Järvenpään Haukat 2021–2022

  • 18 097
  • 44

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ihmettelin aina sitä, miksi Veeti Soila ei saanut Raahessa kunnon mahdollisuutta näyttää kykyjään. Erittäin taitava ja hyvän pelisilmän omaava kaveri. On myös liukas kuin mikä. Toivottavasti Haukoissa tärppää ja saa ison roolin joukkueesta.
 
Viimeksi muokattu:

Cölimaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo
23 Aleksi Virta

Ville Rusasta siteeraten nuori herra Virru. Välillä vähän köykäisen näköistä menoa kentällä, mutta tulee hoitamaan oman sentteriroolinsa. Tärkeä palanen sentterirotaatiossa, koska puhtaista senttereistä on Haukoissa ollut pulaa.


49 Jussi-Pekka Jokinen

Joukkueen ikänestori ja varakapteeni. Hieman on tippunut rotaatiossa alaspäin ja samalla rooli muuttunut enemmän rouhijaksi ja työteliääksi pelaajaksi. Ei välttämättä samaan malliin tule juhlimaan pisteillä, mutta varmasti näyttää kokemuksellaan esimerkkiä nuoremmille. Kertonee myös Haukoista ja Suomi-sarjasta, että JP on vasta 29-vuotias.

JP Jokista voisi peluuttaa ennemmin sentterinä kuin laiturina. Hän oli kuitenkin juniorivuodet ihan pesunkestävä sentterismies ja siirto laitaan tapahtui pakonsanelemana, sillä silloisessa edustuksessa pyöri keskushyökkääjinä Mustonen (ainakin kolme kappaletta), Alakotila, R. Jokinen ja Suominen. Ei ollut 18-vuotiaalla JP:llä mitään asiaa keskelle.

Nykyään tilanne ihan päinvastainen. Joukkueesta löytyy nuorempia kohnottajia, joita voi heitellä laitureiksi lyömään vauhtia. JP on kohtuullisen hyvä aloittaja ja osaisi varmasti ottaa sentterin tontin omakseen.
 

NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo, Jäps, KelA, KaVo
5 peliä ja heti kauden alkuun. Aivan vitun mahtavaa. Ja nyt kun rajoituksetkin on poissa olisi suotavaa, että tämä näkyisi hallilla kotipeleissä. K-U jääkiekkohan tunnetusti alkaa kiinnostamaan paikallisia vasta sitten, kun sarjataulukossa joukkue on yläpäässä. Samat sikariosaston guppet on hallilla meni miten meni.

Mutta sen verta mitä on kerinnyt pelejä tiirailemaan, Haukat esiintyy aivan helvetin upeasti. Jotenkin tuntuu siltä, että vaikka tulee maali omiin, ei hätäillä. Jatketaan peliä. Yritetään, taklataan, raastetaan, väännetään ja lopulta tehdään tarvittava, jotta saadaan väännettyä voitto. Alku on ollut lupaava. Ja hallille varmasti menen joka kerta, kun vaan pääsen.

Leijonat.tv on muutenkin osoittautunut ihan tsoukiksi näin alkuun. Lähetykset ei toimi, eränumerot ym. tilastot on ihan päin puuta ja kultakurkku Rusanen on poissa. Sitäkin isommalla syyllä hallille mars!

Upeaa mustaoranssia syksyä kaikille!
 

NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo, Jäps, KelA, KaVo
Törmäsin tänään hämmentävään mutta erittäin positiiviseen ongelmaan lippukaupassa. Haukkojen 200 kausikortin kamppanja on loppuunmyyty. Sekin kertoo siitä että kyllä jäkeläisiä Haukkojen pelit kiinnostaa. Onneksi perhepaketteja oli vielä muutama jäljellä. Eli 2 kausaria 100e lla. Ostin naapurin ukon kanssa kimpassa. Ollaanhan melkein kuin samaa perhettä. Muutaman pelin telkkarista katsoneena on pakko todeta että kyllä kiekko on parasta paikan päällä. Oli sarja mikä hyvänsä. Mutta etenkin alasarjoissa tunne, hajut ja vitun huuto sekä tuuletukset maistuu paremmalta hallilla.

Laser Ht tappio on toivottavasti huono muisto vain. Oli kotijoukkue niin paljon kaveria parempi. Paitsi pelin tärkeimmällä osa alueella. Maalinteossa. Ja ehkä kaverin mv voitti kuitenkin oman kaksintaistelunsa.

Tänään sitten rantaruottalaisten kimppuun. Ja odotan mielenkiinnolla millainen nippu alkukauden ehkä isoimmalla yllättäjällä on. Muik. Aah niin ihan Muik!!!
 

The Rock

Jäsen
Jarmo Räihä vapautettu Haukkojen valmennusvastuusta. Lähteenä toimi Haukkojen Instagram.

Niin se vain on näemmä katoavaista mainen kunnia.



Edelliskaudella olet tunnustetusti sarjatason paras sekä joukkueesi sensaatiomaisesti finaaleihin vienyt valmentaja ja nyt olet sitten ensimmäisenä kilometritehtaalla, vaikkei kuluva sesonki ole mitenkään alakanttiin tähän mennessä mennytkään.

On kyllä todella jännä nähdä millä valmennusryhmittymällä Haukat jatkaa tästä päivästä eteenpäin. Tuskin Järvenpäässä nimittäin rahantekokonetta on keksitty saati muitenkaan kyhnyssä uida, joten vaikeaa tulee ainakin täysin organisaation ulkopuolelta mahdollisesti tulevan kaverin palkkaaminen olemaan, kiitos Räihälle suurella varmuudella koko loppukauden ajan jatkuvan palkanmaksuvelvoitteen.

Oma vahva veikkaus ja samalla myös helpoin ratkaisu olisi, että päävastuuseen nostetaan poika-Sirviö sekä isä-Sirviö jatkaa häärimistä kakkosluotsina/urheilupuolen johtajana. Toki lopullinen varmuus asioihin saadaan vasta, kun Haukat tulee kunnolla ulos asioiden tiimoilta joskus hamassa tulevaisuudessa.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Niin se vain on näemmä katoavaista mainen kunnia.



Edelliskaudella olet tunnustetusti sarjatason paras sekä joukkueesi sensaatiomaisesti finaaleihin vienyt valmentaja ja nyt olet sitten ensimmäisenä kilometritehtaalla, vaikkei kuluva sesonki ole mitenkään alakanttiin tähän mennessä mennytkään.


Kauden alkupuoli ei tosiaan mennyt alakanttiin, 6 voittoa putkeen ja peli toimi. Sen jälkeen seitsemästä pelistä voitettu yksi, eikä pieniä valopilkkuja lukuunottamatta juurikaan ole voinut peliesityksiä kehua. Haukkojen sijoitushan on edelleen ihan hyvä, mutta suunta on aika huolestuttava kun tuo sijoitus on täysin alkukauden voittoputken ansiota.

Turhan herkästi Haukat silti reagoi, vaikka tavallaan ymmärränkin, että jotain haluttiin tehdä. Olisin kuitenkin odottanut ainakin Giants-matsin vielä, etenkin kun JHT:ta vastaan Haukkojen peli alkoi jo näyttää paremmalta.

Toki voi olla kyse muustakin kuin vain peliesityksistä, mutta sillä en nyt lähde spekuloimaan vielä yhtään.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Oma vahva veikkaus ja samalla myös helpoin ratkaisu olisi, että päävastuuseen nostetaan poika-Sirviö sekä isä-Sirviö jatkaa häärimistä kakkosluotsina/urheilupuolen johtajana. Toki lopullinen varmuus asioihin saadaan vasta, kun Haukat tulee kunnolla ulos asioiden tiimoilta joskus hamassa tulevaisuudessa.
Niinhän siinä kävi, että Nico Sirviö nousee vastuuvalmentajaksi, apunaan isä-Sirviö sekä Ilmari Perttu.
Tämän lisäksi Haukkoihin on pestattu maalivahtivalmentajaksi Petri Tuononen (eliteprospects), joka ollut aiemmin esim. Tapparan mv-valmentaja ja joukkueenjohtaja 2010-19, ja sen jälkeen pari kautta SC Bernin maalivahtivalmentajana. Mahdollisesti taso riittää siis Suomisarjassakin :)

Haukkojen kotisivujen uutinen: Henkilöstöuutisia
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Niinhän siinä kävi, että Nico Sirviö nousee vastuuvalmentajaksi, apunaan isä-Sirviö sekä Ilmari Perttu. Tämän lisäksi Haukkoihin on pestattu maalivahtivalmentajaksi Petri Tuononen (eliteprospects).
Kustannuspoliittisesti varmasti se toimivin ja fiksuin sekä kaiken kaikkiaan, kuten jo aiemmin totesin, myös helpoin ratkaisu.
 

NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo, Jäps, KelA, KaVo
Tänään sitten Haukat viimeiseen koitokseen ennen joulutaukoa, kun Raahen pojjaat tulee käymään etelässä. Lötö jäähän poikkeuksellisesti kello 18:50. Varmastikin johtuen Leksa-turnauksesta.

Tämän pelin jälkeen voisi tehdä pientä välitilinpäätöstä alkukaudesta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Pitkien pyhien aikana oli aikaa lorvia netin ihmeellisissä syövereissä. Sieltä tuli bongattua uutinen, että Haukkojen GM Arto Sirviö (myöhemmin tekstissä AS) aloittaa Vaasa Golfin toimitus- ja toiminnanjohtajana 1.1.2022.

Ennen kuin ehdin reagoida millään tapaa, niin jo oli paikallisaviisi K-U:ssa artikkeli AS:stä, jossa tuotiin kytköksiä golfiin laajemmin. No, tämähän pisti hieman miettimään että oto:nako AS näitä hommia Haukoissa paiskoo jatkossakin, joten eikun HTT:n agentit asialle nuuskimaan Järvenpään hallille.

Pian alkoi kirjekyyhkyt lentämään ja faksi laulamaan. HTT:n triplanollat kertoivat ensin sen, että AS jatkaa Haukoissa kauden loppuun, jonka jälkeen keskittyy Vaasa Golfin ja muun kolopalloviritelmien hoitoon täysipainoisesti. Sopimus Haukoissa loppuu tähän kevääseen ja AS ei halua uusia sitä, joten sen suurempaa draamaa ei tässä asiassa ole.

Tämä uutinen taas herättää itseni pohdiskelemaan ensi kauden kuvioita, kuka GM:ksi? Agenttien fakseista rapsahti rivien välistä villi huhu: Haukkojen nykyinen maalivahtivalmentaja Petri Tuononen, joka on sangen meritoitunut ja kokenut lätkäjätkä, suorastaan piinkova ammattilainen näissä ympyröissä.

Hän olisikin vastoin ennakkouumoiluja kiinnostunut jäämään Järvenpäähän jatkamaan nykyistä pestiään. Meinaakohan tämä huhu myös sitä, että Tuononen olisi myös näin ollen vahvin ehdokas uudeksi GM:ksi? Omasta mielestäni tämä olisi Haukoille aikamoinen jackpot ja lottovoitto.

Ja sitten alkaa se jossittelu... eli JOS Tuononen on uusi GM, niin kuka on sitten uusi pääkoutsi vai jatkaako Nico Sirviö edelleen? Kaikella kunnioituksella Nicoa kohtaan, niin jollei tällä kaudella lohkea Haukoille finaalipaikka hänen luotsaamana, niin olisi suorastaan tyhmää olla hyödyntämättä Tuonosen (käsittääkseni) hyvinkin laajaa verkostoitumista.

Tämä tarkottaisi sitä, että päävalmentajaksi voisi olla tyrkyllä kokeneempi ja meritoituneempi valmentaja. JOS tälläinen mahdollisuus aukeaa, niin Nico voisi hyvin jatkaa toisena koutsina tuoden jatkuvuutta ja korvaamatonta hyvää sisäänajoa mahdolliselle uudelle pääkoutsille.

Tässäpä mielenkiintoista pureskeltavaa pelien jatkumista odotellessa.

Terveisin

Morten Halsted
toimetonjohtaja
HTT - kaikenlaisia uutisia ja huhuja, ankoista övereihin jo vuodesta 1988
 

NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo, Jäps, KelA, KaVo
Kädet ristissä toivon, että Tuononen jatkaa ensi kaudella Haukoissa ainakin jossain roolissa. Kaikella kunnioituksella Sirviö jr:ää kohtaan, joka voi toki jatkaa vaikka kakkoskoutsina.

Mutta että saataisiin Tuonosen kontaktit käyttöön pelaajiston ja valmennuksen osalta. Sekä aina toitotettu joukkueen olosuhteiden, treenaamisen, ammattimaisuuden parantaminen ja koko seuran next step.

Kaupunki laittoi 500k€ halliremonttiin. Ei tietenkään pelkästään Edaria miettien, mutta kuitenkin. Hallihan on aika bueno, miksei vaikka Mestikseenkin asti. Mutta nyt pitää saada joukkue menestymään, myöskin konttorin puoli. Eli ei muuta kun menestystä kohti.
 

Pumpkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, KiVa
Kädet ristissä toivon, että Tuononen jatkaa ensi kaudella Haukoissa ainakin jossain roolissa. Kaikella kunnioituksella Sirviö jr:ää kohtaan, joka voi toki jatkaa vaikka kakkoskoutsina.

Mutta että saataisiin Tuonosen kontaktit käyttöön pelaajiston ja valmennuksen osalta. Sekä aina toitotettu joukkueen olosuhteiden, treenaamisen, ammattimaisuuden parantaminen ja koko seuran next step.
Ja tähänhän tulikin vastaus... Sirviö jr. jatkaa pääkoutsina. En tiedä miten houkutteleva tämä nimitys on ensi kauden pelaajistoa koskien.

Tono todennäköisesti katsoo ulkomaankortit rauhassa ja tekee sen jälkeen päätöksiä jatkon suhteen. Hänellä kuitenkin CV on sitä sorttia, että luulisi ottajia olevan muuallakin.
 

Animal

Jäsen
Ja tähänhän tulikin vastaus... Sirviö jr. jatkaa pääkoutsina. En tiedä miten houkutteleva tämä nimitys on ensi kauden pelaajistoa koskien.

Tono todennäköisesti katsoo ulkomaankortit rauhassa ja tekee sen jälkeen päätöksiä jatkon suhteen. Hänellä kuitenkin CV on sitä sorttia, että luulisi ottajia olevan muuallakin.
Huomioiden, että Tuononen on valmentanut kaksi aiempaa kautta Sveitsissä, niin nykyisen haukkapestin motiivit saattavat olla sekä ammattitaitoa ylläpitävät että verotustekniset. Tuskin kuittaa seuralta juuri muuta kuin verottomia, sinällään täysin laillisia kulukorvauksia.

Jos on keväällä 2021 saanut Sveitsistä Bernistä vielä palkkaa, niin kalliiksi tulisi tällä kaudella päätoimiset mv-valmentajan hommat missä tahansa Suomessa, jos verokirjalla tekisi. Ja tällä en viittaa mihinkään vilunkiin, vaan Suomen ahneeseen verokarhuun.
 

Pumpkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, KiVa
Kausi paketissa, odotetusti. Playoffseissa ekalla kierroksella lauluun 3-0-otteluvoitoin, maalierolla 18-3. Jos alkukauden (aika ennen Sirvioitä) voittoputki ei olisi tuonut muutamaa voittoa joukkueelle, ei olisi noitakaan pelejä tarvinnut pelata.

Nämä tilastothan, jos jotkin, kyllä tuo ikävän varjon myös tulevan kauden osalta. AS, jolla on kokemuksia sieltä sun täältä, lähtee Vaasaan viilamaan sikäläistä golf-kultturia uusiksi. Tono (Tuononen) on edelleen ilman sopimusta ja uskoakseni hakee edelleen ihan oikeata valmennuspestiä ulkomailta. Nico, joka auttamatta on kokematon kaikilla mittareilla, jää nyt luotsaamaan tuota laivaa. Jos ei sitten seuran johtohahmoilla joku lamppu syty, että tämä ei nyt toimi.

Ihan uteliaisuudesta olisi kiva tietää, että minkälaiset kokoonpano-/taktiset muutokset esim. joulun jälkeen tehtiin? Omaan silmään näyttää, että samat jätkät siellä on pelannu, eikä mitään väliä meneekö hyvin vai huonosti.

Toki, jos katsoo sponssilistoja/yhteistyökumppaneita, niin ollaan NHL-hengessä. Ne joilla on isoimmat liksat, pelaakin eniten. Viimeisen kolmen pelin muutokset taisi olla lähinnä se, että neloskentän jätkät sai purra tuppea. Vaikkakin vastasivat 33,3% joukkueen maaleista...

Korjausliike olisi vielä tehtävissä joukkueen ja seuran edustuskiekon tulevaisuutta ajatellen. Mutta se kyllä vaatisi nyt tuuletusta ja ainakin huolellista arviota siitä, miten tämä kausi meni.
 

Haukkalaude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Sitä saatiin mitä oli odotettavissa - Kausi 21-22 paketoitu

Haukkojen kausi alkoi lupauksia herättävästi samalla liidolla, joka vasta Karhuun pysähtyi edellisellä kaudella.
Voittoputki katkesi ja tämän jälkeen olikin sitä tuttua ja turvallista luvassa eli ennakolta kovemmilta otettiin tukkaan ja välillä kompuroitiin heikompia vastaan. Lopulta sija 7. runkosarjassa oli aavistuksen yläkanttiin juurikin tuon alkukauden voittoputken ansiosta.

Valmentaja vaihtui kesken kaiken, joka oli jokseenkin yllättävä ja yllättävin käänne koko kaudessa. Räihä sai lähteä ja tilalle hyppäsi Sirviö jr apukoutsin paikalta. Ilmeisesti tämä siirto olisi tehty joka tapauksessa tämän kauden jälkeen. Varmuutta ei ole, mutta vähän sellainen kutina jäi, että henkilökemia oli asia, joka vaihdoksen aiheutti.

Mitenkö sitten pelaajiston osalta kausi meni:

Maalivahdit:

Benjamin Kallio lunasti itselleen hieman jopa itselleni yllättäen ykkösen paikan. Samaan aikaan, kun Samu Mäkisen otteet yskähteli, niin Kallion otteet parani. Mäkinen alkoi löytää parissa viimeisessä matsissa vanhaa sarjan MVP virettä, kunnes loukkaantuminen päätti kauden jo hyvissä ajoin. Niku Halla-aholle jäi vähän statistin rooli. Kokonaisuudessaan tämän kolmikon pitäisi taistella sarjan parhaan maalivahti kokonaisuuden tittelistä. Se ei vaan riitä ja D-kiekko vastaan pleijareissa ei maalivahtipelikään enää ollut niin tasokasta, että oltaisiin paremmin rimpuiltu kyydissä.

Puolustus:
Lievä pettymys, kun ajattelee kokonaisuutta. Paperilla kuitenkin homma näytti vahvalta ja selkeitä kärkipakkeja oli nostettavissa ennakolta esiin. Slessarevski oli mies paikallaan ja otti johtavan puolustajan roolin. Omaan silmään Kinebuchi oli oma itsensä ja pääsi taas piirun eteenpäin, ainakin kun mitataan virheiden määrää. Tilli ja Helenius olivat rooliinsa nähden pettymyksiä. D-kiekkoa vastaan ainakin oltiin väsyneellä jalalla ja hommasta ei meinannut tulla mitään. Puolustuspään pelaamista tulisi Tillin parantaa ja saada kovuutta pelaamiseen. Helenius vaikutti ajoin olevan pehmeä ja vetoa tulisi vielä treenailla sillä viivasta lähtenee vedot olivat aika helppoja maalivahdin poimia. Juhani Merikanto oli itselleni pettymys. Veikö loukkaantumiset ja sairastelut parhaan terän, mutta odotuksiin nähden jäi vähän peruspakiksi. Suurimpana yksittäisenä tasonnostajana voidaan pitää Matti Raskia. Hänen pelaamisensa meni huimasti eteenpäin ja mies oli saanut kiekon kanssa aimo annoksen itseluottamusta. Ynnä muuhun osastoon menevät Viron pojat Laosma ja Anufrijev sekä Kivisen roolina oli olla täytemiehinä ja olivat aika ajoin pulassa kärkijengejä vastaan. Harmittavaa oli, että Kalliokoski oli armeijan leivissä koko kauden pelaamatta peliäkään.

Hyökkäys:
Liian tasaista rintamaa. Haukoilla riitti pelistä toiseen miehiä laittaa kolmeen ensimmäiseen kenttään pelaamaan ihan hyvää peliä. Tämä ei vaan riitä, kun pitäisi saada tärkeissä paikoissa tehoja. Yksikään pelaaja ei yltänyt lähellekään piste per peli tahtia. Tämä on kuitenkin edellytys, jotta voi puhua edes jonkinlaisesta tähtipelaajan statuksesta Suomi-sarjassa. Leipijärven 20 pistettä on melkoista paperia, kun vertaa monien muiden jengien sisäisten pistepörssin kärkinimien pisteitä.
Leipijärvi pelasi ihan ok kauden, mutta peli on muuttunut hieman varovaiseksi. Hyvä, että ylilyönnit on saatu pois, mutta ihan noin varovaisesti tarvisi ottaa... "Vanha" herra Jokinen sisäisen pörssin toinen, jalka alkaa vähän painaa, mutta uskon että henkisellä puolella vielä annettavaa sekä oikein roolitettuna. Vikoissa peleissä ykkösen laidalla, mutta kertonee siitä, että sinne ei liikaa ole tunkua. Ylikärpältä odotuksiin nähden lievä pettymys. Ehkä odotin enemmän pisteitä ja luisteluvoimaa. Hieman jäi piippuun. Niko Lottanen oli kyllä yksi suurimmista pettymyksistä. Runkosarjassa ei syttynyt kyllä millään pelaamaan ja välillä oli täysin pelistä pihalla. Aleksi Virran kauden alku oli maaginen ja tätä myöden odotukset olivat isosti nousussa. Lopulta loppukausi meni melko mollivoittoisesti pisteidenkin valossa. Suurimpina onnistujina voidaan pitää välivuoden jälkeen paluun tehnyttä Peter Jurvelinia, joka illasta toiseen painoi kuin terrieri ja näytti tunteet kentällä. Alex Jaakkola myös teki hienon debyyttikauden miesten tasolle ja lopussa se johti ykköskentän laituriksi. Tosin tämä kertoo siitä tasaisuudesta, jota tässä kritisoin kautta linjan. Kaikkia pelaajia en tässä lähde käymään läpi. Nostona voisin kuitenkin vielä ilahduttavista pelaajista nostaa herrat Linde ja Puzakov. Heiltä energinen kausi ja jotenkin olivat liian aliarvostetussa roolissa pitkään. Molemmilla on kuitenkin iso maalintekopotentiaalia. Hommaa oli täydentämässä Räihä, joka oli omaan silmään vähän vielä raakile tälle tasolle. Sen sijaan Veeti Soilan otteet olivat kiinnostavia, mutta valitettavasti loukkaantumiset sotki hänenkin kauttaan. Juuso Tiihoselle kävi sama kuin Kalliokoskelle puolustuksessa, ei peliäkään syy armeija. Ynnä muu osastoa edusti Italian Vignoli, Viron Jogi, Nuorempi Leipijärvi, Ketterän U20:sta tullut Laitinen sekä ensimmäiset miestenpelit pelannut Petrus Surenkin. Heidän roolinsa oli pitkälle rotaatio ja neloskenttä. Sitten ehkä surullisin mielin kirjoitan tämän, mutta kauden suurin pettymys itselle oli Jani Könösen otteet. Loukkaantumisen ja syksyn poissaolojen jälkeen mies oli kuin varjo entisestään. Jalka ei kulkenut samallalailla ja ne täydelliset takakarvaamiset oli jääneet johkin. Harmitta juttu. Tykkään miehen pelaamisesta silloin kun kaikki sujuu, nyt ei vaan ollut lentoa.

Kokonaisuutena kausi oli juurikin sitä mitä vähän pelkäsi ja odotti. Odotuksia toki oli salaa enemmän, mutta ei vaan parempia vastaan riittänyt. Vähän otteita vaivasi se että vaikeaa oli pelata täyttä 60 minuuttista ehjää peliä. Liekö kuntopohjassa vielä tekemistä. Parempaan suuntaan, mutta mutta meillä faneilla on lupa haaveilla vielä paremmasta. Jäämme odottamaan millainen taustaryhmittymä kaudella 22-23 nähdään ja saadaanko tänne houkuteltua koodinimi "Janne Väyrysiä".
 

Pumpkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, KiVa
Valmentaja vaihtui kesken kaiken, joka oli jokseenkin yllättävä ja yllättävin käänne koko kaudessa. Räihä sai lähteä ja tilalle hyppäsi Sirviö jr apukoutsin paikalta. Ilmeisesti tämä siirto olisi tehty joka tapauksessa tämän kauden jälkeen. Varmuutta ei ole, mutta vähän sellainen kutina jäi, että henkilökemia oli asia, joka vaihdoksen aiheutti.
Niin... tämä isä/poika-yhdistelmä oli kyllä tuhoisa. Vanhempi masinoi entisen ulos ja uuden sisään sekä onnistui myymään kokemattoman päävalmentajan hallitukselle myös ensi kauden osalta.

Toisaalta, eipä yllätä. Miehen takaa löytyy vuoden pestejä jos vaikka mistä ja käytännössä 2007 KooKoo-keikan jälkeen on Haukat ainoa, joka on miehen halunnut pitää "kesän yli".

Syynsä lienee tälläkin. Onko sitten Haukkojen johdossa osaamista haastaa GM:n tittelillä operoivaa "myyntimiestä"? HTT osasi jo varmana hallihuhuna kertoa, että siellä on Tonollakin jo mennyt luotto tämän kaksikon kikkailuun, mutta aika näyttää.
 

NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo, Jäps, KelA, KaVo
Kausi 2021-2022

Oikeastaan omaan mieleeni jotenkin jää tästä kaudesta: Alun hurmos, notkahdus, koronabreikki (joka tuli kreivin aikaan, koska peli näytti jo siinä kohtaa aika väsyneeltä) sekä loppukauden täyspannukakku.

Okei okei, joo. Riemu voitettiin sääleissä, mutta jotenkin vaan jäi kaipaamaan haukkajoukkueelta sitä TUNNETTA. Pleijarit tuli, ja ne meni. Etenkin D-Kiekkoa vastaan vieraissa. Vitutti oikein katsoa. Ei taklata, ei painita maalin edessä. Maalintekotilanteissa, joita tuli aika mukavastikin, niin vielä syötetään. Kun pitäisi olla murhaamisen meininki ja painaa lötöä maalille ja runnoa sisään.

En tiedä. Jotenkin se perustelaketju/duunarikenttä puuttui joukkueesta. Koko kauden. Se joka keväällä sytyttää ja näyttää mallia koko jengille. Toki blokattujen vetojen määrä oli loistava, mutta missä taklaukset. Ja edelleen, maalineduspeli molemmissa päissä aivan ala-arvoista. Kovuutta kaipaa tämä porukka.

Ehkä myös yksi asia, joka nostaa päätänsä omassa mielessäni. Ylivoima. Voi herranjestas! Aivan vitun vaikeaa ja hidasta. Aina pakko saada se neliön läpisyöttö, ja siihen epäonnistunut laukausyritys. Ei Ei. Helpompaa, yksinkertaisempaa ja nopeampaa. Siinä lääke.

Noh, sulatellaan hetki. Ja katsotaan alkaako tippumaan soppareita vielä ennen kesätaukoa. Toiveita jos saa esittää. Duunareita lisää!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös