No niin, tänään sitten mennään. Toivottavasti tv-tuotanto on hereillä ja Gigi Buffonin kansallislaulanta näytetään kokonaisuudessaan.

Italia on tainnut voittaa EM-turnauksen avauspelinsä viimeksi vuonna 2000, joten siinä valossa ennusmerkit eivät ole mitenkään lupaavat. Vieläpä Belgian tähtisikermä vastassa.

Kuitenkin tässä kisojen alettua on omakin luottamus alkanut kohoamaan - Conte on kova valmentaja ja saanee ukot painamaan duunia joukkueena. On se ennenkin nähty, kuinka tahto vie ja huipputaito vikisee. Ja onhan siellä jumalauta ne neljä tähteä logossa, joten ei siellä nöyristellä tarvitse.

Faarao painaa maalin, mikäli pääsee kentälle.
 
Viimeksi muokattu:
My women were bespoke, just like my suits. Double breasted. Always.

Ralph

Jäsen
Football-Italia arvioi, että Azzurri aloittaa tänään seuraavalla miehityksellä:

---------------------- Eder --------------------- Pelle --------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
--- Darmian ---- Giaccherini --- De Rossi --- Parolo ---- Candreva ---
-------------------------------------------------------------------------------------
--------------- Chiellini --------- Bonucci --------- Barzagli -----------------
-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------- Buffon -------------------------------------
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
UEFAn sivuilta pari hauskaa knoppia.
-Italia kohtasi Belgian viimeksi arvo-ottelussa vuonna 2000 ja päihitti silloiset kisaisännät 2-0.
-Molempien nykyisten joukkueiden valmentajat pelasivat tuossa ottelussa.
-Belgia on viimeksi voittanut italian arvo-ottelussa 44 vuotta sitten.

Olen parista viimekisoista viisastunut sen verran että tiedän pysyä kaukana jatkoajasta pelin aikana, kun juuri italian peleihin se palstan alhaisin kasti ryömii esiin valittamaan joka asiasta. Jos/kun Azzurri menee johtoon niin silloin voin ehkä käydä vilkaisemassa kun silloin sille itkulle pystyy nauramaan:)
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld
Filmaus, liimatukat ja catenaccio ekaan viiteen minuuttiin?

IRL-SWE perusteella ei tässä lohkossa ole kovin helppoja pelejä tulossa. Tuollainen fyysinen tsemppifutis on usein ollut Italialle myrkkyä.
 
My women were bespoke, just like my suits. Double breasted. Always.

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Iän myötä penkkiurheilulle on kokoajan vähemmän aikaa ja tunnesiteet joukkueisiin viilenevät ja lapsuuden idolien eläköityminen edesauttaa tätä, mutta kyllä näin arvokisoissa huomaa että perhosia on vatsassa kun suuri ja mahtava Italia on aloittamassa urakkansa. Keskikentältä puuttuu PALJON osaamista mutta Italia osaa yllättää. Forza Azzurri!
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo
Tyylikäs tuo Italian valkoinen pelipaita.
 
Ei muuta toivoa, kuin käydä kontillensa ja alkaa syödä ruohoa, sillä vihreä väri se kaiken ratkaisee!
Ei muuta keinoa, kuin myydä rekka-auto ja ostaa tila Kainuusta, ja toivoa, että halla kaiken viljan veis!

Ralph

Jäsen
Se kuuluisa käsikirjoitus. Sen kirjoitti Antonio Conte ja sitä noudatettiin.

Maalissa Gianluigi Buffon oli oma itsensä. Pääsi yllättävän helpolla, mutta ei sellaisesta kannata harmistua. Puolustuksessa tuttu kolmikko hoiti hommansa tutulla varmuudella. Yhteispeli toimi moiteettomasti, myös keskikenttämiesten kanssa. Leonardo Bonucci johti ja kaverit rinnalla avustivat. Bonucci oli mun papereissa ottelun ykköspelaaja ja olihan se maalisyöttö aika hieno. Sekä Bonuccille että Giorgio Chiellinille keltaiset kortit, se ei ole hyvä asia näin varhaisessa vaiheessa turnausta. Chiellini sai oman korttinsa oman tyhmän virheen jälkeen, Bonuccilla myöhästynyt taklaus.

Keskikentän keskusta ei ihan vakuuttanut, vaikka voitto on aina voitto. Emanuele Giaccherini oli paljon vaikeuksissa, mutta toisaalta teki ottelun ainokaisen ja puolusti Belgian yhden huippupaikan yksinään. Daniele De Rossi ei pystynyt pelaamaan tänään kuin keskikentän keskustykin pitäisi ja vähän tuli Marco Verrattia, Claudio Marchisiota ja erityisesti Andrea Pirloa ikävä. Marco Parololta perusvarma suoritus. De Rossilta toki puolustussuuntaan hyviä liikkeitä, mutta syöttöpeli oli välillä liian vaikeaa. Thiago Motta oli oma itsensä puolustuspelaamissa ottelun lopulla.

Laituripeli kuten osasi odottaa. Antonio Candrevaan luotettiin pallollisesti, Matteo Darmian pelasi varmempaa peliä. Candreva oli laidalla tikissä ja pystyi luomaan tilanteita, mutta ei Darmiankaan omaa rooliaan heikosti täyttänyt. Vaihto Mattia De Sciglioon oli hieman yllätys, mutta ei De Scigliokaan huonosti pelannut.

Hyökkäyskaksikolle en kehuja myöskään anna ja näkisin mielelläni Ruotsia vastaan eri kaksikon. Eder ei uskaltanut pitää palloa vaan jakoi vain nopeita, eikä aina älykkäitä syöttöjä. Graziano Pelle oli terävämpi, mutta ei sellainen hyökkääjä, joka ratkoo Euroopan mestaruuksia. Vaikka pääsi maalin tälläämään.

En siis ollut koko miehistöön tyytyväinen, mutta ei se mitään. Kun puhutaan kokonaisuutena niin tutusti puolustuspelaaminen oli terävää ja yhteispeli oli erinomaista. Hyökkäyspelaaminen näillä pelaamilla oli odotetun ailahtelevaa, mutta onneksi hyökkäyseen on laittaa vaikka Ciro Immobile ja Simone Zaza seuraavan peliin. Immobilelta ei siis merkittävää pelaamista tuossa vartissa, jona pelasi puolustuspelaamisessa.

Muuten pitäisin saman aloituskokoonpanon seuraavassa pelissä, mutta hyökkääjät uusiksi. Perjantaina vastassa siis Ruotsi. Paperilla alkulohkossa Italian vastustaja heikkenee aina edellisestä.

Kolme tähteä Bonuccille, kaksi tähteä Candrevalle ja yksi tähti maalin myötä Giaccherinille.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Belgia kisojen kovin häviäjä tähän asti. Ja Ukrainalla oli lähempänä tehdä maalin saksan verkkoon kuin paljon tasokkaampi Belgia Italian.
Keskikentällä menetettiin pari kertaa täysin turhaan joista otettiin kortit mutta vastapainoksi hyviä paikkoja lisämaaleihin oli lukuisia. Parannettavaa jäi mutta tää oli vasta eka matsi.
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eiköhän tänään nähty aika selvästi, mikä ero on futikseen suurmaalla, jolla on pitkän historian ja kulttuurin muokkaama oma peli-identiteetti ja tähdenlennolla, jolla on keskinkertainen taktiikka.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen
^^^

Jätkällä oli tuo valmiina?

Ensimmäisestä matsista voitto ei ole mitään peruskauraa. Ihan lupauksia herättävä aloitus Ralphin esille nostamista puutteista huolimatta. Ja ihan kuumottava ajatus sekin, että siellä on hyökkäyspäähän vielä Insigneä, Zazaa ja SES tottakai.

Mutta älkää nyt vaan vahingossakaan lohkoa voita, tulee meinaan kivikkoinen jatkopolku.
 
My women were bespoke, just like my suits. Double breasted. Always.

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Belgialle mukava näyttää kaapinpaikka. Käsittämättömän ylihypetetty joukkue.
Italialta muutenkin suht vakuuttava esitys, Bonucci ja Candreva etunenässä. Tästä on hyvä jatkaa Ruotsin kaatoon perjantaina!
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Oli kyllä hyvä matsi ja Conte sai otettua joukkueesta hyvin potentiaalin irti. Keskikentällä kun ei maestroa nyt löydy niin Bonucci paikkaa, mikä syöttö... fantastico!
Samoin oli nätisti harjoiteltu kuvio missä hyökki pisti ykkösellä pallon nopeasti laitaan, Candreva sitten kipitti rakentamaan monta paikkaa. Tätä Verthongen eikä Belgia saanut millään kuriin. Eder oli melkoinen turhake ja vaihdosta tullut Immobile oli yllättävänkin pirteä. Saihan Ciro hyvän paikankin mutta nenä sai kiinni. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Forza azzurri!

Bélgica vs Italia 0-2 - Gol de Giaccherini | 13/06/2016 - YouTube
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Minun mielestä Pelle oli hyvä. Ensimmäisellä puoliajalla varsinkin voitti kukkupalloja omille hyvällä tahdilla, muutama todella hyvä hyökkäyksen aihio kuivui vähän pitkäksi menneeseen syöttöön. Melkein heti Italian maalin jälkeen olisi tosi maali pitänyt puskea. Kokonaisuutena positiivinen yllätys ainakin minulle.

Toisella jaksolla Belgia sai paikkansa Italian huonoista ja helpoista syöttövirheistä jossain kentän osa-alueella. Ne pitää ehdottomasti Italian saada jatkossa pois. Rakentamalla vastustajan on vaikea tuolta aukkoja saada.

Monestakos keltaisesta saa pelikiellon? Jos kahdesta niin melkein kannattaisi Bonuccin ja Chiellinin se taktinen ottaa seuraavassa jos peli ratkennut Italialle.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
2-0 voitto oli eilen se tärkein ja mieleenpainuvin asia teille faneille. Ja olihan ne maalit komeita. Mutta kyllähän italian puolustajille tuli monta harhasyöttöä ja ihmeellisiä syöttövalintoja eilisen pelin aikana. Ja nimenomaan puolustajille. Ei kovin vakuuttavaa kuvaa siinä mielessä Italia kyllä jättänyt, että kovin virhealttiilta vaikutti kehuttu puolustus eikä Belgia edes prässännyt kovaa. Mutta noin muuten pirteä esitys toki ja jatkopaikka lienee jo varma eilisen voiton myötä, joten hyvillä mielin voitte mennä eteenpäin kohti viikonloppua. Buffon on pelkkää karismaa koko mies.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Mutta kyllähän italian puolustajille tuli monta harhasyöttöä ja ihmeellisiä syöttövalintoja eilisen pelin aikana. Ja nimenomaan puolustajille. Ei kovin vakuuttavaa kuvaa siinä mielessä Italia kyllä jättänyt, että kovin virhealttiilta vaikutti kehuttu puolustus eikä Belgia edes prässännyt kovaa.
Puolustussuuntaan se on kivikova mutta tosiaan käsittämättömiä pallonmenetyksiä ylhäällä tuli liikaa. Niistä on päästävä äkkiä eroon tai jo Zlatan palauttaa maanpinnalle seuraavassa pelissä.
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Työteliäs ja hyvin organisoitu joukkue. Lähden mukaan bandwagoniin sillä Conten porukka edustaa juuri sellaisia futiksellisia arvoja joita arvostan. Eilen ansaittu voitto.

Vaikkakin pallonmenetyksiä tuli niin potentiaalisia puhkomistilanteitakin joukkue järjesti ihan puolihuolimattomasti. Syöttölinjat oli usein avoinna moneen eri suuntaan ja siirrot edistivät peliä. Lisäksi, kuten selostaja Härkönenkin ilmaisi, joukkue tuntui tunnistavan ne hetket jolloinka lähdetää kollektiiviseen prässiin ja samaten ne tietyt hetket jolloin jäädään iskuetäisyydelle mutta ei mennä iholle liikaa.
 
The more I see, the less I know for sure. -John Lennon

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän tänään nähty aika selvästi, mikä ero on futikseen suurmaalla, jolla on pitkän historian ja kulttuurin muokkaama oma peli-identiteetti ja tähdenlennolla, jolla on keskinkertainen taktiikka.
Italialla on muuten melko surkeahko historia EM-kisoissa suurmaaksi.

EM-kisat
 • 1960: Ei osallistunut
 • 1964: Ei selviytynyt karsinnoista
 • 1968: Euroopan mestaruus
 • 1972: Ei selviytynyt karsinnoista
 • 1976: Ei selviytynyt karsinnoista
 • 1980: 4. sija
 • 1984: Ei selviytynyt karsinnoista
 • 1988: Välierät
 • 1992: Ei selviytynyt karsinnoista
 • 1996: 1. kierros
 • 2000: Hopeaa
 • 2004: 1. kierros
 • 2008: Puolivälierät
 • 2012: Hopeaa
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, K-Espoo, Gennaro Gattuso, Sir Bobby Robson
Puolustussuuntaan se on kivikova mutta tosiaan käsittämättömiä pallonmenetyksiä ylhäällä tuli liikaa. Niistä on päästävä äkkiä eroon tai jo Zlatan palauttaa maanpinnalle seuraavassa pelissä.
Tästä samasta piti tulla kirjoittamaan. Hyvä, vakuuttava esitys eilen. Kyllähän sen jo kansallislaulujen aikaan näki, kuinka syttyneitä italot olivat peliin. Contesta tai tahdosta ei tule jäämään mitään kiinni. Toivottavasti materiaalikin kestää venymisen vielä, näin toivotaan. Ps. Pellen tukka ansaitsisi enemmän huomiota, liikkuuko se edes ollenkaan?
 
“Joelinton is the worst brazilian since Stevie Wonder shaved his wife’s pussy.”

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Ps. Pellen tukka ansaitsisi enemmän huomiota, liikkuuko se edes ollenkaan?
Ei kyllä varmasti liiku. Täyttä tavaraa. Illalla hotellilla tärpättiä vatiin ja liottelemaan tukkaa irti. Sitä mietin, että jos pusku ei osu ihan puhtaasti otsaan vaan menee enemmän päälaelle niin tuleehan tuosta hirveitä virhepomppuja kun pallo lähtee jakauksen kulmasta ihan minne sattuu.
 
I would prefer not to
- Bartleby

Ralph

Jäsen
Italialla on muuten melko surkeahko historia EM-kisoissa suurmaaksi.
Mitalitaulukossa viidentenä ja välierien määrissä mitattuna jaetulla kolmannella sijalla. Aika surkea historia tosiaan, kun ei ole kärjessä?

Jos Italia ei ole jalkapallon suurmaa, niin aika pieni on suurmaiden määrä maailmassa. Brasilia ja Saksako niitä on kahdestaan vai?
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Ainoa EM-mestaruus jostakin Englannin MM-kullan ajalta.
Itsehän kirjoitit historiasta, etkä lähihistoriasta. Toisaalta jos katsotaan vain 2010-lukua, niin Italia on Espanjan ohella ainoa, joka on finaaleihin yltänyt. Kyllä Italia on suurmaa jalkapallossa.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy