Ilves-Kärpät 2.3.2004 Hakametsä

  • 18 408
  • 170

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Petolaumat kohtaavat tiistaina Hakametsässä, kun runkosarjan voitosta taisteleva Oululais ryhmä pyrkii jatkamaan Ilveksen tappioputkea. Ilves tulee todennäköisesti todella kovaa päälle, sillä nyt jos koskaan on voittoja alettava tulemaan, jotta pääsisimme aloittamaan pudotuspelit kuuden joukosta. Aiemmat kohtaamiset ovat mairitelleet suuresti Kärppiä, joten tilastollisestikin nyt kannattaa uskoa Tamperelaisten voittoon.

Ilveksen poissaolijoista Erkki Rajamäen kanssa menetellään päivä kerrallaan. Tinke Peltomaan polvivaiva on jo hellittänyt, mutta nähtäväksi jää astuuko Kanadan kaataja jo tiistaiksi looraan. Oululaiset pääsevät ilmeisesti melko ehjällä kokoonpanolla otteluun, eikä edes maalivahtipelin heikkoudesta kannata uneksia, sen verran vahvasti Pekka Rinne on Bäckströmmiä paikannut.

Tervetuloa Oululaiset ihailemaan Suomen ensimmäistä jäähallia, joka toivottavasti tulee olemaan mahdollisimman täynnä.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Palsola puuttuu Kärpiltä melko varmasti. Kummasti muu suomi arvostaa Pekka Rinnettä huomattavasti enemmän kuin kärppäfanit. No ihan ok Peksi on pelannut, muttei se mikään Bäckström ole.

Veikkaan tasaista ottelua.
Jotain 2-3 jatkoajan jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liverpool F.C.
NY Rangers
Onhan tämä tärkeä peli ja voitto pitäisi ottaa, mutta jostain kumman syystä keskiviikko kummittelee jo mielessä. Toivottavasti joukkue ei ajattele samalla tavalla kuin minä.

Kärpät on nyt siis saanut oikein kunnolla tutustua tamperelaiseen kulttuuriin. Paikanpäälle tultiin jo lauantaina ja tänään vietetään välipäivää. Jos mahdollisia vierailukohteita ajattelee, niin toivottavasti se on enemmän linjaa Näsinneula ja delfinaario kuin hotellin baari :) No eiköhän Reksa ja Junno pidä pojat kurissa sillä aikaa kun Heikkilä on Kangasalalla kotimökissään juonimassa kuvioita joilla Suomen kaikkien aikojen paras joukkue pystytään kaatamaan.

Kärpiltä siis varmuudella pois Palsola ja Nikke. Mahdollista on, että Oskari Korpikari tulee kokoonpanoon ja syrjäyttää jonkun pakin, todennäköisesti Jaakolan. Sillä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä lopputuloksen kannalta. Ykkösen laitaan on ehdolla Aarnio, Haataja ja Silvander. Kaikki käy.

Veikkaan 3-5 Kärpille. Murphy tekee hat-trickin, mutta Tenkrat pistää paremmaksi ja tekee neljä maalia. Viidennen tekee tyhjiin Stepanek, jolle mielellään suo edes yhden maalin tälle kaudelle.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Jos mahdollisia vierailukohteita ajattelee, niin toivottavasti se on enemmän linjaa Näsinneula ja delfinaario kuin hotellin baari :)
No koko porukka on tietysti talkoohommissa Kaken puolivalmiilla talolla.

Ei kai Kärpät ole muuten bussilla liikkeellä? Keskiviikon tepsi peli on jo hävitty jos yöllä tullaan bussilla kotiin. Luultavasti bussilla helsinkiin ja sieltä lentäen ouluun. Vai viime kauden aikataulun mukaan illalla helsinkiin, yö hotellissa, aamulla ouluun ja suoraan hallille. Eikös finaaleissa noin tehty viime kaudella? :)
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Viimeistä DigiTV-peliä (ainakin allekirjoittaneelle) viedään. Jos tämä peli voitetaan ja TPS kaatuu ylihuomenna, niin Kärpät voittaa runkosarjan.
Panosta siis löytyy, ainakin jonkun verran.
Keskiviikossa on silti jo minullakin ajatukset, ei voi mitään.

Tappara-matsi oli Kärpiltä aika kauhea esitys, varsinkin puolustuksen osalta. Paljon pitää sunnuntaista parantaa, jos voitto meinataan tästä matsista ottaa. Ilves tosin on tappioputkessa, mutta joskus ne putket myös katkeavat, toivottavasti ei huomenna.

Toivottavasti Aarnio pelaa ykkösen laidassa ja Haataja nelosessa. Silvander penkillä.

Optimistinen veikkaus, 1-3. Stepanek tekee kaikki Kärppien maalit.
 

Toimitus

Jäsen
Kärppien Tampereen kiertue päättyy

Ehkä oululaiset ovat ehtineet ihastella delfinaariota, Näsinneulaa ja Tampereen naisia, mutta tiistaina 18.30 on aika palata tositoimiin.

Lue Jatkoajan otteluennakko tästä
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Viestin lähetti Jeff
Vai viime kauden aikataulun mukaan illalla helsinkiin, yö hotellissa, aamulla ouluun ja suoraan hallille. Eikös finaaleissa noin tehty viime kaudella? :)

Söder näyttäisi lentävän ke-aamuna 6:40-7:40 Tre-Oulu, joten fiksummalta tuo kuulostaisi ainakin minun korviini ...
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Viestin lähetti TwilightZone
Söder näyttäisi lentävän ke-aamuna 6:40-7:40 Tre-Oulu, joten fiksummalta tuo kuulostaisi ainakin minun korviini ...
Mahtuukohan koko joukkue edes Söderin koneeseen....? :-)
 

Toimitus

Jäsen
Astashenkon ranteessa ei murtumaa

Ilveksen puolustaja Kaspars Astashenkon ranne kuvattiin ja siitä ei löytynyt murtumaa. Astashenko ei kuitenkaan pelaa tiistain ottelussa.
 

janne68

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Joo toivottavasti tiukka peli kääntyisi meille.
Tai sitten käy kun jokunen vuosi sitten 9-0, elämäni tuskaisin matsi.
Kärppä faneille, niitä oli jo ILVES-tepsu pelissä, tosi paljon kai ne odotti tappara peliä. Jos sama meno on jatkunut kuin tepsu pelissä, tarkoitan juoma puolta. Niin luulisi olevan äijistä mehut pois, vaan eihän sitä tiedä.
Tervetuloa halliin.

Pelistä vielä, Ilves on löytämässä vauhtinsa joka oli kateisa liian kauan. Ainakin viime peli oli hyvä vauhtista ja viihdyttävää kiakkoo.
Yli voima on edelleen surkeeta, Cory esim. ei lauo enään niin hanakasti kuin alku kaudella. Ja jos laukoo suunta on surkee.

Jos taklaukset jatkuu kuin tepsu pelissä, niin Kärppien jätkät on vielä ihmeessään. Varsinkin Jäminki ajoi äijää todella intensiivisesti.

Me ei enään hävitä tällä kaudella yhtään matsia.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Jos taklaukset jatkuu kuin tepsu pelissä, niin Kärppien jätkät on vielä ihmeessään. Varsinkin Jäminki ajoi äijää todella intensiivisesti.
Tuskinpa Ilves se fyysisin joukkue on, ketä vastaan ollaan pelattu. Kysyppä vaikka HIFKiltä kuka oli ihmeissään alkukaudella kun HIFK tuli pelaamaan Raksilaan fyysistä peliä. :-)
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Ilveksen peli Raksilassa oli myös noita fyysisimpiä, mitä Raksilassa on nähty. Silloin fyysinen peli ainakin vain sytytti Kärpät ja Ilvestä vietiin sen jäähyillessä. Vanha Herra Helmiselläkin hitsasi pahemman kerran kiinni.

Murheellista on ollut Ilveksen taivallus viimeiset pelit, tosin kovia ovat olleet vastustajatkin. Kärpät on saanut levätä Ilveksen pelaillessa kovia pelejä. Tuntuu muutenkin kannaataako Ilveksenkään tuoda peliin keskenkuntoisia miehiä, toisaalta fyysisestä pelistä voidaan joutua maksamaan kalliisti. Vaikka miten päin kääntää, Ilveksellä on ne tärkeimmät ottelut Kärppäpelin jälkeen oleva Jokerit peli ja pahimmassa tapauksessa perään alkavat playoffit. Minä ainakin pyrkisin valmentajana pelailemaan tämän pelin pois ja säilyttämään avain pelaajat iskussa ennemmin kuin alkamaa mitään fyysistä peliä ja siitä seuraavia loukkantumisia tai pelikieltoja. Illalla nähdään mikä lataus on joukkueilla päällä.
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ennakosta saimme jälleen lukea hienon arvion Kärppien maalivahtipelistä, yhden pelin(sunnuntain Tappara-) otoksella. Kyllähän Rinteen ylivoimaisesti heikoin osa-alue on länget, kun taas hanskakäsi on jopa suorastaan hyvä. Muuten allekirjoitan tuon alaspudottautumis-ongelman. "Kummallinen tapa luopua mailastaan helposti"???? Enpä ole huomannut, vaikka olen pari vuotta Rinteen pelejä nähnyt. Ehkäpä Korhosen Jarmo olisi voinut auttaa pelaaja-arvioissa. No, tämä pitää muistaa suhteuttaa siihen, että ainakin mitä joitain menneitä otteluraportteja on uskominen, on Pasi Nielikäinen turhempi pelaaja kuin vaikkapa Mike Lephart tms. Ei kun siis SM-liigan kaikista turhin.

OK, valitus ohi. Itse pelistä. Ilves ei ole voittanut Kärppiä aikoihin, yhden pisteen onnistui riistämään Raksilasta syksyllä ja Kärpät ovatkin antaneet tuon yhden pisteen lisäksi Tampereen seuroille yhtä monta pistettä, kuin Stepanekin Kärppä-uran maalit.

Tämähän tulee vissiin myös Tuohi-TV:stä? Ja pelihän päättyy 1-5.
 
Viimeksi muokattu:

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
HIFK-Ilves pelin perusteella Kärppien kannattaisi haastaa Ilves kilpaluisteluun. Ainakin vanhassa hallissa Ilveksen liike oli hukassa ja erien aikana joukkueelle tulee useita seisomisvaihtoja ja kummallisia jähmettymisiä.

HIFK antoi kovan paineen puolustuspäähän ja pakeista vain Laamanen ja Murphy pystyivät karvauksesta huolimatta kiekon siirtelyyn. Kieltämättä HIFKin prässi oli kyllä todella aggressiivinen ja siinä kyydissä olisi moni muukin porukka ollut hätää kärsimässä avauspelinsä kanssa.

Oli totta, että Ilves pystyi vastaamaan kovaan taklauspeliin HIFKiä vastaan mutta luulen Kärpillä olevan siihen myös hyvät valmiudet.

Palsolan puuttuminen vie terää Machuldan kentästä. Pyörälän rooli sentterinä on varmasti vähän vieras ja kolmas lenkki tuskin on mikään kylmäpäinen Machuldan syötöistä viimeistelevä maalitykki, vaan luistelukone mallia Haataja/Silvander (Kouhottaja suom. huom.).

Niimpä vastuu maalien ja pisteiden tekemisestä jakaantuu Lieversin kentän ohella pakeille, jotka ovat osallistuneet hyökkäyspään peliin kevättä kohti koko ajan paremmin. Varsinkin alkukaudesta fanien hampaissa ollut Myllykoski pelaa hyökkäyspäässä hyvää liikkuvaa peliä. Pakkien roolia hyökkäyspäässä on haluttu koko kauden aktiivisemmaksi mutta jostain syystä vasta nyt tuloksia alkaa näkyä.

Miksi ei Juntusta nosteta koskaan ylöspäin ketjuissa vaan viereltä kaverit saavat näyttöpaikkoja aina kun on ukkoja ylemmistä kentistä sivusta? Kuulemma keskittyminen ja valmistautuminen peleihin ei ole niin korkealla tasolla kun valmennusjohto odottaa. Maallikoin silmissä tämä näkyy pelien sisällä ja pelien välillä ailahtelevaisuutena. Välillä mennään lujempaa, välillä pidetään kiekkoa enemmän ja joskus niititkin osuu.

Eipä silti tänään nelonenkin saa luultavasti paljon vastuuta otteluruuhkan takia. On varmasti tärkeä jakaa peliaikaa mahdollisimman monelle tässä otteluryppäässä. Huomenna kova koitos Raksilassa ja perjantaina pitäisi ehtiä Karalahden ja Söderholmin niittien alta pois.

- Syöttääkö jompi kumpi "torneista" Jokisen keskeltä karkuun?
- Onko Helmisellä poolopaita varusteiden alla?
- Ajaako Pesonen ainakin kerran kovaan miinaan?
- Tekeekö Smyth maalin b-pisteiden ulkopuolelta?
- Epäonnistuuko Ilveksen maalivahtipeli HIFK -ottelun tapaan?
 
Viimeksi muokattu:

Viima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuli hirveän pelokas olo... Eihän tuomarina vaan ole Rönniä tai Pajupilliä?

Mä en vaan ymmärrä tuota Kakea. Laittaisi vaan Aarnion ykköskenttään, kyllä Arska siihen kuuluu. Ja Haataja sopii paremmin neloseen.
Mutta annetaan Kaken päättää, tiedä mikä maajoukkuemies siitäki Haatajasta tullee...
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Mä en vaan ymmärrä tuota Kakea. Laittaisi vaan Aarnion ykköskenttään, kyllä Arska siihen kuuluu. Ja Haataja sopii paremmin neloseen.
Eiköhän tässä nyt anneta JPlle viimeisiä näyttöpaikkoja. Jos ei ala peli luistaan ja tulosta tuleen niin tuskin sopimustakaan tulee ensi kaudeksi. Ei ainakaan kukaan pääse sanomaan jälkeen päin, että JP ei saanut mahdollisuutta.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voihan tuo käänteisesti tarkoittaa myös sitä, että Haataja jää ylimääräiseksi hyökkääjäksi Palsolan palattua.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kärpät tänään:

Pekka Rinne AK
Janne Kurikka


1. kenttä

Mikko Myllykoski
Ari Vallin

Vladimir Machulda
Mika Pyörälä
Juha-Pekka Haataja


2. kenttä

Mikko Lehtonen
Ilkka Mikkola

Petr Tenkrat
Jari Viuhkola
Brad Smyth


3. kenttä

Martin Stepanek
Kimmo Lotvonen

Jussi Jokinen
Brett Lievers
Janne Pesonen


4. kenttä

Topi Jaakola
Juha Silvander

Antti Aarnio
Pekka Saarenheimo
Henrik Juntunen

Tuomarina tänään Markku Kruus.

Kukas on Janne Kurikka?

Voihan tuo käänteisesti tarkoittaa myös sitä, että Haataja jää ylimääräiseksi hyökkääjäksi Palsolan palattua.
I doubt it. Eiköhän Haataja ota oman paikkansa nelosessa ja Aarniota käytetään taas tilanteen mukaan.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Jeff
Kärpät tänään:
Kukas on Janne Kurikka?
O/min/PM/T/maalit per H/T%
Kurikka Janne, Kärpät A 10 585.13 19 233 1,95 92,46


eli Myllykoski on torjumassa Jyväskylässä A-junnujen pleijaripelissä.
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kakehan on sanonut useaan otteeseen, että Aarniota "säästellään" playoffseihin. Kärpät ovat voittaneet ilman Aarnion pommeja, mutta näitä tarvitaan jälleen taatusti playoffeissa(vrt. viime vuonna).

Aarnio on loukkaantumisherkkä ja juuri tämän takia olisin mieluummin ottanut kovaa taklaavan Nielikäisen täksikin kaudeksi. Kake ei halua, että Aarnio loukkaantuisi juuri ennen playoffeja.

Tämä on siis minun käsitykseni siitä, miksi Antti istuu viltissä, kun tähtipelaajamme Haataja viilettää ykköskentässä.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän asia on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että juuri tämän illan ottelu on Ilvekselle elämän ja kuoleman peli. Mikään muu kuin voitto ei jätä Ilvekselle mahdollisuuksia suoraan pleijaripaikkaan. Miksikö?

Siksi, että Jokerit on pinnan Ilvestä edellä ja ottaa todennäköisesti kaksi pinnaa Pelicansilta torstaina. Niin ollen tappio Kärpille jättäisi Ilveksen tilanteeseen, jossa Jokerit on kolme pinnaa edellä. Maalisuhde on nyt Ilvekselle edullinen, mutta tappio Kärpille ja Jokereiden runsasmaalinen voitto Pelicansista kaataa tässäkin kupin.

Toisin sanoen, jos Ilves häviää tänään, on keskinäinen maalisuhde ennen Ilves-Jokerit peliä Jokereille eduksi ja Ilveksellä kolmen pinnan takaa-ajoasema. Silloin Ilveksen on voitettava Jokerit ja kaadettava myös Jyp vieraissa. Vaikealta näyttää.

Voitto Kärpistä sen sijaan nostaisi Ilveksen lähes yhtä varmasti suoraan pleijareihin.

Summa summarum, illan peli on Ilvekselle SE peli.
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Jokerit pelaa ottelunsa kuitenkin vasta torstaina samaan aikaan kun Ilves taistelee Jyväskylässä. Eli tästä tappio ei vielä aiheuta sitä kolmen pisteen takaa-ajo-asemaa.
Tästä matsista pistekin, niin Jokerit-ottelussa on sitten 100% todennäköisyydellä vielä panosta. Jos tämä hävitään, niin Jyväskylässä on sitten se viimeinen oljenkorsi. Maalieroja ei liiaksi kannata tuijotella, kun keskinäisessä ottelussa kaikki on kuitenkin mahdollista. Vaikka Ilves häviäsikin tänään esim. kahdella maalilla, mutta saisi Jyväskylästä tasurin, ja Jokerit voittaisi Pelikaanit 5:0 ei se ero olisi kuin +2 pistettä ja +4 maalia Jokerien hyväksi, ja niiden ohittamiseenhan riittäisi sitten kahden maalin voitto.
Tosin ei tuota kyllä käy kiistämään, että tämä on todella tärkeä matsi, ja niitä pisteitä olisi saatava.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Kuriositeettina Jussih:lle

"Voitto Kärpistä sen sijaan nostaisi Ilveksen lähes yhtä varmasti suoraan pleijareihin."

Ei muuten nostaisi. Jos/kun Jokerit kaataa Pelicansin, kuudes sija ratkaistaan viimeisen kierroksen keskinäisessä ottelussa, mikäli Ilves riistää Kärpiltä ja JYPiltä yhteensä yhdenkin pisteen.

Toisaalta alkuoletuksella (Jokerit lyö Pelicansin) yhteensä neljä pistettäkään Kärpiltä ja JYPiltä ei takaa Ilvekselle kuudetta sijaa.


Summa summarum, kuudes sija ratkaistaan erittäin suurella todennäköisyydellä vasta päätöskierroksen Ilves-Jokerit-ottelussa. Sen sijaan Ilveksen nykykunnon kannalta Kärpät-matsi on todella suuntaa-antava ja siksi pudotuspelejä silmällä pitäen erittäin mielenkiintoinen, olkoonpa lopullinen sijoitus seitsemäs tai kuudes (tai jopa parempikin, mikä sekin on toki vielä mahdollista).


EDIT:

Kokoonpano (.com)


Juha Pitkämäki
Tuomas Nissinen


1. kenttä

Vesa Viitakoski-Raimo Helminen-Toni Dahlman
Teemu Jääskeläinen-Cory Murphy


2. kenttä

Marko Luomala-Ville Leino- Shayne Toporowski
Ville Koistinen-Jukka Laamanen


3. kenttä

Antti Miettinen-Mikko Suvanto-Ville Snellman
Henri Laurila-Ismo Sirén


4. kenttä

Mika Niemi-Marek Vorel-Tommi Jäminki
Tomi Källarsson-Joonas Rönnberg


Poissa ovat siis edelleen Rajamäki, Peltomaa, Astashenko ja tietenkin Niinimäki. Todella pahoja menetyksiä. Onneksi Astan ranteesta ei kuitenkaan löytynyt murtumaa.

Toisaalta TPS-matsin otteilla Ilves on hyvin lähellä kahta pistettä, jos rentous ja onni ratkaisupaikoissa ovat vähänkin enemmän kohdallaan. TPS pelasi lauantaina maailmanluokan maalivahti/ylivoima/alivoimapeliä, joten mielenkiintoista nähdä, mihin pystyy se toinen runkosarjan voitosta taisteleva ryhmä.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Ilvekselle voittoa toivon tottakai joka pelistä, mutta olisiko sittenkään niin kovin kamalaa, jos Ilves aloittaisi playoffit seitsemänneltä sijalta? Olettaen tietysti, että kymmenenneksi sijoittunut joukkue onnistuttaisiin pudottamaan.
Sehän voisi olla jonkinlainen etukin, jos niissä peleissä saataisiin hyvä draivi ja paljon onnistumisia.

Tän illan pelissä ennakkosuosikki on Kärpät. Jessen lisäksi Ilvekseltä sairastuvalla Tinke, Rajamäki ja Asta. Aika kapealta alkaa näyttää.

Jos pistekin saadaan niin voi sanoa illan olleen hyvä.
 
4. kenttä

Mika Niemi-Marek Vorel-Tommi Jäminki

Lieneeköhän M. Vorel liigan kallein nelosketjulainen?

Niin veikkaan, sillä ei taida kukaan isopalkkainen ulkomaan ihme istuskella viltissä, jos vain on fyysisesti pelikunnossa.

Ihan riippumatta siitä, onko edessä huilivuoro vai säälipleijait, tarvitsisi Ilves aivan ehdottomasti voittoja.

Tänään se kyllä ilman Erkkiä, Astaa ja Tinkeä on aivan poikkeuksellisen vaikeata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös