Ilves - TPS ti 22.11.2005

  • 7 702
  • 54

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
kone82 kirjoitti:
...Ikuisena realistina? arvotaan lopputulokseksi 3-4 rankkarien jälkeen....
Juu ei tullu sitä mitä tilattiin. Eka tepsinmatsi tällä kaudella paikan päällä ja aika sekavit tunnelmat.
Mitäs huomioita:

-Tuli puoli tuntia ennen matsin alkua hallille ja katselin että onpa tyhjää mutta eiköhän sieltä sakkia ala tulemaan lisää. No ei paljoa tullut katsojia 5084, ja tunnelma täysin perseestä. Jos oli jotain sanottavaa kenttäpelaajille tai tuomarille niin ei paljon hiirenhiljaisessa hallista tarvinnut huutaa. Huutele siinä sitten että "ONKO TÄÄ JOTAIN RINGETTEÄ!!!" niin vieruskaverit ja edessä istuneet pikkupamppukatsojat katsoo kummastellen. Toivottavasti ääneni kuului telkkarissa. Nimmarin jakotilaisuus on sitten myöhemmin.

-Aika hidastemposta oli. Ilves oli parhaimmillaan liikkuvampi kuin tepsi mutta toisaalta seisoskeli välillä ja tepsi pääsi vauhtiin mukaan.

-Tuomari oli...outo. Koukkia sai, ja sitten aivan merkittyksettömistä tilanteistä pääsi istunnolle. Ilveksen italialaisvahvistusten hyppiminen oli hyvää huumoria, ja sai Kaitsukin yhden jäähyn lopussa kalastettua.

-Kiitokset vanhemmalle herrasmiehelle joka istui vieressäni. Mies innostui huutamaankin, toisin kuin monet muut. Thumbs up!

-Widingin taklauksesta, juurikin sellainen tilanne mikä odottaa tapahtumistaan. Ilves pelaaja sopivasti laidasta ja selkä kenttään päin. Kiekko kulmassa ja Widing tulee vauhdilla tilanteeseen. Aika pahalta se näytti mutta tuskin oli haettu tilanne. Muuten Widing koitti kovin polkea vaan tulos jäi laihaksi. Muutamat ihan kivat pyrähdykset.

Kaaduttiin täysin Puurulaan tänään, mies on täysi susi. Mitä vittua tuo kaveri tekee ykkösenä. Ei ollut ollenkaan hereillä. Sen näki että seuraava menee sisään kun Pesosen sutaisu oli kaivettu maalista ulos. Karjalainen pelaa omaan rauhalliseen tyyliinsä perusvarmasti, ei lähde hakemaan mitään refleksitorjuntaa niin kuin tämä meidän "vuoden lohi", vaan pelaa oman tasonsa mukaisesti.

Kentäpelaajista tepsistä näkyi parhaiten Kipru, Pulliainen ja Alatalo. Nurminenkin pelasi ihan kivasti, vaikkakin tuttua surffailua ajoittain. Kipru veti kivat seläntakaasyötöt ja Pulliainen malttoi pitää kiekkoa, pelasi niinkuin pelimiehen kuuluu ja jaksoi luistella. Jämtin oli pieni pettymys, mutta kyllä siitä miehestä näki miksi siitä puhutaan, vastustajassa roikkumista, ärsyttämistä tilanteiden ulkopuolella ja tilanteisiin menemistä. Kyllä tänäänkin näkyi kuinka tärkeä stemppari Altsi on meille, kyllä se pappa jaksaa vääntää. Ehkä jopa paras tepsiläinen tänään.

Aika selväksi tuli myös ettei Kauppilasta ole ykkössenaksi, ei oikein toimi että kaikki kolme hyökkääjää hakee paikkaa eikä kukaan rakenna tilanteita. Aaltoa tarvitaan kovasti. Pakisto pelasi ihan perusvarmasti, mitä ikinä se tarkoittaakaan.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Guerrieron kaatuilu alkoi tosiaankin olemaan naurettavaa. Avauserässä jäi yksi mailan naamaan sipaisu viheltämättä ja sen jälkeen haettiin joka toisessa tilanteessa kompensaatiota omien loikkien avustuksella. Ei näin. Siinä on ketjun laidalla kaveri kultakypärä päässä, jolta voi ottaa mallia reilusta taistelusta.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Olipanpa minäkin matsissa. Ensimmäisen erän jälkeen päätin jo valmiiksi, että aloitan tämän kirjoituksen näin:

Ensin hyvät puolet:

- Perttu Lindgrenin "pääharhautus", josta noin 5 sekuntia myöhemmin syntyi Alenin 1-0 -maali.

- Yksi nätti Cheerleader ja se tummatukkainen muija, joka istui Ilveksen fanikatsomossa samalla rivillä semmosen pitkät, valkoiset hiukset omaavaan vanhemman mieshenkilön kanssa. Tästä henkilöstä 7 paikkaa oikealle kentältä katsottuna. Jos luet tämän ja tunnistat itsesi, niin otappa yhteyttä. Mun faijalla on rahaa.

- Punainen maalilamppu, joka vilkkuu musiikin tahdissa Ilveksen luistellessa jäälle.

- Ilveksen maskipelaaminen ylivoimalla

Huonot puolet:

- Kaikki muu. Ihan kaikki muu

No joo, mutta eihän se sitten näin mennytkään. Toisessa erässä alkoi kummasti tulemaan myös vähän tunnelmaa, kun vaihdoin Hemingwayn päädystä Ilveksen fanipäädyn läheisyyteen ja sitten Puurula heitti Hooverin päälle ja imuteho olikin aivan valtaisa. Kaiken kruunasi Daniel Widingin totaalinen pimentyminen. Olin tilanteessa enemmän kuin aitiopaikalla ja olen edelleen äimistynyt näkemästäni. Jotenkin olisi kuvitellut, että toinen näistä sveduista olisi tehnyt jotain noin älytöntä, mutta että Widing myös.. Tässä kohdassa täytyy olla onnellinen siitä, että SM-liigalla on Muukkonen kurinpitäjänä ja rangaistukset vähintään yliampuvia. Tuosta tempusta tulee siis toivottavasti heti kunnolla penaltyä.

Muita huomioita pelistä sen verran, että tykkään kyllä tuosta Guerrierosta. Pienikokoinen kaveri, joka kaatuu pienimmästäkin hipaisusta, mutta eihän hän omalle koolleen mitään voi. Silti kova poika tsemppaamaan ja osaahan hän pisteitäkin tehdä. Muutenkin tänään keskityin enemmän seuraamaan Ilveksen pelaajia, mutta TPS:stä tuli seurattua Simon Backmania, joka pelasi mielestäni ihan kelvollisen ottelun joukkueen takalinjoilla.

Unne Sormunen ajatteli Radio Cityssä ennen ottelua, että TPS:n pitäisi laittaa painetta Ilveksen puolustukselle, joka on kiekottomana heikko. Heti perään hän totesi, että näin tuskin tulee kuitenkaan käymään, vaan turkulaiset miehittävät keskialueen. Ja Unne ei olisi voinut olla enempää oikeassa. Ilveksen pakit saivat olla todella rauhassa, eikä heille tullut mitään ongelmia avaus-syöttöjen tai hyökkäyksiinlähtöjen kanssa. Se oli mielestäni yksi ottelun ratkaisuista.

TPS oli todella vaisu. Ei minkäänlaista kiekollista peliä, ei ollut rohkeutta, ei ollut aktiivisuutta, eikä oikeastaan mitään muutakaan. Todella munaton suoritus. Molemmat maalit olivat aivan hirveää tuuria, kun ensimmäinen maaleista meni sisään Kuukan mailasta ja toinen taisi osua Pitkämäen omaan mailaan ja siitä takaisin maalintekijälle.

Ilveksestä kiekollisesti pelasi tänään hienosti Juha Alen, joka tosin oli TPS:n toisen maalin aikana kentällä ja teki tilanteessa selkeän merkkausvirheen. Muutenkin tuo Alenin suurin heikkous näyttäisi olevan miesvartiointi. Hän ei ole kovinkaan hyvä 1vs.1-tilanteissa. Muita pelaajia, joita pitää nostaa esille ovat Toni Koivisto, joka väläytteli pari kertaa. Myös Ville Korhonen pelasi läpi ottelun hyvällä asenteella ja hänestä on joukkueelle varmasti paljon iloa tulevaisuudessa.

Jonas Andesson veti aivan h*lvetin pitkän vaihdon siinä tilanteessa, kun hän lopulta nousi maalille ja heitti kiekon tolppaan. Mulla oli tulosvedossa tietenkin 5-3, joten vähän tässä tuuttaa, ettei sitä viidettä maalia missään kohdassa syntynytkään.

Jason Bonsignore on aivan liian heppoinen mies mihinkään Suomen sarjaan. Aivan taputeltu juttu tuo kaveri.

Tuomaripeli ihmetytti kyllä kovasti. Ei niinkään Salmisen tulkinnat, kun kaverin temppuilut ovat tuttuja jo neljän vuoden takaa. Mitään kehitystä ei näköjään ole vieläkään tapahtunut. Tai oikeastaan on. Nyt hän sentään kuunteli, kun jollain pelaajalla oli asiaa, eikä heittänyt suoraan kympille. Muuten aivan luokatonta tuomarointia ja Widinginkin jäähy tuli seurauksesta. Ei syystä. Niin kauan hän siinä seisoskeli ja katseli kituvaa Ilves-puolustajaa. Totesi varmaan siinä minuutin ihmeteltyään, että kyllä ottaa kaveriin oikeasti kipeetä. Pitää varmaan heittää tuo sit suihkuun. Ei näin.

Enemmän ihmetystä herätti kuitenkin tuo linjatuomareiden heikkous. V*ttu mistä te niitä pitkiä vihellätte??? Ja koittakaa nyt opetella laskemaan! TPS:llä oli 15 sekuntia kuusi miestä kentällä. Oikeasti 15 sekuntia kun katsoin tulostaululta. Linjatuomarit eivät reagoineet tilanteeseen mitenkään ja vasta Kai Nurminen osasi laskea yhteen kaikki valkopaidat ja luisteli nopeasti vaihtoon. Ja kukaan ei huomannut mitään. Paitsi yleisö. Kuusi silmää. Vaikka yksi kaveri olisi yksisilmäinen, niin siellä olisi jokaiselle silmälle yksi pelaaja. Sitten Ilves sai jäähyn liian monesta pelaajasta kentällä, vaikka itse en sitä kyllä niin nähnyt. Pitkämäki luisteli kentältä siirretyn rangaistuksen aikana ja Ilveksen kaveri luisteli jäälle.

Oli oikeasti aika tylsää kuitenkin pitkän aikaa.

H*lvetillistä ryöstämistä nuo SM-liigan hinnat. Ei voi muuta sanoa. Voisi myös Tappara ja Ilves miettiä, että kuinka haluavat profiloitua Pirkanmaalla, kun hallilta löytyy PS:n mainos ja vieressä kyltti: "Päiväkahvi seuraa". Kaikki vähänkin journalismista tai kyseisestä lehdestä tietävät, eivät kyllä hyvällä tuota katso. Kyseinen lehtihän ei noudata journalistiliiton ohjeita ja lehden sisältö on kokonaisuudessaan täyttä sontaa. Ei tämän lajin tarvitse mikään kukkahattutätien laji olla, mutta jossain kohdassa menee minunkin mielestäni se raja.

Uuh! Olipa mulla paljon asiaa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Castillo kirjoitti:
Olipanpa minäkin matsissa. Ensimmäisen erän jälkeen päätin jo valmiiksi, että aloitan tämän kirjoituksen näin:

Ensin hyvät puolet:

- Perttu Lindgrenin "pääharhautus", josta noin 5 sekuntia myöhemmin syntyi Alenin 1-0 -maali.

- Yksi nätti Cheerleader ja se tummatukkainen muija, joka istui Ilveksen fanikatsomossa samalla rivillä semmosen pitkät, valkoiset hiukset omaavaan vanhemman mieshenkilön kanssa. Tästä henkilöstä 7 paikkaa oikealle kentältä katsottuna. Jos luet tämän ja tunnistat itsesi, niin otappa yhteyttä. Mun faijalla on rahaa.

- Punainen maalilamppu, joka vilkkuu musiikin tahdissa Ilveksen luistellessa jäälle.

- Ilveksen maskipelaaminen ylivoimalla

Huonot puolet:

- Kaikki muu. Ihan kaikki muu

No joo, mutta eihän se sitten näin mennytkään. Toisessa erässä alkoi kummasti tulemaan myös vähän tunnelmaa, kun vaihdoin Hemingwayn päädystä Ilveksen fanipäädyn läheisyyteen ja sitten Puurula heitti Hooverin päälle ja imuteho olikin aivan valtaisa.


Kummallista,kun sieltä Ilveksen fanipäädystä ensimmäinen eräkin oli hyvää kiekkoa.Ilveksen osalta.Toinen erä taas oli sitä heikompaa.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mind over matter kirjoitti:
Kummallista,kun sieltä Ilveksen fanipäädystä ensimmäinen eräkin oli hyvää kiekkoa.Ilveksen osalta.Toinen erä taas oli sitä heikompaa.

Täysin samaa mieltä. Ensimmäisessä erässä Ilves pelasi vauhdikasta ja mielikuvituksellista peliä. Paremmalla viimeistelyllä peli olisi ratkaistu jo silloin. Toinen erä oli huonoin ja varsinkin sen lopussa Ilves oli aivan paniikissa. Onneksi komannen erän alkuun Raipe teki ratkaisumaalin ja TPS:n into vähän laantui.

Minusta päätuomari aloitti pelin hyvin ja tarkalla linjalla, mutta erän puolessa välissä ote alkoi jo lipsua ja toisesta erästä lähtien kentällä saikin tehdä ihan mitä vaan. Linjatuomarit vihelsivät ainakin kaksi täysin virheellistä pitkää kiekkoa Ipalle, eikä päätuomarilla ollut kanttia viedä aloitusta niistä keskelle, vaikka täysin selvistä tuomarivirheistä olikin kyse.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Tyydytään vaan toteamaan, että totaalisen linjatonta oli Salmisen piiparointi. Välillä vihellettiin jokainen hipaisu ja sitten saikin rapata mielin määrin. Kiinnipitämisiä jäi pelissä viheltämättä vähintään 10.

Silti kaikkein surekin esitys saatiin linjatuomareilta, jotka eivät osaa laskea kuuteen eivätkä tiedä minkä säännöön mukaan pitkiä ja paitsioita vihelletään. Kokonaisuutena todennäköisesti kauden surkein esitys.

Widingin taklaus oli törkeä. Käden ylhäällä ja selkään. "Käänsi selän" tilannetta tuosta ei saa tekemälläkään, sillä sen verran kauan Mielonen heti samassa asennossa olla. 1-2 kaksi peliä lienee Muukkose tuomio sen yhden automaattisen lisäksi. Toivottavasti Mielonen selvisi pelkällä aivotärähdyksellä.

-ipa rules
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
HN kirjoitti:
Äijää lyödään mailalla ja nyrkeillä, koukitaan, revitään ja estetään joka ainoassa vaihdossa niin käsittämättömän paljon, että haittaefektin tehostaminen tahallisilla kaatumisilla silloin tällöin on ainoastaan suotavaa, jotta SM-liigan idioottituomarit heräisivät hoitamaan tehtäviään järkevällä tavalla.

Kyllähän se kaiketi noinkin on, mutta tuskinpa Guerrieroa rikotaan loppujen lopuksi yhtään sen enempää kuin ketään muutakaan ratkaisijaroolin pelaajaa. Voisitko kuvitella esimerkiksi toivomusjatkosopparilistalla kärkipäässä olevan Pesosen hyppivän samalla tavalla, vaikka hän ottaa mustelmia vastaan vähintään yhtä paljon? Jostain Raipesta nyt puhumattakaan.

Vaikka esitetty logiikka toimiikin, en vain osaa yhtyä vastustajalle jäähyjä hakevan teatteritaiteen ymmärtämiseen. Jos Pikku-Jasonille jotain synninpäästöä halutaan jakaa, itse antaisin sen ihan Newtonien perusteella: äijäpaha on syyntakeettomasti peukaloinen ja lentelee useissa tilanteissa silkkaa köykäisyyttään. Minkäs teet.


Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Grainger kirjoitti:
Niinpä, tämä oli vaihteeksi näitä selän kääntämisiä, mutta Widingin vika silti. Mutta varmasti oli äksidentti.

Kannattaisi hieman seurata peliä, ettei menisi päästelemään tuollaista paskaa suustaan. Mielosella oli laitavääntö menossa toisen TPS pelaajan kanssa, kun Widing kolmantenaosapuolena tulee taklaamaan takaviistosta noin metrin irti laidasta olevaa Mielosta. Eli aika huono heitto törkeän taklauksen selittelyksi, sillä siinä ei mitään selän kääntämistä tapahtunut.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Vähän samantyyppinen matsi kuin Tapparaa vastaan. Ei mikään vakuuttava esitys mutta kolme poeng. Täytyy toki mainita, että olen todella ylpeä pakkien esityksestä kolmannessa erässä. Viidellä melkein junnulla TPS:ää vastaan pelaaminen ei ole kauhean helppoa, mutta hyvin hoitui.

Tämän päivän Ilves-esityksestä löytyy paljon hyvää. Aina kun Ilves pelasi ns. tasollaan ja liikkui riittävästi, turkulaiset olivat täysin purjeissa. Yksittäisistä pelaajista nostaisin esille Jussi Pesosen, Jason G:n, Super-Pertun, RAIMON, Jonten, Anttilan, Toni Koiviston ja Korhosen Villen. Nämä kaikki pelasivat enemmän tai vähemmän positiivisesti, etunenässä kolme ensin mainittua. Koivisto on kuin uudestisyntynyt Pertun vierellä, vaikkei tänään tehopisteitä syntynytkään. Se spurtti joka nähtiin ensimmäisessä erässä...Se saisi jopa Salmelaisen näyttämään Jason B:ltä. Hemmetin hienoa että meillä on tämän kaverin kanssa sopimus ensi vuodesta.

Ville Korhonen sai sitten uransa ensimmäisen liigapisteen. Mainiota. Paikkoja ensimmäiseen maaliinkin oli, ja näillä otteilla ei kauaa kestä kunnes sekin näkee päivänvalon.

Koistinen kantoi puolustuksessa jo toisessa pelissä peräkkäin valtavaa vastuuta. Hyvin on tähän mennessä mennyt, tänään varsinkin, mutta en usko että mies jaksaa tuollaisia minuutteja kovin pitkään. Toivottavasti Sonja siis pelaa jo torstaina.

Mielosen loukkaantuminen todella perseestä. Widingin taklaus seisomakatsomosta nähtynä erittäin ruma, ansaitsisi lisäsanktioita. Hetken aikaa tilanne näytti todella huolestuttavalta, onneksi Juho nousi omin jaloin ja selvisi aivotärähdyksellä.

Sentteriosasto oli tänään loistava. Lindgrenin kaksi syöttöpistettä puhuvat puolestaan, pitkästä aikaa nähtiin sitä alkukauden Perttua. Jason G on julmetun hyvä. Kiekollinen osaaminen ja pelikäsitys jaksavat hämmästyttää aina vaan ja uudestaan, mutta tänään(kin) pistin merkille yhden, hieman varjoon jääneen puolen Jasonista. Mies on hemmetinmoinen taistelija. Pikku G ei ole koolla pilattu, mutta sitä alivoimakarvausta on todella ilo katsella. Jos kaikki tsemppaisivat kuten JG, voittaisimme jok'ikisen ottelun. Raimo oli Raimo. Kylmän viileä maali juuri silloin kun sitä eniten tarvittiin. Hänessä on vain jotain niin Raimoa.

Alénin uran 1. maali on hieno juttu, pakeille ei ole liikaa onnistumisia tullut. Muuten Juha ei ollut mielestäni järin hyvä, ja tähtivalinnat pistivätkin ihmettelemään. Alén otti kaksi todella typerää jäähyä ja oli monesti ongelmissa purkukiekkojen kanssa.

Vaikka esitys kokonaisuudessaan oli melko ehyt, kritisoitavaakin löytyi. Aika paljon, vieläpä:

Jason B. Miksi tätä pitää roikottaa pelaavassa kokoonpanossa? Tänään saldona oli maaliin johtanut harhasyöttö, typerä jäähy ja yksi avojään jalkakikka. Samat sanat kuin ensimmäisen pelin jälkeen, mene pois.

Aiemmin totesin, että Ilveksen pyörittäessä peliään, Tepsi oli turistiluokkaa. Kummallista olikin se, miten paljon Ilveksen pelin taso heittelehti ottelun sisällä. Toisen erän loppu oli aivan uskomattoman mielettömän kamalaa katsottavaa, kun taas 1. ja 3. erässä oli välillä todella maukkaita pyörityksiä. Otetta ei saisi menettää tuolla tavalla.

Puolustus on myös heikkous. En syytä tästä meidän pakkejamme, koska he pelaavat sillä tasolla kuin pystyvät, vaan jälleen kerran johtoporrasta. Puolustus ei saa olla tämän tasoinen vaikka Sonja loukkaantuisikin. Kuukka tuntuu olevan loukkaantumisensa jäljiltä aivan hukassa, toivottavasti löytää alkukauden tasonsa.

Erityisesti toisessa erässä pakkejamme näytti vaivaavan paha itseluottamuspula. Kukaan ei uskaltanut kohottaa katsettaan kiekosta, ja näin syntyi useita katsomoon täysin järjettömiltä näyttäviä ratkaisuja, esimerkiksi purkutilanteissa. Kolmanteen erään mennessä Piri oli saanut iskostettua vähän lisää itsetuntoa jannuihin, ja sen suurempia paniikkiratkaisuja ei ratkaisuhetkillä nähty.

- - - - - - - - - - - - - - -

Kaiken kaikkiaan, hieno ja erittäin tärkeä voitto. SaiPa nurin torstaina, niin voidaan lähteä paineitta Ouluun.

Ilves-tähdet ottelusta Ilves-TPS:

*** Jussi Pesonen
** Jason Guerriero
* Perttu Lindgren





PS: Jos Puurulan Joni sattuu joskus tulemaan teitä vastaan kadulla, tarjotkaa sille mehut mun piikkiini. Kiitos HJ.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
HN kirjoitti:
No vaikkapa itsekin mainitsemaasi Pesoseen verrattuna Guerrieroon kohdistetaan moninkertaisesti mailahäirintää ja päällystakkimeininkiä ihan pelkästään sen takia, että Pikku-Jason pitää pelinrakentajatyyppinä kiekkoa huomattavasti enemmän hallussaan kuin esimerkiksi Pesonen.

Myönnettäköön, ehkä Pessi oli huono esimerkki. Pointtini pysynee silti osapuilleen selvänä. Kaksipiippuinen juttu, olet sikäli toki oikeassa.


Muuten, Jatkoajan raportista Jortikkaa lainaten:

Sehän tässä on murheellista, että me pelataan tässä torstai, lauantai, tiistai, torstai, lauantai, maanantai ja tässä on meidän pelaajat. Ei tänne ketään tule. Ongelmia on ihan riittävästi. Pisteitä on vain saatava, siinä ei auta mikään, Jortikka sanailee.

Alkaa olla yhtä mittaa kuultuna väsynyttä, joskin eittämättä taidokasta.

Vaikka kysymys on menestyksekkäimmästä, värikkäimmästä ja ansaitusti ehkä kaikkien aikojen SM-liigavalmetajasta, voi hellan-duudeli sentään, johan tässä Lummetta Canal+:lta lainatakseni yöunet miesparan puolesta menee. Tuskin tässä sentään päänsilityksiä tarvitaan "paitsiovoittomaaleineen". Eihän tuolla ykkösketjulla ja materiaalilla valmennuksellisesti mitään tehtävissä olekaan, varsinkin kun otetaan huomioon, millä tässä saipat, jypit, ässät ja ilvekset painavat menemään suorastaan ylitsepursuavine rostereineen. Ikään kuin muut eivät kärsisi loukkaantumisista, ikään kuin muut eivät kaipaisi vahvistuksia, ikään kuin muut eivät painisi otteluruuhkissa.

Eipä silti, ei missään tapauksessa pidä käsittää väärin: Jortsun - joka ei ilmeisesti ole valmennusurallaan tehnyt vielä ainuttakaan virhettä - liturgioiden näppärä vedätus ei sinänsä lakkaa koskaan herättämästä ihailua. Luultavasti monet ottivat tämänkin taas aivan täydestä, ongelmat ovat jälleen kerran missä tahansa muualla. Ei voi kuin hattua nostaa ja kumartaa: unelmien asemaan päässyt huippuluokan valmentaja.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Widingin taklaus näytti livenä pahalta, mutta hidastuksesta katsottuna näytti että taklaus tulikin sivulta ei selästä. Widing ajoi turhaan loppuun asti, kun Mielonen pysähtyikin metri ennen laitaa. Kortelainenhan laittoi taklauksen Mielosen piikkiin. Omasta mielestäni Widingin olisi pitänyt jättää taklaus viimeistelemättä ja vain "törmätä". Kun Mielonen pysähtyi/pysäytettiin ennen laitaa oli törmäys jo välttämätön.
 

fani#x

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ziege kirjoitti:
Widingin taklaus näytti livenä pahalta, mutta hidastuksesta katsottuna näytti että taklaus tulikin sivulta ei selästä. Widing ajoi turhaan loppuun asti, kun Mielonen pysähtyikin metri ennen laitaa. Kortelainenhan laittoi taklauksen Mielosen piikkiin. Omasta mielestäni Widingin olisi pitänyt jättää taklaus viimeistelemättä ja vain "törmätä". Kun Mielonen pysähtyi/pysäytettiin ennen laitaa oli törmäys jo välttämätön.

Olisko tuota taklausta mahdollista nähdä netissä? Miten Mieloselle kävi?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ziege kirjoitti:
Widingin taklaus näytti livenä pahalta, mutta hidastuksesta katsottuna näytti että taklaus tulikin sivulta ei selästä. Widing ajoi turhaan loppuun asti, kun Mielonen pysähtyikin metri ennen laitaa. Kortelainenhan laittoi taklauksen Mielosen piikkiin. Omasta mielestäni Widingin olisi pitänyt jättää taklaus viimeistelemättä ja vain "törmätä". Kun Mielonen pysähtyi/pysäytettiin ennen laitaa oli törmäys jo välttämätön.

Mielonenhan oli kaksinkamppailussa toisen TPS-pelaajan kanssa ja pysähtyi kamppailemaan päädyssä olleesta kiekosta. Widing ajoi tällöin kolmantena osapuolena tilanteeseen takaviistosta. Tsekkiläiseksi selän kääntämiseksi tilannetta on turha yrittää kääntää - jos Mielonen olisi ollut kasvot Widingin tulosuuntaa kohti, hänhän olisi pelannut itsensä varsinaisesta tilanteesta pihalle, koska kiekko ja toinen TPS-peluri oli kulmassa.

Onneksi ilmeisesti selvittiin lievällä aivotärähdyksellä. Niska vääntyi melko pahannäköisesti.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Ei Kortelainen Mielosta selänkääntämisestä syyttänytkään vaan siitä irti laitaa pysähtymisestä. Sanoi että liigassa normaalia kun ei haluta ottaa taklauksia vastaan. Tässä vaan näytti että tämän toisen TPS pelaajan koukku pysäytti Mielosen ennen laitaa.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Käsittämätön kommentti Kortelaiselta. Mielonen tosiaan oli pitkään samassa asennossa irti laidasta sillä hän oli kaksinkamppailussa toisen TPS pelaajan kanssa. Kolmantena osapuolena tilanteeseen tullut "vintti pimeenä" Widing sitten vetelee kädet ylhäälä surutta selkään. Pysähtyi ennen laitaa, kun ei halunnut ottaa taklausta vastaan - mitä peliä se Kortelainen oikein katseli? Eihän tuossa nyt ollut mitään epäselvää. OT ja 1-2 peliä lisäkakkua pitäisi kaiken järjen mukaan rapsahtaa.

-ipa rules
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Castillo kirjoitti:
Ilveksestä kiekollisesti pelasi tänään hienosti Juha Alen, joka tosin oli TPS:n toisen maalin aikana kentällä ja teki tilanteessa selkeän merkkausvirheen.

Paitsi, että Alen nimenomaan piti oman miehensä. Se, joka miehensä hukkasi oli ensin Ville Koistinen yrittäessään taklata Vahalahtea ja sitten kun Koistinen ryntäsi Makkosen perään, Vahalahti jäi taakse ja olisi ollut Ville Korhosen mies. Alen seisoi koko ajan toisen laiturin kanssa toisella puolen maalia.

Sitten Ilves sai jäähyn liian monesta pelaajasta kentällä, vaikka itse en sitä kyllä niin nähnyt. Pitkämäki luisteli kentältä siirretyn rangaistuksen aikana ja Ilveksen kaveri luisteli jäälle.

Bonsignore tuli liian aikaisin kentälle ja koski kiekkoon ennenkin Pitkämäki oli aitiossa tai tarpeeksi lähellä sitä.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Sehän tässä on murheellista, että me pelataan tässä torstai, lauantai, tiistai, torstai, lauantai, maanantai ja tässä on meidän pelaajat. Ei tänne ketään tule. Ongelmia on ihan riittävästi. Pisteitä on vain saatava, siinä ei auta mikään, Jortikka sanailee.
ranger kirjoitti:
... Eihän tuolla ykkösketjulla ja materiaalilla valmennuksellisesti mitään tehtävissä olekaan...
Millä ykkösketjulla? Tepsin ykkösketju on ollut hajalla koko kauden. Jos tarkoitit tämän pelin "ykkösketjua", niin se tekaisi Tepsin kolmesta maalista kaksi, vaikka tuostakin "ykkösketjusta" muuan Kiprusohva joutui jättämään vaihtoja väliin ja muuan Alatalo pelasi toista otteluaan kuukausien loukkaantumisen jälkeen.

Ikään kuin muut eivät kärsisi loukkaantumisista, ikään kuin muut eivät kaipaisi vahvistuksia, ikään kuin muut eivät painisi otteluruuhkissa.
Tässä pelissä Tepsistä tippui kuitenkin kolme runkopelaajaa rosterista. Tuohon nähden Jortsun kommentit ovat ihan kohtuullisia, vaikka samaa toki onkin kuultu aiemmin.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nimimerkki "HN" kävi esittämässä kahvausvihjailunsa tuonne JYP-Tappara-ketjuun, vaikka ei nähnyt edes peliä.

Minä puolestani näin Ilves-TPS-pelin. Katsokaapa malliesimerkkiä salakahvaamisesta n. kahden minuutin ajan. Suorittajana Tampereen Ilves.

Aika: Ensimmäinen erä: 10-00 - 12.00
Katsoin ottelua sillä silmällä aivan satunaisesti juuri tuolta kohdalta. Koko ottelu vietiin läpi suurinpiirtein samalla kaavalla.

Tuona aikana Ilves salakahvaa n. neljä kertaa. Tilanteet ovat nopeita, mutta maila kainalossa vauhdin vähentämiseksi.
Salakahvaus on Ilves-fanien taholta kehitetty termi kuvaamaan kahvausta jotka eivät johda jäähyyn.


Muuten ihan positiivista että Ilves makselee velkojaan TPS:lle pitkästä aikaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
ipa rules kirjoitti:
Kolmantena osapuolena tilanteeseen tullut "vintti pimeenä" Widing sitten vetelee kädet ylhäälä surutta selkään.

Taidan olla ainoa, jonka mielestä Widing ei ollut tilanteessa vintti pimeänä vaan kyseessä oli vahinko. Widing luisteli vauhdilla kohti nurkkatilanetta ja Ilveksen pelaajaa (Helminen) tönäisee (pyrki ilmeisesti hiukan estämään/hidastamaan) ohi luistelevaa ruotsalaista. Minusta W. ei olisi edes osunut Mieloseen ilman Helmisen avustusta.
 

Mokoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Detroit Redwings, ManU.
Huhhuh, kyllä oli tiukan väännön jälkeen voitto. Eipä paljoa plussia ja miinuksia tarvitse hakea:

+ Raipe - elämänsä kunnossa.
+ Lindgreniltä todella hyviä syöttöjä.
+ Pitkämäki piristyi, mitä pitemmälle peli eteni.

- Tuomarilinja - aivan uskomaton.
- Widingin taklaus. Hyi.
- Jason "Ruuhkatukka" Bonsignore. En edes erottanut kentältä.
- Ylivoima ei ole edelleenkään Ilveksen parasta antia.

Ihan kiva matsi, mutta parannettavaa on erityisesti ylivoimissa ja pelaajien merkkaamisissa edelleen.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Ilves jatkaa yllätysten tiellä. Juuri kun näyttää siltä, että lähtökohdat otteluun ovat heikot, Ilves ottaakin yllättävän voiton ja kun taas pari peliä on mennyt hyvin ja kolmannestakin sopisi odottaa voittoa tulee mahalasku ja tuhertelua. On se kumma.

No, tää voitto saa kuitenkin edelleen toivon elämään, että kyllä se pidempikestoinen hyvä virekin sieltä vielä tulee muutamalla sopivalla tuloksella Ilves nousisi jo kuudenneksi.

+Toni Koivistolla oli yksi hieno polku kentän läpi ja siinä jäi tepsukat nätisti jälkeen. Kyllä niitä maalejakin sieltä silloin tällöin napsahtelee.
+Pitkämäki on huippumies ja oli eilenkin todella tärkeässä osassa. Playoffeihin sitten vielä kokoa isommat housut.
+Raipe se vaan jaksaa, eilen voittomaali.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Turpaan tuli ja Tepsin peli oli heikkoa koko ottelun ajan.

Ilveksen eka maali tuli 5-3 ylivoimalla ja siniviivalta lähtenyt laukaus oli kova ja tarkka laukaus maalin yläkulmaan, maskista en osaa sanoa, kun olin väärällä laidalla enkä siten nähnyt miten kova maski maalinedessä oli. Tepsin tasoitus tuli hieman onnellakin, kun Kaitsun laukaus suoraan syötöstä muutti hieman suuntaa Ilveksen pelaajasta ja painui verkon perille.

Toisen erän alussa Vahalahti pääsi viemään Tepsin johtoon sudittuaan kiekon läheltä sisään. Sitten tuli Tepsille musta hetki ja Ilves tekaisi kaksi maalia. Pesonen käänsi yllättävästi kiekon laidasta maalille joka yllätti Puurulan täysin. Ilveksen kolmas maali menikin sitten helposti lähes siniseltä lähteneellä laukauksella ilman maskia ja tämä riittikin Puurulalle ja maalille luisteli Karjalainen.

Kolmannen erän alussa Raipe pääsi iskemään Ilveksen 4-2 johtolukemat, mutta Tepsi yritti vielä kavennusta ja tasoitusta ja onnistuikin kaventamaan, kun 6 minuuttia ennen loppua Lehtinen pääsi pyssyttämään Nurmisen syötöstä Tepsin 4-3 kavennuksen. Tepsi yritti lopussa ilman maalivahtia, mutta tuloksetta.

Tepsi menetti pelissä 3 pelaajaa, kun Lius ja Hulkkonen joutuivat jättämään pelin kesken loukkaantumisen takia ja Widing taas lensi suihkuun ruman taklauksen jälkeen. Tepsin ylivoima oli jälleen heikkoa vaikka yksi maali sillä onnistuttiinkin tekemään, mutta muuten ei paljoa tilanteita saatu aikaiseksi.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rakentavassa hengessä...

Jykke1978 kirjoitti:
Turpaan tuli ja Tepsin peli oli heikkoa koko ottelun ajan.

Älä ota itseesi, mutta eikö tuon kaiken olisi voinut kirjoittaa pelistä, vaikka sen olisi katsonut Teksti-tv:stä? Ajattelin vaan, kun sinä nyt kumminkin olet näissä peleissä paikanpäällä useammin kuin suurin osa jatkoaikalaista, niin mikset sinä voisi kertoa jotain uutta näistä peleistä. Jos ei muuta niin kerro mielipiteesi vaikka tanssityttöjen tissien koosta - sitä ei saa selville teksti-tv:n välityksellä ja se luultavasti kiinnostaa lukijoita enemmän kuin tilastoitujen tapahtumien kertaus.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
kritiikki kirjoitti:
Nimimerkki "HN" kävi esittämässä kahvausvihjailunsa tuonne JYP-Tappara-ketjuun, vaikka ei nähnyt edes peliä.

Minä puolestani näin Ilves-TPS-pelin. Katsokaapa malliesimerkkiä salakahvaamisesta n. kahden minuutin ajan. Suorittajana Tampereen Ilves.

Aika: Ensimmäinen erä: 10-00 - 12.00
Katsoin ottelua sillä silmällä aivan satunaisesti juuri tuolta kohdalta. Koko ottelu vietiin läpi suurinpiirtein samalla kaavalla.

Tuona aikana Ilves salakahvaa n. neljä kertaa. Tilanteet ovat nopeita, mutta maila kainalossa vauhdin vähentämiseksi.
Salakahvaus on Ilves-fanien taholta kehitetty termi kuvaamaan kahvausta jotka eivät johda jäähyyn.


Muuten ihan positiivista että Ilves makselee velkojaan TPS:lle pitkästä aikaa.

Tarkistuslaskelma osoitti niitä olevan 6 kpl.
Jos lähdetään ajasta 4.30 -aikaan 12.00 -niitä ilmeni 12 kpl salakahvausta.

Rehellisyyden nimessä totean että vastustaja kahvasi paljon enemmän, mutta se ei kuulu minulle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös