Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 147 193
  • 5 510

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Tuota suunnitelmaa kun lukee, niin valtaosa rahasta taitaa mennä nimenomaan noiden uudentilojen rakentamiseen ja se, mikä vanhan saneerauksessa vie rahaa ja paljon on nimenomaan tekniikan uusiminen ja mm. eristysten ja lisääminen yms. Eli tuo suunnitelma ei kauheasti kerro siitä, miten paljon yleisilme jäänpinnasta katsottuna muuttuu... Kyllähän itsekin toivoisi, että katsomoistakin tulisi samalla kertaa hieman siistimmät ja ennen kaikkea yhtenäisemmät (lue; puna-mustat)...

Tosin, jossain eilisessä uutisessa lukikin, että hankkeessa toteutetaan "pääpiirteittäin julkaistua suunnitelmaa"...
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taitaa tosiaan tulla vakituinen tsänttimesta Raumam Bojille. Tulevat sitten pelin jälkeen kehumaan aina palstalle, kuinka pitivät kovempaa meteliä putkasta käsin kuin koko halli.

Kai se putka on tarkoitettu tasaisesti kaikille kusipäille, oli sitten sinikeltainen, punamusta tai minkä muun värinen hyvänsä. Väliaikaisia kiinniottotiloja löytyy esim. jokaisesta kauppakeskuksesta, niin miksei sellaista voisi löytyä myös jäähallista, missä järjestetään suuria yleisötapahtumia ja joka taatusti pitää joskus sisällään sellaista ainesta, joille asiallinen käyttäytyminen on mahdotonta.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuten jo edellä mainittiin on penkit vaihdettava ja vaihdettava nimenomaan punamustiin kuten A-ja osassa D-katsomoa.

Jos oikein tulkitsin hankesuunnitelmaa niin sivulla 27 katsomoiden korjaukseen oli laskettu reilu 1.5milj.€, tähän summaan luulisi sisältyvän uudet jakkarat ja keltaisten ja sinisten pintojen peittäminen. Näin ainakin varmasti kaikki toivomme.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Kymmenillä seuroilla varmaankin tarkoitetaan Ässien eri ikäluokkia, Karhu HT:tä, puulaakiporukoita (noista varmaan tulee liki kymmenen) ja taitoluistelijoiden eri porukoita, joita niitäkin on useita.

Juurikin näin.

Isomäen halli on edelleen täyteen buukattu ja harjoitushalli mahdollisti erityisesti omalle juniorituotannolle mahdollisuudet harjoitella järkeviin kellonaikoihin ts. niin ettei koulunkäynti kärsi kohtuuttomasti.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tässä vaiheessa on kuitenkin vasta framilla esitys, jonka kaupunginhallitus voi aivan hyvin torpata kokonaan tai ainakin vetäistä juustohöylällä kaupungin rahoitusosuudesta n% siivun veks. Kyllä tuon ladon remontoimiseen toimivaksi nykyaikaiseksi jääkiekkoareenaksi uppoaa sen verran rahaa, että koko suunnitelman järkevyydestä voi olla perustellusti eri mieltä.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tässä vaiheessa on kuitenkin vasta framilla esitys, jonka kaupunginhallitus voi aivan hyvin torpata kokonaan tai ainakin vetäistä juustohöylällä kaupungin rahoitusosuudesta n% siivun veks. Kyllä tuon ladon remontoimiseen toimivaksi nykyaikaiseksi jääkiekkoareenaksi uppoaa sen verran rahaa, että koko suunnitelman järkevyydestä voi olla perustellusti eri mieltä.

Eli niin tai näin, niin ainakin saa valittaa ja kitistä. Vai mitä SJS?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eli niin tai näin, niin ainakin saa valittaa ja kitistä. Vai mitä SJS?

Se on henk. koht. ihan se ja sama vaikka pelaisivat seuraavat viis vuotta Raumalla. SM-liigakiekkoilu on muutoinkin mennyt sellaiseksi p..n nysväämiseksi ettei sitä varten viitsi tuonne homelatoon vaivautua. Kattoo Urholta sen mitä näkee ja paikanpäällä sitten Suomi-Sarjaa.
Kokonaan uusi areena jonnekin likemmäs keskikaupunkia olisi toki maksanut huomattavasti enemmän kuin tämä nyt kaavailtava remontti, mutta olisi myös tuottanut vastaavasti enemmän hyötyä. Nykyinen homelato olisi sitten voitu luovuttaa vallan kaupungin liikuntatoimen käyttöön (kun kerran heille ei SK:n jutun mukaan käynyt mikään uudisrakennus)
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
San Jose Shark #50 kirjoitti:
Kokonaan uusi areena jonnekin likemmäs keskikaupunkia...

Missähän Rauman ja Porin lisäksi on halli lähempänä kaupungin keskustaa ? Molemmissa on keskustaan alle 2 km Raumalla vieläkin vähemmän. Helsingissä nordikselle n.3 kilsaa, muualla hiukka pidempi matka.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kokonaan uusi areena jonnekin likemmäs keskikaupunkia olisi toki maksanut huomattavasti enemmän kuin tämä nyt kaavailtava remontti, mutta olisi myös tuottanut vastaavasti enemmän hyötyä.

Eikös PJ Laine antanut jonkinmoisia perusteita tälle ratkaisulle. Itse olen siihen tyytyväinen, että vanha korjataan, kun resursseja uuden rakentamiselle ei suht nopealla aikataululla ole. Uskon myös, että homeet ja rotat saadaan häädettyä tämän remontin yhteydessä.

Eiköhän tällä mahdollisella remontilla taas pärjätä pitkä pätkä.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Areenahanke olisi vaatinut vahvan persoonan vetäjän rooliin vähän Hjalliksen tai Everin tapaan, jolla olisi suhteet niin elinkeinoelämän, päättäjien kuin seutukunnan asukkaidenkin kanssa kunnossa. Valitettavasti sellainen henkilö puuttui ja kun Ässienkin johto lähinnä tyytyi vähättelemään hankkeen mahdollisuuksia ja otti passiivisen roolin, niin areenahanke ei saanut oikein tuulta alleen. Hankkeen mahdollisuuksiin ei uskottu edes paikallisten kiekkopiirienkään keskuudessa, sille jopa irvailtiin, niin tulos oli sitten tässä. Nyt olisi ollut uuden areenan mahdollisuus, seuraavaa mahdollisuutta saadaan odottaa vähintään 30 vuotta.

Vuoden 2006 jälkeinen flow olisi pitänyt hyödyntää ja silloin olisi ollut oikea hetki viritellä areenahanketta eloon. Tyydyttiin odottelemaan toimettomina ja nyt sitten huomattiin, että aika tuli vastaan uuden suhteen. Nyt sitten korjaillaan vanhaa samalla kun sitä myös käytetään ja lopputulos on, että meillä on remontin jälkeen korkeintaan liigan keskitason halli ja muutama vuosi siitä ollaan taas auttamattomasti jälkijoukoissa.

Halliremontin jälkeen joskus kuuden vuoden kuluttua meillä on halli, josta puolet on vanhaa latoa. Seuraavaksi sitä ruvetaan saneeraamaan, kunhan saadaan taas vuosien väännön jälkeen vähän määrärahaa. Aivan loputon suo tästä tulee, ei voi mitään, eikä tulos ole millään muotoa uuden veroinen, joten ymmärrän hyvin joidenkin kirjoittajien turhautumisen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eiköhän tällä mahdollisella remontilla taas pärjätä pitkä pätkä.

Sehän tässä juuri pelottaakin, että tämän(kin) parsimisen jälkeen kaupunki/Ässät toteaa et "kyl tual ny luulis yhe viistoist vuatta pärjäävän"...

Kun oikeesti tuossa hallissa ei ole juurikaan paikkaa mikä ei kipeästi huutaisi parannusta. Käytävät on ahtaat - myös A-katsomon takana, ravintolatilat lähinnä huono vitsi, katsomot rakennettu halvalla Starkin alennusmyynnistä saadusta vesivanerista, kaukalo pitää uusia ns. turvakaukaloksi, jäähdytysputkisto taitaa olla vielä perua tekojään ajalta tai muutoin vaan lähenee uhkaavasti käyttöikänsä päätepysäkkiä, pukukoppitilat (kuulemma) kukkivat hometta..... Hallin rakenne ei anna myöden pitkien sivujen laajentamista ilman todella radikaaleja rakenteellisia muutoksia. Käytännössä halli tarvitsis räjäyttää ja rakentaa alusta uudelleen mutta tällöin Isomäki ei ole järkevä paikka sille, vaan taloudelliset realiteetit vaatii sen kauppakeskuskompleksin siihen oheen.

PS. Luotsi tuossa edellä puhuu silkkaa asiaa.
 

passenger

Jäsen
Olen itsekin aiemmin ollut monitoimiareenan rakentamisen kannalla. Mieleni on muuttunut nyt kun olen jonkin verran tutustunut Tampereen Keskusareena-hankkeeseen. Monitoimiareenan suunnittelussa Poriin ongelmana on yksityisen rahoituksen lisäksi käyttäjät ja käyttöaste myyvissä tapahtumissa. Pori Jazz toki on hyvä konserttipaikan perässä ollut jo pitkään, mutta miten saada halliin riittävästi tapahtumia ympäri vuoden tulojen turvaamiseksi. Porin talousalue on liian pieni ja kulkuyhteydet surkeat tällaisen hankkeen toteuttamiseksi.

Ongelma ei ole pelkästään Porissa, sillä suunnittelmissa olleiden monitoimiareenoiden kaltaisia hankkeita ei todennäköisesti kannata rakentaa mihinkään muualle kuin Pääkaupunkiseudulle, Tampereelle tai Turkuun. Porin sijainti ja todella huonot kulkuyhteydet ovat iso ongelma tapahtumien järjestämisessä. Tällä hetkellä Tampereelle suunnitteilla olevan keskusareenan ympärillä suurin kysymys on nimenomaan tapahtumien määrä. Hulppean areenan kustannusarvio on 124 milj.€ ja vuosittainen kävijämäärä arvioitu 680 000, joka jakaantuisi tapahtumittain arviolta jokseenkin näin:

Jääkiekkoa: 80 kpl
Konsertteja: 20 kpl (yli 3.000 katsojaa)
Muita isompia tapahtumia: 10 kpl
Pientapahtumia: lähes päivittäin

Tapahtumääristä on käyty Tampereella kovaa keskustelua ja niitä pidetään epärealistisina jopa Tampereelle. Porissa areenassa pelaisi vain yksi jääkiekkojoukkue, mikä vähentää isoja yleisötapahtumia jo huomattavasti.

Vaikka Tampereen keskusareena on hankkeena massiivinen, niin tuollaisen hieman vaatimattomammankin areenan rakentaminen vaatii kymmeniä miljoonia euroja. Porissa kyseessä tulisi olemaan hyvin laaja elinkeinopoliittinen hanke ja ainakin kaupungin tämän hetken taloudellisessa tilanteessa tuo kuulostaa hyvin riskialttiilta hankkeelta investoitavaksi. Toiseksi tämänkaltainen projekti vie useita vuosia toteuakseen. Toivon ja uskonkin, että tällainen hanke joskus Porissa totetuu, mutta näkisin että Ässillä ei ole varaa tällaisen hankkeen totetutumisen odotteluun tällä hetkellä. Ässät saa nykysuunnitelmalla "oman" hallin ja työt aloitetaan kriitisimmistä puutteista, pukutiloista ja myöhemmin oheispalvelutilojen ka käytävien laajennuksista. Mielestäni Ässät pääsee tässä jopa aika halvalla, mikäli rahoituksen kerääminen onnistuu Hirsimäen esittämällä tavalla.

Tässä tilanteessa olen ihan tyytyväinen näihin Isomäen kehityssuunnitelmiin ja kuten on nähty on Raumalla ja Hämeenlinnassa ainakin onnistuttu ihan mukavasti vanhojen hallien uudistamisessa. Näkisin myös hallin käyttöikää pidennetään kyllä näillä uudistuksilla enemmän kuin kuusi vuotta.
 

passenger

Jäsen
Areenahanke olisi vaatinut vahvan persoonan vetäjän rooliin vähän Hjalliksen tai Everin tapaan, jolla olisi suhteet niin elinkeinoelämän, päättäjien kuin seutukunnan asukkaidenkin kanssa kunnossa. Valitettavasti sellainen henkilö puuttui ja kun Ässienkin johto lähinnä tyytyi vähättelemään hankkeen mahdollisuuksia ja otti passiivisen roolin, niin areenahanke ei saanut oikein tuulta alleen. Hankkeen mahdollisuuksiin ei uskottu edes paikallisten kiekkopiirienkään keskuudessa, sille jopa irvailtiin, niin tulos oli sitten tässä. Nyt olisi ollut uuden areenan mahdollisuus, seuraavaa mahdollisuutta saadaan odottaa vähintään 30 vuotta.

Vuoden 2006 jälkeinen flow olisi pitänyt hyödyntää ja silloin olisi ollut oikea hetki viritellä areenahanketta eloon. Tyydyttiin odottelemaan toimettomina ja nyt sitten huomattiin, että aika tuli vastaan uuden suhteen. Nyt sitten korjaillaan vanhaa samalla kun sitä myös käytetään ja lopputulos on, että meillä on remontin jälkeen korkeintaan liigan keskitason halli ja muutama vuosi siitä ollaan taas auttamattomasti jälkijoukoissa.

Halliremontin jälkeen joskus kuuden vuoden kuluttua meillä on halli, josta puolet on vanhaa latoa. Seuraavaksi sitä ruvetaan saneeraamaan, kunhan saadaan taas vuosien väännön jälkeen vähän määrärahaa. Aivan loputon suo tästä tulee, ei voi mitään, eikä tulos ole millään muotoa uuden veroinen, joten ymmärrän hyvin joidenkin kirjoittajien turhautumisen.

Tähän vielä sen verran, että olen samaa mieltä alkuosasta sikäli että Porista puuttuu hankkeelle uskottava vetäjä, meillä ei ole Harkimoa tai Kummolaa. Mutta lähinnä mietin sitä että miten perustelet että hallihankkeen aika on nimenomaan nyt tai 30 vuoden päästä, miksi ei 10 tai 15 vuoden kuluttua? Tai että millä perusteella Ässillä on taas muutaman vuoden kuluttua surkeimpia halleja? Monellako paikkakunnalla suunnitellaan uusien hallien rakentamista, jos laskuista otetaan pois paikkakunnat joiden talousalue mahdollistaa monitoimiareenan rakentamisen?
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Tähän vielä sen verran, että olen samaa mieltä alkuosasta sikäli että Porista puuttuu hankkeelle uskottava vetäjä, meillä ei ole Harkimoa tai Kummolaa. Mutta lähinnä mietin sitä että miten perustelet että hallihankkeen aika on nimenomaan nyt tai 30 vuoden päästä, miksi ei 10 tai 15 vuoden kuluttua? Tai että millä perusteella Ässillä on taas muutaman vuoden kuluttua surkeimpia halleja? Monellako paikkakunnalla suunnitellaan uusien hallien rakentamista, jos laskuista otetaan pois paikkakunnat joiden talousalue mahdollistaa monitoimiareenan rakentamisen?

Perustelen tuota 30 vuotta sillä, että kun tehdään ensin tämä noin kuusi vuotta kestävä remontti ja sen jälkeen aletaan joka tapauksessa jossain aikajanassa korjaamaan vanhaa osaa, niin ei sitä uutta ruveta heti kaikkien korjausten jälkeen puuhaamaan, kyllä siinä kaikkineen se 30 vuotta menee.

Uutta hallia puuhataan Tampereen lisäksi ainakin Ouluun, mutta myös Lappeenrannassa on esiintynyt kaavailuja tällaisesta projektista. Joku venäläinen rahamies kun innostuu asiasta, niin ei siinä nokka kauan tuhise kun hanke toteutuu. Ennen pitkää myös Jyväskylässä tapahtuu.
 

Kekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Porin Ässät-
Sehän tässä juuri pelottaakin, että tämän(kin) parsimisen jälkeen kaupunki/Ässät toteaa et "kyl tual ny luulis yhe viistoist vuatta pärjäävän"...

Kun oikeesti tuossa hallissa ei ole juurikaan paikkaa mikä ei kipeästi huutaisi parannusta. Käytävät on ahtaat - myös A-katsomon takana, ravintolatilat lähinnä huono vitsi, katsomot rakennettu halvalla Starkin alennusmyynnistä saadusta vesivanerista, kaukalo pitää uusia ns. turvakaukaloksi, jäähdytysputkisto taitaa olla vielä perua tekojään ajalta tai muutoin vaan lähenee uhkaavasti käyttöikänsä päätepysäkkiä, pukukoppitilat (kuulemma) kukkivat hometta..... Hallin rakenne ei anna myöden pitkien sivujen laajentamista ilman todella radikaaleja rakenteellisia muutoksia. Käytännössä halli tarvitsis räjäyttää ja rakentaa alusta uudelleen mutta tällöin Isomäki ei ole järkevä paikka sille, vaan taloudelliset realiteetit vaatii sen kauppakeskuskompleksin siihen oheen.

PS. Luotsi tuossa edellä puhuu silkkaa asiaa.


Tämä täytyy ikävä kyllä allekirjoittaa. Nyt puheissa mainitut summat riittävät varmasti hallin korjauksen/ehostuksen osittaiseen suorittamiseen, mutta karmea DDR-henkisyys jää takuulla näkyviin. Vaihtoehdot vain taitavat olla vähissä, uutta ei ilmeisesti ole mahdollista saada.

Parhaimmillaan tämä Porin jäähallin todellinen kauheus tulee esiin syksyn pelien aikaan, kun lunta ei ole vielä maassa. Ostat 7 euron 0,3L janojuoman jonotettuasi sitä ruuhkassa tönittävänä ja suuntaat pihalle ahteeseen "tupakkahäkkiin". Häkeistä ei kukaan ole viitsinyt niittää heinää tai edes nokkosia. Rapistuneet betoniseinät, joissa epäilyttävästi vihertävää kasvustoa.
 

Tuamas

Jäsen
Otetaan nyt tiivistetysti halliasiaan kantaa.

- Jotain on/oli pakko tehdä, koska:
A) nykyisellään Ässien oheismyynti on viimeisimmän käsiini saamani tiedon perusteella liigan heikointa per katsoja. Muistaakseni parantamisen varaa edes liigan keskiarvoon oli useampia euroja.
B) Halli on katsomotiloja lukuunottamatta täydellisen remontin tarpeessa.

- Remontti parantaa olennaisesti katsojien viihtyvyyttä sekä myynnin sujuvuutta --> lisää oheismyyntiä

- Uusi halli on liian kallis projekti nykyisessä taloustilanteessa, kun kaupungilla on muitakin investointikohteita ja yksityisellä rahoituksella ei ainakaan pelkkää monitoimihallia saada koskaan Poriin, koska:
A) Projektin takaisinmaksuaika on niin pitkä tai voi mennä jopa ikuisuuteen, tuotto-odotusta on todella vaikea nähdä Porin kokoisella talousalueella
B) Joko muita tapahtumia pitää saada likemmäs 100 per vuosi Ässien pelien päälle tai sitten Ässien pitäisi ruveta maksamaan liigan kovinta hallivuokraa, en näe kumpaakaan kovin todennäköisenä skenaariona
C) Kaupungille monitoimihalli ei tuo juurikaan lisäarvoa, varsinkin koska Isomäen halli on jo olemassa ja ainoa ratkaisu jolla kaupunki ei joudu ylläpitämään vielä tuotakin hallia on se, että uusi halli rakennetaan nykyisen hallin tilalle, joka ei taas sovi millään tavalla monitoimihallin ideologiaan

- Remontti tuo parannukset akuuteimpiin kipukohtiin, eli käytävätiloihin, myyntitiloihin, ravintolatiloihin ja pukukoppitiloihin.

- Halli on lähtökohtaisesti rauman hallia parempi (taso ennen remonttia) ja remontin myötä näkisin että halli on taas rauman hallia parempi.

- Nykyinen ratkaisu tarjoaa parhaan rajahyödyn projektille, koska nykyisen hallin ongelmakohdat korjataan remontin myötä, ts. uusi halli ei tuo niin paljoa hyötyä kellekään, että siihen kannattaisi investoida kaksin-kolminkertainen määrä rahaa

- Realiteetit on hyvä pitää mielessä, jotta saadaan edes jotain aikaiseksi. Uusi halli voitaisiin tehokkaalla lobbauksella ja hyvällä keulakuvalla saada aikaisintaan 10-15 vuoden kuluttua, todennäköisesti menisi 20-25 vuotta. TJEU Tampereen keskusareena. Hjalliksen Areenahanke runnottiin läpi poikkeuksellisena aikana ja poikkeuksellisen tehokkaasti, nykyisin moinen ei varmasti menisi missään läpi vastaavassa ajassa.

- Ainoa realistinen vaihtoehto uuden hallin saamiseksi olisi jonkun lätkähullun monimiljonäärin innostuminen (vrt. Salonoja Espoossa) asiasta.

- Tutustukaa hankesuunnitelmaan, siitä käy hyvin selville kuinka remontilla ratkaistaan juuri ne pahimmat pullonkaulat hallissa ja hallista tulisi nykyliigatasolle keskitasoa parempi areena.
 
Viimeksi muokattu:

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
- Halli on lähtökohtaisesti rauman hallia parempi (taso ennen remonttia) ja remontin myötä näkisin että halli on taas rauman hallia parempi.

Pientä piikkiä etelän suuntaan tästäkin heitit, mutta kyllähän Porin hallin pitääkin olla Rauman hallia parempi remontin jälkeen.

Raumalla koko kustannus taisi jäädä jonnekin 5M€:n tietämille ja Porissa puhutaan nyt 11,5M€:n kustannusarviosta. Lisäksi kun tiedetään, että äärimmäisen harvoin, jos koskaan, arvio ei pidä vaan lopullinen hinta tulee olemaan tuota suurempi, niin Porin hallin sietääkin olla Rauman pyhättöä parempi.

Ei vuotuinen indeksikorotus tuota eroa lähellekään selitä, joten rahaa pistetään yksinkertaisesti enemmän hankkeen toteutukseen.
 

Tuamas

Jäsen
Pientä piikkiä etelän suuntaan tästäkin heitit, mutta kyllähän Porin hallin pitääkin olla Rauman hallia parempi remontin jälkeen.
...
Ei vuotuinen indeksikorotus tuota eroa lähellekään selitä, joten rahaa pistetään yksinkertaisesti enemmän hankkeen toteutukseen.

Kyseessä ei ollut, ainakaan tahallinen, piikki rauml. Vaan vertailukohdan tarjoaminen asiaa pohtiville kahdesta syystä, ensinnäkin suuri osa kirjoittajista on käynyt rauman hallissa joten osannevat vertailla halleja ja toiseksi minusta rauman remontti on oiva osoitus siitä kuinka toimiva halli remontoimalla saadaan (lukuun ottamatta seisomakatsomojen ahtautta). Varsinkin kun ottaa huomioon vielä sen kuinka paljon porin nykyistä hallia ahtaampi lähtötilanne oli.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaksi asiaa puolustaa Isomäen hallin remonttia:

1. Hallin hallinta

Kun Isomäki saneerataan, Ässät saa oman hallin, josta se saa kaikki tulot itselleen. Monitoimiareenassa tulot menisivät osaksi halliyhtiölle. Enkä usko uusi areena toisi mitään ihmeellisiä uusia tulovirtoja, ihmiset edelleen ostavat kaljaa ja makkaraa.

2. Kustannukset

Uuden hallin rakentamisen kustannukset olisivat huimasti kovemmat kuin Isomäen saneeraus, jolloin myös riskit kasvavat. Mikäli nyt tehtäisiin hankesuunnitelma uuteen halliin, sen toteutuminen olisi huomattavasti epätodennäköisempää kuin Isomäen saneeraus.

Eikä nykyisen hallin runko ole mikään ongelma. Täällä puhutaan jostain vesivanereistä, vaikka niillä ei ole mitään merkitystä remontissa, lautaa ja maalia saa halvalla kaupasta. Lisäksi nykyisen hallin sisällä on hyvin tilaa kaukalolle ja katsomoille, palvelut tulevat uudisrakennuksiin.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Niin, Rauman hallin toisella sivulla ei ole tilaa laajenukseen, kun taas Porissa löytyy tilaa joka puolelta.

Ei kuulu tänne Ässien puolelle, mutta kyllä pohjoispäässä tilaa on ja sinne seuraavaksi laajennetaankin ja suunnitelmatkin on jo olemassa. Ajoittunee tuonne 2016-2017.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Juu, tilaa on, ei paljoa, mutta luultavasti tarpeeksi Rauman katsojamäärille.

Raumalla paine on ennemminkin pienentää kapasiteettia kuin nostaa sitä. Katsojakeskiarvo on pyörinyt 3800-4000 :ssa ja vain Ässät ottelussa kauden avauksessa on täyttä tupaa. Pohjoissivun laajennuksella saataisiin katsomoprofiilia paremmaksi ja muotopuoleksi jäänyttä pohjoissivua tilavammaksi.

Se Äijänsuosta täällä.

Veikkaukseni, että remontti tulisi koskemaan myös käyttökapasiteetiltaan liian isoa seisomakatsomoa Isomäen hallissa oli siis totaalisen väärä. Ottelutapahtuman aikainen myynti tulee varmasti kasvamaan ja sitä kautta tuloa Ässien kassaan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Sen verran vielä tuosta eteläisen kalastajakylän hallista että ei sinne pohjoispuolelle kovinkaan paljoa pysty halvalla rakentamaan. Eri asia tietty jos vedetään paalujen päälle monttuun.

Jep, harmi sinällään että Ässät joutuu osallistumaan noin suurella summalla tuohon, koska kyllähän tärkeämpää käyttöä noille rahoille olisi ollut Astoran laajentaminen kaksikaukaloiseksi. Kaupungilta kun rahaa ei enää harjoitushalliin heru. Varsinkin kun ihmiset eivät osaa tehdä eroa Ässät Oy:n ja ry:n välille. Ehkä seuraava lobbaaja saisikin olla vaikka Porin taitoluistelu. Noh, kaipa se on pakko satsata sisäpelihalliin seuraavaksi. Iso ongelma kun on se että Porin kaikki koulujen salit on tehty aikana jolloin salibandysta ei ollut edes kuultu ja ne ovat armotta liian pieniä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen verran vielä tuosta eteläisen kalastajakylän hallista että ei sinne pohjoispuolelle kovinkaan paljoa pysty halvalla rakentamaan. Eri asia tietty jos vedetään paalujen päälle monttuun.

Jep, harmi sinällään että Ässät joutuu osallistumaan noin suurella summalla tuohon, koska kyllähän tärkeämpää käyttöä noille rahoille olisi ollut Astoran laajentaminen kaksikaukaloiseksi...

Mielestäni kaupungin ei kuulu tässä taloustilanteessa rahoitaa yksityisen osakeyhtiön myynti- ja ravintolatiloja. Kaupunki pitää huolen remontissa hallin tekniikassa eli siitä mikä on kaupungin tehtävä. Toisaalta tällä rahoituskuviolla Ässät saa hallin täydelliseen hallintaansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös