Ilves kaudella 2005-06

  • 214 231
  • 883
Tila
Viestiketju on suljettu.

Realisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juha Alen?

Kertokaapas, asioista paremmin tietävät, mikä onkaan Juha Alenin kohtalo? Onko edes Ipan harjoitusringissä?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti secord
Ja tämän yhden pelin nähtyäsi olet vakuuttunut, ettei Pertusta ole hoitamaan puolustustehtäviä eiks niin?

Ei vaan sanoin että tässä vaiheessa miehen paras paikka ei todellakaan ole 4. ketjun sentterinä SM-liigassa pelaten 5-8min per matsi rikkoen vastustajan peliä. Paljon parempi olisi laittaa mies Mestikseen ja antaa siellä pelata aikuisia vastaan hyökkäävässä roolissa.

Rikkomisen & puolustamisen oppii myöhemmin, nyt olisi tärkeätä keskittyä hyökkäyspään taitojen hiomiseen myös aikuisia vastaan, liikkeet jotka toimivat A:ssa 16-18v vastaan ei välttämättä toimi kun vastassa on 100kg vihasia äijiä.

Pari sellasta liikettä mitä Lindegren Espoossakin veti vastustajan sinisen ylitettyään olisi tiennyt pahimmassa tapauksessa sairaalareissua SM-liigassa kun joku Karalahti tai Kantor olisi pamauttanut kaverin toisella planeetalle.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Daespoo
Pari sellasta liikettä mitä Lindegren Espoossakin veti vastustajan sinisen ylitettyään olisi tiennyt pahimmassa tapauksessa sairaalareissua SM-liigassa kun joku Karalahti tai Kantor olisi pamauttanut kaverin toisella planeetalle.

Hmm,vaikea sinun on arvoida jos yhden pelin olet nähnyt mieheltä? Siinähän sitä oppii kun isompiaan vastaan vääntää. Mutta toki iäisyys-kysymys mikä on parasta treeniä. Peliaika on yleensä tärkeintä, kunhan sitä vaan tulee.. Ilveksen sentteri-osasto on semmoinen että myös neloselle voi pitkän kauden aikana siunaantua peliaikaa.

Mutta en tullut kirjoittamaan tuosta vaan Juntusen Henkasta. On mielenkiintoista nähdä miten kaveri onnistuu. Vaikkei ole päässyt hirveästi pelaamaan niin on ollut itselle, kuten monelle muullekin, tietyllä tapaa suosikkipeluri. Pelityyli on härski ja yleisöön menevä...Jatkoajan uutisessa puhuttiin kovasta työntekijästä,se tosin on ainoa kommentti mitä en täysin allekirjoita. Myös joukkueelle pelaaminen(+syöttäminen) ja tason säilyttäminen on vielä opettelussa.

Mietin myös että kun kysyntää oli moneen suuntaan niin tekikö Ilves niin että lupasi paljon peliaikaa ja sai halvalla.. Henkka on kuitenkin melkoinen toivotaan,toivotaan tapaus eikä ole esittänyt kuitenkaan mitään. No,jäämme mielenkiinnolla odottamaan ja toivon henk koht että äijä saa peliaikaa ja sitä myötä onnistuu.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti HN
Sä olet seurannut väärää pelaajaa. Perttu ei KOSKAAN kyttää hyökkäyssinisellä, eikä KOSKAAN tule laiskasti puolustukseen. Jos hänessä on jotain todella poikkeuksellista, niin se on taitavilta pelaajilta usein puuttuva nöyryys ja tahto pelata joukkueelle.

Sovitaan näin sitten, pelaajalla oli Lindgrenin paita, nimi ja numero mutta ei oikeasti ollut Perttu.

Viestin lähetti HN
Kuten sanoin, olet seurannut väärää pelaajaa. Tai sitten et ymmärrä näkemästäsi mitään. Blueshan yritti Espoossa saada Pertun pelin pois raiteiltaan kovilla kontakteilla. Aika usein tuli äijää päälle parikin sekuntia myöhässä, ja mailaa käytettiin varsin surutta. Se ottelu oli Pertun heikoin kiekollinen esitys koko pleijareissa, mutta sen vastapainoksi poika taisteli todella urhoollisesti joukkueen eteen joka puolella kaukaloa.

Älä puhu paskaa, mies veti parit-kolmet todella komeat joutsenet jäihin, vikassa erässä sai jäähyaitiossa istuessaan helvetisti huutoja Matinkylän yleisöltä viimeisimmästä sukeltelustaan. Ottelun lopussahan Lindgren veti jäähän kuin ammuttuna vaikka ketään Bluesin pelaajaa ei ollut enään edesä lähimaillakaan (tämä seurasi siis pientä kahakkaa josta muut pelaajat menivät jo omiin vaihtoaitioihinsa). Kaikki, mukaanlukien tuomarit, katsoivat huuli pyöreänä tyyliin 'mitä vittua', tämän tajuttua Lindgren nousi jäästä ja taisi mennä suosiolla vaihto/jäähyboksiin (en muista oliko juuri tämä tilanne vai seuraava).

Tiedän että olet legendaarinen lasien takaa katselija mutta joku raja tohonkin.

Viestin lähetti HN
Ei Perttu pelaakaan 5-8 min per matsi rikkoen vastustajan peliä, vaan ottelusta riippuen 8-12 min per matsi rakentaen Ilveksen peliä. Kuten jo sanoin, Ilveksen nelosketju ei ole ensi kaudella mikään puolustava ja rikkova jarruvitja.

Nelosketjussa rakentaa parin puukäden kanssa 12min peliä SM-liiga pakkeja vastaan? Just.

Muistetaan tämä kauden alussa ja katotaan miten käy.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Viestin lähetti Daespoo

Nelosketjussa rakentaa parin puukäden kanssa 12min peliä SM-liiga pakkeja vastaan? Just.

Muistetaan tämä kauden alussa ja katotaan miten käy. [/B]

Vaikkei Ilveksen materiaali varmastikaan takaa nelosketjuun mitään tähtipelaajia, niin todennäköisesti siellä viilettävät Marko Anttila ja Marko Luomala eivät kyllä täytä puukäsi-kriteereitä.

Anttila on pikemminkin puujalka ja Luomala puu-pelisilmä.

Tämä kevennyksenä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Daespoo: et kai tuolla ajassa 59.28 tapahtuneella tilanteella tarkoittanut tätä yhtä jääkiekon surullisinta jäähyä. Tuossa ajassa Janne Jalasvaara, joka oli metsästänyt Perttua koko matsin ajan, vetäisi poikkarilla sydämensä kyllyydestä. Perttu menetti hetkeksi tajuntansa (vai olisiko parempi termi sanoa, että silmissä musteni) ja kaatui kiekon päälle. Tästäpä Aki Pursiainen veti johtopäätöksensä ja puhalsi Pertulle kakkosen pelin viivytyksestä vai oliko se kiekon sulkeminen. Mainittakoon, että tuo jäähy oli Lindgrenin yksi kolmesta koko kaudella saadusta kakkosesta. Eli noin 50 matsia, joissa jäähyboxia 6 minuuttia.

Muutaman sata matsia olen tämän ikäluokan pelejä seurannut ja jotenkin tuntuu, että kuvailet aivan eri pelaajaa. Perttu on aina lukeutunut ikäluokkansa herrasmiespelaajiin ja tunnetaan aina maajoukkuepiirejä myöden nöyränä ja tunnontarkkana pelaajana.

Kun et varmasti meidän manselaisten sanaan luota pätkääkään, niin otapa ensi kerran hihasta kiinni Lehtosen Mikkoa tai Marjamäen Latea. Latelta saat varmasti vielä paremman arvion. Siis tämä siinä tapauksessa, että asia todellakin kiinnostaa sinua.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Siinä kun Lindegren meni jäihin niin ei ollut enään yhtään Bluesin pelaajaa lähellä eli ilmeisesti Perttu oli pari kolme sekkaa haukkonut happea ennenkuin kaatui maahan.

Jos taju lähti niin aika ihmeen nopeesti mies nousi ylös ja luisteli boksiin, joku voisi kuvitella että tuossa vaiheessa mennään pukukoppiin vetämään henkeä eikä jäähyboksiin.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niinpä sen takia lisäsin termin, että silmissä musteni. Olet varmasti itsekin kovissa kontaktilajeissa kokenut samaisen tilanteen. Eipä mikään mukavin. Jalasvaarakin ehtii luistimilla parissa sekunnissa pitkälle. Jannen luonnon päälle otti kovasti 3 vuotta nuoremman kanssa kisaileminen. Pääosin tuosta tilanteesta Janne joutui tilivelvolliseksi viimeisessä kohtaamisessa.

Mutta aasinsiltana Bluesiin. Nyt minäkin uskon, että Blues tekee nousun liigan kärkikastiin. Teillä on nyt niin paljon ilvesläistä opetusta (urheilujohtaja, liigan- ja A:n valmennus), että nousu on pakko tapahtua.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
No ilmeisesti tuon tapahtuman missasi sitten moni muukin, tuomari mukaan lukien. Minä ja eräs toinen JA:n nimimerkki ihmeteltiin kovasti miksi Lindegren syöksyi jäihin ilman mitään syytä, ei nähty siinä ketään lähellä.

Jos silmissä musteni niin siltikin aika reippaasti nousi ylös, tiedän tunteen ja kyllä siinä mielellään menee samantien suihkuun kun ottaa huomioon että matsia oli muutama sekka jäljellä.

EDIT: eipä tuolla nyt niin väliä, pointtini oli alunperinkin se että en usko Lindegrenin peluuttamisessa nelosketjussa olevan hirveesti hyötyä, sanoi HN mitä tahansa niin nelosketjussa ei yleensä mitään hirveitä pelinrakentelu vapauksia anneta.

Vuosi mestiksessä tekisi gutaa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo menee jo liian saivarteluksi, mutta varmasti myös muistat, että Perttu kaatui kiekon päälle ja, kun ei kyennyt nousemaan hetkeen ylös vihelsi tuomari kakkosen kiekon sulkemisesta. Kyllä Bluesin pojat olivat aivan riittävän lähellä. Sen verran heitäkin peliväline kiinnosti. Koko episodi oli aika surullinen, eikä Jannelta todellakaan mikään reilu meininki suoritus. Mutta se siitä.

Ilves on siinä vaikeassa ja samalla onnellisessa tilanteessa, että kasiseiskoista on nousemassa mahdollisesti 5-7 pelaajaa liigatasolle. Nostot on porrastettava ja sisäänajo tehtävä tarkkaan harkiten. Kun Perttu 2-3 vuotta muita nuorempina dominoi A:n pelejä, on selvää, että A ei ole oikea paikka. Tampereella ei ole Mestis-seuraa ja koulukin on kesken. Ensi kaudella sisään yritetään ajaa Perttu ja Rask. Seuraavalla tod.näk. ainakin Sandell (WHL) ja Mielonen. Tämänkin jälkeen tulee kaksi seiskamaajoukkueen pelaajaa ja lisäksi kasien maajoukkuemiehet. Tilanne on herkullinen ja sen kanssa on edettävä taiten.

Nuoren pelaajan ura etenee epätasaisesti. Niin myös Pertun. Tällä kaudella hyppy eteenpäin oli niin suuri, että tuskin samanlaista kehitystä on ensi kaudella edessä. Mitä tapahtuu kesän aikana jää nähtäväksi. En yllättyisi, vaikka Eloranta jatkaisi samaan tyyliin kuin ennenkin eli kenttäpelaajat yrittävät hallita kiekkoa sen sijaan, että kiekko roiskaistaan päätyyn ja yritetään koohottamalla ja taklaamalla saada se takaisin itselleen. Koohotus ei sovi Pertulle, mutta kiekon pitäminen omalla joukkueella syöttelyllä sopii. Valitettavasti suomalainen kiekko on omaksunut tuon tilanvoittamistaktiikan liian kanssa. Tämän vuoksi tuotamme NHL:ään niitä turvallisia 3-4 ketjun laitureita. Eikä juuri sen enempää.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sovitaanko niin että tuo yksi peli oli se poikkeus joka vahvistaa säännön?

Enivei, pointti ei nyt ollut tuo vaan yleensäkin pelaajan kehittäminen eli olisikohan pikkasen luovempi rooli jossain Mestiksessä kuitenkin parempi paikka? Suomessahan homma menee just näin eli kaikki lahjakkaat kaverit laitetaan jarruketjuun pelaamaan nolla-nollaa taktiikalla 'kiekko päätyyn ja kulmiin hakkaamaan', sitten ihmetellään kun koko vitun WC-joukkue on täynnä hagmaneja ja hahleja.

Sanoit HN mitä tahansa niin en usko että Ipan nelonen ensi kaudella on mitään peliärakentavaa, syynä on yksinkertaisesti se roolitus ja toiseksi käsien puute eli neloseen harvemmin riittää käsiä, Anttila ei ainakaan ole mikää soft embo käsiltään.

12 minuuttia per peli pelinrakentelua neloskentältä olisi ensimmäinen SM-liigassa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hifkissä on noita nuoria peluutettu jo vuosikausia nelosketjussa ja siellä on nähty kaikkia mahdollisia tyylejä.On rikottu,puolustettu ja sitten myös hyökätty niillä eväillä mitä on käytössä ollut.

En näkisi mahdottomana ideaa että myös Ilveksessä nelonen pelaisi jotain muuta kuin pelkkää rikkovaa peliä mutta tietysti se riippuu paljon siitä keitä Lindegren saa vierelleen ja tietysti Elorannasta.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Täytyy kyllä sanoa, että Ipalla on pitkästä aikaa potentiaalisin porukka ensi kaudella. Joukkueesta löytyy pari todellista huippulupausta, kuten Rask ja Lindgren.

Toivoa sopii, että tämä Ilveksen taitoniekka, josta tässä on paljon ollut puhetta, saa riittävästi peliaikaa. Jos Hirvonen on todellakin kakkossentterinne, voi näytön paikkoja riittää myös Pertulle.

Lisäksi puolustuksesta löytyvät nimet Rönberg ja Koistinen sekä hyökkäyksestä Koivisto, Juntunen ja Vidgren. Hyvältä näyttää ainakin meikäläisen silmissä Ipan tulevaisuus.

Isoin homma Hautamaalla olisikin korvaajien etsiminen Stefanille ja Kariyan häipyessä myös huippulaituri olisi hankittava. Murphylle olisi myös löydettävä pätevä stuntti johtamaan pakiston kiekollista peliä, koska Allenista siihen tuskin on.
 

Friesen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Realisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ainakin tilastojen perusteella em. kaveri näyttäisi olevan ns. hyökkäävä pakki. Tuommoinen varmasti kelpaisi minkätahansa eurooppalaisen joukkueen ykköspakkipariin, siis tilastojen valossa.

Eipä taida monella SM-liigaseuralla olla varaa ko. kaveriin. Luulisi miestä NHL:kin vielä houkuttelevan, jos/kun se syksyllä taas jatkuu.

Ilolla Ilveksessä Andy Delmoren näkisin.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Viestin lähetti Friesen
Joo tiedetään, ettei tällä hetkellä haeta puolustajaa ja palkka saattaisi olla samaa tasoa Murphyn kanssa, mutta pisti silmään että Andy Delmore on ilman seuraa tällä hetkellä. Mies on parhaassa iässä ja tehotkin olleet jopa NHL:ssä kovat pakille. Tässä linkki tilastoihin: http://www.eurohockey.net/players/frameset.cgi?page=show_player.cgi?serial=69640

Tilastojen perusteella pelaajien hankinta ei voi olla se tapa, millä sm-liiga seurat pelaajansa hankkivat.

Meille faneille tällainen hakuammunta toki on miellyttävää hupia.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Andy Delmore on hyökkääjä pakin paikalla hieman liioitellusti sanottuna eli hänen puolustajan taitonsa on niin mitätön että vaikka tehoja löytyy niin paikkaa Nhl:ssä on vaikea saada.
Noista tehoistakin on valtaosa tullut ylivoimalla.

Voisi hyvässä kentässä tehdä Suomessa tilastot 25+20 ja silti teholukemat oli miinuksella kuten näyttää olleen Saksan maallakin.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Tyyntä on.

Ilmeisesti nyt odotellaan AHL:n pleijareiden loppumista,sillä Hautamaahan on todennut ettei ole syytä pitää sopimuksia pöytälaatikossa.
 

Tuoppi75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Atlanta Trashers
Herätkää!!!

On ilmeisesti aika palauttaa tätä porukkaa hiukan maanpinnalle!

Jos joku tosiaan kuvittelee, että Ilveksen rosteri tulee vahvistumaan viime kaudesta ollaan pahasti hakoteillä.

A)- Riittävän laadukkaita pelaajia ei ole tarjolla

B)- Meiltä on mennyt monta kovan luokan pelaajaa ohi nihilistisen tarjouspolitiikan takia.

C)- Joku ilmeisesti luulee, että 13 pinnan miehestä tulee kesässä 40 pinnan mies.(Täällä viittaan pelaajakordinaattoriin, joka meinaa roudata kaikki vanhat kaverinsa takaisin Ilvekseen).

D)- Verratkaa rosteriamme rakkaan naapurin, joka valittevasti taas vetää meistä heittämällä ohi(Sehän vasta sylettääkin). Tai vaikka Kerhon vastaavaan niin ei hyvältä näytä.

E)- Lupauksia lupausten perään, ei mitään näkyvää.(Koivisto ainoa ideahankinta muut hakuammuntaa, noh Pettinen ok!)

F)- Toivon sydämestäni, että olen ihan pirusti väärässä koska rakastan tuota joukkuetta vaikka siellä pelaisivat Sauli Niinistö ja Matti Vanhanen.

Ps. Nyt on kuitenkin aika sitten ruveta näkymään jotain kovia nimiä papereissa tai alkaa usko loppua.
 

Kyle

Jäsen
Re: Herätkää!!!

Viestin lähetti Tuoppi75
On ilmeisesti aika palauttaa tätä porukkaa hiukan maanpinnalle!

Jos joku tosiaan kuvittelee, että Ilveksen rosteri tulee vahvistumaan viime kaudesta ollaan pahasti hakoteillä.

Eli tänä vuonna ei kannata vaivautua hallille katselemaan pelkkiä häviöitä, eikä kenenkään kannata vaivautua ostamaan kausikortia.

Tällä hetkellä Ilveksellä on parempi 3 ja 4 ketju kuin viimme vuonna, kakkosketjusta on vahvasti tulossa selkeästi parempi. Ykkösketjua ei tietenkään saada vastaavaa kuin viimme vuonna, mutta uskon että kilpailu kykyinen kuitenkin.
Ei muuten taida juuri muillakaan porukoilla rosteri vahvistua viimme kaudesta, ellei sitten Tapparalla joka ei ole hirveästi vaadittu.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen harjoitusottelut ennen kautta 2005-2006:

To 4.8 klo 18.30 Ilves-Saipa (Pajulahden jäähalli, Nastola)

Ke 10.8 klo 18.30 Kiekko-Vantaa-Ilves (Vantaa)

Pe 12.8 klo 18.00 Pelicans-Ilves (Lahti)

Ke 17.8-La 20.8 Tampere Cup johon osallistuu varmuudella Ilveksen lisäksi Blues, Magnitogorsk, Tappara ja Zürich.

Pe 26.8 klo 18.30 Ilves-Linköping (Nokia)

Pe 2.9-La 3.9 Lappeenrannan turnaus johon osallistuu varmuudella Ilveksen lisäksi Saipa. HIFK ja Jokerit saattavat tulla vielä mukaan.

Ti 6.9 klo 18.30 JYP-Ilves (Jyväskylä)

Pe 9.9 klo 17.00 Ilves-Kalpa (Lempäälä)
 
Viimeksi muokattu:

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Missä on ne ykkös- ja kakkosketjun sentterit ja loput laiturit???
Muut joukkueet (mm. Kärpät ja Saipa)
ovat julkistaneet lähes lopulliset rosterit ensi kaudelle, mutta Ilvekseltä ei ole tullut tietoja...Toivotaan että nimiä on jo paperissa, mutta ei haluta julkistaa nimiä ennenkuin on saatu tarpeeksi sopimuksia...
 
Sami Heleniuksen jatko on ajoittain ollut esillä ja sain asiasta sen kaltaista tietoa, että jatkon esteenä on ollut sopimuksen arvo, joka on hienosti käännetty "liikkuva joukkue" terminologiaan jolla liian korkea palkkapyyntö on hylätty

Helenius haluaisi jatkaa Ilveksessä kuten hän haastattelussa sanoi. Sopimuksen hinta ratkaisee. Saas nährä miten käy?
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Riivatsalo
Sami Heleniuksen jatko on ajoittain ollut esillä ja sain asiasta sen kaltaista tietoa, että jatkon esteenä on ollut sopimuksen arvo, joka on hienosti käännetty "liikkuva joukkue" terminologiaan jolla liian korkea palkkapyyntö on hylätty

Helenius haluaisi jatkaa Ilveksessä kuten hän haastattelussa sanoi. Sopimuksen hinta ratkaisee. Saas nährä miten käy?

Jaa-a, jos joku näistä viime kauden sopimuksettomista pakeista jatkaa ensi kaudella, soisin sen olevan Henri Laurila.
Hän on vielä kehittyvä pelaaja, kun taas Helenius alkaa olla nähty kortti ja media-arvokin vähenemään päin.

Molemmat eivät rosteriin mahdu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös