Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 141 143
  • 5 510

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En halua mitään muovi-Ässiä kuin millaiseksi esim Jokerit on muovautunut. silti mun mielestä Isomäelle parasta tekisi kunnon kranaatti joka kolaisi koko ladon maan tasalle. Niin paskassa kunnossa se mökki on.

Sijainti on hyvä mutta kaikki tietää että saneeraaminen on helvetin kallista. Ehkä Ässille ja Porille tekisi hyvää saada kunnon monitoimiareena. Ehkä porilainen jengi pitäisi uuden areenan meiningin luonnostaan turvallisen tuttuna metsäläisenä ja pahanhajuisena. Sitä fiilistä mä en haluaisi menettää. Enkä seisomakatsomoa. Uuteen halliin sellaista ei kuitenkaan otettaisi edes harkintaan.

EDIT: ehkä kunnon halli toisi isoja sponssejakin. Tiedä vaikka uusi halli nimettäisiin Tukkimies areenaksi Penttilän rahoilla. Olis ison maailman meininkiä täälläkin. Kuljetukset pelais kuitenki vanhoihin räkälöihin ni ei pääs totuus unohtumaan.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En halua mitään muovi-Ässiä kuin millaiseksi esim Jokerit on muovautunut. silti mun mielestä Isomäelle parasta tekisi kunnon kranaatti joka kolaisi koko ladon maan tasalle. Niin paskassa kunnossa se mökki on.

Asiat on varmaan ihan organisaatiosta kiinni ja millaista joukkuetta halutaan luoda jne. Ei varmaan tule olemaan Ässien ongelma tulevaisuudessakaan. Ja mitä se muovisuus sitten on? Yksi suurimpia yleisömääriä keräävä joukkue Porissa. Liikuttelee suuria fanimassoja ym. Muovisin seura tänä päivänä omassa kategoriassa on varmaan joku Pallokerho, joka ei herätä minkäänlaisia väristyksiä, vaikka siellä olisi kaikki pelaajat Hämeenlinnasta.

Sijainti on hyvä mutta kaikki tietää että saneeraaminen on helvetin kallista. Ehkä Ässille ja Porille tekisi hyvää saada kunnon monitoimiareena. Ehkä porilainen jengi pitäisi uuden areenan meiningin luonnostaan turvallisen tuttuna metsäläisenä ja pahanhajuisena. Sitä fiilistä mä en haluaisi menettää. Enkä seisomakatsomoa. Uuteen halliin sellaista ei kuitenkaan otettaisi edes harkintaan.

Itsellä taas suhde paskahajuun on sen verran kielteinen, että mielellään jättäisi nekin vanhaan halliin, tosin miksikä nämä hajuherneet elintaipaleensa aikana muuttuisivat, tuli uutta hallia tai ei. Tosin Isomäen ominaistuoksu itsessään on jotenkin miellyttävä.

Keskustelu seisomakatsomosta pitää nostaa voimakkaasti esiin suunnitteluvaiheessa, ei auta että olettamuksena paiskitaan samantien kirvestä kaivoon. Mikseivät nämä muunneltavat katsomo-olosuhteet voisi olla oikeasti todellinen vaihtoehto? Tietysti fanikatsomoon pääsee sitten seisomaan, mutta onko tämä vaihtoehtona sitten sellaiselle, joka haluaa seurata ottelua hiljaa seisten.

Tai miten olisi hallin nimeksi: "Ketäkolosseum"....
 

Nynoamous

Jäsen
Nyt, kun legendaarisen seisomakatsomon desibelitaso on jo muutenkin laskussa, voisitte lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
1) Uusi, hieno halli. Ja nykytrendin mukaan kaikenmaailmat kauppakeskukset ja muut härpäkkeet sinne mukaan. Keikka- ja konserttitilana halli tulisi varmasti ahkeraan käyttöön. En tosin tiedä, millaiset puitteet siellä länsirannikolla jo nyt on suuremmille keikoille, varsinkaan talvisin.
Mutta kuten Siim72 sanoi, pelkkä jäähalli on nykyisin huono bisnes.

2) Jos Ässien faniryhmä jää kannustuksessa jalkoihin, aina voi syyttää uutta hallia, sen rakentamisen aiheuttamaa mielipahaa vanhemmassa sukupolvessa ja sitä seurannutta jaloilla protestoimista eli kotiinjäämistä, ja muistella kaiholla, kuinka silloin vanhan legendaarisen hallin aikoihin Isomäen hornankattila oli yhtä helvettiä vierasjoukkueille ja vierasfanit eivät uskaltaneet edes paikalle. Liigaan jää ikuisiksi ajoiksi pyörimään urbaanilegenda, että Isomäen hallissa oli aikoinaan niin kuningas tunnelma, ettei sitä yksikään joukkue tule ikinä ylittämään. Eikä tarvitse ottaa turhia paineitakaan enää kannustamisesta, kun uudessa hallissa ei ole suurien saappaiden tuomaa velvollisuutta, joka täytyisi täyttää.

Puhdas win-win-tilanne. Äkkiäkös tommonen monitoimikauppakeskusliiketilajäähallikeskittymä itsensä takaisin maksaa ;)
Ja jos nämä home- sun muut pelaajien tilojen ongelmat pitävät paikkansa, niin remontti taitaa olla vain väkinäistä tekohengityksen pitkittämistä. "Jos piän silmät kii, niin kukaan ei nää mua".

Itse olen kahdesti käynyt hallissa vierailemassa. Ei minua käytävien ahtaus ja palveluiden huono toimivuus niinkään haitannut, ei edes alkeellinen äänentoisto. Mutta ne liikenne- ja parkkeerausjärjestelyt. Huhhuh. Noh, 2 kertaa ei liene hyvä otanta.

Seisomakatsomo lienee hyvä olla uudessakin hallissa. Nykyisen kokoisena tietysti. Olisi mukava kädenojennus faneille, jotka pääsylipuillaan hommaa rahoittavat, kun se hyvin näyttää kuitenkin porukkaa vetävän ja sillä on pitkät perinteet Porissa.


Tässä vielä lopuksi aika hyvä lainaus ylempää:
PataJaska kirjoitti:
Ja lopuksi: kaikki me täällä haluamme nähdä Ässissä tulevaisuudessa omien junnujen lisäksi myös uusia Dixoneja ja Zaboja. Tällaisten pelaajien houkutteleminen Poriin on huomattavasti helpompaa jos puitteet olisivat kunnossa, ja tämä vain on tosiasia. Ei ketään ammatikseen kiekkoa pelaavaa liikaa kiinnosta näin jo 2010-luvulla tulla tekemään jalkakyykkyä Isomäen betonille..
Ainakin änäriuransa jo lopettaneiden supertähtien houkuttelu tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa ellei mahdotonta, kun ei olekaan enää kyse puhtaasti rahasta eikä urallaan kehittymisestä. Ei kukaan halua silloin tulla höntsäilemään "Isomäen betonille". Eri asia sitten on, onko tällaiset höntsäilijät haluttua tavaraa, ainakin Stümpeliä oltiin kovasti kuolaamassa Ässiin. Ja eiköhän ne nuoret velliperseetkin nykyään jo vaadi vähän luksusta.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Täytyy sanoa, että ihmettelen kyllä hieman, jos kukaan muu tällä palstalla ei näe asiaa kanssani samansuuntaisesti. Muutama kommentti lienee paikallaan:

1) Puheet homeista ja betoneista ovat suhteellisia. Samoin käytävien ahtaus ja pukukoppitilat. Ei kai kukaan tervejärkinen asioista perillä oleva niiden ongelmallisuutta kiellä, mutta minun näkökulmani tulevaisuuden suhteen liittyykin jo suunnitellun (ja perusteellisesti selvitetyn) yli kymmenen miljoonan euron halliremontin toteutumiseen. Jos sen verran laitetaan rahaa, niin uskon kyllä rahoille jotain vastinettakin saatavan. Homeet saadaan varmasti pois ja betonilattian päälle uutta pintaa. Ja jos katsotte sitä kymmeniä sivuja sisältävää remonttisuunnitelmaa, niin käytävä- / aulatilatkin pitäisi tulla nykyajan tasolle.

2) On selvää, että myös porilaisessa kiekkokulttuurissa on tapahtunut muutos. Ei tunnelma ole enää samanlaista kuin vielä vaikkapa 15-20 vuotta sitten (silloin räkäisten lauteiden aikana). On illuusiota kuvitella, että käsitteeksi muodostunut porilainen hulluus katsomossa olisi itsestäänselvyys aina ja pysyvästi, varsinkaan, jos sitä ei millään tavalla vaalita / edistetä. Mitä enemmän istumakatsomoa, sen valjumpi tunnelma. Ja mitä enemmän hartwall-saunoja katsomoiden aitioihin, sitä kauempana ollaan perinteisestä porilaisesta jääkiekkokulttuurista.

3) Pointti ei mielestäni pitäisi olla ulkoisten puitteiden viihtyvyydessä (vaikken toki viihtyvyyttä vastaan ole), vaan pelissä, tunnelmassa, ja omassa identiteetissä. Porilaiseen identiteettiin kuuluu tietty rujous. Haluatteko te sellaisen hallin, missä fanikatsomo (narrien tapaan) joutuu seisomaan istumakatsomossa?

4) Isomäki on käsite. Jos uusi halli halutaan tehdä, niin se pitäisi tehdä vanhan montun päälle. Tällöin myös seisomakatsomo säilyisi koskemattomana. Kyllä minun puolestani katon kaaret voidaan korvata teräspalkeilla, mutta paikkaa ei.

5) Ässät elää primaaristi jääkiekosta, ei kaiken maailman sijoittajaryhmien oheispalveluista. Kuka kaipaa supermarkettia jäähalliin? Jos haluatte samaan kompleksiin Prisman, niin haluatteko ideaparkin huvipuiston ja Hoplopinkin?

Ja sinullle, joka mietit, milloin olin viimeksi matsissa: Eilen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt jos joskus Ässien pitäisi juuri panostaa uuden hallin läpiviemiseen. Nykyinen menestysjakso ei kestä ikuisuutta (ei ole kellään kestänyt) ja silloin pitää takoa kun rauta on kuumaa.

Isomäen navettaa ei jää kovin moni seisomakatsomon ulkopuolella kaipaamaan.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Huudellaan vieraisiin pöytiin, mutta en todellakaan ymmärrä sun pointteja. Taitaa Isomäessä olla isoimpina ongelmina juurikin ne ahtaat tilat. Ei niitä millään saneeraustyöllä saada kasvatettua paremmiksi. Isomäki on vuosi toisen jälkeen äänestetty huonoimmaksi paikaksi pelata pienten tilojen vuoksi. Voisi luulla, että tekin haluaisitte olosuhteiden parantuvan.

Toisekseen miten perustelet väitteesti, että mitä enemmän istumapaikkoja sen huonompi tunnelma. Istuvalteen ei voi siis kannustaa ja huutaa? Asia selvä. Sehän olisi kaikkien osapuolien hyväksi, että uusi halli sinnekkin vihdoin ja viimein saadaan.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Sm-liigassa on vain kaksi jääkiekkojoukkuetta. Niitä yhdistää punainen pelipaita. Nyt olisi syytä Porissa ottaa mallia Ifk:sta. Kun heille tarjottiin mahdollisuutta siirtyä uuteen ja hienoon areenaan, he valitsivatkin toisen tien. Ja onko kukaan Ifk:ssa tuota viisasta päätöstä katunut?

Himon pysytellä kaiken arvostelun alapuolella olevassa rotiskossa jätän puolestani kommentoimatta. Tuo rajaaminen SM-liigan joukkueet kahteen, tuntuu vaan aika vekkulilta ajatukselta. Pitäisin kahta länsirannikon huonompaa joukkuettakin jollain lailla "oikeina" jääkiekkojoukkueina. Näistäkin toinen on ihan kivasti pärjäillyt "uudella" areenalla. Tampereellakin on pari jonkin verran perinteistä joukkuetta. Nekin kai joutuvat tekemään pyhäinhäväistyksen ja vaihtamaan asianmukaisiin tiloihin.
Valot päälle.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Isomäen navettaa ei jää kovin moni seisomakatsomon ulkopuolella kaipaamaan.

Ottamatta kantaa yksityiskohtiin, niin kyllä threadin luojalla on pointteja ja jos ne perustuvat perinteisiin ja olivat kirjoitettu tunteiden palossa, niin suotakoon se Patafanille. Rakenetaan se uusi halli sitten minne tahansa ja sisältää se mitä tahansa niin sen täyttämiseen tarvitaan topicin luoneita persoonia.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
vaan pelissä, tunnelmassa, ja omassa identiteetissä. Porilaiseen identiteettiin kuuluu tietty rujous. Haluatteko te sellaisen hallin, missä fanikatsomo (narrien tapaan) joutuu seisomaan istumakatsomossa?

Täytyy muistaa että tuo boldattu osa on tärkeää niille hc faneille jotka käyvät peleissä vaikka joukkue pelaisi vitosdivarissa. Kuten minä.

Fakta on kuitenkin se, että ne jotka elättävät seuraa, eli firmat asiakkaineen ja perheet haluavat tänä päivänä vähän erilaista fasiliteettia.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Täytyy sanoa, että ihmettelen kyllä hieman, jos kukaan muu tällä palstalla ei näe asiaa kanssani samansuuntaisesti.
Kyllä täällä on meitäkin jotka ovat kanssasi samaa mieltä. Ei vaan jaksa aina vastata kun täällä on näitä areenoiden ja modernin tanssin faneja huutamassa peräreikä putkella jos menet mainitsemaan tunnelman, perinteet tai historian.

Vanha halli on aivan hyvä kunhan sitä levitetään kunnolla seisomokatsomon takaa. Ainoa este on vissiin se ettei sieltä metsästä saa kaataa yhtäkään puuta pois edestä. Että näin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Isomäen navettaa ei jää kovin moni seisomakatsomon ulkopuolella kaipaamaan.
Kaikista vähiten vierasjoukkueet ja vierasjoukkueiden kannattajat ;)

No jos totta puhutaan, niin ei moni Arsenal-fanikaan haikaile takaisin Highburylle, vaikka viettivät siellä hienoja hetkiä. Toki muistelevat aikoja lämmöllä, mutta seuran kasvun kannalta oli välttämätöntä muutto. Ainakin nykymuodossaan Isomäki on rasite Ässille tulojenkin kannalta, vaikka romantikko minussakin diggaa siitä wanhan ajan lätkän tuoksusta hallissa, mitä ei enää muualta löydy.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Olikohan aikoinaan Tampereellakin samanlainen vääntö kun piti ulkoa siirtyä ihan halliin pelaamaan?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täytyy sanoa, että ihmettelen kyllä hieman, jos kukaan muu tällä palstalla ei näe asiaa kanssani samansuuntaisesti.

Minä ymmärrän 100% mielipiteitäsi, siitä ei ole kysymys. Tunneihmisen pitää vaan joskus ajatella myös järjellä ja tällöin ollaan vaihtoehtojen edessä.

a) Remontoidaan nykyistä reilulla kädellä ja tuhotaan joka tapauksessa iso osa siitä mikä tällä hetkellä tunnetaan Isomäen jäähallina. Remontti olisi joka tapauksessa niin laaja, että vanhasta ei paljoa muuta jää jäljelle kuin sijainti. No, ehkä seisomakatsomo jossain muodossa sekin.

b) Tehdään kokonaan uusi halli johonkin muualle ja jätetään kenties nykyinen muistojen kehto "harjoitushalliksi".

Eletään kuitenkin vuotta 2012. Ässien kotipyhätön on koettava helvetinmoinen muutos muodossa tai toisessa lähitulevaisuudessa.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Samaa mieltä olen kuin moni muukin eli uusi Areena konepajanrantaan vaan jos se taloudellisesti on järkevää rakentaa. Vanhaa suulia ei pysty aina vain saneeraamaan uudelleen, siten ostetaan vaan vähän lisää aikaa ja pitkässä juoksussa hukataan rahaa. Jos katsoo Rauman hallia, niin eipä se viimeisimmän kajautuksen jälkeenkään niin erikoinen minun mielestäni ole. Okei, on kioskeja sekä ravintolatilaa enemmän mutta aika ahdasta siellä on sen uuden sivun ulkopuolella edelleen.

Jos uusi Areena tulee joskus niin ei ne perinteet ja muistot minnekään häviä. Maailma vaan muuttuu, ei kukaan Juhannuslehdonkaan perään enää haikaile.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
3) Pointti ei mielestäni pitäisi olla ulkoisten puitteiden viihtyvyydessä (vaikken toki viihtyvyyttä vastaan ole), vaan pelissä, tunnelmassa, ja omassa identiteetissä. Porilaiseen identiteettiin kuuluu tietty rujous. Haluatteko te sellaisen hallin, missä fanikatsomo (narrien tapaan) joutuu seisomaan istumakatsomossa?

Pointin suhteen olen täysin samaa mieltä. Kokonaispaketti on vain saatava kuntoon, että voidaan keskittyä itse olennaiseen eikä jonnekin sivuseikkoihin. Tätä viimeistä kysymystä en ymmärrä. Miten niin joutuu seisomaan? Sehän on mahtavaa, että seisovat istumakatsomosta huolimatta. Tulevassa hallissa toinen pääty voisi olla sitten fanikatsomo, missä seistään, oli alla istumapaikkoja tai betonia.

4) Isomäki on käsite. Jos uusi halli halutaan tehdä, niin se pitäisi tehdä vanhan montun päälle. Tällöin myös seisomakatsomo säilyisi koskemattomana. Kyllä minun puolestani katon kaaret voidaan korvata teräspalkeilla, mutta paikkaa ei.

Uuteen halliin saadaan seisomakatsomo, jos näitä perinteitä halutaan ihan oikeasti vaalia. Muuten se nyt on fyysisesti aivan samantekevää, että minne saataisiin samankaltaiset olosuhteet.

5) Ässät elää primaaristi jääkiekosta, ei kaiken maailman sijoittajaryhmien oheispalveluista. Kuka kaipaa supermarkettia jäähalliin? Jos haluatte samaan kompleksiin Prisman, niin haluatteko ideaparkin huvipuiston ja Hoplopinkin?

Tuo nyt on aivan sivuseikkoihin menemistä. Se ei halliin vaikuta mitenkään, vaikka samassa kiinteistössä toimisi muita yrityksiä. Sen sijaan parempi, että isoon kakkuun saataisiin useampia jakajia, sillä kyhnyä tullaan tarvitsemaan.
 

Co.

Jäsen
Seisomakatsomon säilyttäminen tai vastaavan rakentaminen on tosiaan täysin kiinni päättäjistä, käsite "uusi areena" ei sellaisen kyhäämistä estä. Itse en pitäisi lainkaan mahdottomana ajatuksena sitä, että vanhalle paikalle rakennettaisiin kokonaan uusi jäähalli, mutta ymmärrän kyllä uuden tontin pohtimisen monestakin syystä. Ensinnäkään se ei vaadi mitään erikoisjärjestelyjä kauden aikana, koska Ässät voi pelata Isomäen jäähallissa normaalisti kun uutta rakennetaan, eikä yleisönkään tarvitse kärsiä työmäästä. Toisekseen Isomäen alue ei ole paras mahdollinen, jos suunnitellaan isompaa kokonaisuutta; nykyinen tontti on pieni ja yhteydet huonot. Esimerkiksi isommat konsertit vaativat yllättävän paljon tilaa myös areenan ulkopuolelta. Ja kolmannekseen, muut kompleksiin tulevat palvelut tavoittavat paremmin ihmisiä esim. siellä Konepajanrannassa. Jos puhutaan kuitenkin "pelkästä" jäähallista, Isomäki ja vanha tontti voitaisiin varmasti pistää riittämään.. tai sitten siinä tulee maisemaihmiset vastaan, kun eihän vanhoja puita saa kaataa.

Ja henkilökohtaisesti tykkään nykyisestä järjestelmästä jossa stadion, jäähallit, karhuhalli, tekonurmi, pesäpallostadion, maauimala, hiihtoladut ja nurmi-/hiekkakentät ovat samalla alueella. Siinä mielessä olisi mielenkiintoista nähdä erilaisia suunnitelmia uuden jäähallin/areenan sijoittelusta Porin kartalle, olivat ne sitten kuinka järkeviä tai typeriä tahansa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ja henkilökohtaisesti tykkään nykyisestä järjestelmästä jossa stadion, jäähallit, karhuhalli, tekonurmi, pesäpallostadion, maauimala, hiihtoladut ja nurmi-/hiekkakentät ovat samalla alueella. Siinä mielessä olisi mielenkiintoista nähdä erilaisia suunnitelmia uuden jäähallin/areenan sijoittelusta Porin kartalle, olivat ne sitten kuinka järkeviä tai typeriä tahansa.

Minäkin pidän siitä. Parkkipaikkoja on riittävästi niin jääkiekkoa kuin muitakin urheilumuotoja ajatellen. Se, että väylät menevät tukkoon pelin jälkeen, ei ole varsinaisesti parkkialueiden vika. Eikä sitä voi välttää juuri millään.

Itse halli vain on siinä kunnossa, että sen remontoiminen (huom! rakentaja remontoi, yritys saneeraa) alkaa olla verrattavissa Kreikan tukemiseen. Sijoitetut rahat ylläpitävät katastrofia ja vain viivyttävät välttämätöntä. Mielenkiinnolla seuraan, mihin kehitys vie tilanteita Porissa. Liikaa on vielä tärkeillä paikoilla väkeä, joiden mielestä jääkiekkoilu on rasite Porin kaupungille.

Muutoksen tuulia ei kannata odottaa huomiselle päivälle, prosessi tulee olemaan hidas ja kivulias.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Tunnelma on jo kuollut. Kaikissa peleissä missä itse olen ollut niin tunnelma on ollut perseestä ja ihan hävettää että puhutaan Isomäki Areenasta tunnelmallisempana hallina Suomessa.

Nevö föget -06.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tulevassa hallissa toinen pääty voisi olla sitten fanikatsomo, missä seistään, oli alla istumapaikkoja tai betonia.

Uuteen halliin saadaan seisomakatsomo, jos näitä perinteitä halutaan ihan oikeasti vaalia. Muuten se nyt on fyysisesti aivan samantekevää, että minne saataisiin samankaltaiset olosuhteet.

Tuo nyt on aivan sivuseikkoihin menemistä. Se ei halliin vaikuta mitenkään, vaikka samassa kiinteistössä toimisi muita yrityksiä. Sen sijaan parempi, että isoon kakkuun saataisiin useampia jakajia, sillä kyhnyä tullaan tarvitsemaan.

Kiinnitän huomiota noihin kolmeen mainitsemaasi asiaan:

1) Tässä juuri näen ongelman. Jos legendaarinen ja koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen koko pitkän sivun käsittävä seisomakatsomo korvataan jollakin suppean (fanipaidat päällä kulkevan joukon) "fanikatsomoksi", ollaan menetetty todella paljon. Isomäen seisomakatsomo on kaiken kansan katsomo, ei pelkästään Pataljoonan väen katsomo. Ja tässä piilee ero moniin nykyhalleihin. Käsittääkseni meidän suurin vahvuutemme ei sittenkään ole pomppiva (cf. viikon takainen "kaikki pomppii ifk"...) fanien ydinryhmä, vaan se laaja työttömien hitsarien tasaisen harmaa joukko, johon mahtuu kaikki patasydämen omaavat Harjavallan sairaalan potilaasta Stockmannin toimitusjohtajaan. Ei kysellä tutkintoja eikä katsella vaatteita, korkeintaan kaulaliinaa ja Ässä-pipoa!

Toinen asia on tietysti seisomakatsomon sijainti ja laajuus. Mielestäni sitä ei saa missään nimessä siirtää pois pitkältä sivulta eikä pienentää. Tarpeeksi pienennyksiä on jo tehty. Ja tunnelma pienentynyt niiden myötä...

Ja sitten vielä: Ei se ole lainkaan sama, onko edes ns. fanikatsomossa penkit tiellä vai ei. Jos jaffalassa joudutaan seisomaan istumakatsomossa, niin jotain on suunnitteluvaiheessa mennyt pieleen. Istumapaikoilla haetaan tietenkin lähtökohtaisesti katetta kalliimpien hintojen muodossa. Meillä vaan Porissa ollaan onnistuttu aika hyvin siinä, että seisomalipun hinta lähes yhtä suuri kuin halvimman istumalipun. Ja silti kansa(lla) seisoo!

2) Mielestäni hallin sijoituspaikka ei ole lainkaan samantekevä. Vanhojen vuosien "henki" asuu Isomäen montussa! Seinät voidaan purkaa ja kattopalkit modernisoida, mutta paikan on syytä säilyä! Itseasiassa muu betonikin voidaan viedä, paitsi montun pohja ja seisomakatsomon perustukset. Isomäki on käsite, jonka mahdollisen menettämisen seuraukset huomattaisiin karuudessaan ehkä sitten vasta jälkikäteen. Turussa tehtiin virhe (tosin eri syystä), kun uusi areena rakennettiin pois Kupittaalta. Nyt vanhalla paikalla seisoo Tuton erittäin hieno uusi halli (tosin liigaan liian pieni) vanhoine perinteineen. Jos Porissa päädyttäisiin kokonaan uuteen halliin, se pitäisi mielestäni tehdä täsmälleen vanhan hallin paikalle.

3) Kolmannesta pointistasi en ole lainkaan varma. Jos areenan vieressä on kauppakeskus, porukka ostaa pussikaljansa siitä ja juo ne hallin nurkalla. Pirkan boxia ei tarvitsisi kantaa edes autolle asti. Jos kauppakeskus on vähän suurempaa kokoluokkaa niin, että siellä on baareja ja pubeja, käyvät ihmiset Villin lännen saluunan sijaan tuntia ennen otteluita niissä. Yhden kaljatuopin kate lienee lähellä viittä euroa, joten menetys olisi melkoinen. Myös makkaran ja lihiksen kate on hyvä. Kun nyt ollaan Isossamäessä, ei ole kilpailevia grillejä lähellä.

Mielestäni rakentavampaa Ässien talouden kannalta olisi nimenomaan vanhan hallin riittävä restaurointi niin, että oheismyynti todellisuudessa myös käytännössä toimisi. Tähän kai uudessa suunnitelmassa ollaan pyrittykin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tunnelma on jo kuollut. Kaikissa peleissä missä itse olen ollut niin tunnelma on ollut perseestä ja ihan hävettää että puhutaan Isomäki Areenasta tunnelmallisempana hallina Suomessa.

Nevö föget -06.

Hassua, itse en ole koskaan ajatellut Isomäkeä tunnelmaltaan automaattisesti parhaana, toki kuuluu kärkikaartiin.

Sen sijaan Isomäki on yhä ylivoimainen ykkönen isossa pelissä, sitten kun yleisö syttyy. Missään muualla ei ole samanlaista.

Olen ollut katsomassa Nordiksella finaaleja ja nähnyt Jokerien fanit, kuullut Raumam Boikien laulut jne jne.

Sanon tässä ja nyt, että jos otetaan Isomäen paras mahdollinen tunnelma vs. minkä muun tahansa hallin paras mahdollinen tunnelma, niin Pori vie 1000-0.

Mun puolesta voidaan rakentaa uusi halli ja on kanssa hienoa, että on olemassa näitä "modernin" fanittamisen pioneereja, jotka suunnittelevat ja myötäelävät tätä hommaa. Toisaalta nämä uuden hallin suunnitelmat taitavat olla enemmän tai vähemmän utopiaa.

Olisi kaikesta huolimatta iso sääli ja menetys porilaiselle kiekolle menettää Isomäki, tuo akustiikaltaankin varsin ylivoimainen lato.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
2) Mielestäni hallin sijoituspaikka ei ole lainkaan samantekevä. Vanhojen vuosien "henki" asuu Isomäen montussa! Seinät voidaan purkaa ja kattopalkit modernisoida, mutta paikan on syytä säilyä! Itseasiassa muu betonikin voidaan viedä, paitsi montun pohja ja seisomakatsomon perustukset. Isomäki on käsite, jonka mahdollisen menettämisen seuraukset huomattaisiin karuudessaan ehkä sitten vasta jälkikäteen.

Jos Porissa päädyttäisiin kokonaan uuteen halliin, se pitäisi mielestäni tehdä täsmälleen vanhan hallin paikalle.

Sinnehän se Isomäki jäisi paikoilleen jos uusi halli tulisi, siellä sitten kivasti Seisomakatsomo voisi meditoda Isomäen montun betoneissa elävien "henkien" kanssa.

Tuo nyt on älyttömin idea rakentaa uusi halli vanhan paikalle. Siinä sitten pelattaisiin 2-4 kautta kotiottelut Raumalla tai Astoralla?
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikäs siinä jos rakennetaan uusi halli. MUTTA jos se uusi halli on pelkkää istumakatsomoa niin hyi vittu. Seisomakatsomo kuluu porilaiseen jääkiekkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös