Ilveksen rakennusprojekti kausimallia 2020–2021

  • 229 044
  • 854

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Melkoinen savotta tulee Koskelalle ja Jalolle rakentaa iskukykyinen hyökkäyskalusto, mikäli lähtijöinä ovat Ruotsalainen, Suomi, Leino, Maccelli ja Rautiainen. Toivottavasti siellä kuuluisassa kassakaapissa on niitä sopimuksia, niiden kuuluisien EHT-tason pelimiesten kanssa.

Täytyy toivoa, että edes Leino ja toinen kaksikosta Suomi/Maccelli jatkaisi vielä vuoden.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyökkäys ilman ketään yllämainittuja:

Päkkilä-Ikonen-Meskanen
Järventie-Saarela-Joona Ikonen
Lepaus-Mieho-Antonen
Vartiainen-Vainionpää-Nalli

Korona-ajan rosteri. Sanomattakin on selvää, että tekemistä on. Ja Koskela myös reagoi.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Ei edellä sommiteltu hyökkäysrosteri varmastikaan sponsori- ja kausikorttimyyntiä edistä. Sitten suurimpana verottajana on vielä korona.

Joku selvyys pitäisi saada tähän Leinon caseenkin, ja nopeasti. Hänen jääminen Ilvekseen poistaisi yhden merkkittävän huolen. Leino on laatusentteri, pelin jokaisella osa-alueella.

Kovan luokan uusi pelaajakiinnityskin olisi sponsorimielessä hyvä asia, vaikka tähän toukokuulle, mutta onko riskit koronan vuoksi liian suuria? Loppukesästä ja kauden aikana laatupelaajista tulee hurja kilpailu, eikä taideta siinä olla ihan eturiveissä nappaamassa kaloja?
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei Ilveksen tilanne siirtomarkkinoilla ihan huonokaan ole. Suomen ja Maccellin verran tulee NHL-korvauksia ja pelaajabudjettiin tilaa. Roolia on myös tarjolla niin perkeleesti eteenpäin menevässä organisaatiossa. Nuo korvaukset taitaa toki tulla vasta myöhemmin tilille, mutta ei tässä nyt varmasti Ilveksen tilanne oöe kilpailijoihin nähden aivan huono. Siis talousmielessä. Rosterin osalta on isoja kysymysmerkkejä juuri nyt.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyviä pelaajia on tarjolla, kun koronatoimet jatkuvat pitkään ja kassat tyhjenevät eri maiden sarjoissa. Silloin on ostajan markkinat eli pelkästään Suomen ja Maccellin osalta NHL-siirroista tulisi tuo noin 400 000 € ja palkkasäästöt, jolla kyllä saa ainakin pari laadukasta pelaajaa hankittua.
 

Kyle

Jäsen
Onhan siellä väläytelty että NHL alkaisi aikaisintaan joulukuussa, siis väläytelty, tietoa ei kenelläkään ole. Jos liiga alkaisi syyskuussa niin saattaisi Suomi, Maccelli, kenties Dostal pelata Ilveksessä alku kauden, kenties tälläisessä poikkeustapauksessa koko kauden. Nyt on niin poikkeuksellinen tilanne, että kenties on viisainta vain odottaa. Ensi syksynä voi olla NHL-pelaajia saatavana vrt. työsulkukausiin ja moni muukin liiga/seura elää epätietoisuuden vallassa ensi kauden suhteen. Voisi syksyllä ottaa päähän jos toukokuussa hankitaan joku ja syksyn isot kalat jää sen takia saamatta.

Toki Liigakin elää epätietoisuuden vallassa ja alkaako pelaajien palkanmaksu elo- vai heinäkuussa? Se on säästöä jos palkataan vasta kun tiedetään koska Liiga edes alkaa tai alkaako se ilman yleisöä.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ilves vahvistu, että Maccellin osoite on joko Arizona tai Ilves. Eli eiköhän Maccelli pelaa vielä ensi kauden täällä
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Taitaa olla niin, että tässä on Ilvekseltä enemmän toiveajattelua. Minkä tietysti ymmärtää, koska Maccelli olisi varmasti jatkaessaan Ilveksen viihdyttävin ja mielenkiintoisin pelaaja ensi kaudella. Toivon todellakin, että pelaisi ensi kauden täällä, mutta en siihen oikein usko.

Enkä todellakaan tiedä, että miten nämä sopimustekniset asiat menevät. Kuulostaa vaan erikoiselta, että Maccelli ei voisi pelata AHL-liigaa. Kai näitä junnuja nyt ennenkin on farmiin laitettu kasvamaan ja oppimaan?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Enkä todellakaan tiedä, että miten nämä sopimustekniset asiat menevät. Kuulostaa vaan erikoiselta, että Maccelli ei voisi pelata AHL-liigaa. Kai näitä junnuja nyt ennenkin on farmiin laitettu kasvamaan ja oppimaan?
Kyllähän tuossa omat sääntönsä on. Toki aika harvoin liigaseurat ovat väen vängällä pitäneet kiinni oikeuksistaan, jos pelaaja haluaa AHL:ään. Jos kuitenkin vaatii pelaajaa palaamaan liigajäille, niin on hyvä varmistaa, että lomakorvaukset on maksettu oikein.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES

Tuossa on loppupuolella nykyisen pelaaja-agentin hyvää perkausta nykytilanteesta.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Itselläni ei tule yhtään mieleen tapausta missä ei 1.kierroksella varattu pelaaja on laitettu alle 20v:nä Liigan sijasta farmiin pelaamaan. Tuon ei kai pitäisi olla sääntöjen mukaan mahdollista.
Vai onkohan kyseessä vain se, että farmia pelatessa kuluisi vuosi sopimuksesta, ja Liigaan palatessa ei kuluisi? En tiedä. Toivotaan, että pelaa täällä.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
En usko Ilveksen hankkivan enään ketään tähän, ennen kuin Leinon, Suomen ja Maccellin ensi kauden osoite selviää lopullisesti. Näille varmasti ainakin yritetään sitten löytää korvaajat, mikäli muualla pelaavat ensi kaudella. Eri asia onkin sitten, että pystytäänkö heitä korvaamaan?

Saattaa olla, että ensi kaudesta tulee vähän välikausi, ja säälipleijaritaistelukin on ihan hyväksyttävä ja odotettava lopputulema. Nuorille annetaan lisää vastuuta ja odotetaan kehitystä sitten kärkirooleihin kaudelle 21-22.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siltähän tämä kuulostaa. Näköjään Julius Mattilakin lipuu Raumalle. Vähän kuulostaa siltä, että Ilveksessä on laitettu kaikki luukut kiinni.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen toiminta vaikuttaa siltä, että nyt koronan jyllätessä ei tehdä yhtään uutta hankintaa. Katsotaan ylipäätänsä, että pystytäänkö liigaa pelaamaan järkevästi tulevalla kaudella. Vahvasti tuoksahtaa kyllä välikaudelta. Mikä sinänsä on ehkä ymmärrettävää, mutta näin intohimoisen fanin näkökulmasta karmeaa.

En henk. kohtaisesti jaksa käydä hallissa, jos siellä pyörii b-luokan joukkue, joka ottaa illasta toiseen turpaan. Kausari on ja nyt hieman kyllä hirvittää, että saako sille minkäänlaista vastinetta.

Ei auta kuin toivoa parasta ja pelätä pahinta.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ymmärrä puheita välikaudesta. Nyt eletään toukokuun alkua poikkeuksellisessa tilanteessa. Moni asia on hämärän peitossa. Tainnut mennä monilla tunteisiin Mattilan Lukko-pesti.

Ilveksellä on varmasti kilpailukykyinen joukkue kun pelit alkavat. Koskela on ammattilainen joka osaa työnsä. Kieltämättä viime kausi, Dostal viimeisenä lukkona, saattoi olla the joukkue joka olisi mitalin tuonut.

Muistetaan myös että toistaiseksi Liigassa operoi isommilla budjeteilla ainakin viisi joukkuetta. Oikealla polulla ollaan, ja matkalla sinne missä Suomen perinteisimmän jääkiekkoseuran pitääkin olla.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksellähän on rivit jo määrällisesti täynnä ja siksi on varsin riskialtista tehdä yhtään mitään lisäsopimuksia ennen kuin selviää, missä Leino, Suomi ja Maccelli sekä Maalahti ensi kauden pelaavat. Dostalkin saattaa olla Ilvespaidassa ainakin ensi kauden alussa, jos kauden aloitus NHL:ssä siirtyy talven kynnykselle.

Parhaimmillaan Ilveksen kaksi ensimmäistä hyökkäyskolmikkoa ovat Suomi-Leino-Meskanen ja Maccelli-Ikonen/Saarela-Ikonen. Pakisto on ihan hyvällä tolalla, kun Peltolakin jatkaa. Useampi EHT-tason pelimies siis on jo kiinnitettynä ja itse en käyttäisi tästä kuvausta "B-luokan joukkue". Jos joillekin uusille lähtijöille joudutaan hankkimaan korvaajat, on nykytilanteessa pelaajia markkinoilla saatavilla paremmin kuin ennen. Jos kauden aloitukset eri maissa siirtyvät ja koronarajoitukset jatkuvat, taloustilanne muuttuu entisestään ostajan eduksi.

Mattila odottaa varmasti pääsevänsä isoon rooliin ja nimenomaan sentterinä. Ilveksen nykypelaajista on oletettavasti sekä Ikosella että Saarelalla samat odotukset. Mattilan kohdalla myös NHL-sopimuspeikko vaanii edelleen, joten Leinon epävarma tilannekin on myös osaltaan voinut vaikuttaa siihen, miksi pelipaikkana on muu kuin Ilves.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Koovee
Mattilan hankkimattomuuteen suurin syy on varmasti liika nuoruus ja kokemattomuus keskikaistalla sekä jo mainittu vähintään yhtä potentiaalisten nuorten senttereiden mukana olo. Leino/Kontiola hyvä ratkaisu neljänneksi sentteriksi. Ei tässä tilanteessa varsinkaan mitään superviisikkoa voi keskikaistalle alkaa rakentaa, eikä pelaajatkaan olisi siihen varmastikaan halukkaita.
 

Kyle

Jäsen
Huhuissa pyörinyt Kontiola olisi hieno hankinta verestämään Tampereen paikallismittelöitä. Ihan eri tason hankinta kuin Vittasmäki Tapparaan tai Aalto Ilvekseen. Jälkimmäinen kun ei edes oikein osunut lopulta sinne kipupisteeseen. Vielä jos pari kautta pystyisi vetämään ykkössentterin statuksella, niin kyykytys olisi erinomainen. Kontiola on kuitenkin pelaaja joka on ollut tapparalaisten unelmissa "the kotiinpalaaja" siitä asti kun kirvesrinnoista lähti.

----

Itse asiassa jotta Ilves pystyy nousemaan tästä 2000-luvun pikkuveli asemasta niin mielestäni se vaatii toimiston puolella tälläisiä peliliikkeitä. Tuloksellisesti olemme viimmeisen 20-vuoden otannalla niin paljon jäljessä, että paikallisherruus silloin tällöin, ei horjuta vaakakuppia suuntaan tai toiseen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jaa että Kontiola Ilvekseen? Tähän en kyllä ihan hevillä usko. Kyllähän tuo nyt naapuriin menee, jos Tampereelle päätyy.

Välikausipuheet tuntuvat kummalliselta nykytilanteessa. Monessa paikassa voi olla mielenkiintoinen rosteri kun kausi joskus alkaa. Ja parhaimmillaan Ilveksellä on tosiaan todella kova nippu. En jaksa hirvittävän huolissani olla. Toki jos kaikki menee pahimmalla mahdollisella tavalla, niin paikattavaa on paljon.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyökkäys ilman ketään yllämainittuja:

Päkkilä-Ikonen-Meskanen
Järventie-Saarela-Joona Ikonen
Lepaus-Mieho-Antonen
Vartiainen-Vainionpää-Nalli

Korona-ajan rosteri. Sanomattakin on selvää, että tekemistä on. Ja Koskela myös reagoi.
Tietääkseni Jassella ei ole sopimusta Ipan kanssa.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
ei olekaan, siksi esitetyssä kokoonpanohahmotelmassa ei ole Ikonen - Ikonen - Ikonen ketjua
Aivan, hyvä huomio! Tuppaa unohtumaan jo uudet pelaajat, varsinkin, kun ei taida ajantasaista pelaajalistaa olla juuri missään. Ei ainakaan ilves.com:ssa eikä jatkoajassa. Mutta nythän meillä on siis näillä näkymin joka tapauksessa 4 ketjua :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös