Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 144 245
  • 5 510

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Mielenkiintoista juupas, eipäs keskustelua kyllä, mutta esim. Porin v. 2013 investoinnit on jo kehyksenä sovittu ja on 37,8 m€. Siitä leijonanosa menee kaupunginsairaalan peruskorjaukseen. Jäähalliin ei ole tulossa rahaa ensi vuonna edes suunnitteluun ja erittäin huonolta näyttää jatkossakaan. Kehys tulee jatkossa pienemään vielä vuosittain ja homekouluja ja muuta riittää kaupungilla ensin peruskorjattavaksi kuin jäähallia. Kaupungin käyttötalousbudjettia ei kannata sotkea investointibudjettiin. Porin taloustilanne on tällä hetkellä niin huono, vaikka muuta kerrotaankin, että jo syksyllä tullaan nostamaan kiinteistöverot tappiin ja kunnallisveroa tullaan nostamaan jatkossa vuosittain, alkaen tänä syksynä varmaan 0,5 %. Tässä tilanteessa läpi ei mene kuin "pakolliset investoinnit".

Itse en henkilökohtaisesti usko että ainakaan vuosikymmeneen Poriin tullaan uutta jäähallia rakentamaan. Johtuen Porin tämän hetken taloustilanteesta ja seuraavien vuosien talousnäkymistä. Vanhankin peruskorjaus vaatisi Ässiltä erittäin voimakasta omaa rahoitusta. Kaupungilta ei kannata odottaa kuin murusia.

Varmaan jonkun kiinteistörahoittajan Poriin saisi uuden hallin rakentamaan, mutta mikäli käyttäjä olisi vain Ässät, Ässät sen myös kokonaan maksaisi. Tämä taas olisi Ässille monin kerroin kalliimpaa kuin jatkaa isomäessä. Tuo Tosifanin ajatus että kaupunki luovuttaisi hallin Ässille jollain säällisellä korvauksella ja Ässät sen peruskorjaisi, voisi olla joku vaihtoehto. Itse kun pidän edelleen vanhan jonkinasteista peruskorjaamista ainoana realistisena vaihtoehtona.

Muutenhan tätä jäähallia kyllä tietyt tahot ajavat Porissa eteenpäin sellaisella takavuosien juntta-menetelmällä. Eli jatkuvasti sitä yritetään nostaa esiin ja budjetteihin. Tarkoituksena että asiaan jossain vaiheessa väsytään sanomaan ei ja saavat rahat läpi. Hienoahan tuo olisi, mutta kuntalaisena toisaalta toivoisi että asioita pohdittaisiin sitäkin kautta että mihin on varaa ja mihin ei.
 

Aina Pata

Jäsen
Tuo Tosifanin ajatus että kaupunki luovuttaisi hallin Ässille jollain säällisellä korvauksella ja Ässät sen peruskorjaisi, voisi olla joku vaihtoehto. Itse kun pidän edelleen vanhan jonkinasteista peruskorjaamista ainoana realistisena vaihtoehtona.
Käsi pystyyn kuka tietää/muistaa paljonko Ässät maksaa käyttömaksuja vuodessa/kaudessa kaupungille? Mietin vaan, että paljonko tuolla rahalla vanhaa pahaa hallia remontoisi juoksevien kulujen jälkeen. Tuskin paljoakaan tai ehkei lainkaan, mutta mielenkiinnosta kysäisen. Tulisipa tämäkin skenaario käsiteltyä.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Käsi pystyyn kuka tietää/muistaa paljonko Ässät maksaa käyttömaksuja vuodessa/kaudessa kaupungille? Mietin vaan, että paljonko tuolla rahalla vanhaa pahaa hallia remontoisi juoksevien kulujen jälkeen. Tuskin paljoakaan tai ehkei lainkaan, mutta mielenkiinnosta kysäisen. Tulisipa tämäkin skenaario käsiteltyä.

Nostetaan vain sormi, koska mutuilisin ainakin muutaman vuoden takaa Ässien vuokran kaupungille olleen hyvinkin kohtuullinen, eli käytännössä Porin kaupunki on sponsoroinut edustusjoukkuetta (+junioreita?) suh't merkittävällä summalla / kausi...
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Aces High kirjoitti:
(+junioreita?)

Tämä ei pidä paikkaansa. Me junioreiden vanhemmat maksamme satakunnan kalleinta jäävuokraa ja se on kaikissa muissa, paitsi Astorassa ihan täysimääräinen jäävuokra.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
No, miksi jäähallia ei ole sitten remontoitu, mikäli asia on noin vähäpätöinen?

Aluksi kiitos tämän päivän keskusteluista. On pysytty suhteellisen hyvin asialinjoilla. Yritän nyt vastata edellä olevaan kysymykseen, kun päivällä painoivat työkiireet päälle. Taitaa olla langoilla myös joku kunnallispolitiikkokin, toivottavasti.

Ässien arvoa Porin kaupungille on hankala määritellä. Sen merkitys on vähän kuin lentoliikenne, imagollisesti loppuminen olisi melkoinen tappio. Profiloidummeko menestyväksi ja elinvoimaiseksi seutukunnaksi, vai alistummeko suosiolla taantuvaksi, kuihtuvia lakisääteisiä palveluita pyörittäväksi maakuntakaupungiksi? Alueen elinkeinoelämälle Ässät tuo jonkilaista lisäarvoa. Itsekin olen saanut isännöidä varsin eksoottisia vieraita heille erittäin eksoottisen urheilukulttuurin tapahtumassa. Näistä aluekehityksen pelimerkeistä kannattaa lukea llsää Timo Aron ansiokkaista julkaisuista.

Sitten lyhyesti suhdanteista. Keynesiläisen talouspolitiikan kannattajana näen valtion/kuntien roolin merkittävänä suhdanteiden tasaajana. Tämä tarkoittaa sitä, että juuri laskusuhdanteessa tai jopa taantumassa, julkinen sektori osallistuu vahvasti talouden elvyttämiseen. Tämä lisää työllisyyttä ja yleensä esimerkiksi rakennuskustannukset ovat halvemmat kun yksityisen sektorin kysyntä on heikkoa.

Lopuksi pohdintaa jäähallirakentamisen nettokuluista Porin kaupungille. Tarkastellaan jäähallin peruskorjausta 12 miljoonalla eurolla. Oletetaan kaupungin osuuden olevan seitsemän miljoonaa euroa. Erilaisina verotuloina tästä 12 miljoonasta palautuu Porin kaupungin kassaan 2,5 miljoonasta 4,0 miljoonaan euroon. Tästä on varmasti pätevää laskentainformaatiota saatavissa päättäjien käyttöön. Lisäksi Ässät yrityksenä pyörittää yli viiden miljoonan euron liikevaihtoa. Pelkkä kunnallisverotuotto Ässistä on Porin kaupungille reilu puolen miljoonan euron luokkaa. Tähän lisätään kerrannaisvaikutukset talouteen ja HC:n suurimman omistajan Ässät ry:n toiminta, niin "Ässät" tuottaa varsin suoraan Porin kaupungin kassaan lähes miljoona euroa. Jotta tämän tulon voisi ajatella jatkuvan seuraavat kaksikymmentä vuotta, vaatii se liiketoimminnan olosuhteiden peruskorjausta. Jääkiekko on Suomessa siinä mielessä haastavaa bisnestä, että se vaatii Helsingin ulkopuolella julkisen sektorin taloudellista tukea, toimintaympäristön luomisessa. Porin kohdalla katson, että kolmen- neljän miljoonan nettoinvestoinnila turvataan miljoonan euron vuositulot kahdeksikymmeneksi vuodeksi. Ihan kohtuullisen hyvin tuottava skenaario. Riski on se, ettei urheilullinen osaaminen vastaa tähän panostukseen kahtakymmentä vuotta. Mutta se on toinen tarina.

Edellä olevan saa ampua alas. Parempaa en saunan lämmityksen yhteydessä pystynyt;-) Mutta TF:n kysymykseen jäi vastaamatta. Jäähallia ei ole peruskorjattu koska edellä olevia argumentteja on erittäin hankala selittää tavallisille tunteella pelaaville kunnallispoliitikoille. "Ei ny kato Ässille semmosia, prkle, tehköön itte..."
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Itse en henkilökohtaisesti usko että ainakaan vuosikymmeneen Poriin tullaan uutta jäähallia rakentamaan. Johtuen Porin tämän hetken taloustilanteesta ja seuraavien vuosien talousnäkymistä. Vanhankin peruskorjaus vaatisi Ässiltä erittäin voimakasta omaa rahoitusta. Kaupungilta ei kannata odottaa kuin murusia.

Jos elettäisiin NHL-maailmassa, niin Ässät todennäköisesti olisi jo nostanut kytkintä ja pelaisi jossain muualla kuin Porissa. Isomäen "jäähalli" on kyllä sellaista P-Korea-tasoa ettei edes Matinkylän lato kyennyt samaan. Lappeen rantaa ja Niiralaa lukuunottamatta kaikki liigahallit on tullut "katsastettua" ja mm. Äijänsuon ja Rinkelimäen remonttien jälkeen Isomäki on kiistatta surkein rotankolo missä liigaa vielä pelataan. Jopa TuTon kotihalli Kupittaalla on kirkkaasti parempi, eikä Vaasassakaan ainakaan kauaksi jäädä.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä ei pidä paikkaansa. Me junioreiden vanhemmat maksamme satakunnan kalleinta jäävuokraa ja se on kaikissa muissa, paitsi Astorassa ihan täysimääräinen jäävuokra.

Kyllä kaupunki edelleen (36%:n korotuksesta huolimatta) myy jään Ässille ihan mukavaan hintaan, mutta ry:n kasvavien palkkatyöläisten määrän takia Ässät nappaa välistä huomattavan summan myös kaupungin jäästä, luokkaa 50 euroa jäätunti. Joten tästä ei kaupunkia kannata syyttää.

Asia, joka pitäisi kommunikoida selkeästi junnujen vanhemmille ja miettiä samalla tarvitaanko ihan jokainen toimistontyöntekijä. Aloittavien junnujen määrää laskee sitä vauhtia, että kohta ei ole edes teoriassa rakentaa porilaista junnukilpakiekkojoukkuetta.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kilpahallikysymys on ikuinen. Kaupallisen hallin rakentaminen on mitä suurimassa määrin teoreettinen asia. Hallista ei Porin olosuhteissa voi millään laskukaavalla tulla taloudellisesti kannattavaa, Ässillä voisi olla nelisenkymmentä peliä vuodessa, Jazz-aikaan varmaankin heidän tapahtumiaan ja sitten vuoden muuna aina joku satunnainen tapahtuma. Tästä ei millään kerry sellaista tapahtumamassaa, että homma voisi toimia taloudellisesti kunnialla.

Vanhan hallin merkittävä remontti lienee kanssa hyvin pitkissä puissa. Ei niinkään pelkästään kustannusten kautta, vaan rahan lisäksi myös sen takia, että Ässät on arka aihe monelle pikkupolitrukille. Oma veikkaus on, että remontti tehdään muutaman vuoden sisällä Ässien vahvalla osuudella ja Ässät perustelee isolla taloudellisella panoksellaan seisomakatsomon muuttamisen/siirtämisen nykyiseltä paikaltaan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Toisaalta, Porissa ei enää edes keskitason bändit käy kun ei ole sopivaa paikkaa (Kino liian pieni ja Karhuhalli liian suuri). Olishan se kiva käydä kotikaupungissa katsomassa vaikka Nightwishiä tai Sonata Arcticaa mutta ennemmin nuo keikkailevat vaikkapa Seinäjoella tai Savonlinnassa jotka ovat Poria huomattavasti pienempiä. Eli kyllä kunnon hallille voisi käyttäjiä löytyä. Liigakauden ulkopuolella tai vieraskiertueen aikana vaikka messuja ja muita tapahtumia.

EDIT: Ja Olkku on vielä niin tuore Ässävanhempi ettei tiedä että Ässät velottaa joka hallin käytöstä saman hinnan vaikka maksaakin kaupungille huomattavasti vähemmän jäävuokraa mitä Astorassa maksaa tunti.
 

Aina Pata

Jäsen
Jos elettäisiin Isomäen "jäähalli" on kyllä sellaista P-Korea-tasoa ettei edes Matinkylän lato kyennyt samaan. Lappeen rantaa ja Niiralaa lukuunottamatta kaikki liigahallit on tullut "katsastettua" ja mm. Äijänsuon ja Rinkelimäen remonttien jälkeen Isomäki on kiistatta surkein rotankolo missä liigaa vielä pelataan. Jopa TuTon kotihalli Kupittaalla on kirkkaasti parempi, eikä Vaasassakaan ainakaan kauaksi jäädä.
Ihan sama mitä paskaa kirjoitat mutta selkeästi et ole Matinkylässä käynyt. Ime munaa ja suksi vittuun, vittu mitä paskaa jälleen kerran, noh senhän sä osaat.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toisaalta, Porissa ei enää edes keskitason bändit käy kun ei ole sopivaa paikkaa (Kino liian pieni ja Karhuhalli liian suuri). Olishan se kiva käydä kotikaupungissa katsomassa vaikka Nightwishiä tai Sonata Arcticaa mutta ennemmin nuo keikkailevat vaikkapa Seinäjoella tai Savonlinnassa jotka ovat Poria huomattavasti pienempiä. Eli kyllä kunnon hallille voisi käyttäjiä löytyä. Liigakauden ulkopuolella tai vieraskiertueen aikana vaikka messuja ja muita tapahtumia.

Kukas tämmöistä monitoimiareenaa pyörittäisi Ässien kanssa? Tuollaisten nimien houkuttelemisessa Poriin on oma duuninsa ja jäähallin muuttaminen konserttitilaksi pikavauhdilla vaatii melkoisesti henkilökuntaa plus muut järjestelyt päälle. Ja onko noita messujakaan niin paljon? Karhuhalliin ne ovat ainakin tähän asti mahtuneet.

Kyllä se paras olisi pysyä jääkiekossa vaan, vero saattaa olla oikeilla jäljillä. Puskurirahat tiskiin ja vanha halli remonttiin, todennäköisesti realistisin tie.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Mielenkiintoista juupas, eipäs keskustelua kyllä, mutta esim. Porin v. 2013 investoinnit on jo kehyksenä sovittu ja on 37,8 m€. Siitä leijonanosa menee kaupunginsairaalan peruskorjaukseen. Jäähalliin ei ole tulossa rahaa ensi vuonna edes suunnitteluun ja erittäin huonolta näyttää jatkossakaan. Kehys tulee jatkossa pienemään vielä vuosittain ja homekouluja ja muuta riittää kaupungilla ensin peruskorjattavaksi kuin jäähallia. Kaupungin käyttötalousbudjettia ei kannata sotkea investointibudjettiin.

Hyvä että tähän huumoriketjuun löytyy jotain faktaakin luettavaksi. Olen tainnut näissä ketjuissa ennenkin mainita, että kaupungin "korjausvelka" alkaa olemaan huomattavan suuri. Arviolta useita kymmeniä miljoonia euroja. 2012 investointihankkeet mahtuvat jo muutamalle sivulle, näillä näkymin jatkossa riittänee yksi paperiarkki. Kouluja yms. on jonossa pitkä rivi, hyvä jos vesikatto saadaan pitämään näinä päivinä. Jäähallin korjaus ei varmasti mene kuin hauskana vitsinä tällä hetkellä.

Kyllä sitä rahaa on löytynyt myös uimahalliin ja teatterin peruskorjauksiin eli uskoisin sitä pätäkkää löytyvän myös hallin korjaamiseen.

Uimahalli vedetään usein keskusteluihin mukaan, vaikka ei ole oikeastaan mitenkään vertailukelpoinen kohde jäähallin kanssa. Tämän pystyy myöntämään paatunein Ässä-fanikin. Toteutuakseen taisi siltikin tarvita taustalle kohtalaista myönteisyyttä uintia kohtaan. Kohderyhmä on tosiaan laaja, kaikelle kansalle suunnattu ja yleistä hyvinvointia ylläpitävä laitos. Jäähallista ei perus -kuntalainen hyödy periaatteessa mitenkään. Teatterin kanssa mennäänkin jo selvemmin vastakkain asetteluun, viihdettä ja "kulttuuria" kansalle. Itse olen aina ollut sitä mieltä että jäähalli > teatteri, selkeästi. Mielenkiinnolla odotan, nytkähtääkö teatterin peruskorjaus liikkeelle. Molemmat kohteet tässä kohdin ovat imagollisesti kaupungille erittäin tärkeitä.

Uimahallin kohdalla piti valita, että laitetaanko paljon rahaa vanhaan mörskään vai hiukan lisää ja uusi halli (joka seisoi rakennusvaiheessa marraskuun vesisateissa seinät auki -> eristeet märkinä... mitähän on luvassa).

Juu ja seinäpellit, eli osa aurinkopaneeleista on väärinpäin asennettu.. Iso allaskin on 5cm liian lyhyt, hyvästi kansainväliset kilpailut. Kerrotko lisää noista märistä eristeistä kun selvästi jotain torin pystykaffi -infoa löytyy! SK:n tekstaripalstalta löytyy myös vankkaa osaamista näissä jutuissa.

Oma veikkaus on, että remontti tehdään muutaman vuoden sisällä Ässien vahvalla osuudella ja Ässät perustelee isolla taloudellisella panoksellaan seisomakatsomon muuttamisen/siirtämisen nykyiseltä paikaltaan.

Tuo on se realistisin skenaario, 90% varmuudella kaupunki ei osallistu riittävän suurella rahalla jäähallin korjaamiseen, ainakaan lähivuosina. LuKi esitti sinällään hyvää pohdintaa jäähallin merkityksestä positiivisessa mielessä taloudellisesti. Mikähän taho tuota ajattelutapaa saisi ajettua eteenpäin? Faktaa on että Ässät tuo lieveilmiöineen veromarkkoja ison kasan takaisinpäin.

Ja loppuun, toivon suunnattomasti että jäähalliasia saadaan Porissa eteenpäin. Yrityselämästä pitää vaan löytyä potkua tuohon hankkeeseen, puhdasta liiketoimintaahan siinä ollaan harjoittamassa.
 

Tuamas

Jäsen
EDIT: Ja Olkku on vielä niin tuore Ässävanhempi ettei tiedä että Ässät velottaa joka hallin käytöstä saman hinnan vaikka maksaakin kaupungille huomattavasti vähemmän jäävuokraa mitä Astorassa maksaa tunti.

Niin, mutta taasen Astorasta veloitetaan alihintaa, joka osaltaan kompensoi tätä eroa.

Toki osa tästä erosta kieltämättä taitaa mennä toimistokuluihin, mutta ainakin alkuvaiheessa piti mennä Astoran kulujen kompensoimiseen.
 

Tuamas

Jäsen
Tuo on se realistisin skenaario, 90% varmuudella kaupunki ei osallistu riittävän suurella rahalla jäähallin korjaamiseen, ainakaan lähivuosina. LuKi esitti sinällään hyvää pohdintaa jäähallin merkityksestä positiivisessa mielessä taloudellisesti. Mikähän taho tuota ajattelutapaa saisi ajettua eteenpäin? Faktaa on että Ässät tuo lieveilmiöineen veromarkkoja ison kasan takaisinpäin.

Niin, näkisin että tässä kohtaa kannattaisi Ässien uhrata joitain tuhansia euroja jonkun nohevan laskentafirman konsulttipalkkioon.

Siitä sitten raporttiin perustellusti kaikki luvut ja Ässien tuottamat suorat ja välilliset veroeurot sekä maksetut käyttömaksut Porin kaupungille.

Lisäksi nämä samat laskelmat myös ennustetuilla rahavirroilla nykytilanne vs. remontoitu halli vs. uusi halli.

Uskoisin että tällaisella, perustellulla, laskelmalla saataisiin hallia paljon helpommin eteenpäin kuin sillä että hehkutetaan Ässien näkyvyyden arvoa.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Joo. Olen aika tuore ässävanhempi. Kuitenkin kirjoitan sen, mitä vanhempainillassa sain tietoa. Onko multa pimitetty jotain ?
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä ei pidä paikkaansa. Me junioreiden vanhemmat maksamme satakunnan kalleinta jäävuokraa ja se on kaikissa muissa, paitsi Astorassa ihan täysimääräinen jäävuokra.

Mitä te junioreiden vanhemmat sitten pulitatte tunnista isomäessa?

Harrastekiekkoilijana isomäen hinnat meille kyläkiekkoilijoille ovat lähiseudun halvimmat. Vaikka niitä taidettiin nostaa pari vuotta sitten. Ennen oli jotain 20€/h nykyään 35€/h. Näin olen kuullut, en nähnyt laskuja. Astoran tuntihinta taas taitaa olla jonkin matkaa yli 100€.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässien tekemän tuoreimman suunnitelman mukaan, kaupungin varaan ei lasketa mitään mahdollisessa halliremontissa, kuten oli odotettuakin. Vaan halliremontin kustannukset jakautuisivat puoliksi Ässien ja yhteistyökumppanien harteille. Lisäksi perustettaisiin erillinen halliyhtiö, koska Ässät yksinään ei voisi ottaa niin suurta velkaa harteilleen. Tämä kohta on hieman epäselvä minulle. Tarkoittaisiko se myös hallin omistussuhteiden siirtoa kaupungilta halliyhtiölle?

porinsanomat.fi - Aidosti Porilaisempi.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Porin Sanomissa oli Ässä-liitteesä juttu Ässien taloudellisesta merkityksestä yhteiskunnalle. Veroja HC Ässät on suoraan maksanut kaikkiaan 11.7 miljoonaa euroa. Porin kaupunki on saanut tästä mukavan siivun. Pelkistettynä voisi todeta, että pelkällä Dixonin kunnallisveromaksuilla maksetaan yhden vanhustenhoitajan vuosipalkka sivukuiluineen. Kysymys kuuluu, kannattaisiko kaupungin turvata "dixonien" kurvaileminen Porissa osallistumalla liigajoukkueen toimintaedellytysten kehittämiseen? Taloudellisesti panostus tähän on Porin kaupungille vähintään kannattava.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Tarkoittaisiko se myös hallin omistussuhteiden siirtoa kaupungilta halliyhtiölle?

Ilmeisesti kyllä, koska jutussa Hirsimäki puhui myös Ässille tulevista hallin ylläpitokustannuksista joihin tarvisi velan lyhentämisen lisäksi varautua. Lisäksi Hirsimäen puheet siitä että hallia tarvisi saada myytyä myös muille käyttäjille, eli esim. konserttipaikaksi. Tuskimpa Jukkaa kiinnostaisi esiintyykö Dingo jäähallissa vai Montussa jos ei halli olisi tulevan halliyhtiön omistuksessa..?
 

spin-o-rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Porin Kärpät, IBK Björneborg, FBKB, SuPa
Ilmeisesti kyllä, koska jutussa Hirsimäki puhui myös Ässille tulevista hallin ylläpitokustannuksista joihin tarvisi velan lyhentämisen lisäksi varautua. Lisäksi Hirsimäen puheet siitä että hallia tarvisi saada myytyä myös muille käyttäjille, eli esim. konserttipaikaksi.
Kyse lienee pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta, jossa taattaisiin myös muille seuroille mahdollisuus hallin käyttöön.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Laitetaan nyt vaikka tähän ketjuun, eli Porin Sanomien mukaan Ässät saa ensi kaudeksi Cheerleaderit: NetPaper - Porin Sanomat - 20.6.2012

Itse olen sitä mieltä, että ilmankin olisi ja ollaan pärjätty. Mutta positiivista on, että mitään pikkutyttöryhmää ei olla kasaamassa.
Nämä tanssitytöt olivat muuten aikamoinen vitsi. Känniset katsomoontulijat pystyvät kiemurtelemaan aika samalla tavalla. Itse nauroin sitä kun keskimmäisessä kolmikossa yksi kolmesta veti jotain omiaan koko ajan eikä pysynyt rytmissä. Ihan nättejä olivat, mutta ihan nätti ei tässä tapauksessa riitä ;)

Tarjoan koko yhdeksikölle kahvit kauden viimeisessä ottelussa jos tämä kööri siellä koko kauden pidetään.
 

A.P.Weinrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, respect HIFK.
Kotiavaus korkattu ja seuraavat uudistukset (eivät välttämättä parannukset) bongattu:

- Cheerleaderit, toivoa sopii että tästä rytmiryhmästä ei ei hirveästi oteta kuvaa esim. Urhon valtakunnalliseen tv-lähetykseen, sen verran myötähäpeää nuo "koreografiat" herätti. Pyytäkää vaikka Jorma U. apuun. ;)

- Sisäänkäynnin takana oleva tupakkapaikka tehty keskelle kulkuväylää, vastaavanlainen kuningasidea kuin mikä oli Pub Ylämummon perustaminen aikanaan.

- Juomien hinnat, mitä hemmettiä?! Siiderin hinta oli pompsahtanut ylöspäin kohtuulliset 50% eli kun viime kaudella sai puolen litran tölkin kuuteen euroon niin nyt samalla rahalla saa 33 cl tölkin. Alkaa olla ilmeisesti kovimmat hinnat jäähalleissa myös muissa tuotteissa kuin lipuissa. Ja aivan varmasti kovimmat hinta/laatusuhteessa (hinta verrattuna fasiliteetteihin). Nelosolut tölkissä saman hintainen kuin kolmonen (vahingossa?). Muiden tuotteiden hintakehityksestä ei tarkempaa havaintoa.

- Pelikelloon synkronoidut näytöt hyvä uudistus.

- Lindholmin jättäminen pois Maamme-laulun laulamisesta hyvä uudistus.

- Seisomakatsomon valomainoksen erotti seisomassa ollessaan mainoksen heijastumisesta pleksiin.

- Ässien pelaajat tulivat "väärään aikaan" kentälle eli ei siis TaG:n alkaessa. :)

- Tuomareiden numerot selässä, hoh hoijaa. Seuraavaksi kai kaikille samanlaiset naamarit ettei naamavärkistäkään tunnisteta?

- Naurettavan ylimitoitetut ruumiintarkastukset jatkuvat vaikka turvallisuuspäällikkö on ilmeisesti vaihtunut.

- Kehitysehdotus lauantaipeleihin: laittakaa juomamyyntipisteisiin vaikka yksi kassa jossa voi maksaa ainoastaan käteisellä, nyt kun joku rupeaa maksamaan kortilla niin aikaa menee, jono kasvaa ja myynti vähenee.

Tässä kait nämä päällimmäiset.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tanssitytöistä täytyy sen verran sanoa, että ainakin A-katsomossa olivat todella usein edessä aloituksissa. Ei tainnut muualla olla niin häiritseviä, kun liikehtivät rappusilla, mutta tuo A:n tasanne tosiaan on hieman väärä paikka. Pitänee toimistolle päin olla yhteydessä jos tämä jatkuu vielä.
En muutenkaan näe tanssityttöjen tuovan mitään lisäarvoa, mutta harrastelkoot kunhan vaan ovat pois pelin tieltä hyvissä ajoin ennen aloituksia:)
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Pepe Jürgens ihmetteli eilen lähetyksessä, että erää on jäljellä melkein kaksi minuuttia ja puolet katsojista oli poistunut ravintolapalveluiden pariin.
Kertonee jotain palveluiden toimivuudesta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Selvästä päästä liikkeellä, peli etusijalla, joten hikisten miesten touhut kepit käsissään meni tanssityttöjen edelle. Varovainen hyväksyntä, antaa mennä vaan! Mutta tollasessa hommassa esiintyjien tulis muistaa, että ovat tuhansien ihmisten keskellä katseiden kohteina 100% ajasta. Olin havaitsevinani jollain yksilöllä taipumusta puolivillaiseen suorittamiseen. Kädet velttoina vähän sinne päin, ei ollut kauhean terävän näköstä liikehdintää. Jännittikö, vaikeuksia heittäytyä ja antaa mennä, ymmärtänyt työnkuvansa väärin?

Nickerson -huudatukselle 3 (kolme) lampaanpersettä. Lisäks vähän jännä olo, kun ekana huudatetaan yleisöä Pihlmanin 400 matsin vuoksi ja sitten hiljennytään Kaislan kunniaksi. Tuo ottelun alun pelaajaesittely ihan ok, joskin kuinka teknisesti vaikeaa olisi näyttää vain illan kokoonpanossa olevat pelaajat?

Skippasin tokalla erätauolla kaljatuopin, koska en jaksanut jonottaa tungoksessa. Sen sijaan jonotin 10min Batteryä. Tää nyt on vanha virsi, kaikki tietää asianlaidan kun viikonloppuna pyöritään 5000 katsojan kieppeillä, mutta ohan tuo kaikin puolin turhauttavaa ja osin raivostuttavaa kuinka työlästä voi olla palvelun saaminen ja rahan ojentaminen seuralle. Jessekin jyrähteli jo harjoitustiloista. Tarttis tehä jotain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös