Ilves 2007-08

  • 387 324
  • 1 170
Tila
Viestiketju on suljettu.

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitenkäs arvon palstaveljet (ja -siskot?) rakentaisivat Ilveksen hyökkäysketjut Bishain saapumisen jälkeen? Miten sijoittelisitte loput hyökkääjät esim. näiden aika selkeiltä vaikuttavien parivaljakkojen rinnalle:

Koivisto - Bishai
Koreis - Malmström
Viitakoski - Peltola
Aika paha, mutta lähtisin kauteen seuraavalla kokoonpanolla;

Koivisto - Bishai - Järvinen
Viitakoski - Peltola - Männikkö
Malmström - Koreis - Sandell
Määttänen - Helminen - Anttila / Korhonen / Snellman

Ykköseen laittaisin nopeaa ja taitavaa Bishai-Koivisto-akselia tukemaan toivomani ensi kauden yllätyskortti Järvisen, jonka tärkeänä tehtävänä olisi ketjun puolustavan lenkin tehtävien hoitamisen ohella voittaa kiekkoja kulmissa ja painaa maalin eteen häiritsemään maalivahtia. Toissa kaudella HIFK:ssa 20 pistettä tehnyt Järvinen ei ole varmasti vielä tehnyt maksimipisteitään liigassa, mutta tässä ketjussa siihen voisi olla mahdollisuuksia.

Kakkoseen laittaisin laidalle Männikön tuomaan ketjuun liikettä. Viime kaudella JYPissa tehdyt 39 pistettä riittävät hienosti kakkosketjun laiturin rooliin. Peltola on minun papereissani tällä hetkellä tämän kokoonpanon kakkossentteri - viime kaudella Ilveksessä ladotut 43 pistettä riittävät hienosti kakkossentterin rooliin liigassa, eikä Peltolan ikä ainakaan pisteiden valossa ole vielä huolestuttavaa.

Viime kaudella 17 osumaa tehnyt Viitakoski olisi toisella laidalla pelaaja, joka hoitaisi tässä ketjussa myös vastustajan maalivahdin paidan lämmittämisen. Viitakosken pelissä näkyy ikä, mutta Peltolan tavoin myös tavallaan positiivisella tavalla; mies tietää kokemuksesta paikkansa kentällä ja maalimäärät eivät ole lähteneet viiden vuoden takaisiinkaan lukuihin nähden laskuun (tosin ei ole enää ihan liigan parhaitakaan maalintekijänä).

Kolmosketjuun laittaisin keskelle Koreisin pelaamaan kahteen suuntaan (ehkä lievä pääpaino puolustussuuntaan pelaamisella) ja ottamaan vastuuta joukkueen erikoistilanteista. Koreis on tosin minulle tällä hetkellä vielä katsomaton kortti, joten mikäli hän onnistuu hyökkäyssuuntaan odotuksiani paremmin, hän saattaisi nousta vaikka ylöspäinkin (ainakin ylivoima-ajassa mitattuna). Mutta tällä hetkellä en rakenna valtavia odotuksia hänen suuntaan.

Koreisin laidoille tulisi Malmström ja Sandell. Malmstömista kertovat raportit kuvaavat häntä vahvaksi ja kovaksi kahden suunnan työntekijäksi, eikä Elitserienin tehotkaan ole olleet viime kautta lukuun ottamatta kovin huonoja, joten hän voisi olla ihanteellinen pelaaja kolmosen laitaan. Ensi kaudella jälleen askeleita eteenpäin ottava (?) Sandell voisi puolestaan saada parhaimmillaan Koreisista hyvän sentterin, jonka kanssa Ilves saisi kasaan kohtuullisen hyvän luokan kolmosketjun myös hyökkäyspäähän.

Nelosen keskellä Helminen olisi liigan huippuja omassa puolustavassa roolissaan ja totta kai Raipen valtava kokemus on Ilvekselle henkisellä puolella hieno asia. Helmisen laidoille laittaisin Määttäsen, jonka viime kauden pistemäärä 27 pistettä on hyvää tasoa tähän paikkaan - tarvittaessa Määttänen pystyy pelaamaan vähän ylempänäkin. Toiselle puolelle olisi tarjolla useampikin nuoremman polven pelaaja, joista Anttila ja Korhonen ovat tällä hetkellä lähempänä paikkaa, mutta toivottavasti myös rajusti taklaava Snellman saa näyttöpaikan tässä paikassa.

Tuskinpa Ilves näihin ketjuihin päätyy, mutta ketjulottoa on aina ihan hieno tehdä. Kokonaisuutena Ilveksellä on minun mielestäni ihan mielenkiintoinen hyökkäys kasassa. Joukkueessa on muutamia hyviä työntekijöitä, kokemusta, ja aika hyvin syvyyttä. Mikäli Bishai vielä osoittautuu todelliseksi vahvistukseksi ja hän saa Koivistosta irti maksimitehot, niin hyökkäyshän saattaa olla jopa toimivakin.
 

Melarus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Koreis vaan Ilvekseen jää, niin eiköhän Raipe neloskentän sentteri tule olemaan ja kuten moni on jo sanonutkin, yksi liigan parhaista sellaisista.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Lähtökohtaiset suunnitelmat ehtivät muuttumaan vielä moneen kertaan.

On paljon mahdollista, että Jakub Koreis päätyy nelossentteriksi (tai peräti kilometritehtaalle, sillä ulkomaalaispaikka olisi arvokas ajatellen pakkikaluston kapeutta), ja silminnähden hoikistunut Helminen palaa av-sentteristä yleispelaajaksi.

Toni Koivisto on ainakin tähän asti urallaan vaatinut aina rinnalleen Toporowskia tai Jussi Pesosta, joka täydentäisi avojääpelaajan röyhkeyden ja kovuuden puuttetta pelin sota-alueilla. Ja toisaalta Raipen ja Miikka Männikön ajatukset menivät Lempäälässä varsin saumattomasti yhteen...

Eli:

Koivisto-Bishai-Järvinen
Viitakoski-Peltola-Sandell
Malmström-Helminen-Männikkö
Korhonen-Koreis-Määttänen
(Anttila, Snellman)
 

Fordél

Jäsen
Ja toisaalta Raipen ja Miikka Männikön ajatukset menivät Lempäälässä varsin saumattomasti yhteen...

Eli:

Koivisto-Bishai-Järvinen
Viitakoski-Peltola-Sandell
Malmström-Helminen-Männikkö
Korhonen-Koreis-Määttänen
(Anttila, Snellman)

Jos Raipe "pystyisi" pelaamaan vielä tollaisessa roolissa niin se toisi kyllä paljon lisää leveyttä hyökkäyksiin. Vaikka kaikki kentät eivät hyökkäisi yhtä hanakasti niin pystyvät ne kuitenkin ratkaisemaan pelejä. Eriasia on vaan se, että kerkeekö Raipe mukaan hyökkäksiin vai kerkeekö Männikkö vetämään kaukalon muutaman kerran ympäri ennen Raipen saapumista alueelle.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Sentterisuunnitelmanne" silti kiinnostaisi; ajatellaanko Raipea tosiaan lähtökohtaisesti nelossentteriksi?

Kyllä ja amen sille. Viime kausi osoitti, että Helmisellä on vielä paljon annettavaa juuri puolustavassa roolissa. Pitkästä aikaa Ilveksessä on oikeanlaista materiaalia jokaisen kentän tasapainoiseen roolittamiseen, eikä esim. nuoria tarvitse ajaa sisään ns. junnukentissä pienellä peliajalla.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Käy muuten kyllä vähän sääliksi Korhosen Villeä. Nuorukainen on kaksi kokonaista kautta taistellut peliajasta kynsin ja hampain, erittäin epäsuotuisassa roolissa nelosketjussa muiden junnujen kanssa. Ja aina, kun Ville on päässyt esim. loukkaantumisten myötä isommalle peliajalle ja kokeneempien pelaajien vierelle, ovat otteet olleet erittäin lupaavia.

Nyt Ville on jälleen nelosketjussa, joidenkin visioissa jopa vitosketjun kamaa. En tiedä Korhosesta, mutta minua vituttaisi. Ja ilman muuta pyytäisin siirtoa toiseen liigaseuraan. Surullista mutta totta. Villellä on potentiaalia erinomaiseksi liigatason kiekkoilijaksi, ehkä jopa EHT:lle asti.
 

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse hahmottelen kentät näin:

Koivisto-Bishai-Järvinen
Viitakoski-Peltola-Männikkö
Malmström-Koreis-Määttänen
Sandell-Helminen-Korhonen
Anttila, Mattila, Snellman

On tuo kyllä vaikeeta, vaihtoehtoja on useita.

Kerrankin meillä on laaja hyökkäys ja kohtuu monipuolinen. Tuo on totta, ettei junnuille hirveästi suoraa pelipaikkaa jää, mutta itse näen tuon positiivisena ongelmana. Kerrankin Ilveksessä on pelipaikoista kilpailua ja usein on todettu, että aito kilpailutilanne saa joukkueen pelaamaan paremmin ja varmasti myös kehittää junnujamme kaikkein eniten. Ihan varmasti esimerkiksi Korhonen sitä vastuuta saa, mikäli sen ansaitsee.

Ja kerrankin palapeli ei hajoa ensimmäiseen loukkaantumiseen hyökkäyksen osalta, kausi on kuitenkin pitkä ja raskas.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo on totta, ettei junnuille hirveästi suoraa pelipaikkaa jää, mutta itse näen tuon positiivisena ongelmana.

Ketjujen hahmottelu on todellakin vaikeaa, koska juuri Korhoselle ja Sandellille toivoisi löytävän riittävän ison roolin joukkueessa. Tilanne on kuitenkin se, että meillä on materiaalia neljän hyvin roolitetun ketjun muodostamiseen ja kuvaavaa on, että Turo Järvistä ollaan sijoittamassa vuoroin ykköseen tai neloseen. Materiaali on laajaa ja pari loukkaantumista ei pitäisi tuntua missään, eikä nyt ole tarvinnut esimerkiksi tuoda jotain kuikeloita Latvian ihmeitä "tuomaan kilpailua peliajasta".

Hyvältä näyttää.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Juurikin Ville Korhoselle tekisi hyvää hakea todellista vastuuta Mestiksessä joko kokonaisen kauden verran tai ainakin muutaman kuukauden verran. Pitkästä aikaa meillä on monia mahdollisuuksia harkita oikein kunnolla sitä, että mikä olisi kenellekin parasta kun ei tarvitse raapia B-junioreiden kopin ovea, jotta saataisiin neljäskin kentällinen ...

Sijoista 6-8 on tällä nipulla hyvä lähteä positiivisin mielin taistelemaan.
 

Tinke18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Timrå IK,Toronto
Olen tuossa tuota ketjulottoa pohtinut ja alkanut ihmetellä, että miksi oikeastaan lähes kaikkien papereissa Viitakoski saa paikan kolmosen laidalta, eikä esimerkiksi Määttänen? Vielä enemmän se ihmetyttää näiden muutaman harjoituspelin jälkeen. Määttänenhän on ollut ajoittain jopa Ilveksen paras. Ok, vertailukohta on nyt hieman huono hakea, kun Viitakoski on ollut poissa, mutta silti. Kumpi kolmoseen Vesku vai Mätsky? Itselläni tuo vaaka alkaa nyt kallistua Määttäsen kannalle, vaikka ensin Veskun kannalla olinkin. Eli kolmonen muotoon Määttänen - Peltola - Järvinen ja nelonen Viitakoski - Helminen - Korhonen/Anttila/ Snellman.
Perusteluiksi lisättököön vielä sekin, etä Helminen ja Viitakoski tuntevat toistensa pelityylit jo niin hyvin, että sen akselin pitäisi toimia samallalailla kuin ennenkin. Samoin Määttänen ja Peltola pelasivat viimekaudella paljon yhdessä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen tuossa tuota ketjulottoa pohtinut ja alkanut ihmetellä, että miksi oikeastaan lähes kaikkien papereissa Viitakoski saa paikan kolmosen laidalta, eikä esimerkiksi Määttänen?

Yksi syy voi toki olla sekin, että monissa papereissa hyvässä vireessä oleva Määttänen saa paikan kakkosen laidalta.
 

Fordél

Jäsen
Itsellä on ajatuksena, että muutamalle junnulle selkeästi suurempaa roolia kuin viime kaudella, joten lähtisin seuraavilla tasaisilla vitjoilla liikenteeseen:

Koivisto - Bishai - Malmström
Sandell - Peltola - Määttänen
Korhonen - Koreis - Männikkö
Viitakoski - Helminen - Järvinen

Pakkiparit voisivat taas olla seuraavat:

Werner - Kantee
Tukio - Kuukka
Jääskeläinen - Niemi
Lehtivuori -
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Tampere Cupin kolmen ottelun jälkeen pitäisi valmennusjohdollekin olla jo selvää, ettei Marko Anttilalle ole mitään käyttöä jääkiekon SM-liigassa. Anttila väläyttelee silloin, kun muut vielä peliään ja liikettään hakevat (elokuun alussa), mutta kun muut saavat juonesta kiinni, Anttila putoaa jo harjoituskaudella kuin eno veneestä.

Sama sopii Kevin Kanteeseen.

Turo Järvisen rooli, näyttöhalut ja asenne kyseenalaistavat entuudestaan Henrik Malmströmin hankintaa. Putkinäköinen ja -aivoinen ruotsalainen on tällä hetkellä Ilveksen ulkomaalaisnelikosta ylivoimaisesti turhin.

Joonas Lehtivuori ja selvästi hoikistunut Toni Niemi ovat ottaneet aimo harppauksia eteenpäin ja antaitsevat kunnollisen roolin.

Mitä tehdään Ville Korhoselle? Tälle Poika ja Ilves/Ilves Akatemia-projektin viimeiselle kasiseiskalle, joka on niin uskollinen seuralleen, että tyytyy rooliin viitosketjun laiturina?
 
Viimeksi muokattu:

massi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Majadahonda HC
Tampere Cupin kolmen ottelun jälkeen pitäisi valmennusjohdollekin olla jo selvää, ettei Marko Anttilalle ole mitään käyttöä jääkiekon SM-liigassa. Anttila väläyttelee silloin, kun muut vielä peliään ja liikettään hakevat (elokuun alussa), mutta kun muut saavat juonesta kiinni, Anttila putoaa jo harjoituskaudella kuin eno veneestä.

Minusta pelasi ihan mallikkaasti eilen ja tänään. En tosin nähnyt yhtään ilveksen harjoituspeliä elokuun alussa, mutta melko hyvin on sitten painanut jos nyt oli taantunut. Mitään maalitykkiä Anttilasta tuskin koskaan saadaan, että jos joku sitä odottaa, niin miehen voisi ulostaa.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Harjoitusotteluita pelataan ja "dude" näkee jo täysin turhiksi Marko Anttilan ja Kevin Kanteen. Henrik Malmströminkin lähes.

Hyvin menee.
 

Ferris

Jäsen
Tampere Cupin kolmen ottelun jälkeen pitäisi valmennusjohdollekin olla jo selvää, ettei Marko Anttilalle ole mitään käyttöä jääkiekon SM-liigassa. Anttila väläyttelee silloin, kun muut vielä peliään ja liikettään hakevat (elokuun alussa), mutta kun muut saavat juonesta kiinni, Anttila putoaa jo harjoituskaudella kuin eno veneestä.

Sama sopii Kevin Kanteeseen.

Putkinäköinen ja -aivoinen ruotsalainen on tällä hetkellä Ilveksen ylivoimanelikosta ylivoimaisesti turhin.

Mitä tehdään Ville Korhoselle? Tälle Poika ja Ilves/Ilves Akatemia-projektin viimeiselle kasiseiskalle, joka on niin uskollinen seuralleen, että tyytyy rooliin viitosketjun laiturina?

Joutoukot saapi laittaa Laprannan suuntaan ainakin alkukauden ajaksi, kun SaiPalla noita loukkaantumisia on vaikka muille jakaa. Mälli vois tsekata siten potentiaaliset pois teitä häiritsemästä. Tekee niistä sitten pelimiehiä SaiPalle, jos yhtään potentiaalia ja kavereilta itseltä halua löytyy.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Tälläkin kaudella on nähty sama ilmiö, että Anttila on loistanut niissä harjoituspeleissä, joissa muutkin ovat vielä kesäterässä. Sitten kun muiden liike paranee, Anttila putoaa kyydistä.

Anttilalla ei ole lainkaan ns. hockey senseä/intelligenceä, jolla hän pystyisi paikkaamaan puutteitaan. Ainoa "vahvuus" on iso koko ja sitäkään hän ei käytä tarpeeksi hyväkseen.

Jannu on jo useamman vuoden pyörinyt liigan mukana ja eteenpäinmenoa ei ole ollut millään pelin osa-alueella.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Harjoitusotteluita pelataan ja "dude" näkee jo täysin turhiksi Marko Anttilan ja Kevin Kanteen. Henrik Malmströminkin lähes.

Hyvin menee.

Tuo duden viesti oli sitä standard operational bullshittiä alusta loppuun.

Mitähän muka tarkoittaa sekin että joku on "Ilveksen ylivoimanelikosta ylivoimaisesti turhin."

Ihan fysiikan lakeihin kuuluu se, että käsittämättömän pehmeällä ja raskaalla jäällä elokuisessa Tampere-Cupissa eivät yllä mainitut satakiloiset miehet voi olla parhaimmillaan.

Itse olen varma että näistä kolmesta ainakin kaksi tulee täyttämään oman ruutunsa suvereenilla tavalla, mutta vasta tosipeleissä...
 

Melarus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kanteesta ja Malmströmistä ei ole pahaa sanottavaa, mutta olen kyllä duden kanssa täysin samalla linjalla siinä ettei Anttilalle ole ollut edellisillä eikä tule olemaan alkavalla kaudella mitään käyttöä.
Anttila ei vain yksinkertaisesti sovi edes neloseen.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
No niin, taas monet Anttilan kimpussa, mikä ei nyt tietysti yllätä monen vuoden seuraamisen jälkeen. Ok, onhan Marko kankean näköinen eikä mailatekniikkakaan päätä huimaa, mutta mielestäni Anttila kuitenkin on mainettaan parempi. Ajaa tilanteita loppuun ihan hyvin ja on nopeampi miltä näyttää. Toki tässä mainitut ei nyt mitään meriittejä liene, mutta yritän sanoa ettei Anttila on ihan niin huono kuin usein annetaan ymmärtää. Annetaan sille vielä mahdollisuus.

Tampere Cupissa ei tullut nähtyä kuin perjantain paikallisvääntö ja se ei paljoa luvannut. Cupin peleille ei toki kannattane kauheasti painoarvoa antaa, sillä jää oli perinteitä kunnioittaen umpisurkea eikä kiekollinen peli paljon päässyt pelaajilla esiin. Tapparalta kuitenkin takkiin kahtena peräkkäisenä päivänä ja kun muistetaan, että jää on molemmille joukkueille sama, niin ei nyt ainakaan mitään pilvilinnoja voi alkaa rakenteleen.

Muutamat asiat kuitenkin pisti Ilveksen pelistä silmiin. En kovin paljoa hyvää pelissä nähnyt, enemmänkin huonoa. Pelinopeus oli taas liian hidas. Vastahyökkäyksetkin kuivuivat kokoon heti alkuunsa eikä Ilveksellä ollut kykyä kääntää pelisuuntaa kiekon saadessaan tarpeeksi nopeasti. Syötöt kopisivat minne sattuu ja sitten pitkiä soolokuljetuksia nähtiin aivan liikaa. Ylivoimapeli oli nyt mitä oli.

Yksilöistä edukseen erottui ehdottomasti ensimmäisen pelinsä perjantaina pelannut Bishai. Tästä miehestä on pomminvarmasti paljon iloa alkavalla kaudella. Pari näyttävää kynää ja pääkin tuntuu toimivan ihan hienosti. Männikkö oli mielestäni ihan ookoo, Koivistosta ei tarvi sanoa mitään.

Pappaosasto oli kyllä hohhoijaa. Peltolaa ei edes kiinnostanut ja Vesku oli muuten vaan pihalla. Raipe on kiekon kanssa tietysti yhä loistava, mutta muuten sitten potkun pari jäljessä. Toki huono jää tietysti vaikuttaa eniten juuri näiden vanhempien herrojen peliin.

Pakeista esiin voisi nostaa junioriosaston, varsinkin Lehtivuori pelasi hyvää ja varmaa peliä. Sen sijaan Niemi oli hukassa eikä muutkaan kyllä loistaneet. Wernerin pelissä on ideaa, mutta toteutus ainakin toistaiseksi pissaa silmään ja pahasti. Toivottavasti hän löytää tarvittavan rohkeuden peliinsä, sillä nyt näyttäisi kuin itseluottamus olisi täysin kateissa ja tekeminen on puolittaista.

Tämmöistä nyt yhden pelin perusteella. Kuukausi on vielä aikaa kauden alkuun, mutta paljon on parannettavaakin.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Anttilan ongelma on siinä, että mies ei tajua joukkuepelistä yhtään mitään. viime vuonna jo nähtiin, että puolustavassa kentällisessäkin pelatessaan hän ajattelee jatkuvasti offensiivisesti, ja vieläpä varsin itsekkäästi. Pyrkimys maalintekoon on hyvä asia, mutta Anttilan ottamat riskit aiheuttivat yleensä oman verkon heilumisen.

SM-liigan kaltaisessa sarjassa, jossa marginaalit ovat pienet, yhdelläkään joukkueella ei ole varaa kuljettaa mukana pelaajia, joiden arvo joukkueelle on lähtökohtaisesti negatiivinen.

Nelosketjussa Anttila on turha. Jos hänestä ajatellaan voimahyökkääjä vielä tehdä kahteen ensimmäiseen kentälliseen, voisi Marko harjoitella tätä roolia Mestiksessä. Mattila, Korhonen ja Sandell ovat paljon Anttilaa valmiimpia jääkiekkoilijoina, ja olisi todella sääli, jos Anttila veisi nykyisessä tilanteessa heiltä peliaikaa.

Malmström on duunari, jolta ei pistepörssi menestysä ole syytä odottaa. Korkeintaan jotain 10+10. Mutta hänen arvonsa lienee alivoimapelaamisessa ja sikamaisessa (lue: kovassa, armottomassa) yrittämisessä. Hän kyllä hoitaa tuon ruudun.

Kanteen arvo riippuu, miten kemia parin kanssa toimii. Ainakin perjantain Tappara-pelissä Kantee kärsi Tukion tasapainottomasta pelistä. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että Kantee-Tukio ei ole optimaalisin pakkipari. Kantee on liian raskasliikkeinen, jos hän joutuu Tukion hazardeja paikkaamaan jatkossakin. Voisipa olla, että puolustavaan rooliin Tukion pariksi sopisi paremmin eteenpäin mennyt Niemi tai Kuukka, joiden liike näyttäisi olevan Keviniä parempaa. Niemen tapauksessa olen kyllä Se7enin kanssa aika lailla eri mieltä. Jos Lehtivuori jatkaa loistavia otteitaan kiekollisena, on pojalle annettava ehdottomasti peliaikaa kakkosparista.

Nyt on tietenkin kyse vielä harjoituspeleistä. Todellisen kuvan pelaajien kehittymisestä ja tämänhetkisestä potentiaalista näkee kymmenen ensimmäisen kierroksen jälkeen
 
Viimeksi muokattu:

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ylivoimaviisikot:

Viitakoski (L) - Bishai (L) - Koivisto (L)
Jääskeläinen (L) - Werner (R)

Määttänen (L) - Koreis (L) - Peltola (L)
Tukio (L) - Männikkö (R)

Täytyypä tulla sen verran huutelemaan vieraaseen pöytään kun osui silmään nuo nimimerkki HN:n ylivoimapakit. Sitä hieman ihmettelen miksi kätisyydet on siten, että mailojen lavat osoittavat laitaan päin? Itse olen sitä mieltä, että viivapakeilla pitäisi ehdottomasti olla lavat kentälle päin, että pystytään laukomaan suoraan syötöstä.

JYPissä Alatalon aikana käytettiin paljon kyllä sitä, että lavat olivat laitaan päin. Alatalo perusteli sitä sillä, että ylivoima saadaan paremmin rauhoitettua. No, surkean lopputuloksenhan voi katsoa tilastoista, mutta suurin ongelma oli juuri laadukkaiden suoraan syötöstä tapahtuneiden laukauksien puute. Toisaalta, Ilveshän on käyttänyt paljon myös takakolmiota ylivoimassa, joten nuo HN:n kätisyydet toimisivat paremmin jos pelataan takakolmiolla.

Männikköhän pelasi JYPissä myös ajoittain viivapakin paikalla, mutta oikean kätisyyden omaavana luonnollisemmalla paikalla, eli vasemmalla. Männikön laukaus ei ole kummoinen, mutta ei Ilveksellä oikeastaan muita rightin kavereita siihen ole tarjollakaan Wernerin lisäksi.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vielä muutama sana Vesa Viitakoskesta.

Viime kauden harjoituspeleissä mies oli lennossa. Kun sarja alkoi ei putki enää liikkunut, eikä verkko heilunut. Myöhemmin kauden kuluessa alkoi meno taas maistua ja maalejakin kertyi 17.

Toivottavasti tämän hetken tukkoinen meno vaihtuu kauden alkuun mennessä kevyemmäksi liikkeeksi. Ja toivottavasti tuo meno maistuu nyt kauden alusta sen loppuun.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tälläkin kaudella on nähty sama ilmiö, että Anttila on loistanut niissä harjoituspeleissä, joissa muutkin ovat vielä kesäterässä. Sitten kun muiden liike paranee, Anttila putoaa kyydistä.

Missähän vaihetta tätä kautta tämä ilmiö on nähty. Anttila ei Tampere Cupissa ollut yhtään huonompi, tai parempi, kuin muutkaan Ilveksen "perushyökkäjät". Hienoa syväanalyysiä taas sinulta ja todennäköisesti tehty yhden nähdyn harjoitusottelun perusteella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös