Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 146 962
  • 5 510

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Viestin lähetti Ässä-fani
Voi vain kuvitella millainen tunnelma on silloin kun Ässät pelasi mestaruudesta -79.

Tai silloin kun Ässät voitti mestaruuden -78 ;)

Tunnelma riippuu aika paljon vastustajasta, jos vastassa on Lukko, HIFK, Jokerit tai TPS, niin silloin on yleensä yleisöäkin enemmän ja tietenkin tunnelma korkealla. Jos taas vastassa on esim. Pelicans tai Jyp, niin yleisöä ei välttämättä ole paljon, eikä tunnelmaakaan. Mutta kun yleisöä on paljon, niin varmasti Isomäki on vastustajalle todella paha paikka ja varsinkin seisomakatsomossa kannustus on todella kovaa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti dude
Ulkopuolisena voin sanoa, että kyllä Isomäen maine jonain hornankattilana on nykyaikaina aivan liioiteltu ilmiö. En tiedä miten on Lukko-peleissä, mutta inttiaikana kävin muutamassa Ässien peleissä ja aika mitäänsanomatonta oli.

Hienoa että saamme mielipiteitä myös ulkopuolelta. Tunnelma on hyvin monipuolinen asia. Tottakai myös Suomen (todennäköisesti) ainoassa kirkossa jossa on kaukalo on ns. hiljaista tunnelmaa...

Vakavasti ottaen, on tässä tullut kierreltyä Suomessa lähes jokainen halli ja ainoastaan parissa muussa on ollut samanlainen tunnelma kuin Isomäessä parhaimmillaan. Tampereella parista bussilastista Porilaisia on lähtenyt enemmän ääntä kuin loppuhallista Tunnelma myös riippuu paljon sekä vastustajasta että ottelusta, Ilves tai Jyppi yms. eivät varmasti saa samanlaista tunnelmaa meillä aikaiseksi kuin lukko, TPS tai pääkaupungin joukkueet.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Heh.. Korkki pysyy asialinjalla.

Oliko tämän keskustelun aihe Hakametsän tunnelma ja onko Hakametsää koskaan hehkutettu miksikään hornankattilaksi? Minä annoin vain ulkopuolisen mielipiteen Porin hallista. Anteeksi.

Osa Hakametsän legendaarisuutta on aikanaan ollut keskimääräistä asiantuntevampi yleisö, joka jatkuvan mölyämisen sijasta keskittyy itse pelin seuraamiseen ja virheiden löytämiseen niin omien kuin vastustajien tekemisistä.

Olin muuten katsomassa mm. Ässät-HIFK-ottelua.

EDIT: Tiettävästi maailman ainoa kirkkona käytetty jäähalli on Montreal Forum, jossa haudan lepoon siunattiin legendaarinen Howie Morenz. Tiettävästi Montrealin arkkipiispalla oli kaapunsa alla Habs-paita.
 
Viimeksi muokattu:

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Minäkin häiriköin

Annetaan nyt palaa vielä toinenkin ulkopuolisen näkemys. Itse näin viime kaudella vain yhden Ässien kotipelin, sen ensimmäisen Ässät - Blues -pelin, joka päättyi Ässien kolmannen erän nousun jälkeen tasan. Aiemmilla kausilla olen myös nähnyt Ässien ja Bluesin kohtaamisia. En siis ole nähnyt Ässien pelejä muita kuin Bluesia vastaan, mutta toisaalta en ole muillakaan liigapaikkakunnilla nähnyt juuri kuin Bluesin pelejä, joten sinänsä otokseni on ainakin tasapuolinen. Näin viime kaudella kuitenkin ainakin yhden kotipelin jokaiselta liigajoukkueelta.

Sanoisin, että Isonmäen tunnelma ei ole sen kummempi kuin muuallakaan. Ei liigan huonoin, mutta ei kyllä paraskaan. Minun kokemukseni perusteella parhaat tunnelmat löytyvät Helsingin vanhasta hallista, jossa ainakin yhdessä Bluesin pelissä on ollut niin kuuma tunnelma, että jää ei sitä kestänyt, ja Jyväskylästä jonka seisomakatsomo pitää aika ajoin hyvää meteliä.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Omien kokemuksien perusteella kommentoisin tunnelmasta, että se on todella paljon pelistä ja etenkin päivästä kiinni. Jossain arkipelissä esim. Pelicansia vastaan tunnelmaa pitävät yllä vain fanikatsomon 13 vuotiaat rumputytöt, mutta lauantain tuiteri peleissä alkaa meisninkiä jo löytymään muiltakin. Jos näin karkeasti yleistetään.

Hornankattila fiilistä en ole viime vuosina oikeastaan havainnut, tämä termi juontaa enemmänkin juurensa aikaan jolloin seisomakatsomoita oli yli puolet hallista ja Java & co. vielä pelasivat.

Eli en lähtisi väittämään, että Porissa olisi sen parempi tunnelma kuin missään muualla, no tietenkin Elysée ja Äijänsuo nyt jää jalkoihin milloin vain.
 

Corbucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Re: Re: Isomäen Tunnelma

Viestin lähetti Dan O'Connell
Tai silloin kun Ässät voitti mestaruuden -78 ;)

Niinnoh...Tuotahan minä juuri tarkoitin. Muisti vaan pettää vuodella silloin tällöin, vaikka ei saisi näissä asioissa.

Kun "espoonmies" sanoit että Ässät-Blues ottelussa ei ollut tunnelmaa sen kummemmin, mutta Hifk-Blues ottelussa jää suli ym., niin muista että Hifk-Blues oli paikallis kamppailu, mutta kuitenkaan et ole tainnut käydä Ässien koti pelissä silloin kun on Lukko vastassa?
 

JanJ

Jäsen
Isomäen tunnelma on nykyään aika epätasainen ilmiö. Parhaimmillaan fantastista, Pelicans-JYP-Blues-SaiPa-Ilves matsit ovat taas useimmiten hemmetin hiljaisia tapahtumia pienen yleisön edessä.

Kulta-aika oli kun paronit Arto ja Arto hoitivat tiukat matsit kotiin. Silloin oli varmasti yksi Suomen parhaista halleista tunnelman puolesta.

Nykyään Helsingissä asuvana käyn IFK:n kotimatsit, ja siellä on ihan sama juttu. Tunnelmaa on pelin alussa hieman, sitten alkaa Pena-huudot ja lopussa onkin jo aika hiljaista. Menestys tuo tunnelmaa, sehän on selvä. Niin Porissa kuin Helsingissäkin.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Re: Re: Isomäen Tunnelma

Viestin lähetti Ässä-fani
Kun "espoonmies" sanoit että Ässät-Blues ottelussa ei ollut tunnelmaa sen kummemmin, mutta Hifk-Blues ottelussa jää suli ym., niin muista että Hifk-Blues oli paikallis kamppailu, mutta kuitenkaan et ole tainnut käydä Ässien koti pelissä silloin kun on Lukko vastassa?

Niinhän minä kirjoitin. Sanoin aika selvästi, että olen nähnyt kaikkien joukkueiden kotimatseja Bluesia vastaan, mutta en juuri muita vastaan. Toki paikallismatseissa on yleensä parempi tunnelma kun paikalla on enemmän vierasjoukkueen kannattajia. Näin on myös meillä Espoossa. Tuo jäänsulaminen oli sinänsä ihan heitto, että se jäähän suli jo alkulämmittelyssä ja pelikin peruutettiin, joten tunnelmaa sinne ei ehtinyt kehittyä. Pointtini oli kuitenkin se, ettei Porissa ole sen kummempi tunnelma kuin muuallakaan. Ei ainakaan niissä peleissä missä olen ollut paikalla.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Viestin lähetti Ässä-fani
Ajattelin että tässä ketjussa voisi puhua Porin Isomäen tunnelmasta.

Omasta mielestäni parempaa tunnelmaa ei löydy koko suomen maasta, edellyttäen tietysti että hallissa on väkeä. Jos porukkaa on vähänkin yli 3600 niin tunnelma alkaa olla jo kohtuullista, mutta sitten kun yleisöä rupeaa olemaan sellaset 4500 niin puhutaan jo huippuluokan tunnelmasta. 6500 ihmistä kun änkee halliin niin ilmassa on jo maagista tunnelmaa, ja katto meinaa räjähtää irti kun Ässät tekee maalin. Voi vain kuvitella millainen tunnelma on silloin kun Ässät pelasi mestaruudesta -79.

Mutta millainen on Isomäen tunnelma muiden mielestä?

Tunnelma riippuu jokseenkin menestyksestä. Sanoisin, että 90-luvun puolivälin jälkeen on ollut heikompaa. Toki en ole ollut katsomassa kuin Lukko-pelejä. Silloin kun oli vielä se wanha kunnon seisomakatsomo teidän ladossa oli ihan hullua, mutta nykyisin on aika hiljaista ollut (kyllä, jopa SE maaginen P.Peltosen ratkaisema peli -> olin vissiin liian kaukana päätykatsomossa).

Olihan Raumallakin meteliä kolme-neljä kautta sitten kun Tihonov oli vielä remmissä. Silloin se touhu meni hiukan ylikin kun jäälle alkoi sataa joka pelissä jotain hiekkakindereitä ja tikkoja. Jos Ässät pärjää ensi kaudella niin varmasti Isomäki on liigan pahimpia paikkoja, mutta jossei niin...

Eihän siellä pohjoisessa tietenkään parempi tunnelma ole kuin täällä etelän lämmössä. Se on ihan fakta. ;-)
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Jytinää Kattilaan!!

Kyllä asia on mielestäni niin, että tunnelman halliin luo monet eri tekijät. Musiikki on tärkeä osa kokonaisuudesta. Vaihtoehdot: Nova/Kiss Fm tyylistä mitäänsanomatonta listapoppia, johon on vip ym. muu "hienostoporukka" on tyytyväinen, ja jolla luodaan peleistä "miellyttävän" ja "kaikille sopivan" perhetapahtuman.

2. Viime vuoden tyyli, joka oli omasta mielestäni aivan anaalista! Jazzia, kantria, 50- luvun rockia, huhhuh! Tunnelmaa en osaa kuvailla, koska mitättömyyttä on niin vaikea sanoin tulkita.

3. Disko/dance ja Hiphop/rap- meininki. En jaksa oikein tähänkään systeemiin uskoa, että pelkästään tällaisena toimisi. Muutama teknobiisi sinne tänne vois kyllä olla ok.

4. Rytinää ja jyskettä! Uusien peliasujenkin takia Ässille sopisi täksi kaudeksi ns. "devil-meininki". Sitä tukemaan sopii täällä jo mainitut Ace of Spades ja Aces High. Muutenkin kovaäänisellä rokilla ja hevillä saataisiin halliin energiaa. Rauman DJ:tä täällä jo ehdittiin syystäkin kehua. Rammsteiniä, Lordia ym..

Eli katsotaan miten musapuli on hoidettu, kun kausi vihdoin ja viimein alkaa! Odotus alkaa jo kyrsimään! Tässä vielä vähän biisilistaani!

Anthrax/Public Enemy: Bring the Noise
Dio: Holy Diver
Iron Maiden: Aces High
Iron Maiden: Bring your Daughter To The Slaughter
Metallica: St. Anger
Metallica: Frantic
Metallica: Wherever I May Roam
Metallica: Enter Sandman
Mötörhead: Aces of Spades(Jäälletulobiisi)
Kotiteollisuus: Jos Sanon
Trio Niskalaukaus: Nyt On Mies!
Trio Niskalaukaus: Rahat ja Henki
Trio Niskalaukaus: Hämmennys ja Viha
Martti Servo ja Napander: Mikä on kun ei taidot riitä(vastustajan jäähybiisi)
W.A.S.P.: I Wanna Be Somebody(maalibiisi!!)
Rammstein: Du Hast
Rammstein: Ich Will
KISS: Lick It Up
KISS: Tears Are Falling( Vaihtoehto vastustajan jäähybiisi)
Deep Purple: Burn
Black Sabbath: N.I.B
Ozzy:No More Tears
Eiköhän rupia riittämään tällä erää!!
 

ruoto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Real Madrid,Skellefteå AIK
Harjoitusotteluissa on musiikki ollut hyvää, ei montaa lässyä biisiä ole kuulunut (paitsi Bonjovi).. Viime ottelussa taisi tulla mm. Rammstein - Du Hast...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ainakin Davosia vastaan oli hyvät valinnat. Toivottavasti sama jytinä jatkuu liigassakin. "Kovien jätkien" musiikki kuuluu Isomäkeen, koska Ässät on täynnä koviä jätkiä. Eiks niin?
 

werty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Espoonmies
Sanoisin, että Isonmäen tunnelma ei ole sen kummempi kuin muuallakaan. Ei liigan huonoin, mutta ei kyllä paraskaan. Minun kokemukseni perusteella parhaat tunnelmat löytyvät Helsingin vanhasta hallista, jossa ainakin yhdessä Bluesin pelissä on ollut niin kuuma tunnelma, että jää ei sitä kestänyt, ja Jyväskylästä jonka seisomakatsomo pitää aika ajoin hyvää meteliä.

Yhdyn täysin rinnoin tähän kirjotukseen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Oon pyöriny reilun kymmenen vuotta katsomoissa niin heitän tähän väliin...
että se on tosiaan vastustajasta paljon kiinni, ehkä viikonpäivästäkin. Lukko, HIFK, Jokerit tai TPS lauantaina on aina sytyttäny Isonmäen areenan.
Ja kaikki riippuu seisomakatsomosta. Tamin kausina 96-98 oli säännöllisesti ihan hyvä meininki ja kivasti porukkaa. Nyt ku ollaan oltu ulkona pleijareista ja pelattu muutama katastrofikausi on tunnelma ollu järkyttävä, johtuen lähinnä puolityhjästä hallista.
Viime vuosina halli on syttyny Sheptakin parista matsista, HIFK-mylläkästä sekä muutamasta Lukko-matsista. Syksyllä ´01 halli oli vielä aika täynnä ku Lukko saapu Poriin, myös tän kauden vikassa pelissä -ekassa tapaus Tähtisen jälkeen- oli tunnelmanpoikasta.

Uskon että ens kaudella yleisö ja tunnelma ovat palaamassa- edellyttäen ehdottomasti että kausi lähtee jotenkuten käyntiin ilman järkyttäviä tappioputkia ja sekasortoisia peliesityksiä. Tietysti jatkopelihin pitäs olla vähän helpompi päästä mutta silti lähdetään siitä että tavoite on niissä oikeissa play-offseissa.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Näitä hyviä biisejä tulee koko ajan mieleen. Hyvä maalibiisi voisi olla MARRS - Pump up the volume... eikä varmasti jäänyt viimeiseksi ehdotukseksi, vaikka eihän näistä nyt mitään hyötyä olekaan ;)
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos suunnattomasti musiikkiuudistuksesta mikä isossamäessä on tapahtunut. Ei enää kappalettakaan Bon Jovia ja minä sentään vietin viikonloppuna kaksi päivää halilla.

Yksi biisiehdoitus: Stratovariuksen Kiss of Judas.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti kapa76
Yksi biisiehdoitus: Stratovariuksen Kiss of Judas.



Ehdottomasti kun Lukko saapuu Poriin...
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Enpä perhana vieköön päässyt yhteenkään SK-turnauspeliin, kun iltavuoro iski just sopivasti. Pistikö kukaan muistiin, mitä biisejä hallissa soi. Olis kiva tietää. Kuulemma aika hyvältä oli kuulostanut. Kiss of Judas olis Lukko pelissä aika hyvä piikki!


Enää 10 päivää...
 

The Rock

Jäsen
The Rock Says:

Kyllähän jääkiekko on raavaiden miesten ja Rock 'n Rollin/Hevin luvattu urheilulaji. Mikä tuntuisi sen paremmalta kuin lauantai-ilta, kaljatuoppi, jääkiekko-ottelu ja mahtava musiikki? Kaikken maailman trancedancekikkeliskokkelikset ja hiphopit pois halleista, niistä eivät tykkää kuin lapset.

Ässien kotipeleistä soitetuista biiseistä minulla ei ole harmainta aavistusta, mutta ajattelin ehdottaa biisejä peleihin soitettaviksi.

Ja lista tulee tässä:

AC/DC - Are You Ready (Biisi soimaan kun vastustaja saa jäähyn tyyliin "Oletko valmis juhlimaan?")
AC/DC - Back In Black
AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap
AC/DC - Hail Caesar
AC/DC - Hard As A Rock
AC/DC - Hells Bells (Biisi soimaan kun Patapakka on tulossa jäälle, halli pimeäksi ja volyymit kaakkoon. Mikä sen mahtavampaa kuin taustalla soiva kirkonkellojen kumahtelu kun Ässät tulevat kaukaloon? Unleash The HELL!)
AC/DC - Highway To Hell
AC/DC - Money Talks (Biisi soitettava ehdottomasti AINA kun Jokerit poistuu tappio niskassa Isomäestä, loistava piikki Hjallikselle)
AC/DC - Sin City
AC/DC - Stiff Upper Lip
AC/DC - The Razor's Edge
AC/DC - Thunderstruck (Toinen vaihtoehto Ässien sisääntulobiisiksi)
AC/DC - You Shook Me All Night Long
Children Of Bodom - Somebody Put Something In My Drink
Danzig - Mother
Deep Purple - Smoke On The Water
Dope - Debonaire
Drowning Pool - Bodies
Drowning Pool - The Game

Emerson, Lake & Palmer - Touch & Go (Sisääntulobiisien ehdoton kuningas Porissa. Kylmät väreet tuottava ja muistoja mieliin tuova kipale)
Filter - Where Do We Go From Here?
Finger Eleven - Slow Chemical
Gary Glitter - Rock 'n Roll PART 2
Gavin Rossdale - Adrenaline

George Thorogood - Bad To The Bone (Loistava jäähybiisi)
Godsmack - I Stand Alone
Hatebreed - I Will Be Heard

Guns 'n Roses - Welcome To The Jungle (Sisääntulobiisi)
Kotiteollisuus - Rakastaa/Ei Rakasta
Lordi - Would You Love A Monsterman?
Marilyn Manson - Beautiful People
Metallica - Enter Sandman
Motörhead - Ace Of Spades
Peter Gabriel - Sledge Hammer
Powerman 5000 - Drop The Bombshell
Rammstein - Du Hast
Rammstein - Feuer Frei
Rammstein - Ich Will
Rammstein - Links 2,3,4
Rammstein - Sonne
Saliva - Bleed For Me
Saliva - King Of My World
Saliva - Superstar
Status Quo - Whatever You Want
Stompin' Tom Connors - The Hockey Song
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Hämmennys Ja Viha
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Minulla On Sanottavaa
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Nyt On Mies!
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Lintu
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Rahat Ja Henki
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Älä Enää Lyö
Velcra - Can't Stop Fighting


Tossa muutama biisi sinne peleihin soitettavaksi. Noilla ainakin saisi tunnelman kohoamaan kivasti.
 
Viimeksi muokattu:

pata13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Lajinsa Viimeiset, Polk High
Re: The Rock Says:

Viestin lähetti The Rock
Emerson, Lake & Palmer - Touch & Go (Sisääntulobiisien ehdoton kuningas Porissa. Kylmät väreet tuottava ja muistoja mieliin tuova kipale)

Korjaan ja viilaan: esittäjänä tässä tietääkseni Emerson, Lake & Powell (eikä Palmer).

Huikea kappale sisääntuloon, kertakaikkiaan.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Meisinkiä kattilaan

Iron Maiden - The Trooper
Iron Maiden - Be Quick or be dead
Iron Maiden - 2 minutes to midnight
Iron Maiden - Aces high
DIO - Holy Diver
Black Sabbath - Paranoid (live-versio)
Verenpisara - Kun uni kuolee
Soilwork - Rejection Role
Soilwork - The Bringer
Soilwork - As we speak
Stratovarius - Kiss of Judas (todellakin Lukko-peliin!)
System of a Down - Chop Suey!
AC/DC - Hells Bells
AC/DC - Are you ready (ylivoiman alkuun tms.)
AC/DC - Black'n Black
AC/DC - Thunderstruck
Metallica - Master of puppets
Metallica - Whom the bells of tools (vaihtoehto sisälletulobiisiksi)
Metallica - Battery
The Hellacopters - Toys and flavours
The Hellacopters - By the grace of god
Scooter - Fire
Audioslave - Cochoise
Amorphis - Black winter day (vastustajan tehdessä maalin)
J.Geils Band - Centrefold
Hurricanes - Get on
Motley Crue - Wild side
QOTSA - No one knows
ELP - Touch and go (luonnollinen valinta sisääntulobiisiksi)
T.R & Niskalaukaus - 62, kuoleman pelko
NHL-Tyyppinen urkunostatus
Gary Glitter part 2
Frederik - Dirlandaa
Kiss - Detroit rock city
Kiss- I Was made for loving you
Kiss- Lick it up
Motörhead - Ace of spades

Sitten mukaan voisi muutaman löysän biisin mukaan iskeä (jotain suomirokkia)...

Edit. Pientä lisäilyä
 
Viimeksi muokattu:

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Onko jotain sähköpostiosoitetta, minne voisi laittaa ehdotuksia noista sisääntulobiiseistä ja muista? Hells Bells tai Goldberg theme olisivat loistavia sisääntulobiisejä, ja tosiaan vielä kun saisi hallin pimeäksi kun patapaidat tulevat jäälle, niin se olis jo huikeeta.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Mahtiankka
Onko jotain sähköpostiosoitetta, minne voisi laittaa ehdotuksia noista sisääntulobiiseistä ja muista?


Eiköhän täältä löytyisi joku naru, josta voisi epätoivoisesti yrittää kiskoa minkä pieni fani vain voi tehdä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Sisääntulobiisit alkavalla kaudella:
Intro: Terminator 2 theme, miksattu.
Robbie Williams - Let me entertain you

Varmaan moni tiesikin jo...
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Enpä usko että toi ex Take That jampan renkutus iskee kovinkaan moneen, ei ainakaan ittelle. Täällä kun itse kukin on peräänkuuluttanut hieman raskaampaa kamaa, niin eiköhän joku keksi valita biisiksi tollasta puppeli poikien plätkytystä. Ei juma!

Paras olisi, kun noista surkeista äänentoistolaitteista kajahtaisi mahtipontinen ja vanha kunnon tatsänkou...
Toi T2 theme on silti ihan kohtuu hyvä, perään sopis kyllä ...vetisti paremmin vaikka gannareiden You Could Be Mine! et sillee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös