Järjestysmiehet

  • 4 724
  • 39

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Gellner
Ja mitä tulee Pate 00:n toteamukseen että järkkäreiden pitäisi seistä selkä kentälle päin, niin ainakaan Hartwall Areenalla se ei onnistu, sillä katsomothan ovat alhaalla oviaukosta katsottuna.

Siellähän se vasta toimisikin. See no evil, hear no evil :)

No ei, idea varmaan oli se, että vaksi seisoisi niin alhaalla kun alueellaan pääsee ja selkä kentälle päin valvoisi katsomoa. Tässähän on vaan se ongelma, että sääntöjen mukaan katsomossa ei liikuta kun kiekko on pelissä, joten järkkärit tarvitaan seisomaan sisääntuloaukoille, jotta porukka ei ravaa nakkijonon ja katsomon väliä. Tuohon on kyllä helpompikin ratkaisu. Minä en persistäni pelin aikana penkistä nosta, joten siinähän sitten seisoo. Kun yleisö alkaa äijälle huutamaan ja kiroilemaan, ei varmasti tule mieleen toista kertaa hakea evästä pelin aikana.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Rebel


Mulla on kanssa kaveri duunissa Areenalla ja se kyllä puhui, että matseja ei järkkärit saa katsoa ollenkaan, vaan kaikki ovat juuri selkä kentälle koko matsin. Samalla tavalla kuin fudismatseissa siis.

Kaverisi puhui potaskaa. Kyllä järkkärit saavat Areenalla matseja katsoa ja heitä on kehoitettu pienimuotoiseen tuuletukseen, kun Jokerit tekee maalin. Ja selkä kaukaloon päin oleminen ei onnistu, koska katsomot ovat alhaalla ja järkkärien pitää, niinkuin mission16w kirjoittikin, olla oviaukon kohdalla, jotta pelin ollessa käynnissä katsomoon ei hypitä.
 

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Viestin lähetti Pate 00
Mielestäni selvin osoitus järjestyksenvalvojasta joka tekee työtään tunnollisesti on kentälle päin käännetty selkä.

Pöh sentään :rolleyes: Itse itseäni selventäen: järjestyksenvalvojien huomion tulisi kiinnittyä katsomon eikä kaukalon tapahtumiin.

Hjartwall Areena-esimerkki on toki kaksijakoinen. Alakerrassa tottakai nenu kentälle päin omalla komennuspaikalla ollessaan, voisi olla hilpeän näköistä kun vaksi (tjms.) seisoo katsomon ylimmällä rivillä isovarpaat kiinni takaseinässä. Mutta jo yläkerrassa juttu toimii käänteisesti oviaukkojen ollessa katsomon alasosassa, ja täällä jää katsomon häiriöt havaitsematta jos seuraa pelin tapahtumia. Huomaat kun pääsi yli lentää ensimmäinen kannattaja, ja kääntyessäsi ympäri koko katsomo näyttää syyttömiltä - "en se minä ollut" :o

Muistini mukaan parhaiten homma on toiminut Turussa ja Tampereella, siellä näkee järkkäreitä seisomassa selkä kenttää kohti katsomon tapahtumia tarkkaillen. Heikoin esitys muiden muassa Porissa, Raumalla ja Lappeenrannassa, missä vaksit katselevat peliä plekseihin nojaillen. Katsomon tapahtumista ei ole hajuakaan, ja sitten kun käyt näyttämässä niille pulloa jolla juuri heitettiin naapuriasi päähän herrat toteavat "ei me mitään nähty, ei kai täältä voida kaikkia uloskaan heittää?"
 

Evil Elvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
DDR-järkkärit (Stasi) eli tarina murhayrityksestä

Pakko kertoo..
Menneen vuosikymmenen puolessävälissä kehnosti sujuneen ilves-mittelön loppuminuuteilla päätimme turhautuneina häipyä ennen loppusummeria, vaikka sitkeitä olemmekin. Kaverini syyllistyi käytävällä lojuneen tyhjän pahvimukin potkaisemiseen. Tästä suivaantuneena rikoksen nähnyt järjestysmies kävi kaverin rinnuksiin kiinni ja uhkasi heittää ulos. (Kova uhkaus, varsinkin kun olimme ulos menossa..)

No minä sitä sitten ihmettelemään, tyyliin että "mitäs sä äijä riehut." Aikomukseni eivät olleet väkivaltaiset, mutta näytin kai sitten uhkaavalta, sillä järkkäri kävi kurkkuun kiinni toisella kädellään. Irrotin otteen kädenheilautuksella, koska käsi pillillä on vähän epämukava fiilis.

Noh, äijä ottikin molempien käsien kuristusotteen: "nyt poika lähdet putkaan!". Mulla oli molemmat kädet ja jalat vapaana, olisin halutessani voinut pudottaa lattialle järkkärin b-päädyn milloin tahansa.
Katsoin kuitenkin viisaammaksi suostua vain poistumaan hallista ja hieman kiivan keskustelun jälkeen selvisin ilman putkareissua.

Rikokseni oli siis se, että yritin selvittää miksi tämä muussimahainen, sininen koppalakki päässä riehuva hallin sheriffi kävi kaverin tekstiileihin kiinni. Ja se, että en sallinut kuristusotetta, vaikka se ei tiukka ollutkaan.

Soittelin seuraavalla viikolla Frankille ja Bogomoloffille. Mä olin todella loukkaantunut siitä, että kanta-asiakkaita kohdellaan näin. Me olimme käyneet suunnilleen kaikki kotimatsit vuosien ajan ja vieneet roppakaupalla rahaa siihen taloon. Olutta ja makkaraa ja muutakin tuli kulutettua aika lailla lätkämatsien yhteydessä.

Sen jälkeen tuli jätettyä tarin kuukauden lätkämatsit väliin ihan tämän välikohtauksen takia. Jäi vaan niin paha maku suuhun, ettei pystynyt käymään peleissä.

Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu. Järkkärit pantiin seuraavana kesänä käytöstapakursseille. (Mahtoi niitä vanhoja natseja v-tuttaa.)
Todennäköisesti valitukseni edesauttoi asiaa, koska siihen suhtauduttiin vakavasti.

Seuraavalla kaudella järkkäreillä ei ollut enää niitä naurettavia koppalakkeja eikä sinistä rotsia päällä, vaan Koffin punaiset..
:D :D
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Rinkelinmäki...

Täällä järkkärit ovat sanalla sanoen PERSEESTÄ! Varsinkin lehdistökatsomon järkkäriämmä alias piika on aivan vatipää. Tapa, jolla tämä ihminen kohtelee pieniä lapsia katsomossa saa vereni kiehumaan. Olenpa muutamaan otteeseen sanallista sotaakin hänen kanssaan käynyt, niin myös koko muu sikakatsomo. Hämeenlinna ei saa saada järjestysmiesten toiminnasta yhtäkään pistettä....siellä on luokatonta porukkaa töissä!
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
En tiedä onko tätä käsitelty täällä mutta hauskin kohtaus tapahtui Ärrä-cupissa, Hartwall-Areenalla:

kiekko meni yli laidan, pikkupoika haki kiekon itselleen mutta sen jälkeen järkkärinaikkonen meni pojan luokse hakemaan kiekon takaisin. Että tommosta.
 

Mikke^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hämeenlinnassa

Olin toista kertaa rinkelinmäellä katsomassa hpk-jokerit peliä.
Järjestysmiehet ovat joka kerta olleet todella ystävällisiä!
Olin unohtanut täyttää pitkäveto kupongin ja olin jo sisällä hallissa tämän huomattuani.
Kun vedonlyönti pistettä ei hallin sisällä ollut niin kysyin eräältä järkäriltä oisko mahollista käydä lähi kioskilla ja päästä vielä samalla lipulla sisään.
Järjestys mies sanoi totta kai! Ja selitti vielä mistä löydän lähimmän kiskan ja kertoi vielä omat pitkäveto "vihjeensä" :p
Sanoin hallin kioskien myyjät olivat todella ystävällisiä.
Reissusta jäi todella hyvä maku ja tulen kyllä toistekkin!
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy nyt kerrankin kehua, kun aihetta on...

Nimittäin H. Areenalta ovat kaikki kokemukseni järjestysmiehistä puhtaasti positiivisia - jos nyt ylipäänsä järjestysMIEHISTÄ voi edes puhua. Useinhan kyseessä ovat nuoret naiset...

Yleensä Areenalla järkkäreiden (huomatkaa sukupuolineutraali muoto) toimintaa ei edes huomaa, mikä lienee parasta kaikessa. Jos jotain järjesteltävää tulee - kuten silloin, kun Hjallis oli myynyt meidän paikat kahteen kertaan - kaikki hoituu kohteliaasti ja nopeasti (silloin saatiin parissa minuutissa uudet paremmat paikat anteeksipyyntöjen kera - vaikka itselläni oli jopa Tapparan paita päällä!). Katsojaa kohdellaan asiakkaana eikä potentiaalisena häirikkönä!

Onkohan tähän kaikkeen syynä se, että Areenalle palkataan henkilökunta ulkopuolelta, eikä siis kyseessä olekkaan vanhat äijät, jotka ovat katkeroituneita, kun oma kiekkoilijan ura päättyi jo ennen sotia...
 

Michelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Gellner
Toisekseen järjestyksvalvojaksi ei enää pääse noin vain, vaan järkkäreiksi aikovien on käytävä pari päivää kestävä kurssi ja sen jälkeen läpäistävä tentti. Mikäli tenttiä ei läpäise, ei saa järjestyksenvalvojakorttia, eikä myöskään voi esiintyä järjestyksenvalvojana. Monet ravintoloiden portsarit eivät ole tenttiä läpäisseet ja niinpä heillä lukeekin takissaan vahtimestari. Mikäli järkkäri on käyttäytynyt asiattomasti, uhannut väkivallalla, tai jopa tarttunut kiinni, niin valittakaa hyvät ihmiset tapahtuman järjestäjälle. Jokaikinen asiallisesti tehty valitus käsitellään takuuvarmasti.


Vaikuttaa vähän siltä, että olet itse noissa kyseisissä hommissa? Voin kyllä uskoa sen, että jokainen valitus käsitellään jollain tasolla, mutta kuinka paljon siitä sitten loppupelissä on hyötyä..? Eli jos joku järkkäri on uhannut pistää asiakkaan naaman uuteen uskoon ja siitä valittaa, niin mitä siitä seuraa kyseiselle järkkärille? Päänsilitys ja kehotus, että " Älä Korsto enää viitsi isotella asiakkaille"? Kokemus kertoo, että valitus ei välttämättä vaikuta mihinkään. En haluaisi olla kyyninen, mutta... :confused:
 

Michelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Gellner


Minulla on kavereita töissä Hartwall Areenalla ja kyllä he saavat ihan normaalia tuntipalkkaa, iltalisiä, viikonloppulisiä yms. Hartwall Areenalla suurin osa työntekijöistä on opiskelijoita, joille työt siellä ovat ainoa tulonlähde.

Kavereita? ;) :D Jotenkin sun viestien sävy on vähän sellanen, että vois melkein kuvitella sun itse olevan töissä siellä..! :) Varmaan ihan kiva työympäristö, varsinkin jos sattuu tykkäämään lätkästä.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Michelle


Kavereita? ;) :D Jotenkin sun viestien sävy on vähän sellanen, että vois melkein kuvitella sun itse olevan töissä siellä..! :) Varmaan ihan kiva työympäristö, varsinkin jos sattuu tykkäämään lätkästä.

:rolleyes:
 

entti7

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Team Harrier
Re: Rinkelinmäki...

Viestin lähetti ThaSpot
Täällä järkkärit ovat sanalla sanoen PERSEESTÄ! Varsinkin lehdistökatsomon järkkäriämmä alias piika on aivan vatipää. Tapa, jolla tämä ihminen kohtelee pieniä lapsia katsomossa saa vereni kiehumaan. Olenpa muutamaan otteeseen sanallista sotaakin hänen kanssaan käynyt, niin myös koko muu sikakatsomo. Hämeenlinna ei saa saada järjestysmiesten toiminnasta yhtäkään pistettä....siellä on luokatonta porukkaa töissä!

Tässähän on totaalisen vähän yleistetty ja suorastaan miellyttävällä tavalla huomioitu koko vapaaehtoistyötä tekevä järjestyksenvalvojien porukka - mukavaa!

Samalla tavalla voisi yleistää, että koko Hämeenlinnan yleisö -mukaanlukien itseni- on tappeluhakuisia, puolirikollisia hulluja, koska männä HPK-TPS -pelissä muutama neropatti päätti hinnalla millä hyvänsä saada Tepsin fanit tappeluun! Onneksi tuloksena oli ainoastaan kuhmu yhden nuoren turkulaisen päässä, mutta huonomminkin olisi helposti voinut käydä, jos turkulaiset olisivat provosoituneet tilanteesta!

Yleistys on mukavaa ja helppoa, eikö näin, pok?
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
"Varsinkin lehdistökatsomon järkkäriämmä alias piika on aivan vatipää."

lähes täysin samaa mieltä. Piippuhyllyltä kun näkee aika hyvin sinnekkin.

Kyllä yleisesti Hämeenlinnan järkkärit ovat suhteellisen mukavaa sakkia, eivät ota turhia stressejä omasta hommastaan lähinnä vain ohjaten ihmisiä. Ja tietenkin poistaen häiriköitä. Mutta sitten löytyy tämä hieman tukevahko, vanhemmanpuoleinen järjestysmies, joka useimmiten on hallin eteläpäädyssä suorittamassa "palvelustaan". Tämän "järjestymiehen" en ole koskaan huomannut sanovan kenellekkään yli n. 10 vuotiaalle mitään, mutta kun joku polvenkorkuinen hieman juoksee käytävällä niin johan kiehahtaa vanhan JM:n veri ja heti pitää ojentaa tätä koko jääkiekkonautinnon pilaavaa "nuorisorikollista".

Ja hieman huvittavana asiana on hallissa tämä järjestysmiesten "tarkkailupaikka". Kannattaa laskea järjestysmiesten määrä sarjataulukon luona. Sieltähän pääsee "todella nopeasti" hoitamaan järjestyshäiriöitä.

Että silleen...
 

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Mitäs väärää järjestysmiehet ovat Ilves-faneille tehneet, kun eivät istumakatsomossa antaneet seisoa? Vieraspeleissä etenkin, joku saattaa haluta nähdäkin jotain seisomisintoisten vierailijoiden takaa, ei siinä ole mitään epänormaalia. Jos on niin vankka halu kannustaa joukkuettaan seisten, menkööt sitten seisomakatsomoon. Maalin juhlinta olkoot asia erikseen.

Harvemminpa sitä ongelmia esiintyy, ellei itse porukkansa kanssa ole hankkimassa. Eipä ole meillä oikein mistään negatiivisia kokemuksia, Lahdesta taitaa olla vähiten positiivimmat, kun ei järkkäriraukka oikein tiennyt minne neuvoa katsomoaan etsineet orvot vierailijat.

Oulussa jopa syksyllä antoivat meidän tepastella paukuttamaan ja kiittämään joukkuettamme siihen porrasvälikköön 59. minuutin kohdalla, kunhan poistuvat muut katsojat mahtuivat portaista kulkemaan.
Hjareenalle syksyllä '98 olimme saaneet porukkaa lähtemään kutakuinkin bussilastillisen verran. Ensimmäisessä erässä miespuolinen järkkäri taisi kerran käydä kehottamassa erästä porukkamme miesjäsentä (joskin hieman maistissa ollutta) istumaan, mutta yläkatsomossa kun olimme, ei se ketään häirinnyt ja mies sai jatkaa kannustustaan. Kyseisen matsin jälkeen (Jokerit vei ottelun 4-0) sama järkkäri vielä toivotti hyvät kotimatkat ja käski meidän katsoa, että JYP pelaa keväällä pleijareissa. Niin, pelasihan se.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös