Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 111 805
  • 7 426

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Miltä sivustolta löytyy esimerkiksi Valioliigan joukkueiden avauskokoonpanot luotettavasti? Ja kuinka paljon ennen peliä ne yleensä julkaistaan?

Yleensä kokoonpanot tulee noin puoli tuntia, tunnin ennen kick-offia. Sky Sports on yksi hyvä sivusto monien joukossa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins

Kannattanee hommata paketti, jossa saat näkyviin Canalin urheilun, sport2:sen, sport hd:n ja aition.

Tuolta tulee mukavasti myös Serie A:ta, myös HD:na, jotta sieltä sumun ja savun keskeltä erottaakin jotain.

Ilmaiset striimit ovat juttu erikseen, mutta ne ovat kyllä hirveää kuraa.
 

N^Miksu

Jäsen
Tällä suunnalla on tarkoituksena hommata Valioliiga kotiin MTV3:n Katsomon kautta. Koko kauden tilaus kustantaa 99€, jolla näkee kaikki Canal+:n näyttämät pelit (yli 300). Houkuttelevana vaihtoehtona tarjolla on myös joukkeukohtainen tilaus, jolla näkee esim. kaikki Manun pelit hintaan 49€. Joukkueiden kausikortit on tosin tarjolla ainoastaan Liverpoolin, Arsenalin ja Chelsean peleihin, yllä mainitun Manun lisäksi.

Valioliiga 2011-2012 - Katsomo - Ohjelmat - Valioliiga: myynti
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Canal plussaa olen harkinnut mutta se tuntuu olevan aika valioliiga painotteinen. Kyllähän he sivuillaan mainostavat että myös la ligaa ja serie a pelejä näkyy paljon, mutta niitä c+:ssan urheilukanaviakin tuntuu olevan useita ja eri kanavapaketeissa eri kanavat...

Valioliiga ei ole niinkään ongelma Serie A:n suhteen, koska esimerkiksi myöhäisottelujen aikaan ei enää Valioliigaa pelata, vaan lähinnä La Liga sotkee Serie A:n näyttämistä. Toki Valioliiga on ensisijainen, mutta myös La Liga pääsääntöisesti ajaa Serie A:n yli ja pitää myös huomioda kaikki muu mitä Canal+ on hankkinut, lähinnä tennis, jota näytetään suht paljon ja jääkiekko (eurohockey tour, MM-kisat jne.), nämä myös todennäköisesti ajavat Serie A:n yli. Jos haluat vain Serie A:ta katsoa niin on enemmän tai vähemmän arpapeliä että mitä Canal+ lopulta sitten näyttää. La Ligaahan toki tulee aika paljon, varsinkin HD kanavalla näytetään paljon La Liga pelejä.
 

RDivis

Jäsen
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2027215/England-U21s-grab-Carl-Jenkinson-Arsenal-teenager-continues-stellar-rise.html
Stuart Pearce harkitsee Carl Jenkinsonia Englannin U21-joukkueeseen tämän huhun mukaan. Taitaa lopullinen ratkaisun hetki lähestyä Jenkinsonilla, edustaako Suomea vai Englantia, koska myös Mixu harkinnee Jenkinsonia syksyn Suomen EM-karsintapeleihin, ainakin oletan niin.

Kyllähän, jos kutsu tulee niin Jenkinson sen Kolme Leijonaa tod.näk valitsee.

Itse siis veikkaan, ettei sido itseään Suomeen osallistumalla syksyn peleihin.

Tähän päätelmään olen tullut kahdesta syystä:

1) Urheilullinen menestys.
2) Omat vibat Kallesta
- Tällä tarkoitan sitä, että mm. joku Arsen sivuille(muistaakseni) annettu videohaastis, kun kysyttiin Suomen junnuedustuksista, niin vastaus oli sävyä nooh mutsi sattuu olemaan Suomesta vähän oon käyny höntsäämässä.
- Vaikuttaa ihan perusbritiltä

Näitä en siis sano pahalla ja itseäni tämä ei haittaa. Arvelen, että niitäkin on joita tämä suuresti haittaa, eivätkä mahd. Päätöksen jälkeen edes kusisi jannun suuntaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
1) Urheilullinen menestys.

Niin Englantihan pääsee kyllä varmasti Suomea useammin kisoihin, mutta ei se siellä tule jatkossakaan pärjäämään kovin kummoisesti. Ei ainakaan tämän hetken materiaalillaan. Toisekseen en usko että Jenkinson tulee koskaan vakiinnuttamaan paikkaansa A-maajoukkueessa, joten todennäköisesti maaotteluita tulisi Englannin paidassa muutama ja nekin lähinnä vaihdosta.

Sinänsä siis ei se Englanti välttämättä tule olemaan hyvä valinta, jos sen valitsee. Täysin ymmärtäisin valinnan, mutta jos miettii sen kannalta missä tulee maaotteluita oikeasti todennäköisemmin tulevaisuudessakin, niin se olisi Suomi.

Jenkinson on Suomen mittakaavassa todella kova prospecti, mutta Englannin mittakaavassa jo paljon pienempi. Vastaavia on useita ja tällä hetkellä maajoukkueessa/ringissä on laitapakkien paikoille pelaajia jotka vielä tulevat useita vuosia olemaan hyvin todennäköisesti selvästi Jenkinsonia edellä. Molemmille laidoille.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Yksi kaikkien aikojen Tshekki-(ja Tshekkoslovakia)pelaaja Jan Koller ripustaa nappikset naulakkoon ja siirtyy nauttimaan eläkepäivistä.

202 cm/107kg hyökkääjäkolossi muistetaan Tshekissä ennenkaikkea maajoukkuepeleistään, tehden 55 maalia 91 maaottelussa. Arvoturnauksissa Koller esiintyi neljästi, EURO 2000, EURO 2004, World Cup 2006 ja EURO 2008.

Seurapelaajana ura alkoi Sparta Prahassa. Uransa huippuvuodet 1996-2006 Koller pelasi Belgiassa (Lokeren ja Anderlecht) ja Saksassa (Dortmund). Ajanjakson 300 pelissä Koller viimeisteli 145 maalia. Seurajoukkueuran 518 ottelua tuotti lopulta 218 maalia.

Kaikenkaikkiaan Koller menee Tshekin (ja Tshekkosslovakian) kunniakkaassa jalkapallohistoriassa samalle tasolle suurimpien kanssa, tasolle Pavel Nedved ja Josef Masopust.

Hyviä eläkepäiviä yhdelle ikisuosikeistani.
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Poimin tämän alun perin Cityn ketjusta, mutta siirsin sen tänne:

Tuo nyt on vain tuota vouhotusta, jota näkee jopa joiltakin rautaisilta asiakirjoittajilta. Ihan täällä jatkoajassa, suu vaahdossa painetaan City on pilannut fudiksen mantraa. Tämä sairaus jalkapallomaailman taloudessa on pesinyt jo pidemmän aikaa. Ja sen jälkeen, kun City on jo rauhoittelemassa aktiivisuuttaan markkinoilla tulevat toiset samantyylisessä tilanteessa olevat sitä jatkamaan.

Kyllä minä laitan Valioliigassa Cityn ja Chelsean (ja miksei ManUnkin) piikkiin sen kehityksen, että Arsenalilla tai Tottenhamilla ei ole varaa maksaa älyttömiä palkkoja pitääkseen tähtipelaajansa. Citylla ja Chelsealla on taustalla ainakin toistaiseksi pohjattomat rahavarat, jolla voidaan maksaa mitä vaan kelle vaan. ManU pystyy toistaiseksi pitämään huippupelaajansa velkarahalla. Samaa älyttömyyttä maailmanlaajuisesti ovat tehneet Real Madrid ja Barcelona, jotka ottavat lainaa lainan päälle. Tottenham ja Arsenal, jotka haluavat säilyttää taloutensa tasapainossa, ovat ihan kusessa ja joutuvat toimimaan "kasvattajaseuroina" sellaisille jengeille, jotka ovat käytännössä tikittäviä aikapommeja. Jossain vaiheessa kosahtaa ja pahasti.

En siis halua laittaa tätä epätervettä kehitystä yksin Cityn piikkiin. Haluan todeta vain sen, että City on ollut erittäin merkittävässä osassa esim. Arsenalin tämän kauden heikentämiseen, kun rosteriin hankitaan pelaajia sellaisilla resursseilla johon muut eivät pysty vastaamaan.
 

RDivis

Jäsen
En siis halua laittaa tätä epätervettä kehitystä yksin Cityn piikkiin. Haluan todeta vain sen, että City on ollut erittäin merkittävässä osassa esim. Arsenalin tämän kauden heikentämiseen, kun rosteriin hankitaan pelaajia sellaisilla resursseilla johon muut eivät pysty vastaamaan.
Tässä kappaleessa tulee se avain, jota hain. Ja olen siitä boldannut tuon lauseen, joka sai oman viestini Cityn ketjuun laittamaan. Tuntuu, että monelle on jotenkin epäselvää se, ettei City ole pahan alku ja juuri. Cityn suurta vaikutusta juuri tällä hetkellä on tietenkin turha kiistää.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En siis halua laittaa tätä epätervettä kehitystä yksin Cityn piikkiin. Haluan todeta vain sen, että City on ollut erittäin merkittävässä osassa esim. Arsenalin tämän kauden heikentämiseen, kun rosteriin hankitaan pelaajia sellaisilla resursseilla johon muut eivät pysty vastaamaan.

Niin kuinka montaa joukkuetta Arsenal on vuosien varrella ollut heikentämässä kun hankkivat pelaajia resursseilla joihin näiden pelaajien omat joukkueet eivät pysty vastaamaan?

Olen tähän tänne jo monta kertaa kirjoittanut. Kyse ei ole Citystä tai jostain muusta yksittäisestä toimijasta vaan systeemistä joka on kehitetty. Fakta on se että Cityllä ei ole mitään muuta mahdollisuutta, jos haluaa nousta pokaaleja voittavaksi joukkueeksi, kuin pistää päytään karsea kasa rahaa. Ei vain ole vaihtoehtoja, tai ainakaan realistisia jolla olisi joku järkevä todennäköisyys onnistua. Tai onko jotain muita mahdollisuuksia olemassa?

Jonkun Arsenalin tai Tottenhaminkin on tavallaan ihan turha valittaa. Ovatko olleet puoltamassa jotain sellaisia ratkaisuja jotka johtaisivat toisen tyyppiseen kehitykseen, esimerkiksi puoltamalla laajempaa tulonjakoa yhdistettynä palkkakattoon.
 

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Mites toi Leedsin muu hyökkäysosasto Twikluun vertautuu? Onko säännöllisiä peliminuutteja odotettavissa? Onnistumiset heti alussa varmasti auttaisivat.

Peliminuuteja on varmasti luvassa jos vain kulkee edes auttavasti. Sitä hyökkääjää on odoteltu jo jonkin aikaa. Leeds ei ylipäätään ole hirveästi hankintoja tehnyt, suunta on ollut pikemminkin poispäin. Perkeleen Bates ei anna ilmeisesti rahaa hankintoihin.
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
Mika Väyrynen siirtyy Leeds United:iin, kertoo YLE:n nettisivut

Uusi maa ja uudet kujeet Väyryselle. Olisi kuvitellut että vielä olisi paikka löytynyt Väykällekin jostain pääsarjasta, mutta nyt on Championship:iin tyytyminen. No, siellähän valloittavat sarjaa yhdessä Forssellin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipa todellinen yllätys, että Inter antoi tänään päävalmentajalleen Gian Piero Gasperinille kenkää.

Turpaan on alkukaudesta tullu niin Serie A -kentillä kuin Champions Leaguessa, ja olihan se päivänselvää että tuota ei Interissä kauan katsella ja päivän mittaan kävinkin varta vasten välillä netissä katsomassa olisiko eilisen Novara-tappion myötä kenkä jo heilahtanut. No, kotiin päästyäni oli mono käynyt eli ei muuta kun uutta miestä hommiin.

Kovin on tuulinen paikka tuokin pesti kaikesta glooriastaan ja haasteestaan huolimatta ja toisaalta siitä johtuen, siihen taas joku hieman nimettömämpi kaveri puikkoihin niin ei välttämättä kovin taloksi kannata asettua siltä varalta että touhu ei heti otakaan onnistuakseen ja tulokset parane merkittävästi.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
EU:n tänään tekemä päätös noista tv-oikeuksista tuon pubinpitäjän suhteen on aika mielenkiintoinen. Saa nähdä mullistaako nyt jatkossa isojen sarjojen tv-oikeudet.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Saa nähdä mullistaako nyt jatkossa isojen sarjojen tv-oikeudet.

En usko että mullistaa, mutta varmasti aiheuttaa sen että esimerkiksi Valioliiga joutuu tarkentamaan ulkomaille tehtyjä sopimuksia ja mahdollisesti tarkemmin pohtimaan kenelle oikeuksia myyvät jne.

Vaikka nyt on ilmeisesti päätetty että pubin pitäjiä ei voi tälläisen ulkomaisen boxin käytöstä sakottaa niin varmaan kuitenkin on oikeuksien myymisen yhteydessä mahdollista määritellä että kenelle vaikka Kreikan oikeuksien omistaja voi palvelujaan myydä. Eli kirjoittaa vaikka sopimukseen suuren sanktion kanavalle joka oikeudet omistaa Kreikassa jos näitä boxeja löytyy Briteistä. Pubiinhan Englantiin sitä boxia ei saa jos joku, joka kaiketi ei voi olla muu kuin kreikkalainen taho, ei sitä sinne myy.

Toisekseen esimerkiksi kaapeliverkkoihin oikeuksien myyminen ei pitäisi olla mikään ongelma koska ei niitä saa kuitenkaan vedettyä Kreikasta, tai vaikka Suomesta, Englantiin.
 

scholl

Jäsen
Miro Klose tehnyt jo 3 maalia Serie A:ssa viidessä pelissä. Corriere dello Sport on verrannut häntä Picassoon. Ei lähtenyt Klose siis Bayernin vaihtopenkiltä Roomaan jäähdyttelemään, mikä lupaa loistavaa em-kisoja ajatellen. Toivottavasti ei nyt tule loukkaantumisia, sillä tuntuu, että lähes kaikki avainmiehet ovat kondiksessa paitsi vaisu Poldi ja siirtonsa jälkeen Arsenalissa vähän huonosti menestynyt Mertesacker.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Sheriffi on tehnyt nyt vissiin seitsemään peliin Oldhamille 4 maalia ja 3 syöttöä. On se kone. Viimeisin tuli sarjanelosta MK Donsia vastaan maalivahdin liukastumisen ja lätäkön avustuksella. Maajoukkueeseen?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Sheriffi on tehnyt nyt vissiin seitsemään peliin Oldhamille 4 maalia ja 3 syöttöä. On se kone. Viimeisin tuli sarjanelosta MK Donsia vastaan maalivahdin liukastumisen ja lätäkön avustuksella. Maajoukkueeseen?

Tuskin pyörtää lopettamispäätöstään enää, mutta kyllähän Huuhkajat ovat mielestäni Shefkille testimonial-ottelun velkaa :D

Jotenkin eiliset Hämeenlinnan tapahtumat kyllä olivat suht surkuhupaisia, vaikka en poliisin toimia esimerkiksi maajoukkueen pelien yhteydessä ole kritisoinut, niin kyllähän tuossa tietyllä tapaa osoitettiin huonoa tilannetajua ja lyötiin yli kun tultiin näkyvästi esille ja lähdettiin myllyttämään nousua juhlivien Lahti-fanien kanssa. Olkoonkin että tiedossa on että pitch invasioneja ei katsella kotimaassa enää hyvällä, mutta eipä esimerkiksi JJK:n noustua liigaan tapahtunut mitään älyttömyyksiä vaikka satoja Jyväskyläläisfaneja kentälle tulikin pelin jälkeen.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Päivä Hesarissa on hyvä juttu liittyen futis-lätkä asetelmaan Suomessa. Täytyy kyllä myöntää, etten ole kuin kerran käynyt Futisfoorumilla ja se saattoi olla myös viimeinen kerta. Jonkinlainen alemmuuskompleksi on jengillä päällä enkä muista Sveduissa asuessani moiseen törmänneeni. Esim. AIK:n fanit kannustavat kumpaakin puolta ja suht hyvällä menestyksellä. No, ehkä homma on meillä vielä lapsen kengissä ja jostain pitää repiä vaikka väkisin vastakkainasettelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös