Inttiin lähdössä?

  • 1 218 114
  • 3 574
Hauska lukea tätä ketjua aina, kun alkaa taas aamut koittamaan. Täytyy sanoa, että aika kultaa muistot, koska kyllähän tuota aikaa Vekaranjärvellä täytyy muistella pelkästään ilolla ja huumorilla. Vaikken mikään stadindaiju ikinä ole ollut, niin onhan tuo asepalvelus nyt niin absurdi kokemus, että ei pahemmastakaan väliä. Siihen tunteeseen, jota voi sanoilla kuvata virkkeellä "ei voi olla vittu totta" kannattaa tottua, koska kyllähän intissä tapahtuu sellaisia asioita tai saa sellaisia käskyjä, että ei voi kuin ihmetellä.

Kavereita siellä tulee samaan kyllä varmasti, vaikka kuinka sisäänpäin kääntynyt olisi, koska ollaan kuitenkin jatkuvasti porukalla tekemässä jotain ja yksin ei varmastikkaan aina pärjää. Aika monen 12 tuntia päivässä koneella istuneen jätkän kanssa tuli ystävystyttyä, vaikka puoliakaan ei välillä ymmärtänyt mitä he puhuivat. Sitten kun mentiin jo loppupuolelle armeija-aikaa, niin meidän huoltojoukkue olikin muodostettu lähes kokonaan minun omista kavereista intin ulkopuolelta (harjoitus-vapaalaiset), joten aika leppoisaa menoahan se oli.

Ja onhan siellä kyllä sellaisia kummeli-kavereita, että hyviä nauruja saa joka päivä. "Tuotko pihalta klapin?", "mikä se on?", "no tota tuo halko sieltä", "mikä vitun halko?" "no helvetti puuta tänne kaminaan?" "aijaa..."
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kukaan lähdössä Upinniemeen maanantaina? Eiköhän se ole vähintään 9kk pesti meikälle...
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Kolme vuotta sitten tammikuussa oli itselläni kasarmille lähtö aikataulutettu ja päätin oikeastaan jo puoli vuotta sitä aikaisemmin itselleni muutaman reunaehdon:

- 6 kk on mahdottomuus
- 9 kk on mahdottomuus
- väh. 12 kk on ainoa mahdollisuus

Lopputulos oli se, että 12 kk olin ja alikessuna kotiuduin. Tavoitteideni toteutumista edesauttoi se, että palveluspaikka oli suht pieni, joten yksittäisille toiveille pystyi perustamaan omia suunnitelmiaan enemmän. Tuli myös todistettua se, että puhtaalla tahdolla, yhdistettynä henkisiin ominaisuuksiin, sai, mitä lähti hakemaan. Isomman kokoluokan palveluspaikoista en pysty sanomaan mitään, mutta pienemmissä on aivan selkeä etu jo yksistään tahdonvoimasta ja motivaatiosta. Tsemppiä!
 

Kahvi_Kuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #42 #26 #49, Blue Jackets #61, Leijonat
Muita Keuruulle lähtijöitä?

Hep! Huomenna auton nokka kohti Keurusselkää. Varsin avoimin mielin katsomaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan ja tosiaan vuosi taitaa olla suunnitelmissa. Ja varmasti kysytty monia kertoja mutta kysynpä nyt kuitenkin. Eli mitä tavaroita tuonne nyt ensimmäisille viikoille tarvitsee? Kerkeääkö siellä alkuun urheilemaan? Punttia jne. Laukku vielä täysin tyhjänä joten kiitos jo etukäteen.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Ja varmasti kysytty monia kertoja mutta kysynpä nyt kuitenkin. Eli mitä tavaroita tuonne nyt ensimmäisille viikoille tarvitsee? Kerkeääkö siellä alkuun urheilemaan? Punttia jne. Laukku vielä täysin tyhjänä joten kiitos jo etukäteen.
Kysytty ja vastattu on useasti, mutta eihän tästä kukaan kärsi.

Periaatteessa firma tarjoaa kaiken, mitä elämiseen tarvitsee. Safkat, hygieniatuotteet (paitsi dödö, se mukaan), vaatteet jne. jne. Mitkään omat tavarat eivät ole välttämättömiä, mutta mulle oli ensimmäisinä päivinä paljon lohtua karkeista, korvatulpista ja hyvästä kirjasta. Sodeen ei yleensä ensimmäisinä päivinä pääse (ja kun pääsee, niin jonot ainakin Santahaminassa oli ihan jäätävät) ja pieni herkuttelu rankan päivän jälkeen tuntui armeijassa hämmentävän hyvältä. Kirja/lehti/mikä tahansa sitten ajanvietteeksi ja korvatulpat, mikäli tupakaverin kuorsaus häiritsee. Mua häiritsi, enkä yötäkään viettänyt tuvassa, josta ei olisi kuorsaajaa löytynyt. Pelikortit on ainoa, jonka puuttumista harmittelin. Olisi ollut hyvä tapa tutustua tupakavereihin ensimmäisinä päivinä ja murtaa vähän sitä jäätä.

Hyvän asenteen ottaminen mukaan on klisee, mutta ihan oikeasti tärkeä juttu. Harva siitä palveluksesta varsinaisesti nauttii, mutta paskalla asenteella se tuntuu vielä hirveämmältä. Valittajat on myös ihan helvetin rasittavia tupakavereita.

Treenaamisesta ei hirveästi kannata huolehtia. Aluksi päivät ovat pitkiä ja yleensä fyysisestikin kohtalaisen raskaita, joten aikaa ei hirveästi ole ja harva jaksaa lähteä vaikka olisikin. Loppupalvelusta kohden urheilu on tottakai loistava harrastus ja ainakin Santiksessa puitteet monipuoliselle liikunnalle oli järjestetty talon puolesta ihan kiitettävästi.

Tasan vuosi sitten sitä itsekin jännitti inttiin lähtöä ja pohti mitä siellä tarvitsee ja kuinka paskaa tulee olemaan. Kyllä se aika sittenkin kohtalaisen nopeasti taisi kulua.
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Kukaan lähdössä Upinniemeen maanantaina? Eiköhän se ole vähintään 9kk pesti meikälle...

Kyllä Öbiksessä on nykyään ihan hyvätkin mahdollisuudet selvitä 6kk, jos homma ei nappaa. Kotiuduin Öbiksestä viime lokakuussa.

Jos laivasto kiinnostaa, suosittelen hakemista matruusiksi (Laivamieheksi) ja sitä kautta kuljetusviirikköön. Rennoin Upinniemen komppania, jossa vähiten kiinnioloja.

Spolleksi tai MeVaksi joutumista kannattaa varoa.

Onnea palvelukseen!
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Juna on kääntynyt jo hetki sitten, tj 165.

Tämä viikonloppu oli raskain, kun ollaan kiinni ja sain päivystäjänä katsella vanhojen lähtöä. Alikin natsat ei enää paljon lohduta. Onneksi uudet mosat saapuvat maanantaina, tajuaa että ei niitä aamuja niin paljoa jäljellä enää ole. Nyt kun sain tietää änärin alkamisesta niin masennus syveni, kun ei näe pelejä.

Vaununjohtajana olen Parolassa PSVK:ssa ällitällillä, hyviä hommia. Leirejä on loputtomiin, loppu puoli vuotta sujuu lähinnä metsissä. Kaksi viikkoa Niinisalossa ja kaksi viikkoa Rovalla. Mutta parempi telat ku jalat. Vaunu tosin on koko ajan paskana ja viikkohuoltoihin hajoillaan.

Huomenna Hätilään viiden päivän leirille!
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Kyllä Öbiksessä on nykyään ihan hyvätkin mahdollisuudet selvitä 6kk, jos homma ei nappaa. Kotiuduin Öbiksestä viime lokakuussa.

Jos laivasto kiinnostaa, suosittelen hakemista matruusiksi (Laivamieheksi) ja sitä kautta kuljetusviirikköön. Rennoin Upinniemen komppania, jossa vähiten kiinnioloja.

Spolleksi tai MeVaksi joutumista kannattaa varoa.

Onnea palvelukseen!

Jos ei jaksa intti kiinnostaa niin kannattaa todellakin hakea kuljetusviirikköön. Ovat erittäin harvoin kiinni ja henkilökunta on kuulemma erittäin rentoa porukkaa. Ainoa miinus on 9kk palvelus, mutta Upinniemessä on suuri vaara joutua niihin muutenkin.

6kk hommat ovat pääsääntöisesti erittäin helppoja ja monissa hommissa on erittäin helppo saada kuntoisuuslomia. Yhdellä keittäjällä oli esimerkiksi 13 kuntsaria. Ainoa miinus tuossa keittäjän hommassa on leiripäivät, joita kertyi 2/12 saapumiserälle kuulemma noin 30.

Muita 6kk hommia, joihin kannattaa hakea jos pidempi palvelus ei kiinnosta on B-kuski, kirjuri ja täydennysmies. Kaikki helppoja nakkeja, joissa ei tarvitse tehdä juuri mitään. B-kuskiksi on mahdollista päästä, vaikkei olisi B-mies, mutta tämä riippuu paljon kuinka paljon heitä on saapumiserästä. Sama koskee myös kirjuria.

Sotilaspoliisiksi tai mevaksi joutumista kannattaa varoa, jos vartiointi ei kiinnosta. Molemmat ovat suoraan sanoen aika paskoja nakkeja ja varsinkin spolleksi on suuri mahdollisuus joutua, koska heitä valitaan noin 80.

Äläkä varsinkaan hae C tai E-kuskiksi, jos et ole täysin varma, että kortista on hyötyä tulevaisuudessa. Muutama tuttu alokaskaudelta on jo hajonnut kuskin hommiin täysin, vaikka inttiä on heillä lähes 6kk jäljellä.

Ei kai tässä muuta. Aamuja vaan kaikille 1/13 inttiin astuville ja varsinkin tänne Upinniemeen joutuville.

PS: 2.Komppaniaan joutuvat alokkaat. Hajotkaa Hasaniin ja rättisulkeisiin. Tulette huomaamaan kenestä puhun. ;)





Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Kiitos erittäin paljon vinkeistä, arvostan! Eipä tuo 9kk:n nakki lähtökohtaisesti oikeastaan hirvitä. Lähinnä ajattelin, kun Upiin asti raahautuu, niin olisihan se sotalaiva mukava kokea. Laivastoon siis lähtökohtaisesti suunta ja olisihan se 9kk suht passeli, kun saisi vielä kausikortinkin hankittua ensi kaudelle. Olenkin ollut ihan ulapalla, että mikä homma voisi toimia meikäläiselle, joten otan ehdottomasti ilolla vastaan nämä vinkit!


Kiitos vinkeistä ja pohjustuksesta myös tänne päin! Ja broidinihan on kuljussa, ja aika gonahtanuthan tuo on :hymiö:

Tyhmyyttäni kysyn, että mistä tuo meva on lyhenne?

Edit. Tuli tuo google avattua, niin eiköhän se tuo merivalvonta ole. Jos se paska nakki on, niin siltä se myös kuulostaa.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täältä vois myös kysellä, kun vekaralle olen menossa ja kovasti tahtoisin kesällä päästä pois sieltä, niin onko mitään neuvoja, miten pääsisi mahdollisimman suurella todennäköisyydellä puolella vuodella pois? Osa kavereista sanoo, että vekaralta pääsee 100% varmasti 6kk nakilla jos vain tahtoo ja osa sanoo, että ei se ole nyt niin varma asia. Varmaankin se, mihin yksikköön joutuu, vaikuttaa asiaan myös, vai?

No ainakin minun aikana (en tosin inttiä vekaralla käynyt) 6kk pääsi aika hyvin siten, kun vain alusta asti päättäväisesti myös tajusi kertoa sen kun asiaa tiedusteltiin.
Eli ei mitään "arpomisia", vaan tiukasti sanoa, että 6kk ja vielä joku noheva perustelu keksiä (jos tarves) päälle.

nimim. Kirjurina Kainuun Prikaatissa ja Saunamajurina Santahaminassa :)
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Kiitos erittäin paljon vinkeistä, arvostan! Eipä tuo 9kk:n nakki lähtökohtaisesti oikeastaan hirvitä. Lähinnä ajattelin, kun Upiin asti raahautuu, niin olisihan se sotalaiva mukava kokea. Laivastoon siis lähtökohtaisesti suunta ja olisihan se 9kk suht passeli, kun saisi vielä kausikortinkin hankittua ensi kaudelle. Olenkin ollut ihan ulapalla, että mikä homma voisi toimia meikäläiselle, joten otan ehdottomasti ilolla vastaan nämä vinkit!



Kiitos vinkeistä ja pohjustuksesta myös tänne päin! Ja broidinihan on kuljussa, ja aika gonahtanuthan tuo on :hymiö:

Tyhmyyttäni kysyn, että mistä tuo meva on lyhenne?

Edit. Tuli tuo google avattua, niin eiköhän se tuo merivalvonta ole. Jos se paska nakki on, niin siltä se myös kuulostaa.


Joo ei mitään! Vaikeetahan noista eri hommista on tietää mitään ennen, kuin on ollut täällä näkemässä ja kuulemassa, mitä niihin kuuluu. Hyvä jos jotain apua oli noista neuvoista.

Juu ja tuo meva tarkoittaa tuota merivalvontaa. Hajottavia hommia joihin ei ole juurikaan hakijoita. Sen tiedän, että 1/12 saapumiserästä ainoastaan yksi henkilö haki mevaksi...
 

Obloquy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bluesit, ManUtd, Jets
Täältä vois myös kysellä, kun vekaralle olen menossa ja kovasti tahtoisin kesällä päästä pois sieltä, niin onko mitään neuvoja, miten pääsisi mahdollisimman suurella todennäköisyydellä puolella vuodella pois? Osa kavereista sanoo, että vekaralta pääsee 100% varmasti 6kk nakilla jos vain tahtoo ja osa sanoo, että ei se ole nyt niin varma asia. Varmaankin se, mihin yksikköön joutuu, vaikuttaa asiaan myös, vai?
Viestisi viimeinen virke melko lailla kertoikin jo jutun jujun, mutta kirjoitetaanpa omat näkemykset n. viiden vuoden takaa. Oletan viestisi perusteella ettet ole hakenut erityisesti mihinkään joukkoyksikköön, jolloin mitä suurimmalla todennäköisyydellä päädyt joko tykistöön, ilmatorjuntaan tai viestiin.* Näissä joukkoyksiköissä 6kk:n miehiksi haluavia on perinteisesti ollut runsaasti enemmän kuin kuuden kuukauden kiintiöpaikkoja, joten osa joutuu väistämättä pettymään.

Vastaavasti, jos päädyt pioneeriksi tai panssarijääkäriksi, ei ongelmia pitäisi olla kuuden kuukauden palvelustoiveen suhteen, sillä materia on keskimäärin motivoituneempaa kuin em. porukoissa.

"Pidemmän nakin" välttämiseksi on omasta mielestäni ehdottomasti paras vain olla keskiverto ja näkymätön kaikin puolin. Kelvollinen, luotettava ja väritön ovat muutamia niistä adjektiiveista jotka johtajien arviointipapereissa tyypillisesti meillä liitettiin 6kk miehistöön valittaviin. Vielä paremmin pystyt vaikuttamaan jos satut tuntemaan henkilökohtaisesti jonkun yksikkösi varusmiesesimiehistä tai tutustut esim. tupasi esimieheen. Tällöin rehti ja suora ilmaisu omista haluista ei ainakaan tee haittaa. Palkatulle henkilökunnalle (valinnoista vastaaville) voi myös käydä puhumassa avoimesti omista toiveistaan. Vanhat kusetukset tulevasta muksusta jne. eivät kannata.

Lääkintä-AU:na törmäsin myös kaiken sortin venkoilijoihin, joten kai se on paikallaan kirjoittaa siitäkin lähestymiskannasta. Sopivissa määrin harjoitettu "perseily" on tehokas tapa välttyä pitkältä palvelusajalta, jos sen onnistuu suorittamaan huomaamatta. Vaarana on aina toki silmätikuksi joutuminen, joista usein leivotaan vuoden miehiä ihan vain vittuilu mielessä.

"Varaudu laitostumiseen ja 12kk:n palvelukseen!" - sanat joilla isoveljeni toivotti minut Vekaralle jokunen vuosi sitten. Molemmat muuten toteutuivat...


*Näkemykset joukkoyksiköistä perustuvat puhtaasti omaan näkemykseen vuosien takaa.
 

kuuskytä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
I/13, 7.1.2013 astuu tämä poika palvelukseen. Paikkana Kajaani ja yksikkö Tiedustelukomppania, niin kuin toiveissakin. Onko muita jatkoaikalaisia tulossa Kajaaniin?

Tällä päivämäärällä astun palvelukseen minäkin, Kajaani määränpäänä. Toiveita en ole esittänyt yksiköstäni, mutta varmaankin otan vastaan sitä mitä tarjotaan. Uskoakseni selviän kyllä hengissä tuosta armeijasta, vaikkei ihan timanttinen kunto olekaan, sellaisessa peruskunnossa lähden. Toivottavasti tuossa alkurutistuksen jälkeen pääsisi sitten säbääkin lätkimään iltavapailla tai jossain välissä, olis ihan jees :)
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
.

PS: 2.Komppaniaan joutuvat alokkaat. Hajotkaa Hasaniin ja rättisulkeisiin. Tulette huomaamaan kenestä puhun. ;)

Ei helvetti, vieläkö tuo siellä häärää?? Oli jo 91, kun meikäläisen tour alkoi Öbiksestä.

Tuo on vähän kaksipiippuinen juttu tuo MeVa asia. Jos väijyt menee esim. 2/10h niin aika suklainen se on tuokin homma. Täydellinen nakkisuoja ei ole pahajuttu kyllä myöskään. Itse olin kuljetushommissa tuliasemamies koulutuksen jälkeen, ja vaikka se helvetin hyvä homma linnakkeella olikin, niin kyllä MeVoja katsottiin myös kadehtien, kun ottivat kallioilla aurinkoa ja kävivät uimassa, kun muut ryynäsivät pitkin saarta. Minä en ryynännyt. Minä vein pojille traktorilla tai jeepillä vettä... :D

ps: Aamuja morteille. Laivastoon menevät ovat nyt varsinaisia tonnikaloja. Aamuja tuntuu nimittäin olevan sen verran edessä.
 

mikulii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät #24
Tällä päivämäärällä astun palvelukseen minäkin, Kajaani määränpäänä. Toiveita en ole esittänyt yksiköstäni, mutta varmaankin otan vastaan sitä mitä tarjotaan. Uskoakseni selviän kyllä hengissä tuosta armeijasta, vaikkei ihan timanttinen kunto olekaan, sellaisessa peruskunnossa lähden. Toivottavasti tuossa alkurutistuksen jälkeen pääsisi sitten säbääkin lätkimään iltavapailla tai jossain välissä, olis ihan jees :)

Itse kotiuduin Kajaanista perjantaina. Pienenä vinkkinä annan teille uusille morteille, että kannattaa käydä niissä kerhoissa ihan alusta asti. Ilmasia köllejä tienasin 6kk aikana 4 pelkästään niillä. Kyllä oli mukava joulun aikaan, kun palveluspäivät muuttui lomankäyttöpäiviksi niin 10 päivän lomat sain 6 päivän sijaan, juurikin näiden ylimäärästen köllien takia. Vielä kun siellä on todella hyvin niitä kerhoja järjestetty ja erittäin monipuolisesti vaihtoehtoja.

Kranaatinheitinkomppaniassa palvelin tekakuskina ja oli vain yksi helpoimmista hommista, juurikin sen 6 tunnin lepoajan takia, mitä kaikille kuskeille pitää antaa. Ei paljon leireillä tarvinu yöllä kipinään herätä, tai poteroon vartioimaan lähteä. Mutta ainakaan talvella ne paskat ei sitten halunnukkaan toimia kunnolla. Loppusodassa ennen joulua taisi olla niin, että joka aamu piti tulijoukkueesta ainakin yhteen tulpat vaihtaa ku ei niitä käyntiin 20 asteen pakkasessa saanu. Ei siellä kuitenkaan mitään hommaa ole, missä hajottais välillä niin, ettei veri päässä kierrä. Sitten se 5 viikon koulutus, jonka aikana yksikön muut taistelijat raahas raskaita heittimiä jonnekkin päin metsää, niin pari kertaa tuli naurettua, että kävipä tuuri ettei itsellä tuolla tarvi olla.

Terveisin; Intistä kotiutunut perjantaina
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Kiitos erittäin paljon vinkeistä, arvostan! Eipä tuo 9kk:n nakki lähtökohtaisesti oikeastaan hirvitä. Lähinnä ajattelin, kun Upiin asti raahautuu, niin olisihan se sotalaiva mukava kokea. Laivastoon siis lähtökohtaisesti suunta ja olisihan se 9kk suht passeli, kun saisi vielä kausikortinkin hankittua ensi kaudelle. Olenkin ollut ihan ulapalla, että mikä homma voisi toimia meikäläiselle, joten otan ehdottomasti ilolla vastaan nämä vinkit!



Kiitos vinkeistä ja pohjustuksesta myös tänne päin! Ja broidinihan on kuljussa, ja aika gonahtanuthan tuo on :hymiö:

Tyhmyyttäni kysyn, että mistä tuo meva on lyhenne?

Edit. Tuli tuo google avattua, niin eiköhän se tuo merivalvonta ole. Jos se paska nakki on, niin siltä se myös kuulostaa.

Kyllä, MeVa tarkoittaa Merivalvojaa, sanon vain suoraan että vältä se homma viimeiseen asti, sama koskee Spollea! MeVoilla oli ainakin minun aikanani, joka kolmas viikonloppu kiinni sekä virka-apuja, joten monet Mevoista joutuvat tuplaginekseen monta kertaa. Esim. Itse olin 39 viikonlopusta 32 auki, enkä kertaakaan tuplagineksessä.

Laivastoon sellainen ohje, että pyri välttämään Ohjuslaivuetta, siellä jos jossain ollaan kiinni tai oltiin ainakin meidän erässä.

Annan myös ohjeen, että älä vaan erehdy käyttämään PV:n HSL-korttia väärin, käytä sitä vain matkoihin Öbiksestä kotiin ja takaisin. Itse käyttelin sitä omiin matkoihin ja TJ1 päivänä napsahti sakot sekä 8 päivää pekkaa (jolla ei enää tässä vaiheessa ollut merkitystä).

Jos haluat lisävinkkejä niin laita YV:ta tulemaan, autan mielelläni!
 
Viimeksi muokattu:

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
1.Kenttätykistöpatteriin mut nyt laitettiin vekaralla. 2. Ois kuulemma ollut parempi mutta ei voi mitään. Päällikölle sanoinkin jo suoraan, että 6kk haluan olla koska työt odottaa. Ainoa yksikkö koko paikasta jossa alokkaat ovat ekat 3 viikkoa kiinni, se kyllä vituttaa kun muijakin oottaa himassa. Noh, nyt toivotaan vaan "kelaperseen" hommia.

1. kt on hieno mesta. Itse tuli siellä palveluksen aikana 4 kk vietettyä, kun kuskin hommin kävin kouluttatumassa. 2.kt:ssa olin alunperin ja kuten sanottukin se on paras noista tykistön yksiköistä vekaralla ainakin. Mutta ei tuossa 1.kt:ssa sen suuremmin vikaa ole. Tosin nykyään siellä taitaa skapparit olla hieman mulkuhkoja. Erityisesti luutnantti Eloranta. Jos haluat 6 kuukaudella selvitä yritä hakea sotilaskeittäjäksi. Sinne ei hirveämmin tunkua ole. 6 kuukauden homma kuitenkin ja helevetin rentoa, ainakin nimeomaan tykistön puolella.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näille jotka miettivät miten välttyä pidemmältä siivulta, itselle sattunut tarina omilta ajoilta.

Meillä oli soveltuvuuskokeita johtajien hommaan ja eräällä rastilla toimenkuva oli seuraava. Jo valmiiksi masentunut alikersantti vieressä esitti saaneensa puhelun kotoa että hänen isänsä oli menehtynyt. Seuraavaksi hän kertoi lähtevänsä menemään ja rupesi kävelemään pois päin. Meille oli juuri edellisenä päivänä opetettu miten sitä asetta kannetaan oikein. Aina sitä väärin kantaessa sai kuulla huudon "Miten sitä asetta kannetaan". No, poispäin kävelevä Alikki kantoi asetta piippu kohti kaulaansa. En sitten keksinyt muuta kuin huutaa hänelle tämän saman lauseen. Olis kuulemma pitänyt rynnätä ottamaan se ase siltä pois.

Toinen alikeista tämän jälkeen sitten kysy että olinko ajatellut lähteväni johtajakoulutukseen. Sanoin etten todellakaan, johon tämä sitten vastasi ettei mua sinne ois millään helvetillä otettukaan.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
En Öbikseen lähteneille kyllä voi kuin suositella laivastoon hakeutumista. Ja poislukien ohjuslaivue, mikäli ei pidä kinkuista. Tammikuussa palvelukseen astuvat pääsevät merillekkin kesällä avoveden aikaan lämpimässä kelissä, itse olin laivalla yhden vuosikymmenen pahimmista jäätalvista, ei ollut kadehdittavaa ei. Vaikka mukavahan se silti oli aamuisin ilman tahtia lompsia kohti mukea ärsyyntyneiden jv-alikkien katsellessa, tahi väsyneen satamaa vartioivan spollen nenän alta. Kyllä siitä riitti hupia koko palveluksen ajan. 5. Miinalaivue on kuljetusviirikön ohella parhaita nakkeja, tosin miinalautoista Pyhärantaa kannattaa välttää suhteellisen mulkun kantahenkilökunnan vuoksi. Ja ei sitten perseillä kansi/laiturivahdissa!

Noita spollen ja mevan hommia kannattaa todella välttää, en muista yhdenkään näissä hommissa olleen niitä kehyksen. Tästä edellä ollut puhetta

Aamuja ja jaksamista kaikille, erityisesti silakoille sekä tonnikaloille!

MLI Porkkalalta kotiutunut
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Allekirjoittanut kotiutui viime perjantaina juurikin tuosta upinniemen mevakomppaniasta, eli 2K:sta aliluutnanttina. Noi MeVa-hommat on vähän ristiriitaisia. Itse siitä valvonnasta en osaa (enkä voisikaan, jonkunlainen vaitiolovelvollisuus kun taitaa sitoa) pahemmin sanoa, johtajat kun ei sitä suorittanut. Yleisjärjestelyt kumminkin toimii niin, että se MeVa-porukka on jaettu kolmeen osaan, joista yksi kerrallaan on luolavuorossa. Tuosta voi sitten laskea, että miehistöllä on vähintään joka kolmas viikonloppu kiinni ja siihen sitten vielä virka-avut, eli tuplilta ei voi välttyä. ''Vapaalla'' olevat kaksi ryhmää suorittavat oman kuolutusohjelmansa mukaista koulutusta. Tuo MeVa-joukkue on nimittäin jaetaan jo aika alkuvaiheessa rannikkotykistön tuliasema ja tulenjohtomiehistöön, sekä siirrettävään uravalvontaan (sura). Eli se itse mevailu on enemmänkin sellainen sivuhomma.

Puhuisin paskaa jos suosittelisin MeVan hommia ykkösvaihtoehtona kenellekään (palvelusajan takia). Se kannattaa kumminkin muistaa, että esim. tykillä tai tulenjohdossa toimiminen on varmasti mielenkiintoisempaa kuin stondailla spollena portilla. Sura-hommista en osaa muuta sanoa, kun että leirejä tais olla E ja J kauden aikana heillä yhteensä kaksi viikkoa. Tj ja Tas oli leirillä varmaan kuusi viikkoa samana aikana.

Mitä sitten muuan luutnantti Hasaniin tulee niin oikeastihan kaveri on aivan saatanan hyvä kouluttaja. Hasan on siitä mukava, että palaute on ns. välitöntä, paskaa tulee tarvittessa niskaan, mutta kyllä kaveri sitten kehuukin jos siihen on aihetta. Ei tee todellakaan tiukkaa sanoa Hasania 2K:n parhaaksi skappariksi. Tosin kantahenkilökunnan taso nyt ei kyseisessä yksikössä juuri päätä huimannut. Mitä nyt voi odottaa kun laitetaan ''tuli ja liike''-miehiä (rannjv-au) kouluttamaan rt-hommia.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täällä ollaan Keuruulle vietetty nyt melkein 6 päivää 1.Pionkissa. Muutama ensimmäinen päivä oli itselle aikamoista tervan juontia, johtuen lähinnä järjettömistä käskyistä, jotka ovat olemassa lausahduksen "koska näin on aina ollut" takia. Noh, nyt on mennyt jo paremmin kun pieniä vapauksia on saanut ja aika ruvennut kulkemaan nopeampaa. Lisäksi väsymys vähentynyt, kun 22-06 nukkumisaikaan on ruvennut tottumaan.

Enempää en tässä vapaa-aikaani kännykällä kirjoitellessa tuhlaile. Katsellaan ensimmäisillä lomilla (viikon päästä pe) jos jaksaisi tarkempaa analyysia kirjoitella.

Terveisin Tähtipakki, Keuruu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös