ISIS – ääriliikkeistä vaarallisin?

  • 312 761
  • 1 830

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
ISIS on nyt kai ajettu aika ahtaalle monissa sen pääpaikoissa. Toivottavasti se ei purkaudu epätoivona Euroopassa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Taistelijoiksi isisiin lähteneitä on ilmeisesti palannut kotimaihinsa Euroopassa mm. Ranskaan. Liekö kannan levittäytymistä että tappion jälkeen jokin siemen itäisi, vai ihan vilpitöntä katumusta kun ei toiveet täyttynytkään.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Taistelijoiksi isisiin lähteneitä on ilmeisesti palannut kotimaihinsa Euroopassa mm. Ranskaan. Liekö kannan levittäytymistä että tappion jälkeen jokin siemen itäisi, vai ihan vilpitöntä katumusta kun ei toiveet täyttynytkään.
Ääriliikkeet (kultit yms) ovat kyllä siitä mielenkiintoisia että vaikka miten ilmiselvästi on paska osunut tuulettimeen ja esimerkiksi tässä tapauksessa käynyt uskossaan vahvimmallekin selväksi ettei Allah ole tulossa iskemään uskotonta, niin siellä on silti porukkaa ihan helvetisti jotka kaikesta tästä huolimatta haluavat taistella katkeraan loppuun asti. Ikävä kyllä tämä tarkoittaa melkoisella varmuudella terrori-iskuja (tai ainakin niiden yrityksiä) Eurooppaan ja mikä nyt olisikaan parempi kohde kuin tänään alkavat EM futikset. Toivottavasti turvajärjestelmät kestävät daeshin väen yritykset, olisi melkoisen perseestä todistaa jaliskisojen avajaisseremoniassa vääräuskoisten teurastusta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
USA katkaisi Isisin tärkeimmän huoltoreitin.

Isisin toiminta vaikeutuu: Tärkein huoltoreitti katkaistu

Myös Libyassa armeijan joukot valtasivat Sirten takaisin Isisiltä. Muutenkin asiantuntijoiden havaintojen mukaan Isisin mahti on murenemassa. Libyassa Isisillä on tämän hetken tietojen mukaan 5000 taistelijaa ja muualla noin 20 000.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Selvennykseksi linkkaan pari Verkkouutisista poimittua:

Euroopan jihadistit haluavat takaisin kotiin – "tuntuu, että ISIS:llä ei mene kovin hyvin" - Ulkomaat - Verkkouutiset
Pakenevat ISIS-jihadistit ajavat partansa ja jättävät kännykkänsä - Ulkomaat - Verkkouutiset

Minua hieman ihmetyttää tämä homma.
Ensin lähdetään Allahin nimessä uhoamaan parempaa maailmanjärjestystä.
Ja sitten yht'äkkiä halutaan takaisin äidin helmoihin.
Tarjoaako Allah siis paskaa? Muhammed on koijari, joka vedättää ihmis-Apinaa?

Surkimuksille on markkinoitu Rahaa, Valtaa, Naisia.
Pornon, kultaketjuisten räppimusailijoiden rotuvideoiden ja autokaahauspelien koukkuun jääneet työnvieroksujat, laiskat tollot ovat halunneet päästä tuntemaan valtaa, olemaan parempia kuin muut.

Itkevät nyt sitten surkeuttaan, selittelevät typeryyttään, eikä kukaan heistä ole tietenkään tehnyt muuta kuin siivonnut vessoja.
Saatanan paskakasat, ei mitään armoa, ei anteeksiantoa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Itkevät nyt sitten surkeuttaan, selittelevät typeryyttään, eikä kukaan heistä ole tietenkään tehnyt muuta kuin siivonnut vessoja.
Saatanan paskakasat, ei mitään armoa, ei anteeksiantoa.

Tässä varmasti se keskustelua herättävä asia onkin. Nykymaailmassa ei taida toimia se että nuo kaverit telotettaisiin Ranskan torilla läntisen ihmiskunnan vihollisina. Myös jatkuva seuraaminen on mahdotonta. Luultavasti Ranskan tiedustelupalvelu on ottanut henkilöt seurantaan, mutta millään ei voida toki sitä estää etteikö jonkinlaista terroria näidenkin toimesta pääsisi syntymään. Jos jonkinlaisia julmuuksia pystytään osoittamaan heidän kontolle niin tuomio toki Ranskassa on mahdollinen. Aika riskialtista tällainen takaisin päästäminen, mutta on se myös ristiriitaista.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä varmasti se keskustelua herättävä asia onkin. Nykymaailmassa ei taida toimia se että nuo kaverit telotettaisiin Ranskan torilla läntisen ihmiskunnan vihollisina.

Ei tarvitsekaan. Ensinnäkin vielä taisteluiden kestäessä pitäisi huolehtia, että mahdollisimman harva tästä jengistä selviää taisteluista hengissä. Henkiin jääneet joutuvat palaamaan Turkin kautta Eurooppaan. Ranska ja muut Länsi-Euroopan hallitukset voivat pyytää Turkkia ja sen oikeuslaitosta hoitamaan asian. Terrorismituomio ja turkkilainen vankila ratkaisevat ongelman lopullisesti alle kymmenessä vuodessa, etenkin kun suurlähetystöt ja konsulaatit eivät käy esittämässä valitteluja näiden mussukoiden kohtelusta. Euroopalla ei yksinkertaisesti ole varaa yrittää integroida näitä roistoja yhteiskuntaan, vaan heistä on päästävä eroon ja siihen turkkilaiset ovat omiaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
YLE tietää kertoa että ISIS on ajettu pois Fallujasta:
Irakilaiskomentaja: Falluja täysin vapautettu Isisiltä | Yle Uutiset | yle.fi
Hyviä uutisia lisäksi että taisteluissa saivat tapettua lähes 2000 daeshin taistelijaa, mikä tarkoittanee vähintään 10% lovea kyseisen sakin miesvahvuudesta. Tulee toki lisäämään terrori-iskuja (Bagdadissa taisi olla verisin kevät vuosiin juurikin daeshin itsemurhaiskujen takia) kun porukalla ei ole oikein muuta vaihtoehtoa julkisiin esiintymisiin, kenttätaisteluiden käännyttyä täysin vastapuolelle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mielenkiintoinen kuvio kehittymässä ja ilmeisesti tästä on sovittu ns. isojen toimesta.

Kurdit painavat eteenpäin Turkin rajan lähettyvillä Syyriassa ja alkavat antaa painetta Raqqaan pohjoisesta, maltilliset vahvistavat asemiaan Aleppon lähistöllä ISISiä vastaan kiitos Assadin ja heidän välisen tulitauon. Assad ja venäläiset painostavat Palmyran aluetta ja Irakin armeija/shia-joukot/USAF alkavat hiostamaan Mosulia, samalla siivoten etelästä Baghdadin ympäristöä josta esim. Fallujah taitaa tippua aika nopeasti (motissa Ramadin ja Baghdadin välissä)

ISIS ei pääse enään siirtämään joukkojaan helposti alueelta toiselle ja samanaikainen paine kolmella-neljällä alueella vetää reserverit pinkeäksi, veikkaan että Palmyra ja Baghdadin ympäristö jätetään aika suosiolla Assadille/Irakin armeijalle ja voimat keskitetään Raqqan ja Mosulin alueille..

Arvaukseni meni snadisti huti aikataulun suhteen eli Fallujah saatiin vasta nyt (tai no, mitä nyt "tippuu nopeasti" tarkoittaakaan tässä rähinässä).

Tilannekuva aika samanlainen, Fallujahin tippumisen jälkeen saadaan siivottua ISIS pois aika nopeasti keski-Irakista koska ei ole yhtään isompaa tukikohtaa jäljellä, painopiste siirtyy pohjoiseen ja Irakin armeija alkaa pikkuhiljaa raivata Baghdadin ja Mosulin välistä aluetta vihuista. ISIS yrittää hidastaa liikettä sissisodalla eli kaikki kylät pitää kammata läpi tarkasti itsemurhapommittajista ja miinoituksista.

Irakissa ns. kesäkelit päällä eli mitään isompaa ei varmaan aloiteta ennen lokakuuta koska lämpötilat sen verran kovia, syksyllä alkaa sitten vyörytys Mosuliin, tämä operaatio kestää useamman kuukauden ihan minimissään koska Mosulin menetys tarkoittaa ISISin tuhoa Irakissa ja se ei olisi ns. hyvä asia pahiksien riveissä.

Syyriassa ISIS antanut aika pahasti takaisin Assadin joukoille ja ryssille, SAA:n pikamarssi Raqqaan alkaa muistuttamaan Raatteen tietä ja takapakkia on tullut. Veli venäläiset saattavat hermostua hieman koska nyt on tullut osumaa omille maajoukoille (mukana muuten Donetskin veteraaneja) ja tod.näk. Venäjäkin pääsee ihastelemaan omien poikiensa esiintymistä SoMen mestausvideoissa (ja ns. ottavana osapuolena).

Pohjoisessa Kurdit ja ns. maltilliset arabijoukot ovat jo pari viikkoa saartaneet tärkeän Manjibin kaupungin mutta sitkeästi ISIS pitää siitä kiinni vaikka jenkit iskevät armotta ilmalla sinne koko ajan. Silti lienee odotettavissa että Manjib tippuu parin viikon sisään ja sitten on reitti auki koko Turkin vastaisen rajan valtaamiseen ISISiltä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@Warrington , vastaan täällä ettei mene yksi ketju offtopiciksi. Ensimmäinen oma muistikuvani Lähi-Idän tapahtumista on Persian shaahin Mohammed Reza Pahlavin syrjäyttäminen 70-luvun lopulla. Hän teki Iranissa paljon hyvää, mm. paransi naisten asemaa yhteiskunnassa sekä länsimaisti maata. Hän ei kuitenkaan kuunnellut uskonnollisia johtajia muutoksia tehdessään ja nujersi soraäänet kovalla kädellä. Lopulta imaamien johdolla valta vaihtui ja välit jenkkien kanssa katkesivat vuosikymmeniksi.

Muistan hyvin myös Persianlahden sodan ja sen kuinka USA:n johtama liittouma ajoi Irakin joukot pois Kuwaitista. Olin sodan syttyessä Rodoksella tyttöystäväni kanssa ja yhdessä ihmettelimme uutisvirtaa, nuo tapahtumat yllättivät täysin.Öljy ja uskonto, tuo meille länsimaalaisille käsittämätön islam, ovat aiheuttaneet paljon intohimoja tuolla ja tulevat aiheuttamaan vastakin. Sitten kun öljy on onnistuttu korvaamaan uusiutuvilla energiamuodoilla tuo kolkka maailmasta voidaan jättää rauhaan.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ohessa linkki Evening Standardin uutiseen lapsellisen nuorukaisen ISIS-pyrkimysten surkeasta lopusta Lontoossa englantilaisen tuomioistuimen mätkittyä kolmen ja puolen vuoden tuomion.

Three year sentence for 'naive' London teen who tried to travel to Syria to join IS | London | News | London Evening Standard

Tuo ihmisparka oli sentään saatu pelastettua pois syntymämaastaan Suomesta sivistyksen pariin.
Enpä silti menisi tyrmäämään ajatusta, että joku suomalainen ihmisoikeusjärjestö vielä yrittää saada kaverin takaisin Härmälandiaan vankilatuomiotaan istumaan.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
..........Ensimmäinen oma muistikuvani Lähi-Idän tapahtumista on Persian shaahin Mohammed Reza Pahlavin syrjäyttäminen 70-luvun lopulla. Hän teki Iranissa paljon hyvää, mm. paransi naisten asemaa yhteiskunnassa sekä länsimaisti maata. Hän ei kuitenkaan kuunnellut uskonnollisia johtajia muutoksia tehdessään ja nujersi soraäänet kovalla kädellä. Lopulta imaamien johdolla valta vaihtui ja välit jenkkien kanssa katkesivat vuosikymmeniksi......

Arvon bebeto; ensimmäisiä omia havaintojani Mohammed Reza Pahlavin toimista olivat Ruotsissa joka viikonloppu 1970-luvun puolivälissä pidetyt Shaahin vastaiset mielenosoitukset. Marg bar Shah ja Marg bar Amrika (kuolema Shaahille/Amerikalle) -huudot kaikuvat vieläkin korvissa. Shaahina Pahlavi pyrki länsimielisiin uudistuksiin, mutta yhdisti vastaansa sekä shiiapapiston että vasemmiston, joiden edustajia salainen palvelu Savak vangitsi perusteettomasti ja kidutti. USA oli kukistanut jo 1940-luvulla shaahin isän ja 1953 brittien avustuksella ja shaahin tuella USA (CIA) kaatoi Mohammad Mossadeghin vasemmistolaisen hallituksen, ilmeisesti intresseinään sekä Neuvostoliiton vaikutuksen torjuminen että öljyn saannin turvaaminen. Ohessa pari linkkiä Savakiin ja 1953-vuoden tapahtumiin.

Iranin vasemmisto jäi loppujen lopuksi imaamien jyräämäksi ja ajautui ojasta allikkoon.....

SAVAK - Wikipedia, the free encyclopedia

Mohammad Mosaddegh - Wikipedia, the free encyclopedia[/user]
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Isisin terrorismin perusteita heidän oman propagandamediansa kautta julkaistuna:
"Terroriteko? Todellakin." – Hyytävä ISIS-lehti paljastaa terroristien motiivit - Ulkomaat - Verkkouutiset

Tuon jutun perusteella on vaikea vähätellä islamin tulkinnan merkitystä. Ja sitä, että koraani ei ilmeisesti ole yksiselitteinen sepustus, vaikka Jaakko Hämeen-Anttila ja vaikkapa nämä imaanit tulkitsevat rauhanuskoksii.
Imaami vakuuttaa: "Islam on rauhan uskonto" - Ulkomaat - Verkkouutiset

Nuo imaamien puheet pitää tietysti tajuta suodattaa myös taqiyya-filtterin kautta. Nykyään sunnitkin hyödyntävät nimittäin shiia-keksintöä sujuvasti. Paskanpuhumista vääräuskoisille siis.

Muistutan vielä, että ainakin Ranskasta ja Belgiasta, myös Iso-Britanniasta on Isisin riveihein lähtenyt koulutettuja, akateemisia uskovaisia. Hyväosaisia ihmisiä, joita ei voi mitenkään väittää länsimaisen yhteiskunnan päähänpotkimiksi.Heidän lähtönsä on motiivi on ollut uskonto, islam ja sen avulla'voitettu parempi tulevaisuus myös euroopalaisille uskonveljille. Kristityt ja ateistit maksavat, köyhdyttyään ja kuihduttuaan, sitten lopuksi verellään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kurdijoukot valtasivat Manbijin kaupungin, Isis on käyttänyt Manbijiä huoltoreittinsä hallinnoimiseen. Käytännössä Isisillä on Syyrian puolella enää Raqqa hallussaan näistä isommista tukikohdista.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jep, Manjib on käytännössä vallattu ja siten koko Turkin vastainen raja (tosin tämä vie about muutaman kuukauden), katkaisee huoltoreitit Turkkiin ja avaa Raqqaan uuden hyökkäysreitin. Solmu kiristyy mutta ongelmaksi muodostuu se että SDF:n suurelti kurdipohjaiset joukot eivät voi hirveästi edetä etelään koska etniset ryhmät ovat sunni-arabiheimoja jotka eivät historiallisesti ole mitään kurdien ystäviä.

Silti tärkeä etappi ja nyt ISISin huolto ja rahavirta heikkenevät suuresti.

Kunhan Arabian kesä ja tappohelteet (54C etelä-Irakissa pahimmillaan) vähän hellittävät syys-loka-marraskuussa niin Mosulin vyörytys alkaa, 6kk päästä voipi olla että Irak on käytännössä vapautettu ISISin vallasta.

Sisäpoliittisesti tuo tarkoittaa ettei Irakista tulevat saa enään käytännössä yhtään turvapaikkoja Suomesta koska sota Irakissa on käytännössä ohi.
Syyria on sitten vähän pidemmän ajan ongelma.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Linkin takana mielenkiintoinen video jossa pohditaan ilmaiskujen vaikutusta ja tehokkuutta sekä varsinkin sitä mitä ISIS/ISIL/Daeshin jälkeen. Linkki vie Al Jazeeran videoon.

Pitää katsoa aamulla tuo linkkii kun nyt on suht väsysnyt mutta koitan arvata. Ilmaiskujen vaikutus ei ole kovinkaan tehokas kitkemään haluttua kohdetta mutta siviilejä enemmälti. Vaikutus on, että viha länttä kohtaan kasvaa. Ääriryhmien jälkeen tulee uusia ääriryhmiä ja tämä vuosikymminien oravanpyörä jatkaa pyörimistään. Menikö edes osittain oikein?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Pitää katsoa aamulla tuo linkkii kun nyt on suht väsysnyt mutta koitan arvata. Ilmaiskujen vaikutus ei ole kovinkaan tehokas kitkemään haluttua kohdetta mutta siviilejä enemmälti. Vaikutus on, että viha länttä kohtaan kasvaa. Ääriryhmien jälkeen tulee uusia ääriryhmiä ja tämä vuosikymminien oravanpyörä jatkaa pyörimistään. Menikö edes osittain oikein?

Olkiukkoja ja lisää olkiukkoja. Katso nyt vain se video kaikessa rauhassa ja muodosta sitten mielipiteesi. Mikä vittu teitä roturealisteja vaivaa kun ei edes viitsitä linkkiä avata mutta mielipide siitä on jo olemassa. Väsynyt olet kyllä mutta se ei johdu rasituksesta tai kellonajasta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Olkiukkoja ja lisää olkiukkoja. Katso nyt vain se video kaikessa rauhassa ja muodosta sitten mielipiteesi. Mikä vittu teitä roturealisteja vaivaa kun ei edes viitsitä linkkiä avata mutta mielipide siitä on jo olemassa. Väsynyt olet kyllä mutta se ei johdu rasituksesta tai kellonajasta.

Ensinäkin...mitä vitun olkiukkoja? Vastasin mielestäni asiallisesti kaikkiin kysymyksiisi, joihin et itse kuitenkaan kommentoinut mitään. Toiseksi...mikä vitun roturealisti? Päättelet jotain oman päähänpinttymäsi johdosta. Sama kun kutsuisin sinua kusipääksi tunetematta edes teikäläistä. Mielipiteeni oli villi veikkaus kuten tekstissäni toin esille ja tästä teit johtopäätöksesi. Katsoin linkittämäsi videon enkä ymmärrä mikä nyt meni totaalisesti vikaan noissa mun olettamuksissa.

Ennemin väsynyt kuin pöljästi käyttäytyvä mouhooja. Mitä muuten edes tarkoittaa termi "roturealisti"? Jokin varhaisaikuisten keksimä termi ihmisille, jotka haluavat kitkeä pois ihmissalakuljetuksen ja tuoda hallitsemattomaan maahanmuuttoon edes jotain järkevyyttä?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ennemin väsynyt kuin pöljästi käyttäytyvä mouhooja. Mitä muuten edes tarkoittaa termi "roturealisti"? Jokin varhaisaikuisten keksimä termi ihmisille, jotka haluavat kitkeä pois ihmissalakuljetuksen ja tuoda hallitsemattomaan maahanmuuttoon edes jotain järkevyyttä?
Roturealisti taisi olla joku rasistien toteamus kun heitä on haukuttu rasisteiksi. Eli sanoo että neekerit on varastelevia loisijoita. Kun joku haukkuu tästä hyvästä rasistiksi niin vastataan: En ole rasisti vaan roturealisti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös