Jalkapallon MM-karsinnat - muut maat

  • 43 372
  • 267

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ruotsi lähtee itsemurhataktiikalla illan otteluun Unkaria vastaan. Jos Albania pitää Ruotsin laitoja pilkkanaan 3-5-2 pelityylin takia, niin jokainen voi vaan arvata miten käy Unkarin kanssa. - Tai kun vastaan tulee herrat nimeltä Nani ja Ronaldo. Ruotsin lehdistö ja varsinkin Aftonbladet mälläilee jo kaiken näköisillä jutuilla. Erään kyselyn mukaan johon yli 7000 tuhatta ihmistä osallistui on yli puolet faneista buuamaan jos blågult esiintyy tänään huonosti.

Ennakoitu avaus:

H.Larsson (c) - Zlatan
Källström
Stoor - S.Larsson - Andersson - Nilsson
Hansson - Majstrovic - Mellberg
Isaksson

Itse odotan todella kylmä kyytiä Ruotsille ja vihdoin hautaamista 3-5-2 taktiikalle.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tähän väliin todettava, että Sveitsi häviämässä sensaatiomaisesti kotonaan Luxemburgille! Viimeksi Romanian ja Ranskan kompuroinnit, nyt tämä. On aika maukkaat alut kyllä eri lohkoissa.

Ja Kroatialle EM-kisojen alkulohkon fiilarit tuntuvat varmasti aika kaukaiselta muistolta juuri nyt...


MACK
 

Fosse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chelsea FC
Tähän väliin todettava, että Sveitsi häviämässä sensaatiomaisesti kotonaan Luxemburgille!
Olin just kuittaamassa samaa, aika jäätävä tulos. Kotona tappio Luxemburgille... Ja tosiaan muitakin kunnon ylläreitä jo parilla eka kierroksella.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ruotsi - Unkari 2-1 maalit teki Källström, Holmén ja Rudolf.

Ensimmäinen jakso oli samaa peliä Ruotsin kannalta kuin Albaaniaa vastaan. Keskikentän pelinrakentelusta ei tule yhtään mitään ja koko touhu on kiinnit Zlatanin pelikunnosta, joka oli yllättävän vaisu tänään. Henke puolestaan nosti tasoaan huimasti ja rakenteli todella loistavia paikkoja. Ensimmäisellä puoliajalla heti kärkeen hyvä pudotus Källströmille, mutta umpivasurin oikea oli naurettava.

Toisella puoliajalla muuttui sitten kaikki. Keskikenttä sai jostain lisää virtaa ja S.Larsson, Källström ja Holmen pelasivat loistavasti. Ensimmäinen maali tuli nopeasta pallon riistosta josta syntyi 3vs3 tilanne ja Kim pelaa vasemmalle Henkelle joka jatkaa boksin sisään jonne Källström on jo kerennyt ja puskee Ruotsin johtoon. Toinen maali on jällein kerran Henken mestariteos ja miehen hidas keskitys oli fantastinen Holmenille joka sai pomppivan pallon mukaansa ja iskee 2-0 taululle. 2-1 maali tuli ihan Ruotsin laiskuutta. Peliä oli pelattu sen verran mitä lisäaikaakin oli annettu ja puolustuskolmikon lisäksi kukaan ei jaksanut valua alas ja Rudolf sai rinnalla laittaa pallon maaliin.

Vieläkään ei vakuuttanut Ruotsin puolustus voitosta huolimatta. Ensimäisellä jaksolla Unkari pilkkoi hyökätessään todella rumasti Ruotsin puolustuksen rikki, mutta ratkaisevalla hetkellä tapahtui aina jotain käsittämätöntä ja Unkari onnistui töpiksemään omat paikkansa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ai ristus miten ihana nousu Tanskalta Lissabonissa. Viime hetkien maaleilla 2-1 tappioasemasta 2-3 voittoon ja Lusitaanit allapäin pukukoppin. Parasta koko hommassa oli viimeinen Tanskan maali 92min+, kun se kimposi OravaPepen selkämyksestä sisään.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Hallitseva Euroopan mestari Espanja rikkoi eilen aiemmin Saksan hallussa pitämän ennätyksen peräkkäisten tappiottomien mm-karsintaottelujen sarjassa.

Espanjalla nyt peräkkäsiä tappiottomia mm-karsintapelejä 37kpl.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ruotsin sairaslista on pitkä, kuin nälkävuosi ja uusimpana listalle liittyvät Mellberg ja H.Larsson. Sen lisäksi keskikentältä puuttuu Svensson, Linderoth ja Wilhelmsson.

Huonolta näyttää ja kaiken hyvän lisäksi Lagerbäck meinaa lähteä 3-5-2 taktiikalla Portugalia vastaan. Nani ja Ronaldo tulee pitämään puolustuskolmikkoa pilkkanaan ja Aftonbladet pääse herkuttelemaan otsikoilla. Myös Mellberg oli tuon taktiikan hautaamisen kannalla, ainakin Portugalia vastaan. Kärkeen todennäköisesti Elmander, mutta riippuu toki miehen kunnosta.

Kapteenikysymykseen on yksi ja ainoa vastaus, Zlatan.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Sotii kaikkea sitä vastaan, mitä kapteenilla itse ymmärrän.

Niin, tiedä sitten millaset ominaisuudet sinun kapteenilla pitäisi olla. Zlatan on suurempi, kuin Ruotsin maajoukkue ja mies on koko joukkueen pelin sielu joka mm. nähtiin viime EM-kisoissa. Koko Ruotsi rakastaa Zlatania ja päinvastoin, selkeä valinta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joku kirjoitti hyvin joskus FF2:n puolella suunnilleen näin: "Kaikista maailman kusipäisistä ja isoegoisista jalkapalloilijoista Zlatan on pahin. Se kertoo aika paljon kaverista."
Zlatan on suurempi, kuin Ruotsin maajoukkue
Juuri tämän vuoksi ei sovi ikinä kapteeniksi, kun ajattelee itsekin näin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Toinen virkkeesi kertoikin tarpeeksi.

Juuri tämän vuoksi ei sovi ikinä kapteeniksi, kun ajattelee itsekin näin.

Niin, viime vuosin aikana maajoukkue on joka vuosi enemmän ja enemmän Zlatanin otteiden armolla. Edelleen otan esimerkiksi EM-kisat jossa ainoa pelaaja joka kuului koko kisoihin oli Zlatan. Muut olivat täysin kuutamolla ja täydelliseltä nöyryyttämiseltä säästyivät Zlatanin takia.

Voiko ihmisen tuomita kusipääksi, jos hän itse myöntää olevansa hyvä?
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Zlatanko ei mielestäsi ole johtajatyyppi kentällä?
No jos pitäisi valita yksi jalkapalloilija, jota en miellä johtajatyypiksi, niin se on Zlatan. Seuraava ehkä Losa. On eri asia olla hyvä maalintekijä.

edit. Onhan näitä vetoja toki ollut, että joukkueen paras pelaaja valitaan kapteeniksi. Surullisin esimerkki lienee Hagi, joka lopetti uransa äärimmäiseen nöyryytykseen, tullen ulosajetuksi sukeltamisen takia. Sen jälkeen on kai yrittänyt valmentaakin, mutta ei ole tullut kenenkään kanssa toimeen. Samaa sarjaa löytyy naapurista Bulgariasta, en muista oliko Stoichkov kovin usein kapteeni, mutta sen kerran kun Bulgaria menestyi ja Hristo oli ylivoimainen kurko, hän ei ollut kapteeni. Kaikki suuria pelaajia, mutta myös suuria runkkareita, eivätkä mielestäni hyviä kapteeneja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
En tiedä, kuinka tosissaan täällä ollaan oltu, mutta mielestäni sanojen "kapteeni" ja Zlatan mainitseminen samassa lauseessa on huono vitsi. Tuollainen kusipää-omahyväinen m**kkuko kapteeniksi? Ei hyvää päivää! Taino, voisi Ruotsi kerrankin jäädä arvokisojen ulkopuolelle, jos Zlatanin kapteeniksi pläjäyttävät.

Koko äijä saa meikäläisessä aikaan lähinnä oksennusrefleksin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
No jos pitäisi valita yksi jalkapalloilija, jota en miellä johtajatyypiksi, niin se on Zlatan.

Ollaan ilmeisesti erimieltä. Mun mielestä hyvänä esimerkkinä toimii, että hakee pallon sivurajalta (oma heitto), ei jätä pakille vaan heittää ite Larssonille seinän ja tykittää sieltä vielä 16 rajalta takayläpeltiin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottavasti Newcastle ymmärtää tehdä Bartonista kapteenin. Kyseessä on kuitenkin kentällä esimerkillinen taistelija, joka tekee hurjasti töitä joukkueen eteen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti Newcastle ymmärtää tehdä Bartonista kapteenin. Kyseessä on kuitenkin kentällä esimerkillinen taistelija, joka tekee hurjasti töitä joukkueen eteen.
Tämänkaltaiset rinnastukset laittavatkin sitten ko. kirjoittajan ymmärryksen hyvin kyseenalaiseen asemaan.

Zlatan kun mielestäni tekee joukkueelleen aika paljon hyödyllisiä asioita kentällä niin maalien, tilanteiden luomisen kuin yleisen duunaamisenkin muodossa, kun taas Barton on pelillisesti erottunut viime aikoina hieman vähemmän ja vankilatuomiodensa vuoksi hieman enemmän. Jonkun mielestä ilmeisesti ovat omille jengeilleen yhtä tärkeitä pelaajia pelillisine panoksineen, ja Zlatanin tempauksetkin ovat ilmeisesti rinnastettavissa Bartonin ns. koviin linnatuomioihin?

Muutenkin täällä tuntuu jengi olevan aika hyvin mukana Zlatanin, Interin ja Ruotsin maajoukkueen lähipiirissä, kun ovat niin perusteellisen hyvin perillä Zlatanin nykyisistä henkisistä ominaisuuksista ja ilmeisesti myös miehen pukukoppikäytöksestä.

Tiedän toki minäkin miehen maineen, legendaariset lausuntonsa ja mitä hänestä on kirjoitettu, mutta en nyt ala silti vetämään müsliä väärään kurkkuun jos yksi koppava mutta aivan saatanan hyvä pelaaja on valittu maajoukkueensa kapteeniksi.

Muutenkin, kannattaa välillä katsoa matseja ja jos ei katso, on hyvä muistaa että jopa tuollaiset zlatanit saattavat muuttua siinä kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen ikävuoden välillä melkoisesti niin pelaajina kuin ihmisinäkin. Tuskin mikään Yzerman tulee koskaan olemaan kopissa tai kentälläkään, mutta ei varmaan sama mies ole kuin aikanaan Ajaxissa tai Malmössä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Muutenkin, kannattaa välillä katsoa matseja ja jos ei katso, muistaa että jopa tuollaiset zlatanit saattavat muuttua siinä kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen ikävuoden välillä melkoisesti niin pelaajina kuin ihmisinäkin.
Kerropa nyt sitten miten Zlatan on muuttunut, itse olen nähnyt mieheltä vasta kaksi peliä tällä kaudella.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämänkaltaiset rinnastukset laittavatkin sitten ko. kirjoittajan ymmärryksen hyvin kyseenalaiseen asemaan.
Tarkoitus oli lähinnä kärjistetyn esimerkin kera tuoda pointti esille, eli saa olla vaikka millainen taikuri kentällä, mutta jos henkiset johtajaominaisuudet huitelee jossain nollan tuntumassa, niin silloin ei ainakaan minun joukkueessani olisi kapteeniksi mitään asiaa.

Zlatanista olen nähnyt dokkarin viimeiseltä Malmön, mutta toki varmasti aikuistunut niistä ajoista. Aika paljonhan tässä luonnollisesti ollaan itse kehittämien mielikuvien varassa, se on myönnettävä.

E: En nyt siis väitä, että Barton on taikuri, jos joku niin luulee :D Silti se on myös mielestäni persoonakysymys, kun kapteenia valitaan.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kerropa nyt sitten miten Zlatan on muuttunut, itse olen nähnyt mieheltä vasta kaksi peliä tällä kaudella.
Tyypillisiin saivarteluihin pitäisi olla vastaamatta kun ne pystyy jo ennakoimaan omaa viestiä lähettäessään, mutta enkö minä juuri tuossa viestissäni kertonut ihmetteleväni kuinka täällä jotkut ovat niin hyvin perillä Zlatanin henkisistä ominaisuuksista, ja että jopa tällaisten ylimielisten zlatanien on omasta mielestäni mahdollista muuttua iän kertyessä siitä parinkympin korvilta jo lähemmäksi kolmeakymppiä?

Missään en siis suinkaan väittänyt Zlatanin muuttuneen juuri täksi kaudeksi yhtään mihinkään, vaan nimenomaan tässä useamman viime vuoden aikana kun hänestä on omissa silmissäni tullut Juventuksessa sekä Interissä parhaimmillaan todella tärkeä joukkuepelaaja verrattuna siihen mitä oli esim. Ajaxin aikoihin.

Moni varmaan pitää Zlatania aiheestakin ylimielisenä, mutta mielestäni perusteettomasti hristotoitshkovmaisena alati itsekkäänä kyrpänä. Ja kun ei pelejä katsele, ei huomaa eikä tajua Zlatanin tekevän todella paljon duunia siellä kentällä ja luovan mainettaan huomattavasti enemmän maalipaikkoja myös jengikavereilleen. Samalla ei myöskään näe sitä, että huomattavan usein Zlatan on se joka matsin aikana eniten antaa mm. kannustavia taputuksia ja peukunnostoja jengikavereilleen esim. näiden epäonnistuneiden syöttöjen tai muiden tilanteenrakantelujen jälkeen.

Ennen seuraavaa takertumista myönnän, että Zlatan ei suinkaan minunkaan mielestäni joka tilanteessa tsemppaa sata lasissa eikä ole joka matsissa 90 minuutin ajan ihanteellinen jengikaveri, mutta ei todellakaan ole kentällä maineensa veroinen mulkku ja vaikka välillä olisikin, on jengilleen kullan arvoinen pelaaja koska on niin saatanan hyvä futaaja.

Ja edelleenkään en ole sanonut, että Zlatan on mielestäni oivaa kapteeniainesta.
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tulipas sen verran jauhettua lööperiä eilen, että Ruotsi taitaa sittenkin lähteä 4-4-2 pelityylillä Portugalin kimppuun. Ruotsalaiset ehkä vähän yllättäen äänestivät kaipaavansa eniten H.Larssonia lauantain ottelussa Portugalia vastaan. Itse en sitten luota pätkääkään Hanssonia keskuspuolustajan tontilla, varsinkaan kun prässiä tulee olemaan koko ajan. Ruotsin ennakoitu avaus:

Elmander - Zlatan
Holmen - Andersson - Källström - S.Larsson
Stoor - Hansson - Majstrovic - Nilsson
Isaksson
 

AbeL

Jäsen
Suosikkijoukkue
St, LFC, SCH
Huomenna onkin paljon ns. kärkikamppailuja mm-karsinnoissa. EM-kisoissa mukanaolleista kohtaavat Ruotsi-Portugali, Puola-Tsekki, Saksa-Venäjä ja Romania-Ranska. Lisäksi Italia pelaa Bulgariaa vastaan, joka on lohkon kakkossuosikki. Portugali voi ajaa itseään umpikujaan, jos ottaa takkiinsa Ruotsissa. Kotipeli Tanskaa vastaan meni jo penkin alle, joten varaa ei ole lisätappioihin. Suomen lohkossa jaetaan kärkisijoja oikein urakalla ja mielenkiintoista on nähdä, kuinka alla oleva pitkä kausi vaikuttaa Venäjän otteisiin. Suomella onkin hyvä paikka iskeä keskiviikkona tähän väsymykseen, jos Venäjä kaatuu Saksassa. Romania ja Ranska pelaavat jälleen vastakkain ja häviäjä joutuu jo pahoihin asemiin lohkossa.

Muista isoista Englanti, Espanja ja Hollanti saavat ennakkoon heikommat vastukset ja pisteet lienevät tulossa kaikille. Hollannin joukkueen erikoisuutena on maaliin palaava VanderSar, jonka vetäytyminen kesti vain pari kuukautta.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ja jällein yksi ruotsalainen lisää sairaslistalle Markus Rosenbergin merkeissä. Todellista epäonnea on sinikultaisilla, vaikkakin jäljellä kärjessä on H.Larssonin ja Rosenbergin loukkaantumisen jälkeen Zlatan ja Elmander. Eipä Portugalikaan selviä ilman takaiskuja ja sivussa on Maniche ja Deco, varauksin Carvalho. Molemmille jonkunlainen suuntaa antava ottelu, kun Portugali otti Tanskalta tukkaan ja Ruotsi tyhri 0-0 tasurin Albanian kanssa.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Yllättävän kömpelösti ovat jalkapallojättiläiset Argentiina ja Brasilia pelanneet omassa karsintalohkossaan. Vai pelaavatko vain puolivaloilla, kun ovat varmoja jatkoon pääsystään?

Dungan valmennustyyli ei kyllä ketään Brasiliassa miellytä, ja olympialaisissa Argentiinalta saadun selkäsaunan jälkeen aika kylmät tuulet puhaltelee selkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös