Jääkiekon nippelitietovisa

  • 24 438
  • 289

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
1. Maalivahdit yleensä vaan seistä nököttää turhan panttina siellä oman maalinsa edessä, mutta kyllä nekin sentään joskus osallistuu tuloksen tekoon.
a) Mainitse ne maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin Liigassa/SM-liigassa (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): - En muista kumpaakaan. Arvataan Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs.
b) Mainitse ne suomalaiset maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin NHL:ssä (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): - Ei tietoa tästäkään. Arvataan Miikka Kiprusoff ja Antti Niemi.
c) Mainitse se maalivahti, joka on tehnyt maalin Suomen miesten A-maajoukkuepelissä (1 nimi, 1p./oikea vastaus, maksimi 1p.): - No en minä tätäkään muista. Jostain alitajunnasta tulee mieleen Jussi Olkinuora, joten sanotaan se.
d) Suomalaiset maalivahdit ovat onnistuneet tekemään maaleja muuallakin ulkomailla kuin vain NHL:ssä, omien tutkimusteni perusteella löysin yhteensä 7 suomalaismaalivahtinimeä, jotka ovat ulkomaiden sarjoissa maalin onnistuneet tekemään. Yksi on tehty Slovakiassa, kolme Ruotsissa, yksi AHL:ssä, yksi KHL:ssä ja yksi WCHA-nimisessä hösötyksessä. Kerropa näistä neljän maalin tekijöiden nimet (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): - Jarmo Myllys lienee varma. Slovakiassa onnistui justiinsa äksettäin muistaakseni Karolus Kaarlehto. Muiksi veikataan Vesa Toskala ja Jussi Markkanen.
e) Mestiksessä tai edeltäneessä 1. divisioonassa, vai mikä lie Fazer-liigakin se joskus oli, maalivahdit tulittaa maaleja harva se kerta. Minä löysin 10 maalivahtia jotka ovat alemmalla sarjatasolla maalin tehneet. Mainitse niistä 4 kpl (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): - Jee, divarikysymys! Kaksi pomminvarmaa: Jaakko Suomalainen ja Henri Turtiainen. Molempien maalit olen nimittäin nähnyt ihan livenä. Turtiaisen maali tosin oli sellainen, missä oli vain viimeiseksi kiekkoon osunut KooKoon pelaaja ja oikeasti vastustaja sössi sen omaan maaliin. Melko varma olen myös Oskari Salmisesta. Ja sitten oli se, mistä TuTo-matsin selostaja hullaantui ihan täysin, oiskohan senkin tehnyt Karolus Kaarlehto.
f) Maalintekoa helpompaa maalivahdeille on syöttöjen antaminen. Kenellä maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä Liigassa/SM-liigassa? (1,5p./oikea vastaus): - Sanon Jarmo Myllys, vaikka hän kyllä pelasikin aika ison osan urastaan muualla kuin liigassa.
g) Kenellä suomalaisella maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä NHL:ssä? (1,5p./oikea vastaus): - Miikka Kiprusoffilla on ainakin paljon pelattuja pelejä.

2. Jääkiekkoilijoilla on välillä saatanan outoja lempinimiä. Keiden lempinimiä nämä on (1p./oikea vastaus):
a) Sonja - Jyrki Lumme
b) Joroisten härkä - Jukka Hentunen
c) Ruoska - Pertti Lehtonen
d) Repo-man - Sebastian Repo
e) Pappi - Raimo Helminen
f) Laitilan kaurajätti - Ilkka Saarela
g) Kenkä - Ari-Pekka Siekkinen
h) Kyy - Marko Kyy
i) Serve - Petri Kontiola
j) Niiralan Maltsev - Tuomas Kiiskinen
k) Hakalin Pommikone - Ville Paalanen
l) Valkoinen Intiaani - Olli "inkkaripäällikkö" Jokinen

3.
a) Jarmo Kuusisto, Otakar Janecky; ei pelikieltoa - Janecky Jokerit, Kuusisto Lukko. Janecky sohaisi mailalla Kuusistoa naamaan ja melkein sokaisi hänet.
b) Chris Gratton, Teemu Lassila; 7 peliä pelikieltoa - Lassila TPS, Gratton Kärpät. Lassila löi viikateiskulla Grattonia.
c) Semir Ben-Amor, Ville Peltonen; 18 peliä pelikieltoa - Ben-Amor Jokerit, Peltonen HIFK. Ben-Amor käskytettiin ja murjoi Peltosta nyrkein hyvin yksipuolisessa kahakassa.
d) Petri Lampinen, Ari Lähteenmäki; 27 peliä pelikieltoa - Lähteenmäki HIFK, Lampinen Jokerit. Lampinen oli nuori superlupaus ja se vissiin otti Allua pattiin. Pahoinpiteli sen verran tylysti, että asia eteni mielestäni ihan rikosoikeuteenkin. Allu hakkasi joko nyrkillä Petriä päähän tai sitten päätä jäähän.
e) Kalle Kaijomaa, Tomi Pekkala; 4 peliä pelikieltoa - Kaijomaa SaiPa, Pekkala Tappara. Kaijomaa nipisti Pekkalaa pyllystä ja väänsi sen jälkeen vielä nänniäkin.
f) Tuomas Santavuori, Richard Lintner; 2 peliä pelikieltoa - Lintner SaiPa, Santavuori Jokerit. Varmaan joku tylsä juttu jonka vain SaiPa-fanit muistavat, sanotaan että Lintner taklasi Santavuorta päähän.
g) Thomas Sjögren, Tommi Kovanen; 10 peliä pelikieltoa + loput harjoituskauden pelit - Sjögren JYP, Kovanen KalPa. Kaksikolla tuli vissiin jotain vakavia erimielisyyksiä taidelasien markkinahinnoista ja Sjögrenin argumentit jäi sen verran vähäisiksi, että päätyi hakkaamaan Kovaselta tajun hankaalle.
h) Antti Tyrväinen, Joonas Lehtivuori; 12 peliä pelikeltoa - Tyrväinen Pelicans, Lehtivuori Ilves. Tyrväinen taklasi rajusti ja kovalla vauhdilla päin laitaa. Oisko jopa Lehtivuoren ura päättynyt siihen? Ainakin loukkaantui pahasti.
i) Juuso Salmi, Ilari Filppula; 12 peliä pelikieltoa - Salmi kuulostaa JYPin nevöhööd-pelaajalta, Filppula Jokerit. Salmi taklasi Filppulaa päähän.
j) Valtteri Hietanen, Matti Lamberg; 13 peliä pelikieltoa - Hietanen HPK, Lamberg Ässät. Lamberg taklasi Hietasta päähän.

4.

a) Jaroslav Otevrel - Ässät, ei varsinaista syyllistä mutta ehkä joku HPK-vastustaja vähän tönäisi, Otevrel menetti tasapainon ja liukui pahan näköisesti pää edeltä päin laitaa ja halvaantui.
b) Joni Pitkänen - Carolina Hurricanes, muistaakseni törmäsi kovalla vauhdilla laitaan ja jalka meni melkein irti poikki. Sanotaan vaikka että joku Washington Capitalsin pelaaja kampitti hänet.
c) Tommi Kovanen - Lukko, Espoo Bluesin pelaaja (en muista nimeä) taklasi päähän ja siitä pahemman luokan aivotärähdys.
d) Tomi Pettinen - Ilves, sai jonkun Lukko-pelaajan mailasta osuman silmäänsä ja menetti osan näkökyvystään.
e) Markus Helanen - Pelicans, paha aivotärähdys jossain harjoituspelissä. En muista ketä vastaan pelasi tai keneen törmäsi.
f) Kaj Linna - HIFK, oli maskimiehenä kun Pepen Ruoska lauloi ja sai kiekon niin syvälle ahteriinsa, että sitä ei ole vielä tänäkään päivänä onnistuttu kaivamaan sieltä pois.

Kokeillaan miten tämmösen kanssa käy, jaksaako näitä tämmösiä kukaan, vai menikö liian kryptiseksi.

Nämä oli varsin mielenkiintoisia, vaikka en ihan kamalasti tiennyt tai muistanutkaan. Jaksamisen kanssa jaksuhalit ensisijaisesti kyllä sinulle, tällaisten vastausten tarkistamisessa menee nimittäin ihan mukavasti aikaa...
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
1.
a) Lassi Lehtinen ja Mika Järvinen
b) Mika Noronen ja Pekka Rinne
c) Frans Tuohimaa
d) Jarmo Myllys, Vesa Toskala, Karolus Kaarlehto ja Sasu Hovi
e) Kaapo Kähkönen, Karolus Kaarlehto. Muita ei kyllä tule mieleen.
f) Bernd Brückler tuli ekana mieleen, mutta pakko olla joku kauemmin liigassa pelannut
g) Kari Lehtonen


2. Jääkiekkoilijoilla on välillä saatanan outoja lempinimiä. Keiden lempinimiä nämä on (1p./oikea vastaus):
a) Jyrki Lumme
b) Jukka Hentunen
c) Pertti Lehtonen
d)
e) Niko Hovinen
f) Pasi Saarela
g) Ari-Pekka Siekkinen
h) Marko Palo
i) Juha Järvenpää
j) Tuomas Kiiskinen
k)
l)

3.


a) Jarmo Kuusisto Lukko, Otakar Janecky Jokerit, Kuusisto keihästi
b) Tää on kompa!! Chris Gratton ei koskaan pelannut liigassa. Lassila toki huito mailalla Josh Grattonia päähän. Lassila TPS ja JOSH Gratton Ässissä.
c) Semir Ben-Amor Jokerit, Ville Peltonen, HIFK, Ben-Amor lähti tappamaan kusipäätä
d)
e) Kalle Kaijomaa SaiPa, Tomi Pekkala Tappara
f) Tuomas Santavuori Pelicans, Richard Lintner, SaiPa
g)
h) Lehtivuori HPK, Tyrävinen Pelicans. Tyrväinen ajeli Lehtivuorta päähän.
i)
j)

Joo nää oli vähän liian vaikeita mulle.

4. Joskus pelaajien ura päättyy ennen aikojaan loukkaantumisten takia. Kerro, missä jengissä nämä pelaajat pelasivat (1p.), mitä näiden pelaajien uran käytännössä päättäneessä tilanteessa kävi (2p.) ja kuka oli syyllinen tai "syyllinen" vastapuoli tilanteessa, jos sellainen tilanteessa oli (2p.).

Jos siis esimerkiksi kysymyksessä olisi nimi "Cam Neely", täydet 5 pistettä saisi vastauksella "Boston Bruins, Ulf Samuelsson polvitaklasi Neelyä". Vaikka Neely vielä tuonkin taklauksen jälkeen kokeili pelaamista ja sai vielä hetken aikaa tulostakin aikaan, käytännössä tuo taklaus kuitenkin aiheutti miehen uran päättymisen ennen aikojaan.

a) Ässät, Kaatuessaan tais lyödä päänsä vastustajan jalkaan tms, ja halvaantui
b) Hurricanes, voitti pitkän kiekon ja samalla lähti jalat alta ja ajautu laitaa päin. Olisko siinä kantapää mennyt hajalle, ja se ei koskaan palautunut kunnolla pelikuntoon.
c) Lukko, Bluesin Tommi Huhtala ajo Kovasen selästä laitaan. Kovanen sai aivovamman.
d)
e) Pelicans, törmäsi harkkapelissä joukkuekaveriinsa maalin takana ja sai aivovamman.
f)
 

The Rock

Jäsen
1. Maalivahdit yleensä vaan seistä nököttää turhan panttina siellä oman maalinsa edessä, mutta kyllä nekin sentään joskus osallistuu tuloksen tekoon.
a) Mainitse ne maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin Liigassa/SM-liigassa (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Mika Järvinen & Lassi Lehtinen
b) Mainitse ne suomalaiset maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin NHL:ssä (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Mika Noronen & Pekka Rinne
c) Mainitse se maalivahti, joka on tehnyt maalin Suomen miesten A-maajoukkuepelissä (1 nimi, 1p./oikea vastaus, maksimi 1p.): Frans Tuohimaa
d) Suomalaiset maalivahdit ovat onnistuneet tekemään maaleja muuallakin ulkomailla kuin vain NHL:ssä, omien tutkimusteni perusteella löysin yhteensä 7 suomalaismaalivahtinimeä, jotka ovat ulkomaiden sarjoissa maalin onnistuneet tekemään. Yksi on tehty Slovakiassa, kolme Ruotsissa, yksi AHL:ssä, yksi KHL:ssä ja yksi WCHA-nimisessä hösötyksessä. Kerropa näistä neljän maalin tekijöiden nimet (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Kaapo Kähkönen, Karolus Kaarlehto, Vesa Toskala & Jussi Olkinuora
e) Mestiksessä tai edeltäneessä 1. divisioonassa, vai mikä lie Fazer-liigakin se joskus oli, maalivahdit tulittaa maaleja harva se kerta. Minä löysin 10 maalivahtia jotka ovat alemmalla sarjatasolla maalin tehneet. Mainitse niistä 4 kpl (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Kaapo Kähkönen, Oskari Salminen, Samuli Tervo & Marko Suvelo
f) Maalintekoa helpompaa maalivahdeille on syöttöjen antaminen. Kenellä maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä Liigassa/SM-liigassa? (1,5p./oikea vastaus): Jukka Tammi
g) Kenellä suomalaisella maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä NHL:ssä? (1,5p./oikea vastaus): Tuukka Rask

2. Jääkiekkoilijoilla on välillä saatanan outoja lempinimiä. Keiden lempinimiä nämä on (1p./oikea vastaus):
a) Sonja Jyrki Lumme
b) Joroisten härkä Jukka Hentunen
c) Ruoska Pertti Lehtonen
d) Repo-man Teppo Numminen
e) Pappi Niko Hovinen
f) Laitilan kaurajätti Pasi Saarela
g) Kenkä Ari-Pekka Siekkinen
h) Kyy Marko Palo
i) Serve Juha Järvenpää (se hyökkääjä, ei maalivahti)
j) Niiralan Maltsev Tuomas Kiiskinen
k) Hakalin Pommikone Ville Paalanen
l) Valkoinen Intiaani Patrik Forsbacka

3. Kokeillaan tällaistakin: Liigassa/SM-liigassa on ajoittain nähty melkoista sikailua ja kilarointia. Luettelen tässä nyt pelaajapareja, jotka ovat olleet osallisena jossain minulle mieleen jääneessä sikailussa, toinen sikailijana, toinen uhrina, mutta ei välttämättä tuossa järjestyksessä. Lisäksi laitan vinkiksi sikailusta rangaistukseksi tulleen pelikiellon pituuden.

Kerro, missä jengeissä nämä pelaajat kyseessä olevan sikailun aikana pelasivat (0,5p. oikea vastaus), ja kerro kumpi sikaili, ja kumpi oli uhri, ja kuvaile lyhykäisesti mitä tilanteessa kävi (2p./vastaus).

a) Jarmo Kuusisto, Otakar Janecky; ei pelikieltoa Kuusisto pelasi Lukossa ja Janecky Jokereissa. Tilanteessa Janecky polkaisi kaatuessaan luistimillaan Kuusistoa rintaan.
b) Chris Gratton, Teemu Lassila; 7 peliä pelikieltoa Josh Gratton pelasi Ässissä ja Teemu Lassila Tepsissä. Tilanteessa Lassila huitaisi maalivahdinmailallaan Grattonia silmäkulmaan.
c) Semir Ben-Amor, Ville Peltonen; 18 peliä pelikieltoa Ben-Amor pelasi Jokereissa ja Peltonen HIFK:ssa. Tilanteessa Tomek Valtonen käskytti Ben-Amor tappamaan sen kusipään eli Peltosen, joka sitten teki työtä käskettyä ja luisteli Peltosen kiinni sekä hakkasi lähes tiedottomaan tilaan.
d) Petri Lampinen, Ari Lähteenmäki; 27 peliä pelikieltoa Lampinen pelasi Jokereissa ja Lähteenmäki HIFK:ssa. Lähteenmäki suivaantui Lampisen taklauksesta ja suoranaisesti pahoinpiteli nuoren jokeripuolustajan henkihieveriin.
e) Kalle Kaijomaa, Tomi Pekkala; 4 peliä pelikieltoa Kaijomaa pelasi Tapparassa ja Pekkala Kärpissä. Tilanteessa Pekkala huitaisi todellisella viikateiskulla Kaijomaata selkään.
f) Tuomas Santavuori, Richard Lintner; 2 peliä pelikieltoa Santavuori pelasi Ässissä ja Lintner SaiPassa. Tilanteessa Lintner taklasi Santavuoren laitaan tehostamalla temppuaan kovalla vauhdilla ja hypyllä.
g) Thomas Sjögren, Tommi Kovanen; 10 peliä pelikieltoa + loput harjoituskauden pelit Sjögren pelasi JYPissä ja Kovanen KalPassa. Tilanteessa Sjögren hakkasi yksipuolisessa myllyssä Kovasen aivan täysin.
h) Antti Tyrväinen, Joonas Lehtivuori; 12 peliä pelikeltoa Tyrväinen pelasi Pelicansissa ja Lehtivuori HPK:ssa. Tilanteessa Tyrväinen ryntäsi ja suoranaisesti teloitti taklauksellaan pimeästä kulmasta kiekkoa seuranneen Lehtivuoren HPK-maalin takana.
i) Juuso Salmi, Ilari Filppula; 12 peliä pelikieltoa Salmi pelasi HIFK:ssa ja Filppula Jokereissa. Yksipuolinen tappelu, jonka suoritti Salmi ja ottavana osapuolena oli Filppula.
j) Valtteri Hietanen, Matti Lamberg; 13 peliä pelikieltoa Hietanen pelasi Jukureissa ja Lamberg Ässissä. Lamberg jyräsi puolen kentän vauhdilla kiekkoa kulmassa katsoneen Hietasen yli, joka loukkaantui pahasti.

4. Joskus pelaajien ura päättyy ennen aikojaan loukkaantumisten takia. Kerro, missä jengissä nämä pelaajat pelasivat (1p.), mitä näiden pelaajien uran käytännössä päättäneessä tilanteessa kävi (2p.) ja kuka oli syyllinen tai "syyllinen" vastapuoli tilanteessa, jos sellainen tilanteessa oli (2p.).

a) Jaroslav Otevrel Otevrel pelasi Ässissä ja neliraajahalvaantui todella epäonnisessa tilanteessa, jossa mies kaatui suoraan päin kiekkoa kuljettanutta JYP-hyökkääjä Vitali Karamnovia, saaden venäläisen polven päähänsä.
b) Joni Pitkänen Pitkänen pelasi Philadelphia Flyersissa ja loukkasi kantapäänsä kilpaluistelussa vastapuolen pelaajan kanssa kaaduttuaan täydessä vauhdissa päin laitaa pitkä kiekko-tilanteessa. (muokattu jälkikäteen vastaus)
c) Tommi Kovanen Kovanen pelasi Lukossa ja kärsi aivo- sekä niskavamman, kun Bluesin hyökkääjä Tommi Huhtala taklasi miestä numeroihin ja siitä päin laitaa.
d) Tomi Pettinen Pettinen pelasi Ilveksessä ja kärsi pahan silmävamman, kun Jokerien hyökkääjä Michael Nylanderin mailan lapa kopsahti miestä pääkoppaan.
e) Markus Helanen Helanen pelasi Pelicansissa ja kärsi aivovamman törmättyään yhteen oman joukkueen puolustajan kanssa.
f) Kaj Linna Linna pelasi Milwaukee Admiralsissa AHL:ssä ja kärsi aivovamman, kun myöhemmällä urallaan HIFK:ssakin piipahtanut Joe Frederick kyynerpäätaklasi mies päähän.
 
Viimeksi muokattu:
1.
a) Dominik Hrachovina vai mikä olikaan ja vaikka Veini Vehviläinen.
b) Mika Noronen ja Pekka RInne
c) Jussi Olkinuora
d) Petri Vehanen, Jarmo Myllys
e) Emil Larmi, Duane Derksen, Markus Korhonen, Jan Lundell. Villit veikkaukset.
f) Markus Ketterer
g) Miikka Kipprusoff

2.
a) Sonja - Jyrki Lumme
b) Joroisten härkä - Jukka Hentunen
c) Ruoska - Lalli Partinen
d) Repo-man - Sebastian Repo
e) Pappi - En tiedä.
f) Laitilan kaurajätti - Marko Anttila
g) Kenkä - Ari Vallin
h) Kyy - Marko Palo
i) Serve - Tuttu, mutta ei tule mieleen.
j) Niiralan Maltsev - Tuomas Kiiskinen
k) Hakalin Pommikone
l) Valkoinen Intiaani - Ai hitsi tää on tuttu. Tony Amonte jostain syystä tulee mieleen mutta vastaan Kai Kantola.

3.
a) Jarmo Kuusisto, Otakar Janecky; ei pelikieltoa
- Jarmo Kuusisto Saipa, Otakar Janecky Jokerit, Kuusisto taklasi vaikka selkään.
b) Chris Gratton, Teemu Lassila; 7 peliä pelikieltoa
- Chris Gratton HIFK, Teemu Lassila TPS, Lassila vetäisi maalin takana mailalla päähän Grattonia.
c) Semir Ben-Amor, Ville Peltonen; 18 peliä pelikieltoa
- Semir Ben-Amor Jokerit, Ville Peltonen HIFK, Semir Ben-Amor kävi Peltosen kimppuun takaapäin.
d) Petri Lampinen, Ari Lähteenmäki; 27 peliä pelikieltoa
- Petri Lampinen JYP, Ari Lähteenmäki HIFK, En muista mutta vetikö Allu Petriä poikittaisella päähän mailalla.
e) Kalle Kaijomaa, Tomi Pekkala; 4 peliä pelikieltoa
- Kalle Kaijomaa JYP, Tomi Pekkala Tappara, veikataan Pekkalan potkaisua Kaijomaahan.
f) Tuomas Santavuori, Richard Lintner; 2 peliä pelikieltoa
- Tuomas Santavuori Pelicans, Richard Lintner TPS, arvataan että Lintner iski polvitaklauksella Santavuoreen.
g) Thomas Sjögren, Tommi Kovanen; 10 peliä pelikieltoa + loput harjoituskauden pelit
- Sjögren JYP, Kovanen Ässät, olisiko Sjögren vaikka tällä kertaa taklannut Kovasta päähän.
h) Antti Tyrväinen, Joonas Lehtivuori; 12 peliä pelikeltoa
- Antti Tyrväinen Pelicans, Joonas Lehtivuori HPK, Tyrväinen on vaikka taklannut Lehtivuorta päähän.
i) Juuso Salmi, Ilari Filppula; 12 peliä pelikieltoa
- Juuso Salmi Ässät, Ilari Filppula TPS, Filppula on taklannut Juuso Salmea päähän.
j) Valtteri Hietanen, Matti Lamberg; 13 peliä pelikieltoa
- Valtteri Hietanen JYP, Matti Lamberg Ässät, Lamberg taklasi päähän.

4.
a) Jaroslav Otevrel
- Ässät, joku kamppasi hänet varmaan päätylaitaan johon liukui pää edellä.
b) Joni Pitkänen
- Carolina, joku ampui kiekolla hänen jalkansa tohjoksi.
c) Tommi Kovanen
- Ässät, Olisiko tämä sitten Sjögrenin tapaus jossa tämä ajoi vaikka Kovasta päähän. Taisi tulla päävamma.
d) Tomi Pettinen
- Jokerit, en tiedä.
e) Markus Helanen
- Vaikka HPK, en tiedä.
f) Kaj Linna
- TPS, joku taklasi hänet pää edellä laitaan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1.
a) Mainitse ne maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin Liigassa/SM-liigassa (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Mika Järvinen, Lassi Lehtinen

b) Mainitse ne suomalaiset maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin NHL:ssä (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Mika Noronen ("koski viimeisenä maalintekijäjoukkueen pelaajana kiekkoon"-tyylinen maali) toista en muista, veikataan Miikka Kiprusoff

c) Mainitse se maalivahti, joka on tehnyt maalin Suomen miesten A-maajoukkuepelissä (1 nimi, 1p./oikea vastaus, maksimi 1p.): Frans Tuohimaa

d) Suomalaiset maalivahdit ovat onnistuneet tekemään maaleja muuallakin ulkomailla kuin vain NHL:ssä, omien tutkimusteni perusteella löysin yhteensä 7 suomalaismaalivahtinimeä, jotka ovat ulkomaiden sarjoissa maalin onnistuneet tekemään. Yksi on tehty Slovakiassa, kolme Ruotsissa, yksi AHL:ssä, yksi KHL:ssä ja yksi WCHA-nimisessä hösötyksessä. Kerropa näistä neljän maalin tekijöiden nimet (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Aika hapokasta. Jarmo Myllys Ruotsissa ja olisiko Sasu Hovi pelannut joskus Slovakiassa, niin se. Heitellään arvalla lisäksi Mikko Koskinen ja Christopher Gibson.

e) Mestiksessä tai edeltäneessä 1. divisioonassa, vai mikä lie Fazer-liigakin se joskus oli, maalivahdit tulittaa maaleja harva se kerta. Minä löysin 10 maalivahtia jotka ovat alemmalla sarjatasolla maalin tehneet. Mainitse niistä 4 kpl (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Kaapo Kähkönen ainakin. Kun nyt edes keksisi joitain paljon Mestistä veskareita. Joni Puurula.

f) Maalintekoa helpompaa maalivahdeille on syöttöjen antaminen. Kenellä maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä Liigassa/SM-liigassa? (1,5p./oikea vastaus): Jukka Tammi

g) Kenellä suomalaisella maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä NHL:ssä? (1,5p./oikea vastaus): Miikka Kiprusoff

2. Jääkiekkoilijoilla on välillä saatanan outoja lempinimiä. Keiden lempinimiä nämä on (1p./oikea vastaus):
a) Sonja - Jyrki Lumme
b) Joroisten härkä - Jukka Hentunen
c) Ruoska - Pertti Lehtonen
d) Repo-man - Sebastian Repo
e) Pappi - Erkki Lehtonen
f) Laitilan kaurajätti - Pasi Saarela
g) Kenkä - Ari-Pekka Siekkinen
h) Kyy - Marko Palo
i) Serve - Juha Järvenpää (se esim. Ilveksen hyökkääjä)
j) Niiralan Maltsev - Mika Pyörälä
k) Hakalin Pommikone - Petri Skriko
l) Valkoinen Intiaani - Kai Suikkanen

3. Kokeillaan tällaistakin: Liigassa/SM-liigassa on ajoittain nähty melkoista sikailua ja kilarointia.

a) Jarmo Kuusisto, Otakar Janecky; ei pelikieltoa - Janecky, Jokerit potkaisi (luistimella) Jarmo Kuusistoa, Lukko
b) Chris Gratton, Teemu Lassila; 7 peliä pelikieltoa - Teemu Lassila huitoi mailalla Chris Grattonia hmm. Ilves?
c) Semir Ben-Amor, Ville Peltonen; 18 peliä pelikieltoa - Semir Ben Amor Jokerit, Ville Peltonen HIFK. Sitaatit on kuuluisampia kuin itse tapaus? Mitähän siinä nyt tapahtuikaan? SBA takoi Villeä nyrkeillä kuuppaan.
d) Petri Lampinen, Ari Lähteenmäki; 27 peliä pelikieltoa - Lähteenmäki HIFK Lampista Jokerit mailalla suuhun ja legot uusiksi
e) Kalle Kaijomaa, Tomi Pekkala; 4 peliä pelikieltoa - ei hajua mitä tapahtui, mutta veikataan Kaijomaa JYP ja Pekkala SaiPa
f) Tuomas Santavuori, Richard Lintner; 2 peliä pelikieltoa - kts. edellinen. Laitetaan taas JYP ja SaiPa, Santavuori Jyppi ja Lintner Saibu.
g) Thomas Sjögren, Tommi Kovanen; 10 peliä pelikieltoa + loput harjoituskauden pelit - Sjögren JYP, Kovanen HIFK
h) Antti Tyrväinen, Joonas Lehtivuori; 12 peliä pelikeltoa - Tyrväinen Pelicans, muuten ohi.
i) Juuso Salmi, Ilari Filppula; 12 peliä pelikieltoa - Oliko tämä nyt jotain Ben-Amor Peltonen tapauksen sivuvaikutuksia? Salmi HIFK, Filppula Jokerit
j) Valtteri Hietanen, Matti Lamberg; 13 peliä pelikieltoa - Hietanen HPK, Lamberg Ässät, muutoin ohi.

4. Joskus pelaajien ura päättyy ennen aikojaan loukkaantumisten takia. Kerro, missä jengissä nämä pelaajat pelasivat (1p.), mitä näiden pelaajien uran käytännössä päättäneessä tilanteessa kävi (2p.) ja kuka oli syyllinen tai "syyllinen" vastapuoli tilanteessa, jos sellainen tilanteessa oli (2p.).

Jos siis esimerkiksi kysymyksessä olisi nimi "Cam Neely", täydet 5 pistettä saisi vastauksella "Boston Bruins, Ulf Samuelsson polvitaklasi Neelyä". Vaikka Neely vielä tuonkin taklauksen jälkeen kokeili pelaamista ja sai vielä hetken aikaa tulostakin aikaan, käytännössä tuo taklaus kuitenkin aiheutti miehen uran päättymisen ennen aikojaan.

a) Jaroslav Otevrel - Otevrel, Ässät. Halvaantui kaulasta alaspäin, kun törmäsi JYP:in pelaajaan. Joku venäläinen, muttei tule nimi mieleen.
b) Joni Pitkänen - Kärpät, muuten ohi.
c) Tommi Kovanen - Kovanen, Lukko. Joku Bluesin pelaaja taklasi päähän, ei muistu nimi mieleen siitäkään.
d) Tomi Pettinen. Ilves varmaan, en muista muuta.
e) Markus Helanen. Helanen, Pelicans. Oman jengin pelaaja törmäsi maalin takana Helaseen.
f) Kaj Linna. Sittemmin HIFK-kasvatiksi päätynyt Joe Frederik taklasi päähän. Jotain AHL (tms) -jengejä molempien joukkueet.
 

redpecka

Jäsen
Hyvä kun on jotain vanhanajan kysymyksiäkin taas kun mennyt tuo lähimuisti tykkänään. Viimiset 17v on aika hämärää.

Vastaan näihin kaikkiin maalivahtikysymyksiin Jarmo Myllys. Pakko saaha ainakin yksi piste.
1. Maalivahdit yleensä vaan seistä nököttää turhan panttina siellä oman maalinsa edessä, mutta kyllä nekin sentään joskus osallistuu tuloksen tekoon.
a) Mainitse ne maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin Liigassa/SM-liigassa (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.):
b) Mainitse ne suomalaiset maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin NHL:ssä (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.):
c) Mainitse se maalivahti, joka on tehnyt maalin Suomen miesten A-maajoukkuepelissä (1 nimi, 1p./oikea vastaus, maksimi 1p.):
d) Suomalaiset maalivahdit ovat onnistuneet tekemään maaleja muuallakin ulkomailla kuin vain NHL:ssä, omien tutkimusteni perusteella löysin yhteensä 7 suomalaismaalivahtinimeä, jotka ovat ulkomaiden sarjoissa maalin onnistuneet tekemään. Yksi on tehty Slovakiassa, kolme Ruotsissa, yksi AHL:ssä, yksi KHL:ssä ja yksi WCHA-nimisessä hösötyksessä. Kerropa näistä neljän maalin tekijöiden nimet (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.):
e) Mestiksessä tai edeltäneessä 1. divisioonassa, vai mikä lie Fazer-liigakin se joskus oli, maalivahdit tulittaa maaleja harva se kerta. Minä löysin 10 maalivahtia jotka ovat alemmalla sarjatasolla maalin tehneet. Mainitse niistä 4 kpl (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.):
f) Maalintekoa helpompaa maalivahdeille on syöttöjen antaminen. Kenellä maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä Liigassa/SM-liigassa? (1,5p./oikea vastaus):
g) Kenellä suomalaisella maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä NHL:ssä? (1,5p./oikea vastaus):

Tähän osioon ei nyt sitten saa arvata kuin vain tuon määrän nimiä joita kysytään, koska joku nokkela kuitenkin latelisi muuten kaikki suomalaiset maalivahdit joka osioon. Jos jollain on jossain kohdassa arvauksia enemmän kuin se määrä mitä kyseisessä kohdassa etsitään, SAA SIITÄ OSIOSTA NOLLA PISTETTÄ PERKELE!!!!

2. Jääkiekkoilijoilla on välillä saatanan outoja lempinimiä. Keiden lempinimiä nämä on (1p./oikea vastaus):
a) Sonja Jyrki Lumme
b) Joroisten härkä Hentunen
c) Ruoska Pepe Lehtonen
d) Repo-man Rauno Repomies
e) Pappi Varmaan joku narri. Ei noin tyhmää nimeä missään muussa jengissä voisi antaa kellekään.
f) Laitilan kaurajätti Isä Saarela, voitti kerran narreissa maalikuninkuuden.
g) Kenkä Se maalivahti ja sittemmin maalivahtivalmentaja JypHT:ssä.
h) Kyy Marko Palo
i) Serve En muista, että olisi tuonniminen etuillut gaygambriinin jonossa ikinä, joten ei hajua.
j) Niiralan Maltsev Kiiskinen, joka kävi petaamassa Lehterälle jatkosopparin yhtenä syksynä Lappeessa
k) Hakalin Pommikone @Keltainen eiku Ville Paalanen
l) Valkoinen Intiaani No tää oli se porilaisten inkkaripäällikkö jota Ossi-Petteri Grönholm otti fledasta kiinni ja alkoi takoa. Se oli sitä hyvää väkivaltaista aikaa kun sakkoa jaettiin Ässien, SaiPan ja HIFKin kesken ja muut moralisoi heinähattuineen ja karpeloineen. Siis pitääkö tässä kisassa tietää tuon inkkarin oikea nimi? Ihan väärinpäin aseteltu koko visa, kuka noita tietää.

3. Kokeillaan tällaistakin: Liigassa/SM-liigassa on ajoittain nähty melkoista sikailua ja kilarointia. Luettelen tässä nyt pelaajapareja, jotka ovat olleet osallisena jossain minulle mieleen jääneessä sikailussa, toinen sikailijana, toinen uhrina, mutta ei välttämättä tuossa järjestyksessä. Lisäksi laitan vinkiksi sikailusta rangaistukseksi tulleen pelikiellon pituuden.

Kerro, missä jengeissä nämä pelaajat kyseessä olevan sikailun aikana pelasivat (0,5p. oikea vastaus), ja kerro kumpi sikaili, ja kumpi oli uhri, ja kuvaile lyhykäisesti mitä tilanteessa kävi (2p./vastaus).

Jos siis esimerkiksi kysymyksessä olisi nimet "Chris Simon, Jarkko Ruutu, 30 peliä pelikieltoa", täydet 3 pistettä saisi vastauksella tyyliin "Chris Simon New York Islanders, Jarkko Ruutu Pittsburgh Penguins, Simon polkaisi tahallaan luistimellaan Ruudun jalan päälle":

a) Jarmo Kuusisto, Otakar Janecky; ei pelikieltoa Kuusisto (Lukko) Janetsky (Jokerit). Otto veti kahden luistimen superpotkun jäässä maaten kohti Jarmon päätä, mutta ei osunut kunnolla ja luistimet vain rintaan tussahtivat, joten turha näistä penalttia jakaa.
b) Chris Gratton, Teemu Lassila; 7 peliä pelikieltoa Gratton (Ässät) sai kerrankin kunnolla turpaan kun Tepsi-Lassila veti mailalla sitä poskeen. Gratton leveili omissa somekanavissaan tohjoisella kasvovärkillään - Sika-Lassila yritti pyytää pelin jälkeen anteeksi, mutta Grattoni ei antanut audienssia ainakaan heti pelin jälkeen. Daa?
c) Semir Ben-Amor, Ville Peltonen; 18 peliä pelikieltoa Eurocuppia pelattiin syksyllä ennen varsinaisen Liigan alkua. Muse Jää, Banamuuri (Jokerit) tekee terrori-iskun HIFK:in kapteenia (Paloauto-Ville) kohtaan. Mitähän tässä kysyttiin?
d) Petri Lampinen, Ari Lähteenmäki; 27 peliä pelikieltoa Ari (HIFK) veteli Petriä (Jokerit) joskus kasarilla ihan toiseen malliin. Leegoja, verta, polemiikkia.. to name a few
e) Kalle Kaijomaa, Tomi Pekkala; 4 peliä pelikieltoa Nämä nimet kuulostaa saipalaisilta, eli varmaan piirun verran rajummat pikkujoulut.
f) Tuomas Santavuori, Richard Lintner; 2 peliä pelikieltoa Lintner (SaiPa) veti kylmän urantappokyynärpääniitin Tuomakseen (JYP).
g) Thomas Sjögren, Tommi Kovanen; 10 peliä pelikieltoa + loput harjoituskauden pelit Tämä oli se ysärillä kun Thomasta (Sika-JYP) rupes vituttaa se Tommin (KalPa) haravoimisesta jauhaminen ja päätti asettaa Tommin lappeelleen jäähän ja takoa sitä vielä litteemmäksi.
h) Antti Tyrväinen, Joonas Lehtivuori; 12 peliä pelikeltoa En tiedä, mutta olisiko ollut kun Tyrsky (Ilves) sai pitkän pelikiellosn ja kun ei seura maksanut ansiomenetyksiä niin häippäsi Ruotsiin?
i) Juuso Salmi, Ilari Filppula; 12 peliä pelikieltoa Taitaa olla näitä HIFK-Jokerit kuumia matseja. Salmi (HIFK), Filppula (Jokerit). Puhdas - mutta nolo - nouto brändin pojalta.
j) Valtteri Hietanen, Matti Lamberg; 13 peliä pelikieltoa Tässä on joku preveliansa. Nämä heiskaset ja lambergit ovat näyttelijöitä.

4. Joskus pelaajien ura päättyy ennen aikojaan loukkaantumisten takia. Kerro, missä jengissä nämä pelaajat pelasivat (1p.), mitä näiden pelaajien uran käytännössä päättäneessä tilanteessa kävi (2p.) ja kuka oli syyllinen tai "syyllinen" vastapuoli tilanteessa, jos sellainen tilanteessa oli (2p.).

Jos siis esimerkiksi kysymyksessä olisi nimi "Cam Neely", täydet 5 pistettä saisi vastauksella "Boston Bruins, Ulf Samuelsson polvitaklasi Neelyä". Vaikka Neely vielä tuonkin taklauksen jälkeen kokeili pelaamista ja sai vielä hetken aikaa tulostakin aikaan, käytännössä tuo taklaus kuitenkin aiheutti miehen uran päättymisen ennen aikojaan.

a) Jaroslav Otevrel Ässä, railoon luistin ja pää laitaan. Halvaus.
b) Joni Pitkänen NHL, kantapää murtui eikä toennut.
c) Tommi Kovanen Lukko, pääniitti
d) Tomi Pettinen Lukko, Nylander (Jokerit) aiheutti silmävamman.
e) Markus Helanen Jos tämä on maalivahti niin varmaan se pelikaani, joka sai kevyennäköisen osuman maalinsa takana ja ura yllättäen paketissa.
f) Kaj Linna Siis Linna (HIFK) lopetti itsekin toisten uria, mutta mihinköhän itse kaatui? Varmaan miekkaan.
 

Kempsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Maila, Lightning, Ravens, Trojans, WBA
1.
a) Mika Järvinen Lassi Lehtinen
b) Mika Noronen Pekka Rinne
c) Frans Tuohimaa
d) Vesa Toskala Jarmo Myllys Sasu Hovi Mikko Koskinen
e) Markus Korhonen Kaapo Kähkönen
f) Fredrik Norrena
g) Kari Lehtonen

2.
a) Jyrki Lumme
b) Jukka Hentunen
c) Pertti Lehtonen
d) Teppo Numminen
e) Niko Hovinen
f) Pasi Saarela
g) Ari-Pekka Siekkinen
h) Marko Palo
i) Juha Järvenpää
j) Tuomas Kiiskinen
k) Ville Paalanen
l) Patrik Forsback

3.
a) Jarmo Kuusisto Lukko Otakar Janecky Jokerit. Janecky potkaisi tai ainakin yritti potkaista Kuusistoa rintaan.
b) Josh Gratton Ässät Teemu Lassila TPS. Lassila löi Grattonia mailalla kasvoihin.
c) Semir Ben-Amor Jokerit Ville Peltonen HIFK. Ben-Amor hyökkäsi Peltosen kimppuun ja löi nyrkeillä päähän.
d) Petri Lampinen Jokerit Ari Lähteenmäki HIFK. Lähteenmäki löi poikittaisella mailalla Lampista kasvoihin.
e) Kalle Kaijomaa JYP Tomi Pekkala Tappara. Pekkala löi Kaijomaata mailalla selkään niin kovaa että maila meni poikki.
f) Tuomas Santavuori Ässät Richard Lintner SaiPa. Lintner taklasi Santavuorta. Kunnon hyppytaklaus.
g) Thomas Sjögren JYP Tommi Kovanen KalPa. Sjögren löi mailalla ja nyrkeillä Kovasta päähän.
h) Antti Tyrväinen Pelicans Joonas Lehtivuori HPK. Tyrväinen taklasi Lehtivuorta kovalla vauhdilla päähän.
i) Juuso Salmi HIFK Ilari Filppula Jokerit. Salmi löi nyrkeillä Filppulaa.
j) Valtteri Hietanen Jukurit Matti Lamberg Ässät. Lamberg taklasi Hietasta kovalla vauhdilla päähän.

4.
a) Jaroslav Otevrel Ässät törmäsi Vitali Karamnovin polveen ja halvaantui kaulasta alaspäin.
b) Joni Pitkänen Carolina Hurricanes törmäsi laitaan tavoitellessaan pitkää kiekkoa paha kantapäävamma
c) Tommi Kovanen Lukko Tommi Huhtala taklasi selästä laitaan aivovamma
d) Tomi Pettinen Lukko Michael Nylanderin maila osui silmään
e) Markus Helanen Pelicans yhteentörmäys aivovamma
f) Kaj LInna joku farmiseura kyynärpäätaklaus päähän
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Ihan paska visa. Ei kai noita kaikkia voi millään muistaa. Vastaan silti, enkä ihan kiusaksenikaan lunttaa googlella tuloksia.
1. a) Kuka näitä nyt muistaa. Jostain syystä mieleen tulee Jarmo Myllys, vaikka tuskin se liigassa maalia teki. Luulajassa teki, sen muistan. Sanon nyt silti Jarmo Myllys. Ja olkoon toinen sitten vaikka Pasi Kuivalainen.
b) Tästä nyt on tietoa vielä vähemmän. Arvaan Antti Niemi ja Kari Lehtonen.
c) Tän mä tiedän, Fränä eli Frans Tuohimaa. Venäjän turnauksessa ihan muutama vuosi sitten.
d) Jarmo Myllys on yksi, sen tiedän. Muita en sitten tiedäkään.
e) No nimistäpä ei ole hajuakaan. Tässä ihan aika äskettäin, muutaman kauden sisään Mestiksessä joku maalivahti laukoi maalin ja paikallinen selostaja sekosi ihan täysin. Mielikuva on, että olisi ollut Tuton peli, mutta en ole varma tuostakaan. En osaa vastata tähän siis muuta kuin ehkä Tuton pelissä.
f) Jukka Tammi.
g) Tuukka Rask.

2. Jääkiekkoilijoilla on välillä saatanan outoja lempinimiä. Keiden lempinimiä nämä on (1p./oikea vastaus):
a) Sonja - tämä on se laulaja, Lumme. Jääkiekkopuolella taidetaan tuntea myös nimellä Jyrki.
b) Joroisten härkä - jos oikein muistan, niin Hentusen Jukkaa tälläkin termillä nimiteltiin. Tai sitten se oli se ketjukaverinsa.
c) Ruoska - Lehtosen Pertti.
d) Repo-man - Teppo Winnipegiä ainakin joskus on tuolla nimellä Amerikan mantereella haukuttu. Siitä ei hajuakaan, mistä nimen on saanut.
e) Pappi - eipä hajuakaan.
f) Laitilan kaurajätti - tämä on tuttu nimi, mutta ei meinaa muistua mieleen. Olikohan tämä se Saarela. Vastaan Pasi Saarela.
g) Kenkä - Siekkisen Ari-Pekka.
h) Kyy - Marko Palo.
i) Serve - serve viittaa syöttämiseen ja ketäs muita syöttäjiä meillä on kuin Raimo Helminen. Toki Raipena tuo paremmin tunnetaan, mutta menköön nyt tästä eteen päin myös Servenä.
j) Niiralan Maltsev - ehkäpä joku KalPassa pelannut, tämänkin olen joskus kuullut, mutta eipä tule päähän kenestä on kyse. Kai tähän on hyvä joku nimi mainita, niin mainitaan sitten Tommi Miettinen.
k) Hakalin Pommikone - Leo Komarov. (Ei mitään mielikuvaa, mutta taas täytyy jotain arvata.)
l) Valkoinen Intiaani - tähän sama kuin edellä, mutta arvaan Pasi Nielikäinen.

3. a) Jarmo Kuusisto, Otakar Janecky; ei pelikieltoa: Kuusisto pelasi Lukossa, Otto Jokereissa. Otto teki semmoisen kahden jalan potkun Kuusiston rintaan maalin edessä. Tuomarit eivät tuota nähneet ja liiga kusi kintuilleen ja selitteli, ettei pelkästään videoaineiston perusteella voi antaa pelikieltoa, kun pelissä ei rangaistusta ollut annettu tai otteluvalvoja ei asiasta ollut raportoinut. Sittemmin liiga on muuttanut sääntöjä ja nykyisin tuommoisesta voisi pelikieltoa antaakin.

b) Chris Gratton, Teemu Lassila; 7 peliä pelikieltoa: Gratton taisi yrittää vähän ahtaasta raosta päädyssä Lassilan ohi tai jotain, mitä siellä nyt ensin tapahtuikaan. Lassila vähän suivaantui ja huitaisi maalivahdin mailallaan ja hupsista keikkaa, osuikin Grattonia siellä maalin takana naamaan. Muistaakseni joku haavakin naamaan tuli. Ai niin, Lassila pelasi muistaakseni TPS:ssä tuolloin, Grattonia en tiedä, mutta arvaanpa siihen vaikka HPK:n.

c) Semir Ben-Amor, Ville Peltonen; 18 peliä pelikieltoa: Mikäs se harjoitusturnauksen nimi olikaan, European Trophy tai jotain tuommoista. Joka tapauksessa Semir pelasi Jokereissa ja Ville HIFK:ssa, kun kohtasivat sarjakautta edeltävissä harkkamatseissa. Jengeillä oli ennestään jo jotain kränää ja tässä Hartwallilla pelatussa pelissä sitten mopo karkasi käsistä. Tomek käski Musea jäämään ja Semir säntäsi kentälle ja ns. haki Peltosen ja lopulta yritti teurastaa hänet.

d) Petri Lampinen, Ari Lähteenmäki; 27 peliä pelikieltoa: Toinen Helsingin paikalliskamppailu, tällä kertaa pelattiin Nordiksella. Osin senkin takia, että Hartwallia ei vielä ollut olemassa ja Nordis oli molempien kotihalli. En muuten muista, kumpi oli kotijoukkue tässä, mutta eipä sitä kysytäkään. Lampinen Jokereissa ja Lähteenmäki IFK:ssa. Lampinenhan kävi jotenkin tökkimässä jotain osin toipilaana pelaavaa pelaavaa ja Allu ei tuosta tykännyt. Ensin se jotenkin taklasi tai jotain Lampisen jään pintaan, ja lopuksi löi (vai hakkasi) poikittaisella legot sisään pahemman kerran.

e) Kalle Kaijomaa, Tomi Pekkala; 4 peliä pelikieltoa: Nyt ei soi kellot, mutta arvataanpa vähän. Kaijomaa Kärpissä, Pekkala Tapparassa. Tämä oli se tilanne, missä (kumpi, en muista varmuudella, mutta arvaan) Pekkala tempaisi hirmu kirvesiskulla Kaijomaata mailalla selkään tilanteen oltua jo ohi.

f) Tuomas Santavuori, Richard Lintner; 2 peliä pelikieltoa: En muista, enkä siksi viitsi arvailla hirveästi. Lintner taisi pelata SaiPassa, toinen nimen perusteella Jypissä. Oliko tässä jokin päähän kohdistunut taklaus (vai oliko tämä se ruma hyppy laidassa?) ja loukki olikin astetta pahempi?

g) Thomas Sjögren, Tommi Kovanen; 10 peliä pelikieltoa + loput harjoituskauden pelit: Kovanen taisi tuolloin pelata Jypissä, Sjögren KalPassa. Joku harkkamatsi ennen kauden alkua ja Sjögrenillä pimeni täysin ja ajeli Kovasen melkein kylmäksi.

h) Antti Tyrväinen, Joonas Lehtivuori; 12 peliä pelikeltoa: Tyrväinen pelasi Ilveksessä, Lehtivuoren jengi ei muistu mieleen. Tyrväinen otti puolen kentän vauhdin ja taklasi Lehtivuoren maalin takana melkein päätylaidasta läpi.

i) Juuso Salmi, Ilari Filppula; 12 peliä pelikieltoa: Filppula pelasi Tepsissa, Salmi IFK:ssa, mutta mitäs tässä sitten tapahtuikaan... En muista.

j) Valtteri Hietanen, Matti Lamberg; 13 peliä pelikieltoa: enpä muista tätäkään, joten ohi.

4. a) Jaroslav Otevrel: Otevrel pelasi Ässissä. Luisteli omaa päätyä kohden, kaatui jostain syystä ja kaatuessaan löi päänsä toisen pelaajan polveen, niska retkahti ja Otevrel lopulta halvaantui. En pysty muistamaan keneen osui kaatuessaan.

b) Joni Pitkänen: NHL-pelissä oli vanha pitkäsääntö vielä voimassa. Luisteli päätyyn pitkän perässä, kaatui (kaadettiin, törmäsi, mitä siinä luistelukisassa nyt tapahtuikaan) ja liukui vauhdilla jalat (terät) edellä laitaan ja täräyksessä pamahti kantaluu tuhannen pillun päreiksi. Ei tullut pelikuntoista enää tuosta kantapäästä. Oisko se pelannut Flyersissä silloin, en muista enkä muista sitä vastustajaakaan.

c) Tommi Kovanen. Sepä taisi olla joku Bluesin pelaaja, kun taklasi tuolloin Ässiä edustaneen Kovasen päin laitaa. Ruma temppu, mutta ei tainnut saada edes pelikieltoa. Ja kukaan ei heti tajunnut, kuinka pahasta Kovaselle tuossa kävi.

d) Tomi Pettinen. Enpäs muista.

e) Markus Helanen. Pelasi Pelicansissa maalivahtina, kun hyökkäävä pelaaja törmäsi päähän niin, että niska retkahti. En muista kuka oli tuo törmääjä. Isompi taistelu piti käydä vakuutusyhtiön kanssa, kun ei meinannut saada korvauksia peliuran lopettaneesta loukista, mutta lopulta sai ne.

f) Kaj Linna. Pelasi IFK:ssa (tai joku IFK-kytkös tähän liittyi), kun sai taas kerran aivotäräyksen, joka lopulta osoittautui uran lopettaneeksi aivovammaksi. Se IFK-kytkös saattoi olla myös se, että se taklannut pelaaja palkattiin lopulta IFK:hon pelaamaan ja siitä uutisoitiin paljon.
 

Gemondo

Jäsen
1. Maalivahdit yleensä vaan seistä nököttää turhan panttina siellä oman maalinsa edessä, mutta kyllä nekin sentään joskus osallistuu tuloksen tekoon.
a) Mainitse ne maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin Liigassa/SM-liigassa (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.):

A.Lehtonen & F. Tuohimaa

b) Mainitse ne suomalaiset maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin NHL:ssä (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.):

Rinne & Rask

c) Mainitse se maalivahti, joka on tehnyt maalin Suomen miesten A-maajoukkuepelissä (1 nimi, 1p./oikea vastaus, maksimi 1p.):

Tuohimaa

d) Suomalaiset maalivahdit ovat onnistuneet tekemään maaleja muuallakin ulkomailla kuin vain NHL:ssä, omien tutkimusteni perusteella löysin yhteensä 7 suomalaismaalivahtinimeä, jotka ovat ulkomaiden sarjoissa maalin onnistuneet tekemään. Yksi on tehty Slovakiassa, kolme Ruotsissa, yksi AHL:ssä, yksi KHL:ssä ja yksi WCHA-nimisessä hösötyksessä. Kerropa näistä neljän maalin tekijöiden nimet (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.):

Myllys, Oksa, Hurme, Koskinen

e) Mestiksessä tai edeltäneessä 1. divisioonassa, vai mikä lie Fazer-liigakin se joskus oli, maalivahdit tulittaa maaleja harva se kerta. Minä löysin 10 maalivahtia jotka ovat alemmalla sarjatasolla maalin tehneet. Mainitse niistä 4 kpl (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.):

Puurula, Virtanen, Korhonen, Lankinen

f) Maalintekoa helpompaa maalivahdeille on syöttöjen antaminen. Kenellä maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä Liigassa/SM-liigassa? (1,5p./oikea vastaus):

Kilpeläinen


g) Kenellä suomalaisella maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä NHL:ssä? (1,5p./oikea vastaus):

Lehtonen

2. Jääkiekkoilijoilla on välillä saatanan outoja lempinimiä. Keiden lempinimiä nämä on (1p./oikea vastaus):
a) Jyrki Lumme
b) Jukka Hentunen
c) Juuso Hietanen
d) Sebastian Repo
e) Niko Hovinen
f) Pasi Saarela
g) Ari-Pekka Siekkinen
h) Marko Palo
i) Brett Harkins
j) Tuomas Kiiskinen
k) Tuukka Mäntylä
l) Jere Karalahti

3. Kokeillaan tällaistakin: Liigassa/SM-liigassa on ajoittain nähty melkoista sikailua ja kilarointia. Luettelen tässä nyt pelaajapareja, jotka ovat olleet osallisena jossain minulle mieleen jääneessä sikailussa, toinen sikailijana, toinen uhrina, mutta ei välttämättä tuossa järjestyksessä. Lisäksi laitan vinkiksi sikailusta rangaistukseksi tulleen pelikiellon pituuden.

Kerro, missä jengeissä nämä pelaajat kyseessä olevan sikailun aikana pelasivat (0,5p. oikea vastaus), ja kerro kumpi sikaili, ja kumpi oli uhri, ja kuvaile lyhykäisesti mitä tilanteessa kävi (2p./vastaus).

a) Janecky, Jokerit. Kuusisto, Lukko. Janecky huitaisi mailalla Kuusistoa kiville.
b) Gratton, Ässät. Lassila, HPK, Lassila huitaisi maalivahdin mailallaan ohi luistelevaa Grattonia päin näköä.
c) Semir Ben-Amor, Jokerit. Ville Peltonen, Hifk. Ben-Amor teloitti Peltosen Hartwall Areenan jäälle. Peltonen sai tilanteessa aivovamman, koska Melart yritti pahoinpidellä Ruudun.
d) Petri Lampinen, Jokerit. Ari Lähteenmäki, Hifk. Veteraani-Lähteenmäki teloitti juniori-Lampisen Nordiksen jäälle.
e) Kalle Kaijomaa, JYP. Tomi Pekkala, Tappara. Kaijomaa ajoi traktorilla Pekkalan yli Hakametsän parkkipaikalla.
f) Tuomas Santavuori, Pelicans. Richard Lintner, SaiPa. Lintner taklasi Santavuorta päähän.
g) Thomas Sjögren, JYP. Tommi Kovanen, Lukko. -
h) Antti Tyrväinen, Pelicans. Joonas Lehtivuori, Ilves. Tyrväinen ajoi puolen kentän vauhdeilla Lehtivuorta päin kun nuorukainen nousi oman maalinsa takaa eikä katsonut eteensä.
i) Juuso Salmi, Hifk. Ilari Filppula, Jokerit. Salmi yritti teloittaa Filppulan Hartwall Areenan jäälle, mutta Filppulan kilpikonnasuojaus pelasti hänen henkensä.
j) Valtteri Hietanen, JYP. Matti Lamberg, Ässät. Lamberg ajoi tyylilleen uskollisena täysiä päin vastustajaa. Liiga antoi siitä tyylilleen uskollisena ylimitoitetun pelikiellon.

4. Joskus pelaajien ura päättyy ennen aikojaan loukkaantumisten takia. Kerro, missä jengissä nämä pelaajat pelasivat (1p.), mitä näiden pelaajien uran käytännössä päättäneessä tilanteessa kävi (2p.) ja kuka oli syyllinen tai "syyllinen" vastapuoli tilanteessa, jos sellainen tilanteessa oli (2p.).

a) Jaroslav Otevrel, Ässät, joku taklasi Otevrelia (puhtaasti) laidan läheisyydessä ja Otevrel halvaantui loukattuaan niskansa.
b) Joni Pitkänen, Carolina Hurricanes, kantapää meni sököksi kun Pitkänen liukui laitaan kantapään kautta.
c) Tommi Kovanen, Lukko, Tommi Huhtala taklasi Kovasen selkäpuolelta laitaan jonka seurauksena Tommin aivot sekosivat.
d) Tomi Pettinen, Ilves, sai mailan silmäänsä.
e) Markus Helanen, Pelicans, sairastui masennukseen jonka aiheutti valmentaja Hannu Aravirran sulamiset johtoasemasta.
f) Kaj Linna, Nashville Predators, aivotärähdys, jonka aiheutti Stu Grimson.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mihin asti on aikaa vastata näihin? @FASlapsi

Ai niin saatana tää taas, no tota, vaikkapa 18.11. klo 23:59 asti on vastausaikaa.

Ja joo, siellä @Manazeri ja näköjään joku muukin oli huomannut mun aivan tahallisen ja 100% tarkoituksella laitetun Chris Gratton -kompan, ei varmana ollu kyse aivokuolemasta tai jostain, tai vaikka oliskin ollut niin se oli autocorrectin vika ja mitä sit jos kirjotin väärin hä? Josh Gratton tosiaan oli Teemu Lassilan kaverina sikailukysymyksessä, eikä Chris. Jos joku kokee että tässä nyt meni sitten kysymys metsään ja Josh soittaakin aivan eri kelloja kuin Chris, niin saa mennä muokkaamaan tuon kysymyksen vastaustaan. Mut pliis laittakaa joku merkki että editoin vastausta koska visanpitäjä on vitun tyhmä lukihäiriöinen idiootti!
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ai niin saatana tää taas, no tota, vaikkapa 18.11. klo 23:59 asti on vastausaikaa.

Etkö sä taas osannut? Kannattasko vaan nostaa räpylä ylös sen merkiksi, ettei onnistu ja aika lopettaa jo on? Vähän niin kun sillä Nalle Luppakorvalla kun jänöset oli taas olleet luovia ja Nalle Luppakorva ei ja hän nyt oli sillä mielellä että hus nukkumaan siitä ja kädet pidetään peiton päällä. Ihan omaksi parhaakses tän sanon.
 

Johnnie

Jäsen
1. Maalivahdit yleensä vaan seistä nököttää turhan panttina siellä oman maalinsa edessä, mutta kyllä nekin sentään joskus osallistuu tuloksen tekoon.
a) Mainitse ne maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin Liigassa/SM-liigassa (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Mika Järvinen ja Kaapo Kähkönen
b) Mainitse ne suomalaiset maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin NHL:ssä (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Kari Takko ja Pekka Rinne
c) Mainitse se maalivahti, joka on tehnyt maalin Suomen miesten A-maajoukkuepelissä (1 nimi, 1p./oikea vastaus, maksimi 1p.): Jarmo Myllys
d) Suomalaiset maalivahdit ovat onnistuneet tekemään maaleja muuallakin ulkomailla kuin vain NHL:ssä, omien tutkimusteni perusteella löysin yhteensä 7 suomalaismaalivahtinimeä, jotka ovat ulkomaiden sarjoissa maalin onnistuneet tekemään. Yksi on tehty Slovakiassa, kolme Ruotsissa, yksi AHL:ssä, yksi KHL:ssä ja yksi WCHA-nimisessä hösötyksessä. Kerropa näistä neljän maalin tekijöiden nimet (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Jarmo Myllys, Sasu Hovi, Mika Noronen ja Jussi Olkinuora
e) Mestiksessä tai edeltäneessä 1. divisioonassa, vai mikä lie Fazer-liigakin se joskus oli, maalivahdit tulittaa maaleja harva se kerta. Minä löysin 10 maalivahtia jotka ovat alemmalla sarjatasolla maalin tehneet. Mainitse niistä 4 kpl (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Kaapo Kähkönen, Joni Puurula, Mika Järvinen ja heitetään nyt vaikka Mikko Rämö
f) Maalintekoa helpompaa maalivahdeille on syöttöjen antaminen. Kenellä maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä Liigassa/SM-liigassa? (1,5p./oikea vastaus): Sinuhe Wallinheimo
g) Kenellä suomalaisella maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä NHL:ssä? (1,5p./oikea vastaus): Tämän tiedän! Kari Lehtonen

Tähän osioon ei nyt sitten saa arvata kuin vain tuon määrän nimiä joita kysytään, koska joku nokkela kuitenkin latelisi muuten kaikki suomalaiset maalivahdit joka osioon. Jos jollain on jossain kohdassa arvauksia enemmän kuin se määrä mitä kyseisessä kohdassa etsitään, SAA SIITÄ OSIOSTA NOLLA PISTETTÄ PERKELE!!!!

2. Jääkiekkoilijoilla on välillä saatanan outoja lempinimiä. Keiden lempinimiä nämä on (1p./oikea vastaus):
a) Sonja Jyrki Lumme
b) Joroisten härkä Jukka Hentunen
c) Ruoska Pertti Lehtonen
d) Repo-man Sebastian Repo
e) Pappi Niko Hovinen
f) Laitilan kaurajätti Pasi Saarela
g) Kenkä Pitäisi tietää, mutta ei muista millään
h) Kyy Marko Palo
i) Serve -
j) Niiralan Maltsev Tuomas Kiiskinen
k) Hakalin Pommikone -
l) Valkoinen Intiaani -

3. Kokeillaan tällaistakin: Liigassa/SM-liigassa on ajoittain nähty melkoista sikailua ja kilarointia. Luettelen tässä nyt pelaajapareja, jotka ovat olleet osallisena jossain minulle mieleen jääneessä sikailussa, toinen sikailijana, toinen uhrina, mutta ei välttämättä tuossa järjestyksessä. Lisäksi laitan vinkiksi sikailusta rangaistukseksi tulleen pelikiellon pituuden.

Kerro, missä jengeissä nämä pelaajat kyseessä olevan sikailun aikana pelasivat (0,5p. oikea vastaus), ja kerro kumpi sikaili, ja kumpi oli uhri, ja kuvaile lyhykäisesti mitä tilanteessa kävi (2p./vastaus).

Jos siis esimerkiksi kysymyksessä olisi nimet "Chris Simon, Jarkko Ruutu, 30 peliä pelikieltoa", täydet 3 pistettä saisi vastauksella tyyliin "Chris Simon New York Islanders, Jarkko Ruutu Pittsburgh Penguins, Simon polkaisi tahallaan luistimellaan Ruudun jalan päälle":

a) Jarmo Kuusisto, Otakar Janecky; ei pelikieltoa Kuusisto TPS ja Janecky Jokerit. Janecky polvitaklasi.
b) Josh Gratton, Teemu Lassila; 7 peliä pelikieltoa. Gratton Lukko, Lassila TPS. Lassila löi viikatteella Grattonia.
c) Semir Ben-Amor, Ville Peltonen; 18 peliä pelikieltoa Ben-Amor Jokerit, rotta-Peltonen HIFK. Semir hyökkäsi yllättäen Peltosen kimppuun ja takoi tätä vielä jäässä.
d) Petri Lampinen, Ari Lähteenmäki; 27 peliä pelikieltoa Lähteenmäki. Lampinen Jokerit Lähteenmäki HIFK. Lähteenmäki karkasi Lampisen päälle pelitilanteen ulkopuolella.
e) Kalle Kaijomaa, Tomi Pekkala; 4 peliä pelikieltoa Kaijomaa JYP, Pekkala Tappara. Pekkala löi kirvesiskulla Kaijomaata.
f) Tuomas Santavuori, Richard Lintner; 2 peliä pelikieltoa. Santavuori Pelicans ja Lintner Saipa. Lintner löi Santista cheapshotilla.
g) Thomas Sjögren, Tommi Kovanen; 10 peliä pelikieltoa + loput harjoituskauden pelit Sjögren Ilves, Kovanen Lukko. Sjögren taklasi Kovasta päähän.
h) Antti Tyrväinen, Joonas Lehtivuori; 12 peliä pelikeltoa Tyrväinen Pelicans, Lehtivuori Ilves. Tyylipuhdas polvitaklaus.
i) Juuso Salmi, Ilari Filppula; 12 peliä pelikieltoa Salmi HIFK, Filppula Jokerit. Salmi rupesi yksipuoleiseen tappeluun Filppulan kanssa. (Sama peli kuin Ben-Amorin ja Peltosen tapauksessa.)
j) Valtteri Hietanen, Matti Lamberg; 13 peliä pelikieltoa. Hietanen HPK, Lamberg Ässät. Lamberg taklasi Hietasta päähän.

4. Joskus pelaajien ura päättyy ennen aikojaan loukkaantumisten takia. Kerro, missä jengissä nämä pelaajat pelasivat (1p.), mitä näiden pelaajien uran käytännössä päättäneessä tilanteessa kävi (2p.) ja kuka oli syyllinen tai "syyllinen" vastapuoli tilanteessa, jos sellainen tilanteessa oli (2p.).

Jos siis esimerkiksi kysymyksessä olisi nimi "Cam Neely", täydet 5 pistettä saisi vastauksella "Boston Bruins, Ulf Samuelsson polvitaklasi Neelyä". Vaikka Neely vielä tuonkin taklauksen jälkeen kokeili pelaamista ja sai vielä hetken aikaa tulostakin aikaan, käytännössä tuo taklaus kuitenkin aiheutti miehen uran päättymisen ennen aikojaan.

a) Jaroslav Otevrel Porin Ässät, vedettiin maalin takana ns. kylmäksi ja halvaantui. Taklaajaa en muista.
b) Joni Pitkänen Carolina Hurricanes, lähti hakemaan pitkää päädystä ja ajautui luistelukilvan päätteeksi laitaa päin jalan ilmeisesti jäädessä jumiin.
c) Tommi Kovanen. Rauman Lukko. Taklattiin päähän, taklaajana Antti Tyrväinen.
d) Tomi Pettinen. Rauman Lukko. Veikataan, että polvitaklaukseen päättyi ura.
e) Markus Helanen. Pelicans, lähti hakemaan maalin takaa kiekkoa ja joku luisteli täydellä vauhdilla päin. En muista kuka.
f) Kaj Linna HPK. Ei tietoa mitä tapahtui
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
1. Maalivahdit yleensä vaan seistä nököttää turhan panttina siellä oman maalinsa edessä, mutta kyllä nekin sentään joskus osallistuu tuloksen tekoon.
a) Mainitse ne maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin Liigassa/SM-liigassa (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Mika Järvinen & Lassi Lehtinen
b) Mainitse ne suomalaiset maalivahdit, jotka ovat tehneet maalin NHL:ssä (2 nimeä, 1p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Mika Noronen & Pekka Rinne
c) Mainitse se maalivahti, joka on tehnyt maalin Suomen miesten A-maajoukkuepelissä (1 nimi, 1p./oikea vastaus, maksimi 1p.): Frans Tuohimaa
d) Suomalaiset maalivahdit ovat onnistuneet tekemään maaleja muuallakin ulkomailla kuin vain NHL:ssä, omien tutkimusteni perusteella löysin yhteensä 7 suomalaismaalivahtinimeä, jotka ovat ulkomaiden sarjoissa maalin onnistuneet tekemään. Yksi on tehty Slovakiassa, kolme Ruotsissa, yksi AHL:ssä, yksi KHL:ssä ja yksi WCHA-nimisessä hösötyksessä. Kerropa näistä neljän maalin tekijöiden nimet (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Kaapo Kähkönen, Karolus Kaarlehto, Vesa Toskala & Jussi Olkinuora
e) Mestiksessä tai edeltäneessä 1. divisioonassa, vai mikä lie Fazer-liigakin se joskus oli, maalivahdit tulittaa maaleja harva se kerta. Minä löysin 10 maalivahtia jotka ovat alemmalla sarjatasolla maalin tehneet. Mainitse niistä 4 kpl (0,5 p./oikea vastaus, maksimi 2p.): Kaapo Kähkönen, Oskari Salminen, Samuli Tervo & Marko Suvelo
f) Maalintekoa helpompaa maalivahdeille on syöttöjen antaminen. Kenellä maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä Liigassa/SM-liigassa? (1,5p./oikea vastaus): Jukka Tammi
g) Kenellä suomalaisella maalivahdilla on eniten syöttöpisteitä NHL:ssä? (1,5p./oikea vastaus): Tuukka Rask

2. Jääkiekkoilijoilla on välillä saatanan outoja lempinimiä. Keiden lempinimiä nämä on (1p./oikea vastaus):
a) Sonja Jyrki Lumme
b) Joroisten härkä Jukka Hentunen
c) Ruoska Pertti Lehtonen
d) Repo-man Teppo Numminen
e) Pappi Niko Hovinen
f) Laitilan kaurajätti Pasi Saarela
g) Kenkä Ari-Pekka Siekkinen
h) Kyy Marko Palo
i) Serve Juha Järvenpää (se hyökkääjä, ei maalivahti)
j) Niiralan Maltsev Tuomas Kiiskinen
k) Hakalin Pommikone Ville Paalanen
l) Valkoinen Intiaani Patrik Forsbacka

3. Kokeillaan tällaistakin: Liigassa/SM-liigassa on ajoittain nähty melkoista sikailua ja kilarointia. Luettelen tässä nyt pelaajapareja, jotka ovat olleet osallisena jossain minulle mieleen jääneessä sikailussa, toinen sikailijana, toinen uhrina, mutta ei välttämättä tuossa järjestyksessä. Lisäksi laitan vinkiksi sikailusta rangaistukseksi tulleen pelikiellon pituuden.

Kerro, missä jengeissä nämä pelaajat kyseessä olevan sikailun aikana pelasivat (0,5p. oikea vastaus), ja kerro kumpi sikaili, ja kumpi oli uhri, ja kuvaile lyhykäisesti mitä tilanteessa kävi (2p./vastaus).

a) Jarmo Kuusisto, Otakar Janecky; ei pelikieltoa Kuusisto pelasi Lukossa ja Janecky Jokereissa. Tilanteessa Janecky polkaisi kaatuessaan luistimillaan Kuusistoa rintaan.
b) Chris Gratton, Teemu Lassila; 7 peliä pelikieltoa Josh Gratton pelasi Ässissä ja Teemu Lassila Tepsissä. Tilanteessa Lassila huitaisi maalivahdimailallaan Grattonia silmäkulmaan.
c) Semir Ben-Amor, Ville Peltonen; 18 peliä pelikieltoa Ben-Amor pelasi Jokereissa ja Peltonen HIFK:ssa. Tilanteessa Tomek Valtonen käskytti Ben-Amor tappamaan sen kusipään eli Peltosen, joka sitten teki työtä käskettyä ja luisteli Peltosen kiinni sekä hakkasi lähes tiedottomaan tilaan.
d) Petri Lampinen, Ari Lähteenmäki; 27 peliä pelikieltoa Lampinen pelasi Jokereissa ja Lähteenmäki HIFK:ssa. Lähteenmäki suivaantui Lampisen taklauksesta ja suoranaisesti pahoinpiteli nuoren jokeripuolustajan henkihieveriin.
e) Kalle Kaijomaa, Tomi Pekkala; 4 peliä pelikieltoa Kaijomaa pelasi Tapparassa ja Pekkala Kärpissä. Tilanteessa Pekkala huitaisi todellisella viikateiskulla Kaijomaata selkään.
f) Tuomas Santavuori, Richard Lintner; 2 peliä pelikieltoa Santavuori pelasi Ässissä ja Lintner SaiPassa. Tilanteessa Lintner taklasi Santavuoren laitaan tehostamalla temppuaan kovalla vauhdilla ja hypyllä.
g) Thomas Sjögren, Tommi Kovanen; 10 peliä pelikieltoa + loput harjoituskauden pelit Sjögren pelasi JYPissä ja Kovanen KalPassa. Tilanteessa Sjögren hakkasi yksipuolisessa myllyssä Kovasen aivan täysin.
h) Antti Tyrväinen, Joonas Lehtivuori; 12 peliä pelikeltoa Tyrväinen pelasi Pelicansissa ja Lehtivuori HPK:ssa. Tilanteessa Tyrväinen ryntäsi ja suoranaisesti teloitti taklauksellaan pimeästä kulmasta kiekkoa seuranneen Lehtivuoren HPK-maalin takana.
i) Juuso Salmi, Ilari Filppula; 12 peliä pelikieltoa Salmi pelasi HIFK:ssa ja Filppula Jokereissa. Yksipuolinen tappelu, jonka suoritti Salmi ja ottavana osapuolena oli Filppula.
j) Valtteri Hietanen, Matti Lamberg; 13 peliä pelikieltoa Hietanen pelasi Jukureissa ja Lamberg Ässissä. Lamberg jyräsi puolen kentän vauhdilla kiekkoa kulmassa katsoneen Hietasen yli, joka loukkaantui pahasti.

4. Joskus pelaajien ura päättyy ennen aikojaan loukkaantumisten takia. Kerro, missä jengissä nämä pelaajat pelasivat (1p.), mitä näiden pelaajien uran käytännössä päättäneessä tilanteessa kävi (2p.) ja kuka oli syyllinen tai "syyllinen" vastapuoli tilanteessa, jos sellainen tilanteessa oli (2p.).

a) Jaroslav Otevrel Otevrel pelasi Ässissä ja neliraajahalvaantui todella epäonnisessa tilanteessa, jossa mies kaatui suoraan päin kiekkoa kuljettanutta JYP-hyökkääjä Vitali Karamnovia, saaden venäläisen polven päähänsä.
b) Joni Pitkänen
c) Tommi Kovanen Kovanen pelasi Lukossa ja kärsi aivo- sekä niskavamman, kun Bluesin hyökkääjä Tommi Huhtala taklasi miestä numeroihin ja siitä päin laitaa.
d) Tomi Pettinen Pettinen pelasi Ilveksessä ja kärsi pahan silmävamman, kun Jokerien hyökkääjä Michael Nylanderin mailan lapa kopsahti miestä pääkoppaan.
e) Markus Helanen Helanen pelasi Pelicansissa ja kärsi aivovamman törmättyään yhteen oman joukkueen puolustajan kanssa.
f) Kaj Linna Linna pelasi Milwaukee Admiralsissa AHL:ssä ja kärsi aivovamman, kun myöhemmällä urallaan HIFK:ssakin piipahtanut Joe Frederick kyynerpäätaklasi mies päähän.

Onkohan sulla jäänyt vahingossa vastaamatta 4b-kohtaan? Sen verran käsittämätöntä tietoa on ollut muista kohdista, että veikkaisin niiden perusteella löytyvän tietoa tai arvausta tohon yhteenkin tyhjäksi jääneeseen kohtaan?
 

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
Ihan kiva arvausleikki taas :)

1.
a) Kari Takko, Sinuhe Wallinheimo
b) Kari Lehtonen, Tuukka Rask
c) Tommy Salo
d) Karri Rämö, Joonas Korpisalo, Jarmo Myllys, Juuso Riksman
e) Markus Helanen, Niklas Bäckström, Samuli Peltosara, Kari Takko
f) Teemu Lassila
g) Tuukka Rask

2.
a) Jyrki Lumme
b) Jukka Hentunen
c) Pertti Lehtonen
d) Seppo Repo
e) Sami Helenius
f) Pasi Saarela
g) Ari-Pekka Siekkinen
h) Marko Palo
i) Simon Suoranta
j) Tommi Miettinen
k) Matti Hana
l) Leo Komarov

3.
a) Kuusisto Lukko, Janecky Jokerit, Janecky potkaisi luistimilla Kuusistoa rintaan
b) Gratton HPK, Lassila TPS, Lassila löi kunnon heijarilla Grattonia mailalla naamaan
c) Ben-Amor Jokerit, Peltonen HIFK, Muse jäi kun Semir lähti toteuttamaan valmentajan taktiikkaa
d) Lampinen Jokerit, Lähteenmäki HIFK, Lähteenmäki rusikoi Lampisen leegot uuteen uskoon
e) Kaijomaa JYP. Pekkala KalPa, Kaijomaalle kakkua keihästyksestä
f) Santavuori Pelicans, Lintner HPK, Lintner laitataklasi Santavuorta
g) Sjögren Jyp HT, Kovanen KalPa, Sjögren löi nyrkillä
h) Tyrväinen Pelicans, Lehtivuori Ilves, Tyrväinen laitataklasi
i) Salmi HIFK, Filppula JYP, Salmi polvitaklasi
j) Hietanen HPK, Lamberg HIFK, Lamberg taklasi päähän

4.
a) Ässät, törmäsi maalintakana huonossa asennossa Jypin pelaajaan Vitali Karamnov?, tilanteessa huonoa tuuria
b) Philadelphia Flyers, oliko niin että törmäsi voimalla laitaan ja kantapää hajosi tuhannen säpäleiksi?
c) Lukko, joku Blues pelaaja taklasi Kovasen laitaan maalin takana
d) Ilves?, ääh.. Tappara vei paikallispelin
e) Jokerit, päävamma törmäyksessä vastustajan kanssa
f) HIFK, päävamma laitataklauksessa
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1a. Mika Järvinen ja Lassi Lehtinen.
1b. Vesa Toskala ja Tuukka Rask
1c. Miikka Kiprusoff
1d. Jarmo Myllys, Fredrik Norrena, Karri Rämö, Ari Sulander
1e. Risto Dufva, Ari-Pekka Siekkinen, Mika Ortio, Tuomas Tarkki
1f. Jukka Tammi
1g. Kari Takko

2a. Jyrki Lumme
2b. Jukka Hentunen
2c. Pertti Lehtonen
2d. Seppo Repo
2e. Reino Ruotsalainen (tais olla kuitenkin "pappa", ja valmentaja, en tiedä pelasko ikinä)
2f. Pasi Saarela
2g. Ari-Pekka Siekkinen
2h. Marko Palo
2i. Toni Söderholm
2j. Sami Kapanen
2k. Antti Tyrväinen
2l. Patrik Forsbacka

3a. Janecky Jokerit sikalilija, Kuusisto Lukko uhri. Janecky potkaisi luistimilla Kuusistoa rintaan. Tämä meni tuomareilta kokonaan ohi ja asiaa alettiin vatkaamaan vasta jälkikäteen videonauhan perusteella.
3b. Lassila TPS sikailija, Gratton HIFK uhri. Lassila löi viikatteella Grattonin käsivarteen.
3c. Ben-Amor Jokerit sikailija, Peltonen HIFK uhri. Raukkamainen päällekarkaus, yksipuolinen piekseminen.
3d. Lähteenmäki HIFK sikailija, Lampinen Jokerit uhri. Tää on 27.11.86 pelattu matsi, jonka HIFK voitti 8-2. Ihan pelin loppuvaiheissa Lähteenmäki löi poikittaisella mailalla Lampista suuhun niin, että kaksi hammasta katkesi. Asiaa puitiin vissiin oikeudessa asti. Frank Moberg erosi samalla liigan hallituksesta, koska ei ymmärtänyt pelikiellon pituutta. Hänen mielestään se ei ollut missään linjassa edellisen viikon Forss-Davis pukukoppitappelun sanktioihin.
3e. Kaijomaa Jyp sikailija, Pekkala KalPa uhri. Päähänkohdistunut turha taklaus.
3f. Lintner HPK sikailija, Santavuori Ässät uhri. Sohi mailallaan vähän varomattomasti.
3i. Salmi HPK sikailija, Filppula Jokerit uhri. Keskialueen törkeä taklaus kiekottomaan mieheen.
3j. Hietanen HPK sikailija, Lamberg Ässät uhri. Yritti teurastaa kirvesiskuilla.

4a. Otevrel Ässät. Menetti tasapainonsa luistellessaan kohti omaa päätyä ja törmäsi Jypin pelaajaan, olisiko ollut Vitali Karamnov. Eipä tässä silti varsinaista syyllistä ollut, vaan pirusti huonoa onnea. Otevrel on ollut yli 25 vuotta halvaantuneena tilanteen jälkeen.
4b. Pitkänen KalPa. Joku HIFKiläinen tusinapakki lämäsi kiekon vihellyksen jälkeen Pitkäsen naamatauluun ikävin seurauksin.
4c. Kovanen Lukko. Bluesin Tommi Huhtala taklasi vaihtoaition edessä ja joku ikuinen päävamma siitä tuli.
4d. Pettinen HPK. Ben-Amor polvitaklasi rumasti ja siihen loppui Pettisen ura.
4e. Helanen Jokerit. Harmiton törmäystilanne, kun Helanen oli hakemassa kiekkoa maalin takaa. Kuka lie onneton tässä oli törmääjänä, vaikkapa Vili Sopanen Pelicans.
4f. Linna HIFK. Joku ajoi selkään. Ehkä Summanen TPS, pelaskohan se vielä silloin samaan aikaan?
 

The Rock

Jäsen
Onkohan sulla jäänyt vahingossa vastaamatta 4b-kohtaan? Sen verran käsittämätöntä tietoa on ollut muista kohdista, että veikkaisin niiden perusteella löytyvän tietoa tai arvausta tohon yhteenkin tyhjäksi jääneeseen kohtaan?

Juu, epähuomiossa jäänyt vastaamatta. Kävin äsken lisäämässä vastaukseni 4b-kohtaan, mikäli se nyt enää on sallittua.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juu, epähuomiossa jäänyt vastaamatta. Kävin äsken lisäämässä vastaukseni 4b-kohtaan, mikäli se nyt enää on sallittua.

Kyllä se nyt käy.

Väliaikatietoja:

Kaksi vastaajaa on tässä vaiheessa ihan omilla kymmenluvuillaan pisteissä, nämä kaksi on ainoat jotka on saaneet täydet pointsit lempinimistä, ja toinen sai täydet jopa noista 3.-kohdan sikailukysymyksistä.

Tähän mennessä kaikkiin kysymyksiin on saatu ainakin yksi täysin oikea vastaus, paitsi Mestis-maalintekijämaalivahteihin, siellä enkka on 3 oikeaa nimeä. NHL-maalintekijämaalivahdit on tiedetty paremmin kuin Liigan vastaavat, maajoukkuemaalintekijä on myös aika vaikea ollut. NHL:n syöttökunkkumaalivahti on myös tiedetty Liigan vastaavaa paremmin.

Lempinimistä 2k, 2l, 2i ja itselleni hieman yllättäen 2d on ollut vaikeimpia. 2a ja 2b on ollut tuttuja nimiä kaikille.

Sikailuhommista 3c on tarjonnut eniten pisteitä, vähiten pointseja on saatu 3e, 3f ja 3j kysymyksistä.

Peliuran päättymisjutuista parasta tietoa on ollut tapauksiin 4a ja 4c. Vaikeimmat ovat olleet 4d ja 4f.

Kaikista huonoin ja noloin ja kerta kaikkiaan surkein vastaus visaan on tähän mennessä tullut nimimerkiltä @Turha Kaukalo . Hän ei saanut yhtään vastausta edes lähelle oikein, eikä osannut käyttää edes spoiler-tagia! Hän sai 0 pistettä, se tampio! Osoitetaan kaikki häntä sormella, nauretaan ja huudetaan "URPO, URPO, HÖLMÖ PÖLVÄSTI!"
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kaikista huonoin ja noloin ja kerta kaikkiaan surkein vastaus visaan on tähän mennessä tullut nimimerkiltä @Turha Kaukalo . Hän ei saanut yhtään vastausta edes lähelle oikein, eikä osannut käyttää edes spoiler-tagia! Hän sai 0 pistettä, se tampio! Osoitetaan kaikki häntä sormella, nauretaan ja huudetaan "URPO, URPO, HÖLMÖ PÖLVÄSTI!"

Voi voi su kanssas. Enhän mä edes vastannut vaan kommentoin persoonaasi. Menepä nyt sinne hoitajan luo ja sano, että keittää kaakaota.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kaikki ootte tyhmäpäitä ja visa on paska.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Minä. Tiedän. Vasta. Ukset. Minä. Olen Jatko. Aika. Parhaita. Kirjoittajia. Älä. Ala. Vittu. Ile. Maan. Runk. Ku.

Vittuile vain, minä kyllä kestän sen. Ikinä en ole hävinnyt kun on vittuilemaan alettu.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
1.
a) Mika Järvinen ja Lassi Lehtinen. Molemmat maalit tehtiin Äijänsuolla. Kaapo Kähkönenkin on tehnyt samassa hallissa maalin, mutta kyseessä oli Pitsiturnaus.
b) Mika Noronen ja Pekka Rinne. Noronen ei varsinaisesti "tehnyt" maalia, vaan oli viimeinen Sabresin pelaaja joka koski kiekkoon kun vastustaja söhläsi kiekon omiin siirretyn rangaistuksen aikana. Rinne puolestaan nosti kiekon tyylikkäästi Blackhawksin tyhjään maaliin.
c) Frans Tuohimaa EHT:n pelissä Ruotsia vastaan.
d) Karolus Kaarlehto Slovakiassa, Jamo Myllys pariinkin kertaan Ruotsissa, Vesa Toskala muistaakseni myöskin Ruotsissa, Joni Ortio KHL:ssä ja taisi olla samalla tavalla "tehty" kuin Norosella, AHL:ssä ei tule mieleen kuin Kaapo Kähkönen ja tuosta kaljaliigasta vaikka Kari Takko.
e) Karolus Kaarlehto ja Samuli Tervo Ketterästä, Rasmus Reijola RoKista, Oskari Salminen SaPKosta. Siinä ekat jotka mieleen tuli ja vissiin se maksimipistemääräkin täyttyi.
f) Juhlin kuin Jukka Tammi.
g) Jossain kohtaa se oli Kari Lehtonen, en mene ihan varmuudeksi sanomaan onko Tuukka Rask noussut jo ohi. Joten vastataan Kari Lehtonen.

2.
a) Jyrki Lumme
b) Jukka Hentunen
c) Pertti Lehtonen
d) Sebastian Repo
e) Niko Hovinen
f) Pasi Saarela
g) Ari-Pekka Siekkinen
h) Marko Palo
i) Arsi Piispanen
j) Tuomas Kiiskinen
k) Ville Paalanen
l) Patrick Forsbacka

3.
a) Jarmo Kuusisto Lukko, Otakar Janecky Jokerit. Janecky potkaisi molemmilla luistimillaan jäässä maatessaan Kuusistoa rintaan ja selvisi ilman pelikieltoa.
b) Teemu Lassila TPS, Josh Gratton Ässät. Tämä jäi mieleen kun Gratton julkaisi Twitteriin edustuskuvan itsestään Lassilan lyötyä miestä mailalla kasvoihin heti ottelun alussa.
c) Semir Ben-Amor Jokerit, Ville Peltonen ifk. Pitkään kytenyt hiillos Jokereiden ja ifk:n välillä roihahti täyteen liekkiin ennen S/M-liiga kauden alkua pelatussa kahdessa CHL:n (tai mikä lie oli nimi tuolloin) ottelussa. Jarkko Ruutu oli edellisessä kamppailussa Nordiksella taklannut Iiro Pakarisen pelistä pois ja ifk tuli kosto mielessään Areenalle. "Muse jää, Muse jää!" kuului vaihtoaitiosta ja Aleksi Mustosen tilalle kentälle hyppäsi Ben-Amor joka ryntäsi välittömästi Peltosen kimppuun kaataen tämän jäähän ja omien sanojensa mukaan "irroitti lohikäärmeeltä pään". Eli hakkasi Peltosen tämän maatessa jäässä.
d) Petri Lampinen Jokerit, Ari Lähteenmäki ifk. Lampinen oli taklannut kyseenalaisesti jotain ifk:n pelaajaa, jonka Lähteenmäki kosti iskemällä Lampista poikittaisella mailalla suoraan naamariin ja pistäen Lampisen purukaluston uusiksi. Liigan historian pisin pelikielto nähtiin tuon tapauksen yhteydessä, 28 ottelua.
e) Kalle Kaijomaa JYP, Tomi Pekkala Tappara. Pekkala hermostui Kaijomaan vietyä kiekon kulmaväännössä ja löi Kaijomaata mailalla selkään.
f) Tuomas Santavuori Ässät, Richard Lintner SaiPa. Tämä tuli todistettua paikan ihan paikan päällä. Lintneriä oltiin taklattu pelin alussa kyseenalaisesti (en muista kuka oli kyseessä, joku Pasi Nielikäisen kaltainen jääkiekkotaituri), jonka Lintner kosti vetämällä Santavuoren levyksi. Tuossa pelissä nähtiin useampi ulosajo.
g) Thomas Sjögren JYP, Tommi Kovanen KalPa. Tästä ei kauhean kauaa ole kun luin Ylen uutisen aiheesta. Sjögrenillä kilahti harjoituspelissä oikein huolella ja mies hakkasi Kovasen tajuttomaksi. Taisi hermostua Kovasen mailapeliin.
h) Antti Tyrväinen Pelicans, Joonas Lehtivuori HPK. Tyrväinen taklasi kovalla vauhdilla Lehtivuorea suoraan päähän HPK:n maalin takana.
i) Juuso Salmi ifk, Ilari Filppula Jokerit. Liittyy samaan otteluun tuon kohdan c kanssa. Jokereiden hyökkäyspään aloituksen jälkeen Salmi jahtasi Filppulaa, kaatoi maahan ja löi tätä muutaman kerran.
j) Valtteri Hietanen JYP, Matti Lamberg Ässät. Lamberg taklasi Hietasen selästä laitaan.

4.
a) Jaroslav Otevrel, Ässät. Surullinen tapaus, törmäsi yhteen JYPin pelaajan kanssa ja halvaantui kaulasta alaspäin. Mielestäni tämä oli enemmän vahinko ja tapahtuneeseen johtanutta syyllistä ei ollut.
b) Joni Pitkänen, Carolina Hurricanes. Menikö jalka ihan poikki kiekon tavoittelutilanteessa? En muista kenen kanssa kamppaili.
c) Tommi Kovanen, Lukko. Bluesin Tommi Huhtala taklasi selästä laitaan ja Kovasen maailma musteni kirjaimellisesti aivotärähdyksen seurauksena, joka oli lopulta niin vakava että päätti Kovasen uran.
d) Tomi Pettinen, Lukko. Muuta en Pettisestä muistakaan, kuin että pelasi Lukossa ainakin 2010-luvun alussa. Jäikö viimeiseksi seuraksi, en tiedä. Enkä muistanut sitäkään että olisi loukkaantumisen vuoksi lopettanut uransa.
e) Markus Helanen, Pelicans. Sama kuin Pettisen kohdalla, ei mitään muistikuvaa miksi lopetti uransa. Pelicansissa se kuitenkin joskus pelasi.
f) Kaj Linna, ifk. Hivkissä tuo joskus pelasi. Jäi kiinni huumeista ja sai linnatuomion joka pakotti lopettamaan. En tiedä. Ei hajuakaan.

En ole varmaan ikinä kirjoittanut näin pitkää viestiä Jatkoaikaan. Saati muistanut näin paljon yksityiskohtaisia asioita. Olen autisti. Kiitos vaan @FASlapsi, nahkurin orsilla tavataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös