wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
Suomi - Ruotsalainen - Meskanen
Maccelli - Hayton - Järventie
Antonen - Roman - Ikonen
Nalli - Mieho - Saarela
Lepaus - Vainionpää - Päkkilä
Vartiainen - Ikonen - Mäki
Varjamo

On tässä jo leveyttä tarpeeksi, kun vain kaikki olisi terveenä...keskikaista on kohtuullinen.
 
- Premium grain -

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Colorado Avalanche
Itse kanssa äänestäisin tuon Maccelli-Hayton-Järventie kokeilun puolesta. Ei niiden tarvitse puolustaa, kun pitävät vaan kiekkoa itsellään. Järventie on tällä hetkellä todella hyvä ylöspäin, joten mielenkiintoista nähdä millä tasolla Hayton nykyisin operoi. Pitäisi olla vielä piirun tai kaksikin kovempi prospecti.
Onkin mahdollista, että Maccelli-Hayton-kaksikko pelaa tulevaisuudessa yhdessä Coyotesissa.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Haytonilla on ilmeisesti aivan poikkeuksellinen ranne. Useamman highlight-videon katsellut ja noita ranarimaaleja yläpesään nähnyt nyt varmaan 50. Lähtee todella pienestäkin tilasta ja järkyttävän kovaa.

Lisäksi mitä nähnyt ja lukenut, niin pitäisi olla poikkeuksellisen hyvä luistelija ja kiekon suojaaja.

Esim. "With his draft stocks rising throughout the season, Hayton was ranked in the top 10 North American skaters to end the season by the NHL Central Scouting Bureau. "

EDIT: Ehkä väärään osioon tuli, mutta olkoon.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni eilen Maccellin ja Järventien erottaminen toi ainakin jälkimmäisen peliin järkeä. En tiedä, onko Meskasen ja Romaninkaan välille syntynyt sellaista yhteyttä, että näitä kannattasi väkisin pitää yhdessä. Saarelastakin voisi saada kiekollisempien ketjukavereiden kanssa enemmän irti.

Suomi-Ruotsalainen-Meskanen
Järventie-Roman-Ikonen
Maccelli-Hayton-Saarela
Nalli/Lepaus-Mieho-Antonen
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mä en kyllä näe mitään syytä olla muodostamatta Järventie-Hayton-Maccelli -ketjua. Vaikka Ässät-pelissä ei Maccelli-Järventie toiminut, niin kyseisestä duosta on aivan toisenlaisiakin kokemuksia jo. Nyt kun siihen on tarjota keskelle kolmas superlupaus, joka ilmeisesti lisäksi on ikäisekseen kypsä pelaaja ja hyvä kahteen suuntaan, niin täytyyhän tuo kortti katsoa. Potentiaalia on olla ainakin ajoittain Liigan viihdyttävin ketju.

Pidän erittäin todennäköisenä, että tuo ketju tullaankin muodostamaan, (jos ei nyt sitten tässä ajassa ennen Haytonin pelaamista dynamiikoissa tapahdu jotain mullistavaa).
 

Kyle

Jäsen
Yleinen ilmapiiri on ehkä aavistuksen negatiivinen, siihen nähden miten pelaajisto todellisuudessa suorittaa kentällä. Itse olen ainakin ollut vakuuttunut alkukauden Ilveksesta, juuri kenttäpelaajien laajuuden osalta. Ihan turhaan siellä on muutamia pelaajia joutunut fanien silmätikuksi, sillä mielestäni yhdessäkään näkemässäni viidessä ottelussa kuudesta, kentällä ei ole ollut pelaajaa "joka ei olisi pelin sisässä" - toisin sanottuna pelaajaa jonka suorittaminen olisi selviytymistaistelua. Vainionpää on ehdottamasti ollut pettymys, mutta muuten on vaikea löytää heikkoja lenkkejä. Ehkä tämä Ilveksen uusittu pelitapa jossa mennään vauhdilla omasta päästä vastustajan päähän, aiheuttaa sen että yksittäisten pelaajien taitotaso ei pääse oikeuksiin, eikä näy katsomoon. Tosin Suomi, Maccelli ja Välimäki erottuvat tässäkin edukseen, mutta se johtuu siitä että he ovat absoluuttiselta taitotasoltaan( Suomi pelinluvulla) niin paljon edellä kentällä sekä vastustajia että omia.

Aikaisemmin jo kirjoitin etten seurannut harjoitusotteluita(pl. 3 vs 3) ja esimerkiksi Onrej Roman joutui monen silmätikuksi ennen kauden alkua ja hänen tekemisiään seurataan suurennuslasilla. Olisi mielenkiintoista jos Liigasta olisi play to play- dataa saatavilla, missä näkisi ihan konkreettisesti ketä vastaan Roman joutuu pelaamaan kentällä. Hifk-ottelussa esimerkiksi pelkäsin kuinka jyrän alle mies jäisi Hifk:n vahvojen senttereiden kanssa, mutta ei sieltä sen enempää kukaan sentteri noussut esiin. Roman ei ole esittänyt mitään häikäisevää kiekonkäsittelytaitoja, mutta vastaavasti ei mies ole jäänyt oikeastaan ketään vastaan jalkoihin, vaan mielestäni on pärjännyt hyvin kaksinkamppailussa, pitänyt tonttinsa ja luonut muutamia maalinteko paikkoja per peli. Esimerkiksi se duuni mitä Roman tekee Ruotsalaiseen nähden 5 vs 5 pelissä on hyvinkin lähellä toisiaan. Ruotsalainen pelaa sitten 40% enemmän ylivoimaa ja saa siten enemmän aikaa parrasvaloissa. Ja kukaan ei varmasti ole kuvitellutkaan että uusi hankinta tulisi syrjäyttämään Ruotsalaisen aseman joukkueessa.

Vielä Romania enemmän hallaa saa Tuomas Salmela joka on toista- vai kolmatta kautta ollut fanien silmätikku. Heitin pilkesilmäkulmassa viime kauden lopulla että Salmela pelaa itsensä vielä EHT-tasolle. Ehkä nykypäivänä puolustavien puolustajien aika on mennyt ohitse EHT-ympyröissä, mutta itse diggaan edelleen valtavasti Salmelasta. En tiedä mikä Elorinteen rooli on ollut esimerkin näyttäjänä, mutta paljon samaa on Salmelan pelissä. Onko mies alkukaudesta vielä kertaakaan hukannut miestään tai antanut vaikeaa ensimmäistä syöttöä?
Kannattaa viimeisen parin kauden aikana tutkailla Liigan edistyneitä tilastoja Salmelan osalta. Ottaen vielä huomioon että yleensä Salmela on pelannut aavistuksen hasardimman puolustajaparin kanssa kuin moni muu joukkueen puolustajista.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Erittäin hyvä viesti nimimerkiltä @Kyle

Negatiivisuuden määrä on käsittämätön siihen nähden, miten alkukausi on sujunut. Näkyy paljon pelitapaa kritisoivia viestejä(suurin osa vailla todellista sisältöä) ja myös yllättävän paljon yksittäisiä pelaajia moittivia kirjoituksia. (Enkä pohjaa tätä vain tällä palstalla nähtyyn).

Nyt esim. Maccelli on saanut jonkin verran lokaa - ja aivan turhaan. Kaverin pelityyli on niin poikkeava, että erottuu sillä kentältä. Virheitä tulee tuolla tyylillä, mutta täytyy huomioida, että Maccelli on Maccelli, koska pelaa noin, ja saa aikaan paljon enemmän hyvää kuin huonoa. On päivänselvää, että valmennuksesta on annettu "pojalle" koko ajan viestiä, että jatkaa rohkeasti vain omaa juttuaan - ja mielestäni se on pelkästään hyvä asia. Sitä paitsi Maccelli on tehnyt tällä kaudella toiseen suuntaan paljon enemmän töitä kuin vielä viime kaudella ja paikannut omiakin menetyksiään monta. Tuollaista pelaajaa ei saa tukahduttaa, vaikka joissakin yksittäisissä tilanteissa toivoisikin suoraviivaisempia ratkaisuja.

Roman on kerännyt paljon kritiikkiä, minkä ymmärrän melko hyvin. Romanin näen itsekin tähän mennessä suurempana pettymyksenä kuin edellinen kirjoittaja, mutta toisaalta olen noista Kylen esille nostamista pointeista herraa koskien melkolailla samaa mieltä. Romanilta näkee välillä pelimiehen ratkaisuja, mutta jotain merkittävää puuttuu, onko se sitten itseluottamusta, kun jo harjoituspelikausi oli heikko, vai mitä, mutta mies on turhan näkymätön, eikä ns. tee ketjustaan parempaa, vaan pikemminkin päinvastoin. En usko millään, että Ilveksessä on nähty se Roman, joka mies parhaimmillaan voisi olla.

Eemelillä ei ole vielä tällä kaudella kulkenut niin kuin voisi, mutta kapun suhteen en ole lainkaan huolissani.

Joka tapauksessa fanit tuntuvat tekevän johtopäätöksiä suuntaan ja toiseen aivan liian lyhyellä otannalla. Yhdessä, kahdessa tai muutamassa pelissä on näkyvissä jotain ongelmia, niin heti on pelitapa pielessä ja jotkut pelaajat ihan kuutamolla ja mitä kaikkea.

Ilves on pelannut nyt kuusi peliä, joista voittanut neljä. Pelillisesti on paljon parannettavaa, eivätkä kaikki voittopelitkään ole olleet täydellisiä. Toisaalta taas esim. HIFK-pelissä mielestäni jo näytettiin, että pelitavan nyansseja osataan soveltaa vastustajan mukaan. Lisäksi olisi hyvä muistaa viime kausi: Ilves keräsi Myrrän aikana järjettömän määrän pisteitä, vaikka hyvin harvoin varsinaisesti dominoi kenttätapahtumia. Se ei selity sattumalla, hyvällä tuurilla, enää tuossa otoksessa. Odotan pitkälti samaa tältä kaudelta.

P.S. Salmelasta täsmälleen samaa mieltä Kylen kanssa.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Kyllä tässä Vartiaisen tilanne jo mietityttää kovasti. Ei ole loukkaantuneiden listalla, ei mahdu kokoonpanoon, mutta ei myöskään vedä Kooveessa Vainionpään tavoin.
Tähän ei vissiin ollut kellään mitään tietoa tai lausuttavaa?

Miten muuten noiden NHL-lainojen palkanmaksu, tuleeko tili kokonaan NHL-seuroilta? Vai maksaako Ilves pelaajille jotain? Vakuutusmaksut?
 
Juuh elikkäs avoin ja komea kundi.

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
C.C.C.P, Anaheim Ducks 06-07.
Olisi mielenkiintoista jos Liigasta olisi play to play- dataa saatavilla, missä näkisi ihan konkreettisesti ketä vastaan Roman joutuu pelaamaan kentällä. Hifk-ottelussa esimerkiksi pelkäsin kuinka jyrän alle mies jäisi Hifk:n vahvojen senttereiden kanssa, mutta ei sieltä sen enempää kukaan sentteri noussut esiin. Roman ei ole esittänyt mitään häikäisevää kiekonkäsittelytaitoja, mutta vastaavasti ei mies ole jäänyt oikeastaan ketään vastaan jalkoihin, vaan mielestäni on pärjännyt hyvin kaksinkamppailussa, pitänyt tonttinsa ja luonut muutamia maalinteko paikkoja per peli. Esimerkiksi se duuni mitä Roman tekee Ruotsalaiseen nähden 5 vs 5 pelissä on hyvinkin lähellä toisiaan. Ruotsalainen pelaa sitten 40% enemmän ylivoimaa ja saa siten enemmän aikaa parrasvaloissa. Ja kukaan ei varmasti ole kuvitellutkaan että uusi hankinta tulisi syrjäyttämään Ruotsalaisen aseman joukkueessa.
Ihan hyviä pointteja. Roman sentään ollut joukkueen ainoa keskushyökkääjä, joka voittanut yli puolet aloituksistaan (53,8%). Jopa Are ollut sillä osastolla heikko (44,9%) ja on silti jengin toiseksi paras aloittaja. Lisäksi Romanin +/- tilasto hyökkääjien jaettu kärki (4-1) +3.

Suurin pettymys ja huoli Romanin kohdalla ollut se, että alivoimalle ei hänellä näytä olevan toistaseks annettavaa, valmennuksen mielestä ainakaan, kun eivät häntä siinä peluuta edes aloitustaitojen takia. Muutenkin Ilveken hyökkäyskalusto suorastaan huutaa luotettavia ja tunnollisia hyvin puolustavia hyökkääjiä, joiden vahvuudet nimenomaan ovat punaviivan omalla puoliskolla.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Yllättävän positiivisessa valossa nähdään Romanin suorittaneen. Itse olisin täysin valmis laittamaan kilometritehtaalle.

Kaverin suorittamisesta tulee vähän Mitch Wahl mieleen. Lajitekniset ominaisuudet ovat periaatteessa kohdillaan, mutta todellisuudessa välttelee kontakteja, menee näennäisesti tilanteisiin ja pienenkin paineen alla lähinnä tökkii kiekkoa eteenpäin vailla sen suurempaa ajatusta. Ei tätä miestä yli 50 oleva aloitusprosentti pelasta.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
C.C.C.P, Anaheim Ducks 06-07.
Niin siis enemmistöhän pelejä seuranneista nimenomaan näkee ja kokee, että Roman on ollut umpisurkea. Jos kaks henkilöä kymmenestä puolestaan on sitä mieltä, että ainakin vielä oltava kärsivällinen pelaajan suhteen ja kohtuullisiakin ominaisuuksia on (Joita parit tilastotkin tukee ja jota vastaan on paha pullikoida), niin ehkä vielä ei voi yleistää Tshekkisentteri nähtävän positiivisessa valossa.
 

GNR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin siis enemmistöhän pelejä seuranneista nimenomaan näkee ja kokee, että Roman on ollut umpisurkea. Jos kaks henkilöä kymmenestä puolestaan on sitä mieltä, että ainakin vielä oltava kärsivällinen pelaajan suhteen ja kohtuullisiakin ominaisuuksia on (Joita parit tilastotkin tukee ja jota vastaan on paha pullikoida), niin ehkä vielä ei voi yleistää Tshekkisentteri nähtävän positiivisessa valossa.
Enemmistö? Umpisurkea? Vai olisikohan kirjoittajan omaa mielipidettä heitetty yleiseksi konsensukseksi..?

Roman ei ole loistanut, ei ole myöskään tehnyt virheitä. Muutama väläytys ja muuten ihan tasaista suorittamista, kai se sitten noilla avuilla on umpisurkea. Viime pelin ylärima olisi hieman paremmilla tuureilla ollut sisässä.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Toki täytyy muistaa ettei niitä pelaajia niin vain kilometritehtaalle laiteta ja tämä vielä korostuu näinä aikoina.
Tämä on valitettava fakta ja hyvä tiedostaa. Meinasinkin lisätä omaan viestiin, että toki maailmantilanne tuo omat rajoitteensa, mutta jätin pois.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
C.C.C.P, Anaheim Ducks 06-07.
Enemmistö? Umpisurkea? Vai olisikohan kirjoittajan omaa mielipidettä heitetty yleiseksi konsensukseksi..?
Heh, luetaan ne kaikki tänkin sivun edelliset viestit lainauksineen keskittyneesti ja tarkasti.

Enemmistön mielipiteet löytyneet lähteistä Internet = facebook, Twitter, Ilves-foorumin Ondrej Roman -ketju, sekä kahvipöytäkeskustelut.

Itse olen siis enemmistön kanssa eri mieltä ja uskon että Romanista voidaan kärsivällisyydellä saada ihan pätevä sentteri, ei kuitenkaan sentään mikään Robert Leinoa vol 2.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Haytonista vielä sen verran, että Aamulehdessä Koskela kertoo aloitteen lainasopimukseen tulleen Coyotesilta.

Tämäkin ehkä kertoo jotain siitä, kuinka halpoja miehiä nämä lainat seuralle ovat, (kuten myös kaikki muu tieto, mitä asiasta vuotanut mm. Kekäläisen suusta).
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Haytonista vielä sen verran, että Aamulehdessä Koskela kertoo aloitteen lainasopimukseen tulleen Coyotesilta.

Tämäkin ehkä kertoo jotain siitä, kuinka halpoja miehiä nämä lainat seuralle ovat, (kuten myös kaikki muu tieto, mitä asiasta vuotanut mm. Kekäläisen suusta).
Kertoo myös siitä, että seura on tehnyt jotain oikein kun aloite tulee nimenomaan suoraan änäristä eikä niin että Ilves kalastelee kavereita tänne.
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kyllä joukkue tarvitsee myös niitä Välimallin jätkiä, jotka tekee pyyteettömästi töitä eivätkä loista. Roman tuntuu olevan tällainen, aloitukset sitten kivana lisänä. Jos vielä pistevauhti hiukan kiihtyy, niin täyttää kyllä paikkansa joukkueessa. Ei kuitenkaan mikään varsinainen timantti ollut tämä.
 
7.2.2017 Uusi Ilves
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Näkyy paljon pelitapaa kritisoivia viestejä(suurin osa vailla todellista sisältöä)

Siis pelitapaa kritisoivat viestit ovat mielestäni olleet hyvin perusteltuja, niiden kuittaaminen on ollut lähinnä astella ”kattokaa sarjataulukkoa”.


Se, että pelitapa on hyvin yksipuolinen ja perustuu vain nopeaan ylöskääntöön, on näkynyt näissä viikonlopun tuplamatsien jälkimmäisissä pelissä. Niin KooKoo:ta kuin Ässiä vastaan. Kun et ole vireimmilläsi, pelinopeus ja ennen kaikkea ajatus ei toimi optimaalisesti ja pelissä joudutaan roiskimaan kiekkoa ja joudutaan painimaan. Ja painissa ollaan viimevuoden tapaan hävitty. Tosin.. oli hienoa nähdä Ässät matshissa, että kolmanteen erään tultiin selvästi kovemmalla kampailupelaamisenasenteella, ja saatiinkin se kiekon hallinta.. ikäväkä kyllä vaan tehottomuus vaivas.

Toisaalta Ässät pelin toisessa erässä nähtiin se, ettei muita rytmejä ole harjoiteltu juurikaan. Taisi olla Maalahti, joka yritti pariinkin otteeseen ottaa viivelähdön, mutta ajautui kiekon kanssa punaselle, kurvas takasin varmaan ajatellen, että koitetaas uusiksi, mutta taaskaan ei syöttösuuntia tarjottu ja muut oli karannut jo vastustajan siniselle.. niinpä heitti päätyyn.

Toinen erä näytti myös sen, että kyse oli väsymyksestä.. ei välttämättä edes fyysisestä väsymyksestä, vaan se, että syöttöjen laatu oli erittäin huono ja usein taakse ja jalkoihin. asia joka on aivan oleellinen pystysuuntaan pelattaessa, se pitkän eteenpäinvievän syötön laatu. Kun ei ole ihan skarppina, se meneekin jalkoihin, tai pomppii lavassa jne.

Eli kyllä munkin mielestä pelitavallinen ongelma on olemassa. Ainakin nyt kahden tuplapelin perustella pitäisi pystyä jälkimmäisessä matshissa pelaamaan useammalla rytmillä ylöspäin, jos peli menee tollaiseksi puuroksi. Se pitäisi pystyä kaivaan pelikirjasta esiin ja rauhoittaa tilannetta antamalla meidän taitavien pelaajin pitää sitä kiekkoa.

.. Toki.. myännän, valittelin tästä saman tyyppisestä asiasta viime syyskaudellakin mutta asia korjaantui kevätkaudelle, eikä tuplamatsit aiheuttaneet enää vastaavia ongelmia keväällä… mutta tuolloin oli pelitavassa myös viivelähdöt niihin tilanteisiin, kun pelin päällä oleminen valui vastustajalle.

Toisaalta meillä on erittäin nopea pelaajamateriaali, ja ollaan taktisesti otettu puolustajat hienosti käyttöön ja tullaan pakin tukemana neljällä kaistalla sisään ja peli on parhaimmillaan erittäin näyttävää. Mutta se on riskialtista, jos ne syötöt ei napsu lapoihin ja joudutaan laitapainiin.On toki liian aikasta nähdä mihin päin kausi kääntyy, ainakin niin kauan kun Dostal on maalilla, se antaa paljon anteeksi vastustajan ylivoimahyökkäyksiä, joita huono pystyyn annettu avaus aiheuttaa.


enivei… jos haluaa kritisoida pelitapa-asioihin puuttuneiden kirjotuksia, olisi kiva lukea omaa analyysiä pelitavasta ja sen toteutuksesta tällä hetkellä? Eli ei siis vaan ”voittoja tulee, eli toimii”
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Kertoo myös siitä, että seura on tehnyt jotain oikein kun aloite tulee nimenomaan suoraan änäristä eikä niin että Ilves kalastelee kavereita tänne.
Ei se välttämättä kerro muuta kuin, että Koskelan yhteystiedot ovat olleet sopivasti saatavilla Macchellin lainan tiimoilta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse olen siis enemmistön kanssa eri mieltä ja uskon että Romanista voidaan kärsivällisyydellä saada ihan pätevä sentteri, ei kuitenkaan sentään mikään Robert Leinoa vol 2.
Ilmoittaudun samaan joukkoon. Roman ei selkeästi ole sinut pelitavan kanssa ja on ollut mj-pelit huomioiden yllättävänkin pehmeä. Kyllä tällä kuitenkin on perustaidot sellaista tasoa, että hän pystyy hoitamaan taustalla sentterin hommat. Nykyisessä pelitavassa hän ei oikein pääse kiekkoon ja tuntuu siksi olevan tilanteiden ulkopuolella 5-5-pelissä.

Vertailu tapahtuu luonnollisesti aiempaan ja siksi juuri Roman on tikun nokassa. Valitettavasti tilanne on siltä osin armoton, että yksi viime kauden parhaista senttereistä (Leino) lähti jo Örebron leipiin ja toisen vastaavan (Ruotsalainen) lähtö Buffaloon voi tapahtua nopeammin kuin odotetaan. Samaan aikaan voi lähteä myös uusin hankinta Hayton.

Jos pahin skenaario toteutuu, silloin ollaan tilanteessa, jossa meillä on senttereinä kaksi alle odotusten suorittanutta (Roman, Saarela), kaksi maksimissaan alempien kenttien sentterin hommiin sopivaa (Mieho, Vainionpää), yksi jotenkuten sentterin hommiin kykenevä laituri (Lepaus) sekä yksi pitkäaikaistoipilas (Ikonen).

On siis saatava Romanin ja Saarelan (sekä Miehon?) vire nostettua parhaalle tasolle. Tässä on valmennukselle iso haaste, koska lainamiehistä pitäisi tietysti saada paras irti ja kasvatettua näiden avulla pistesaldoa. Samaan aikaan pitäisi kuitenkin valmistautua näiden lähtöön ja huolehtia, että seuraajat saavat mahdollisuuden kasvaa parhaaseen mahdolliseen tuloskuntoon ja henkiseen vireeseen. Esimerkiksi jos vedät koko alkukauden ilman ylivoimaa, miten voisit yhtäkkiä olla siinä parhaimmillasi?
 

Kyle

Jäsen
Totta on että Onrej Roman ei pelaa alivoimaa ja se herättää itsessä suurinta epäluottamusta hänen suhteensa. Ennakkoon itsellä oli muodostunut mielipide tunnollisesta kahden suunnan sentteristä, jonka suurimmat vahvuudet ovat siinä että hänet voi laittaa tilanteessa kuin tilanteessa jäälle. Kiekollisessa pelissä suurimmat erot Leinoon nähden ovat mielestäni se että Roman pelaa paljon yhdellä kosketuksella kiekkoa joukkuetovereille, siinä missä Leino tykkäsi pitää kiekkoa. Tämä voi olla itseluottamuksesta johtuvaa tai sitten ihan puhtaasti pelitapaan perustuvaa peliä, nopeita yhden kosketuksen siirtoja kanssa pelaajille.
En tiedä haluanko nähdä vai näenkö oikein, mutta tässäkin suhteessa Roman pystyy tekemään peliä edistäviä ratkaisuita, vaikkei se olekkaan näyttävää. Kiekot yleensä menevät omien lapoihin ja ylikorostaa jopa vaarallisten virheiden antamista.
Aikaisemmin kirjoitin että joukkueessa kaikki pelaajat ovat "pelin sisällä", ehkä sellainen huomio jäi kirjoittamatta kun olemme ketjusommitelmat - ketjussa, että varsinaisia tutkapareja ei ole muodostunut uusia, paitsi ehkä Järventie ja Maccelli ovat löytäneet toisensa.
Tässäkin suhteessa Roman ja Meskanen aavistuksen kärsivät toisistaan, koska molemmat luopuvat kiekosta nopeasti, Meskanen mielellään siten että päättää tilanteen laukaukseen maalia kohti. Tosin mielestäni viimeisessä kahdessa ottelussa miehet ovat jopa vähän osanneet lukea toisiaan.

Meskasesta on hyvä tässä kohtaan kirjoittaa se, että vaikka mies teki viime kaudella 29 otteluun komeat 12 maalia ja 8 syöttöä. Niin näistä ylivoimalla syntyi tehot 8+5. Eli tasakentällisin hän saalisti 29 otteluun tehot 4+3. Tässä suhteessa hänen tasonsa "ei ole romahtanut" Romanin vierellä, mutta hän pääsee yhä käyttämään vahvuuksiaan tuttujen Ruotsalaisen, Suomen ja kumppaneiden rinnalla ylivoimalla.

Mielenkiintoista on myös verrata puhtaasti Romania ja Ruotsalaista tasaviisikoin, kun ottaa ylivoima-ajan pois. Roman johtaa kaikkia mahdollisia tilastoja: aloituksista, pisteistä ja +/- tilastoista aina kiekonhallintaa mittaaviin Cor% ja PDO:hon.

----

Vaikka tästä tulikin Romanin ylistysvirsi, niin en häntä nosta Leinon rinnalle. Pakko vain välillä toppuutella arvostelijoita ja hakea myös niitä positiivisia puolia. Ehkä mielenkiintoista olisi herättää keskustelu että millaisia elementtejä uusi Leino toisi Ilveksen peliin sillä että pystyy hallitsemaan kiekkoa paremman, väitän että nykyisessä kakkosketjussa Romanin tilalla ei toisi hyökkäyspelaamiseen merkittävää muutosta. Sen sijaan nimenomaan alivoimalle olisi Leino raju parannus Romaniin. Paradoksi on tosin sekin että tämän hetken alivoima on samalla tasolla kuin viime kaudella.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meskasesta on hyvä tässä kohtaan kirjoittaa se, että vaikka mies teki viime kaudella 29 otteluun komeat 12 maalia ja 8 syöttöä. Niin näistä ylivoimalla syntyi tehot 8+5. Eli tasakentällisin hän saalisti 29 otteluun tehot 4+3. Tässä suhteessa hänen tasonsa "ei ole romahtanut" Romanin vierellä, mutta hän pääsee yhä käyttämään vahvuuksiaan tuttujen Ruotsalaisen, Suomen ja kumppaneiden rinnalla ylivoimalla.
Meskanen ei vakuuttanut viime kaudella kokonaisvaltaisesti lainkaan. Täytti mielestäni silti ruutunsa, kun teki niitä (ylivoima)maaleja, mitä mieheltä odotettiinkin. Mutta siis taso ei tosiaan missään nimessä ole laskenut täksi kaudeksi, vaan jäällä on nähty viime kautta selvästi aktiivisempi(tähän ei vaadita paljon) ja puolustuspäässä jonkin verran parempi Meskanen. Ainoastaan kuti on vielä ollut vähän vailla osoitetta.

Viime kauteen nähden positiivisen muutoksen kokeneisiin pelaajiin lisäisin Maalahden ja etenkin Thomsonin, joka on ollut omassa päässä paljon jämäkämpi ja varmempi(todella virhealtis viime kaudella). Antaa myös nykyään erittäin hyviä avauksia. Todennäköisesti vain parantaa koko ajan (ja vielä pitkään).


P.S. Nyt on ketjusommitelmat-keskustelu vähän kyllä lipsahtanut aihealueeltaan ja pahoittelut siitä. Jotenkin vain luontevasti jatkunut näin.
 

vilho

Jäsen
Hyvää keskustelua yllä ja mainioita pointteja. Peli on välillä kulkenut ja välillä ei, voittoja on tullut, osa pelaajista saa lokaa niskaan ja osa ei oli suoritukset sitten millaisia tahansa. Ehkä keskusteluun heijastuu myös yleinen, jokseenkin negatiivissävytteinen ilmapiiri mikä yhteiskunnassa vallitsee - huonoja uutisia sieltä täältä, kuppiloiden aukioloaikoja rajoitetaan, syksykin tulee ja räntää sataa, kaikki on perseestä.

Kuten jo mm. Kyle totesi, muutama pelaaja on joutunut silmätikuksi ja osa on ollutkin silmätikkuna jo ammoisista ajoista lähtien. Yksi heistä on tsekkisentterimme Roman: en oikein tiedä mitkä oli omat odotukset ja mitkä olivat suuren kansan odotukset, mutta en mä nyt olisi laittamassa kaveria kilometritehtaalle. Olettaisin, ettei kyseessä voi olla mikään 200k tienaava peluri. Muutenkin ajatus, että ulkomaalaisen pelaajan on pakko olla tähtikategoriaa on mielestäni jo lähtökohtaisesti väärä. Ok, mitään maata mullistavaa ei olla nähty, mutta ei nyt mitään peliä oleellisesti haittaavaakaan. Sekä ykkös että kakkosketju ovat molemmat olleet hieman yössä 5v5-pelissä ja se ei voi olla pelkästään yhdestä miehestä kiinni. Viime kaudella meillä oli käytännössä kaksi liigan top5-sentteriä ja vertailu siihen tässä taloustilanteessa on turhaa. Jos Roman olisi hankittu ykkössentteriksi, silloin oltaisiin ns. nesteessä.


Vielä Romania enemmän hallaa saa Tuomas Salmela joka on toista- vai kolmatta kautta ollut fanien silmätikku. Heitin pilkesilmäkulmassa viime kauden lopulla että Salmela pelaa itsensä vielä EHT-tasolle. Ehkä nykypäivänä puolustavien puolustajien aika on mennyt ohitse EHT-ympyröissä, mutta itse diggaan edelleen valtavasti Salmelasta. En tiedä mikä Elorinteen rooli on ollut esimerkin näyttäjänä, mutta paljon samaa on Salmelan pelissä. Onko mies alkukaudesta vielä kertaakaan hukannut miestään tai antanut vaikeaa ensimmäistä syöttöä?
Kannattaa viimeisen parin kauden aikana tutkailla Liigan edistyneitä tilastoja Salmelan osalta. Ottaen vielä huomioon että yleensä Salmela on pelannut aavistuksen hasardimman puolustajaparin kanssa kuin moni muu joukkueen puolustajista.
Tässä on paljon asiaa ja täytynee kohta ilmoittautua Salmelan faniklubiin. #61 on parantanut kahden vuoden aikana todella paljon ja tekee nykyään kentällä lähestulkoon pelkästään oikeita asioita. Keskittyy niihin klassisiin voittaviin ratkaisuihin, ei yritä mitään hienouksia ja on selkeästi ymmärtänyt, että kannattaa keskittyä täysillä siihen minkä osaa parhaiten ja kehittää entisestään vahvuuksiaan. Blokkaa vetoja, on sopivan ilkeä, pelaa joukkueelle. Ei ole myöskään välitöntä uhkaa, että KHL tai NHL veisi, vaan on luotettava ja varmasti edullinen runkopelaaja. Ensimmäisiin potkuihin pitäisi saada lisää terävyyttä, epäilisin tämän olevan tekniikkapuolen juttuja eikä niinkään voimasta kiinni. Joku voisi toki vielä sanoa, että kiekollinen peli saisi olla parempaa, mutta silloin ne pelaajat pelaa eri sarjoissa tai ovat vähintäänkin sen verran kalliita, ettei niihin ole - ainakaan vielä - Ilveksellä varaa.

Nyt esim. Maccelli on saanut jonkin verran lokaa - ja aivan turhaan. Kaverin pelityyli on niin poikkeava, että erottuu sillä kentältä. Virheitä tulee tuolla tyylillä, mutta täytyy huomioida, että Maccelli on Maccelli, koska pelaa noin, ja saa aikaan paljon enemmän hyvää kuin huonoa. On päivänselvää, että valmennuksesta on annettu "pojalle" koko ajan viestiä, että jatkaa rohkeasti vain omaa juttuaan - ja mielestäni se on pelkästään hyvä asia. Sitä paitsi Maccelli on tehnyt tällä kaudella toiseen suuntaan paljon enemmän töitä kuin vielä viime kaudella ja paikannut omiakin menetyksiään monta. Tuollaista pelaajaa ei saa tukahduttaa, vaikka joissakin yksittäisissä tilanteissa toivoisikin suoraviivaisempia ratkaisuja.
Samoja havaintoja myös täällä. Välillä on huvittavaa nähdä kun Maccelli menettää kiekon - aivan kuin herralle tulisi pieni kiukkupuuska kun jalat alkaa tikkaamaan ja yleensä menee noin 2,7 sekuntia ja hän on riistänyt kiekon takaisin. Kunnioittaa myös viivoja, joka on yksi voittavan pelin elementti. Ennen kaikkea Maccelli luo aina kentällä ollessaan uhan, joka vastustajan täytyy ottaa huomioon. Tämä luo sekä muille että Maccellille itselleen tilaa.

Silmätikuista puheen ollen: lauantaisessa Ässät-pelissä nelosketju veti jokseenkin aivan vihkoon. Saarelalta todella turha jäähy, höntyili itsensä pihalle Ässien ensimmäisessä maalissa, Ässien toisessa maalissa luokaton tilanteen luku ja karmea menetys omalla alueella, Nalli otti jäähyn alivoimalla ja viidennessä maalissa Päkkilä oli ns. työmaalla muttei töissä Ässien - tämä menee toki enemmänkin Mäkiniemen heikon reboundin piikkiin. Näistä kaikista huolimatta kritiikkiä ei juuri tullut, vaikka olisi ollut kenties syytä. Lauantainen oli toki koko joukkueelta kollektiivisesti heikko suoritus, mutta silti. Osoittaa vain sen, että kunhan silmätikkuina on romanit, salmelat ja lepaukset, muut saa olla rauhassa.

- -

Pelitapa
a) on viihdyttävä
b) on vaativa pelaajille
c) on erittäin vaativa vastustajalle
d) luo suorahyökkäyksistä jatkuvasti paikkoja (ja myös maaleja)
e) luo vastahyökkäyksiä omaan päähän
f) tukee pelaajien ominaisuuksia
g) vaatii harjoittelua :)

Joukkueesta löytyy nopeita jalkoja, taitoa pysyä kiekossa ja tehdä ratkaisuja myös kovassa vauhdissa sekä kykyä tunnistaa tilanteita. Nopeat käännöt vaatii juuri näitä ja pelipaikat menettää osittain merkityksensä. Sentteri ei hae aina keskeltä, vaan kaikkien on tarjottava itseään keskelle pelattavaksi, oli se sitten vasen pakki tai oikea laitahyökkääjä. Vastustajalle ei anneta aikaa organisoitua ja siellä pakeilla tulee kiire, kun luistelevat omiin päin paidan selkämyksen ollessa vielä Ilveksen maalia kohti. Kiireessä merkkauspeli on myös vaikeampaa tai ainakin virheherkempää. Ennen kaikkea suorahyökkäyspeli tuottaa laadukkaita maalipaikkoja ja joukkueen materiaali kykenee myös suorittamaan niistä paikoista.

Ilveksen puolustusalueen puolustuspeli on kyllä todella timanttista ja tulikin TPS-matsin aikana flashback viime kauden alusta, kun Waheeb ja Lehkonen viittasivat pelaajien hukkumisiin. Silloin pakka oli todella sekaisin ja vastustajat sai lapioida kiekkoa sisään takatolpilta. Nyt koko viisikko on tiiviinä ja vastustajille annetaan vetopaikkoja lähinnä sektorin ulkopuolelta. Voisi sanoa, että klassinen bussi on parkkeerattu tyylikkäästi Dostyn eteen ja young D hoitaa loput.

Hyökkäysalueen hyökkäyspeli.. se taaskin tuntuu olevan hieman hukassa etenkin viime kauteen verrattuna.

Toisaalta Ässät pelin toisessa erässä nähtiin se, ettei muita rytmejä ole harjoiteltu juurikaan. Taisi olla Maalahti, joka yritti pariinkin otteeseen ottaa viivelähdön, mutta ajautui kiekon kanssa punaselle, kurvas takasin varmaan ajatellen, että koitetaas uusiksi, mutta taaskaan ei syöttösuuntia tarjottu ja muut oli karannut jo vastustajan siniselle.. niinpä heitti päätyyn.

Toinen erä näytti myös sen, että kyse oli väsymyksestä.. ei välttämättä edes fyysisestä väsymyksestä, vaan se, että syöttöjen laatu oli erittäin huono ja usein taakse ja jalkoihin. asia joka on aivan oleellinen pystysuuntaan pelattaessa, se pitkän eteenpäinvievän syötön laatu. Kun ei ole ihan skarppina, se meneekin jalkoihin, tai pomppii lavassa jne.
Tässähän se ongelma piilee. Aina ei voi, pääse tai ole järkevää kääntää nopeasti ja mitäs sitten tehdään? Etenkin iltoina, kun peli ei oikein kulje tai ollaan tappioasemassa ja vastustaja peruuttaa nopeasti keskialueelle. Muita rytmejä on varmasti harjoiteltu, mutta niiden toteuttamisessa ja ennen kaikkea tilanteiden tunnistamisessa on haasteita.

Toisaalta meillä on erittäin nopea pelaajamateriaali, ja ollaan taktisesti otettu puolustajat hienosti käyttöön ja tullaan pakin tukemana neljällä kaistalla sisään ja peli on parhaimmillaan erittäin näyttävää. Mutta se on riskialtista, jos ne syötöt ei napsu lapoihin ja joudutaan laitapainiin.

On toki liian aikasta nähdä mihin päin kausi kääntyy, ainakin niin kauan kun Dostal on maalilla, se antaa paljon anteeksi vastustajan ylivoimahyökkäyksiä, joita huono pystyyn annettu avaus aiheuttaa.
Dostal - ja koko maalivahtikolmikko - on varsin suuri voimavara, mutta sisäinen optimistini haluaa myös uskoa, että vastustajan ylivoimahyökkäyksiin on myös varauduttu, sillä valmennuksen on käytännössä pakko tiedostaa ylivoimahyökkäyksien riski. Puolustuksen organisoiminen näiden varalta on syytä olla agendalla joka viikko.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkä keskusteluun heijastuu myös yleinen, jokseenkin negatiivissävytteinen ilmapiiri mikä yhteiskunnassa vallitsee - huonoja uutisia sieltä täältä, kuppiloiden aukioloaikoja rajoitetaan, syksykin tulee ja räntää sataa, kaikki on perseestä.
Siinä se kiteytettynä. Ja näkyy ihan muuallakin, kuin keskustelufoorumeilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy