Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Navasin valinta sen sijaan helvetin hyvä homma. Tämä koti-ikävä -jutut ovat kaikkien tiedossa ja kaikki tietää, että miehellä on ollut hieman henkisiä ongelmia aina. Kuitenkin aikalailla ylimitoitettua nämä puheet ovat nyt täällä. Tutut jätkät ympärillä ja jengin ilmapiiri hyvä, niin ongelmia ei varmasti synny.
Paljonpa ne tutut jätkät auttoivat, kun Navasille junnumaajoukkueissa iski koti-ikävä. Henkinen puoli on kuitenkin sellainen, jota on vaikea kehittää. Jos 18-vuotiaana on kovin suuria ongelmia, niin harvoin ne 24-vuotiaana ovat liiemmin kadonneet tuosta noin vain. Kiva silti, että täältä löytyy myls psykiatri, joka pystyy kertomaan meille tavallisille tallaajille millainen Navasin tilanne oikein on. Mielestäni Del Bosque otti riskin, jota Aragones ei pari vuotta sitten ottanut ja lopputulos oli hyvä.

"Hieman" henkisiä ongelmia on aika lievä ilmaisu sille, mitä miehen menneisyydestä maajoukkueturnauksissa löytyy. Viimeisen puolen vuoden aikana vahvistunut henkinen kantti, joopa joo, täyttä paskaahan tuo on. Kukaan ei kasva puolessa vuodessa henkisistä ongelmistaan ulos, jos on niistä kärsinyt koko elämänsä.

Hienoa teksitä Goalia lukevalta kaverilta, joka Jatkoaika.comissa esittää ylimielistä ja muille heittelee Goal-juttuja. Joidenkin muidenkin pitäisi kasvaa aikuisiksi kuin Navasin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse yllätyin Sennan ulosjättämisestä, koska samanlaista muskelimiestä ei Espanjalla ole heittää keskikentälle, joka fyysisyydellään hoitaisi kaksinkamppailuja. Samalla kuitenkin Del Bosque näytti, ettei vanhat meriitit paina mitään, mikä kyllä on ihan reilu lähtökohta.

Miehistöhän on erittäin hyvä kuitenkin, varsinkin keskikenttä on Sennan ulosjättämisestä huolimatta huikea. Paras materiaali ja Englannin bandwagonistille se ainoa tähän mennessä, jonka pelaajalista aiheuttaa pelonsekaisia tunteita. Esimerkiksi brasseilla on varmaan huonoin joukkue ikinä (tosin ei se huono ole), Italia vaikuttaa yllättävänkin keskinkertaiselta ennakkoon jne...
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -

Kojootti

Jäsen
Hienoa teksitä Goalia lukevalta kaverilta, joka Jatkoaika.comissa esittää ylimielistä ja muille heittelee Goal-juttuja. Joidenkin muidenkin pitäisi kasvaa aikuisiksi kuin Navasin.
No nyt keitti turkulaisella.

A. En ole psykiatri
B. En lue Goalia kuin satunnaisesti joitain linkittämiä linkkejä. Sen sijaan espanjanlaismediaa tulee seurattua, kun kielen handlaa.

---------------------

Afrikan skaboissa taitaa olla muuten mahdollisuus unelmafinaaliin: Englanti-Espanja. Mikään ei olisi parempaa, kuin Englannin voittaminen finaalissa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
No nyt keitti turkulaisella.
Keittäähän se, kun täyttä paskaa jauhetaan ja asetutaan muiden yläpuolelle ilman minkäänlaista syytä.

Nimenomaan ystäväsi espanjalainen media on Navasin ongelmista toitottanut, Goalista en tiedä. Marca, AS ja Diario Sport ovat säännöllisesti muistuttaneet siitä, ettei Jesus Navas ole oikea valinta ulkomaan turnaukseen ja vaikka espanjalaiskatalonialainen lehdistö onkin täynnä paskaa, niin Navasin suhteen olen taipuvainen olemaan samaa mieltä. Onnistuessaan loistava pelaaja, mutta pelkään, että peloillaan sekoittaa koko joukkueen pakan. Toivottavasti olen väärässä nyt, kun mies kuitenkin mukaan on valittu.

Itse en lue Goalia, koska osaan vain suomea ja savoa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #18 #26, Sebastian Aho, Anttoni Jakobsson
Itse olen kyllä aivan helvetin tyytyväinen Madridin mursun valintoihin. Ei helvetti, hattu pois päästä ja syvä kumarrus Del Bosquen suuntaan. Hienoa!
Tähän vahva sama. Itse olisin puolestaan miettynyt hyvinkin Sennan ja Sergio Busquets paikkoja uudelleen.

Arbeloaa en välttämättä pitäisi niin varmana avauksen miehenä. Alkukausi oli hyvä vasemmalla, mutta mitä pitemmälle kausi eteni sitä huonompi Arbeloa oli ja Marcelo alkoi nokkimisjärjestyksessä olemaan jopa parempi espanjalaista.
 
Miltäköhän se tuntuu saada tehtäväksi pitää Zlatania kulmassa ja sitten jättää pitämättä - benicio

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Ja toteutuneista sapluunoista......

....jäin eniten kaipaamaan sitä, että De Gea olisi otettu mukaan haistelemaan ison turnauksen atmosfääriä. Navaksen ja Pedron siipien kanto on mielenkiintoista katsottavaa. Onneksi hrat Cazorla & Guiza jäivät pohtimaan tulevia selänpesuoperaatioita
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Nyt kun tuota virallista miehistöä on pureskellut pari päivää niin onhan tuo Pietilän sanoin sanottuna, mieletön joukkue. Joka osa-alue on kunnossa. Mielenkiintoiseksi homman kyllä tekee noi Xavin, Cescin ja Torresin loukkaantumiset. Pystyvätkö vetämään sata lasissa kisoissa, vai uusiutuuko/paheneeko vammat.

Ehdoton suosikki mestaruuteen asti, jos vaan pää kestää kovassa paikassa ja miksi ei kestäisi, Euroopan Mestaruuden klaarasivat jo kunnialla.
 
Wenger on retiring: ‘Sir Alex has his horses. I have no horses.’

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitä ********* Busquets tuolla tekee. Kyllä Senna nyt sen vie ihan 6-0.
Ja missä on Guiza? Hän on loistava vaihdosta kentälle pelaaja, joka osaa viimeistellä.
 
Yo buddy. Still alive?

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #18 #26, Sebastian Aho, Anttoni Jakobsson
Miltäköhän se tuntuu saada tehtäväksi pitää Zlatania kulmassa ja sitten jättää pitämättä - benicio

Sambody

Jäsen
Kuka helvetti on Jordi Tintó? Ilmeisesti, joku Barcan mies, kun kertoilee uusimmassa UL:ssä hieman Espanjan joukkueesta muun muassa seuraavaa:

Pelitavasta
Jordi Tintó korostaa, että La Seleccionin pelin idea perustuu FC Barcelonan pelaajiin ja pelitapaan... " Jotenkin huvittaa ne puheet, joiden mukaan joukkueessa olisi ristiriita madrinistojen ja katalaanien välillä... Pelaajat ovat kavereita keskenään, monet nuorisomaajoukkueista asti, eikä madridilainen päävalmentaja edes yritä rakentaa peliään minkään muun kuin Barcan pelitavan päälle."... "Tietysti Realin pelitavan varaan on paha rakentaa mitään. Ei voi antaa palloa Cristiano Ronaldolle ja katsoa miten käy, koska Ronaldo pelaa nyt eri joukkueessa."
Sergio Ramosista tittelillä 'primadonna':
Kun Guti on poissa, periytyy joukkueen primadonnan viitta Ramosille. Hän on taantunut EM-kisojen taostaaan enemmän kuin kukaan muu. Espanjan kyky tuottaa laitapuolustajia on kuitenkin onneton ja niin Ramos yhä keikkuu kisakoneessa, vaikka moni heittäisi jo mielellään pihalle. Iloinen andalucialainen poikamies tiedetään myös taipumuksestaan pitää hauskaa pikkutunneille asti, mikä ei miellytä kaikkia. Toisaalta, hauska seuramies on sopivissa tilanteissa juuri se kaveri, joka kertoo sen ratkaisevan vitsin tai naisjutun, jolla tunnelma laukeaa.
Onkohan Ramos käynyt kusemassa katalaanin muroihin vai mitä helvettiä? Sergio Ramos on siis mukana kisakoneessa vain heittämässä alapääläpän oikeaan hetkeen? Mielenkiintoista.

Fernando Hierosta tittelillä 'Madridista':
Realin pelaajalegenda toimii joukkueenjohtajana ja edustaa kisakoneessa selkeimmin taipumusta kantaa seuravärit maajoukkueen koppiin. Ei sotkeudu joukkueen toimintaan, mutta taustalla Del Bosque saa taatusti kuulla vihjailua, jos joku Realin mies jää vähälle peliajalle. Maalivahtikysymyksessä tuki vahvasti ideaa siitä, että Iker on ykkönen ja Valdez kaukana.
Victor Valdésista on niin saatanan pitkä romaani tekstiä, että otan vain parhaat palat:
Taidoiltaan Valdés on haastanut Casillasin jo pitkään, mutta siinä se ongelma on ollutkin. Valmentaja ei ole halunnut joukkueeseen kahden vahvan egon kilpailua... Media saatiin hiljaiseksi(valinnalla) ja tuskinpa joukkueen Barca-runkokaan pahoillaan on. Oikeus ja kohtuus toteutui monessa mielessä, mutta riskivalinta tämä silti on. Valdésin aiemmat näytöt kun ovat sellaiset, että vaikea hänen on lopulta suostua mihinkään muuhun kuin ykkösen rooliin.
Muiden Barcan pelaajien tittelit ja ehkä muutama lause heistä:

Carles Puyol tittelillä 'johtaja'
Ehdoton johtaja, jonka luontainen arvovalta on kiistaton.
Xavi tittelillä 'kapellimestari'
Kun tämä maajoukkue pelaa Barcelonan moottorilla ja idealla, on Xavi myös maajoukkueen pelin kapellimestari. Pukukopissa hän on Puyolin kakkosmies.
Andrés Iniesta tittelillä 'esimerkki'
Malliesimerkki siitä, mitä Barcan futiskulttuuri tuottaa. Teknisesti ja taktisesti huippu, mutta perusfysiikassa on ollut aina toivomista.
Gerard Piqué tittelillä 'hauskanpitäjä'

Pedro tittelillä 'läpimurtaja'
Pedro kehittyi sarjakaudella hurjasti ja lento voi jatkua MM-kisoissa.
Sergio Busquets tittelillä 'filmaaja.. eiku siis raataja'
La Masian lapsi hänkin, mutta hiljainen sellainen. Hoitaa hommansa, ei höpöttele turhia. Joukkuekaverit arvostavat, eikä vähiten siksi, että hän hyppäsi suoraan kolmostasolta Barcan pelipaitaan. Jalat maassa, ei leiju missään tilanteessa.
Madridilaisten vastaavat ylistykset:

Iker Casillas tittelillä 'El Portero'
Kylmästi ajatteleva ja toimiva ammattimies, jonka olemus rauhoittaa koko joukkuetta
Xabi Alonso tittelillä 'väärässä joukkueessa'
Hänellä on hyvin vähän pelillistä annettavaa siinä keskikentän kokonaisuudessa, mitä Espanjan moottori vaatii. Etenkään hyökkäyssuuntaan.
Àlvaro Arbeloa tittelillä 'ruutitynnyri'
Arbeloa tiedetään munauksistaan ja tapumuksestaan ottaa hölmöjä kortteja. Muulla joukkueella ei ole aivan 100-prosettinen luotto tähän kaveriin kentällä, vaikka hän ryhmään hyvin sopeutuukin.
Albiol tittelillä 'varapatruuna'
Albiol ymmärtää pelin hengen. Hänen roolinsa on olla joukkueen varapatruuna ja hän keskittyy kiltisti olemaan hyvä sellainen
Jotenkin niin tuttua UL:ää vaikka Jordi Tintón sanoilla.
 
‎"A morning of awkwardness is far better than a night of loneliness."
-Hank Moody-

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Jordi Tinto on FC Barcelonan suomalaisen faniyhdistyksen varapuheenjohtaja. Muuta tietoa hänestä ei ole kuin, että on ihan helvetin värisokea, kuten varmaan tuossa pestissä pitääkin olla.

Melkoista paskaahan tuo vuodatus näytti olevan alusta loppuun, Espanjan maajoukkueen peli ei ole koskaan perustunut FC Barcelonan pelityylille, vaan Guardiolan pelityyli muistuttaa aika pitkälti Aragonesin dominoivaa jalkapalloa.

Ehdoton lempikohtani oli tämä: "Valdésin aiemmat näytöt kun ovat sellaiset, että vaikea hänen on lopulta suostua mihinkään muuhun kuin ykkösen rooliin."

Viggan Valdésin näytöt maajoukkueessa:
- niin

Iker Casillasin näytöt maajoukkueessa:
- Euroopan-mestaruus: 2008
- Alle 16-vuotiaiden Euroopan-mestaruus: 1997
- Alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruuspronssi: 1997
- Nuorten maailmanmestaruus: 1999
- 102 maaottelua, 57 päästettyä maalia
- maajoukkueen kapteeni

Eihän Valdesin maajoukkuenäytöillä ole mitään asiaa edes fantasioida ykkösmaalivahdin paikasta, mutta sen nyt tietää jokainen. Espanjan maajoukkueen maalilla Iker Casillas on maailman paras maalivahti, vaikka pelaisi kuinka keskitasoisen kauden Real Madridin maalilla.

Lisäksi Sergio Ramosin haukkuminen oli täyttä tuubaa, mies oli paras laitapuolustaja tällä kaudella muun muassa riistojen määrässä.
 
Viimeksi muokattu:

Sambody

Jäsen
Lisäksi Sergio Ramosin haukkuminen oli täyttä tuubaa, mies oli paras laitapuolustaja tällä kaudella muun muassa riistojen määrässä.
Itse asiassa meinasi jäädä lukematta tällä kertaa koko juttu, mutta sitten tuo Ramosin mollaus herätti lukemaan. Hienoa oli myös miten piti nostaa Hierron Madrid tausta esiin. Mutta kuten tunnettua, ei UL hirveästi viitsi käyttää puolueettomia 'asiantutijoita' vaan aina vain, kun mahdollista niin mahdollisimman paljon kallellaan oleva kirjoitus jonnekkin suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
‎"A morning of awkwardness is far better than a night of loneliness."
-Hank Moody-

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Texasin ykkösketju: Gibbons - Hill - Beard
Hienoa oli myös miten piti nostaa Hierron Madrid tausta esiin.
Madridhan antoi Hierrolle tylysti kenkää, vaikka mies olisi halunnut jatkaa. Heippa, ja potku perseelle. Tuskin muistaa hirveän hyvällä entistä joukkuettaan.
 
You can call me lost, I call it freedom.

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #18 #26, Sebastian Aho, Anttoni Jakobsson
Miltäköhän se tuntuu saada tehtäväksi pitää Zlatania kulmassa ja sitten jättää pitämättä - benicio

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Semmoinen hauska yksityiskohta joukkueesta, että Xavin ja Iniestan numerot ovat päinvastaiset kuin omassa seurajoukkueessa.
Olleet maajoukkueessa aina toisinpäin. Syykin on niin yksinkertainen kuin se, että syytä ei ole. Iniestalla vain on maajoukkueessa ollut aina kutonen ja Xavilla kasi, Barcassa sitten toisinpäin. Tuskinpa tuo iso työ olisi vaihtaa, mutta ilmeisesti eivät sitten halua sellaista tehdä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #18 #26, Sebastian Aho, Anttoni Jakobsson
-----------------Villa------------------
--Iniesta-----------------------Silva---
----------Xavi-------Xabi Alonso-------
---------------Busquets---------------
---------------------------------------
--Arbeloa----Puyol----Pique----Ramos--
---------------------------------------
----------------Casillas----------------

Espanjan avaus saudeja vastaan tänään. Aikalailla MM-avausta lähentelevä, mutta eiköhän Fernando Torres tuosta Busquetsin korvaa.
 
Miltäköhän se tuntuu saada tehtäväksi pitää Zlatania kulmassa ja sitten jättää pitämättä - benicio

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #18 #26, Sebastian Aho, Anttoni Jakobsson
Hiukan oli takkuista, mutta tässä vaiheessa se saakin olla. Espanja voitti saudit 3-2 Villan ja Llorenten nikkauksilla, sekä Xabin tykillä 20 metristä. Torres ei vielä pelannut.
 
Miltäköhän se tuntuu saada tehtäväksi pitää Zlatania kulmassa ja sitten jättää pitämättä - benicio

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Tulipa itsekin luettua tuo Urheilulehden MM-kisaennakko ja voi jestas mitä paskaa.

David Villa on kuulemma valmiina nousemaan Fernando Torresin varjosta Espanjan ykköspyssyksi. Siis maajoukkueurallaan 56 ottelussa 37 maalia tehnyt kenties maailman kliinisin viimeistelijä on valmis nousemaan 71 maaottelussa 23 maalia tehneen pojun varjosta joukkueen ykköspyssyksi? Ainoa faktahan on se, että Villa on nousemassa varjosta ykköspyssyksi, nimittäin Espanjan maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijätilaston ykköseksi ohi Raúlin (102 maaottelua, 44 maalia).

Unelmatilannehan olisi, jos Villa nousisi Raúlin rinnalle jo MM-kisoissa, mutta siihen tuskin uskoo kukaan. Sen verran kaukana Kapteeni vielä istuu, mutta pian David Villa on Espanjan kaikkien aikojen suurin maalintekijä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Texasin ykkösketju: Gibbons - Hill - Beard
Unelmatilannehan olisi, jos Villa nousisi Raúlin rinnalle jo MM-kisoissa, mutta siihen tuskin uskoo kukaan. Sen verran kaukana Kapteeni vielä istuu, mutta pian David Villa on Espanjan kaikkien aikojen suurin maalintekijä.
7 maalia MM-kisoissa. Vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Villa pystyy siihen jos joku.
 
You can call me lost, I call it freedom.

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #18 #26, Sebastian Aho, Anttoni Jakobsson
Tulipa itsekin luettua tuo Urheilulehden MM-kisaennakko ja voi jestas mitä paskaa.
Tuntuu yleisestikkin siltä, että suomalaiselle medialle Fernando Torres on syystä tai toisesta Espanjan "ykköspyssy". Hieno pelaaja toki, mutta kyllä David Villa on kiistatta pyssy numero yksi Espanjalle. Torres on korvattavissa maajoukkueessa.

7 maalia siis seurantaan kisoihin, olisi helvetin kova suoritus David Villalta.

e.

Tuntuipa pahalta nähdä Villan kuvia Barcan pelipaita päällään. Sympaattinen mies vastenmielisessä seurassa, kovin ristiriitaista.
Heh heh, sama reaktio Zlatanin kohdalla.
 
Miltäköhän se tuntuu saada tehtäväksi pitää Zlatania kulmassa ja sitten jättää pitämättä - benicio

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Seitsemän maalia vaatii käytännössä hattutemppua alkulohkossa ja joukkueen pitäisi selvitä aina finaaliin saakka, muuten tuo kyllä on mahdoton tehtävä. Mutta kuten Evil totesi, jos joku siihen pystyy, niin David Villa. Tuntuipa pahalta nähdä Villan kuvia Barcan pelipaita päällään. Sympaattinen mies vastenmielisessä seurassa, kovin ristiriitaista.

Eilinen peli oli kyllä suurta sekamelskaa, mutta voitto tuli ja eiköhän tärkeintä ollut saada pelaajille tuntumaa ottelutapahtumaan.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Eipä siinä pojat muuta kuin sinipurppuraa ylle ja Barcaa kannattamaan. Hieno seura, näyttävä ja tehokas pelityyli. Ja nyt vielä Villa. Uusi paita lähti kyllä heti ennakkotilaukseen...

Ja mitä Espanjan kisajoukkueeseen tulee, niin vasemman pakin tonttihan se taas näyttää ainoalta ongelmakohdalta etukäteen. Itse ehkä kuitenkin laittaisin sinne Capdevilan, mies nauttii suurta luottamusta joukkuekavereiden keskuudessa ja pystyy pitämään tasonsa paremmin kuin hieman ailahteleva Arbeloa. Kaikenlisäksi Arbeloan luontainen tontti on oikealla.

Keskikentän kolmikko lienee Xavi-Xabi ja Busquets, mutta itse peluuttaisin sitä muodossa Xavi-Cesc ja Busi. Xabi Alonso ei liene pivotena yhtä hyvä kuin Busquets, vaikka pelaajana onkin yleisesti ottaen (vielä) parempi. Taitaisi tulla hieman liian hyökkäävä kokoonpano kun iskisi kentälle seuraavan unelmakokoonpanon:

-------Villa-----Torres-------

Iniesta------------------Silva

-------Xavi-----Cesc--------

Capdevila-Pique-Puyol-Ramos

----------Casillas------------

Siinä sitä olisi vastustajien puolustuksilla tekemistä... ;D
 
JYP - Suomen Mestari 2009!!!

Fordél

Jäsen
Espanjalla on eittämättä näiden kisojen kovin materiaali, joten se lähtee kisoihin ennakkosuosikkina. Maalivahtipelistä kärkipelaajiin ja kaikki siltä väliltä ovat aivan maailman terävintä kärkää ja leveyttä riittää myös penkiltä, joten Espanjan tilanne näyttää helkkarin hyvälle! Espanjan pahin vastus lienee Espanja itse eli miten pystytään pelaamaan taas joukkueena ja kestämään valtavat paineet ja odotukset. Itse myös mietin tuota kärkipelaajien peluuttamista eli mennäänkö Villalle vai laitetaanko Torres kaveriksi ja jos laitetaan niin miten näiden yhteispeli toimii?
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy