Jalkapallon MM-Kisat Saksassa 2006

  • 88 378
  • 800

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tälle tapahtumalle on aika avata oma ketju nyt kun alkaa olla aika moni joukkue jo selvillä ketä kisoissa pelaa.

Kisoihin selviytyneet maat tähän mennessä.

UEFA(14 paikkaa): Saksa, Ukraina, Hollanti, Puola, Englanti, Kroatia, Italia, Portugali.

CONMEBOL (4.5 paikkaa): Brasilia, Argentiina, Ecuador, Paraguay.

CONCACAF (3.5 paikkaa): Yhdysvallat, Meksiko, Costa Rica.

CAF (5 paikkaa): Angola, Norsunluurannikko, Togo, Ghana, Tunisia.

AFC (4.5 paikkaa): Japani, Iran, Etelä-Korea, Saudi-Arabia.


Eli 24/32 joukkueesta on selvillä. Afrikan karsinta on ollut melko yllätyksellinen, perinteisesti vahvat joukkueet kuten Kamerun ja Nigeria eivät selviytyneet kisoihin. Kamerun varsinkin tippui melko dramaattisella tavalla, peli Egyptiä vastaan oli 1-1 ja lisäaikaa pelattiin neljättä minuuttia kun Kamerun sai rangaistuspotkun mutta Pierre Wome ampui tolppaa ja Kamerun putosi voitolla olisivat menneet kisoihin.

Lohkoarvonta suoritetaan Leipzigissa joulukuussa.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Afrikasta tosiaan päässyt mielenkiintoisia maita kisoihin: Angola, Ghana ja Togo. Ghana on kuulemma dominoinut futiksessa Afrikan mantereella usein, pelannut hienoa futista, mutta jostain syystä epäonnistunut pyrkimyksissään päästä MM-kisoihin. Saa nähdä miten nyt. En kyllä jaksa uskoa, että Afrikan maat pystyvät yllättämään kisoissa vieläkään. Olisi kyllä hienoa joku päivä nähdä vaikka finaaleissa afrikkalainen maa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ted Raikas kirjoitti:
Afrikasta tosiaan päässyt mielenkiintoisia maita kisoihin: Angola, Ghana ja Togo. Ghana on kuulemma dominoinut futiksessa Afrikan mantereella usein, pelannut hienoa futista, mutta jostain syystä epäonnistunut pyrkimyksissään päästä MM-kisoihin. Saa nähdä miten nyt. En kyllä jaksa uskoa, että Afrikan maat pystyvät yllättämään kisoissa vieläkään. Olisi kyllä hienoa joku päivä nähdä vaikka finaaleissa afrikkalainen maa.

Onhan Ghana kuitenkin loistanut muissa arvokisoissa. Sillä ollut myös vuosia hyviä pelaajia ympäri euroopan. Näistä itselleni yllätyksellisimmät maat ovat Angola ja Togo, joista löytyy oikeastaan vain muutama huippu(Angolalla oikeastaan vain Nando Rafael ja Togolla Emmanuel Adebayor). Ghanalla, Tunisilla ja Norsunluurannikolla on huomattavasti laajempi arsenaali.
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
En vieläkään ymmärrä millä logiikalla Kroatia on varmistanut kisapaikan. Eikö Ruotsilla muka ole enää mahdollisuutta ohittaa Kroatiaa?

Kroatialla 23 pistettä, Ruotsilla 21. Kummallakin ottelu jäljellä..

??
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Gotterdam kirjoitti:
En vieläkään ymmärrä millä logiikalla Kroatia on varmistanut kisapaikan. Eikö Ruotsilla muka ole enää mahdollisuutta ohittaa Kroatiaa?

Kroatialla 23 pistettä, Ruotsilla 21. Kummallakin ottelu jäljellä..

??

Kaksi parasta kakkosta menee myös suoraan kisoihin ja kroatia on yksi niistä jos Ruotsi menee ohi. Ruotsi on myös melko varma jatkaja, tasapeli Islantia vastaan riittää ja pienimaalinen tappiokin todennäköisesti riittää.
 

Herwanta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Tampere, F.C Internazionale Milano
Jos Brasilia kykenee samanlaiseen peliin, kuin kesällä esiturnauksessa, ei ole epäilystäkään etteikö se vie kultaa.
 

Slowhand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Falcons, George Parrosin pelkät
Näistä itselleni yllätyksellisimmät maat ovat Angola ja Togo, joista löytyy oikeastaan vain muutama huippu(Angolalla oikeastaan vain Nando Rafael ja Togolla Emmanuel Adebayor).

Nando Rafaelkin hyppäsi Saksan kelkkaan, ja debytoi U-21:ssä viikonloppuna.

Brasilia on kyllä melkoisen selkeä ennakkosuosikki tällä hetkellä. Puolustus on pienehkö kysymysmerkki, mutta niinhän se oli myös ennen viime kisoja. Argenttiinaa on monissa paikoissa nostettu pahimmaksi haastajaksi, mutta siihen en henkilökohtaisesti usko.
 
Taas odotetaan kisoja kuin kuuta nousevaa. Ei tartte miettiä milloin kesäloma pidetään. Ylivoimainen ennakkosuosikki on Brasilia. Sen jälkeen tulee viisi kovaa haastajaa, Argentiina, Englanti, Italia, Saksa ja Hollanti. Jos joku muu näiden maiden ulkopuolelta voittaa maailmanmestaruuden, voidaan sitä pitää uskomattomana yllätyksenä.

Maailmanmestaruuttahan ei ole koskaan voittanut maa, joka ei olisi jo kisoihin lähdettäessä ollut kolmen (tai ainakin viiden) ennakkosuosikin joukossa. Välieriin on sitten päässyt sitäkin yllätyksellisempiä maita ja Euroopan mestaruudenkin on voittanut yllätysjoukkue useamman kerran, mutta jostain syystä ei koskaan maailmanmestaruutta. Viimeisimmät edes pienet yllätykset ovat Uruguayn voitto Brasiliasta Brasilian kisoissa -50 ja Saksan voitto Unkarista Sveitsin kisoissa -54. Eivätkä nämäkään oikeastaan ole yllätysmaita, yleisesti vain ihmeteltiin, miten ne pystyivät voittamaan loppuottelun.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Englanti nostetaan usein MM-tai EM-kisojen ennakkokaavailuissa kyseenalaisesti, lähinnä kaiketi suosion ja pääsarjansa takia, ennakkosuosikkien joukkoon, mutta tällä kertaa on tilanne mielestäni toinen. Kunhan maalivahtipeli suinkin loksahtaisi kohdalleen, Englanti saa kokoon yhden parhaista MM-ryhmistään sitten 1966 kotikisojensa (varauksin 1990 lukuun ottamatta). Englanti vaikuttaa suorastaan pelottavan kovalta, vaikka se kompastuikin karsinnoissa Pohjois-Irlantiin häviten arvokisakarsintaottelun Svenniksen aikana ensimmäisen kerran. Se oli ruotsalaisen luotsaamana ylipäätään neljäs tappio merkityksellisessä ottelussa.

Englanti olisi jo 2002 voinut aivan hyvin mennä finaaliin asti siinä missä Saksakin, mutta joutui Brasilian kaatamaksi aikaisessa vaiheessa. Tietenkin Englanti saattaa jälleen kerran langeta siihen ikiaikaiseen akilleen kantapäähänsä eli päänuppiin tiukassa paikassa. Voisi kuvitella, että esimerkiksi Beckhamin joutuessa rangaistuspilkulle eivät haamut ole kaukana. Sanoisinkin, että ensi kesänä yksi Englannin pahimmista vastustajista on Englanti itse.


Suosikkimaan MM-kotikisat pelataan ehkä 1-2-kertaa elämän aikana, joten kisakuume alkaa nousta jo nyt. Kotijoukkue ei ole koskaan jäänyt MM-kisoissa alkulohkoon, ja olisihan se melkoista historian ironiaa, jos yli 50 vuotta putkeen MM-kisoissa vähintään kahdeksan parhaan joukossa ollut maa tekisi tällä tavalla kyseenalaista historiaa. Der Skandal! Eikä tämä olisi periaatteessa edes megalomaanisen ihmeellistä, sillä totuus on, ettei Saksa ole paperilla muiden perinteisten ennakkosuosikkien veroinen. Toisaalta rutiini on niin kovalla tasolla, että varsinkin pudotuspelivaiheessa henkisesti teräksinen kotijoukkue lienee mitä vittumaisin vastustaja. Ikävä tosiasia kuitenkin on, ettei Saksa ole voittanut kummissakaan arvokisoissa perinteistä suurmaata eikä eurooppalaista joukkuetta sitten 1996 EM-finaalin. Parit edelliset arvokisat mielessä en oikeastaan pitäisi mitään tulosta järisyttävänä yllätyksenä, mutta tuskin näin ainutlaatuisessa spektaakkelissa voi Saksan kaltaisella jalkapallomaalla olla muuta tavoitetta kuin loppuun saakka meneminen.


Marginaalit ovat niin pienet, että yhdestä poikki pelatessa mestarin ennusteleminen on aika puuhastelua. Veikataan nyt kuitenkin, että Hollanti saa revanssinsa 32 vuoden takaa ja ottaa ensimmäisensä. Joka tapauksessa Eurooppaan saisi pytty jäädä.


Deutschland. Immer.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Brasilialla on se "käsittämätön viisikko" Kaka, Ronaldinho, Adriano, Ronaldo ja Robinho, joista Robinho joutunee vielä penkille, että vaikea nähdä yhdenkään joukkueen pysäyttävän heitä ensi kesänä. Tämä sillä varauksella, että eivät nyt kaikki loukkaannu kisojen ajaksi. Brasilia varmaan päästää omaan päähän muutamia maaleja kisojen aikana, koska puolustuspeli ei ole samaa tasoa kuin hyökkäys, mutta voi jalkapallo-ottelun voittaa esim. numeroin 4-2. Argentiinalla on myös todella kova joukkue, joka pystyy parhaimmillaan vaikka voittamaan koko turnauksen.

Hienoa, että taitojengit Hollanti ja Portugali pääsivät Euroopasta kisoihin. Englannilla kieltämättä on paras joukkue pitkään aikaan, mutta minusta heillä on valmentajana sellainen toteemipaalu, että on vaikea nähdä Englannin pääsevän välieriä pidemmälle. Kyllä sitten viimeistään joku taktisesti ja pelinjohtokyvyiltään parempi valmentaja kylvettää joukkueellaan Englannin. Italia, Saksa ja Ranska voivat aina päästä kisoissa vaikka kuinka pitkälle, mutta tuskin sentään kukaan niistä vie mestaruutta. Ruotsista ei koskaan tiedä. Kun niillä on Zlatan, niin tiedä vaikka pääsisivät esim. kahdeksan joukkoon. Joku Turkki tai Ukraina voi kyetä myös yllättävän hyvään menestykseen, mutta ei nyt sentään finaaliin saakka.

Afrikasta pääsi kisoihin ihan mysteerisiä joukkueita. Vahinko, ettei Kamerun päässyt kisoihin. Yksi maailman parhaista hyökkääjistä Samuel Etoo jäi nyt kisojen ulkopuolelle, samoin Nigeria on yleensä ollut kisojen yksi iloisinta jalkapalloa pelaava joukkue. Senegalkin oli viime kisoissa todella hyvä joukkue. Norsunluurannikko Drogban johdolla saattaa olla yksi kisojen musta hevonen jonnekin kahdeksan joukkoon.

Aasian joukkueista esim. Japani voi tehdä hieman kiusaa isoille, mutta tuskin sieltä yksikään joukkue pääsee pidemmälle kuin kuudentoista joukkoon ja saman voi sanoa muistakin lopuista joukkueista, jotka pääsevät kisoihin.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Jep, Brasilia on edelleen ehkä se suurin yksittäinen ennakkosuosikki. Ainoa kompastuskivi voisi olla nälän puuttuminen, vaikka tuskin sekään, ilmeisistä syistä. 2002 tuntui kuitenkin siltä, että Ranskan kaiken voittaneet pelaajat eivät enää jaksaneet aivan huippumotivoitua raskaan kauden jälkeen, mutta kysymys saattoi silloinkin olla lähinnä sattumasta.

Pienestä on kiinni, sano. Pudotuspelivaiheen alettua yksikin huono peli vääränä päivänä, ja se on adios. Sitten 1982 vain yksi eurooppalainen maa on onnistunut kaatamaan Brasilian MM-kisojen pudotuspeleissä. Enpä panisi pahakseni, jos Lederhosenit liittyisivät joukkoon tummaan. Jo pelkkä ajatus on kihelmöivä.


Valmentajana kokemattoman Klinsmannin paineet ovat varmasti hirmuiset. Veitsi on kurkulla, ja MM-kisojen tulos ratkaisee, viiltääkö veitsi kurkun poikki. Fiasko kotikisoissa päävalmentajana jättäisi luultavasti lähtemättömän tahran hänen muuten niin loistokkaaseen uraansa. Ainakaan pelaajien kunnioituksesta ei homman pitäisi olla kiinni, ja pitkästä aikaa näyttää siltä, että Saksalta saattaa löytyä kuin löytyäkin ensi kesäksi mitat täyttäviä viimeistelijöitä, vaikka sillä saralla vielä jäljessä ollaankin. Tuskanhikeä nostattaa kuitenkin se, että korvaamattoman Ballackin on ehdottomasti pysyttävä terveenä.

Ai niin: Vielä kerran, Kahn! Weitergehts!



Ranger
 

Slowhand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Falcons, George Parrosin pelkät
ranger kirjoitti:
Valmentajana kokemattoman Klinsmannin paineet ovat varmasti hirmuiset. Veitsi on kurkulla, ja MM-kisojen tulos ratkaisee, viiltääkö veitsi kurkun poikki. Fiasko kotikisoissa päävalmentajana jättäisi luultavasti lähtemättömän tahran hänen muuten niin loistokkaaseen uraansa. Ainakaan pelaajien kunnioituksesta ei homman pitäisi olla kiinni, ja pitkästä aikaa näyttää siltä, että Saksalta saattaa löytyä kuin löytyäkin ensi kesäksi mitat täyttäviä viimeistelijöitä, vaikka sillä saralla vielä jäljessä ollaankin. Tuskanhikeä nostattaa kuitenkin se, että korvaamattoman Ballackin on ehdottomasti pysyttävä terveenä.

Ranger

Minusta taas tuntuu, että juuri maalinteko saattaa olla Saksan kompastuskivi. Miten nuori Podolski kestää kotikisojen massiiviset paineet? Kuranyista ei taida olla johtamaan hyökkäystä, se nähtiin EM-kisoissa. Toki joku Klose voi löytää neljän vuoden takaisen vireensä, mutta kysymyksiä on paljon.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Slowhand:

Tottahan toki voi olla kompastuskivi ja on kaiketi se todennäköisin kompastuskivi, mutta pointti oli siinä, että tilanne näyttää mielestäni valoisammalta kuin ennen 2004 EM-kisoja. 1982 syntynyt Kuranyi ja 1985 syntynyt Podolski ovat kaksi vuotta vanhempia kuin silloin, joskin tietty maailmanmestaruudesta taistelevan joukkueen pyssyinä kysymysmerkkejä edelleen.

Mainitsemasi Klose johtaa muuten seitsemällä maalilla jaetusti Bundesliigan maalipörssiä jättäen taakseen mm. Roy Makaayn. Kun vielä muistetaan esimerkiksi Ballackin potentiaali maalintekijänäkin, asetelma ei ole toivoton, vaikka siinä ainakin lähtökohtaisesti kovimmille maille siimaa kiistatta annetaankin.


Ranger
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Slowhand kirjoitti:
Toki joku Klose voi löytää neljän vuoden takaisen vireensä, mutta kysymyksiä on paljon.

Minkä vireen?
Sen missä tehdään maaleja rupumaita vastaan ja sitten koomataan kaikki(?) ratkaisupelit maaleitta.

Omalta kohdaltani olen vielä hieman epäröivä sen suhteen, julistanko Brasilian jo mestariksi vaiko ja Ronaldon kaikkien aikojen MM-maalitykiksi, vai otanko pessimistisen linjan. Jos Brasilia sattuisi jäämään alkulohkoonsa niin voi sitä vitutuksen ja vittuilun määrää, toisaalta jos ja kun Brasilia voittaa, niin eurospedet vain itkisivät tällä kertaa vaikkapa jotain Ronaldinhon ikeniä ja tuurimaaleja.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muutama kommentti.

Saksan MM-kulta olisi yllätys, vaikka kyseessä on rautahermoinen kisajengi, jolla on voittamisen kulttuuri syvässä. Klinsi kuitenkin on peluuttanut jotain ihme iloista hyökkäysfutista, jossa ei juuri ole idean häivää 2000-luvulla ellei ole brassien lahjoja. Perinteisesti vahva pakisto on koko ajan helisemässä, ei mitään ideaa, vaikka ConFed-cupissa olikin ihan kivaa peliä. Klose, Kuranyi ja Poldi ovat ihan OK-kärkiä, ja Ballack on maailmanluokan kaveri sen tietää kuka vaan. Harmi ettei Basti Deisler oikein tunnu saavan Bayernissa kaipaamaansa vastuuta, ConFedissa näytti paikoin hyvältä. Pakistossa Mertesacker ja Friedrich ovat hyvässä nousussa, veteraaniosastolta kaivataan tukea, eli Wörnsin kämmeihin ei olisi varaa...

Muista maista sen verran, että Englannin voi taas kerran saman tien unohtaa. Ei, sadaskaan kerta ei sano toteen, niillä vaan menee taas kerran se kuuluisa luu kurkkuun, jos niitä mahkuja muutenkaan oikeasti on. Englannista ja Espanjasta(ai niin, ei ole vielä edes kisoissa) on oikeastaan aivan turha edes puhua, koska ei ne mitään voita. Ihme kun meriitit ovat nolla, niin silti vuodesta toiseen pauhataan(joo tiedän, Englanti voitti '66 kultaa).

Hollanti on mielenkiintoinen ja vaarallinen, onko Basten saanut homman toimimaan, vai kaatuuko kokemattomiin nuoriin? Brassit ovat tietysti kovia, mutta joku kurinalainen porukka voi toki heidät kaataa. Argentiina on varmasti heille se hankalin vastus. Ranska on myös mystinen, vieläkin ehkä liikaa sitä samaa vanhaa runkoa? Ja maalinteko yhtä tuskaa.
Aina yhtä hieno Italia ei varmasti myöskään jätä kylmäksi. Saksan ohella toinen todellinen futiksen suurmaa Euroopassa. Puhun nyt menestyksestä.

EM-kisojen muotimaa Tsekki ja toinen aina niin hehkutetun iloinen Tanska saavat tosissaan tsempata, että edes pääsevät kisoihin. No, onpas yllätys, että taas käy näin. Näitähän ei historiasta ikinä löydy. Ruotsalaiset puhuvat, että heillä olisi MM-mahis, naurattaa niin pirusti!

MM-kultaa on voittanut seitsemän maata, ja modernina aikana oikeastaan vain viisi eli kyllä nämä todelliset turnaukset harvojen herkkua on, 2004 EM-kisat oli ilmeisesti sellainen kerran 30 vuodessa-turnaus.


MACK
 

pasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Englannin mahdollisuudet

Vaikka itse olenkin jostain mystisestä syystä tuntenut sympatiaa Englantia kohtaan, en oikein jaksa uskoa joukkueen menestymismahdollisuuksiin. Koska asustelen ulkomailla on tuolta BBC:ltä tullut katsottua Englannin karsintaotteluita , eikä joukkueen esityksissä ole paljoa ollut hurraamista. Syykin tähän (ainakin BBC:n kommentaattoreiden Gary Linekerin ja Alan Hansenin mielestä) on yksinkertainen, joukkue kun pelaa liian passiivisesti jopa kotikentällään. Tähän on ollut helppo yhtyä kun katseli ottelua Itävaltaa vastaan (käsittääkseni näkyi myös Suomessa), vaikka Englanti pitikin palloa enemmän kuin Itävalta (ainakin Beckhamin ulosajoon asti), ei se pallon menettäessään prässänyt Itävaltalaisia, vaan vetäytyi omalle kenttäpuoliskolleen odottelemaan mitä Itävalta pallolla tekee..Hansen kuvaili tätä nöyryyttäväksi ja totesi hyväksyvänsä kyseisen taktiikan ainoastaan vieraskentällä kun vastassa on "decent team". Tästä peruuttelutaktiikasta ovat myös esimerkkejä ottelut Ranskaa ja Portugalia vastaan viime EM-kisoista, toki poikkeuksiakin löytyy (kuten Kroatia-ottelu).

Totta on ettei Englanti Svenniksen alaisuudessa ole pelannut sitä tuttua (itselläni paras mielikuva on vuoden 1996 EM-kisat ja 1998 MM-kisat) peliään, jossa vauhtia pidetään taidon ja virheiden (ja jopa tuloksenkin) kustannuksella. Svennis kuitenkin on johtanut Englannin kohtuullisiin tuloksiin (aiempaan vertaillen jopa erinomaisiin), joten Hansenin todetessa ettei Englanti tämän managerin alaisuudessa voi voittaa maailmanmestaruutta, herää kysymys että monenko managerin alaisuudessa on voittanut tai voisi voittaa? Tosin Hansen toteaa heti perään, että nyt Englannilla on sellainen joukkue joka voisi
voittaa maailmanmestaruuden, kun aiemmin näin ei ole ollut.

Jos joukkuetta lyhyesti analysoi, niin keskikentän ja puolustuksen keskusta (Lampard/Gerrard ja Campbell/Terry/Ferdinand) kestävät vertailun minkä tahansa maan kanssa, laitojen kanssa on vähän niin ja näin (Beckhamin arvo on lähinnä vapaapotkuissa), maalissa Robinson on hyvä, mutta silti perusmalli Brittiläisestä rautakangesta ja hyökkäys, no paljon riippuu miten Rooneyn pää kestää, sillä Owen ei ole hyökkäjä jolla maailmanmestaruuksia voitetaan.

Toki paljon voi muuttua, mutta tämä on mielipiteeni tällä hetkellä ja todella toivon että Svennis osoittaa mielipiteeni vääriksi.

P
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
varjo kirjoitti:
Minkä vireen?
Sen missä tehdään maaleja rupumaita vastaan ja sitten koomataan kaikki(?) ratkaisupelit maaleitta.

Omalta kohdaltani olen vielä hieman epäröivä sen suhteen, julistanko Brasilian jo mestariksi vaiko ja Ronaldon kaikkien aikojen MM-maalitykiksi, vai otanko pessimistisen linjan. Jos Brasilia sattuisi jäämään alkulohkoonsa niin voi sitä vitutuksen ja vittuilun määrää, toisaalta jos ja kun Brasilia voittaa, niin eurospedet vain itkisivät tällä kertaa vaikkapa jotain Ronaldinhon ikeniä ja tuurimaaleja.

Montakos maalia Ronny tähän tarvitsee? Ihan kiva kyllä nähdä sekä Adriano että Ronaldo samaan aikaan(toivottavasti) kärjessä. Mukavasti toisiaan täydentä pari(ainakin ennakkoon).
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Viva lá Englanti!

Englannilla on pitkästä aikaa aivan uskomattoman hyvä jengi koossa. Puolustuksessa Cole, Terry, King, Ferdinand ja Campbell osaavat taatusti hommansa. Oikean laitapakin tontti tosin hieman avoin, mutta eikös Garragher ossa sitä paikkaa pelata? No, onhan meillä aina G Neville ja Hargreaves.

Keskikentällä on paljon osaajia. Eiköhän Lampardilla ja Beckhamilla ole vakiopaikkansa. Joe Cole vasempaan laitaan, Gerrard Lampardin kaveriksi keskelle ja Becks oikeaan laitaan, niin eiköhän tästä aiheudu tarpeeksi päänvaivaa vastustajille. Penkillä istuu vielä Wright-Phillips, joten korvaajiakin löytyy.

Hyökkäyksessä on tungosta, tai ainakin pitäisi olla. Entisellä inhokillani Owenilla pitäisi olla tuo vakiopaikka kärjessä ja pariksi hänelle joko teini-ihme Rooney tai vaihtoehtoisesti jopa parempi Jermain Defoe. Näiden kavereiden kanssa pitäisi maaleja syntyä.

Ongelmat Englannilla ovat sitten maalivahtiosasto ja nämä kaiken maailman dariusvasselit (jos vertausta haetaan Suomen jääkiekon A-Maajoukkueesta, oikea termi olisi akibergit tai esapirnekset). Ottakaa sinne penkille mielummin vaikka kunnon vanhoja äijiä, kuten Sheringham tai Fowler. Nostakaa vaikka Shearer naftaliinista mutta ei Darius Vasselia!
 
pasi kirjoitti:
Totta on ettei Englanti Svenniksen alaisuudessa ole pelannut sitä tuttua peliään, jossa vauhtia pidetään taidon ja virheiden (ja jopa tuloksenkin) kustannuksella.

Englannista on tullut Italia.

Italiakin on valitettavasti edelleen Italia. Materiaalista saisi helposti koottua vaikka kaksi MM-tasolla ihan kilpailukykyistä joukkuetta, mutta silti viimeisimmät arvokisaesitykset ovat olleet varsin aneemisia. Tottakai toivon suosikkimaalleni menestystä Saksassakin, mutta toisaalta kunnon mahalasku saattaisi laittaa hommaa mukavasti uusiksi. Etenkin valmennuspuoli kaipaisi uusia tuulia näiden vanhan liiton miesten saappaisiin.

Lopullinen joukkuekin on vielä aika auki - erityisesti hyökkäysosaston kohdalla. Väittäisin että laadukasta tarjontaa on vielä enemmän kuin briteilla: Gilardino, Toni, Iaquinta, Montella, Cassano, Del Piero, Vieri, Bonazzoli, Lucarelli...Itse näkisin mielelläni uusia miehiä kehissä, mutta todennäköisesti siellä seisoskeevat DP ja Bobo, plääh.

Puola ja Ukraina kiva nähdä skaboissa. Jonkinmoista yllätyspotentiaalia molemmilla?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Nännimäinen kirjoitti:
Puola ja Ukraina kiva nähdä skaboissa. Jonkinmoista yllätyspotentiaalia molemmilla?

Puolalla on tasaisen kova joukkue ilman oikeastaan kunnon tähtiä. Olisadebebe taitaa vielä porskuttaa tosin, mutta on kaveri vähän hyytynyt. Muuten joukkueessa toki myös ihan pätevä joukkue, muttei kuitenkaan tähtiluokkaa.

Ukraina on sitten ihan eri asia. Siellä on sekä tähtiä, että kova joukkue. Maan kaksi parasta seuraa ovat euroopan huipputasoa(vaikka näissä toki onkin paljon ulkolaisia). Sitten vielä kun löytyy Andrej, jne. Ukrainaan siis uskon itse ainakin huomattavasti enemmän yllätyksen suhteen kuin Puolaan.

Slowhandille kiitos, en tiennytkään tätä Nando Rafael casea, vaikka toki tiesin että Saksassa pelaa ja kansalaisuuskin oli. Aina oppii uutta.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Se lippujen myyntisysteemiarvontamastercard-järjestelmä on minun kapasiteetillani mahdoton läpäistä. Tahtoisin ostaa 2 lippua MIHIN TAHANSA otteluun joka pelataan Hampurissa. En vaan osaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Englannin suurin heikkous löytyy vaihtopenkin puolelta. Harry Redknapp totesi osuvasti ennen Itävalta-peliä: "Ellei Englanti selviydy MM-kisoihin, Sven-Göran Eriksson pitäisi ampua." S-G on vanhoihin kaavoihin kangistunut äijä. Tuolla pelaajamateriaalilla pitäisi pelata erityylistä jalkapalloa.

En ymmärrä, miksi Englannin maalivahtipeliä pidetään heikkona. Paul Robinson on parin heikon Leeds-kauden jälkeen noussut omalle tasolleen ja on paljon varmempi ja luotettavampi kuin esim. David James.

Defoe on mielestäni Owenia parempi pelaaja ja ansaitsisi paikan avauksessa.
 
Eletään mielenkiintoista jalkapalloiltaa.

Euroopan karsinnoissa suorat kisoihin menijät sekä jatkokarsintoihin menijät selviävät lopullisesti tämän illan otteluissa. Suomen lohkossa homma tuli taputeltua kun jo paikan varmistaneen Hollannin jälkeen lohkokakkoseksi ja jatkokarsintaan selvisi Suomea pyöritellyt Tsekki.

Kakkoslohkossa Ukraina on jo kisapaikkansa varmistanut, mutta taistelu jatkokarsintapaikasta onkin tiukempi Turkin, Tanska ja hallitsevan Euroopan mestarin Kreikan kesken. Jos kaikki näistä voittavat tänään, kuten tällä hetkellä näyttää, menee Turkki jatkokarsintaan.

Muiden lohkojen kamppailut alkavat myöhemmin tänään. Lohko 3:ssa jatkopaikasta taistelevat Venäjä ja Slovakia, jotka kohtaavat tänään keskinäisessä ottelussa.

Neloslohkossa tilanne on ihan auki. Israel johtaa 18 pisteellä, mutta sitä seuraa pisteen päässä Sveitsi ja Ranska sekä kahden pisteen päässä Irlanti. Israel on tosin ottelunsa jo pelannut kun taas tänään kohtaavat Irlanti ja Sveitsi sekä Ranska ja Kypros.

Lohko 5:ssa Norja on lähellä paikkaa jatkokarsintaan, Italian jo varmistettua lohkovoittonsa. Yksikin piste vieraista Valko-Venäjää vastaan veisi sen varmasti jatkokarsintaan.

Lohko 6:ssa ei panosta ole, sillä Englanti jo Puola nähdään joka tapauksessa ensi kesän kisoissa. Joukkueet pelaavat kuitenkin lohkovoitosta tänään ottelussa jonka YLE24 televisioi!

Seiskalohkossa panosta onkin taas vaikka muille jakaa. Serbia-Montenegro on menossa suoraan kisoihin ennen illan pelejä. Joukkue johtaa lohkoa 19 pisteellä ennen Espanjaa, jolla on kasassa 17 ja Bosnia-Hertsegovinaa jolla 16 pistettä. Espanja kaatanee heikon San Marinon tänään, joten Serbia-Montenegron on otettava pisteitä kotonaan Bosnialta, jotta maa MM-kisoissa nähtäisiin.

Lohkossa 8 Kroatia ja Ruotsi ovat paikkansa varmistaneet kisoihin, joten siinä ei jännitettävää.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Mängimies kirjoitti:
Lohko 6:ssa ei panosta ole, sillä Englanti jo Puola nähdään joka tapauksessa ensi kesän kisoissa. Joukkueet pelaavat kuitenkin lohkovoitosta tänään ottelussa jonka YLE24 televisioi!
Kyllä taisi Puola sittenkin lurahtaa karsintoihin. Tsekillä 27 pistettä ja Ruotsilla myös 24 kuten Puolallakin, mutta parempi maaliero (26 vs 18). Olettaen että se nyt sitten ratkaisee. Ja kyllä siinä panosta oli: jos Puola olisi voittanut, olisi Englannilla 22 pongoa ja valmistautuisi karsimaan nyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös