Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika vaikeahan se on sanoa varmasti alisuorittavatko yksilöt yksilöinä vai sen takia, koska joukkuetekeminen on niin heikkoa? On se joka tapauksessa aika karua, että meidän paras pelaaja on ollut Joose Antonen, jota aika moni (minä mukaan lukien) sovitteli ennen kauden alkua jopa pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle! Kertoo siitä, että meidän parhaat yksilöt ovat epäonnistuneet alkukaudesta pahasti.

Lassi Thomson on tietyllä tavalla koko joukkueen kuva. Hurja lämäri ja varmasti hyvät avut hyökkäyssuuntaan. Mutta kun se peruspeli on aivan luokattomalla tasolla! Thomson sai Tappara-ottelusta paljon kehuja kahden lämärinsä ansiosta, mutta teki jo siinä matsissa paljon virheitä ja ne kostautuivatkin Kuuselan läpiajomaalin muodossa. Raumalla Thomsonin tekeminen oli karmeaa. Samoin eilen Porissa. Jossain lehtijutussa mainittiin, että Thomson on äänekkäimpiä pelaajia meidän pukukopissa. Toivottavasti ei ole niin, että 18-vuotias jannu, joka pelaa ensimmäisiä aikuisten sarjojen ottelujaan ja jolla ei tunnu olevan vielä hajuakaan voittavasta pelityylistä tällä tasolla johtaa meidän pukukoppia!

Suomi on ollut yllättävän näkymätön. Rautiaisella ei tunnu taaskaan alkukaudesta onnistuvan mikään. Kärppiä vastaan Rautsilla oli toisessa erässä paritkin huippusaumat kääntää ottelu, mutta piippuun jäi. Maalahden kova potentiaali on helppo havaita, mutta jotenkin näyttää löysältä varsinkin omissa. Ei ole vielä vaikuttanut sellaiselta kaverilta, joka on tullut Tampereelle tekemään kaikkensa seuraavan stepin ottamiseksi urallaan. Laaksosen luonnonlapselta voisi hiljalleen alkaa odotella kypsymistä pelaajana. Joona Ikosellakaan ei kausi ole oikein vielä lähtenyt liikkeelle Kärppiä vastaan tehdystä osumasta huolimatta. Jasse vaipunut lupaavien harkkapelien jälkeen sinne harmaalle osastolle, jossa pelannut viime kaudet. Peltolalla jostain syystä armottoman hidas jalka, ei tahdo ehtiä mihinkään. Päkkilän paikka ei ole vielä tässä vaiheessa Liiga-miehistössä, vaan A-junnuissa.

Kuten huomataan, yksilöt alisuorittavat rajusti. Mutta niinhän se tuppaa menemään silloin kun joukkuepeli ei kulje. Valmennuksen tehtävä on nyt palata ihan perusasioihin ja lähteä hakemaan PUOLUSTUKSEN KAUTTA sitä helpottavaa avausvoittoa. En tiedä onko siellä nyt annettu vähän liikaakin luomukiekolle tilaa. Sooloilevat/omaan pussiin pelaavat/yli-innokkaat pelurit pitää laittaa valmennuksen toimesta kuriin. Lepauksen viltittäminen Tappara-ottelun jäähyn jälkeen ja Thomsonin penkittäminen eilisen karmean pelisuorituksen takia kesken matsin todistavat, että kyllä siellä valmennus jollain lailla hereillä on näiden asioiden osalta.

Kausihan on vasta alussa. Jos ja kun se kurssi saadaan tästä käännettyä niin nämä alkuvaikeudet voivat olla pidemmässä juoksussa pelkästään positiivinen asia. Nyt käännetään kaikki pienetkin kivet ympäri ja nuorelle joukkueelle käy heti selväksi, että ilman perustyön tekemistä sillä hyökkäyspään osaamisella ja taidolla ei ole mitään merkitystä. Vaikka kaikki varmaan haluaisivat nähdä Liigassa säkenöivää hyökkäyksen ilotulitusta niin ikävä fakta on vain se, että Liigassa hyvin usein se joukkue voittaa, joka tekee vähemmän isoja virheitä. Tähän saakka Ilves on tehnyt niitä isoja virheitä joka ottelussa vastustajaa enemmän.

Tilanne ei ole kuitenkaan toivoton. Onnistumisten kautta se rentous ja hurmos voi löytyä nopeastikin. Nyt kun ollaan oltu melkein koko ajan takaa-ajoasemassa niin sellainen kärsimättömyys, puskeminen ja yli-innokkuus on paistanut tekemisestä. Olisi mukava nähdä pian toimiiko homma paremmin silloin kun johdetaan ja vastustaja joutuu olemaan se aloitteiden tekijä.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se tärkeä avausvoitto tuli sieltä viimein, mutta kyllähän tuossa on Kivellä vielä valtaisa savotta edessään. Aivan kaoottista puolustamista tänään. Vastustaja kun antaa paineen meidän kiekolliseen pelaajaan omalla kenttäpuoliskolla niin ollaan liian usein pulassa. Lisäksi omat miehet hukkuvat edelleen ykkössektorissa. Tämän päivän puolustuspelillä ei tulla kovin montaa ottelua voittamaan. Toivottavasti kuitenkin voitto vapautti henkisiä lukkoja ja se tulee näkymään jatkossa myös oman pään toiminnassa.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Thomsonia ja Laaksosta ei oikein voisi tällä hetkellä laskea jäälle ollenkaan. Toivottavasti pelaamisen perusasiat saadaan pian sellaiseen kuntoon että tilanne tältä osin muuttuisi.
Valitettavasti juuri näin. Laaksoselle on annettu nyt kohta kymmenen kuukautta koomailuja anteeksi ja aikaa oppia virheistään. Mitään kehitystä tai kypsymistä ei ole näyttänyt tapahtuvan. Rajansa kaikella. Näyttää olevan Kiven ehdoton suosikki, mutta nyt pitää viheltää peli viimein hetkeksi poikki. Salmela poppareilta mieluummin kehiin tai vaikka Hatakka.
 

ToPe Vesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja TaPa
Eilisen perusteella paljon parjattu alivoimapelaaminen oli hyvin kuosissa. Myöskin ylivoimapelaaminen toimi aika-ajoin hyvin.
Puolustuspelaaminen omassa päässä koko viisikolta tasakentin oli välillä aivan hukassa. Vastustajaan ei käydä kunnolla kiinni ja ei oikein hahmotettu missä kulloinkin omat kaverit olivat / menivät.
Meillä on nyt kaksi valmista ketjua ja Saarelan esitys eilen oli lupaava kolmannen tehokkaan ketjun rakentamiselle, kun vielä "taskuraketti" saadaan mukaan. Kolmos- ja nelosketjuissa voi toki kiertoa harrastaa mutta ykkös- ja kakkosketjut pitäisi nyt "lukita".
Valitettavasti Laaksosen peliesitykset tällä hetkellä eivät todellakaan riitä paikkaan pelaavassa kokoonpanossa. Vierailu divarissa voisi Oskarille tehdä hyvää.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Laaksosen alkukausi on ollut farssi, valitettavasti. Joku "näpäytys" olisi ehdottomasti paikallaan.

En tiedä miten palstatoverit asian näkevät, mutta itselleni Haapasen pelaaminen on ollut pettymys. Ei tee varsinaisesti virheitä, muttei oikein mitään muutakaan. Mistään kentällä ei tunnu oikein tulevan valmista, tilanteet jäävät vähän puolitiehen. Niin harmillista kuin tämän myöntäminen onkin.
 

Kyle

Jäsen
Vähän vaikuttaisi siltä että joukkue on koottu sillä periaatteella että pystytään luistelemaan vastustajalta jalat alta. Toki joukkue on nopea kääntämään pelin nopeasti puolustusalueelta hyökkäyspäähän. Mutta onko valmennuksesta, medialta, kannattajilta, myös minulta virhearvio että nykypäivänä voisi koota niin nopean joukkueen, että sillä pystyttäisiin hallitsemaan otteluita? Yksittäiset pelaajat voivat voittaa kaksinkamppailuita luistelulla, mutta jumankauta tuo joukkue on yhden tempun ihme! Pystyykö tuolla kokoonpanolla edes yllättämään vastustajaa kun kaikki tietää millaista kiekkoa Ilves pyrkii pelaamaan?
Tätä kirjoittaessa Kärpät johtaa Ilvesta 5-0 ensimmäisen erän jälkeen. Katsokaa Kärppien puolustajia kuinka pitävät pitkät etäisyydet ja pitävät huolen ettei missään kohtaan tule kiire.

Ilves pystyy näennäisesti hallitsemaan otteluita ja laukomaan enemmän kuin vastustaja. Sen sijaan laukaisukarttoja kun katsoo niin ei päästä edes parhaalle sektorille. Vähän old schoolia mutta vastustajan puolustajat eivät ole edes kovilla, jos ei saada massaa maalille.
 

Phil.A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mä häpeen tätä jengiä. Näillä näytöillä alkaa tämä kausi olla taputeltu. Jos sitä ens kaudella lähtis taas hallille, mikäli puolustus saadaan kuntoon.
 
Ei teillä mitään hätää ole. Valmentaja kyllä osaa hommansa ja kyllä niitä voittoja alkaa tulemaan.
Osaako?

Kivi on maan parhaita turnausvalmentajia (pleijarit lasken tähän kategiriaan), mutta kovia runkosarjavetoja ei vyöllä kauheasti ole. Kyllä siellä Ripalla kova paikka miettiä niitä keinoja joilla tuo laiva kääntyy. Jokos antaisitte monoa?

Kohteliaat komigenit sinne toiseen päähän. Varmaan syö kannattajaa(kin), kun preseasonilla homma näytti toimivan ja seksi-Ilvestä rummutettiin siellä sun täällä.
 
My women were bespoke, just like my suits. Double breasted. Always.

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Kiven voittoprosentti Ilveksessä noin 33 (61/187). Sarjasijoitukset 8,11 ja 10. Ei ole niin korvaamaton mitä esitetään.

Ennustan, että ei ole montaa viikkoa korjata kurssia.
Tämä on kyllä ihan totta, ei Kivi mikään ylijumala ole kuitenkaan ja kovin kauaa otteet ei voi näin jatkua. Nuorelle joukkueelle varmasti kova paikka näin negatiivinen alku ja varmasti tiettyä painetta on myös menestymisen suhteen. Puolustaminen pitää saada kuntoon, vaikka on kiva ajatella että hyökätään nyt vaan ja tehdään maaleja.

Ei tässä Ilves mitään vielä ole tämän kauden osalta menettänyt, mutta kyllä joukkueella kuin joukkueella tappiot vaikuttaa henkiselläkin puolella. Onhan Ilveksellä ollut hyviäkin hetkiä pelien sisällä, mutta sitte tulee tyhmiä virheitä ja huonoja ratkaisuita. Toki tänään oli aivan karmea startti peliin ja käytännössä peli ohi ensimmäisen erän jälkeen.

Kolppanen saanut paljon rapaa niskaansa, mutta en minä tiedä oliko tämän päivän pelissä oikeastaan kuin 2-0 maali hänen piikkiinsä. Toki eikai voi sanoa, että kumpikaan maalivahti olisi erityisen hyvin onnistunut.
 
" Don´t drink and drive. But if you do, call me."

- Saul

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä on kyllä ihan totta, ei Kivi mikään ylijumala ole kuitenkaan ja kovin kauaa otteet ei voi näin jatkua. Nuorelle joukkueelle varmasti kova paikka näin negatiivinen alku ja varmasti tiettyä painetta on myös menestymisen suhteen. Puolustaminen pitää saada kuntoon, vaikka on kiva ajatella että hyökätään nyt vaan ja tehdään maaleja.

Ei tässä Ilves mitään vielä ole tämän kauden osalta menettänyt, mutta kyllä joukkueella kuin joukkueella tappiot vaikuttaa henkiselläkin puolella. Onhan Ilveksellä ollut hyviäkin hetkiä pelien sisällä, mutta sitte tulee tyhmiä virheitä ja huonoja ratkaisuita. Toki tänään oli aivan karmea startti peliin ja käytännössä peli ohi ensimmäisen erän jälkeen.

Kolppanen saanut paljon rapaa niskaansa, mutta en minä tiedä oliko tämän päivän pelissä oikeastaan kuin 2-0 maali hänen piikkiinsä. Toki eikai voi sanoa, että kumpikaan maalivahti olisi erityisen hyvin onnistunut.
Jos ei Dostalin suoritusta pidä onnistuneena tänäänkin niin on sokea ollut. Mitäköhän hän olisi voinut paremmin tehdä? Kolme läpiajoa, rankkari ja muutama muukin huikea game saver tänään. Torjuntaprosenttikin 91,67%, kaveri on helposti Liigan top3 maalivahti.

Kertonee kaiken.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Jos ei Dostalin suoritusta pidä onnistuneena tänäänkin niin on sokea ollut. Mitäköhän hän olisi voinut paremmin tehdä? Kolme läpiajoa, rankkari ja muutama muukin huikea game saver tänään. Torjuntaprosenttikin 91,67%, kaveri on helposti Liigan top3 maalivahti.

Kertonee kaiken.
Varmasti onkin. Kirjoitin vähän huonolla ajatuksella tuon lopun. Toki ei Dostalkaan ole kuin vasta yhden pelin voittanut pelaamissaan otteluissaan. Toki se ei tietenkään missään nimessä tarkoita hänen pelanneen heikosti tai tappiot olisivat hänen syytään. Ja kyllä, minä itsekkin pidän Dostallia ihan kärkipään maalivahtina tässä sarjassa. Huikea nuori mies kaikin puolin. No tämä tästä.
 
" Don´t drink and drive. But if you do, call me."

- Saul

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Jokohan seuraavassa hävityssä kotipelissä alkaa lentää kausarit jäälle.
 
Ylläoleva on minun näkemykseni, ei absoluuttinen totuus. Yllättävän usein ne ovat kuitenkin yksi ja sama asia.

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hieman tätä Karrin 'vapauttamista' osasi jo odottaakin - katsotaan, miten Kerhon kohdalla asiat etenee, mitään suurta sukseeta sielläkään.. Mutta toisaalta menestys koht' tuoreessa, joten ei olle sama tilanne; ja kausi alkumetreillään.
 
Tribuuttia kaukaloiden duunareille pukkaa! - https://youtu.be/sWQccssCj50

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Itsellä jäi osa eilisestä pelistä näkemättä, mutta jotenkin oli raikkaan oloista peliä näkemäni perusteella. Nyt vaikutti tahtotila olevan sellainen kuin sen pitäisi ollakin. Saa nähdä miten homma jatkuu tästä eteenpäin. Sinällään oli tietenkin odotettavissa, että Kiven lähtö toimii kovana herättäjänä joukkueelle, että tässä ollaan tosissaan liikkeellä.

Mutta pitää olla kyllä iloinen, että saatiin onnistumisia laajalla säteellä. Tämän joukkueen taidot tietää kaikki, joten nyt pitää saada pelilliset asiat kuntoon ja itseluottamus tappiin. Kyllä tästä vielä hyvä kausi tulee!
 
7.2.2017 Uusi Ilves

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos nyt jonkinlaista yhteenvetoa tekee eilisestä pelistä, niin
  • Valmentajan vaihdos näkyi asenteessa: tilanteet pelattiin loppuun lähes apinan raivolla.
  • Viisikkopelin rakenteelliset ongelmat ovat aivan yhtä isoja kuin aiemminkin. Avauspelaaminen, PAPP, HAPP ovat kaukana siitä tasosta mitä Liigassa pärjäämiseen vaaditaan.
  • Vastahyökkäykset ja träp-pelaaminen ovat ne viisikkopelin osa-alueet, jotka ovat kunnossa. Sitä ne ovat olleet koko alkukauden.
Ei siis mitään yllättävää, ottaen huomioon miten vähän aikaa Myrrä on päävastuussa ollut. Savotta on kuitenkin melkoinen, eikä eilen vielä nähty juuri viitteitä paremmasta.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@-One- älä ny tuu droppaa mun tunnelmaa.

Olihan Pelicans eilen hieman heikko mittari todellisesta iskukyvystä. Mutta ehkä toivottavasti se kuitenkin oli henkisesti merkittävämpi voitto ja se tuo positiivista virtaa tuleviin koitoksiin. Loppuviikon peleistä olisi ainakin toinen voitettava ja ehkä kerho olisi se otollisempi vastus kuin levännyt JYP lauantaina kotiluolassaan.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@-One- älä ny tuu droppaa mun tunnelmaa.

Olihan Pelicans eilen hieman heikko mittari todellisesta iskukyvystä. Mutta ehkä toivottavasti se kuitenkin oli henkisesti merkittävämpi voitto ja se tuo positiivista virtaa tuleviin koitoksiin. Loppuviikon peleistä olisi ainakin toinen voitettava ja ehkä kerho olisi se otollisempi vastus kuin levännyt JYP lauantaina kotiluolassaan.
Pirun tärkeä voittohan tuo oli, antaa joukkueelle edes vähän tilaa hengittää ja korjailla edellisessä viestissä luettelemiani ongelmia. Korjattavaa on kuitenkin sen verran paljon, että lienee turha odottaa TOP6-sijoitusta ainakaan jouluksi.

Pisteitä pitää kuitenkin pystyä raapimaan sieltä täältä tasaiseen tahtiin. Tässä Ilveksen aseena tullee olemaan erikoistilanteet ja johtoaseman puolustaminen keskialueen träpillä.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy