James Norris Memorial Trophy 2016

  • 27 710
  • 104

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Itse en olisi kummallekkaan ojentanut palkintoa, vaan Herra Burnsille olisi mennyt ääni täältä. Doughty hyytyi kyllä pahasti, mutta veti kuitenkin runkkarin +24 kun Karlssonilla se oli 82 tehopisteen kaudesta huolimatta pakkasella. Eli kertoo kyllä jonkun verran joko halusta, ja/tai taidosta pulustaa.

Burnsille olisit antanut Norriksen, mutta Karlssonin suljet pois koska oli miinuksella? Vilkaisepa huviksesi Burnsin plus/miinus-saldo tältä kaudelta ja palaa sitten uudestaan asiaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Se on kyllä jännä, että kun Kings menetti Voynovin, menettivät siinä pakiston syvyyden, joilla taistella mestaruuksista, mutta sitten tärkein kantava yksilö alkaa voittaa Norriksia. Tuo Hart-näkökulma, suhteellisesti joukkueelleen tärkeimmästä pakista muihin paskoihin nähden, vaikuttaa Norriksessa aina todella paljon.

Lidström voitti Norriksensa lähes samalla kaavalla. Norris tuli kaappiin, kun pelasi pääosin paskan pakkiparin kanssa (jo ikääntynyt murphy, Olausson, Woolley, Lilja etc.) ja silloin ei yleensä voittanut, kun parina pelasi joku tasokas pelaaja. Ainoa poikkeus oli 2008 Rafalskin kanssa, mutta silloin Lidaksen päätehtävä parissa oli puolustusvoittoinen.

Weberiltä on jäänyt muutama Norris saamatta, koska parina on ollut usein joku tasokas kaveri (Suter tai Josi) ja/tai pakistossa on ollut muuten laadukasta syvyyttä. Samaa pätee moneen muuhun ehdokkaaseen.

Hassusti kyllä menee, kun joka vuosi tuntuu se Norris menevän väärälle puolustajalle. Toivottavasti ne pitkässä juoksussa sitten osuu jokaiselle sen ansaitsevalle väärällä "vuorolla".

Harmi ettei Brendan Smith voittanut, vaikka relative Corsi oli superhypermahtava.
 
Viimeksi muokattu:

Kyle

Jäsen
Itse en olisi kummallekkaan ojentanut palkintoa, vaan Herra Burnsille olisi mennyt ääni täältä. Doughty hyytyi kyllä pahasti, mutta veti kuitenkin runkkarin +24 kun Karlssonilla se oli 82 tehopisteen kaudesta huolimatta pakkasella. Eli kertoo kyllä jonkun verran joko halusta, ja/tai taidosta pulustaa.

Kerro tarkemmin missä kohtaan hyytyi ja millä tapaa tämä näkyi? Doughtyhän pelasi ihan järjettömiä minuutteja illasta toiseen kevät puoliskolle ja oli peliajoissa mitattuna Suterin ja Karlssonin kanssa ihan omissa luokissaan. Runkosarjan viimmeinen ottelu Jetsiä vastaan meni vihkoon, muuten en muista näkemissäni otteluissa mitään hyytymistä. Tuollaiselle 30 minuutin miehelle tuppaa tulee ns. löysiä vaihtoja, joissa pelataan säästöliekillä mutta ainakaan Doughtyn kohdalla se ei tarkoita että pelattaisiin huonosti, vaan se tuo sellaisen kontrastin kun käydään paikkaamassa kakkosparin helpommat minuutit pois alta.

Monelta meni ohi kun Kings jarruutteli runkosarjan lopun, mutta Kingsihän pelasi kokonaisuutena loistavan, organisaationsa parhaan runkosarjan. Toki Play-offseissa särjet meni menojaan, mutta sillä ei Norris-palkinnon kannalta ole mitään tekemistä. Yksi, ehkä suurin yksittäinen tekijä miksi Kings pelasi hyvin runkosarjassa oli nimenomaan Doughty. Käytännössä mies pelasi koko runkosarjan 82 ottelua jokatoista vaihtoa, tajuttoman korkealla tasolla. On täyttä puppua väittää etteikö tämä olisi ollut Doughtyn uran paras kausi, jos ei lasketa kauden 13-14 pleijareita. Vastaavasti Doughtyn "tilastoissa" negatiivisena puolena näkyy se, että kokonaisuutena Kingsin puolustus oli heikompi kuin edellisenä vuosina. Voynoville ei löytynyt korvaajaa ja Greene oli koko kauden loukkaantuneena.

Ei Sutterin Kings ole koskaan pelannut mitään hurrunhei kiekkoa, jossa pelaajat rikkoisivat piste-ennätyksiä ja taistelisivat piste-/maalipörssin voitoista. Esim hyökkäävämmässä joukkueessa kuten Pingviineissä, Sharksissa tai Dallasissa Doughtyn, Kopitarin ja Carterin ppg olisi varmasti lähellä yhtä. Doughtyn kiekollinen peli perustuu, siihen että kun miehelle pelataan kiekko niin silloin Kings/Doughty hallitsee kiekkoa, eikä lähde hakemaan mitään nopeaa hyökkäystä joka johtaisi nykyistä usemmin pisteisiin(kuten myös virheisiin). Omassa päässä kiekollisena ja pelinpainopisteen kääntämisessä Doughty on maailman paras, tällöin Doughtyn parhaat kiekolliset ominaisuudet pääsevät esille, tällöin miehellä ei ole mikään kiire antaa hätäistä ensimmäistä syöttöä vaan pikemminkin rauhassa kuljettaa kiekko vastustajan alueelle.

Hyvä Drew, oikea valinta Norris-voittajaksi!

2x Olympia kultaa
2x Stanley Cup
1x Norris

Siinä ammattilaisuran saavutuksia tähän asti, alkaa olla 26-vuotiaalle puolustajalle hyvät lähtökohdat pelata ikänsä puolesta "uransa parhaita vuosia".
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tällä kaudella olisi voinut Norrisin tietty ojentaa Weberille. Seuraavalla kaudella sitten Burnsille tai Letangille.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Omasta mielestäni Doughty on ollut sarjan paras pakki jo useamman vuoden. Enemmän kun miestä katselee, niin sitä enemmän näkee miehen mahtavuuden ja miten tekee pieniä asioita oikein. Valitettavan suuressa roolissa on pisteet nykyään, kun vertaillaan pakkeja. Toki se on se laiskin ja helpoin tapa vertailla, miksi muutenkaan välihyökkääjä Karlsson olisi voittanut ja jopa kahdesti. En tiedä oliko tämä sitten oikea vuosi DD:n voitolle, mutta minusta se on signaali sille, etta puolustajan puolustuksen taitoja aletaan arvostamaan paremmin kun valitaan parasta puolustajaa ja se on oikea linja se.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös