...Espanja jäi MM-kisoissa alkulohkoon, mutta ei se muuttanut suhtautumistani Espanjan pelityyliin. Tästä ei nyt kuitenkaan ollut kyse...
en muuten oikein ymmärrä, miksei sinuun selvästi analyyttisena katsojana tehnyt mitään vaikutusta Espanjan jääminen alkulohkoon. Tuosta pystyi analysoimaan kuitenkin montaakin eri asiaa, joka Espanjalla on pielessä.
-Ensinnäkin ikääntynyt runko Xavin johdolla ei enää pystynyt johtamaan Espanjaa. Puyolin poissaolo näkyi karmella tavalla.
- Pelitapa oli vanhentunut, eikä toiminut modernia futista pelaavia, korkealta prässääviä Hollantia ja Chileä vastaan lainkaan. Kuten YLEn kommentaattori jommassa kummassa peleistä huomautti, niin vastustaja ei tyytynyt katsomaan Espanjan hidasta pallonsiirtelyä hyökkäyskolmanneksella, vaan pakotti spanskit alaspäin, joka aiheutti sekaannusta ja jopa ilmiselvää turhaantumista.
Tuo turhaantuminen tuskin sinultakaan meni ohi, sen verran paljon sitä esiintyi.
- Kolmanneksi, Espanjan saadessa pallon syöteltyä ylemmäs, makasi linja todella alhaalla, väli linjan takana oli suurimmilta osin ihan älyttömän kapea. Yritä sitten siinä pelata väleihin.
Iniestalla oli sentään jotain käryä siitä, mitä olisi pitänyt tehdä, hän kokeili myös kauempaa, jolloin laukausten uhka pakottaa linjan blokaamaan ja siten rakoja syntyy. Yleisesti ottaen voi kuitenkin huoletta todeta, että Espanja oli oman pelityylinsä uhri, jauhaminen jatkui samanlaisena ilman todellisia taktisia muutoksia.
...
Kyse oli MM-kisojen alkulohkojen ja neljännesvälieräpelien pelitavoista. Pelitavat muuttuivat selvästi pallonhallintapelin suuntaan.
Kuten jo aiemmin totesin, myös minä huomasin saman ja uskon sinun laillasi, että tämä kehitys jatkuu myös seuraavassa vaiheessa, eli huomisesta alkaen.
On silti ihan selvää, ettei Saksan paras ase ole pallokontrollin pitäminen keskialueella, vaan hyökkäyskolmanneksella sekä keskialueella saatavat nopeat riistot.
Näitä tulee kuitenkin valitettavan vähän, sillä vastustajat ovat tyytyneet antamaan pallon Saksalle, pl. Portugali, jota vastaan Saksan maalit syntyivätkin riistosta ylhäällä tai pitkästä puolenvaihdosta sekä tämän jälkitilanteesta (Özilin juoksu + Mats H:n maali kulmasta)
Saksa toteuttaa modernimpaa pallokontrollia, kuin Espanja. Saksan peliin kuuluvat pitkät/keskipitkät ja repivät puolenvaihdot, sekä myös kaukolaukaukset, jolla linjaa saadaan rikottua. Tämä näkyi korostetusti ja ihan hyvällä tavalla Algeria-pelin toisella puoliajalla, jolla vain maalivahti Raisin hyvät torjunnat pitivät Algerian mukana.