Ilves-Lukko Ti 23.11.2004

  • 9 486
  • 80

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti LukkoUkko79
Lukko on yksinkertaisesti PASKA.
Ei vaan Lukko on AILAHTELEVA. Tänään tutulla kaavalla turpaan Ipalta. Sitten torstaina otetaan työvoitto kotona TPS:stä. Sitten Ouluun hankkimaan kunnon sata-nolla selkäsauna. Mutta kyllä tuossa touhussa jokin mättää. Miten hyvän ja huonon pelin ero voi olla näin suuri?? No erä vielä jäljellä. Ei me oo hävitty tätä peliä... eipä!
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti Lähetyslehti

Juu 9 kutia ja kaks erää pelattu. Pitkämäellä taitaa olla ihan hiki.

Eipä nyt katsella pelkästään niitä tilastoja siellä. Risto Leino sanoi tuossa että muutkin hallilla ihmettelivät Pitkämäen 5 torjuntaa ekassa edessä, ja mielipide oli että siihen voisi laittaa ykkösen eteen, lukko oli sen verran hallitseva ensimmäisen erän ajan. Toki sen lopussa Ilves jo pyöritti.

Täytyypä illalla katsella tuo maalikooste, ilmeisesti tuo 2-0 maali oli jokseenkin ihmeellinen ja Risto uskoikin ensin että ihan vain rutiinitarkistus ja aloitus B-pisteelle. Ilmeisesti ei sitten ollutkaan.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minä vaihtaisin nyt Tähtisen ja Pirneksen paikkoja. STT-ketju olisi silloin kasassa ja jos ei Snellman syty NHL-sentterin vierellä, niin saa painua sitten sinne jonnekin...

Ramonasta kuultuna Larouchen-ketju on vireessä, mitä nyt Topo käy kuumana. Muut ketjut ovat yössä, joten muutoksia kaivataan.

edit. Turpiin tuli taas ja Snellman jatkaa hurjia esityksiään. Tällä kertaa tuli sentään yksi hyvä syöttö, jota Ripa hehkutti radiossa. On se Ville vaan jäätävä kaveri!
 
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Repolainen
Minä vaihtaisin nyt Tähtisen ja Pirneksen paikkoja. STT-ketju olisi silloin kasassa

Ihan sama kävi mielessä. Nyt on turha jauhaa tasaisesti neljälläketjulla, tiivis kolmenketjun paketti kehiin ja vauhtia luistimiin.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kiitos Ilves. Kiitos Curre. Kiitos Pitkämäki. Olen todella tyytyväinen. Ilves ei päästänyt yhtään maalia. Oliko Lukon huonoutta vai Ilveksen hyvyyttä!?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
kolme-muna

Lukko tuntuu olevan tällä kaudella joko ON tai OFF-joukkue. Nyt on taas menty kaksi peliä katkaisijat OFF-asennossa, kenties sitten torstaina ne väännetään taas ON-asentoon.

Harmittaahan tämä tietysti. Ei niinkään se että Lukko jäi jo viidennen kerran nollille tällä kaudella vaan se että tappio tuli jälleen alempana olevalle joukkueelle. Parempi tietysti voitti, joten ei tässä sen puoleen paljon selittelemistä ole.

Maalinteossa on nyt suuria ongelmia, selostuksen perusteella en huomannut että nyt olisi puolustukselle mitään isompia virheitä tullut. Roloson pelasi ilmeisesti taas hyvin, ja olihan Lukolla noita paikkoja Ilveksenkin maalilla selostuksesta päätellen paljonkin mutta tällä kertaa oli Pitkämäen vuoro nousta sankariksi.

Vaikka toisaalta olen usein kirjoittanut että "kaikki tähtää kevääseen" ja "kun en vieraspelejä katso niin ihan sama voittaako Lukko niitä vai ei" niin kyllähän Lukon peli on ihan erilaista nyt kuin vuosi sitten. Aika sanattomaksi tämä vetää, kun muistelee noita viime keskiviikon pelin HPK:n maalitilanteita, jotka melkein järjestään tulivat kenttäpelaajien harhasyötöistä. Silloin Roloson torjui Lukolle kolme pistettä, mutta ei kai voida odottaa että hänkään joka pelissä nollan pitäisi. Varsinkin kun itse ei pystytä maaleja tekemään.

Jottain tarttis tehrä, mutta mitä? Maaleja kenties?
 

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Voi Venäjä... Taisi olla jo kuudes kerta tällä kaudella (runkosarjassa, harkkapelejä ei lasketa), kun Lukko jää ilman maalia (varsinaisen) pelin aikana. Siihen kun lisää vielä kolme peliä, joissa vastustaja on jätetty nollille, niin Pallo-Iirojen peleissäkin taitaa tulla enemmän maaleja. Luulisi, että tuosta materiaalista saisi jotain irti, mutta taitaa olla turha toivo. Eivät kaverit osaa viskoa kiekkoa päätyyn tarpeeksi hyvin, sen takia peli ei aukea.

Vain Pelicans on tehnyt Lukkoa vähemmän maaleja sarjassa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Onnittelut ilvekselle. Tänään ilmeisesti aika tasainen matsi mutta Pitkämäen hyvyys, lukon viimeistelyn heikkous ja Curren puolustustaktiikka ilmeisesti takasivat tänään ilvekselle pisteet. On se kamalaa kuunnella kun omat yrittää ja yrittää mutta mikään ei mene sisään, ja sitten toiseen päähän tulee joku päädystä ponnahtanut kiekko ja siellä lepää. Eipä silti, otti se Rolikin ripan mukaan useamman hienon kopin, eli ei ilves ainoana maalivahtipelillä elänyt.

Parempi voitti, toivottavasti lukon tuska taas helpottaa...
 

Anttis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Oula Palve
Kiitos Ilves! Vähän pelkäsin, että Snellman saattaisi tehdä pisteitä, mutta turha pelko. Eipä ole Snellmannilla kehitystä tapahtunut, kuin kukkaron puolella! Taube näytti olavan mies paikallaan, kun Riksman hankittiin hiillostamaan.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Ajatuksiani pelistä!

sensuroitu!
sensuroitu!
"#@&¤ "§#+" "sisältää kauniita sanoja Lukon veliketuista" :D

Sisältö kertoo kaiken lyhykäisyydessään ajatuksistani koskien Lukon vieraspelaamisesta viimeaikoina.

Onneksi Ripa radion voi sulkea aina toisessa erässä...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves
Rolosonia oli mielenkiintoista seurata Lukon alkuverryttelyssä.Ka-
veri vaikutti aika ammattimaiselta.Seisoi pitkiä aikoja hyvin keskit-
tyneenä useaan kertaan b-pisteen päällä ja tuli hyvin agressiivi-
sesti vastaan Lukko pelaajien hyökäillessä.
 
Viimeksi muokattu:

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti psychodad
Onnittelut ilvekselle. Tänään ilmeisesti aika tasainen matsi mutta Pitkämäen hyvyys, lukon viimeistelyn heikkous ja Curren puolustustaktiikka ilmeisesti takasivat tänään ilvekselle pisteet. On se kamalaa kuunnella kun omat yrittää ja yrittää mutta mikään ei mene sisään, ja sitten toiseen päähän tulee joku päädystä ponnahtanut kiekko ja siellä lepää. Eipä silti, otti se Rolikin ripan mukaan useamman hienon kopin, eli ei ilves ainoana maalivahtipelillä elänyt.

Jos et ollut pelissä niin uskomattoman hyvin kiteytetty. Pitkämäki oli hyvä ei ehkä kuitenkaan loistanut, enemmänkin syy oli siinä että Lukko ei päässyt luomaan todella vaarallasia maalipaikkoja, vaikka peli välillä pyörittikin pitkiäkin toveja Ipan päädyssä. Tässä osansa oli kyllä Ipan puolustuksellakin joka piti Lukon kulmissa ja kaukana maalilta.

Ja teillä on kyllä erittäin loistava maalivahti, parasta näkemääni mailapeliä sm-liigassa mitä minä olen todistanut myös sijoittautuminen oli huippuluokkaa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves on voittoputkessa!

Taube näköjään piristyi heti, kun Riksman tuli, joten hyvä oli hankinta.. Vaikkei Curre ole vielä ehtinyt kauaa hommissa ollakaan, niin eipä ainakaan ole miehen tulosta haittaa ollut. Puolustuspelaaminen mennyt selkeästi parempaan suuntaan, ja nyt jo ilmeisesti pystyttiin melko tehokkaasti pelaamaan koko 60 minuuttia loppuun asti ilman suurempaa paniikkia.

Tästä on todella hyvä jatkaa. Tappio tänään olisi tiennyt ankeaa avausta piinaviikoille, mutta nyt saatiin paras mahdollinen alku. Ei muuta kun antaa mennä vaan ilves!

Raipe jäi muuten pisteittä kolmannessa matsissa peräkkäin. Melkoinen tilastoharvinaisuus? Eiköhän Jypiä vastaan Maestrokin taas tehoile.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kylläpä helpotti! Ei pelkästään sen takia, että tuli tärkeä voitto, vaan ennen kaikkea siksi, että Ilves näytti tänään pitkästä aikaa ihan oikealta jääkiekkojoukkueelta! Pientä kolmannen erän hermoilua lukuunottamatta peli näytti hyvältä ja ennen kaikkea paljon JÄRKEVÄMMÄLTÄ kuin vähään aikaan. Ilves on jostain syystä tehnyt otteluistaan maalintekokilpailuja eikä sillä tyylillä tuolla materiaalilla pärjää. Tänään palattiin siihen alkukauden malliin eli pelattiin nöyrää ja yksinkertaista peliä. Kiekollisena muutamia virheitä vieläkin tuli, mutta viisikkopeli oli tasapainoista eikä sijoittumisten kanssa tullut samanlaisia ongelmia kuin liian monessa aikaisemmassa ottelussa.

Nykykiekossa on kyllä aivan turha mennä pyörimään sinne hyökkäysalueen kulmiin ja toivoa jotain tuuripomppuja. Tänään Ilves pelasi paljon passiivisemmin kuin monessa aikaisemmassa ottelussaan, mutta sai silti huomattavasti enemmän tekopaikkoja kuin normaalisti! Kun pitää viisikon puolustuksellisesti tiiviinä niin kyllä niitä omia tilanteitakin vaan tahtoo väkisin syntyä onnistuneen karvauksen tai vastustajan pienien virheiden kautta. Lukko oli tänään kiekollisesti ehkä aavistuksen aktiivisempi joukkue, mutta Ilveksellä oli siitä huolimatta melkeinpä 5-6 ottelun vaarallisinta maalitilannetta.

Stefanin ketju oli jälleen kerran selvästi paras vitja hyökkäyspäässä, mutta vaikuttaa edelleen kovin haavoittuvaiselta puolustuksellisesti. Etenkin ratkaisuhetkillä kolmannessa erässä olisi ketjulta (+Murphylta) odottanut hieman enemmän puolustusajattelua. Siinä missä kaikki muut ketjut ajattelivat tänään todella esimerkillisesti aina ensimmäisenä omaa päätä niin Stefanin ketju hölmöili vielä viimeisellä kympilläkin pari ylivoimahyökkäyksen paikkaa vastustajalle.

Hyvösellä oli tänään kyllä peliäly ihan jäässä (jos sellaista miehellä koskaan on ollutkaan). Olisi voinut tehdä vaikka tehot 3+3, jos olisi ajatus ollut mukana ja kädet lämpimänä.

Lukosta mieleen jäi lähinnä vain Rolosonin ajoittain loistava, ajoittain uhkarohkea mailapeli. Mailatekniikka miehellä on ainakin koko lailla erikoinen. Aika ponnetonta kokonaisuudessaan Lukon peli oli. Saivat jotain aikaiseksi vasta kolmannessa erässä, kun Ilves alkoi vähän hermoilemaan omassa päässä.

Taube palasi sitten upeasti tasolleen. Itseluottamuksen kannalta todella tärkeä nollapeli.

Tämä voitto oli tietenkin vain yksi askel, mutta ainakin usko palautui siihen, että Ilves pystyy yhä onnistuessaan pelaamaan hyvää jääkiekkoa!
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Juu-u, oli kyllä niin huono peli ettei mitään rajaa. Kaksi tasaisen paskaa joukkuetta, joista Ilves ehkäpä paremman onnensa ansiosta pisteet otti. Maalipaikat taisivat mennä suhteellisen tasan, mutta eipä silti sen enempää viitsi 3-0 numeroihin päättyneen ottelun jälkeen selitellä.

Ilveksen ensimmäinen maali oli Lukon puolustajan(Harikkala?) käsittämätön nukahdus ja Ilveksen toinen maali hyväksyttiin vasta videotarkastelun jälkeen. Kukaan hallissa ei edes kohahtanut kyseisessä tilanteessa, vaan Laaksonen meni katsomaan videoita vasta kun Ilveksen pelaajat sitä pyysivät. Kolmannessa erässä Lukosta Tähtisellä oli avopaikka ja Saarela pääsi yksin läpi, mutta kun kädet ovat jäässä niin ne ovat jäässä. Toki myös Ilves tuhri muutamia avopaikkoja, joista olisi ehdottomasti pitänyt maaleja tehdä.

Ottelun arvoon sopi hyvin tuo hiljaistakin hiljaisempi yleisö, harmi kun ei tullut nuppineulaa mukaan, sillä olisin kyllä voinut heittää sen jäälle kesken pelin ja kuunnella minkälaista ääntä se pitää. Olen tällä kaudella käynyt muutamassa Tapparan ja muutamassa Ilveksen kotipelissä ja täytyy kyllä sanoa, että Tapparan peleissä on huomattavasti parempi tunnelma. Tänään oma vaikutuksensa asiaan oli varmastikin vielä viikonpäivällä ja pelin huonolla tasolla.

Lukon pelaajista voisi mainita vielä Pirneksen, joka on tällä hetkellä Lukon selvästi huonoin sentteri. Mahtaakohan mies edes yrittää pelata? Torkki istui viltissä ottelun lopun ja hänen paikallaan pelasi huikean maalintekopotentiaalin ja pelisilmän omaava Teemu "oma poika" Normio. Tehkää nyt äkkiä Normion kanssa 5 vuoden jatkosopimus, voi olla että kaveri ehtii siinä ajassa saamaan vielä tehopisteitäkin mikäli hyvin käy.

Steve Larouchelle täytyy antaa tunnustusta siitä, että mies taisi voittaa miltei kaikki aloitukset läpi ottelun. Oli siinä Raipellakin ihmettelemistä kun liigan komeimman leuan omaava pelaaja otti aloituksen toisensa jälkeen omalle joukkueelle. Mitään sen suurempaa hyötyä noista aloitusvoitoista ei kuitenkaan niin kauaa ole kun viivalla on Tomi Pettisen kaltaisia "pelotteita". Muutenkin Lukon pakisto on niin pehmeä ettei mitään rajaa. Sinnehän voi omankin maalin eteen ketä tahansa mikkihiiri parkkeerata kuinka pitkäksi aikaa tahansa, eikä tarvitse pelätä että saisi vaikka hieman keppiä.

Ilveskin oli siis tänään enemmän kuin huono, mutta mainitaan nyt Patrik Stefan, joka on todella vahva pelaaja. Steve Kariya sensijaan tykkää käyttää mailaansa lähinnä vastustajan ranteille koputteluun. Helenius meinasi haastaa Toporowskin, mutta mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Toporowskille olisi kuitenkin tehnyt tämänpäiväisen esityksen perusteella ottaa turpiinsa oikein kunnolla, siksi turhautunutta miehen peli oli.

Kahvausta ei pelissä esiintynyt juurikaan lainkaan, mutta se ei pelin tasoa pelastanut. Kummallakin joukkueella on tämän pelin jälkeen vain yksi suunta ja se on ylöspäin. Jos Lukko ei tälläisten esityksien jälkeen keväälläkään menesty, niin ison likapyykin aika Raumalla on. Mutta ei nyt kuitenkaan mennä vielä asioiden edelle, vaikka vitutus onkin tällä hetkellä erittäin suuri.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Johto


Ottelun arvoon sopi hyvin tuo hiljaistakin hiljaisempi yleisö, harmi kun ei tullut nuppineulaa mukaan, sillä olisin kyllä voinut heittää sen jäälle kesken pelin ja kuunnella minkälaista ääntä se pitää. Olen tällä kaudella käynyt muutamassa Tapparan ja muutamassa Ilveksen kotipelissä ja täytyy kyllä sanoa, että Tapparan peleissä on huomattavasti parempi tunnelma. Tänään oma vaikutuksensa asiaan oli varmastikin vielä viikonpäivällä ja pelin huonolla tasolla.



Olitko C-päädyssä tai B-katsomossa?Hakametsän halli on niin iso
halli,ettei siellä kuulu kannustus toiseen päähän,jossei siellä sit-
ten ole todella hyvä kannustus.Tänään ei kyllä mitään älytöntä
kannustusta ollut,mutta oli siellä sentään jonkin verran yritystä
D-päädyssä.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Tärkeä voitto. Kiitokset joukkueelle siitä.


Paljon on vähätelty (luultavasti hyvin pitkälti tarkoituksella, siis Curren itsensäkin suulla) uudesta valmentajasta seuraavien pelillisten muutosten radikaaliutta. "Suuri" on toki suhteellinen käsite, mutta mielestäni uuden valmentajan myötä Ilveksen kiekottomassa viisikkopelaamisessa lähdetään aivan toisenlaisesta, huomattavasti passiivisemmasta, lähestymistavasta. Kun vastustajalla on kiekko oman maalinsa takana, karvaamaan ei lähde kukaan paitsi täysin idioottivarmassa tilanteessa, vaan koko viisikko ryhmittyy puolustamaan tiiviisti keskialuetta. Tämä oli nähtävissä (ja jopa toimikin) Bluesia vastaan kaksi erää, mutta vastustajan kolme nättiä yv-maalia sekä viimeistään kolmannen erän salama-alku rusauttivat Ilveksen heiveröisen henkisen selkärangan poikki kuin tulitikun. Sama jatkui raporttien mukaan myös Lahdessa, ja etenkin tänään Ilveksen peli oli Pitkämäki viimeisenä lukkona pomminvarmaa keskialueen sumputusta, jossa viisikon jokainen kiekoton pelaaja huolehti siitä, että itsensä tilanteesta ulos pelaamisen/ryntäämisen sekä kiekonmenetystä seuraavien vaarallisten vastahyökkäysten riski on joka tilanteessa minimaalinen.

Lopputulos ei tietty ole läheskään yhtä näyttävä saati viihdyttävä kuin Sykoran parhaimmillaan huippuaktiivinen pelitapa, mutta se on tehokas, huomattavasti vähemmän kuluttava ja tässä tilanteesssa luultavasti sekä paras että ainoa mahdollinen. Sen sijaan kiekon kanssa puolustajat ovat Laurilaa lukuun ottamatta ajoittain vaikeuksissa edelleen, mutta eteenpäin on selkeästi menty siinäkin. Kiekollisessa pelaamisessa paljon on kiinni itseluottamuksesta, jota saadaan vain onnistumisten ja typeriltä henkilökohtaisilta virheiltä välttymisen myötä.

Itse asiassa tätä menoa on todella kummallista, ellei joukkueen tupeloidessakin lähes virheettömästi illasta toiseen pelaava Laurila saa ennemmin tai myöhemmin maajoukkuekutsua. Pitkämäki, Pesonen, Stefanin hyökkäysketju, Laurila ja tietenkin Roloson. Siinä mielestäni ottelun hahmot. Kerrankin Ilveksellä oli myös onnea matkassa, koska muutamassa tilanteessa kiekko olisi aivan yhtä hyvin voinut pomppia maaliin kuin olla pomppimatta, joskin paremmalla tarkkuudella osumia olisi voinut tulla hyvinkin kolmea enemmän myös toiseen päähän. Rentous huippupaikoissa ei edelleenkään ole Ilveksen vahva alue, mutta se korjaantunee, kunhan päänupit saadaan kuntoon. Useita loistavia paikkoja tuhlannut Hyvönenkin osui, vaikkakin tyhjiin. Myös yv-peli on parantunut, vaikkei se mitään kaksista ole vieläkään. Tästä on joka tapauksessa huomattavasti parempi jatkaa.


Pelillisten seikkojen vierestä:

Toisessa erässä käytiin lähellä JHag:n ja parin muun nimimerkin toivehetkeä, kun Toporowski veti Heleniusta rumasti poikittaisella (tosin luultavasti kostona, en nähnyt aiempaa tilannetta), ja jäästä noustuaan Lempeä Jättiläinen lähti jäähyaitiota kohti luistelevan Topperin perään sen oloisena, ettei ollut oikein kyseisestä tempusta välittänyt. Kuulumiset vaihdettiin puolin ja toisin, ja myös Topper oli sen näköinen, että tanssihan siitä olisi seurannut, elleivät linjurit olisi estäneet sitä nelinkäsin jo alkuunsa. Toisaalta hyvä näinkin, Helge pelasi erinomaisen ottelun, ja hänelle oli käyttöä laatikossakin. Kenties linjurit pelastivat kanukin elämänsä selkäsaunalta, mene ja tiedä.

Viimeistä tyhjiin tehtyä maalia edelsi muuten Ilveksen päädyssä Stefanin törkeä kirvesisku Lukko-pelaajan (kuka?) käsille, mistä koko vastahyökkäys hetkeä myöhemmin lähti liikkeelle. Laaksonen nukkui ruususen unta, tilanteesta olisi kuulunut viheltää vähintään kakkonen. Dramaattisesti jäähän pudonnut pelaaja tosin toipui tilanteesta kummallisen nopeasti, mutta ruma temppu se oli siitä huolimatta.


EDIT:

Unohtui mainita, Steve Larouche piti kieltämättä Ilveksen senttereitä aloitustilanteissa lähes pilkkanaan, useimmilla kerroilla Raipe mukaan lukien. Mies on näissä erikoistilanteissa kertakaikkiaan jäätävä. Itse asiassa loppuminuuttien ratkaisevaan aloitukseen Ilves asetti luultavasti Curren määräyksestä Turusen, vaikka Raipekin oli jäällä, ilmeisesti ainoana tarkoituksenaan vääntää itsensä ja Larouche pois aloittajan paikalta. Etenkin Stefan tuntui olevan (taas) aloituksissa suurissa vaikeuksissa. Parannettavaa jäi siis siltä osin huomattavasti.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Onnea Ilvekselle voitosta. Kettutytöt saivat taas mitä tilasivatkin. Ei mulla itse pelistä olekaan sen kummoisempaa. Paikallaolleiden raportit kun ovat kaiken jo kertoneet. Eipä tässä paljoa enempää voi vituttaa enää. Lukko on Pelicansien ohella tämän hetken liigan paskin porukka, siitä ei pääse mihinkään. Kukaan ei pelaa tasollaan, no ehkä Roli pelaa, mutta ammattilainen onkin ammattilainen.
 

Globensky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NUFC, Real Madrid
Voi hyvää päivää...

Jos olisi tiennyt, että tällaista tuubaa on tarjolla, niin ennemmin olisin vaikka sienestämään lähtenyt. Peli oli aivan pas***, sekä ilveksen ja lukon osalta ja se ratkesi kahteen hyvin halpaan maaliin. Kolmannessa erässä, varsinkin loppupuolella, ilvekselle tuli jonkin verran maalipaikkoja vastaiskuista, kun lukko näennäisesti yritti hyökätä. Onneksi Ilves kuitenkin voitti, jotta fanit löytäisivät Hakametsään seuraavalla kerralla (ei meinaan ollut 4000 katsojaa tai sitten mulla tsekkaa silmät pahasti ristiin).

Lukon plussat ja miinukset (siis avautumista :) ):

+ Roloson oli taas lukon paras pelaaja, vaikka pari kertaa mailalla sähläsikin

+ Larouche voitti kolmannessa erässä kovalla prosentilla aloituksia

- Lukon pakit a) pelaavat itsensä tehokkaasti tilanteista ulos, b) eivät osaa pelata riittävän kovaa omassa päässä (ilveksen 2-0 maali). EI SE ROLOSONNIKAAN mikään Johto, eikun siis Jumala ole!

- Vaikka treenattaisiin kuin prkleen kovaa, niin jääkiekkopeliin kuuluu tiettyjä perusasioita, jotka TÄLLÄ materiaalilla pitaisi kohtuullisesti hallita -> Kyllä syötöt pitää saada edes sinnepäin. (tuntuu ettei ne edes katso, minne sitä kiekkoa roiskivat)

- Sitten kun saadaan hyökkäysalueella hyvä poikittaissyöttö omille niin lauotaan eikä jäädytetä tilannetta.

- Sitten kun lauotaan niin koitetaan virittää se hehtaaripyssy edes sinne päin. Pitkämäki 24 torjuntaa ja ohi laukauksia varmaan toiset 24.

- Se Snellmanni voi mun puolesta painua vaikka Peltolammille (Normio, Siivonen ja Harikkala mukaan). Kyllä tuollaisiin suorituksiin pystyisi esim. Lammassaarikin.

- Ei tämä nykyinen tulosurheilu-ylivarmistelu ole kovin kaunista katsottavaa (onneksi en ole montaa peliä tällä kaudella nähnyt)

Ilveksestä jotain..

+ Ei tarvinnut Pitkämäen kovin venyä, mutta hyvin hoiti ne harvat "maalipaikat".

- En sitten tiedä, paljon Pirnes filmasi ottelun lopussa Stefanin typerää käsille lyöntiä, mutta nuo ei tähän peliin kuulu (häpeä Stefanie Forrester)

AINIIN lukolla olisi yksi ulkomaalaispaikka vapaana. Toisaalta se olisi järkevä käyttää kunnon puolustajaan. MIKÄLI kuitenkin tätä roikkukiekkopeliä meinataan koko kausi harrastaa ja halutaan myös saada hyökkäyspäässä tulosta aikaan, niin Borussia Dortmundissa pelaa sellainen tsekkiläinen kolossi nimeltänsä Jan Koller, jonka vahvuus on pääpeli. Kyllä lukko tarvitsee jonkun target-pelaajan ottamaan haltuun/puskemaan noita keskialueen kökköpalloja omille!! (Onhan meillä jo Roli, jonka avauksista jopa Gianluigi Buffonkin olisi kateellinen)

Jos mä haluan katsoa futista, katson mielelläni sitä Canal +:lta, enkä Hakametsän lehtoparvelta!
 

raipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt menit Johto hyvä kyllä pahasti metsään. Otteluennakkosi ovat loistavia, mutta tämä pelianalyysisi ei pidä paikkaansa yhtään. Ilves ei pelannut ollenkaan huonosti, vaan todella viisaasti ja kurinalaisesti. Lukolla ei ensimmäisessä erässä ollut YHTÄÄN maalipaikkaa, Ilveksellä 4-5. Toisessa erässä Lukolla ehkä pari ja Ilvelksellä 5-6, joista 2 meni.

Lukon hallintaa nähtiin vasta kolmannessa erässä, mutta Taube oli tänään loistava.

Curre oli saanut Ilveksen 1-2-2 karvauksen todella toimimaan kompaktisti, eikä Lukko siihen lääkkeitä löytänyt oikeastaan koko pelin aikana.

Eli peli ei todellakaan ollut Ilvekseltä huono, hyvä Curre. Kariya ja Stefan olivat todella pelipäällä, mutta Hyvönen ei ole vielä päässyt vauhtiin. Kun se tapahtuu, on ketju ihan liigan ykkösiä, ilman muuta.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
En tiedä mitä radiota Raumalla kuunnellaan, mutta voin sanoa että kahdessa ensimmäisessä erässä Lukolla ei ollut kuin muutama puolikas tekopaikka. Ensimmäinen erä oli kyllä muutenkin tapahtumaköyhä. Toisessa Ilves painosti, ja kolmannessa Lukko.

Mukavaa oli se, että paketti pysyi kotikaukalossa jokseenkin kasassa täydet kolme erää ensimmäistä kertaa ties kuinka pitkään aikaan.

Mutta kuten Johto sanoi, peli oli kokonaisuudessaan edelleen aika huonoa. Mutta pienin askelin eteenpäin.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Aika katkeran oloinen vuodatus Johdolta.

Kaiken kaikkiaan Ilves oli kuitenkin tänään hyvä. Kun kerran hyökkäyskilpailuun ei voida lähteä, niin sitten puolustetaan tarkasti. Tänään henkilökohtaiset virheet jäivät vähiin ja näin ollen Lukon oikeat maalipaikat jäivät todella vähiin. Ilves puolusti kurinalaisesti ja ohjaisi Lukon hyökkäykset kulmiin tai katkaisi ne jo siniviivalla. Kolmannessa erässä oli tosin pieni sekava vaihe.

Steve Kariyan maila puhui tänään 1+1 pisteiden arvoisesti, joten sitä käytettiin muuhunkin,kuin Johdon mainitsemiin asioihin. Niskalan maila sen sijaan keskittyi pelkästään Johdon Kariyan kohdalla mainitsemiin asioihin.

Hyvönen oli tänään aivan jäässä. Pisteitä olisi voinut tulla vaikka kuinka, mutta ei peli oikeen toiminut tänään. Jäminkikin suti ohi kiekosta tyhjän maalin odottaessa edessä.

Oliko Johto sitä mieltä, että Kariyan maali ei ollut maali? Näkihän sen nyt hidastuksesta aivan selvästi että kiekko meni maaliin.

Rolsonin mailapeli on kyllä todella hyvää, mutta varsinkin pelin loppua kohden se meni aika uhkarohkeaksi

Kirjotetaan lisää, jos tulee mieleen.

-ipa rules
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Ottakaahan huomioon se, että Ripa saa paskemmankin paikan kuulostamaan radiosta tuhannentaalan paikalta. Pistäkääpäs joskus Ripa-radio päälle, kun Lukon ottelu tulee TV:sta. Näette, miten sinikeltaisten lasien läpi Ripa peliä katselee.
 

Vesku

Jäsen
Viestin lähetti Johto
Ilveksen toinen maali hyväksyttiin vasta videotarkastelun jälkeen. Kukaan hallissa ei edes kohahtanut kyseisessä tilanteessa, vaan Laaksonen meni katsomaan videoita vasta kun Ilveksen pelaajat sitä pyysivät.

Mää kohahdin ja aiheestakin, koska näin tilanteen ihannepaikoilta päädystä. Sinnehän se pikkumusta livahti vasemman tolpan juureen, mutta Roloson sai varsin nopeasti kiekon piiloon patjansa alle. Vielä lähempää tilanteen näki maalin takana tilannetta tarkkaillut Patrik Stefan, joka viittoi maalia ja sai Tom-Tomin katselemaan tilanteen videoilta.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti raipe
Nyt menit Johto hyvä kyllä pahasti metsään. Otteluennakkosi ovat loistavia, mutta tämä pelianalyysisi ei pidä paikkaansa yhtään. Ilves ei pelannut ollenkaan huonosti, vaan todella viisaasti ja kurinalaisesti. Lukolla ei ensimmäisessä erässä ollut YHTÄÄN maalipaikkaa, Ilveksellä 4-5. Toisessa erässä Lukolla ehkä pari ja Ilvelksellä 5-6, joista 2 meni.

No kyllä tuo peli oli sellaista tuubaa ettei mitään rajaa. Ei tuossa Ilveksenkään pelissä mitään niin erikoista ollut, siitä olivat kaikki kanssani peliä katsoneet yhtä mieltä. Tai no, tietenkin se on aina hienoa kun voittaa päästämättä maaliakaan, mutta jos Ilvestä vastaan olisi tänään pelannut mikä tahansa muu joukkue kuin Lukko tai Pelicans, niin uskon että noutaja olisi tullut. Jos Lukko olisi tänään saanut avausmaalin tehtyä niin olisi myös ollut hyvin mahdollista, että peli olisi päättynyt päinvastoin.

Mutta yhtä kaikki, asioita voi katsoa niin monenväristen lasien läpi kuten usein on nähty. Ottelu oli minun mielestäni erittäin puuduttavaa katsottavaa, eikä mielipidettäni olisi muuttanut edes Lukon voitto. Sama juttu oli jo tuon Lukon Tappara-voiton jälkeen, jolloin ei voittokaan maistunut oikeastaan miltään, koska peli oli ollut niin tylsää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös