Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Piti ihan mielenkiinnosta käydä katsomassa A. Niemen ketjua tuolta viime kesältä, kun sopimus julkistettiin. Kuinka moni piti hankintaa loistavana, ketkä täytenä virheenä ja kenelle se näyttäytyi aikamoisena kysymysmerkkinä.

Sitä mieltä, että kyseessä loistava hankinta Jokereilta:
@Valle
Riskejä on pakko ottaa. Ilman niitä menestyminen on mahdotonta. Voi olla se Jumala joka torjuu ne ratkaisevat voitot tai imuroiva seula joka ei saa rantapalloakaan kiinni. Ei se nyt ainakaan huonompi voi olla mitä Zapo oli viime kaudella. Haastattelussa toivoi että löytää tasaisuutta otteisiin. Se olisi varmaan se tärkein asia Jokereiden kannalta. Toivottavasti onnistuu ja paljon luottavaisemmin mielin lähden tähän kauteen kun viime kauteen. Kalnins vielä varmasti parantaa otteitaan joten kilpailukin on kovaa.
No jaa. Aika epäileväinen olin ja toivoin parasta. Pikemmin tuohon kysymysmerkkiosastoon.

Harmittaa kyllä tämä Kalninsin tilanne todella paljon. Aivan itse perseilty tilanne missä kaikki näkivät kilometrien päähän mitä tästä seuraa. Sen luokan perseilyä että jos kausi päätyy saman tien ja Niemi ei saa mitään kiinni niin päitä on oltava pölkyllä. Kurri&Vuorinen Late ja Make etunenässä.
 
Viimeksi muokattu:

Gemondo

Jäsen
Maalivahtisekoilu menee täysin Kurrin ja Vuorisen piikkiin. Marjamäki on valmentaja, haluaa voittaa. Pelaajat haluavat voittaa. Jos Niemi oltaisiin laitettu maaliin, ei oltaisi voitettu.
Haluaa voittaa mitä? Runkosarjapelejä? Kaiken tekemisen pitäisi tähdätä voiton mahdollisuuden maksimoimiseen pudotuspeleissä. Ei runkosarjassa. Joten koko paskakasaa ei kyllä voi kaataa Kurrin niskaan, vaan osansa saa lapioida myös Marjamäki.
 
Kuukauden kunnianosoitus

Kalervo Kummola

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Eniten otteluita pelanneet veskarit, ei sentään Janis ihan kärjessä

51 ot Metsola

49 Koscheckin

48 Bocharov

47 Kalnins Bobkov Podyapolsky

46 Kovar Pasquale
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, LFC, RoPS, NYG, FIN, ARG, ANA, Bulls
Piti ihan mielenkiinnosta käydä katsomassa A. Niemen ketjua tuolta viime kesältä, kun sopimus julkistettiin. Kuinka moni piti hankintaa loistavana, ketkä täytenä virheenä ja kenelle se näyttäytyi aikamoisena kysymysmerkkinä.

Aikamoisia kysymysmerkkejä ilmassa hankinnan osalta, mutta ei selvää Kyllä/Ei kantaa:
@Hande75
Käypäs @SirKepola lukemassa vitutusketjua 15.9.2019 heh. Annoin Niemelle parisen viikkoa jopa aikaa näyttää kyntensä, mutta kun ei niin ei. Tulos tai ulos. Mieli ei siitä muuttunut paremmaksi.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Henkilökohtaisesti en voi välttyä kysymästä sitä, onko Kalnins oikeasti kunnossa vai pelaako hän siksi, että ei nyt aivan paskana ole. Pelikykyinen hän toki on, mutta onko kondis 100%, 95% vai jotain aivan muuta?

Runkosarjassa Kalnins pelasi viimeisen ottelunsa 13.2.2020, pleijareissa ekan 3.3.2020. Melkein kolmisen viikkoa sivussa, missaten muun muassa ensimmäisen pleijarimatsin. Ihan huvikseen ei miestä pidetä sivussa melkein kolmea viikkoa tuollaisena hetkenä. Varsinkin, kun luotto Niemeen oli niin "vakuuttavaa" valmennuksen osalta, että Kurrin puheista huolimatta hänelle ei matsia sillä yhdellä rundilla saatu, ei edes Riikaa vastaan. Käytännössä Kalnins pelasi taukoonsa asti juuri niin paljon ja vähän enemmän kuin halusi.

Ekassa matsissa paluunsa jälkeen yksi sisään, enkä tuota saa molarin piikkiin millään. Kuitenkin torjuntoja vain se 17 päätyi tilastoihin ja puolustus toimi sillä tasolla, että Loko oli aseeton. Toisessa matsissa nollat, muistikuvieni mukaan Jokerit kuitenkin puolusti Lokon hyvin pois parhaalta sektorilta. Kolmannessa neljä sisään, 89,2% ja voittomaaliksi jäänyt pienestä kulmasta sisään. Neljännessä matsissa 25 kutia lukee tilastoissa, neljä sisälle ja taas pienestä kulmasta sisään. Kahteen viimeiseen matsiin ei nyt muistu kaiken vitutuksen keskellä yhtään gamesaveria mieleen, kahdessa ensimmäisessä niitä en edes kaipaillut/rekisteröinyt muun joukkueen suorittaessa sillä tasolla kuin suoritti.

Huilia hyvin alla, parissa pelissä sai hyvin pelituntumaa ja onnistumisia, sen jälkeen kaksi heikkoa matsia. Kaiken järjen mukaan jos mies olisi kunnolla tervehtynyt, käyrän pitäisi olla juurikin toiseen suuntaan. Mä ymmärtäisin sen, jos lähes kolmen viikon tauon ja sairauden/loukin jälkeen ekassa matsissa menisi jotain sellaista, joka tatsia omaavalta kaverilta pysähtyisi 99 kertaa sadasta. Yksittäisessä matsissa mä ymmärrän sen, että joku helppo menee, se on se yksi sadasta. Mutta hyvä runkosarja takana, pelituntumaa sai sen pari matsia hakea, sai noissa onnistumisia nollapelin muodossa ja ei pitäisi vielä painaa pohkeissa huilin ansiosta, niin kaksi heikkoa esitystä ja ihmeellisiä hörppyjä putkeen? Voi tietty olla huonoa tuuriakin, mutta jotenkin miehen esitykset parissa viime pelissä ovat muokanneet allekirjoittaneesta huolestuneen.

Toki kumpaakaan matsia ei hävitty pelkästään Kalninsiin. Meni joo helppoja pahassa paikassa, mutta koko joukkueen ilme ja muiden yksilöiden suorittaminen olivat surkeita nekin. Yksittäiseen helppoon ei homman pitäisi kaatua, niitä tulee aivan jokaiselle ja toisin kuin vaikka tyhmät poikkarijäähyt, niiden välttäminen ei ole yhtä helppoa. Mutta jos Kalnins on tuolla tyyliin ebolakoronan alaisena, niin vähän tulee fiboja yhdestä MJ-pelistä. Toivottavasti valmennus on kartalla Kalninsin tilanteesta ja pystyy vetämään tarvittavat johtopäätökset. Mä tiedän vain sen, että oma uskoni Niemeen on yhtä suuri kuin kolikkopeliautomaatilla tienaamiseen; tuurilla voi tulla vaikka kuinka iso voitto, mutta todennäköisyydet ovat pelaajaa vastaan ja pitkässä juoksussa kassa kutistuu. Mutta jos Kalnins on tuolla puolikuntoisena, niin G6 on melkein pakko mennä Niemellä jos SKA aiotaan voittaa, olettaen että sinne päästään.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Vaikea on valinta keskiviikolle. Kaksi nollakulmaa peräkkäisissä peleissä. Isoja maaleja pelien kannalta. Ollut kuitenkin voittava veskari koko kauden. Niemeen ei paljon luottoa löydy, mutta on urallaan ollut kovissa paikoissa ennenkin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän Kalninsin kevät jätti ainakin mun silmin enemmän kysymyksiä kuin vastauksia ilmaan. Mikä otteista meni nivusen - mikä kasetin kestävyyden piikkiin? Helppoja meni selän taakse vaikka hyviä koppejakin otti. En näe edelleenkään vakavasti otettavan jengin ykkösveskana - pudotuspeleissä. Runkosarjan minskriikaneftehimikit kaatuu varmasti.

Yrittäisin kiinnittää Kalninsin maltillisella jatkolla ensi kaudeksi ja etsisin kovemman 1-veskan tilalle. Isoimpana virheenä pitäisin Kalninsin mottipäistä jatkoa, selvää 1-veskarin asemaa ja arpaa liigasta 2-veskaksi.
 
No easy way out!

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mistä tämä tieto Kalninsin hajonneesta nivusesta vai omaa spekulointia?

Jos totta, niin ei voi muuta kuin edelleen hämmästellä mv-peluutuksen idioottimaisuutta runkosarjassa. Pienellä kauhulla odotan mitä ensi kaudelle keksitään maalivahtitilanteelle.

A) Tuleeko the ykkösmaalivahti ja varalla Kalnins?
B) Tuleeko toinen "Kalnins", ei selvä ykkönen mutta parempi kuin kahden aikaisemman kauden kakkosmoket. Eli tandem.
C) Roudataanko taas Kalninsin kaveriksi maalivahti joka menettää / on jo valmiiksi menettänyt itseluottamuksensa ja koko kausi mennään yhden, todennäköisesti taas rikki menevän Kalninsin varassa?
D) Koko paletti uusiksi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja mikäs tämä huhu oli että O'Neill olisi jättämässä Jokerit, eikös äijällä ollut lappu myös ensi kaudesta?
Yamaha nyt vähän skarppina siellä. Karanteeni sekoittaa päämme, mutta minä autan:

A) Olemme Janis Kalninsin ketjussa

B) Lukemalla eilisiä kirjoituksia löydät vastauksen kysymykseen

C) Paljon yleisökeskiarvo oli?
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wesa, CAR, IPA
Ja mikäs tämä huhu oli että O'Neill olisi jättämässä Jokerit, eikös äijällä ollut lappu myös ensi kaudesta?
No onhan sillä. Nyt joku sordiino päälle.
Jänikselle joku kunnon kirittäjä, kiitos.
 
'Cause I'm kind of like Han Solo always stroking my own wookie
Jossitellaan menneellä kaudella.

On tosi epäreilua Janisia kohtaan, että häneen ei "luoteta", vaikka torjui +92% runkosarjassa yli 30 voittoa.

Kaikki kuitenkin tietää sen, että Kalnins ei ole riittävä maalivahti mestaruutta tavoittelevassa jengissä. Siis ykkösmaalivahtina.

Mietitään kautta 2019-20, kuinka hyvä Jokerit oli hyökkäys suuntaan? Todella. Mikä oli suurin murhe? Oma pää.

Jokerit olisi menestymisen kannalta ihanassa tilanteessa, jos ensi kaudeksi löytyisi se the Ykkönen, miksi esim. Antti Niemeä kaavailtiin. Ykkönen, joka pelaa 40-45 peliä, ja siinä vaiheessa Kalnins saisi sen ~20 peliä. Siinä pysyisi ykkönen tuoreena ja voisi pelata pudotuspelit ykkösenä alusta loppuun asti.

Tällä kaavalla Kalnins ottaisi todnäk. sen 12-16 voittoa runkosarjassa ja ykkösmolari 25-30. Siitä sitten laskemaan, että Jokerit voittaisi pelkillä maalivahdeilla sen 37 peliä ja parhaassa tapauksessa +40, mikä takaa mahdollisuuden taistella divisioonan voitosta.
 

Hugotron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
SKA peliin verrattuna, jotenkin päinvastaista peliä Lindbäckiin nähden. Toinen on rauhallinen/jopa näkymätön ja toinen showmies. Kiitos Janis!
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mies paikallaan, eleetöntä ja varmaa. Oikein hyvä. Niin hyvä oli tänään, että näillä otteilla (jos vaan saa lisää pelejä) tulee olemaan Joulukuun pelaaja Jokereissa.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri

Eram

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EVU
Eniten hämmentää se, että tämä kaveri paranee joka kerta, kun joutuu hyvän pelin jälkeen penkin päähän. Peli tai pari huilia ja taas kentälle todistamaan jotain peliin. Kehittyy edelleen ja asenne runtuu olevan kunnossa.

Minä en näe Janista välttämättä enää pelkkänä hyvänä kakkosvahtina. Olisi voinut riittää pitkälle ykkösenäkin viime kaudella, ainakin jos joukkueessa olisi ollut kakkonen, jota olisi voinut peluuttaa edes välillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy