Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 420 609
  • 6 701
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Niinimäki ei ole ollut tällä kaudella "avainpelaaja" muuten kuin odotusten ja palkkauksen suhteen. Enemmän on ollut haitaksi kuin hyödyksi.

Wiikman romahti totaalisesti ja menetti niin itseluottamuksensa kuin joukkueen luottamuksenkin. Ensin ohi meni syystä hankittu Lindbäck ja lopulta junnu-Kolppanenkin.

Järventie oli avainpelaaja kapteeniudensa vuoksi, muttei pelillisesti mikään korvaamaton osa kokonaisuutta. Henkisiä johtajia löytyy kyllä jäljelle jäävistä täyttämään syntynyt tyhjiö pukukopissa.

Ketkäs ne avainpelaajt sitten ovat? Miinus Koistinen..ko..kö?
Raipen alaisuudessa voi jopa Selänne näyttää menneen talven lumilta.

Onko koskaan käynyt esim. Niinimäen suhteen mielessä, että voisiko se motivaationpuute johtua juuri siitä, että mies pelaa juuri ja nimenomaan Ilveksessä? Olen aika varma, että nyt, kun Uuno on saanut Ilveksen takkupallot pois kurkustaan, alkaa kynä kirjoittaa aivan eri tavalla Pelsuissa. Todennäköisesti ja toivottavasti jo seuraavassa pelissä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Onko koskaan käynyt esim. Niinimäen suhteen mielessä, että voisiko se motivaationpuute johtua juuri siitä, että mies pelaa juuri ja nimenomaan Ilveksessä? Olen aika varma, että nyt, kun Uuno on saanut Ilveksen takkupallot pois kurkustaan, alkaa kynä kirjoittaa aivan eri tavalla Pelsuissa. Todennäköisesti ja toivottavasti jo seuraavassa pelissä.

Kyllä. Niinimäen kohdalla voidaan sanoa, että nimenomaan Ilves on syyllinen hänen alavireisyyteensä. Aiemminhan Jesse on kuin onkin loistanut Tampereen ulkopuolella. Lisätietoja voi kysyä Jokerit-, JYP- ja HPK-kannattajilta.

Nyt ihan varmasti Niinimäki on ihan eri mies ja välittömästi, kun saa Ilveksen takkupallot pois kurkusta, kuten asian ilmaisit. Eiköhän mies huomenna naputa hattutempun Kolppasen taakse ja pudota Teemu Kesän vielä vasemmalla suoralla jään pintaan. Tietysti vain, jos Kesä pelaa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ketkäs ne avainpelaajt sitten ovat? Miinus Koistinen..ko..kö?

Koistinen ei todellakaan ole avainpelaaja vaan pistäisin lihoiksi välittömästi. En tiedä olisiko avainpelaajaa koko rosterissa - siis sellaista jota ei saisi vaihtaa. Sointukin on vaihtamassa maisemia ensi kaudeksi joten ei minua haittaisi vaikka hänet möisi jo nyt. Ehkä Keräsestä, Peltolasta, Kolppasesta pitäisin normaalia tiukemmin kiinni. Mutta aika kaukana avainpelaajuudesta ollaan heidänkin kohdallaan.

Raipen alaisuudessa voi jopa Selänne näyttää menneen talven lumilta.

Kommenttini valmentaja-Raipesta voit lukea toisesta ketjusta. Voin sen kyllä tarvittaessa toistaa.

Olen aika varma, että nyt, kun Uuno on saanut Ilveksen takkupallot pois kurkustaan, alkaa kynä kirjoittaa aivan eri tavalla Pelsuissa. Todennäköisesti ja toivottavasti jo seuraavassa pelissä.

Olet väärässä, mutta sitä se liikaa Mestistä teettää.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä. Niinimäen kohdalla voidaan sanoa, että nimenomaan Ilves on syyllinen hänen alavireisyyteensä. Aiemminhan Jesse on kuin onkin loistanut Tampereen ulkopuolella. Lisätietoja voi kysyä Jokerit-, JYP- ja HPK-kannattajilta.
Tämä voidaan vahvistaa. Niinimäkihän oli esim. Jokereissa todellinen joukkue- ja asennepalaaja, joka antoi aina kaikkensa. Kansa ja joukkue tykkäsi, motivaatiota kiitellään yhä pitkin Helsinkiä ja halutessaan Niinimäkihän olisi mahtunut jopa NHL liigaan pelaamaan, mutta palava halu harjoitella ja rakkaus Suomeen piti hänet hetken Jokereissakin.

Kun sitten tuli aika luopua yhteistyöstä niin tämä pyrittiin tekemään kaikessa hiljaisuudessa ja sillä lailla ehkäistiin fanien vajoaminen masennukseen. Heti kun yhteistyö oli päättynyt, alkoi Niinimäen seuraavassa joukkueessa valtava kuhina, nyt saadan Kretskiä parempi jätkä, joka puhkeaa juuri täällä kukkaan ja tuo mukanaan valtavan määrän asennetta ja taitoa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Parikymppinen sälli pärjää lahjakkuuksien varassa melko pitkälle, ainakin sallivassa ympäristössä. Yöllisestä kapakkakierroksestakin selviää aamulla puoli kahdeksan harkkoihin parin tunnin unella eikä tee edes tiukkaa.

Kolmikymppisenä seinä nousee vastaan, jos sisäinen polte puuttuu. Fysiikka rapistuu, toipuminen hidastuu, ulkopuoliset odotukset ja vaatimukset kovenevat, kesän peruskunnon hoitaminen vaatii kovaa itsekuria. Kuppilassa on kivempaa ja kaveritkin reilumpia.
 

Fordél

Jäsen
Muutama pelaaja? Kyseessä siis joukkueen avainpelaajia, jotka ovat lähteneet tai lähtemässä. Tässä tosin oli nyt kyse ihan kannattajien joukkueen hylkäämisestä.

Kyllä, muutama pelaaja: Martti Järventie, Miika Wiikman ja Jesse Niinimäki.

Kannattajien laajamittaisesta hylkäämisestä taas en ole nähnyt mitään todisteita sulta tai keltään muultakaan. Peleissä käy edelleen jengiä ihan mukavasti. Pikkasen vähemmän keskiarvollisesti kuin viime kaudella, mutta mistään hylkäämisestä ei voida puhua.

Miksi mä heittäisin Ilveksestä koskevia asioita HIFK:n palstalle? Ei mua kiinnosta pätkän vertaa, mitä HIFK:ssa tapahtuu. Huomaat varmaan, että tämä on Ilveksen palsta?

Ei mennyt ihan pointti perille. Yritetää uudestaan.

Monen muunkin seuran kannattajat ovat välillä vittuuntuneet seuransa toimintaan ja todenneet, etteivät käy enää peleissä jne. Oletko käynyt myös näiden joukkueiden (kuten HIFK ja Sport) ketjuissa heittelemässä samanlaisia ajatuksia kuin tänne Ilveksen puolelle?

No sinä voit tehdä omat päätelmäsi, minä tein omani ja toin ne esille. Ymmärrän, jos tuottaa vaikeuksia niellä asiaa. Kannattaa katsella kommentteja, mitä tänne on kirjoitettu. Käsittääkseni sinä muuten olit vielä jokin aika sitten KooKoon kannattaja. Kuinkas se on näin takki kääntynyt?

Ei mulle tee vaikeutta niellä mitään Ilvekseen liittyvää. Kaikki hyvin perusteltu kritiikki otetaan ilomielin vastaan. Sinun kritiikkisi ei mielestäni vain ollut hyvin perusteltua.

Mitä tulee takin kääntöön niin en ymmärrä mistä puhut. Olen edelleen KooKoon kannattaja, kuten myös ensirakkauteni Ilveksen.
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Monenmoisia tuntemuksia viime päivät ovat herättäneet Ilves-faneissa, lähinnä negatiivisia. Ja ymmärtäähän sen toisaalta, lähetetään monen suosikki, "taikuri" tämän hetken pahimpaan vihollisjengiin, vieläpä juuri kyseistä pussinokkaeläinlaumaa vastaa pelattavien tasauksien aikana. Tilalle tulee parhaat pelipäivänsä nähnyt liigajyrä, jonka nykykunnosta ei ole mitään takeita. Oliko Laakkosen ulostus fiksu veto ja tilalle ottaa pitkään pelaamaton Viinanen. Aika näyttää.

Pakkipuolella kohua jontin verran herätti Järventien palauttaminen pääkaupungin punanuttuihin, tilalle sentään "tuttu ja turvallinen" Näppilä, joka on näyttänyt ihan miehekkäitä otteita Mestiksen puolella tällä kaudella, toivottavasti kunto ja potku piisaa myös Sm-liigatasolle, tähän uskon ja luotan.

En vain täysin käsitä tuijotetaanko fanien keskuudessa vain nimeä selässä? Okei, Järventie oli huippukunnossa mestaruuskeväänään 2011, kantoi C-kirjainta rinnassaan Ilveksessä ja monet mieltävät hänet edelleen huippupakiksi. Mutta onko häneltä saatu näiden pian kahden kauden aikana sitä pelaamista ja johtajuutta jota on tarvittu. Ei ainakaan kokoaikaisesti. Tämä siirto tekee hyvää niin Ilvekselle kuin Järventiellekin, uskon että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä tähän vetoon. Siirron taustalla suurin tekijä on varmaan raha, kenties nämäkin kilotuhannet saadaan hyödynnettyä hyvin mahdollisten liigakarsintakulujen peittämiseen. Lähteehän siirron mukana kapteeni, kokemus ja jonkin asteen johtajuuskin. Kenestä on kantamaan C:tä loppukausi? Onko nyt Ville Koistisen aika näyttää Ilvesläisyytensä ja johtamiskykynsä, toivottavasti vastuu piristää miehen pelejä uusiin sfääreihin, jota hieman kyllä epäilen. Toisaalta Koistinen on niitä Ilveksiä markkinoilla, jotka saattavat lähteä vielä näiden parin viikon aikana, ainakin lainapestillä. Ei kai hänen megasopimustaan kukaan riesakseen ota. Potentiaalinen kapteeni on myös Ilveksen vuodesta toiseen luottomies Ville Korhonen, pelitaitojen puute kompensoituu usein taisteluilmeellä ja välillä ja hän äityykin Ilvesläiseksi melkoisiin suorituksiin. Tälle miehelle lisävastuu voisi tehdä hyvää. Vuodesta toiseen mies on kyllä ollut tasapaksu tapaus, mutta ehkä hänellä puristusta löytyy parempaankin.

Sitten tapaus Niinimäki, mieshän on kuin varjo entisestään, pelisilmä, ja -käsitys kyllä tallella, mutta se vähäinenkin kentällä liikkuminen on mennyt täysin neppailuksi. Eikö Raipe saanut mieheen ryhtiliikettä vai onko loukkaantumiset todella noin pehmittäneet ennestäänkin laiskan miehen. Saa nähdä mitä Kaitsu saa aikaan loppukaudella. Tässä kaupassa Ilves ei menettänyt mitään, jossei mies sitten esim. ensi kaudella puhkea mahdottomaan kukkaan (onhan sitä odotettukin..) Jesse on varmasti monen suosikki ja mielletty jotenkin Iki-ipalaiseksi, mutta toisin kävi. Turha sitä nimeä ja 11-numeroa on selässä tuijottaa kun avut ovat tuollaiset. Menköön!

Tämä nimien tuijottelu on muutenkin ihmeellistä, jotenkin kuvitellaan nimen siivittävän pelaajan huippusuorituksiin aina vaan. Ei Niinimäestä tai Järventiestä ole ollut Ilveksen pelastajiksi. Ei ollut Hurmeesta, eikä Toskalasta, joista tosin jälkimmäinen ei pettänyt kovin pahasti, ei kyllä loistanutkaan.
Ei se nimi, eikä entiset meriitit siivitä aina pitkälle.

Nimiharha voidaan toki yhdistää muihinkin tekijöihin, voiko Tuokkola olla se jumalainen voima, joka siivittää Ilvestä ylöspäin vai floppaako hänkin?
Kovasti puhutaan toimiston sekoilusta pelaajien suhteen, mutta Tuokkolaa pidetään heti loistovetona. Samaa mieltä minäkin kyllä olen, hyvä hankinta jatkoa ajatellen. Mutta hataralta pohjalta joutuu mies kyllä joukkuettaan rakentamaan. Työkalut eivät ole lähellekään niin hyvät kuin Kuopion aikoina. Ja KalPan runkosarjan voitto viime kaudelta onkin miehen ainut meriitti Sm-liigatasolta. Eli tässäkin saatetaan tuijottaa vain nimeä ja odotetaan ihmetekoja. Sama epäilys piilee Suikkasessa, pelastaako hän Tepsin vai vievätkö vain vanhat meriitit Aurajoelle takaisin ,aika näyttää. Itsellä kyllä on kova luotto Tuokkolaan, ainakin modernimpi jääkiekko saa jalansijaa tässä tunkkaisessa Ilveksessä, muutos parempaan on näkyvissä.

Nämä puhdistustalkoot ovat mielestäni hyvä asia, saadaan ehkäpä nähdä ensi kaudella uudempi, tuoreempi ja raikkaampi Ilves.
Ei hylätä hädän hetkellä tätä seuraa, muutos on vielä luvassa. En ole profeetta, joka kertoo milloin, mutta kuitenkin. Vaikka seilataan täysin ulapalla, kyllä se ranta joskus tulee vastaan. Kysykää vaikka Hjallikselta.
Vuosikaudet tätä sekoilua on katsottu ja kummasteltu, eikä fanitkaan kaikkea siedä. Mutta tämänkin kriisin keskellä fanit ovat varmasti iso voimavara koko organisaatiolle. Tällä hetkellä ainoa valo tunnelin päässä on vain vastaantulevan junan lamput, mutta luotto on kova.

Eteläisen "serkun" sanoin:
"Kom igen, ILVES!"
 
Viimeksi muokattu:

kovalev

Jäsen
Vaasalaiset mimmit olivat heti kosteina kun tapasivat Ilves-faneja ja liigaan tottuneita uroita. En tiedä olivatko Sporden tuttuja - eivät ainakaan halunneet myöntää tunteneensa.
Tästä on muuten jäänytkin sitkeän oloisia legendoja elämään, että noilla karsintaviikoilla rantaruotsalaisten piparipurkkien kannet olivat aika höllällä.
Vaan ihmekö tuo. Mitä ihmettä muka Vaasasta on joskus tullut? Jorma Ojaharju - ja sekin meni jo kuolemaan.


Case Järventiestä tuli hailakasti mieleen Jukka Tammen tilanne 90-luvulla. Yhdellä paskakaudella miestä oltiin hätä kädessä kauppaamassa Töpseliin, mutta Taisto menikin toimistolle räyhäämään: "Mää en saatana jätä uppoavaa laivaa!"
Hieno mies.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Huhuissa oleva Alexander Ruuttu olisi Ilveksen tilanteessa ihan mielenkiintoinen haku.
K-Vantaassa 35 ott. 9+17, +6. Hyvät lukemat häviävässä jengissä.

Ei käytännössä mahdollisuuksia kivikovaan Jokerinippuun, mutta nälkää ja näyttöhaluja varmaan riittää liigassa pelaamiseen Ilves-paidassakin.
 

kädet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LFC
Huhuissa oleva Alexander Ruuttu olisi Ilveksen tilanteessa ihan mielenkiintoinen haku.
K-Vantaassa 35 ott. 9+17, +6. Hyvät lukemat häviävässä jengissä.

Ei käytännössä mahdollisuuksia kivikovaan Jokerinippuun, mutta nälkää ja näyttöhaluja varmaan riittää liigassa pelaamiseen Ilves-paidassakin.

Pelaa tödennäköisesti jo huomenna.
 

Iso Punakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suuri kotka-sydän, Pyhä Patrik
Huhuissa oleva Alexander Ruuttu olisi Ilveksen tilanteessa ihan mielenkiintoinen haku.
K-Vantaassa 35 ott. 9+17, +6. Hyvät lukemat häviävässä jengissä.

Tottunut häviämään. Ehdottoman tärkeä ominaisuus pelaajalle jos osoitteena on Ilves. Lisää vaan näitä niin liigaosake vaihtaa keväällä omistajaa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Pelaa tödennäköisesti jo huomenna.

Ilves kasaa Mestiksen huippuja omaan remmiinsä. Nyt on tullut pienen ajan sisään Hölli, Näppilä ja viimeisimpänä Ruuttu. Toivottavasti Alexanderin sopimus kattaa myös kauden 2013-2014.

Suunta on oikea. Tästä olen hyvin iloinen.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves kasaa Mestiksen huippuja omaan remmiinsä. Nyt on tullut pienen ajan sisään Hölli, Näppilä ja viimeisimpänä Ruuttu. Toivottavasti Alexanderin sopimus kattaa myös kauden 2013-2014.

Suunta on oikea. Tästä olen hyvin iloinen.

Onko tämä Ruuttu nyt oikeasti tulossa Ilvekseen?
 

Hirmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks
Ilves kasaa Mestiksen huippuja omaan remmiinsä. Nyt on tullut pienen ajan sisään Hölli, Näppilä ja viimeisimpänä Ruuttu. Toivottavasti Alexanderin sopimus kattaa myös kauden 2013-2014.

Suunta on oikea. Tästä olen hyvin iloinen.

Tämä myös helpottaa karsinnoissa kun hommataan Mestiksen parhaat pelaajat pelaamaan loppukaudeksi Ilvekseen!
 

Iso Punakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suuri kotka-sydän, Pyhä Patrik
Jos viittisitte oikeasti pitää nämä Mestis-tason jutut tuolla Mestis-puolella.

Taitaa onnistua vasta sitten kun Ilves siirretään Mestiksen puolelle myös Jatkoajassa. Toistaiseksi keskustelu joudutaan käymään täällä tarunhohtoisen SM-Liigan puolella.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Taitaa onnistua vasta sitten kun Ilves siirretään Mestiksen puolelle myös Jatkoajassa. Toistaiseksi keskustelu joudutaan käymään täällä tarunhohtoisen SM-Liigan puolella.

Miksi Ilvestä pitäisi minnekään siirtää, jos vaasalaisten paskatasoiset provoilut halutaan pitää Mestis-osiossa?

---------

Alexander Ruuttussa olisi kyllä monia mielenkiintoisia puolia: kokoa, kätisyyttä, taitoa eikä ole ikäloppukaan = parhaat vuodet edessä. Toivottavasti ne on Ilveksessä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tottunut häviämään. Ehdottoman tärkeä ominaisuus pelaajalle jos osoitteena on Ilves. Lisää vaan näitä niin liigaosake vaihtaa keväällä omistajaa.

Toisaalta ihan väärästä paikastahan tässä miestä haetaan, jos halutaan pelaaja organisaatiosta, jolla on valtakunnan kattavin osaaminen karsintapelien häviämisessä tällä vuosituhannella. No, ymmärtäähän tämän erehdyksen toisaalta, koska Vantaa kuitenkin paikannimenä kalskahtaa vähän samaan suuntaan, ja rannikkoseutukin on kyseessä molemmissa.
 

Iso Punakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suuri kotka-sydän, Pyhä Patrik
Toisaalta ihan väärästä paikastahan tässä miestä haetaan, jos halutaan pelaaja organisaatiosta, jolla on valtakunnan kattavin osaaminen karsintapelien häviämisessä tällä vuosituhannella.

Tämä ei olisi mahdollista jo siitä syystä, että yhdelläkään Sportin pelaajista ei ole sopimuksessaan liigapykälää. Sport olisi Ilvekselle muutenkin ihan väärä organisaatio lähestyä pelaajahankinnoissa koska Sportissa pelaa pääasiassa vain urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Taitaa onnistua vasta sitten kun Ilves siirretään Mestiksen puolelle myös Jatkoajassa. Toistaiseksi keskustelu joudutaan käymään täällä tarunhohtoisen SM-Liigan puolella.

Taitaa vieläkin vituttaa tuo selvä tappio viime karsintasarjassa. Tuskin nousette nytkään, heikolta ainakin näyttää ylipäätänsä koko Mestiksen voitto. Jos kuitenkin jatkat sitä provoilua jossain muualla ja keskitytte pienenä seurana siihen Mestikseen joka on teille se oikea paikka.
 

Iso Punakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suuri kotka-sydän, Pyhä Patrik
Taitaa vieläkin vituttaa tuo selvä tappio viime karsintasarjassa.

Tappiot vituttaa aina tai ainakin pitäisi vituttaa. Ehkä siinä vaiheessa ei enää vituta jos häviämiseen tottuu. Tästä enemmän on kokemusta Ilveksen pelaajilla, organisaatiolla ja faneilla. Tulevaisuus on kuitenkin kristallinkirkas, Sport tulee jossain vaiheessa nousemaan ja Ilveksen taru alkaa olemaan lopussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös