Ilveksen peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 155 391
  • 963

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sitten olisikin luvassa vähän kovempaa ajoa lyhyen hiljaisemman vaiheen perään kun pelataan 11 päivään 7 peliä huipentuen ensi viikon TI-KE-PE-LA siivuun jollaista ei olla ilmeisesti Liigassa pitkään aikaan nähty, edes koronarästien keväänä 2022. Ehtihän tuossa jo melkein muut saada pelimäärissä Ilveksen kiinni ja TPS tulla jo ohikin niin nyt päästään taas nykäisemään sellainen parin-kolmen pelin kaula muihin.

Joulunpyhinä ei onnistuttu hyödyntämään tuota peliruuhkaa ja kiskomaan eroa Tapparaan, mutta nyt naapurinkin kyntäessä Ilves saa ikäänkuin toisen mahdollisuuden takoa tuota lopussa kirittävää eroa muihin. Tänään todellakin kova kotijoukkue KalPa vastassa mutta kyllä omat katseet on jo vähän perjantaissa. Silloin olisi namupaikka takoa eroa Tapparaan ja vielä kun Sport kaatuisi lauantaina niin olisi oikein mukava paluu otteluruuhkaan. Sport-peli jääkin itseltä väliin mutta ne harvemmit mitään liian viihdyttäviä koitoksia ovat joten tuon kanssa pystyy elämään :D

Tämä kevyempi vaihe teki kyllä erittäin hyvää kun vuodenvaihde meni niin että kokoajan pelattiin ja hävittiin. Onneksi tuo ruuhka saatiin päättymään voittoon ja vielä täyden mökin edessä voitto viime viikon ainoasta pelistä niin huomattavasti valoisammalta näyttää. Paineetta saanut seurailla muiden pelejä ja huomata ettei se muuallakaan ihan voittokulkua ole. Tämän päivän otteluun aika rauhallisin mielin.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Eipä voisi paljon parempaa loppuohjelmaa toivoa.

Tästä härkäviikot alta pois ja päivämäärä kun vaihtuu 4.2.2024 niin jäljellä tulee olemaan vaivaiset 10 peliä 35 päivään. Tuon jälkeen vielä lepäillään säälien ajan ja pitäisi olla freesi joukkue jalkeilla loppurutistusta varten. Kerrankin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Eilinen peli oli mielestäni hyvä vaikka laukauksia turhan vähän tulikin. Toki vaikea valittaa, jos tehtiin kuitenkin 6 maalia. Mutta nyt peli oli parempaa siinä kohtaa kun mentiin parin maalin johtoon. Ei tullut paniikkia tai passivoiduttu liikaa omalla alueella. Samoin KalPan ensimmäinen maali ei lamaannuttanut joukkuetta liikaa, vaika hetken pelin luonne muuttuikin.

Omaan silmään Clendening oli pari kertaa yllättävissä vaikeuksissa KalPan nopeiden pelaajien kanssa. Toki hyvin pelasi silti, mutta hänelle tyypillistä peliä ei nähty ihan yhtä paljon. Nyt kun pelit ja vauhti kovenee, niin myös hän toivottavasti hiukan suoraviivaistaa pelaamista ettei tule hasardeja.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Viiden pelin rangaistus on kova. Pelituntuma oli Clendelingillä eilen hieman kateissa.
Ja arvailisin, että tuota taukoa on voitu käyttää vähän tiukempaan treeninkin...
Ihan validi pointti. Eiköhän tuo ammattimies palaa nopeasti taas omalle tasolleen.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Petr Kodytek on parantanut taas peliään. Tammikuun saldo 9.2+4=6 +5 on vähintään kelvollinen kolmossentterille. On tehojen lisäksi pelannut kokonaisvaltaisesti paremmin kuin sydäntalvella.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Petr Kodytek on parantanut taas peliään. Tammikuun saldo 9.2+4=6 +5 on vähintään kelvollinen kolmossentterille. On tehojen lisäksi pelannut kokonaisvaltaisesti paremmin kuin sydäntalvella.
Varmasti Kodylla painoi se kova pelitahti tuossa? Selkeästi parempaa on kyllä nyt nähty jälleen. Tämä tsekkikaksikko kun alkaa tuottaan feat Mese, niin näyttää hyvältä kevättä ajatellen.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yksinkertaisuudessaan se fakta että tammikuun lopussa pelattiin paikallinen jossa Ilves oli pari potkua edellä Tapparaa on kyllä todella harvinainen ja iloinen asia Ilveksen kannalta. Tuo joulunpyhien synkän jakson jälkeinen ottelutauko on tehnyt hyvää kaikille ja sen jälkeen ollaan kyllä alettu latoa, ja kyllä nyt on se tilanne että nyt on sauma.

Stransky-Kodytek-Meskanen ketjun suorittaminen ilahduttaa kovasti, pätkiä mentiin käytännössä yhden ketjun varassa mutta tällä hetkellä on kolme toimivaa koostumusta ja se helpottaa kyllä huomattavasti pelin hallintaa tasakentällisin. Lisäksi tuo puolustaminen johtoasemassa on kyllä ihan eri tasoa mitä se oli ennen vuodenvaihdetta, vastustaja saa kyllä pitää kiekkoa mutta hyviltä paikoilta pidetään erinomaisesti pois. Eilenkin kolmannen erän kavennusmaali tuli ylivoimalla kun vastahyökkäyksessä oltiin rikottu Ilves-pelaajaa.

Molemmat maalivahdit suorittavat tällä hetkellä hyvällä tasolla ja rankka ensi viikkokin voidaan huoletta mennä vuorotellen. Todella tärkeää että Malek saanut itseluottamuksensa takaisin.
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Kevättä ajatellen kaikki näyttää juuri nyt erittäin hyvältä. Varsinkin Kodytekin kentän herääminen on lähes elintärkeää ja hyvin tänään pelasivatkin. On hyvä aika kannattaa Ilvestä. Oikeastaan tässä on vain yksi huolenaihe ja se on nelonen. Yleensä mestarilla on nelonen, joka pimentää vastustajalta jonkun kentän ja siihen päälle iskee vielä pari tärkeää maalia. Nyt Ilveksellä on miinuksia keräilevä nelonen, jota ei yhtään auta Virtasen jatkuvat loukkaantumiset. Alvarezin tilalle jos saataisiin kova nelosen sentteri, joka voittaa aloitukset 55 % varmuudella, pelaa erinomaista alivoimaa, tekee välillä pari pistettä, taklaa kuin viitapiru, pakottaa pelin vastustajan päätyyn ja omistaa karvaisimman perseen Pohjoismaissa, niin sitten haen shampanjat valmiiksi.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Onko koskaan Liigassa kahteen peräkkäiseen peliin ladottu saman joukkueen pelaajan toimesta hattutemppua?
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
No kyllä 70- ja 80-luvuilla oli lähes arkipäivää hattutemput ja paljon vielä 90-luvun alkupuolellakin.

2000-luvulla sitten harvinaisempaa, mutta tuskin aivan tavatonta.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Jälleen kerran paikallispelin hyvä tulos valuu hukkaan heti seuraavana päivänä. Vuodesta toiseen sama juttu. Näistä pitäisi raapia edes joku kusinen piste.

0-pelit on kyllä niin turhauttavaa katseltavaa. Ilves on tänä vuonna erikoistunut vetään niitä. Olisi edes jotain 6-7 tappioita, niin yleisö viihtyisi.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Nyman teki aika monta tyhmää virhettä, mutta ei kylläkään ollut ainoa.

Mitenkäs muuten nää pelit merkitään maalivahtien tilastoihin, joissa mokke vaihdetaan kesken pelin? Mietin vaan että ikävää jos Malekille kirjataan tästä tappiopeli, kun torjui kuitenkin kaiken.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Pistemenetys ei niinkään harmita, mutta on nää aina vähän ankeita ja masentavia juttuja, kun tupa täynnä lapsia ja sitten ei kyetä saamaan edes sitä yhtä maalia mille pääsisi joukolla hurraamaan.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Inhimillisesti on ymmärrettävää, että runkosarjassa kannattajia vituttaa eniten juuri nämä asennevammaiset ja flegmaattiset esitykset heikompia joukkeita vastaan.
Kuitenkin historia osoittaa, että nimenomaan tälläiset häviöt eivät indikoi pätkän vertaa menestystä tai menstymättömyyttä kevään pudotuspeleissä, joissa Ilveksen oikea iskukyky ainoastaan mitataan.
Tää syksyinen viesti on taas ja edelleen ajankohtainen.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Toronto-ilmiö iski jälleen ja Ilves oli suorastaan hampaaton. Ihan yhtä paljon oli pisteitä jaossa kuin eilen ja nyt kotiyleisön edessä.

No, Sportilla oli ihan eri lähtökohdat peliin ja käyttivät sen hyväkseen. Yksinkertaista, mutta tehokasta peliä. Meidän jätkillä sitten ihan eri.
 

Kyle

Jäsen
Nelosketjun toimimattomuudesta itselle on syöpynyt jotenkin ajatus siitä miksi Jalosen joukkueessa oli ”aina” Anttila. Senkin jälkeen kun Marko kävi kokeilemassa täällä meillä Myrrän vauhtikiekkoa huonolla menestyksellä niin Jalonen otti maajoukkueeseen luottoratsunsa.
Moni puhuu Anttilasta ulottuvana-, periksiantamattomana-, ja varsinkin joukkuepelaajana.

Itse alan tulla siihen tulokseen kun miettii Jalosen pelaajia jotka ovat joukkueessa aina kuten Anttila, Sallinen, Björninen ja moni muu jotka kiilaa aina niiden muutaman NHL- tai Eurooppa-tähden edelle. Että esim Anttila pelaa juuri eikä melkein kuten Jalonen haluaa pelikirjaansa. Voisiko Pennasella olla vähän sama juttu, mutta sillä erotuksella että vaikka hän on saanut taidollisesti varmasti riittäviä palasia niin se tietty kurinalaisuus (tai peliäly) pelata juuri eikä melkein Pennasen pelikirjan mukaan puuttuu näiltä meidän alaketjujen äijiltä. Ehkä Gregoire sitten puolestaan osaa orjallisesti pelata kuten valmennus vaatii, mutta häntä jarruttaa henkilökohtainen taito.

En usko, että puolet hyökkääjistä alisuorittaa vaan tässä on varmasti menossa oikeasti se legendaarinen oppimisprosessi. Jossa alkuperäisen suunnitelman mukaan vasta ensi kaudella Ilveksellä olisi neljä pirun toimivaa ketjua. Nyt on kaksi ja puoli ja sekin saattaa jo riittää. Toki ne neljäkään ei olisi juuri tälläiset, mutta nyt sitä runkoa ajetaan sisään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös