Koreisissa nähtiin varausvuonna lahjakkuutta pitkälle HN:n aikaisemmin mainitsemien asioiden (iso koko ja pelisilmä) vuoksi. Myös miehen syöttötaitoa ja mailatekniikkaa kehuttiin joissakin paikoissa. Asennepuolesta sanottiin, että Koreisin pitäisi olla pelin sisällä ilta illan jälkeen kovempi, mutta että hän on kuitenkin kilpailukykyinen luonne ja näyttänyt pystyvänsä säilyttämään tasonsa pelin mennessä fyysiseksi. Negatiivisena puolena pidettiin pääasiassa vain luistelua.
Koreis oli monelle scoutille tyypillinen pelaaja, jossa oli kokonaisuutena paljon lahjakkuutta, mutta yksi suurempi (mahdollisesti korjattavissa oleva) ongelma-alue. Ei mitenkään kovin erikoista, että joukkueet ottavat ykköskierroksella riskin tällaisen pelaajan kanssa - ei etenkään, kun kyse oli vuoden 2002 draftista. Kaikkia joukkueita kiinnostaa aina iso pelaaja, jonka pelisilmää pidetään poikkeuksellisen hyvänä omassa ikäluokassa ja jonka taitopuolella ei ole puutteita, vaikka yksi heikompi alue (luistelu) löytyykin.
Tässä jutussa kerrotaan Koreisista ennen varausta enemmän:
http://www.hockeysfuture.com/articles/4404
Kokonaisuutena Koreisilla oli draft-ikäluokassa sen verran lahjakkuus-pisteitä, että hänet rankattiin esimerkiksi The Hockey Newssissa omassa ikäluokassa 17. sijalle. Taakse jäivät mm. Denis Grebeshkov, Chris Higgins, Alexander Steen, Ben Eager ja Keith Ballard - kaikki nykyään NHL-tason pelaajia. Central Scouting rankkasi Koreisin eurooppalaisten pelaajien listalla 10. sijalle. Vertailun vuoksi Ilveksen Jesse Niinimäki rankattiin 50. sijalle (Niinimäen ykkösvaraus tuli lähes kaikille muutenkin huomattavasti enemmän puskista kuin Koreisin) ja Jokereiden Valtteri Filppula 40. sijalle.
Ikävä kyllä Koreisin positiiviset sanat loppuvat tähän varaukseen, jos mittarina pidetään odotuksia ja Pohjois-Amerikassa saatuja meriittejä. Entinen ykkösvaraus Koreis oli ensimmäisellä kaudella Pohjois-Amerikassa OHL:n Guelphissa roolipelaaja, tämän jälkeen hän siirtyi AHL:aan ja Utahin riveihin, jossa teki 30 ensimmäisessä pelissä kaksi pistettä, eikä saanut tämän jälkeen koskaan kunnon asemaa AHL:ssä San Antonion riveissä.
Tuskin tämä aseman saaminen jäi kiinni siitä, että joukkueen entiselle ykkösvaraukselle ei oltaisi annettu mahdollisuuksia hyökkäävässä roolissa. Ikävä kyllä tämä aseman saaminen ei voinut olla kiinni myöskään siitä, että Utah tai myöhemmin San Antonio olisivat olleet joukkueina "liian kovia" nuorelle pelaajalle. Useimmissa muissa joukkueissa hyökkäävän aseman saaminen kun olisi ollut varmasti vielä enemmän kiven takana.
Hyvän liigajoukkueen ykkössentteriä kirjoitusten perusteella (hänen seuraamisensa on jäänyt vähälle viime vuosina, joten joudun turvautumaan ainoastaan painettuun sanaan) en hänestä kuitenkaan odota, mutta ehkä Ilveksessä hänelle tätä paikkaa tarjotaan. Ikänsä puolesta Koreis ei ole menetetty tapaus ainakaan Euroopassa ja se mitä olen Koreisesta lukenut, asennepuolen pitäisi olla AHL:ssä nähdyistä pelillisistä ongelmista huolimatta tosiaan kunnossa. Myöskin siihen voin yhtyä täysin kirjoitusten perusteella, että hän on mennyt AHL:ssa pelaajana eteenpäin, joten suunta on ainakin tämän perusteella oikea.