Ilveksen peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 155 630
  • 963

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Ilveksen kärkipelaajien kuormitus on melkoista suhteessa joihinkin muihin liigaseuroihin.
Esimerkiksi Eemeli Suomi 32 liigapeliä, 3 EHT-peliä ja 7 CHL-peliä. Vastaavasti, joku JYP on pelannut 30 liigapeliä eli Suomi on pelannut 12 peliä enemmän.

Aika kuormittava kauden avauspuolisko oli etenkin kun secondary scoring on ontunut läpi kauden.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pientä huolta on alkanut tulla Ilveksen viimeistelyn tehokkuudesta viime otteluissa. Toki satakuntalaisia vastaan oli alla EHT-kuormitusta ym., mutta aika heikolla prosentilla silti onnistutaan viimeistelemään. Peli näyttää välillä todella pakottamiselta ja ollaan liiaksi ykkösketjun varassa. Ketjuruletti tuntuu jatkuvan, kun esim. tsekkien pelistä ei ole saatu parasta irti.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Mietin eilen ihan samaa, että ykkösketjun varassa ollaan ja Nymanin poissaollessa sekin tuntuu hieman notkahtavan. Kodytekin potentiaalista on kadonnut pala ketjuruletin seurauksena ja Ikosella vaikuttaisi olevan myös hieman vaikeampi jakso menossa. Kolmos-nelosketjuista on vaikea sanoa käykö edes kentällä - sen verran tasapaksua suorittamista heiltä, mutta toki hyvä jos omissa ei kolise.

Päkkilä vaikuttaa juuri nyt alaketjujen laitureista lähes ainoalta, joka tuo peliin lisäarvoa. En tiedä miten tiukat suitset heillä on valmennuksen puolelta, mutta tuntuu jopa hieman oudolta, ettei oikein kukaan erotu massasta. Nyt kun kirjoitin tämän ylös, niin Ilveksen tämän hetken pelaaminen on kokonaisuudessaankin melko kaavamaista ja rutiininomaista. Tietyllä tapaa hyvä, mutta toisaalta ei järin mielenkiintoista.

No, tämä kausi pelataan mestaruudesta ja Pendo saa paljon anteeksi, jos sen meille tuo.
 

#J81#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika kuormittava kauden avauspuolisko oli etenkin kun secondary scoring on ontunut läpi kauden.

Tilastoja katsomalla kyllä ei ole.

Ilves on tehnyt toiseksi eniten maaleja. Yli 10 maalin tekijöitäkin löytyy 5 kpl.

Kolmeen ensimmäiseen kenttään löytyy tulivoimaa kyllä. Esim. Eilen kolmosen keskeltä löytyi pistepörssin viidestoista Mäntykivi.

Tällä hetkellä ykköstykki puuttuu Nuorten kisojen takia ja yksi maalintekijä on pahasti keskenkuntoinen.

E. Jos puhutaan viimeisen kahden pelin otannalla, niin sitten olen samaa mieltä, että ollaan yhden kentän varassa.
 
Viimeksi muokattu:

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Meskanen,Ratinen,Päkkilä,Gregoire, Bau ja Alvarez ainakin todella tehottomia olleet. Ilveksen pelitapa on tuonut mieleen takavuosien naapurin. Raikkautta puuttuu mutta hyvät yksilöt ja tylsäntehokas pelitapa pitävät kärkisijoilla.
 

#J81#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meskanen,Ratinen,Päkkilä,Gregoire, Bau ja Alvarez ainakin todella tehottomia olleet. Ilveksen pelitapa on tuonut mieleen takavuosien naapurin. Raikkautta puuttuu mutta hyvät yksilöt ja tylsäntehokas pelitapa pitävät kärkisijoilla.

Juu nämä ovat olleet tehottomia. En nyt noista kyllä pisteitä odottanutkaan kuin Meskaselta(joka on kärsinyt pitkästä loukista ja on nyt täysin keskenkuntoinen) ja Ratiselta.

Palven, Suomen ja Nymanin takana on hyvin onnistuneita kavereita Ikonen, Mäntykivi, Kodytek ja Stransky.

Könönenkin pisteitä tehnyt jonkun verran, kun on ylempiin kenttiin päässyt.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ässät pelistä tuli kovin elävästi mieleen viime tammikuun vastaava peli. Samanlaista 0-0 peliä silloinkin pelattiin eikä Ilveksellä ollut edes kauheasti paikkoja ja Rubin sai halvan nollapelin. Ja Ässät ratkaisi silloinkin jatkoajalla. Siihen peliin verrattuna nyt sentään oli paikkoja ratkaista, mutta muuten vuodessa on muuttunut lähinnä ei mikään.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Tänään nähtiin taas Ilveksen suuri ongelma. Meillä on huippuyksilöitä, mutta myös monta hiihtelijää. Samuli Ratinen 0+5 ja -6 yhtenä esimerkkinä.

Laidalle olisi tarvetta laadulle. Alvarez tai Gregoire eivät kyllä ole ratkaisuja tähän. Molempien loppukauden sopimusta pitäisi tarkkailla kriittisesti.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Myös Pennanen sanoi lehdistötilaisuudessa, että Kodytekillä on tekemistä puolustuspelissä. Kuten kaikki muutkin on sanoneet, niin me tarvitaan se hyvälaatuinen kolmas sentteri.
 
Viimeksi muokattu:

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Myös Pennanen sanoi lehdistötilaisuudessa, että Kodytekillä ei on tekemistä puolustuspelissä. Kuten kaikki muutkin on sanoneet, niin me tarvitaan se hyvälaatuinen kolmas sentteri.
No niinpä sanoi. Samaan aikaan Pendo on kuitenkin heittänyt Kodytekin ns. susille antamalla laidoille niinkin laadukkaat tekijät kuin Ratinen ja Päkkilä, joiden avut on.. missä?

Eilen pääsi Mäntykivi nauttimaan Suomen kanssa pelaamisesta ja Palvella oli sitten hieman vaikeampaa. Se nyt vain on niin, että Suomi on ihan ylikylän jätkä ja hänen kanssaan "kuka vain" onnistuu. Alkukaudesta muistamme, miten Kodytek oli ihan superjätkä Eemelin vierellä. Petr:n tyyppiselle pelaajalle kuitenkin Ratisen ja Päkkilän tyyppiset kaverit on minusta täysin vääriä samaan ketjuun.

Tästä päästään kyllä siihen, että Ilveksen laiturit ei vain riitä. Sieltä ei löydy riittävästi varianssia, jotta voitaisiin järkevästi rakennella kokonaisuuksia. Jopa Iksa on onnistuttu hieman hukkaamaan viime aikoina ja kyllä minä hieman tuonne Pendon suuntaan katselisin, että mistä tämä johtuu. No, Pennanen varmaan ohjaisi kyselemään TIllulta, että minkä tyyppisiä laitureita on hankittu ja miksi, jos tällä hetkellä Nymaninkin poissaollessa ainoastaan Suomi on onnistujien puolella.

Meskanen, Ratinen, Könönen, Päkkilä, Alvarez, Gregoire, (Virtanen). Monta jätkää, joilta pitäisi odottaa enemmän. Onko Tillu ampunut haulikolla markkinoilla eli onko hankittu väärän profiilin jätkiä? Vai eikö Pennanen saa näistä tosiaan mitään irti?

Ainakin uudet hankinnat Ratinen ja Könönen on molemmat heikommassa pistetahdissa kuin edellisillä kausillaan. Odotukset oli hieman eri tasolla kuin mitä on saatu, mutta en ole ihan varma onko syy pelaajissa vai jossain muualla.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tuo se7enin huomio Suomesta osuu kieltämättä maaliin aika tarkasti. Se kenttä missä Eemeli pelaa, kannattelee joukkuetta tällä hetkellä illasta toiseen. Mainittuun pelaajalistaan voi vielä lisätä puolustuspelin osalta Stranskyn. Se kyllä ihmetyttää, että kun Pennanen on puhunut ihan koko kauden ajan tästä kahden kerroksen väestä, niin miksi sille ongelmalle ei pystytä tekemään yhtään mitään?

Kyllähän viime vuosilta on sinänsä esimerkkejä siitä, että ihan muutamalla kuumalla hyökkääjällä voidaan mennä jopa ihan finaaleihin asti (kirkkain esimerkki varmaankin kevään 2022 TPS). Mestaruudesta on kyllä turha haaveilla, jos joukkueessa on yli puolen tusinaa vapaamatkustajaa hyökkäyksessä. Jotain muutosta tuohon on saatava, ettei mestaruus menisi Tapparalle taas ihan läpihuutojuttuna, kuten nyt alkaa näyttää.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Alvarez on vajonnut isoksi pettymykseksi. Gregoire ei ole missään vaiheessa näyttänyt kuin leveyspelaajalle.

Näitä on harvemmin edes koitettu ylemmissä ketjuissa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Alvarez on vajonnut isoksi pettymykseksi.
Vaikea käsittää, miten on tehnyt SHL:ssä ihan hyvään tahtiin pisteitä. Tuntuu, ettei ole oikein mitään erityistä vahvuutta. Toki elokuussa tuli jo 36 vuotta täyteen, joten ehkä ikä on tehnyt tehtävänsä. Elite Prospectsissa luonnehditaan: "A big and strong forward that likes to play the body. Very successful along the boards and behind the net. Is also a good skater, has decent hands and goal scoring ability." Eipä ole juuri havaintoja mistään noista ominaisuuksista.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Kuinka moni noista pelaajista on oikeasti floppeja? Vai onko odotukset vaan olleet jokseenkin epärealistiset?

Itse ainakin flopiksi voisin varmuudella heittää Meskasen tähän mennessä.

Kuten aiemmin mainittiin niin Alvarez ja Gregoire ei ole pelaajia jota siellä edes kokeillaan, taitavat olla markan leveyspelaajia.

Päkkilä on mitä on.

Santeri Virtanen on ikuinen läpimurtopelaaja. Tällä kaudella toki taitaa jonkinlaisen stepin kuitenkin ylöspäin ottaa kun ylittämässä Liigan yhden kauden piste-ennätyksensä (13p).

Könönen teki viime kaudella 28 pistettä, sitä ennen pyörinyt 20 pisteen hujakoilla, mihin on nytkin päätymässä. Ehkä pienoinen pettymys mutta vaikea tuota suoraa flopiksi on nimetä kun tekemässä pisteitä samaan tahtiin kuin uransa keskiarvo.

Ratisen pistetahti on jokseenkin perässä uransa keskiarvoa. Paljon perässä viime kauden pistemäärää, varsinkin maaleissa. Roolikin toki pienempi. Ehkä siinä rajoilla voiko kutsua flopiksi mutta pitäisikö tuollaisella ~20 pisteen keskiarvon profiililla tulla kärkijoukkueeseen kolmen kärkikentän rooliin? Ehkei.

Flopiksi voisin lisäillä myös Joni Jurmon. Ei pitäisi olla mitään asiaa enää kokoonpanoon ennen Sebastian Soinia mutta jostain syystä niitä minuutteja hänelle jaetaan.

Onneksi näistä pelaajista monella on sopimus katkolla (Gregoire, Alvarez, Päkkilä, Virtanen) ja Könöselläkin optio sentään sopimuksessaan, mutta esim. Jurmo, Ratinen ja Meskanen eli luultavasti ne kolme pahinta alisuorittajaa ovat sopimuksen alla vuoteen 2025 asti. Jurmo toivottavasti kutsutaan Pohjois-Amerikkaan kun kehitys täällä ei etene mutta varsinkin Meskanen jos joudutaan poistamaan rosterista todennäköisesti tulee maksamaan.

Onhan se ikävää että kukaan aiemmin mainituista ei ole ottanut askelta eteenpäin mutta ei se nyt sinänsä niin valtava yllätys ole. Onneksi tässä on vielä aikaa, katsotaan mitä siirtorajalla tapahtuu. Ja toki mikäli joku aiemmin mainituista vetää Playoffit erinomaisesti niin siinä vaiheessa unohtuu nopeasti runkosarjan alisuorittaminen.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Alvarez tuli sisään haastattelulla, jossa sanoi kutakuinkin näin:
"Haluan että kun fanit näkevät kentällä numeron 11, niin kaikki tietää hänen tekevän kovasti töitä ja antavan kaikkensa."

Lisäksi sanoo tekevänsä yleensä maalinsa maalin läheltä/edestä. Näitähän ei nyt juuri ole sitten nähty, kun maalisarakkeessa on yhä nolla.

Kuinka moni noista pelaajista on oikeasti floppeja? Vai onko odotukset vaan olleet jokseenkin epärealistiset?

Sehän tässä onkin, kun nämä pelaajat ei ole floppeja ja kukaan niitä ei siksi ole sanonutkaan? Koskela on hankkinut alaketjuihin kasan pelaajia, jotka näyttää olevan ikäänkuin samasta muotista ja ihan puhtaasti täytemiehiä. Mutta esim. Alvarez on kuitenkin vetänyt SHL:ssä koko uransa ja profiloitunut jonkinlaiseksi voimahyökkääjäksi. Ilveksessä ei mitään.

Pennasen pitäisi olla hyvä pään valmentaja, mutta mun silmään hän ei saa näiden pelaajien mahdollista potentiaalia irti. Jätkät tuntuu sahaavan vain sitä Pennasen pelikirjaa vailla omaa identiteettiä. Minusta näyttää siltä, ettei pelaajilla ole uskallusta yrittää käyttää omia vahvuuksia.

Pennasen Ilves jää historiaan joukkueena, joka pelasi todella tylsää peliä, mutta pääsi kuitenkin finaaleihin. Vain hävitäkseen ruotsalaisvalmentajan opein pelanneelle Tapparalle, joka oli paitsi liigan paras niin myös viihdyttävin joukkue. Pahaa tekee, mutta tältä se juuri nyt näyttää.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse ainakin flopiksi voisin varmuudella heittää Meskasen tähän mennessä.
Ihmettelen suuresti, että kun pelaajalla on yksi selvä vahvuus, niin miksi ihmeessä on hankittu, jos sitä ei ole edes tarkoitus käyttää hyväksi. Tarkoitan tietysti laukausta ja erityisesti ylivoimalla. Siis hankitaan Meskanen, ja jos pelaa ylivoimaa, niin on jossain maalin kulmalla tai maskimiehenä. Ja jos sattuukin olemaan laukojan paikalla, niin melkein ennemmin yrittää syöttää kuin laukoa. Onko sitten laukomatta, koska menettänyt itseluottamuksensa tms. henkilökohtainen syy, vai onko syynä ylivoiman yleinen laukausten panttaus, mikä on ilmeisesti jokin taktinen valinta ylivoimaan.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo se7enin huomio Suomesta osuu kieltämättä maaliin aika tarkasti. Se kenttä missä Eemeli pelaa, kannattelee joukkuetta tällä hetkellä illasta toiseen. Mainittuun pelaajalistaan voi vielä lisätä puolustuspelin osalta Stranskyn. Se kyllä ihmetyttää, että kun Pennanen on puhunut ihan koko kauden ajan tästä kahden kerroksen väestä, niin miksi sille ongelmalle ei pystytä tekemään yhtään mitään?

Kyllähän viime vuosilta on sinänsä esimerkkejä siitä, että ihan muutamalla kuumalla hyökkääjällä voidaan mennä jopa ihan finaaleihin asti (kirkkain esimerkki varmaankin kevään 2022 TPS). Mestaruudesta on kyllä turha haaveilla, jos joukkueessa on yli puolen tusinaa vapaamatkustajaa hyökkäyksessä. Jotain muutosta tuohon on saatava, ettei mestaruus menisi Tapparalle taas ihan läpihuutojuttuna, kuten nyt alkaa näyttää.
No, jos yhtään lohduttaa, niin eilisen kaltaisella pelillä ei Ilvestä nähdä edes välierissä. Paskoja syöttöjä (pakit heittelee jotain toivotaan toivotaan syöttöjä vastustajan siniviivan tuntumaan, kun voisi antaa helppo syöttö lähimmälle miehelle) Eikä syöttöjä osata myöskään ottaa vastaan.
 

#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves (Ässät & Hifk)
Tänään onnistui se tarvittava Lappeenrannassa. Oli kyllä karmeita vaihtoja siellä täällä pitkin peliä, mutta reilusti parempaa kuin viimeksi Saipan vieraana.

Clendening rytmittää peliä välillä ihan miten tahtoo. Jos kaverit ei ymmärrä vihjeitä, niin kuljettaa sitten itsensä yksin laukaisupaikkaan. Upeaa katseltavaa.
 

Horsepower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Original Six
Meillä Ilveksen kannattajilla on tämä menestyminen vielä niin uusi asia että unohtuu usein yksi asia.
Tässä sarjassa ei meille tule yhtään helppoa peliä.
Me ollaan se joukkue joita vastaan tasoa mitataan.Meillä on valmentajana maajoukkueen tuleva valmentaja.
Yksittäiset pelaajat antaa näyttöjä isompia ympyröitä varten ja valmentajat on ympyröineet pelipäivät meitä vastaan.
Oli kyse sitten pienemmistä seuroista tai meidän päävastustajista.

Jos peliin lähdetään vähänkään huonolla jalalla tai 90% suorituksella niin voidaan olla hätää kärsimässä häntäpään joukkueillekin.
Siihen nähden pisteitä on kyllä tullut yllättävänkin hyvin.

Pelissä on paljon parannettavaa mutta maaliskuun pelit vasta näyttää että miten pärjätään oikeissa peleissä.
Olisin enemmän huolissani jos tammi- helmikuussa pelataan kauden parasta lätkää.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
On kyllä vetelää paskaa Ilveksen pelaaminen. Tuommosien nollan maalin Ratisien ja Alvarezien ei pitäisi olla lähelläkään kolmosketjua, jos menestyä halutaan keväällä. Tapparalla esim on hiukan eri tason jätkät heittää kolmosketjun laidoille, Puhakka ja Halloran. Painavat 20 maalia mieheen kaudessa.
 

Lavis

Jäsen
On kyllä vetelää paskaa Ilveksen pelaaminen. Tuommosien nollan maalin Ratisien ja Alvarezien ei pitäisi olla lähelläkään kolmosketjua, jos menestyä halutaan keväällä. Tapparalla esim on hiukan eri tason jätkät heittää kolmosketjun laidoille, Puhakka ja Halloran. Painavat 20 maalia mieheen kaudessa.
35 peliä ennen tätä iltaa ja 0 maalia 3. ketjun laitureilla. Nelosenkin laitureilla kokonaiset 6 maalia. Koskelan pitäis keksiä jotain tai ei tuu pitkää kevättä. Laiturihankinnat menny kyllä penkin alle tälle kaudelle, vielä voi korjata!
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Melkoinen toisinto Kärpät-ottelusta. Tämän kauden joukkueesta ei kyllä koskaan tule olo, että takaa tultaisiin ohi. Kaikesta huokuu virkamiesmäisyys oli tilanne taululla mikä vaan. Kyllä näihin joku kaasuvaihde myös pitää kevään aikana löytää tai yleisökato vaan pahenee.

Edit. Alaketjuista ei tosiaan minkäänlaista apua jos kärkijätkillä ei uppoa. Könönen, Virtanen, Meskanen, Gregoire, Ratinen, Päkkilä, Alvarez ja Bau tehneet yhteensä 12 maalia. Karua. Koskelalta siis useampi huti.
 
Viimeksi muokattu:

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän kauden joukkueesta ei kyllä koskaan tule olo, että takaa tultaisiin ohi.
Ilves on tällä kaudella noussut 11 kertaa tappioasemasta voittoon (9 kertaa liigamatseissa, 2 kertaa CHL:ssä). En jaksa tarkistaa, mutta uskallan veikata että se on eniten koko sarjasta.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Ilves on tällä kaudella noussut 11 kertaa tappioasemasta voittoon (9 kertaa liigamatseissa, 2 kertaa CHL:ssä). En jaksa tarkistaa, mutta uskallan veikata että se on eniten koko sarjasta.
Joo no ehkä vähän ilmaisin itseäni huonosti, vaikka noista nousuista tarkistamatta taisi olla aika paljon siellä ihan alkukaudella. Lähinnä meinasin, että ei nyt ole esim näissä Kärpät ja KooKoo peleissä tullut olo, että "Perkele, launtai-ilta ja mökissä väkee. Laitetaas koneet käyntiin ja katotaan mihin riittää" Mutta joo, hyvä jos siellä niitä nousujakin on, mutta kyllä näissä viikonloppupeleissä kaipaisi oikeasti jotain suurempaa vaihdetta, niin jäisi edes olo, että siellä laitettiin kaikki voiton eteen likoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös