Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 410 325
  • 6 701

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marjamäki jatkaa ensi kaudella Ilveksessä, mutta ei kaukalossa. Pelaajaura on valitettavasti ohi.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Marjamäki jatkaa ensi kaudella Ilveksessä, mutta ei kaukalossa. Pelaajaura on valitettavasti ohi.

Harmi että ura on ohi, vaikka olihan tuo odotettavissa. Toivottavasti tuleva rooli on joku junnukoutsi, huoltaja tms. Toimistolla ei saa olla yhtään suojatyöpaikkaa, vaikka kuinka hieno mies olisi kyseessä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Marjamäki jatkaa ensi kaudella Ilveksessä, mutta ei kaukalossa. Pelaajaura on valitettavasti ohi.

Toivottavasti jatkaa junnujen parissa. Masihan on varsin täyspäisen oloinen kaveri, joten käyttöä riittää varmasti junnujen valmennuksessa. Tai miksei vaikka liigatasollakin joskus hamassa tulevaisuudessa. Harmi, että Marjamäen ura loppuu näinkin nuorena. Menestyksekkään uran olisi Masille suonut.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eiköhän siellä ole Helmisen näytöistä opittu, että ns. oikeissa töissä kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen ja antaa entisten pelaajien ensin harjoitella muita hommia.
 

Mitaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
LeKi, Ilves, Anaheim Ducks
Molarit ens kaudelle

Mikäli Kolppanen jatkaa ens kauden ipassa, niin mikähän mahtaa olla kakkosmoken tilanne. Ite oon sitä mieltä, että Korpisalon pitäis ehdottomasti jatkaa ja Järvenpäälle etsiä uus työnantaja.
 

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Eiköhän siellä ole Helmisen näytöistä opittu, että ns. oikeissa töissä kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen ja antaa entisten pelaajien ensin harjoitella muita hommia.

Niin siis ei tässä Marjamäestä edustuksen päävalmentajaa oltu tekemässäkään? Eikös se juuri ole se oikea tie, että junnujen kakkoskoutsina tms jos valmennushommiin kiinnostusta on?

Vaikka Ilves on melkoisen lahjakas organisaatio harjoittamaan nk penailua, niin ei sentään ihan niin pahasti.
 

juri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Corco Sveitsiin

Tästä maitojunamiehestä ei sitten jäänyt mitään hyvää sanottavaa, vaikka parempi olisi jos dany poika olisi laittanut uransa pakettiin , mutta kuten jo tuossa speguloitiin löytyy vielä hölmöläisiä euroopasta jotka Danny-boylle vielä sopimusta tarjosivat.

Kyllä kokonaisuutena tällaista kasaa ei ole Ilveksessä ikinä nähty vaikka aika veitikoita seuran kirjoilla on käväissyt. Loistava joukkuehengen myrkyttäjä, laskasta kahteen suuntaan pelaava, jopa mestikstikessä flopannut maitojunamies.

Lyhyt arvio on siis paikallaan: Paska paskempi,Corso!!!
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Ilves-foorumin käyttäjä Bracketin mukaan Janne Kolehmainen siirtyy KalPasta Ilvekseen ensi kaudeksi.

Viestihistorian perusteella tuohon huhuun voi luottaa.
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Ilves-foorumin käyttäjä Bracketin mukaan Janne Kolehmainen siirtyy KalPasta Ilvekseen ensi kaudeksi.

Viestihistorian perusteella tuohon huhuun voi luottaa.

Kolehmainen menisi pelaajatyypiltään lähinnä Marjamäen paikkaajaksi. Hyvä haku jos huhu osuu kohdilleen, tykkään kyllä Kolehmaisen rymistelevästä pelityylistä, tuleepa niitä pisteitäkin siinä sivussa. Eliteprospectsin mukaan sopparia olisi jäljellä KalPan kanssa kevääseen 2015, mutta eipä tuo mikään mahdottomuus ole vaikka ensi kaudella Ilveksen paidassa nähtäisiin kun ottaa huomioon KalPan tilanteen

Linkki Kolehmaisen statseihin, Eliteprospects
 

Random Hero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikka tämä kausi onkin vielä käynnissä, ajattelin rustailla hieman omia hajatelmiani ensi kauden joukkueesta. Julkinen salaisuus on se, että Kantola lähtee pääkaupunkiseudulle, Kolli-Korhonen lähtee ilmeisesti ulkomaille haistelemaan uusia tuulia ja käsitykseni mukaan Kangasniemelle on saapumassa korvaaja Kuopiosta. Keräsen tai Kolppasen en usko jatkavan Ilveksessä vaikka luonnollisesti se olisikin unelmien täyttymys.

Selailin tässä aikani kuluksi viime kausien pelaajien palkkatilastoja ja lähdin hahmottelemaan, että millainen joukkue olisi palkkabudjetin puitteissa mahdollista saada kasaan. Rosteriin tuuppasin pari omaa toivettani(en tiedä ovatko millään tavalla realistisia) sekä parit huhuissa pyörineet pelaajat. Sen suuremmin en jaksanut tulosyksikön pelaajien nimillä alkaa spekuloimaan tässä vaiheessa.

Pelaaja Z - Pelaaja X - Sandell

Syömähammas. Sandell paikkaa mielitontillaan sentterinä jos/kun perinteinen loukkisuma tulee. Juupella kova työsarka löytää kaksi tuloskentän laatupelaajaa sopivaan hintaan.

Dimitrakos - Asplund - "Piitulainen"

Perinteinen kenttä, jossa laiturit voivat pelata hieman vapaammin. Asplund ottaa puolustavamman roolin, miehellä on myös riittävän hyvät kädet kiekon jakamiseen. Piitulainen tässä kentällisessä lähinnä omana toiveenani.

Jekimovs/Pesonen - Mustonen - Ruuttu

Antaisin mahdollisuuden vielä tämän kauden floppaajille Jekille ja Pessille. Tuskimpa miehillä on ottajiakaan hirveää jonoa. Lempäälä kutsuu herroja, jos homma ei ala toimimaan. Ruuttu pystyy paikkaamaan myös ylemmissa kentissä. Mustosen toivoisin saavan myös reilun näytönpaikan, toivottavasti mies saa hieman lihasta kesän aikana.

Veistola - "Riekkinen" - "Kolehmainen"

Neloskentässä riittää taistelutahtoa ja puolustusosaamista. Jos huhuissa pyörineet Riekkinen ja Kolehmainen tulevat rosteriin näen heidät suorina korvaajina Korhoselle ja Kangasniemelle. Toivottavasti Veistola ei tarvitse ensi kaudella laittaa miehelle kiekollisesti liian suuriin saappaisiin ylempiin kenttiin.

Välimaa - Hintz - Rämö
Savilahti - Järviluoma

Reservimiehistä toivon näytönpaikkoja tuloskentissä erityisesti Hintzille ja Rämölle. Välimaa, Savilahti ja Järviluoma ok rotaatiopelaajia alempiin kenttiin.

Kukkonen - Kivistö
Järventie - Gysbers/Pelaaja Y
Näppilä - "Lindell"
Mäkinen - Levo
Mäkelä

Pakisto on jo tässä vaiheessa hyvällä mallilla, mutta ensisijaisen tärkeää olisi saada Gysbersille jatkoa. Uutena miehenä toivoisin kokoonpanoon Jokerien Esa Lindelliä. Pakistossa tapahtunee myös ensi kaudella kelpo määrä rotaatiota, mahdollisimman paljon näytönpaikkoja toivon lupaaville Mäkelälle ja Levolle.

Korpisalo
Järvenpää
Yrjölä

Vanhana maalivahtiromantikkona lähtisin kaksikolla Korpisalo - Järvenpää kauteen. Toki sillä edellytyksellä, että Kolppanen poistuu rahakkaamille pelikentille. Toki jopa minä ymmärrän, että tässä parissa piilee erityisen suuri riski ja monet ovat sitä mieltä ettei olisi mitään järkeä lähteä kauteen ykkösveskarina miehenalku, joka on pelannut vasta muutaman pelin ylimmällä sarjatasolla. Jotenkin silti kutkuttaisi nähdä taas kerran uuden nuoren maalivahdin puhkeavan kukkaan Ilveksessä.

Uskaltaisin väittää että tässä olisi kasassa kohtuullisen tasapainoinen joukkue, jossa on tarpeeksi leveyttä ja pystyy pelaamaan valmentajan haluamalla tavalla. Juupella on nyt ensimmäinen kunnon näytönpaikka koota kilpailukykyinen joukkue. Toivottavasti ei tarvitse pettyä taas kerran ja huomata kesän päätteeksi, että joukkue on täynnä valmiiksi loukkaantuneita pelaajia jotka ovat ehkä joskus mahdollisesti pelikunnossa.

Lopuksi vielä pienet palkkalaskelmat. Lukujen pitäisi olla kohtuullisen lähellä totuutta, näin siis päättelisin parin tunnin tonkimisen jälkeen. Toki pieniä heittoja varmasti löytyy molempiin suuntiin.

Ulos: Kolppanen, Hovinen, Tukio, Pentikäinen, Hölli, Marjamäki, Kantola, Korhonen, Männikkö, Rajala, Keränen, Kangasniemi

Sisään: Laituri Z, Sentteri X, Piitulainen, Riekkinen, Kolehmainen, Lindell

Palkankorotukset: Dimitrakos, Gysbers

150 - 150 - 110
85 - 45 - 75
75/85 - 30 - 30
30 - 45 - 45
25 - 20 - 20
20 - 20

60 - 60
150 - 160
65 - 35
35 - 30
30

35
45
?

Näiden summien perusteella arvioisin joukkueen hinnaksi noin 1 700 000e-1 750 000e. Näinollen 1,8ME pelaajabudjetilla operoivalla joukkuellamme olisi vielä pieni potti pahan päivän varalle.

Hieman itsestäänselvyyksien ja jargonin jauhamiseksi tämä taas kerran meni, mutta sisäinen managerini on viime aikoina sykähdellyt niin vahvasti pintaan, etten malttanut odottaa kauden päättymistä mikä olisi ehkä hieman otollisempi aika näiden hahmotelmien tekemiseen.

Edit. Ja väärään ketjuunkin vielä. Näin sitä käy kun ei kirjoittele palstalle pitkään aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Ilvesfoorumilla sellaista huhua että Dimitrakoksen kanssa keskustellaan ensi kaudesta. Vaikka onhan se nyt itsestään selvää että jatkoa tarjotaan, toivottavasti nappaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ei nyt mene ihan oikeeseen ketjuun, mutta IS-TV:ssä pohdittiin Keräsen pelaajaprofiilia: Tässä ovat SM-liigan parhaat pelaajat - kärjessä "suuri tuntematon"!

Syy, miksi nostan tämän esiin on se, että Nyholm ja Hoffren tuntuvat olevan aika pihalla Keräsestä pelaajana. Klippiin on valittu neljä maalia esimerkiksi, kaksi karamaalia, yksi viivaranne ja Keräsen komea lämäri IFK:ta vastaan. Näiden perusteella Nyholm keksi, että Keränen on pelaaja joka osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kuitenkin mies on pehmeä, eikä tappajan vaistoa löydy.

Oikein mikään kavereiden arvioista ei osunut yhteen siihen kuvaan, mikä itselläni on Keräsestä. Mies, joka dominoi pelitapahtumia ja pelin tempoa omalla toiminnallaan aina kun on jäällä. Kaveri, joka luo paikkoja tyhjästä vaikka olisi yksin kentällä.

Erityisesti Nyholmilla ei tuntunut olevan minkäänlaista käsitystä siitä, kuinka kokonaisvaltainen pelaaja Keränen on. Ei todellakaan kaveri, joka haahuilee kentällä ja sattuu osumaan oikeaan aikaan karakiekkoihin.

Ei sillä, että noilla iltapulujen mielipiteillä mitään väliä olisi ja valitsihan nuo kuitenkin Keräsen Liigan top-3-pelaajiin ihan oikeutetusti. Mutta välillä vaan ihmetyttää, ettei niihin pelaajiin viitsitä toimittajan ominaisuudessa yhtään tutustua.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei nyt mene ihan oikeeseen ketjuun, mutta IS-TV:ssä pohdittiin Keräsen pelaajaprofiilia: Tässä ovat SM-liigan parhaat pelaajat - kärjessä "suuri tuntematon"!

Syy, miksi nostan tämän esiin on se, että Nyholm ja Hoffren tuntuvat olevan aika pihalla Keräsestä pelaajana. Klippiin on valittu neljä maalia esimerkiksi, kaksi karamaalia, yksi viivaranne ja Keräsen komea lämäri IFK:ta vastaan. Näiden perusteella Nyholm keksi, että Keränen on pelaaja joka osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kuitenkin mies on pehmeä, eikä tappajan vaistoa löydy.

Oikein mikään kavereiden arvioista ei osunut yhteen siihen kuvaan, mikä itselläni on Keräsestä. Mies, joka dominoi pelitapahtumia ja pelin tempoa omalla toiminnallaan aina kun on jäällä. Kaveri, joka luo paikkoja tyhjästä vaikka olisi yksin kentällä.

Erityisesti Nyholmilla ei tuntunut olevan minkäänlaista käsitystä siitä, kuinka kokonaisvaltainen pelaaja Keränen on. Ei todellakaan kaveri, joka haahuilee kentällä ja sattuu osumaan oikeaan aikaan karakiekkoihin.

Ei sillä, että noilla iltapulujen mielipiteillä mitään väliä olisi ja valitsihan nuo kuitenkin Keräsen Liigan top-3-pelaajiin ihan oikeutetusti. Mutta välillä vaan ihmetyttää, ettei niihin pelaajiin viitsitä toimittajan ominaisuudessa yhtään tutustua.

No joo kujalla ovat. Eivät ole nähneet Ilveksen pelejä, eivätkä edes maalikoosteita. Jos oli tarkoitus hakea tyypilliset Keräsen suoritukset, niin nuo eivät oikeastaan edusta niitä.
Koska eivät ole nähneet Keräsen pelejä, niin eivät tajua kuinka kokonaisvaltainen pelaaja Keränen nykyään on.

Tämähän leimaa iltapäivälehtien urheilu-"asiantuntemusta" muutenkin.

Toisaalta tuo nauha aiheuttaa taas huonot fiilikset toisesta syystä. Nauhalla aiheesta hehkutetuista neljästä pelaajasta kolme ovat Ilveksen junioreissa pelanneita: Keränen, Palola ja Järvinen. Kiitos Vinnie ja esikunta, että Palola ja Järvinen pelaavat tänä päivänä Jossain muualla kuin Ilveksessä. Ei olisi ollut taloudellisesti mahdotonta pitää, mutta kun ei osata, niin ei osata.

Leveät hartiat joo... tanan kääpiöt.
 
Toisaalta tuo nauha aiheuttaa taas huonot fiilikset toisesta syystä. Nauhalla aiheesta hehkutetuista neljästä pelaajasta kolme ovat Ilveksen junioreissa pelanneita: Keränen, Palola ja Järvinen. Kiitos Vinnie ja esikunta, että Palola ja Järvinen pelaavat tänä päivänä Jossain muualla kuin Ilveksessä. Ei olisi ollut taloudellisesti mahdotonta pitää, mutta kun ei osata, niin ei osata.

Leveät hartiat joo... tanan kääpiöt.
Otan mielummin Keräsen, kuin Palolan ja Järvisen.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jokohan sitä ensi viikolla voisi odotella pelaajasopimuksia koskien ensi kautta? Ässistä ja KalPasta on ainakin pelaajia huhuttu, joten sieltä mahdollisesti tulevat voisi julkistaa. Myös jatkosopimuksista olisi mukava kuulla.

Mitähän sieltä voisi odottaa?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja kun nyt jostain tutusta rightin pakistakin liikkuu jotain huhua, niin Murphy, Lintner ja Seikola on ainakin mainittu. Onhan tuo Gysberskin aika tuttu...
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Murphy, ou jeah Cory Murphy. Liian hyvää ollakseen totta.

Murphy on tosiaan melkoista utopiaa, kun tällä kaudella teki Ruotsissa yli 30 pistettä ja sopimustakin sinne vuosi jäljellä. Eivät varmaan siellä päässä ole hirveän innokkaasti sopimusta purkamassa. Vai onkohan Växjölläkin jonkinlaisia taloudellisia ongelmia, kuten joillain ruotsalaisseuroilla on kerrottu olevan?

Seikola ja Lintner sitten voisivat olla mahdollisia.

TPS olisi varmaankin valmis purkamaan Seikolan sopimuksen ja häntä saattaisi Ilves kiinnostaa. Lieköhän tuosta vielä pakistoon jonkinlaista pistelinkoa saisi?

Lintnerillä on ikää ja hintaa, joten taitaisi olla liian riskihankinta. Varsinkin, kun on selkeästi hyytymään päin vrt. Murphy.
 
Viimeksi muokattu:

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Toivottavasti Pajuoja ei tee heti hautamaita eli rupea mitään Seikoloita tänne roudaamaan.

Ehkä kyseessä on se aito rightin pakki eli Glennin Ryan.. :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös