El Lude

Jäsen
Avataanpas nyt sitten muutaman viime pelin "innoittamana" tällainen topikki. Olkoon tämä ketju sitten vastalääkettä Viljurin avaamalle ilokaasuketjulle. Tänne voi sitten Jokipo-osion muutama harva viimeinen mohikaani käydä purkamassa tuntojaan...

Asiaan: tämä kausi on hävitty, jos muutamaa muutosta ei tule. Johtajuus joukkeessa. Kuka johtaa nyt tuota lammaslaumaa? Muniinpuhaltelu, neppailu ja näennäinen puolivaloilla pelaaminen täytyy saada loppumaan. Jos uusia pelaajia ei tule, niin JONKUN täytyy ottaa vastuuta jäällä ja pukukopissa! Kiekollinen/fyysinen/kovan ja tarkan vedon omaava pakki täytyisi jostain saada yv-pyörittämään. Yksi laitahyökkääjä joka nakuttaa sen 20 maalia. Lisäksi Ahtosen kentälle vähemmän peliaikaa. Junnuille enemmän vastuuta.
Kaupille ja Käyhkölle en ole vielä vaatimassa kenkää...

Huoh - kylläpäs helpotti.
Kuivataanpa sitten räät ja kyynelee pois, jos vaikka sitten tästä tai sitten ei.

Sana on sitten vapaa palstaveljet...
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Onhan tämä nyt ollut pientä aallokkoa, loistavan alun jälkeen pari tappiota, jossa ei olla tehty maaleja, mutta ei meillä hätää ole.. kausi on alussa vasta ja kotiedusta tullaan taistelemaan!

Se mikä minut tänne muurille toi on Matti, Itävaltaa suuntasi Hietakangas..siinä kun meni iso osa joukkuetta, ei oo toista samanmoista äijää Jokipolandiassa tällä hetkellä.. eikä tule. Kiitoksia Hietsulle vaan peleistä täällä ja menestystä jatkoon!
 
..SILLE!

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Yhyy...

Pitääpä itkeä vähän. Vaikka olenkin peruspositiivinen luonne, varsinkin kun Jokipojista puhutaan. Matin lähtö harmittaa, ainakin vielä Sportti-pelissä olisin hänet mieluusti nähnyt. Kun se Kivireki, vaimikäsenytolikaan pelaa siinä.

Siis se poika, joka laittoi Hietsun jalan uuteen uskoon viime keväänä. Itkettääköhän sitä poikaa tänään...
 

Viljuri

Jäsen
Täytyypä korkata tämäkin ketju.

Iloahan ei tuntuisi miltään, jos välilä ei olisi surua.

Sitä paremmalta se sitten varmasti tuntuu kirjoitella tuonne "Ilosaaren" puolelle, jos tarvetta ilmenee. Ei ole pariin peliin ilmennyt...

Ja tosiaankin, ilmeisesti peliesitys, jolla voitto Spåørtista tuli, ei nyt ihan vieläkään korkeinta kaikua saa aikaan. Mutta voitto on voitto. Olet ainoastaan vain niin huono kuin viimeisimmät otteesi antavat ymmärtää, tai jotain sinne päin... ;)
 

El Lude

Jäsen
Ylös!

Kuherruskuukausi on ohitse:

Alkukausi meni näemmä yläkanttiin ilokaasun kera. Nyt kuokkaan useammassa ottelussa peräkkäin. Ei näin - ei näin Jokipo/Kotipo. Joukkue on AINAKIN pakiston suhteen viime kautta paljon parempi. Hyökkäys ja maalivahtipeli ainakin viime kauden tasolla.

Mikä mättää? Valmentajako (valmentajat) - mielestäni kyllä. Jotain kertoo V. Väänäsen pitäminen hyvin minimaalisella peliajalla. Saa olla eri mieltä ja ehkä pitääkin. Konsensus on pahasta.
 

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kyllähän minä valmentajana antaisin VV:lle rutkasti enemmän peliaikaa, ja muuttaisin vähän tuota yv-kuviota. Turhaa hakata päätä seinään, kun ei tuolla koostumuksella toimi ketään vastaan. Ihan jos omilla kentällisillä saisivat välillä koittaa, niin saatettaisiin voittaa. Runosuolikin puhkesi tuossa...

Nyyhnyyh...
 

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Tämäkin ketju ylös, kun itkettää tämä Jokipokien taaperrus :)

Ei sitten onnistu ei mikään! Taitaa tämä kausi olla nyt tässä, kun sarjajohto on enää vaivaiset 5 pojoa ja me hävittiin putkeen kaksi peliä! Voivoi...
 

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
Tämäkin ketju ylös, kun itkettää tämä Jokipokien taaperrus :)

Ei sitten onnistu ei mikään! Taitaa tämä kausi olla nyt tässä, kun sarjajohto on enää vaivaiset 5 pojoa ja me hävittiin putkeen kaksi peliä! Voivoi...
Vaikka ollaan sarkastisia niin tosiasia on, että yv peli on pers..tä. Vois tuota vähän treenata ja miettiä muutakin kuvioo mitä nyt ollaan nähty. Vai onko tuo edes mikään kuvio.
 
"Välillä tekisi mieli kyseenalaistaa Sport-pelaajien älykkyys. Ajoittain osa pelaajista vaikuttaa suoraan sanoen tyhmiltä." - Nimim. mendieta Jatkoajalla

jaska47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo, ihan hyvä nostaa tämäkin ketju taas ajan tasalle. Nyt on nimittäin se otollinen aika todeta. että tässä se tämä kausi oli. On ollut todella hienoa katsella Jokipoikien menestystä
 
Kuunnellaan, sanoi sokea mummo, kun pornoleffan Sohosta osti!

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tuttu kevät on tulossa Joensuuhun! Tappioputkessa mennään kohti loistavasti suunniteltua karnevaaliottelua! Ekaa huhua maksamattomista palkoista odotellessa :)

Äkkiä muuttuu fiilikset Joensuussakin. Ja pakitkin loppuu shaatana!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Häviäminen Titaaneille on kieltämättä merkki siitä, että ihan kaikki ei ole parhaassa mahdollisessa kuosissa. Mutta ehkä kyse on vaan ovelasta juonesta: vastaveto niille huhuille, joiden mukaan Jokipoikia tullaan kuppaamaan isojen toimesta. Eli kunhan siirtotakaraja umpeutuu, saavat pelaajat taas pelata omalla tasollaan :-)
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Urheiluruudussa oli siis juttua Jokipojista muutama päivä sitten ja tavallaan seura sai julkisuutta eilenkin. Tosin tässä tapauksessa oli ihan ok, ettei nimeä mainittu, sillä puhetta oli palkkaturvasta. YLEn sivuilta löytyy lista seuroista:

Palkkaturvahakemuksia vuonna 2008

Oulun Edustusjalkapallo, 5 hakemusta
FC Oulun Pallo
Atlantis FC Edustus ry, 5 hakemusta
FC Viikingit ry
Oulun Palloseura
Vaasan Kiisto ry
Pussihukat PUHU Ry, 11 hakemusta
Lappeenrannan NMKY, 4 hakemusta
Muuramen Lentopallo ry
Joensuun Prihat, 5 hakemusta
Joensuun Kiekko ry, 3 hakemusta
HC Kirkkonummen Salamat Oy, 24 hakemusta
Hermes Hockey Team (konkurssissa)
Jyväskylän Kiri, 2 hakemusta
Oulun Lippo
En tiedä, millä periodilla nuo pyörivät, mutta voisi kuvitella että viime kausi on huomioitu tässä 2008-listauksessa. Eli huhut vuosi sitten eivät olleet ihan tuulesta temmattuja.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Eli huhut vuosi sitten eivät olleet ihan tuulesta temmattuja.
Ei ne ollutkaan enään pelkkiä huhuja. Tulipahan pohjaa julki meidänkin kirjoituksille :)

Se oli viime kaudella. Nyt asiat on paremmin- sen kertoo jo peliesitykset.

Voisin melkein arvata nuo kolmehakemusta jättänyttä, mutta eipä moiselle ole enään tarvetta.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Urheiluruudussa oli siis juttua Jokipojista muutama päivä sitten ja tavallaan seura sai julkisuutta eilenkin. Tosin tässä tapauksessa oli ihan ok, ettei nimeä mainittu, sillä puhetta oli palkkaturvasta..

En tiedä, millä periodilla nuo pyörivät, mutta voisi kuvitella että viime kausi on huomioitu tässä 2008-listauksessa. Eli huhut vuosi sitten eivät olleet ihan tuulesta temmattuja.
Joo, kyllähän nuo viime kauden päätteeksi tuli, joten eipä siinä liene viivettä sen kummemmin. Huhut esitettiinkin faktana ja tämä näkyi myös pelillisesti viime keväänä.

No, onneksi nämä ovat nyt takana ja tämä kausi on mennyt taloudellisesti(kin) paremmin, joten tätä vaaraa ei pitäisi olla. Lisäksi linja lienee ollut maltillisempi rahan käytön suhteen.. Mielenkiinnolla tässä vaan odottaa sitä, mikä tilanne on sitten kun kausi on kokonaan taputeltu. Tuleeko jopa plusmerkkistä saldoa ja paljonko? Pleijareista tullee rahnaa kuitenkin mukavasti, ainakin kahden pelin verran.
 
..SILLE!

Viljuri

Jäsen
Pystyn valitettavasti hyvin kuvittelemaan sellaisenkin tilanteen, jossa seuran ja pelaajien välisiin sopimuksiin liitetyt piste- ja muut bonukset saattaisivat nykyisen sarjatilanteen huomioiden kääntää seuran talouden tappiolle, sillä yleisömäärät eivät heti kauden alusta, puhummattakaan ottelutapahtuman oheistuotoista, nousseet ihan yksi yhteen urheilullisen puolen menestyksen kanssa.

Juuri missään seurassahan laskentatoimen erityisosaamista ei ole asetettu siihen rooliin, mihin julkiset lausunnot viittavat, itse asiassa tilanne on edelleen päinvastoin, sillä lähes kaikki Mestiksen/SM-liiigan seurat uppoaisivat kuin kivet Mariaanien hautaan, jos kaikki yhtiön tai seuran käytännöt noudattaisivat normaaleja yritystoiminnan pelisääntöjä. Tilanne on mielenkiintoinen erityisesti siihen verrattuna, että miten paljon lajin parissa toimivat lobbaavat päättäjien ja julkisen sanan suuntaan puhdasta "liirumlaarumia".

Nyt on korostettava kuitenkin sitä, ettei tilanne millään muotoa voi edes teoriassa olla yhtä huono kuin viime kaudella, sillä tärkein yksittäinen luottamusta ja uskottavuutta luova kehittämistoimenpide on saatu vietyä jo eteenpäin, ts. seurassa on ainakin yksi selkeästi omalla naamallaan vastuupositiossa oleva henkilö, vaikka kuluva kausi onkin vielä sekamuotoinen yhdistyksen ja osakeyhtiön hoitaessa hommia ns. yhdessä, kuten PJ Jormakka on julkisuuteen lausunut.

Toimitusjohtajan paras piirre on siinä, että tämä voidaan vapauttaa tehtävistään, jos hallituksen luottamus menee. Ei enää mitään näennäistoimintaa, vaan toivottavasti selkeämmällä konseptilla eteenpäin.

Kaikki julkisuudessa olleet merkit eivät ole olleet hyviä, mutta on siellä joukossa jotakin positiivistakin. Salatieteestä ei ehkä sittenkään voida puhua, vaikka seuraihmiset kokevatkin usein ainoaksi mahdollisuudekseen laskea savuverhoja hernerokkasumuun, kun siis ovat oman käsityksensä mukaan ohjaamassa mukavuuslipun alla olevia kippojaan kapeille väylille vailla erityisempiä lain tarkoittamia luotsipalveluja.
 
Viimeksi muokattu:

Warre

Jäsen
Avot.

SaPKolle kärsitty tappio oli ihan pikkujuttu verrattuna siihen, mitä shittii tässä taas on luvassa:

Verovirasto on laittanut Joensuun Kiekko Ry:n protestilistalle mitättömästä +100k€ velasta. Jep jep…

Linkki taloussanomien protestilistalle alla

Protestilista

Sanattomaksi vetää, v**tu
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
114.950€ verottajalle näyttäisi olevan listalla.

Olkoonkin, että nämä ovat kutakuinkin jokakeväisiä ongelmia, niin aika puun takaa tuli tällä kertaa. Ei siltikään voi ymmärtää mitä siellä puuhastellaan. Miten tuollaisella menestyksellä, yleisömäärillä ja budjettirakenteella voidaan kusta hommat?

Ihan pienestä summasta tai helposta hoidettavasta ei puhuta, sillä kyse on noin viidesosasta koko seuran vuotuista budjettia.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Strawberry

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Verovirasto on laittanut Joensuun Kiekko Ry:n protestilistalle mitättömästä +100k€ velasta. Jep jep…
Mitenkäs Joensuussa olikaan seuran organisaation rakenne? Muistanko väärin, että Jokipoikien edustusjoukkuetta oltaisiin oltu yhtiöittämässä osakeyhtiöksi vai kuuluuko Jokipoikien edustusjoukkue edelleen tämän Joensuun Kiekko ry:n alaisuuteen? No oli miten oli niin vaikka edustusjoukkue toimisikin osakeyhtiönä niin liiton kanta lienee se, että jos emoseura (ry) menee konkurssiin niin edustusjoukkueelta menisi myös siinä tapauksessa sarjapaikka. No toivottavasti Joensuussa nyt ei ainakaan mitään konkurssia ole tulossa, sillä jos Jokipojat vielä lähtisi sarjassa niin mestiksessähän ei kohta olisi enää muita kuin liigaporukoiden farmijoukkueita.

Eihän tämä nyt taas sarjan kannalta hyvältä näytä. Jokipojilla protestilistalla 114.950 euron verovelat ja Titaaneilla tuomio maksaa maa- ja metsätalousministeriölle reilut 230.000 euroa.
 

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Vastahan seuran edustaja jossain haastattelussa sanoi, että raha-asiat ovat jotakuinkin hallussa. Velkaa on, mutta maksut hoidossa... Mälläämiseen ei ole kuulemma varaa. Eipä näytä olevan ei...

Nyt pikkasen kyllä vi7u77aa tällainen tieto. Onko uskottavuutta seuralla enää, vaikka sen on jotenkuten puheillaan palauttanut välillä???

Lisäys:

Seuran rakenteesta sen verran, että Joensuun Kiekko ry (puheenjohtaja Jussi Jormakka) on seuran edustuksen taustalla oleva yhdistys. HokiJoki oy, vai Jokihokikosennytoli, (toimitusjohtaja Aki Lindroos) on osakeyhtiö joka pyörittää edustusjoukkuetta, ja oliko vielä A-junnutkin, en ole varma tästä. Jos yhdistys menee konkkaan, enpäs osaa sanoa mitä tapahtuu osakeyhtiölle ja sitä kautta edustuskiekkoilulle... vastatkaa joku joka tietää.
 
Viimeksi muokattu:

Strawberry

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos yhdistys menee konkkaan, enpäs osaa sanoa mitä tapahtuu osakeyhtiölle ja sitä kautta edustuskiekkoilulle... vastatkaa joku joka tietää.
Muistelisin, että Kotkan Titaaneitten tapauksessa, jossa siellä ilmeisesti edustusjoukkue yhtiöitettiin, niin liitosta kerrotiin, että jos ry ei pysty hoitamaan velvotteitaan (metsäkeskukselle 230.000 e) ja menee esim. konkurssiiin niin siinä samalla lähtee sarjapaikka alta myös seuran edustusjoukkueelta oli kyseessä sitten Oy tai Ry.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Vastahan seuran edustaja jossain haastattelussa sanoi, että raha-asiat ovat jotakuinkin hallussa. Velkaa on, mutta maksut hoidossa... Mälläämiseen ei ole kuulemma varaa. Eipä näytä olevan ei...
Tunnustettuhan se on, että velkaa on ja järjestelyjen mukaan niitä lyhennetään. Toivottavasti kyseessä on näiden velkojen lyhennykset. Silloin se tarkottaisi sitä, että homma on kussut aiemmin - nyt on pullat jollain lailla paremmin uunissa ja järjestelyjen kautta velkaa lyhennetään jollakin aikajänteellä.

Eli, taustahommia nyt kuntoon aikajaksolla ~3-5 vuotta ja sitten voidaan uskottavasti mennä eteenpäin ajatellen mahdollisia liigapuheita ym.

Tälle vuodelle kassavirta lienee ja ainakin luulisi olevan positiivinen ja menossa muutenkin oikeaan suuntaan (taloudellisesti ja pelillisesti).

Seura voisi tosin tässä kohtaa ottaa härkää sarvista kunnolla ja tulla julkisuuteen omien suunnitelmiensa kanssa ja kertoa tälle kaikelle faktallisen, uskottavan ja totuudenmukaisen selityksen.
 
..SILLE!

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Kyseessä on siis aiemmin syntyneet velat, ei suinkaan tällä kaudella.

Eihän tämä nyt siltikään mitenkään mieltäylentävää luettavaa ole, mutten voi mitenkään uskoa, että tämä tuli seuralle yllätyksenä. Toivotaan, että homma on hanskassa.

Paikallislehti voisi vaikka kilauttaa asian tiimoilta haastatellen Jormakalle niin saataisiin sitä tietoa?
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Joo, Joensuun EDUSTUSjääkiekko Ry on yhdistys mikä omistaa pelaajien oikeudet ym. HokiJoki Oy pyörittää taloutta sen ympärillä. Se, mikä tämä Joensuun Jääkiekko Ry on, siitä minulla ei ole tietoa. Eikä sen liiemmin HokiJoki Oy:n omistuspohjastakaan, koska osakkeitahan myytiin ns. "kavereille".
 
Eli lyhyesti HAISTA VITTU. Olet todellinen kusipää -nimeltämainitsematon Jukurifani allekirjoittaneesta yksityisviestissä :D

Viljuri

Jäsen
Puheenjohtaja Jormakka kertoili Karjalaisessa juuri pari viikkoa sitten, että seuran (r.y:n) velkoja hoidetaan suunnitelman mukaisesti.

Ilmeisesti jonkinlainen suunnitelma verovelkojen lyhentämiseksi yhdistyksellä on ollut voimassa, sillä tuskinpa verovelka on syntynyt pelkästään edellisellä tilikaudella ja/tai kuluvan verovuoden aikana maksuunpantavista suoritteista. Sitten on neuvoteltava uusi suunnitelma, jos kysymyksessä ei ole pelkästään ns. tekninen/inhimillinen virhe suunnitelman noudattamisessa. Sinällään en oikein usko sitä, ja olisi tietysti mielenkiintoista katsoa, että miten julkiselta puolelta mahdollinen palkkaturvan takaisinperintä ja/tai eläkepuoli on meneillään...

Ikävä asia, eikä rakenna uskottavuutta. Jormakan ja kumppaneiden yhdistyksen hallituksessa olisi syytä turvautua rehellisyyteen vaihteeksi, niin asiat saattaisivat mennä eteenkinpäin.

EDIT: Hä, Onko sitten kyseessä joko junioripuoli tai nämä vanhemmat, vuonna 2001(?) tiensä päähän tulleet viritykset?
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Joo, Joensuun EDUSTUSjääkiekko Ry on yhdistys mikä omistaa pelaajien oikeudet ym.
Sellaista yhdistystä kuin Joensuun Edustusjääkiekko ry ei ole olemassakaan. Jokipoikien edustusjoukkueen ja A-nuorten taustalla oleva yhdistys on juurikin tämä sama vuonna 2001 (eli konkurssin jälkeen) perustettu Joensuun Kiekko ry, jolta Verohallinto kaipaa nyt tuota 114 950 euron summaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy