Ikuinen alisuorittaja matkalla Etelä-Afrikkaan: Espanja

  • 49 927
  • 296

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Navas menisi heittämällä maajoukkueenkin avaukseen nykypäivänä, mutta valitettavasti kaverilla on se tunnettu henkisen puolen ongelma, joka estänee pelaamisen Etelä-Afrikassa.

Xavi tuskin riskeeraa MM-kisoja, koska Barca pystyy loppukauden ottelut hoitamaan ilman mestariakin. Tämä lienee kuitenkin Xavillekin se viimeinen mahdollisuus saada kruunu upealle uralleen, jos nyt ei tule maailmanmestaruutta, niin ei koskaan. Xavi on kuitenkin neljän vuoden päästä neljä vuotta vanhempi ja Cesc on ajanut jo moneen otteeseen ohi vuoteen 2014 tultaessa.

Torresin poisjäänti ei olisi varsinaisesti edes isku La Rojalle, koska yhden kärjen taktiikka on tuolle joukkueelle se omin ja Villan tahti karsinnoissa oli sen verran hurja, ettei pojulla olisi mitään asiaa edes yrittää horjuttaa Valencian kuninkaan asemaa avauksessa. Se on sitten ihan sama, kuka siellä vaihdossa istuu, kun Villa käy ensin paukuttamassa pari-viisi maalia vastustajan verkkoon.

No joo, tottakai joka miehen Iniestasta lähtien olisi syytä olla terveenä kesä-heinäkuussa.

Casillas
Ramos - Puyol - Pique - Arbeloa
Xabi - Senna
Iniesta - Xavi - Silva
Villa​

Jos puolustuksesta haluaa tehdä paremman, niin heittää Puyin vasemmalle ja Albiolin toppariksi, mutta miksi laittaa maailman paras puolustaja ei-omalle pelipaikalle?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Keskustaan on hivenen hiljaisempaa sillä Xavi, Cesc ja Iniesta kolmikosta kahden ollessa poissa olisi parasta varmaan nostaa Alonso hivenen ylemmäs ja heittää Busi tai Senna pivoteksi.
Busquetsia en haluaisi maajoukkueessa nähdä lainkaan. Senna puolestaan on vielä keskenkuntoinen loukkaantumisen jäljiltä - mahtunee joukkueeseen muttei välttämättä ole avaukseen heti tyrkyllä. Xavia tarvitaan ehdottomasti, toivottavasti vamma ei ole paha.

Villan puolesta liputan minäkin, ja jos kolossia tarvitaan pääpalloihin, on Llorente mies paikallaan. Terroristi tiputtaa ilmapallot Villan jalkaan ja tuhoa tulee.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Xavia tarvitaan ehdottomasti, toivottavasti vamma ei ole paha.

Eihän se onneksi vielä ole niin paha kun mies pystyy 90 minuuttisia pelaamaan La Ligassa kuten eilenkin vaikka liikkeestä näkee ettei kaikki olekkaan aivan kunnossa, mutta pari peliä olisi vielä jäljellä ja en olisi ollenkaan niin varma että Pep miestä leputtaisi, joten toivotaan nyt ettei käy sen pahemmin.

Busista sen verran että vaikka varmasti itseni lisäksi ei tällä palstalla kukaan muu haluaisikaan nähdä miestä kisoissa niin kummasti se Sergio vain pyörii siellä mj-kuvioissa mukana. Oli mm. maaliskuun alun voitollisessa ystävyysmatsissa Ranskaa vastaan, johon siis oli valittuna leijonanosa tulevan kesän joukkueesta. Mahdollisesti koko joukkue, varsinkin jos kukaan ei ole loukkaantumisten vuoksi kykenemätön osallistumaan. Sen sijaan mikä itseänikin ihmetyttää niin Llorentte ei mahtunut tähän joukkueeseen, joten tiedä sitten. En toki niin tarkkaan baskien tekemisiä seuraa, että jos joku pieni loukkaantuminen olisi ollut taustalla, mutta jos ei niin voipi olla Llorenten kisapassi tiukassa. Tämä on hivenen ihme sillä kyllähän Villan ja Torresin (?) ollessa kunnossa mies toisi joukkueeseen huomattavasti enemmän kuin vaikkapa Negredo (joka siis oli Ranska pelin joukkueessa mukana). Dani Güizakin on kokoisekseen loistava pääpelaaja, mutta kun sitä kokoa en sen reilut 10 senttiä vähemmän kun Llorentella niin ainakin itse ottaisin ennemmin baskin siksi target-vaihtoehdoksi.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Dani Güizakin on kokoisekseen loistava pääpelaaja, mutta kun sitä kokoa en sen reilut 10 senttiä vähemmän kun Llorentella niin ainakin itse ottaisin ennemmin baskin siksi target-vaihtoehdoksi.
Tästä jo kirjoitinkin La Liga -ketjussa, mutta pakko täälläkin mainita. Jos löydätte hyökkääjän joka sijoittuu paremmin ilmapalloihin ja tiputtelee niitä itselleen/joukkuetovereilleen paremmalla prosentilla kuin Llorente, niin minä ainakin ihmettelen. On nimittäin lähes takuuvarmasti AINA siinä mihin pitkää palloa pelataan, ja toimittaa sitä kavereille ammattimiehen ottein. Sääli vaan että Bilbaossa siihen palloon on tulossa vain Toquero, Javi Martinez ja kumppanit. Maajoukkueessa olisi Villa, Silva, Cesc ja Xavi. Ero on huomattava.

Siis tottakai, niin kauan kuin yhdellä miehellä piikissä pelataan, on Villa itsestäänselvä valinta. Jos sitten käy niin, että Espanja joutuu takaa-ajajan rooliin, voisi olla fiksua ottaa yksi ukko keskikentän pohjalta pois ja pistää Fernando Villan kaveriksi. Sitten vaan pitkää ja Llorente tiputtaa alas pygmeille, jotka sutivat verkkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Tässäpä tätä tämänhetkistä yrittäjää...

.... ja arviota seuraavan karsinnan jälkeen säilyjistäArvio 23 ryhmään todennäköisesti pääsevistä (=nimet lihavoituina)

ESPANJA 2010

Maalivahdit

Iker Casillas Real Madrid
David De Gea Atletico Madrid

Diego Lopez Villarreal
Pepe Reina Liverpool
Víctor Valdes Barcelona


Puolustajat

Raul Albiol Real Madrid
Alvaro Arbeloa Real Madrid

Cesar Azpilicueta Osasuna
Joan Capdevila Villarreal
Carlos Marchena Valencia
Gerard Pique Barcelona
Carles Puyol Barcelona
Sergio Ramos Real Madrid


Keskikenttämiehet

Xabi Alonso Real Madrid
Sergio Busquets Barcelona
Cesc Fabregas Arsenal
Andres Iniesta Barcelona

Javi Martinez Athletic Bilbao
Marcos Senna Villarreal
David Silva Valencia
Xavi Barcelona

Santi Cazorla Villarreal
Jesus Navas Sevilla
Juan Mata Valencia

Hyökkääjät


Pedro Barcelona
Daniel Guiza Fenerbahce (TUR)
Fernando Llorente Athletic Bilbao
Alvaro Negredo Sevilla
Fernando Torres Liverpool
David Villa Valencia
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Neljä maalivahtia mukaan? Ei tule tapahtumaan. Casillas, Reina ja Lopez lienevät ne kolme. Valdes menisi kyllä kolmen sakkiin, mutta Espanjan mursu ei halua ottaa riskiä ja Lopez on tuttu saunakaveri. Ihan samahan se on, että kuka kolmosmaalivahtina häärii, koska Casillas pelaa yhtä alkusarjan ottelua vaille kaikki matsit.

Albiol, Ramos, Puyol, Pique, Arbeloa, Marchena ja Capdevila ovat ne puolustuksen hemmot, jotka Afrikkaan lähtevät. On sen verran monikäyttöinen ja -puolinen puolustus, että seitsemän miestä riittää mainiosti: Puyol voi pelata käytännössä mitä paikkaa tahansa, Arbeloa kumpana laitapakkina vain ja Ramos keskellä tai oikealla laidalla.

Alonso, Busquets ja Senna puolustavampaan rooliin, Xavi, Iniesta, Cesc, Silva ja Mata hyökkäävämpään. Navas olisi paikkansa ansainnut, mutta miehellä on henkisellä puolella niin kovat koti-ikäväkohtaukset, ettei hänen kanssaan oteta riskiä ja mies jätetään suosiolla rakkaaseen Andalusiaan. Cazorla jokerikorttina, vaikka on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Lyönyt itsensä läpi jokaisella tasolla ja on Del Bosquen suosikkipelaajia.

Villa, Torres, Güiza ja Llorente, aika helpot valinnat. Baskiterroristi tuo monipuolisuutta, Villa paukuttaa maaleja, Torres kostuttaa teinityttöjä ja Güiza pesee valmentajan selän. Kelpo työnjako pojilla.

Toivottavasti siinä on 23 miestä, oikeus laskuvirheisiin pidätetään.

Itse lähtisin suoraan viiden miehen keskikentällä, koska Torres on ollut viime aikoina La Rojassa sukka. Ei yhtään maalia karsinnoissa ja sitä rataa. Ainoa ongelma sitten, että kaksi pivotea vai Xavi ja Cesc samaan aikaan kentälle? Onneksi en ole Del Bosque. Joka osa-alue joka tapauksessa on maailmanluokkaa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Aika paljon täällä jengi kuuluttaa tuon 4-5-1 perään, mutta itse olen edelleen sillä 4-4-2 kannalla. El poju on vaan niin huikea hyökkääjä, että on käytännössä mahdottomuus istuttaa penkillä. CC:ssä mies paukutti enemmän maaleja kuin David Villa mikä sattuu kaikilla jäädä mainitsematta.

Ja neljää maalivahtia sinne ei ole todellakaan lähdössä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
a) Torres ei ole täydessä kunnossa.
b) Torres ei osunut kertaakaan karsinnoissa.
c) Cesc on helvetin huikea pelaaja.
= Torres on vaihdossa.

Mikäli Cescin ja Xavin yhteiselo ei suju, niin asia on tietysti ihan toinen, mutta lähtökohtaisesti pitäisi lähteä yhdellä kärjellä liikkeelle. Sennakaan ei välttämättä yksin enää pärjää kellarissa, joten kenties Xabi siihen rinnalle. Täten vaihdossa olisi sekä Torres että Cesc.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
a) Torres ei ole täydessä kunnossa.

Tämä nyt on se ainoa syy miksi Espanjan pitäisi lähteä pelaamaan sillä viiden keskikentällä. Alkulohkossa voi olla niin, että Torres tosiaan aloittaa penkillä, mutta heti kun saa tatsin päälle, niin toivottavasti löytyy myös avauksesta. Sitten samalla kaavalla kuin EM-kisoissa ja 60min+ se toinen kärki sisään ja Cesc pilkkomaan kaverin keskikenttää.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Olen eri mieltä, mutta ainahan me Lampisen kanssa olemme eri mieltä. Mielestäni Cesc on nykyvireessä ihan liian arvokas istumaan ensimmäinen tunti vaihtopenkillä ja tulemaan kentälle, kun ottelu on jo mahdollisesti ratkennut suuntaan tai toiseen.

Del Bosquella on joka tapauksessa positiivinen ongelma, koska edes Brasilian materiaali ei taida näissä kisoissa riittää espanjalaisten rinnalla. Varitaatiomahdollisuuksia siis riittää ja jokainen tähtipelaaja tulee saamaan jo alkulohkossa näytönpaikkansa.

Olen muuten kahten yönä nähnyt unta, joissa Espanja on hävinnyt. Toissa yönä alkulohkon avausottelun ja viime yönä Katalonian maajoukkueelle puolivälierän... Onneksi ei ole tapana nähdä enneunia, koska nyt sen on oltava Espanjan vuosi.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Cesc kyllä saattaa joutua istumaan turnauksen alussa penkillä. Sen verran on jo aikaa edellisestä pelistä Barcaa vastaan. Loukkaantuminen varmasti vienyt hieman terävyyttä kaverista.
 

CatGarfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Internazionale, Newcastle, NY Rangers, HIFK, ManU
... koska edes Brasilian materiaali ei taida näissä kisoissa riittää espanjalaisten rinnalla. Varitaatiomahdollisuuksia siis riittää ja jokainen tähtipelaaja tulee saamaan jo alkulohkossa näytönpaikkansa.

No ihan takuuvarmasti riittää. Ongelmat Brasilialla tulevatkin sitten henkisellä (ja taktisella) puolella, jo(t)ka brassien kohdalla ovat ehkä jopa aikaisempaa isompia kysymysmerkkejä. Ainahan ne on ollut, mutta brasseista ei ikinä tiedä ennenkuin näkee... Siltä pohjalta, ja EM-kisojen "ikuinen häviäjä/pelaa alle tasonsa"-apinan poistuttua Espanjan selästä on Espanjalla kyllä ennakkosuosikin viitta aika tukevasti harteillaan.

Mutta se jää nähtäväksi sitten heinäkuussa, itse kannatan edelleen Italiaa. Mihin sitä jo lapsena opituista tavoista pääsisi, oli peli kuinka rumaa tahansa. Espanja on toki "kakkosluokan" suosikkijoukkueita viihdyttävyytensä takia.

Mutta toivotan onnea ja menestystä Espanjalle ja tänne kirjoittaville faneille, on ollut varsin antoisa ketju lukea ihan ulkopuolisellekin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Arvio 23 ryhmään todennäköisesti pääsevistä (=nimet lihavoituina)
Aika lailla samoin nämä näen, muutamin poikkeuksin.

Ikerin ja Reinan, jotka ovat käytännössä varmoja, lisäksi toivoisi Valdesille kisalippua. Iker toki pelaa kaikki matsit alusta loppuun ellei loukkaannu tai tunaroi TODELLA pahasti, mutta silti.

Puolustus näyttää aika todennäköiseltä nuin.

Keskikentältä taasen luulen, ettei Navas lähde mukaan usein mainituista syistä. Toivon, ettei Busquets pääse kisoihin - ärsyttävä jätkä. Mata mukaan, Cazorlakin luultavasti. Cescin lisäksi Senna on vielä keskenkuntoinen, mutta päässee iskuun kesäkuuhun mennessä.

Kärkimiehistä varmoja Villa ja Torres, toivottavasti myös Llorente. Guiza ja Negredo arpovat neljännen, ihan sama kumpi vetää pitemmän tikun.

Avausmatsin avauskokoonpano voisi olla vaikka:


Villa

Silva - Xavi - Cesc

Senna - Alonso

Arbeloa - Pique - Puyol - Ramos

Casillas​
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Olen muuten kahten yönä nähnyt unta, joissa Espanja on hävinnyt. Toissa yönä alkulohkon avausottelun ja viime yönä Katalonian maajoukkueelle puolivälierän... Onneksi ei ole tapana nähdä enneunia, koska nyt sen on oltava Espanjan vuosi.

Oliko Busquets Katalaanien joukkueessa?

Mieletön nippu on kyllä Hispaanoilla kasassa. Tätä vuotta on nyt tullut odotettua jo 94-kisoista asti, olisiko nyt Espanjan vuosi?

Muutamista pelaajista omat mielipiteet:

- Valdes on ansainnut maskotin paikkansa. Kentälle ei asiaa, mutta maskottina käyttökelpoinen
- Cazorla, ei missään nimessä kisoihin. Suosikkipelaaja Mursulle, kyllä. MM-kisatasoinen keskikenttä (Espanjalainen), ei.
- Navas, mukaan vaan. Tulevaisuuden kantavia voimia. Opintoreissulle.
- Llorente, ilman muuta mukaan. Täysin erityylinen kuin muut hyökkääjät. Jo tämän pitäisi riittää syyksi kisapaikalle.
- Busquets, ei missään nimessä mukaan. Keskinkertaiset pelitaidot omaava oksettava ilmestys. Ei asiaa näin hienoon joukkueeseen. Paikalle ihan kuka vaan muu. Vaikka Ivan Helguera.


Itseäkin vähän arveluttaa se, että Espanja on etukäteen kiistaton voittajasuosikki. Miten joukkue tämän kestää ja käsittelee? Se on suurin kysymys omasta mielestäni. Materiaaliltaan lähellä ovat Brasilia ja omasta mielestäni myös Argot. Noilla nyt vaan on monta muuta osa-aluetta vähän hyrskynmyrskyn. Espanja, Englanti ja Portugali. Siinä olisi hyvä mitalikolmikko.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
No ihan takuuvarmasti riittää.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Espanjalla on tällä hetkellä maailman kovin materiaali. Laajuutta on eri tavalla kuin vaikkapa Brasilialla, jonka kärki on kyllä hyvä, mutta joukkueesta ei ole varaa jättää Valdesin tasoista maalivahtia sivuun. Enkä vähättele yhtään brasseja, helvetin kova nippu heillä on. Espanja on kuitenkin ihan eri tavalla organisoitu, kuten jo viittasitkin omassa viestissäsi.

Navasin mukanaoloon en usko vieläkään, koska mies tosiaan ei kykene olemaan pitkiä aikoja Andalusian ulkopuolella. Valitettavasti näin, sillä tämän kauden Navas on helvetin kovassa vireessä. Menisi heittämällä jopa avaukseen tällä hetkellä maajoukkueessa. Ehkä joskus kotikisoihin mukaan, niin saa käydä kotonaan pelien välissä, jos siltä tuntuu.

Toivottavasti Espanja tosiaan osaa käsitellä paineet. "Paineettomassa" tilassa kesällä 2008 kävi hyvin, paineiden alla viime kesänä ei käynyt läheskään niin hyvin, vaan heikompi vastustaja pelasi paremmin. Toivottavasti joukkue on oppinut siitä jotain ja tulee valmiina nyt kisoihin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
No ihan takuuvarmasti riittää. Ongelmat Brasilialla tulevatkin sitten henkisellä (ja taktisella) puolella, jo(t)ka brassien kohdalla ovat ehkä jopa aikaisempaa isompia kysymysmerkkejä. Ainahan ne on ollut, mutta brasseista ei ikinä tiedä ennenkuin näkee...

Toisaalta Brasseilla ei ole ihan pelaajamateriaalikaan täysin tasapainossa. Eli siis tietyille pelipaikoille on ylitarjontaa(hyökkäysrooleissa pelaavat pelaajat) ja taas toisiin rooleihin on vähän niin ja näin tuo tarjonta(keskikentän puolustavammat roolit ja vasen laitapuolustaja). Sinänsä vähän ironista, että joukkuetta johtaa yksi kaikkien aikojen parhaista brasseista keskikentän pohjalla, mutta siihen samaan rooliin ei ole löytynyt oikein sitä huippua. Itse ainakin epäilen esim. Gilberto Silvan tasoa kisoissa, mutta toisaalta Josue voisi hyvinkin siinä pelata erinomaisesti, jos vain saa pelata. Todennäköisempää on kuitekin G.Silvan ja Melon pelaamiset, kuin Josuen.

OT:na vielä brassien joukkueesta, että melkolailla ns. puhtaita laitureita ei juurikaan tuosta löydy. Bastos ehkä ainoana ja todennäköisesti Elano sekä Robinho siellä viilettävät. Ramireskin ehkä, mutta toisaalta Brassien laitapelihän perustuu pitkälti erinomaisiin laitapakkeihin ja näiden nousuihin. Oli siellä Maicon tai Dani Alves.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Espanjalla on tällä hetkellä maailman kovin materiaali. Laajuutta on eri tavalla kuin vaikkapa Brasilialla, jonka kärki on kyllä hyvä, mutta joukkueesta ei ole varaa jättää Valdesin tasoista maalivahtia sivuun

Itse kyllä koen asian toisinpäin. Siis Brassien ongelma on se että kärjen terävyys ei ole aivan huippuluokkaa jokaisella paikalla, mutta varsinkin juuri hyökkääviin rooleihin löytyy pilvin pimein hyviä pelaajia. Espanjalla taas löytyy avaukseen jokaiselle paikalle hyvä pelaaja, mutta jos Espanjalta loukkaantuisi esim. Villa tai Xavi, niin läheskään saman tasoisia korvaajia ei löytyisi, varsinkaan useampaa. Brassien ongelma on lähinnä nuo yksittäiset paikat, ei se etteikö materiaalia löytyisi. Brasilialla kun löytyisi varmaan 3 joukkueellista lähes saman tasoisia joukkueita, kuin tuo paras.
 

Sambody

Jäsen
Sinänsä vähän ironista, että joukkuetta johtaa yksi kaikkien aikojen parhaista brasseista keskikentän pohjalla, mutta siihen samaan rooliin ei ole löytynyt oikein sitä huippua. Itse ainakin epäilen esim. Gilberto Silvan tasoa kisoissa, mutta toisaalta Josue voisi hyvinkin siinä pelata erinomaisesti, jos vain saa pelata. Todennäköisempää on kuitekin G.Silvan ja Melon pelaamiset, kuin Josuen.

Miksei Motta mahtunut mukaan? Muutenkin miksei Ronaldinho mahtunut mukaan, mutta Paská mahtui. No toisaalta eikös leijonanosa paskasangon sisällöstä kaadettu juuri Ronaldinhon niskaan viime MM-kisoissa.

Jaha ja se siitä OT:stä.

Miten Mursu tulee peluuttamaan tuon pakiston? Itsellä ei järin suurta luottoa ole Arbeloaa kohtaan jolloin mietin, että kannattaisiko tuo puolustuslinja muotoilla seuraavasti.

Puyol-Albiol-Pique-Ramos
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Itse kyllä koen asian toisinpäin. Siis Brassien ongelma on se että kärjen terävyys ei ole aivan huippuluokkaa jokaisella paikalla, mutta varsinkin juuri hyökkääviin rooleihin löytyy pilvin pimein hyviä pelaajia. Espanjalla taas löytyy avaukseen jokaiselle paikalle hyvä pelaaja, mutta jos Espanjalta loukkaantuisi esim. Villa tai Xavi, niin läheskään saman tasoisia korvaajia ei löytyisi, varsinkaan useampaa. Brassien ongelma on lähinnä nuo yksittäiset paikat, ei se etteikö materiaalia löytyisi. Brasilialla kun löytyisi varmaan 3 joukkueellista lähes saman tasoisia joukkueita, kuin tuo paras.

Omastakin mielestäni asia on juuri näin sillä kyllähän brassien materiaalinleveys on jotain sellaista että millään muulla maajoukkueella ei ole vastaavaa tarjolla. Espanjaankin verrattaessa leveys on siis brassien puolella oikestaan kaikilla muilla sektoreilla paitsi maalipuiden välissä, mutta se tärkein eli se terävin kärki ja avauskokoonpano on tällä hetkellä Espanjalla kovempi ja sehän se loppupeleissä on se tärkein asia mikäli vain kaikki ovat kunnossa.

Tuosta laitapelistä vielä sen verran että voipi olla hyvinkin mahdollista että molemmat sekä Maicon että loistavan loppu kevään vireen löytänyt Alves ovat kokoonpanossa samanaikaisesti. Toinen pakkina (Maicon) ja toinen laitalinkkinä (Alves) sillä tuossa nipussa ei ole ainakaan liikaa keskikentänlaitapelaajia valittuna. Tosin söisivätkö tällöin toistensa vahvuuksia liikaa ja miten yhteispeli sujuisi? Voipi olla vain näin. Joka tapauksessa pakkien nousuista tuo laitapeli hyvin pitkälti elää. Mutta nämä sitten eri ketjussa.

Miksei Motta mahtunut mukaan?

Miten Mursu tulee peluuttamaan tuon pakiston? Itsellä ei järin suurta luottoa ole Arbeloaa kohtaan jolloin mietin, että kannattaisiko tuo puolustuslinja muotoilla seuraavasti.

Puyol-Albiol-Pique-Ramos

Motta ei ainakaan oman mutuni mukaan ole pelannut missään välissä uraansa peliäkään Brasilian edustuksessa tai ei ainakaan montaa jos on pelannut, joten tätä taustaa vasten olisi ollut aika yllättävä veto vaikka itse olisin miehen nykytasollaan varmaan joukkueeseen kelpuuttanutkin.

Itse uskon että Arboloalla lähdetään ja ainakin itse luotan, että hoitaa tonttinsa siten kuin Capdevila EM-kisoissa eli riittävän hyvin. Ainakin mitä itse tuli Realin pelejä seurattua niin ihan kelvollisestihan kaveri siellä pelasi ja nimenomaan puolustussuuntaan. Valkoisten kannattajat toki korjatkoon ja täsmentäkööt tätä. Espanjalta kun löytyy toiselta puolelta Ramos, jolloin ei ole tarvettakaan niille toisen puolen pakin yltiöpäiselle ja tehokkaille hyökkäyksien tukemiselle vaan se hyvä ja varma tasapainottava pelaaminen riittää, johon siis uskon Arbeloan kykenevän ja mitä enempää ei Puyolkaan pakkina toisi joskin voisi tosin hoitaa tontin hivenen paremmin. Ennemmin Puyol siellä omassa toimistossaan topparina Piquén kanssa, jolloin saadaan toistensa metkut erinomaisesti tunteva ja ainakin omasta mielestäni kisojen kovin topparipari kasaan. Lisäksi Albiol-Piqué voisi olla vielä hivenen liian nuori ja kokematon kaksikko ydessä keskustaan siis kun puhutaan kuitenkin maajoukkueesta. Tämän parin vuoro on sitten seuraavissa kisoissa.

Busia täällä näemmä joukolla haukutaan, joskaan ei niin yllättäen. Miehen persoona ja olemus on mitä on, mutta fakta kuitenkin on että kaveri on jo tälläkin hetkellä varsin hyvä ja tasokas pelaaja nuoresta iästään (21 vuotta) huolimatta kun Pep on päättänyt koulia kaverista sen tulevaisuuden huippupelaajan. Ehdottomasti hyvä kausi alla Barcassa ja varsinkin keväällä jopa todella hyviä esityksiä, joten ehdottomasti kisajoukkue tasoa jo nyt vaikka kaverista ei pitäisikään edes vähää alusta. Eipä siellä Alonson ja Sennan lisäksi parempiakaan vaihtoehtoja ole tarjolla tuonne keskikentän pohjalle ja tämä on fakta. Toinen mikä on fakta on se ettei Mursu ole lähdössä soitellen sotaan vain kahdella luontevasti keskikentän puolustavassa roolissa/pohjalla pelaavan kaverin voimin (tai jos lähtee niin...no onnea ja tuuria loukkantumisten kanssa vain), joten...

Kärjessä Negredo on aika turhake jos vain Villa ja Torres ovat kunnossa, joten Güiza (joka on varsin monipuolinen kärki) ja Llorente vain mukaan.

Navasin kohdalla riippu paljon myös siitä miltä miehestä itsestään tuntuu sillä aiemminhan se on ollut juuri Navas, joka on tietoisesti kieltäytynyt maajoukkue ympyröistä ja isommista seuroistakin näiden henkisten ongelmiensa vuoksi ja pysynyt tutussa ja turvallisessa Andalusiassa.
 
Viimeksi muokattu:

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Porteros:
Iker Casillas (Real Madrid)
José Manuel Reina (Liverpool)
Víctor Valdés (Barcelona)

Defensas:
Joan Capdevila (Villarreal)
Carles Puyol (Barcelona)
Gerard Piqué (Barcelona)
Raúl Albiol (Real Madrid)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Álvaro Arbeloa (Real Madrid)
Carlos Marchena (Valencia).

Centrocampistas:
Xabi Alonso (Real Madrid)
Sergio Busquets (Barcelona)
Xavi Hernández (Barcelona)
Andrés Iniesta (Barcelona)
Cesc Fábregas (Arsenal)
Javi Martínez (Athletic)

Delanteros:
Jesús Navas (Sevilla)
David Silva (Valencia)
Juan Manuel Mata (Valencia)
Fernando Torres (Liverpool)
David Villa (Barcelona)
Pedro Rodríguez (Barcelona)
Fernando Llorente (Athletic)

Siinäpä Del Bosquen valinnat. Suurimmat yllätykset taitavat olla Sennan ulosjäänti kisoista sekä Pedron mahtuminen joukkueeseen. Kovaltahan tuo näyttää, toivottavasti Xavi on kunnossa. Mestarisuosikki nro.1.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Javi Martinezin bandwagonissa kyllä. Aina tykännyt kaverista ja tosi mukavaa että pääsee kisoihin. Tuskin tosin kentälle, jo ihan seuransa takia(aina helpompi pistää se Barcan kaveri, kuin Athleticin kentälle).

On muuten "hiukan" eroa joukkueen tasapainoisesta ja roolitetusta kokoamisesta, kun vertaa El Diegon valintoihin Argentiinan suhteen. Toki materiaalissakin on joitain eroja, mutta ei kuitenkaan niin merkittäviä.

edit:Olisi se Senna tosiaan kelvannut, mutta oli heikohko kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Höh, olisin ottanut Sennan mukaan vaikka ihan varavaihtoehdoksi. Kuitenkin ehdottomasti Espanjan paras ankkuri, jos pelkästään yksi mies pohjalle heitetään.

Toki Navasin mukanaolokin on lievä yllätys, loistava pelaaja, mutta se koti-ikävä minua pelottaa. Pahimmillaan voi joutua lentämään kesken kisojen takaisin kotiin.

Pedro, mitä hemmettiä? Viimeksi Bojan piti ottaa maskotiksi, nyt Pedro. En tykkää.

Maalivahtikolmikko on kohtalaisen kova.
 
Viimeksi muokattu:

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
On muuten "hiukan" eroa joukkueen tasapainoisesta ja roolitetusta kokoamisesta, kun vertaa El Diegon valintoihin Argentiinan suhteen. Toki materiaalissakin on joitain eroja, mutta ei kuitenkaan niin merkittäviä.

Ihan vain "pikkuisen". Toinen ilmeisesti laskee (ja rukoilee) sen varaan ettei keskikentän keskustan alaspäin pelaava jätkä (tai kukaan muukaan keskikentän keskellä) ota kortteja ollenkaan, saati mene rikki. Toinen taas on huippukoutsi joka on kasannut hemmetin hienon kisajoukkueen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Fernando Llorente siis mukana. Bilbaosta! Hieno asia.

Sitten kun pudotuspeleissä tulee joku Englanti vastaan, huomataan lopullisesti kuinka hieno asia se on. Villa laittaa taatusti sisään, kun joku torni tiputtaa ne pallot jalkaan. Llorente on se torni.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Itse olen kyllä aivan helvetin tyytyväinen Madridin mursun valintoihin. Ei helvetti, hattu pois päästä ja syvä kumarrus Del Bosquen suuntaan. Hienoa!

Miehellä oli kanttia tiputtaa pitkäänkin kuvioissa pyörineitä, mutta keskiverto/heikon kauden pelanneita kavereita pois ja ottaa tilalle vastaavasti hyvä kaudet pelanneita nälkäisiä miehiä. Tähän en oikein jaksanut uskoa vaan ajattelin että sillä tutulla ja turvallisella nipulla mennään, mutta hyvä näin.

Valdéskin sai kuin saikin sen mitä tämän kauden esityksillään ansaitsi. Ikerhän siellä pelaa kaikki minuutit mitä vain pystyy ja jos veikata pitää niin tutun laadukkaasti, mutta hienoa että Victorin loistokausi huomioitiin ja Lópezin sekä koko Villarrealin hivenen keskinkertaisempi myös näkyi. Näin sen kuuluukin olla kun on mistä valita.

Sennan pois jättämistä ja Martínezin mukaan ottamisesta voi tosin hivenen pohdiskella ja kisojen jälkeen tuloksesta riippuen mahdollisesti jopa jossitellakin, mutta kyllä se vain niin oli että kaverin otteissa alkoi jo ikä näkymään tällä kaudella ja kun se loukkaantuminenkin on siellä vaikuttamassa niin ainakin omasta mielestäni hyvä ja ennenkaikkea rohkea veto jättää viime kisojen 'sankari' ulos koneesta vaikka ainahan tuollainen kokenut Jermu olisi penkillä ihan mukava lisä. Nuori baski pelasi upean kauden ja ehdottomasti on ansainnut paikkansa kisoissa vaikkei mitä luultavimmin sen suuremmin roolia saakkaan.

Hyökkäyksessä sitten Llorenten mukaanottamisesta ehdoton plussa sillä mies tuo jotain mitä muuten ei olisi ollut tarjolla. Lisäksi vaikka Graingerkin jo haukkui Pedron maskotiksi niin onhan kaveri melkoinen ja huiman kauden toisenpuolikkaan pelannut supervaihtomies ja tuo sitä energiaa kentälle aivan saatanallisesti jos siis vain sinne pääsee (tosin penkillä ei ole kuin kovia vaihtoehtoja). Tähän kun lisää erittäin kliinisen ja varman viimeistelyn niin ymmärrän kyllä Del Bosquen ajatuksia. Negredoko sinne olisi pitänyt lippua heiluttamaan ottaa? Enemmän se Pedro vain tuohon nippuun tuo kuin mitä Álvaro olisi kuuna päivänä tuonnut. Niin ja onhan Pedron nyt maskottina sympaattisempi vaikkei aivan Bojanin lapsen kasvoja ja nappisilmiä omaakaan, jos tälle linjalle lähdetään. Güizan olisin monipuolisuutensa vuoksi ymmärtänyt, mutta toisaalta Llorente on laadukkaampi target-vaihtoehto ja Villa ja Torres muuten vain laadukkaampia kärkiä, joten sähäkkä, taitava ja nopea työjuhta eli Pedro (joka siis voi pelata myös laidalla) on mielestäni varsin hyvä valinta tuohon nippuun. Lisäksi eivätpä ne Güizan tilastot viime kaudelta nyt mitenkään sen häikäisevämpiä ole (en nähnyt viime kaudella kuin pari Fenerin peliä, joten tilastoanalyysiin on turvauduttava), ihan ymmärrettävä valinta siis.

Hyvä Vicente!!!
 

Kojootti

Jäsen
Höh, olisin ottanut Sennan mukaan vaikka ihan varavaihtoehdoksi. Kuitenkin ehdottomasti Espanjan paras ankkuri, jos pelkästään yksi mies pohjalle heitetään.

Toki Navasin mukanaolokin on lievä yllätys, loistava pelaaja, mutta se koti-ikävä minua pelottaa. Pahimmillaan voi joutua lentämään kesken kisojen takaisin kotiin.

Pedro, mitä hemmettiä? Viimeksi Bojan piti ottaa maskotiksi, nyt Pedro. En tykkää..

Sennan olisin itsekin valinnut jengiin, vaikka mennyt kausi ei niin nappiin mennytkään. Kuitenkin juuri keskikentän ankkurina yksin pelatessaan helvetin hyvä ja olisi ollut hyvä lisä jengiin jo fyysisten attribuuttien takia.

Navasin valinta sen sijaan helvetin hyvä homma. Tämä koti-ikävä -jutut ovat kaikkien tiedossa ja kaikki tietää, että miehellä on ollut hieman henkisiä ongelmia aina. Kuitenkin aikalailla ylimitoitettua nämä puheet ovat nyt täällä. Tutut jätkät ympärillä ja jengin ilmapiiri hyvä, niin ongelmia ei varmasti synny. Ja mistä sitä tietää täällä härmässä, vaikka Jesuksen henkinen kantti olisikin vahvistunut esim. viimeisen puolen vuoden aikana. Täällä heebojen on helppo lukea Goalista "uutisia" vailla tietoa tietojen oikeellisuudesta.

Ja Pedron mukaanottaminen on myös helvetin hyvä homma. Kaikki, jotka näkivät edes pari peliä Barcalta tältä kaudelta tietävät pojan ominaisuudet; ne sopivat loistavasti tähän Espanjan pelityyliin. Kelatkaa tilannetta, jossa 70 min. kohdalla otetaan vaihdosta Navas ja Pedro laidoille; aika vaikea väsyneiden laitapakkien on näitä poikia vastaan puolustaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös