Ikimuistoisin konsertti?

  • 38 625
  • 278

weikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
[STEVE VAI tzadin kulttuuritalolla -93?, täyttä ekstaasia koko keikka.
Pääsin vielä laulamaan in my dreams with youn Devinin kanssa samaan mikkiin! Vieläkin menee kylmät väreet...]

Mää muistelin, että paras keikka minkä sää oot nähnyt ois ollu se Manic Street Preechers Hessassa, mistä aina pöhnässä kertoilet.
Hämmentynyt...heh tahi Pear Jam.

Oma vastaukseni on Don huonot ja Kerkko Koskinen.
 

ace

Jäsen
Päivitetään vähän...

1:Kiss Rock the Nation tour -04 Darien Lake NY, USA
Kiss valtavalla ulkoilmaareenalla joka oli tupatentäynnä. Fiilistä nostatti eka kerta jenkeissä ja kimpassa kahdeksan tuntematoman paikallisen tyypin kanssa. Kyllä Gene ja Paul jaksaa edelleen rokata!

2:Dee fuckin' Snider and The Sick Mother Fuckers Tavastialla muistaakseni vuonna -98. Twisted Sisteriä aivan loistavalla 90-luvun sovituksella. "What's up, Hell-fuckin-sinki?"

3:KISS Reunion tour -97 Pitkäaikainen haave toteutui, ja viimein näin Genen ja kumppanit livenä. Ja tätä kannatti odottaa 15 vuotta. "Back in the Helsinki groove!"

4: W.A.S.P. Tavastialla keväällä -04
Lievistä ennakkoaseteistä huolimatta Blackie osotti olevansa edelleen kovassa iskussa. Biisit toimivat nykykokoonpanolla hyvin ja varsinkin Basisti Mike Duda oli kova showmies. Blackien lisäksi tottakai.

5:KISS Psycho Circus tour -99 Ihan yhtä mahtava kokemus kuin Reunion tourkin, mutta silti spektaakkelin jo kerran nähneelle ei aiheuttanut samanlaista hurmostilaa.


Kotimaisista Popeda Jyrää livenä aina yhtä hyvin ja missä vain. Ikurin turbiini ei hyydy.

The 69 eyes petti odotukset viimekertaisella Tavastian keikalla. Soundit oli miksattu ihan pieleen, eikä lavalla tapahtunut juuri mitään. Pettymys loistavaan DVD-keikkaan verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Noin kuukausi sitten kavin Bostonissa katsomassa legendaarisen Jackson Brownen konsertin ja vaikka meikalainen onkin naita raskaamman genren puoltajia niin tuo konsertti oli niin mainio, etta se loi The Flamesin ja Nine Inch Nailin vastaavat hands down.
 

Lint

Jäsen
Kolme erityismaininnan arvoista keikkaa tulee mieleen:

Millencolin - Messilän juhannus (oisko -96)

Rancid - Lepakko, Helsinki (-96)

Good Riddance - Deconstruction Tour, Bremen (-00)
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
John Fogerty turussa -97 ... CCR ei enää palaa mutta John onneksi vielä tekee musiikkia.

Pick up a flat rock, skip it across Green River.
 

Jet-Ace

Jäsen
Robert Plant 10.11.2002

Odotan, että Robert Plantin konsertti Finlandia-talossa 10.11.2002 on ikimuistoinen. Led Zeppelinin huima laulusolisti, ehkä rockin kovin solisti kautta aikojen.

Viisi lippua vetämässä. Lipunmyynti alkaa 9.9. Nostalginen ilta tiedossa.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Jaa jaa, paha sanoa, mikä olisi paras keikka, mutta loistavia on ollut monia. Nuista suuren maailman areenakeikoista paras on varmastikin ollut AC/DC:n Hartwall - areenan keikka syssyllä 2000. Sinne oli roudattu sellainen määrä krääsää, että huhhuh. Keikka oli sellainen takuuvarma setti, jota jokainen fani paikalle tuli kuuntelemaankin. Oli lieskaa ja tietysti tämä "helvetin kello" yms. Harmi, että omat paikat olivat vähän piilossa kajarikaappien takana, rumpalista ei nähnyt koko keikan aikana vilaustakaan - noh, Angushan se sitä suurinta showta vetääkin. Hyvä oli keikka, mutta tiedä sitten, olisiko pojillakin syytä uudistaa lavashowtansa jollain tavalla. Näin nimittäin ennen keikkaa jonkun livetaltioinnin 70 - luvun lopulta - solisti oli se aito ja alkuperäinen ja keikkapaikka hieman pienempi, mutta muuten show oli täysin samanlainen; Angus riehuu ja laulaja käppäilee ympäri lavaa samalla kun basisti ja kakkoskitaristi käyvät vain laulamassa taustoja silloin tällöin. Kyllähän keikkaan saisi paljon enemmän eloa, jos muutkin kuin Angus ja Brian pistäisivät itseään peliin - silloin toki Angus saattaisi jäädä vähemmälle huomiolle. Heh, niin, ACDC:n settiinhän kuuluu aina Anguksen "stripteaseshow", jossa tuolla pirulaisella on aina alkkareissa keikkamaan lippu. Täysin samanlainen oli tuokin kohta sekä videolla että helsingissä. Nooh, mitäs minä kritisoimaan, eivätköhän jätkät tiedä mitä tekevät.

Muista hyvistä keikoista voisi mainita pari the Flaming Sideburnsin - armoitetun keikkabändin - keikkaa. Laulaja Eetu Martinez on voittamaton lavatähti ja muukin bändi jammailee mahtavalla sykkeellä. Niin - onhan bändillä vielä yksi valtti, pöytärummutuksen sm-kolmonen Jay Burnside, joka takaa biisien koossapysymisen.

Olemattomasta lavashowstaan huolimatta myös J. Karjalainen on mielestäni hyvä livenä. Hän saa luotua yleisön keskuuteen hyvän fiiliksen - ja sehän se keikkailussa onkin tärkeintä. Ankkarokissa vanha laulumies vieläpä innostui villisti hyppäämään kerran keikan aikana! :)

Tulossa olevista keikoista minulla on suurtakin suuremmat odotukset huomisesta the Hellacoptersin - tuon Ruotsin lahjan maailman rokkareille - Tavastian keikasta. Näin bändin provinssirockissa, jossa meno oli hyvä sielläkin, mutta onhan tunnettu fakta, että festarikeikat eivät ole mitään klubikeikkoihin verrattuna. Jepjep, ja eiköhän "Pomokin" onnistu kesällä villitsemään suomalaisyleisön.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehdottomasti Metallica Jäähallissa joskus vuonna '96 tai jotain vastaavaa. En muista vuotta ihan tarkalleen.

Metallica heitti kaksi keikkaa peräkkäisinä päivinä Jäähallissa ja minä olin onnekseni todistamassa toista niistä. Tuolloin oli kitaristi Kirk Hammettin synttäri, mikä myöskin huomioitiin keikan aikana erilaisten räjähde- ja liekkiefektien muodossa.

Aivan loistava keikka kaikin puolin, yleisö oli mahtavasti mukana biiseissä ja James Hetfield oli uskomattomassa vedossa, täyden kympin arvoinen keikka kaikin puolin.

Milloinkahan Metallica seuraavaksi tulee Suomeen....??
 

BOFH

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pietarinkadun Oilers, Toronto Maple Leafs
B.T.O.

Tähän mennessä paras ehdottomasti B.T.O.:n
keikka Torontossa kesällä -91...
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Neljä on pakko mainita

- Earth, Wind & Fire Helsingin jäähallissa 1981 (?)

- The Reddings Vanhalla 1982 (?)

- Miles Davis Porissa 1987 (?)

- Paul Simon Porissa 2002


Ike
 

acidjam

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Dropkick Murphys, Ilosaarirock 2002. Vetivät, perkeleet, koko eturivin lavalle Barroom Heron ajaksi. Minä jouduin mukana sinne mellastamaan. Huikea tunnelma. Koskaan en ole nähnyt samanlaista yhteinäisyyttä yleisössä, enkä yhteyttä yleisön ja bändin välillä. Huikea.
 

Morning star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Virumaa
Enpä ole paljoa keikoilla pyöriny, mutta parhaiten on jäänyt mieleen Klamydian heittämä keikka rmj:ssä 2002.

Kai sentään jäit kakkoslavalle,eli telttaan seuraamaan seuraavankin bändin,kotiteollisuuden keikkaa? Oli aivan tajuttoman kova.Tosin humalallakin saattoi olla osuutta asiaan.
Tai ei kai sittenkään,olin kyseistä orkesteria katsomassa täällä porissa bar kinossa tämän viikon keskiviikkona(13.11.) melkein selvinpäin ja vakuutti kyllä edelleen.Hynynen on hauska setä,vaikka ei sitä etelä-karjalaista kusipäähuumoria tuntunut kaikki tajuavankaan.

DBTL:ssä(samoin RMJ:ssa) Niskalaaki oli helvetin kova,vaikka vähän vettä satoikin.
Samaisessa tapahtumassa tuli vielä katsastettua diablo ja sentenced kårenilla,eikä tarvinnut pettyä,hyviä olivat molemmat.


P.S. Metallica vuonna -96 nordenskiöldin kadun jäähallissa oli loistava.

P.P.S. Meinasi unohtua ensimmäisiin kuuluva keikkakokemus tossa joskus 90-luvun alkupuoliskolla.Yhtye oli amorphis,paikka kirjurinluoto (?) ja tapahtuma nyttemmin kuollut ja kuopattu suistomaa soi.
 

Spencer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Auschwitz Motorsport
Stones -97 (?)
John Lee Hooker öö 98 (?)
Ei näitä vuosia voi muistaa...jokainen Puistoblues on ollu loistavia.
-96 Messilä, Bad Religion, Sex Pistols (pullosade), ja mitä kaikkea siellä oli.
Varmaan paras sijoituskohde maailmassa on livekeikkojen bongailu.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Olipa kyllä huikea tuo Hellacoptersin eilinen Tavastian keikka. Olisi ylitörkeensikamakeeta mennä muillekin orkan Suomen-keikoille, mutta valitettavasti finanssipoliittinen tilanne asettaa tiettyjä rajoituksia. Paikalla näytti taas olevan paljon jonkin sortin julkimoita, mm. the Flaming Sideburnsin rumpali seisoi aivan edessäni. Siinäpä onkin kaksi tämän planeetan kovin livebändiä - Hellacopters ja "Fleimarit. Illan kruunasi se, että kaveri sai kiinni Hellacoptersin rumpalin yleisöön heittämän kapulan, jehjeh.
 
Viimeksi muokattu:

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Geordie

Finlandiatalossa 1974 Geordie! Newcastlen poijjaat näyttivät suomalaisille mitä on ROCK!
Eipä silloin vielä tiennyt että bändin laulusolisti esiintyy vielä tänäkin päivänä, tosin ihan eri bändissä. Tämän vokalistin nimihän on Brian Johnson (AC-DC).
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suede Tavastialla -93 ja Blur Tallinnassa samana vuonna. Hieno meininki ja muutenkin hienoa aikaa elämässä. Kurjaa että mennyt aika ei koskaan palaa.

Noiden jälkeen on plajon tyhjää ja sitten tulee noin 100 seuraavaa rinta rinnan.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Eilen tuli oltua Finlandia-talolla seuraamassa Viktor "Viki" Klimenkon 60- vuotisjuhlakonserttia. Kyllä on miehellä edelleen upea ääni, ei ole muuttunut miksikään 40 vuoden jälkeen! Äijä heitti rautalankarokkia, tottakai KASAKKAA, kunnon suomalaista jousiorkesteri-iskelmää ja lisää KASAKKAA. Täysi sali varmasti nautti näkemästään. Aurinko laskee länteen..
 

Redalert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Ozzy Osbourne,Black Sabbath
Mulle mahtavimmat keikat on ollu kaikki mun käymät AC/DC:n keikat yleensä.Mut erityisesti Ballbreaker-kiertueen keikka Jäähallissa on jääny ilosesti mieleen,ku olin seisomassa ihan lavan edessä ja yhessä vaiheessa keikkaa Brian osotti mua sormella ja iski silmää mulle. :-) Kyl oli tämä tyttö onnesta soikeena...Yhtä mahtava oli myös Black Sabbathin Last Supper-kiertueen keikka.LOISTAVA !Tunnelma oli MIELETÖN !Ihan ku olis tullu johonki messuun tai jotain.Kyllä Ozzy on vaan niin IHANA ja kertakaikkisen loistava showmies.Sillä keikalla ikimuistosta oli vielä se,ku joku yleisöstä lavan edestä anto Ozzylle HIFK-pelipaidan ja Ozzyhän puki sen päälleen ja jatko rokkailua jonkun aikaa se päällä.Aijai,kyllä se niin maan perusteellisesti lämmitti tän suuren Ozzy ja HIFK-fanin sydäntä.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Jos nyt vain yksi pitää mainita niin. Giants of Rock 90. Sepultura, U.DO. Almighty ym pitivät huolen että aamulla oli niska kipeä..ja wittu sitä hellettä..
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Vedän kotiinpäin, joulukuussa 2003 Jyväskylän Lutakossa Deathroit-tapahtumassa Rotten Sound, Endstand ja Nine soittivat saman illan aikana. Se oli väkivaltaista.

Väkeä oli tuvan täydeltä ja meno aivan hurja.

Noista isommista nimistä ei voi sanoa kun olen oman hitauteni vuoksi missannut ne parhaat paikat.

Tokihan Hellacopters tulee hyvänä kakkosena, vähän vaikea eritellä mikä niistä näkemistäni keikoista on paras, orkesteri tuntuu olevan joka kerta kovassa vedossa.
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Viestin lähetti Takapassi

Tokihan Hellacopters tulee hyvänä kakkosena, vähän vaikea eritellä mikä niistä näkemistäni keikoista on paras, orkesteri tuntuu olevan joka kerta kovassa vedossa.

Kyllä HELLACOPTERS on lähellä top 1 paikkaa. Saas nähdä miten huomenna käy nosturissa kun meidän omat pojat Flaming Sideburns ja I Walk the Line kohtaavat THunder Expressin (Robert Dahlqvist från HELLACOPTERS) ruåtsista.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
hmm..kerrankin hyvä ketju täällä..

Ikimuistoisin konsertti koskaan on kyllä ehdottomasti Velvet Revolverin keikka Helsingissä 14.8. Konserttia tuli toki venattua monta kuukautta ja oli se kyllä sen arvonenkin. se vaan oli niin siistiä nähdä matt,slash ja duff suurena GNR-fanina. Ja sitten kun vielä keikan keskiosassa lavalle ilmestyi mies,kitara,rööki ja silinteri...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös