Jalkapallon MM-kisat 2022

  • 85 441
  • 748

Kuka lähtee kisoihin suurimpana ennakkosuosikkina?

  • Wales

    Ääniä: 3 1,2%
  • Brasilia

    Ääniä: 69 27,6%
  • Belgia

    Ääniä: 12 4,8%
  • Ranska

    Ääniä: 66 26,4%
  • Argentiina

    Ääniä: 32 12,8%
  • Englanti

    Ääniä: 20 8,0%
  • Espanja

    Ääniä: 4 1,6%
  • Portugali

    Ääniä: 4 1,6%
  • Meksiko

    Ääniä: 0 0,0%
  • Alankomaat

    Ääniä: 11 4,4%
  • Tanska

    Ääniä: 5 2,0%
  • Saksa

    Ääniä: 13 5,2%
  • Uruguay

    Ääniä: 1 0,4%
  • Sveitsi

    Ääniä: 0 0,0%
  • Yhdysvallat

    Ääniä: 0 0,0%
  • Kroatia

    Ääniä: 1 0,4%
  • Senegal

    Ääniä: 1 0,4%
  • Iran

    Ääniä: 5 2,0%
  • Japani

    Ääniä: 2 0,8%
  • Joku muu, kuka?

    Ääniä: 1 0,4%

  • Äänestäjiä
    250
  • Poll closed .

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
1998 ja 2002 - Ei muistikuvia
2006 - Italian kliinisyys, rakastuin tuolloin Italialaiseen jalkapalloon. Dream team. Pirlo, Del Piero, Cannavaro, Buffon, Totti jne. legendaarinen Italia-Saksa välierä, finaalista mieleen jäi tottakai Zidanen pusku.
2010 - Shakiran biisi ja Vuvuzelat, kisojen upea avausmaali ja tuuletus, Ghana-Uruguay puolivälierä, Diego Forlanin dominointi, Iniestan filmi finaalissa.
2014 - Minulle THE kisat. Maalirikkaita otteluita, karnevaali meininki, James Rodriguez pelaa itsensä maailmankartalle, Suarez puree Italian ulos jatkosta, Brasilian totaali sulaminen semifinaaleissa, raastavan jännittävä finaali.
2018 - Englannin uusi tuleminen, Kroatian tuhkimotarina joka ei ihan riittänyt kultaan, Mbappe dominoi.
2022 - En aio katsoa otteluakaan.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
2006 – Ensimmäiset kisat joista muistikuvia. Mieleen jäänyt erityisesti Beckhamin vapari Ecuadoria vastaan neljännesvälierässä, Zidanen otteet ja tietenkin Italian huikea joukkue.

2010 – Argentiinan tuloksellisesti hyvin edennyt turnaus päättyi nöyryytykseen Saksaa vastaan. Klose oli totta kai iskussa. Parhaiten muistan kisat kuitenkin Diego Forlanista, joka pelasi turnauksessa elämänsä jalkapalloa. Ja se yksi hollantilainen teki välierässä ihan hienon maalin.

2014 – Robbenilta ja Hollannilta jälleen loistelias turnaus, etenkin on jäänyt mieleen alkulohkon Espanja-ottelu, jossa Arjen kurmuutti spanskeja huolella. Ihan ei kuitenkaan finaaliin tällä kertaa riittänyt. Suarezin osumat Englannin verkkoon ja maistiainen Chiellinistä. Saksan murskavoitto, Klosen maaliennätys ja Götzen voittomaali.

2018 – Modricin ja Kanten dominointi keskikentällä, Ronaldon hattu Espanjaa vastaan, Mbappen otteet. Näiden kisojen seuraaminen jäi kesätöiden vuoksi vähemmälle.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Argentiina-hype on näin kisojen lähellä noussut entisestään, mille on toki perusteita. Mutta vähän kyllä tuntuu, että kyseessä on monen osalta enemmänkin futisromanttinen suhtautuminen Messin maailmanmestaruuteen uran viimeisissä MM-kisoissa, vaikka ovathan argojen mestaruutta jotkut matemaattiset analyysitkin ennustaneet. Kuitenkin Argentiina saa vastaansa jo neljännesvälierässä todennäköisesti Ranskan tai Tanskan, eli vastustaja on jo tuossa vaiheessa kova.

Omassa bracketissa Argentiina tippuu puolivälierässä Hollannille. Brasilia etenee finaaliin ja saa vastaansa Espanjan/Portugalin.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ai täällä muistellaan menneitä. Se on aina kivaa!

1982 Ekat kisat, jotka muistan, moni matsi tuli katseltua mökillä mustavalko-tv:stä
- Unkari-El Salvador 10-1 teurastus
- Espanja-Jugoslavia kyseenalainen rankkari ja sen uusiminen
- Paolo Rossi kaatoi Brasilian ja Puolan ja vielä finaalissakin teki avausmaalin
- Hurja välierämatsi BRD-FRA rankkarikisoineen

1986 The Kisat minulle
- Tanskan upeat pelit alkulohkossa
- Englannin alkuvaikeudet ja nousu Gary Linekerin myötä jatkopeleihin
- Diego!
- Puolivälierissä kolme rankkarikisaa, paras matsi BRA-FRA
- Finaalin katseleminen Mallorcalla hotellin täpötäydessä baarissa. Olin siellä varmaan ainoana Saksan puolella, vaikka toki Diego oli yksittäisenä pelaajana suosikkini

1990 Odotukset korkealla, mutta todellisia huippumatseja varsin vähän.
- Englannin ja Irlannin nyhjäys alkulohkossa oli paskinta jalkapalloa arvokisoissa, mitä olin ikinä siihen mennessä nähnyt
- Saksa-Hollanti neljännesvälierissä huikea matsi. Rijkaard vs Völler punaiset kortit. Saksa voitti 2-1. Katselin matsia Hollantia kannattavan kaverini kanssa ja melkein meni lyömiseksi meillä
- Kolumbian Higuitan seikkailut puolessa kentässä ja Valderraman hiukset
- Kamerun-Englanti puolivälierä, Lineker teki kaksi kertaa pilkusta, toisen jatkoajalla. Kamerunilta oli jo monta äijää pelikiellossa ruman pelin takia.
- Brasilia-Argentiina, jossa Brassit kolisutteli tolppia ja Argentiina teki ainoasta paikastaan maalin
- Pilkkukisat välierissä
- Pelillisesti sysipaska finaali, joka sai vielä rumia piirteitä loppuvaiheessa. Oikea joukkue toki voitti.

1994 Armeijan takia jäi alkulohkopelien seuraaminen varsin vähälle.
- Kolumbian Escobarin oma maali ja siitä aiheutuneet ikävät seuraukset
- Saksan katastrofaalinen tappio Bulgarialle puolivälierässä
- Ruotsin upeat esitykset ja pronssimitali
- Finaali melko paskaa peliä taas ja Baggion pilkku taivaan tuuliin. Samalla jäi saamatta yli 200 mk:n veikkausvoitto, kun oli hillot Italian voitossa kiinni.

1998 eteenpäin ei ole enää yhtä selkeitä muistikuvia, mutta jotain hajanaisia kuitenkin
- 1998 Saksan käsittämätön taaperrus Kroatian kanssa puolivälierässä
- 1998 Simeonin kieriskelemiset ja Keke Armstrongin harmitus Englannin pilkkukisatappion jälkeen
- 2002 Brasilia-Turkki kuuma alkulohkopeli
- 2006 Zidanen sekoilu finaalissa
- 2010 Vuvuzela-torvet
- 2010 Saksa-Englanti hylättiin joku maali, josta puhuttiin sen olevan revanssi vuoden 1966 vastaavasta
- 2014 No se 7-1 tietenkin välierissä
- 2018 Ei mitään muuta muistikuvaa koko kisoista kuin että Saksa jäi alkulohkoon ja finaalissa Ranska voitti Kroatian 4-2. Katselin kyllä pelejä aika paljonkin.

2022 mikään muu ei ole varmaa kuin että mökillä en katsele yhtään peliä tällä kerralla. Saapa nähdä miten sitä muutenkaan ehtii tämmöiseen vuodenaikaan keskittymään asiaan.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
1998
Ensimmäiset kisat joista on joitakin muistikuvia. Näistä ei 8-vuotiaana ole hirveästi muuta muistoja kuin se että opin että on olemassa pieni maa nimeltä Kroatia josta tulikin yksi suosikkijoukkeista. Davor Suker!

2002
Kisojen aikana olin Ruotsissa jalkapalloturnauksessa kun siihen aikaan harrastin futista. Muistan että minua ja yhtä toistaa pelikaveria lukuunottamatta kaikki kannattivat finaalissa Brasiliaa kun me kaksi taas olimme Saksan puolella. Etelä-Korean menestys yllätti pahemman kerran, olisin kylläkin toivonut Japanille parempia kisoja.

2006
Nämä oli hienot kisat! Vaikka oman ykkössuosikin eli Hollannin kisat menivätkin penkin alle, niin finaalissa Italian voitto tuntui hienolta. En ole mikään erityinen Italia-fani, mutta en jostakin syystä ole ikinä pitänyt Ranskasta. Ja hienointa oli se että lempimaalivahtini Gigi Buffon pääsi nostamaan MM-pokaalia.

2010
Kaksijakoiset kisat. Suosikkini Hollannin turnaus päättyi finaalitappioon ja vieläpä Espanjalle jota tuohon aikaan suorastaan inhosin. Toisaalta Uruguay pelasi hienon turnauksen Diego Forlanin johdolla. Kyseisestä maasta tuli jostakin syystä noiden kisojen ansiosta suosikkini Etelä-Amerikasta. Brasiliaa ja Argentiinaa en ole koskaan oppinut kannattamaan joten Uruguayn vankkureissa ollaan noiden kisojen jälkeen matkustettu. Mieleen näistä kisoista jäi myös ne helvetin äänekkäät soittimet joita yleisö huudatti.

2014
Saksa voitti mikä sopi minulle varsin hyvin kun voittivat sekä finaalissa Argentiinan että vieläpä rökittivät Brasilian välierissä. James Rodriguezista en ollut ikinä kuullutkaan, näiden kisojen jälkeen tiesin hänetkin. Jännä kyllä näistä kisoista ei erityisempiä muistoja kuitenkaan ole.

2018
Kaksijakoiset kisat nämäkin. Kroatia pelasi upeat kisat Luka Modricin johdolla mutta ei aivan riittänyt Ranskan kukistamiseen finaalissa. Katselin finaalia kaveriporukalla ja olin ainoa Kroatia-fani kun muut olivat Ranskan puolella.

Vielä en ole päättänyt että seuraanko näitä tämän vuoden kisoja.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Ikävää kyllä, että FIFA paskoo näinkin hienon urheilutapahtuman päälle myöntämällä ne tällaisiin p-reikävaltioihin. Näissä isoissa kisoissa kun on aina jotain elämää suurempaa, mutta se, että Qatarissa kisojen järjestäminen on ollut käytännössä joukkomurhaa, tekee se hyvin vaikeaksi innostua näistä. Urheiluromantikko minussa haluaisi katsoa kaikki pelit, mutta pitäkööt tunkkinsa. Ehkä vuonna 2026 on sitten rapakon takana eri meininki. Ainakin vähän.

Nämä on tietenkin ne kisat, missä Englanti "taas" voittaa, mutta taitaa sekin olla haavetta vain, niin ehkä en menetä mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pelaajia tippuu sairastuvalle kuin kärpäsiä juuri ennen MM-kisoja. Osallistuvat maat ovat aikamoisen haasteen edessä valinnoissa, kun ykkösmiehiä paljon saikulla. Joidenkin maiden valmentajat ovat myös pyytäneet Valioliigajoukkueita laittamaan pelaajia huilimaan viimeiselle kierrokselle.

Toivottavasti nämä ovat ensimmäiset ja viimeiset kisat, jotka järjestetään keskellä kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB, Eagles
Pelaajia tippuu sairastuvalle kuin kärpäsiä juuri ennen MM-kisoja. Osallistuvat maat ovat aikamoisen haasteen edessä valinnoissa, kun ykkösmiehiä paljon saikulla. Joidenkin maiden valmentajat ovat myöa pyytäneet Valioliigajoukkueita laittamaan pelaajia huilimaan viimeiselle kierrokselle.

Toivottavasti nämä ovat ensimmäiaet ja viimeiset kisat, jotka järjestetään keskellä kautta.
Nyt on ainakin saumat etelä-amerikan/afrikan joukkueiden menestyä. Molemmille tarjotaan lautasella helpompaa vastusta helposti kuin aiemmin. Olisko Messin sauma voittaa viimeinkin?
 

redpecka

Jäsen
Ikävää kyllä, että FIFA paskoo näinkin hienon urheilutapahtuman päälle myöntämällä ne tällaisiin p-reikävaltioihin. Näissä isoissa kisoissa kun on aina jotain elämää suurempaa, mutta se, että Qatarissa kisojen järjestäminen on ollut käytännössä joukkomurhaa, tekee se hyvin vaikeaksi innostua näistä. Urheiluromantikko minussa haluaisi katsoa kaikki pelit, mutta pitäkööt tunkkinsa. Ehkä vuonna 2026 on sitten rapakon takana eri meininki. Ainakin vähän.

Nämä on tietenkin ne kisat, missä Englanti "taas" voittaa, mutta taitaa sekin olla haavetta vain, niin ehkä en menetä mitään.
Mutta eikös Litmanen sanonut, että kaikki on järjestetty viimeisen päälle? Oliko jopa käynyt paikan päällä toteamassa/hakemassa rahasäkin?

Vituttaa kyllä nämä kisat. Onhan nämä aina korruptoitunutta huttua, mutta nyt ylittivät kai jonkun seuraavan rajan tässä. En sano että viimeisen kun nämä pojat pystyvät yllättämään yllättämättömyydessäänkin ihan mitä vain.

Millanenkohan kokemus jää näistä kisoista nykyteinille vs. minun '86-teinikisat? Luultavasti futis-pappa pakottaa skloddin kattomaan ekan puoliajan jostain matsista, jossa kaksi teennäisesti ylläpidetyistä kansallisuuksista kootut jengit pelaavat toisiaan vastaan. Tokalla puoliajalla skloddi pääsee jo ehkä takaisin omien peliensä ääreen, jossa ei tunneta kansallisuuksia, valtion rajoja, vaan nimimerkkejä ja kavereita ja joukkueita. Kuka on Maradona? Mitä väliä jos tietäá kuka on mdr555*gogoNisto.

Minä en tiedä näistä nykyihmisistä, mutta ymmärrän mihin maailma on menossa ja hyväksyn sen. Futis MM-kisatkin olisi ollut kiva kattoo vielä, mutta nämä perkeleet aiheuttavat vaan vitutusta. Varmaan jotain katon, katotaan.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Wernerkin sivuun kisoista:





Eli mm. Pogba, Kante, James ja nyt Werner ovat sivussa, ja varmasti vielä joitain loukkaantumisia tulee. Ei ole mikään ihme tässä otteluruuhkassa, puhumattakaan niistä loukkaantumisista joita sitten kisoissa ilmenee.

Huono juttu Saksalle. Nyt Flickin pitäisi olla ennakkoluuloton ja rohkea jo ottaa "myöhäisherännäinen" Nicklas Füllkrug jengiin mukaan, sen verran liekeissä kaveri on alkukaudesta ollut. Siinä olisikin tuhkimotarina jos Füllkrug vaikkapa maalipörssin voittaisi!
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Huono juttu Saksalle. Nyt Flickin pitäisi olla ennakkoluuloton ja rohkea jo ottaa "myöhäisherännäinen" Nicklas Füllkrug jengiin mukaan, sen verran liekeissä kaveri on alkukaudesta ollut. Siinä olisikin tuhkimotarina jos Füllkrug vaikkapa maalipörssin voittaisi!
Erikoista on, jos Füllkrug ei edes penkkivaihtoehtona ole kisoissa mukana. Flickihän vastikään kehui Füllkrugia ja kertoi, että toisi erilaisen profiilin joukkueeseen (pitkä, atleettinen ja target-uhka boxissa) sekä lisäisi joukkueen monipuolisuutta ja variaatioita. Eiköhän mies ryhmässä ole, pakko olla, niin hurja on ollut alkukausi. Toinen kaveri kenen pitäisi kisoissa olla, on Dortmundin nuori sensaatio Moukoko. Voi olla todellinen jokerikortti piikkiin. Vai kallistuuko Flick enemmän Müllerin ja Havertzin kierrättämiseen valeysinä (todennäköisin skenaario)?

Sané, Gnabry, Müller, Moukoko, Füllkrug, Havertz, Adeyemi, Reus, Brandt, Musiala, Götze, L.Nmecha...onhan tuossa ihan hyviä hyökkääjiä/hyökkääviä pelaaja, kenestä valita se lopullinen ryhmä. Voi olla, että osa em. kavereista joutuu jopa pelaamaan hieman erilaista ja puolustavampaa roolia. En nimittäin yllättyäisi, jos Müller ja Musiala haluttaisiin Flickin toimesta samaan aikaan avaukseen, jolloin Musialan rooli olisi varmasti pelata alempana tuossa tupla-pivotissa ja enemmän kasipaikan roolia. Musialahan oli aiemmin tämän vuoden alussa tuota tupla-pivotin roolia, niin Flickin alaisuudessa Saksassa, kuin myös Bayernissa Nagelsmannin alaisuudessa pelannut. Kummaltakin koutsilta tuli vuolaita ja runsaita kehuja pelaamisesta ja monipuolisuudesta/-käyttöisyydestä.

Kroos sen sijaan pitää päänsä maajoukkueesta vetäytymisen suhteen:





Kaveri on vieläkin maailman parhaita kk-pelaajia ja olisi massiviinen vahvistus Saksalle. "players who deserve to play more"... Siis camoon, Kroos käyttäytyy, kuin joku rahnainen kehäraaki, jota roikotettaisiin mukamas pakon edestä ja säälistä mukana. Olisi nyky-Saksassa vielä(kin) avauksen kiistaton kaveri ja yksi joukkueen ehdottomia kulmakiviä.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kroos sen sijaan pitää päänsä maajoukkueesta vetäytymisen suhteen:





Kaveri on vieläkin maailman parhaita kk-pelaajia ja olisi massiviinen vahvistus Saksalle. "players who deserve to play more"... Siis camoon, Kroos käyttäytyy, kuin joku rahnainen kehäraaki, jota roikotettaisiin mukamas pakon edestä ja säälistä mukana. Olisi nyky-Saksassa vielä(kin) avauksen kiistaton kaveri ja yksi joukkueen ehdottomia kulmakiviä.


Eiköhän se suurin syy ole kuitenkin tuo, että haluaa viettää enemmän aikaa perheen kanssa. Vähän samanlaista bluffia pelaa nyt Realin kanssa kun sopimus on ensi kesänä katkolla. Haluaa katsoa rauhassa, että onko hänestä vielä hyötyä ensi kaudella ja tekee päätöksen sen mukaan. Sopparia on tarjottu, mutta päätöstä jatkosta ei ole vielä Kroosin osalta tehty.

Tavallaan arvostan, että ajattelee myös jengin etua, mutta onhan tuo nyt vähän puppua tosiaankin, että parempia ja nuorempia pelaajia olisi tarjolla. Nuorempia joo, mutta ei nyt kovinkaan montaa parempaa tuohon rooliin. No, Kroos on aikalailla pelannut pelin jo läpi, joten eiköhän Kroosille suo sen vaihtoehdon, että tekee miten itse parhaaksi näkee.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On kyllä ihan uskomattoman vastenmielistä touhua, jotenkin epäuskoinen fiilis edelleen että maailman hienoin urheilutapahtuma on tuolla. Muistan kun 2015 FBI:n tutkinnan yhteydessä oli kertoimet jo sen puolella että nämä kisat siirretään Jenkkeihin tai Australiaan, mutta luonollisesti niin ei käynyt. On kyllä uskomattoman mätä organisaatio.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola

Klopp väittelee pressissä toimittajan kanssa siitä onko media tehnyt tarpeeksi Qatarin kisojen suhteen ja onko reilua alkaa tässä kohtaa vaatia pelaajilta kannanottoja kun asia on ollut tiedossa viimeiset 12 vuotta.

———-
@Tjapalala olisihan tuo melkoisen absurdi tilanne, että palloliiton pj saisi kenkää siitä syystä, että matkusti paikan päälle jalkapalloon MM-kisoihin. Tiivistää ajatuksena aika hyvin nämä kisat.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Klopp väittelee pressissä toimittajan kanssa siitä onko media tehnyt tarpeeksi Qatarin kisojen suhteen ja onko reilua alkaa tässä kohtaa vaatia pelaajilta kannanottoja kun asia on ollut tiedossa viimeiset 12 vuotta.
Tässä tosin Kloppin kanssa samaa mieltä.

"I see already in the news, 'How is it being here?', and this kind of thing and it is all not OK for the players. It's a tournament, it's there, and we all let it happen and it's fine because 12 years ago nobody did anything then. We cannot change it now, go there.”

Tilanne totaalisen paskamainen ja itse vieläkin mietin katsonko yhtään kisoja. Kisat ovat kuitenkin oikein yhteenveto kaikesta mitä nykyjalkapallossa on vikana. Toivon että moni tekee niin kuin itse hyväksi näkee, mutta että myöskään täällä ei tuomita niitä jotka kisoja tulevat seuraamaan ja keskustelemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös