Ilari Melart – kultainen noutaja

  • 424 035
  • 1 251

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ps. Lädä pelaa vielä itsensä tällä kaudella ihmisten tietoisuuteen muunakin kun noutajana.

Samaa kehuin peliesitykset-ketjussa. Hemmetti, se viivapyssymaalihan oli kuin flashback Jeren ajoista!
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Oli hieno peli kyllä Lädältä!
Laukaushan on aina ollut rautaa. Hyvä että lämäri löysi maalia kohti, itseasiassa useamminkin tämän matsin aikana. Jospa tää on tuleva suunta- maalia kohti, niin tulee paukuttamaan maaleja usean tällä kaudella. Sen lisäksi kun jakelee yhä pommeja myös vastustajalle, niin aijai!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tänään Ilari muuten näytti, että on viimeisen päälle joukkuepelaaja. Tekee mitä käsketään ja nyt on käsketty pelata jääkiekkoa. On lapsellista syyttää häntä yksin noutokeikoista. Ne ovat olleet tilaustöitä, joita kaveri hoitaa mukisematta. Kannattaa laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin, eikä irrottaa yksittäisiä asioita kontekstista. Jokainen joukkuelajia pelannut tietää, että aina on joku jolle lankeaa paskaduunit. Kiva kun pääsee kuitenkin tekemään päätyötään eli pelaamaan jääkiekkoa.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kehutaan silloin, kun aihetta on. Tänään todella vakuuttavaa peliä omassa päässä, hyvää avauspelaamista ja päälle vielä maali ylivoimalla! Ja pelistä joutui sivuun heittäydyttään kiekon eteen todellisen joukkuepelaajan tavoin, yhtään vähempää ei Ilulta voinut odottaakaan. Tällaisilla otteilla kuuluu ehdottomasti kokoonpanoon ja tulee olemaan avainpelaajia kauden mittaan.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Melart toi tänään juuri sitä HIFK-puolustukseen, mitä se on huutanut jo pitkään. Kiekollista osaamista, kovuutta ja liikettä - jumalauta, Ilari Melart!

...Melartista ei viitsi odottaa mitään.
Oli kuitenkin jo viime kaudella joukkueen parhaimpia puolustajia toisinaan, mutta pessimistejähän HIFKn puolella on totutusti vähän liikaakin, niin annetaan anteeksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa katselin minä myös. Näytti aivan kun olisi tullut kasseille. Toivottavasti ei tule saikkua! Ilari oli aivan fantastinen tänään.

Aamun Hesarin mukaan Ilari piteli isoa jääpussia polven yläpuolella, joten ei se kiekko sentään kulkusille tainnut tulla. Toivottavasti kundi on lauantaina kehissä ja skruudaa turkulaisten hunajat.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Oli kuitenkin jo viime kaudella joukkueen parhaimpia puolustajia toisinaan, mutta pessimistejähän HIFKn puolella on totutusti vähän liikaakin, niin annetaan anteeksi.

Äläpäs nyt liioittele, tietysti toisinaan voi tarkoittaa yhtä ottelua ja sellainen varmasti tapahtui, sitä en kiistä. On se kumma juttu että pitää tarttua tuollaiseen lausahdukseen. Mitä sitten vaikka en odottanut mitään? Melart näytti eilisessä pelissä, että osaa myös keskittyä olennaiseen ja tuollaista peliä häneltä odotan näkeväni joka ilta. Anteeksi ettei ollut odotuksia eilisestä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Älä vanno. Jospa Lädä vaan joutuu pitämään pussia vähän 'alempana' kuin me tavalliset jässikät? Pitäsköhän konsultoida Vanhaa Leniä, hmm?

Jäi tosiaan mainitsematta, että ehkä "Melalla" vain on isompi kuin keskivertokansalaisella, mutta Hesarin toimittaja kirjoitti häveliäisyyssyistä "polven yläpuolella" tai jotain vastaavaa. Ja onhan se polven yläpuolella.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Päättyi ottelu miten tahansa niin "kolme IS-tähteä" Melartille. Upeaa suorittamista kentän molemmissa päissä. Todellakin erottunut edukseen.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Ehdottomasti samaa mieltä. Uskomattoman varmaa pelaamista sekä muutama hieno nousu hyökkäyspäässä. Joukkueen top-2 tänään.
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Erinomainen peli Melartilta muutoin, mutta ensimmäisessä erässä täysin samanlainen hölmöily kuin TPS-ottelussa Anttilaa vastaan.
Eli haki turhan innokkaasti taklausta 1 vs 1 -tilanteessa, Ilves-hyökkääjä väisti ja pääsi maalipaikkaan.

Tällaiset junnumokat pois, niin Ilari on meidän paras pakki.

Varakkaan kanssa pelaamista ei muuten voi suositella kenellekään.
 

Cimbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Liverpool
Komea oli Lädän kaksoistaklaus tokassa erässä! Muutenkin ihan ok peli tv:n läpi katsottuna. Varakas oli todella huono vierellä.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Ilari on ottanut ison harppauksen pelaajana. Kilpailee tällä hetkellä "kauden onnistuja" tittelistä tasapäisesti Ortion kanssa.

Tähän kisaan pitäisi pikkuhiljaa saada useampi pelaaja mukaan. Nyt kanditaatteja on aivan liian vähän.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Melart oli eilen ihan kuningas! Toivottavasti pääsee seuraavissa matseissa kylvämään tuhoa kovalla laukauksellaan ja saa nimensä tulosluetteloihin joko maalintekijänä tai syöttäjänä. Puolustustyöskentelyn osalta paketti alkaa olla ihailtavassa kunnossa. Isokokoisena pelaajana ulottuu hyvin tökkimään kiekkoa pois vastustajan lavasta ja väljemmille vesille. Ennen kauden alkua epäilin, onko Ilarista vielä vakiokokoonpanoon, mutta eilisen perusteella sanon, että on ihan kirkkaasti.

Joku taisi aiemmin syksyllä kirjoittaa, että Noutopalvelu Melartin saaman maineen ansiosta Lädä saa yleensä mennä rauhassa oman pään kulmavääntöihin. Siltä se näytti eilenkin. Kun Melart meni hakemaan kiekkoa omasta kulmauksesta, ei Kärppä-pelaajilla ollut mikään erityinen kiire sinne sekaan painimaan.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Melart on tosiaan ottanut aimo harppauksia kehittyessään enemmän kiekolliseen suuntaan unohtamatta oikeanlaista kovuutta. Laukaus on liigatasolla enemmän kuin tarpeeksi kova, vielä hitusen tarkkuutta ja varsinkin tilaisuuksia.

Sapettaa Melartin puolesta kun jätkä joutuu kärsimään Varakkaan parina. Kuvitelmaa joku tasaisempi, joku Kurvinen tuohon ja siten Melartille enemmän kiekollista vapautta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Melart on pelannut hienon alkukauden, mutta lauantain matsissa Kärppien ensimmäinen maali meni Melartin piikkiin.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden ehdoton valopilkku Ortion kanssa. HIFK:n puolustuksen parhaimmistoa muutamilla viime kierroksilla. Pidä Melart ne hansikkaat jatkossakin kädessä, jollei niitä ole pakko tiputtaa. Soppa on tainnut saada miehen ruotuun? Propsit siitä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Soppa on tainnut saada miehen ruotuun? Propsit siitä.

Juu, on tosiaan, kun oli itse käyttänyt pelaajaa ensiksi täsmäaseena. Ehkä sieltä valmennukselta on tullut ohjeistus, että nyt saat keskittyä siihen olennaiseen, eikä enää käytetä noutopalveluna? Melartille tulee vielä pelinluku virheitä, mutta se on ymmärrettävää. Luistelu ja kiekonkäsittely ovat kuitenkin kehittyneet hyvää tahtia ja laukaus on SM-liiga tasolla jo pelote (sitä ei vaan hyödynnetä tarpeeksi jostain syystä esim. ylivoimalla). Odotukset olivat aika nollissa kauden alussa, kun harkkakaudella Melart oli vain joukkueen aivoton pajavasara, joka haki tappeluita (valmennuksen toimesta). Nyt kun kaveri on saanut oikeasti pelata lätkää, niin tulevaisuus näyttää huomattavasti valoisammalta. Myös turha mouhoaminen jälkipelissä on jäänyt vähemmälle, kovat otteet otetaan käyttöön vain silloin, kun tilanne niin oikeasti vaatii, esim. viime lauantaina.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Jos Lädä jatkaa ja kehittyy tätä tahtia niin kaveri ei ole enään kopio Kangesta vaan pikemminkin Karalahdesta. Niinkun AB jo kirjoitti kaverillä on jäätävä lämäri vielä kun saa sihdin kohdilleen niin verkko heiluu varmasti useammin. Muutenkin luistelu sijoittuminen on parantunut selkeästi ja turha höntyily on jäänyt vähemmälle. I Like!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Joku taisi aiemmin syksyllä kirjoittaa, että Noutopalvelu Melartin saaman maineen ansiosta Lädä saa yleensä mennä rauhassa oman pään kulmavääntöihin. Siltä se näytti eilenkin. Kun Melart meni hakemaan kiekkoa omasta kulmauksesta, ei Kärppä-pelaajilla ollut mikään erityinen kiire sinne sekaan painimaan.

Mä kirjoitin tämän ja silloin jo tuli mieleen Jeren ajat. Hänhän sai ihan vapaasti kääntää selkänsä mennessään hakemaan kiekkoa kulmasta. Vastustajan paineistavalle hyökkääjälle tuli yleensä just silloin kiire vaihtoon tai muuallepäin kenttää. Ilari on päässyt nyt samalle tielle kuin Kurvinen: osaa pelata omilla vahvuuksillaan, eikä uskottele itselleen olevansa virtuoosimainen all-round-pakki. Väittäisin silti, että Melartin peruslahjakkuus on selkeästi Kurvista parempi ja niinpä kehitys johtaa näin jatkuessaan jonnekin Kangen-Karalahden välimaastoon. Ei huono. Olettehan huomanneet, että Lädän ensimmäinen maali oman kuljetuksen jälkeen rupeaa jo ns. roikkumaan ilmassa? Kun tämä satakiloinen massa saa itsensä hyökkäysvauhtiin noustessaan vastustajan maalille, ei häntä saa kumoon mitenkään. Kaksi kertaa Melart on jo vienyt kiekon ihan maalivahdin alueelle asti ja ohittanut matkalla 1-2 pakkia!

Täällä on moneen kertaan tullut todettua, että isot kaverit ja varsinkin isot pakit kehittyvät hitaasti. Joskus hyvää kannattaa odottaa. Kyllä Kurvinenkin teki ison loikan varmaksi peruspakiksi vasta 09/10 -kaudella paljon vanhempana kuin Melart.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Väittäisin silti, että Melartin peruslahjakkuus on selkeästi Kurvista parempi ja niinpä kehitys johtaa näin jatkuessaan jonnekin Kangen-Karalahden välimaastoon.

Totta joka sana. IFK:n kannalta valitettavaa (ja samaan aikaan tietenkin hienoa) kuitenkin on se että Melartin kehityksen jatkuessa samana ei jamppaa enää täällä kovin kauaa saada katsella. Ei ehkä ihan KHL-tasoa, mutta on täältä Elitserieniin heikompiakin viety.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei ehkä ihan KHL-tasoa, mutta on täältä Elitserieniin heikompiakin viety.

No enpä usko, että Elitserieniin olisi menossa, kun Ruotsin juniorimylly tuottaa samanlaisia pakkeja omasta takaa paremmilla kiekollisilla ominaisuuksilla ja ne ovat tärkeämmät ominaisuudet kuin fyysinen olemus länsinaapurissa. Ja miksi pelaaja siirtyisi sarjaan, joka ei ole hänen pelityylilleen ominainen? Raha. Eiköhän Melart tule tekemään hienon uran SM-liigassa, yksi tai kaksi kautta saattaa mennä jossain muualla, mutta tässä sarjassa se ura tulee muodostumaan.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
yksi tai kaksi kautta saattaa mennä jossain muualla, mutta tässä sarjassa se ura tulee muodostumaan.

Kaksi asiaa voi tuoda muutoksen tähän:

1) HIFK:ssa tapahtuu totaalinen järjenmenetys ja Melart päästetään jonnekin muualle. Tässä vaiheessa voisi soittaa valkotakit officelle.

2) kaveri saa jonkun käsittämättömän piristysruiskeen ja hoopot itäseurat tarjoaa rahakasta sopparia.

Mutta kyllä mä näkisin että Melartissa on tällä hetkellä ne parhaimmat ainekset ns. ikoniksi Lennun jälkeen. Isokokoinen, fyysisen pelin ystävä, oma kasvatti ja suurempi& suurempi osa pakistoa joka kausi.

Tulevaisuudessa maajoukkueen kamaa 2-3 parissa. Kunhan ensin lopetetaan tuo MVP pelleily sielläkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös