.17.

 1. Kari Runk Jäsen

  Kausi on ylittänyt puolenvälin, ja on taas aika aloittaa spekulointi parhaan puolustajan valitsemisesta. Näkemyksiä ja ehdokkaita on monia, se kuuluu aina asiaan. Osa valitsijoistakin painottaa hävyttömän paljon pisteitä, osa katsoo kokonaisuutta. Erot mielipiteissä ovat välillä suuria, ja siksi keskustelu aiheesta on lähes poikkeuksetta nautinnollista.

  Viime vuonna ruotsalaispakki Victor Hedman pokkasi uransa ensimmäisen Norriksen kaappiinsa ansaitusti. Tällä kaudella on miehellä ollut huomattavasti hiljaisempaa, eikä Hedman mahdu edes omaan top5-listaukseen, jonka alapuolella näette. Näkisin tällä hetkellä palkinnolle useampiakin hyviä ehdokkaita, joten sen suurempia esittelyitä ehdokkaat satunnaisessa järjestyksessä:

  Brent Burns, San Jose Sharks

  47gp, 9+43 = 52

  Burns johtaa tällä hetkellä puolustajien pistepörssiä viidellä pisteellä, ja on matkalla peräti yli 90 pisteen kauteen. Kaudella 2016-2017 kertaalleen Norriksen voittanut puolustaja on jälleen pisteiden osalta kovassa vauhdissa ja matkalla kovasta ennätyksestään huolimatta ennätyspisteisiinsä. Burns pelaa keskimäärin 1:52 alivoimaa peliä kohden, ja on joukkueestaan kolmanneksi eniten plussalla lukemalla +11. Vahva, ehkä jopa se vahvin ehdokas tällä hetkellä.

  John Carlson, Washington Capitals

  43gp, 6+36 = 42

  Viime kauden puolustajien pistepörssin jopa pienessä hiljaisuudessa voittanut Carlson kruunasi hyvän kautensa keväällä Capitalsin marssiessa Stanley Cupiin asti. Omaksi yllätyksekseni mies jämähti viime kauden Norris-äänestyksessä vasta sijalle 5, vaikka mies on pätevä pelimies myös omassa päädyssä. Tällä kaudella Carlson on lähes ppg-tahdissa, mikä lupailee tällä hetkellä n. 80 pisteen kautta. Carlson kellottaa keskimäärin 2:49 alivoimaa peliä kohden, ja on Capitalsissa toisiksi eniten plussalla pakkiparinsa Kempnyn jälkeen, erittäin komealla +25 lukemalla.

  Mark Giordano, Calgary Flames

  45gp, 9+38 = 47

  Kokonaan uusi nimi Norris-keskusteluihin saapuu, kun Giordano on vanhoilla päivillään intoutunut aikamoiseen vireeseen, kuten koko Flames tällä kaudella. Suurin kiitos kuulunee Bill Petersille. 35-vuotias konkari on ainoastaan 9 pisteen päässä omasta kelvollisesta 56 pisteen piste-ennätyksestään, vaikka Flamesilla on vielä 35 peliä runkosarjaa jäljellä. Giordano kellottaa 2:45 alivoimaa peliä kohden, ja on käsittämättömät 36 yksikköä plussalla tässä kohdin kautta, johtaen tilastoa koko liigassa. Ehdoton musta hevonen tämän vuoden kisaan, joka haastaa kärkeä aivan tosissaan, varsinkin, jos Flamesin lentokeli jatkuu vähänkin samanlaisena loppukauden osalta.

  Erik Karlsson, San Jose Sharks

  45gp, 3+38 = 41

  Vaikeahkon alkukauden jälkeen tämä kaksinkertainen Norris-voittaja on intoutunut hyvään vireeseen, josta osoituksena 14 ottelun mittainen syöttöpisteputki, joka hiljattain tosin tuli päätökseensä. Burnsin kanssa suunnilleen samoja alivoimaminuutteja (1:44 peliä kohden) kellottava Karlsson on tällä hetkellä joukkuetoveriaan tilastojen perusteella perässä, mutta kautta on vielä paljon jäljellä. Karlsson on jaetulla viidennellä sijalla joukkueensa +/- tilastossa, ainoastaan kolmen plussan verran Burnsia perässä. Nimellä voi olla vaikutusta.

  Morgan Rielly, Toronto Maple Leafs

  44gp, 13+33 = 46

  Giordanon tapaan uusi nimi Norris-keskusteluun tulee Torontosta, kun piste per peli tahdissa Toronton takalinjoilla viilettävä Rielly johtaa puolustajien maalipörssiä, ja on puolustajien pistepörssissäkin sijalla kolme. Erittäin jäätävän alkukauden jälkeen tahti on hieman rauhoittunut, mutta pisteitä on karttunut siitä huolimatta suht tasaseen tahtiin, ja mies on maaliennätyksen tehtyään enää vaivaisen 6 pisteen päässä myös omasta piste-ennätyksestään. Rielly johtaa joukkueensa +/- tilastoa hienolla +26 lukemallaan, ja keskimäärin kellottaa 1:14 alivoimaa ottelua kohden. On matkalla yli 80 pisteen kauteen, joka on aimo harppaus edellisiltä kausilta.

  Bubbling under: Letang, Ekholm, Josi, Hedman, Jones

  Varmaan joitain virheitä tekstiin mahtuu, ja ehdokkaista voidaan olla montaa mieltä. Syökö Burns ja Karlsson toistensa ääniä? Mahtuuko Chabot edes bubbling under -osastolle? Kestääkö Giordanon loistava vire kauden loppuun asti, vai alkaa ikä tekemään tehtäväänsä? Kenet sinä nostaisit esiin valittaessa kauden 2018-2019 parasta puolustajaa?
   
  SVSV tykkää tästä.
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Tampassa McDonaghilla myös kova kausi käynnissä, ei toki tarpeeksi pisteitä tee että saisi enempää kuin kasan ääniä, mutta on tuo alkukausi pantu merkille useamman toimittajan ym. toimesta.
   
  Kari Runk tykkää tästä.
 3. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Syö. Ei kummallakaan mitään mahiksia voittoon.

  Mark Giordanon tuo kuuluisi voittaa tämän hetkisessä tilanteessa. Aika ylivoimainen oikeastaan joka saralla. Tehoissa, plusmiinuksella, peliajassa ja 1.YV + 1.AV rooli.

  John Carlson on aika selvä kakkossuosikki ja Rielly sitten ehkä kolmas. Rielly ei varmasti voita, mutta ansaitsee ääniä.

  - Doughty ulkona koska joukkue kyntää ja mies itse -13 vaillinaisilla tehoilla.
  - Hedman ulkona, koska rooli pieneni McDonaghin hyvyyden takia.
  - Burns ja Karlsson ulkona toistensa takia. Burns voi kolkutella TOP3:sta.
  - Nashvillestä ei kukaan voita koska koko nelikko syö toistensa roolia ja sitämyötä ääniä.
  - Thomas Chabotille "Calder Norris" Trophy.
   
 4. GHowe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Tässä vaiheessa antaisin ääneni Giordanolle joka on pelannut kovan kauden tähän mennessä ja on nähdäkseni myös hyvä puolustamaan eikä vain hyökkääväpuolustaja.

  Letang olisi varmasti myös vahvemmin mukana keskusteluissa jos Penguinsilla ei olisi ollut niin heikkoa alkukautta.
   
 5. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Tarkoittanet varmaan tämän hetken tilanteen kannalta? Loppukauden osalta pistän monta jossia seuraavaan skenaarioon, mutta eipä se mikään maailman suurin ihme olisi toteutuessaan, ja silloin kyllä näen Burnsillakin olevan mahdollisuuksia.

  Burns jatkaa tätä tahtiaan loppuun asti, ja pelaa selvästi yli 90 pisteen, jopa sinne 93-94 pisteeseen ulottuvan kauden mitä nykyinen tahti tarkoittaa, puolustajan paikalta. Se on aika poikkeuksellisen kova kausi puolustajalta näinä vuosina, mikä varmasti nostaa Burnsin osakkeita reippaasti.

  Giordano rauhoittuu, ja tekee "vain" koko kaudella 65-70 pongoa, eli viimeiseen 35 peliin sellainen 20-25 pistettä. Ihan jopa suht realistisen kuuloinen lukema, eikä edes välttämättä mikään hirveän epätodennäköinen skenaario.

  Karlsson vastaavasti tekee siihen viimeiseen 35 otteluun 25-30 pistettä, mikä kuulostaa myös erittäin realistiselta, vaikka mies on otteitaan parantanutkin. Näin ollen mies jää 70 pisteen tienoille.

  Kyllä mä uskaltaisin väittää, että noilla pistelukemilla + suunnilleen tämän hetkisillä muilla tilastoilla Burns ainakin Giordanoa tosissaan haastaisi. Niin paljon ne pisteet vaan vaikuttaa, tykkäsi siitä tai ei.
   
 6. Ralph Jäsen

  Kannattaa muistaa, että Miro Heiskasella on enemmän maaleja kuin Erik Karlssonilla.'

  John Carlsonin heiniä, kuten olisi suonut olla jo viime kaudella.
   
 7. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Puolustajan palkinnon voisi jakaa kahteen osaan. Paras hyökkäävä ja puolustava puolustaja. Vähän turhan paljon mennään pisteet edellä, ellei kyseessä ole tapaus kuten "Due" Doughty.
   
 8. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Letangin pitäisi hyvinkin olla keskusteluissa mukana. Muihin mainittuihin kilpakumppaneihin verrattuna Letang pelaa nimettömämmässä pakistossa. Joka näkyy muunmuassa siinä että hän pelaa liigan neljänneksi eniten, edellään vain Jones, Suter ja Doughty.

  Tällähetkellä Giordano varmasti "johtaa" kisaa, mutta hän ei tule pitämään PPG tahtia koko kautta.
   
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Drew Doughty ei näe Burnsin puolustuspelaamista riittävänä Norris-keskusteluun:

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaukset Athleticin artikkelista.

  Olen Doughtyn kanssa samoilla linjoilla sen suhteen että Burnsin puolustuspelaaminen ei ole mitään erityisen hyvää tai ainakin se on yliarvostettua (Karlsson esimerkiksi on saanut läpi uransa paskaa niskaan sen suhteen ja hän on kuitenkin parempi näistä kahdesta nimenomaan puolustuspään pelaamisellaan mielestäni), mutta joka tapauksessa mielenkiintoiset kommentit parin vuoden takaisesta World Cup-mestarijoukkueen joukkuekaveristaan. Burns kuitenkin kuuluu Norris-keskusteluun hyökkäyspään pelaamisensa johdosta heittämällä, kuten Doughtykin sanoi kukaan ei ole Burnsia (ja Karlssonia) lähelläkään niiltä kyvyiltään. Giordanon ja Burnsin väliseksi tuo tämän kauden Norris-taistelusta näyttäisi muodostuvan. Letang putosi kyydistä pois loukkaantumisensa johdosta ja Josi/Hedman lienevät liian kaukana pisteissä eivätkä sitä kykene muilla avuilla riittävästi paikkaamaan ainakaan suhteessa Giordanoon. Rielly ja Carlson myös haastajina kolmannen finalistipaikan suhteen, mutta puolustuspään pelaaminen heillä menee samaan kategoriaan Burnsin kanssa eli pisteissä tuon verran kuin mitä nyt ovat perässä ollessaan eivät nyt kuitenkaan mitään kärkiehdokkaita.

  Doughtystä muutoin voisi todeta että ryösti ainoan Norriksensa sillä 15-16 kaudella Karlssonilta jonka olisi kuulunut tuo silloin voittaa.
   
  RäpyläRepe, Backhander, Wild-Chester ja yksi muu tykkäävät tästä.
 10. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  En mitenkään hirveästi ole tampan pelejä seurannut, mutta osittain varmaan 10-20 matsia katsoneena mielestäni Hedman ei ole lähelläkään viime kauden tasoaan. Eikä näin ole lähelläkään Norrisia. Tosin nyt lähiaikoina Hedman on peliään parantanut, mutta loppukausi ei riitä mielestäni Norris taistossa. Joku Tampaa enemmän seuraava voi vahvistaa tai kumota oman mielipiteeni.

  Burns on ykköshevonen ja todennäköinen voittaja, mutta mielelläni näkisin pystin menevän Giordanolle.
   
 11. lolaimbot Jäsen

  Lainaus:
  Juu, alkukaudesta Mcdonagh oli selkeästi Tampan paras pakki. Vasta viimeaikoina Hedman on pelannut lähelle huipputasoaan, toivotaan että saavuttaa sen pudotuspeleihin mennessä.
   
 12. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Lainaus:
  Millä perusteilla näet asian olevan noin? Vaikka Flamesia kannatankin, niin en näe Burnsin olevan todennäköinen voittaja. Pistepörssi, peliaika per ottelu ja syötöt on oikeastaan ainoat asiat, missä Burns on Gioa edellä. Itse näen juuri tällä hetkellä Giordanon olevan hiukan edellä.
   
 13. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Mun mielestä valitsijat tulee arvostamaan pakkien pistepörssin voittoa niin paljon. Lisäksi Burns on joukkueensa tärkein pelaaja mikä nyt ei sinällään ole kriteeri, mutta luulen vaikuttavan.
   
 14. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Giordanolla 5pts vähemmän ja 2 ottelua vähemmän pelanneenna kuitenkin +32 vs Burnsin +12 ja joukkue yllättäen lännen kärjessä. Ihan vidun vitsi koko palkinto jos ei Giordano vie pokaalia tällä kaudella.
   
  RäpyläRepe tykkää tästä.
 15. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Friedmanin Twitter tietää kertoa, että Norris-ehdokkaat ovat Burns, Giordano ja Hedman.
   
 16. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Hedman meni kyllä viime kauden näytöillä tai sitten nousujohteisella loppurunkosarjalla Carlsonin tai Riellyn ohitse, koska alkupuoli ei ollut Norrikseen oikeuttavalla tasolla. Mieluummin olisin kumman tahansa nähnyt tuossa Norriksen finalisteissa kuin Hedmanin, vaikka miehestä tykkäänkin.

  Giordano tämän kuitenkin pokkaa, ja ihan ansaitusti.
   
 17. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Giolle tämän pitää mennä, ei ole mielestäni edes keskustelun arvoinen asia. Giordano on mielestäni edelleen todella aliarvostettu pelaaja, vaikka on jo vuosia vetänyt kovalla tasolla.
   
 18. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Huvittaa kyllä kun koko kolmikon porukat tippuvat ekalla.

  Giordano ansaitsee runkosarja-ansioista.

  Kevyenä vertauksena:
  Nicklas Lidström voitti 43 playoff-sarjaa ja 7 Norrista.

  6.14 playoffsarjaa per Norris. Tämä nyt vaan pienienä lisähuomautuksena, mitä se oikea voittaminen vaatii runkosrjavoittamisen lisäksi. Kun nämä ehdokkaat siis tippuivat ekalla, voittaen yhteensä sen kolmisen playoff-peliä.

  Jätti urallaan yhden playoff-pelin väliin, koska Patrick Sharp keihästi kiveksen irti.

  Siinä vähän pojille tekemistä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2019 klo 04.11
 19. F#21 Jäsen

  ^ Sharksit jatkavat vielä pelejä, joten kaikki ehdokkaat eivät ole vielä pudonneet.

  Ja väitätkö oikeasti, että vain yksi pelaaja määrittää pääseekö koko joukkue sarjasta jatkoon? Lidström on yksi kaikkien aikojen parhaimpia puolustajia, mutta en ymmärrä tätä tekemääsi vertailua.
   
 20. Karamahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Coyotes
  Minä en ymmärrä yleensäkään, miten tämä joutava playoffs-sarjojen voittamisesta jankkaaminen Norrikseen liittyy. Sama kuin alettaisiin vinkumaan Art Rossin kohdalla puuttuvista playoff-pisteistä. Pitäisi aikuisen ihmisen tajuta tietyn promillerajan jälkeen mennä nukkumaan eikä suoltaa tuubaa.

  Niin. Giordano voittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2019 klo 07.34
  Vislami, Breathe, Pocatello ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 21. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Jos joku muu kuin Giordano vie, niin koko palkinnon voi nakata jatkossa roskikseen. Ei kahta sanaa kuluneella kaudella.
   
 22. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Miten Giordano on niin selvä suosikki Norriksen voittajaksi? Burnsin tilastot ovat paikoitellen paremmat kuin Giordanolla ja Burns ei ole saanut muulta joukkueelta, niin paljon vetoapua.

  Giordano:

  Flamesin sisäisen pistepörssin 5. Yli 70 pistettä tehneitä pelaajia 5.
  78 17+57=74 0,95PPG +39 24:14

  Pre All Star 49 11+41=52 1,06 PPG +29 24:45
  After All Star 29 6+16=22 0,76 PPG +10 23:22

  Taklaukset 58, Blokit 144, TkA-GvA +8
  SAT% 57,34 SAT%Close 56,60 5 on 5 ZS% 51,44

  Burns:

  Sharksin sisäisen pistepörssin 1. Yli 70 pistettä tehneitä 3.
  82 16+67=83 1,01PPG +13 25:06

  Pre All Star 52 9+46=55 1,06 PPG +8 24:42
  After All Star 30 7+21=28 0,93 PPG +5 25:47

  Taklaukset 90, Blokit 105, TkA-GvA -30
  SAT% 57,05, SAT%Close 56,84, 5 on 5 ZS% 62,92

  Giordanolla huomattavasti parempi +/- tilasto ja enemmän puolustuspään aloituksia sekä huomattavasti parempi kiekon menetysten ja kiekon riistojen erotus. Giordanon miinuksena voidaan pitää heikentynyttä tahtia kevättä kohden siinä missä Burns ei simahtanut samalla tavalla ainakaan pisteiden muodossa. Burns on ollut myös Sharksin tehokkain pelaaja. Itse ehkä antaisin Norriksen mieluummin Burnsille, koska mediaseksikkäämmät statsit menevät hänelle ja muutenkin vaikka kyseessä on runkosarjan perusteella annettava palkinto, niin Giordanon heikosta keväästä rokottaisin arvostelupojoja.
   
 23. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Giordano "ansaitsee" tänä vuonna Norriksen. Ikäänkuin elämäntyöpalkinto hänelle. Sinällään corsi rel. olisi parempi tuossa vertailussa. Jos jaksan niin teen siitä vertailun (HAH!).
   
 24. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Kai tiedät, että äänestys on päättynyt tässäkin palkinnossa runkosarjaan, ja pudotuspelit eivät voi vaikuttaa mihinkään?

  Nämä finalistit ovat kolme eniten äänestyspisteitä saaneita, ja voittaja on NHL:n tiedossa jo ennenkuin yksikään pudotuspeliottelu on pelattu.
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tiedän tiedän. Mielenkiintoista vaan että millaiseen turmioon sitten jokainen joutuu, kun tämä eri laji, eli pudotuspelit alkavat.
   
  Rocco tykkää tästä.