Lauantaina 19.1. pelattiin täysi sarjakierros. Tällä kertaa kierros oli sävytetty tiukoilla ja tasaisilla peleillä, kun kahtia jakautuneessa sarjassa kärkinelikko ja muut ottelivat keskenään.

Lähdetään purkamaan pelejä sarjan tyvipäästä ja mennään kärkiotteluita kohden.

Haukiputaalla nähtiin kiihkeä, mutta aika sekava harrastesarjatason otatus, kun Ahmat sai vastaansa peräpään Teräs-Kiekko Akatemian. Hallissa oli kylmää, pakkasta varmaan parikymmentä astetta, joten lämpimät tunteet olivat ehkä vain seurausta siitä. Peli oli tasaista, TeKi Akatemia ehkä jopa hieman kuskin paikalla. Homma sai ratkaisunsa aivan toisen erän lopussa, kun TeKin edustusjoukkueelta saatu vahvistus Jaakko Heiskanen otti 5+20 minuutin rangaistuksen keihästämisestä. Ahmojen valmennus keitti kolmannen erän alkuun kunnon kärmekeitot ja Ahmat teki nopeaan tahtiin kaksi maalia, joilla se pääsi kahden maalin karkumatkalle. Loppu jäi minulta katsomatta, mutta voisin kuvitella, että TeKi hakkasi päätään Ahmojen puolustusbussiin ja maalivahti Timo Kemppaiseen. Ahmat voitti 10-5.

Kiihkeyttä ei puuttunut Haapavedelläkään, jossa Huskit sai vieraakseen toisen pudotuspelipaikasta kilvoittelevan Ampparit Pyhäjärveltä. Ottelu oli tasaista vääntämistä, varsinkin PyPo yritti kovalla taklauspelillä ottaa naapurista niskalenkkiä. Melkein se onnistui ja ottelu ratkesi vasta jatkoajalla HaU:lle 4-3.

Linnanmaalla OYUS sai vieraakseen Populan. Odotettavissa oli tasainen otos ja se saatiinkiin. Popula oli pelillisesti ehkä hieman aktiivisempi, mutta OYUSin vastahyökkäykset olivat jälleen tehokkaita. Toisen erän päätteeksi tilanne oli 3-1 kotijoukkueelle, mutta niin vain Popula väänsi kolmannessa erässä tasoihin ja jatkoajalle. Jatkoajalla vieraalle tarjottiin oikein isolla tarjottimella voittoa, kun OYUS otti kaksi jäähyä, mutta ei kelvannut. Voittolaukauskisan OYUS voitti 2-1 ja koko ottelun 4-3.

Oulunsalossa olikin sitten jo isojen poikien ottelu, kun Laser Akatemian vieraaksi saapui PaKa. Alkuun PaKa tuli todella kovaa ja pääsi varsin nopeasti 0-3 johtoon. Ottelun loppu olikin Laser Akatemian yritystä päästä tasoihin, ja se onnistuikin, vaikka tiukille se meni. Laser teki tasoituksen 3-3:een vain puoli minuuttia ennen täyttä aikaa ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Lopullinen kliimaksi kovasta kiristä jäi kuitenkin saamatta, kun PaKa vei ottelun jatkoajalla. Vähän sama fiilis ottelusta jäi, kuin viime viikon Laser Akatemian ja KISEn välisestä pelistä, että marginaalit näillä neljällä kärkijoukkueella on aika pienet.

Kuhmossa nähtiin toinen kärkiottelu, kun sarjakärki KISE vieraili kolmantena olevan KuKin kotihallissa. KISE oli tyly vieras ja hallitsi ainakin torjuntatilastojen perusteella ottelua, mutta toki KuKilla on ollut muitakin kärkijoukkueita vastaan aika passiivinen taktiikka, joten luultavasti tilasto antaa viitteitä enempikin taktiikoista, kuin varsinaisesta pelin hallinnasta. Oli sitten todellisuus mitä tahansa, niin KISE näytti tilastojen valossa olevan kuitenkin koko ajan kuskin paikalla ja johti ottelua alusta loppuun. Viimeisellä kymmenminuuttisella KuKi pisti päälle loppukirin ja kavensi jo rumilta näyttävät 3-7 lukemat 6-8:aan. KISE:llä on hiukan maalivahtihuolia, kun Sami Kuikka ei ole päässyt peleihin tämän vuoden puolella ollenkaan. Torjuntavastuun on ottanut kokenut Tomi Haapaniemi, mutta ymmärtääkseni hänellä on aika pitkä tauko kilpakiekosta, joten kovassa paikassa mies on.

Kävin seuraamassa lauantaina neljää ottelua, yhtä Haukkasarjan peliä ja kolmea kolmosdivarin peliä. Mitään peliä en tosin katsonut kokonaan, joten huomiot eivät välttämättä kerro koko otteluiden totuutta. Kolmosen peleistä puhuttaessa Haukiputaalla harrastesarjan peliin oli lisätty vain taklaukset ja yksi pykälä vauhtia - ei juuri muuta. Ehkä Ahmojen ei tarvinnut esittää muuta TeKi Akatemiaa vastaan, vaikka tiukoilla se tuntui olevankin - ken tietää. Linnanmaalla peli oli astetta laadukkaampaa, jossa oli jo varsin hyviä joukkuepelin elementtejä ja Oulunsalossa peli jo kolmosen selvää kärkeä, jossa pelaajien taso ja osaaminen ovat sellaiset, että voidaan puhua taktisesti ja teknisesti varsin kohtuullisen tasoisesta jääkiekosta. Tasoerot ovat kuitenkin sarjan sisällä aivan selkeät. Joukkueen fiilis ja päivän kunto on kuitenkin jännä juttu, mikä voi vaihdella kovastikin, joten yllätyksiä on tapahtunut ja niitä tapahtuu jatkossakin. Siinähän se näiden sarjojen mielekkyys piileekin.

Seuraavaksi sarjassa on viikon tauko ja homma jatkuu helmikuun puolella. KISE jatkaa kärjessä, ja jatkaa loppuun asti, mutta Ahmojen viime kauden piste-ennätyksen kaataminen vaatii suoria voittoja kaikista lopuista peleistä. Vastaan tulee kolmessa jäljellä olevassa ottelussa (tämän kauden) Ahmat sekä HaU ja OYUS, joten erittäin mahdollista se vielä on. Laser Akatemia on kakkosena kahdeksan pisteen päässä, joten teoreettisesti sillä on vielä mahdollisuus nousta ykköseksi, mutta käytännössä niin ei käy. KuKi jatkaa kolmosena kahden pisteen päässä Laserista ja PaKa neljäntenä kahden pisteen päässä KuKi:sta. PaKa:lla on jäljellä neljä ottelua, kun muilla kärkijoukkueilla on kolme, joten kakkossijasta käydään vielä kova kisa. Kovin loppuohjelma on KuKi:lla, joka kohtaa vielä sekä Laserin että PaKa:n, joten nämä pelit ovat väkisinkin keskeisessä roolissa, kun sijoituksia jaellaan. PaKa:lla on taas ehkä helpoin loppuohjelma, kun se kohtaa KuKi:n lisäksi Populan, PyPo:n ja TeKi Akatemian. Kaukana näiden joukkueiden takana Ahmat on viidentenä, mutta sillä on enää kaksi peliä jäljellä KISEä ja Laser Akatemiaa vastaan, joten pienenä ihmeenä pitäisin, mikäli joukkue vielä pistesaldoaan kasvattaa. Kuudentena oleva Popula on pisteen päässä Ahmoista. Viimeisissä kahdessa pelissään se saa vastaansa PaKa:n ja Laserin, joten tiukassa ovat pisteet silläkin. Viitospaikkaa kärkkyy vielä OYUS, joka on Ahmoista viiden pisteen päässä, mutta jolla on lopuissa peleissä vastassaan PyPo, TeKi Ak ja KISE. Sillä on siis kohtuullisen hyvät saumat vielä nostaa sijoitustaan. Välttämättähän sillä ei ole juuri mitään merkitystä, kun play-off vastustajat voivat siltikin olla mikä tahansa neljästä kärkijoukkueesta, mutta esimerkiksi tappio PyPo:lle voi taas johtaa pahimmillaan ulos play-off peleistä, sillä viimeisestä play-off paikasta taistelevat PyPo ja HaU ovat aivan tuntumassa. PyPo:n tappio HaU:lle tarkoitti sitä, että kisa viimeisesti pudotuspelipaikasta tiukkenee. Huskit on nyt enää kahden pisteen päässä Amppareista ja neljä pistettä OYUS:sta, ja otteluita sillä on jäljellä kolme, kun PyPo:lla vain kaksi. PyPo saa vielä vastaansa OYUS:n ja PaKa:n, joten tiukassa ovat pisteet. Ei Huskeillakaan helppoa ole, sillä vastaan asettuu vielä TeKi Ak, KISE ja KuKi. Jännitystä riittää loppuun asti. Se on mukavaa se.

Nyt sitten viikon tauolle. Tekee se minullekin hyvää, kun näyttää, että näistä kirjoituksista alkaa tulla kovin herkästi pienoisromaaneja ;)

Tilanne: KISE 40/15, Laser Ak 32/15, KuKi 30/15, PaKa 28/14, Ahmat 23/16, Popula 22/16, OYUS 18/15, PyPo 16/16, HaU 14/15, TeKi Ak 5/15
 
Viimeksi muokattu:
Viikon tauon jälkeen on taas täyden sarjakierroksen vuoro. Aloitetaan viikonlopun purkaminen lauantain peleistä.

Raahessa homman nimi oli selvä; vierasjoukkue HaU:n piti voittaa, jotta mahdollisuus pudotuspeleihin pääsyyn olisi edelleen mahdollista. Peliä kauden tähän asti tärkeimpänä mainostanut Huskit tuli peliin myrskyn lailla ja jätti kotijoukkue TeKi Akatemian täysin ilman mahdollisuuksia. Ensimmäisessä erässä TeKillä oli vielä jonkinlaisia mahdollisuuksia vastata, mutta sitten loppui paukut ja HaU meni menojaan. Selvät lukemat 2-12 varmisti Huskeille nousun sarjan kahdeksanneksi ja vahvaksi kanditaatiksi pudotuspeleihin.

Linnanmaalla pelattiin paikallispeli KISEn ja Ahmojen välillä. Meinasin ensin raportoida ottelun kulkua vain hashtagilla #eimitäänjärkeä, mutta kaipa siitä jotain voisi muutakin kirjoittaa. Ottelu oli jälleen yksi osoitus siitä, että kaikki sarjan joukkueet eivät todellakaan kuulu tähän sarjaan. Tällä tarkoitan oikeastaan molempia joukkueita, sillä KISE on sarjaan liian hyvä ja Ahmoilla taas voisi olla järkevämpää pyrkiä ensi kaudella Haukkasarjan A-lohkoon - voisi olla mukavampaa. Ottelussa KISE teki mitä halusi ja varsinkin kolmannessa erässä, kun Ahmojen maalivahti Timo Kemppaiselta loppui pelihuumori, niin KISE pääsi täysin irti. Joukkue voitti viimeisen erän 9-2 ja koko ottelu 17-3. Oli aivan kuin olisi pelattu 60 minuuttia KISEn ylivoimapeliä, aivan sama, mitkä voimasuhteet kentällä kulloinkin olivat. Ahmat teki maalinsa vain KISEn annettua siihen luvan, eli silloin kun joukkue pelasi liian itsevarmasti omalla alueellaan ja menetti kiekon. Onneksi peliä ei pelattu Haukiputaalla, sillä KISEn maalivahti Topias Itämies olisi raukka paleltunut Ahmahallin pakkasessa. Ei uskoisi että Ahmat on sarjassa viidentenä, jotenkin aivan käsittämätön juttu.

Pyhäjärvellä pelissä oli isot panokset, sillä vain voitto kelpasi molemmille joukkueille. Kotijoukkue Pohdin sarjan kahdeksas sija oli vaakalaudalla ja vierasjoukkue OYUS varmistaisi voitollaan pudotuspelipaikan. En tiedä, mikä Amppareiden pelin on sekoittanut, mutta kun ei kulje, niin ei kulje. Mikään ei tunnu nyt joukkueella onnistuvan. OYUS oli saanut pelireissulle melkeinpä parhaan miehistönsä, ja jälki oli sen mukaista. Pohti ei pysynyt kyydissä ollenkaan ja vieraat karkasivat jo pelin alkuvaiheessa ja voittivatkin ottelun selkeän esityksen jälkeen 2-7. OYUS varmisti pudotuspelipaikkansa, kun taas PyPo:n pitäisi viimeisessä runkosarjan pelissään ottaa Kuusamossa vähintään kaksi pistettä pudotuspelipaikkaan. Hnakalaan paikkaan ampiaisporukka kyllä nyt itsensä pisti.

Kuhmossa oli kärkiottelun paikka, kun sarjakakkonen Laser Akatemia tuli kylään. Akatemia oli liikeellä vain kahdella kentällisellä, ja moni saranapelaaja oli jäänyt kotiin, joten vaikeaksi se reissun itselleen teki. KuKi pistikin heti ottelun alussa jalalla koreasti, ja karkasi ensimmäisessä erässä 4-1 johtoon. Toisessa erässä Laser vielä yritti, mutta kolmannessa erässä ilmeisesti kunto loppui, joten takaa-ajo tyrehtyi siihen. KuKi vei ottelun 7-4 ja nousi sarjataulukossa Laserin ohi.

Sunnuntaina pelataan vielä Populan ja PaKan ottelu. Palaan siihen otteluun ja yleisyhteenvetoon sitten, kun se ottelu on pelattu.
 
Viimeksi muokattu:
Sunnuntaina pelattiin kierros loppuun Ylivieskassa, kun PaKa kävi paikalla. Siitä reissusta ei hirveästi tarinoita ole kerrottavaksi, sillä Popula jäi kyllä pahasti telineisiin jo lähtöpaikalla. PaKa pisti homman pakettiin jo ensimmäisessä erässä, kun se nöyryytti kotijoukkuetta alusta lähtien ja vei peliä melkeinpä miten tahtoi. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli jo 0-3, joista maaleista kaksi alivoimamaalia. Toisessa ja kolmannessa erässä homma vähän tasaantui kentällä, mutta maalien suhteen ei. PaKa revitteli helppoon 0-11 voittoon. Katselin ottelua paikallistv:stä pari erää, mutta kolmatta en enää jaksanut. Ihan hyvä idea tämä paikallistv-juttu, mikä tuolla Ylivieskan suunnalla on - ainakin täältä Oulun seudulta katsottuna ;)

Tämän viikonlopun kierros meni kutakuinkin odotetusti. KISEn runkosarjavoitto varmistui ja kisa sijoista 2-4 kiristyi entisestään; KuKi, Laser Akatemia ja PaKa ovat nyt kahden pisteen sisällä. Viidennestä sijasta käydään myös pientä kisaa, mutta ainoa merkitys sillä on vain lopullisiin sarjan sijoituksiin riippuen pudotuspelien tuloksista. Pleijareissa hävinneiden osapuolten paremmuusjärjestyshän katsotaan runkosarjan sijoituksen mukaan. Oletettavasti OYUS noussee viidenneksi, kun se ensi viikonloppuna käy hakemassa Raahesta sarjapisteet, joilla se menee Ahmojen ohi. Ahmat ja Popula tuskin kasvattavat enää pistesaldoaan, joten sijat 6 ja 7 ovat siinä. Molemmat kohtaavat viimeisissä peleissään kakkossijasta taistelevan Laser Akatemian, joten kovia yllätyksiä pitäisi sattua, mikäli jompikumpi pisteitä saisi. HaU taisi ratkaista kisan viimeisestä pudotuspelipaikasta voitollaan, sillä PyPo:n pitäisi saada viimeisestä pelistään vähintään kaksi pistettä, jos mielii vielä Huskit ohittaa. Vastassa on PaKa ja pelipaikkana Kuusamo, joten... HaU:lla on teoriassa vielä mahdollisuus jopa nostaa sijoitustaan, mutta KISEltä ja KuKi:lta ei niitä sarjapisteitä ehkä niin vain oteta.

Tilanne: KISE 43/16, KuKi 33/16, Laser Ak 32/16, PaKa 31/15, Ahmat 23/17, Popula 22/17, OYUS 21/16, HaU 17/16, PyPo 16/17, TeKi Ak 5/16
 
Runkosarjan toiseksi viimeisenä viikonloppuna pelattiin yhteensä viisi peliä, joten pisteitä oli jaossa ihan sopivasti.

Lauantaina pelattiin otteluista kolme, ensimmäisenä Haapavedellä, jonne Huskien vieraaksi saapui sarjan voiton jo varmistanut KISE. Vaikka vieras olikin selkeästi parempi, niin HaU:n peli paranee loppua kohden ja veikkaanpa, että se ei tule olemaan mieluisin valinta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella millekään kärkinelikon joukkueelle. KISE voitti ottelun 3-6.

Haapaveden pääsy pudotuspeleihin varmistui Kuusamossa, jossa pelattiin PaKa:n ja Huskeista pisteen päässä sarjataulukossa oleva PyPo:n välinen ottelu. Jo etukäteen oli selvää, että Amppareiden pitää pelata kauden parasta peliään, mikäli se mielii pisteenkään Koillismaalta mukaansa ottaa. Pientä pulinaa oli taas kuusamolaisesta tuomaritoiminnasta, mutta mitään epäselvyyttä ei kuitenkaan joukkueiden paremmuudesta jäänyt. Pallo-Karhut hallitsi peliä alusta loppuun ja se voitti ottelun vastaansanomattomasti 10-3. Pyhäjärven pojille siis jäi kauden viimeisen pelin tuloksena ensi kaudelle hieman petrattavaa, sillä tällä kaudella sijoitus tulee olemaan viime kauden tapaan yhdeksäs.

Linnanmaalla OYUS isännöi jumbojoukkue TeKi Akatemiaa. Ottelussa panoksena oli yliopistolaisille sarjan viides sija, johon se voitolla yltäisi. Ennakkosuosikin paineet eivät kotijoukkuetta hyydyttäneet, vaan täysin suvereenin esityksen jälkeen lopussa tulostaululla komeilivat luvut 12-0.

Sunnuntain peleista ensin pelattiin Linnanmaalla Laser Akatemian ja Ylivieskan Populan välinen ottelu. Populalla olisi voitolla vielä mahdollisuus sijoituksen parantamiseen, ja se tulikin ottelun alkuun varsin pirteästi. Ensimmäinen erä oli vielä kohtuullisen tasaista, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmin vierasjoukkueen yllätysmahdollisuus pieneni. Laser oli kentällä juuri sen verran edellä, kuin loppunumerot 9-3 antavat ymmärtääkin. Populalle kyseessä oli runkosarjan viimeinen peli, ja sarjasijoitus tulee olemaan seitsemäs. Nyt vain sitten saavat reilun viikon ajan jännätä, minkä kärkijoukkueista se saa vastaansa pleijareiden ensimmäisellä kierroksella.

Kuhmossa pelattiin kierroksen isoin ottelu, kun PaKa saapui Kuhmoon testaamaan kotijoukkueen kunnon. Kaikki tilastomerkinnät oikein alleviivasivat sitä totuutta, että ottelu oli todella tasainen. Missään vaiheessa ei joukkueiden välillä ollut kahden maalin eroa, vaan aina jompi kumpi meni johtoon, ja toinen tasoitti. Yllätys ei siis ollut, että mentiin jatkoajalle. PaKa tosin jätti viimeisen tasoituksen aika viime tippaan, kun se ylivoimalla ja ilman maalivahtia tasoitti ottelun ajassa 59:57. Se oli hyvä tasoitus se, sillä jatkoajalle joukkue pääsi myös ylivoimalla, koska kotijoukkueella oli käynnissä viiden minuutin rangaistus. Ottelun päättävä maali tulikin jo puolen minuutin jatkoaikapelaamisen jälkeen ja sen maalin teki vierasjoukkue PaKa. Näin kaksi pistettä Kuusamoon ja yksi jäi Kuhmoon. Ottelu kävi ilmeisesti aika kuumana, kun nähdäkseni ensimmäisen kerran tällä kaudella toimihenkilölle (PaKa) langetettiin pelirangaistus.

Pudotuspelijoukkueet ovat siis selvillä, mutta sijoja 2-4 ei ole vielä kirkossa kuulutettu. KISE jatkaa runkosarjan loppuun asti kärjessä. Viimeisessä ottelussaan joukkue kohtaa OYUS:n, joten vielä pitää vähän parempaa mekkoa laittaa päälle, jos mielii pisteitä kerätä. Viikonlopun kahden voiton ansioista PaKa nousi kakkoseksi, mutta pisteen välein sitä vielä seuraavat Laser Akatemia ja KuKi. PaKa on vahvoilla kakkoseksi, kun se kohtaa ensi viikonloppuna sarjan pisteautomaatti TeKi Akatemian. Laser Akatemia taas kohtaa umpisurkeasti keväällä pelanneen Ahmat. Ahmat yllätti Laserin pari kuukautta sitten Haukiputaalla Laserin kauden surkeimman esityksen seurauksena, mutta uskallanpa eppäillä, että nyt ei joukkue sellaista virhettä tee, että toisen kerran häviäisi joukkueelle, joten kolmatta sijaa tarjotaan Laserille. KuKi taas kohtaa nousukuntoisen HaU:n. Tuskinpa siinäkään ottelussa yllätystä sattuu, joten pienen pieni mahdollisuus kuhmolaisilla vielä on sijoituksen nostamiseen. Popula ja PyPo ovat siis runkosarjaurakkansa jo suorittaneet.

Tilanne: KISE 46/17, PaKa 36/17, Laser Ak 35/17, KuKi 34/17, OYUS 24/17, Ahmat 23/17, Popula 22/18, HaU 17/17, PyPo 16/18, TeKi Ak 5/17
 
Viimeksi muokattu:

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
PaKa tosiaan tuon runkosarjan kakkospaikan aikalailla on varmistanut jos ei aivan takki auki TeKia vastaan lähde. Toki aina saattaa sattua vaikka mitä mutta tuskin nyt. Kohta sitten kovempiin karkeloihin.
 
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-
Lauantaina saatiin sitten runkosarja päätökseen.

KISE, PaKa, Laser Akatemia ja KuKi hoitivat omat ottelunsa odotetusti heikompia vastustajiaan vastaan. Neljällä kärkijoukkueella oli pientä epävarmuutta sijoitusten suhteen, joten ryssimistä ei sallittu. Vastustajajoukkueilla ei taas ollut sijoitusten suhteen mitään paineita, niinpä kun kärkijoukkueet ottivat pelit vakavasti, niin vastustajilla ei ollut paljon saumoja. Jo otteluiden tuloksetkin; KISE-OYUS 16-3, KuKi-HaU 6-1, Laser-Ahmat 16-7 ja TeKi-PaKa 5-18 kertovat otteluista oikeastaan kaiken. Runkosarjan loppujärjestykseksi muotoutui:

1) KISE 49 p, 2) PaKa 39, 3) Laser Ak 38, 4) KuKi 37, 5) OYUS 24, 6) Ahmat 23, 7) Popula 22, 8) HaU 17, 9) PyPo 16, 10) TeKi Ak 5

KISE teki ainakin viimeiseen viiteen vuoteen isoimman pistemäärän / ottelu runkosarjassa (2,72). Viime kauden runkosarjan voittaja Ahmat saalisti myöskin 18 ottelun sarjassa pisteen vähemmän, eli 48 pistettä (2,67). Kolmantena tuossa tilastossa on nykyisin Suomisarjaa pelaava, silloinen Kiekko-Laser, joka kaudella 2013-14 teki 23 pelissä 53 pistettä (2,65). Maalimäärissäkin KISE nousi omalle sataluvulleen, tehden 213 maalia. Viime kaudella Ahmat teki 171 maalia ja kaudella 13-14 K-Laser 168 maalia. Harmi, että liiton järjestelmissä tilastoja ei ole saatavilla pidemmälle, koska liitto hoiti aikoinaan tilastojärjestelmän uusimisen ala-arvoisesti.

Nyt on mielenkiintoista spekuloida mahdollisia ottelupareja. Ne julkaistaan varmaan alkuviikosta, joten kauaa ei tarvitse jännittää. KISE voi olla lähes satavarma jatkopaikastaan, valitsi se minkä joukkueen tahansa sijoille 5-8 sijoittuneista. Uskoisin, että pojat haluaa päästä mahdollisimman vähällä, joten he valitsevat Ahmat. Ei pitkää matkustamista lauantaina ja näistä neljästä heikoin joukkue tällä hetkellä. Hyvä tapa harjoitella kuvioita kovempia koitoksia varten. PaKa:lle kaikki vastustajat ovat yhtä kaukana, joten uskoisin sen valitsevan Populan, koska HaU ja OYUS ovat kovemmassa vireessä. Laser ottaa HaU:n ja KuKi:lle jää OYUS, joka on näistä neljästä kuitenkin yllätysvalmiudeltaan pahin. Eli ennustaisin seuraavat otteluparit:

KISE - Ahmat, PaKa - Popula, Laser Ak - HaU, KuKi - OYUS

Mietitäänpä pareja tarkemmin, kunhan ne varmistuvat.

PyPo:lle ja TeKi-Akatemialle tsemppiä ensi kauden joukkueen keräämiseen. PyPo:lla ainakin on nuori joukkue. Ongelmana varmaan saada pelaajat pysymään seurassa. Jos se onnistuu, niin ensi kaudelle on luvassa parempaa. Tällä kaudellakin oli joulun alla tosi hyvä vaihe, joten potentiaalia on. TeKi Akatemialla varmaan on mietinnässä, kannattaako lähteä kilpasarjaan, vai olisiko mukavampi kuitenkin alueen harrastesarjassa. Toivottavasti Raahen alueelta löytyy Teräs-Kiekon rinkiin tarpeeksi riittävän hyviä pelaajia kahteen kilpasarjan joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
TeKi Akatemialla varmaan on mietinnässä, kannattaako lähteä kilpasarjaan, vai olisiko mukavampi kuitenkin alueen harrastesarjassa. Toivottavasti Raahen alueelta löytyy Teräs-Kiekon rinkiin tarpeeksi riittävän hyviä pelaajia kahteen kilpasarjan joukkueeseen.
TeKillä on jo porukka harrastesarjassakin, joten uskoisin, että akatemia jatkaa sarjassa. Ovathan ne nyt yhtä vuotta kokeneempia. Pelaajista ei taida juuri olla puutetta kun TeKillä on tälläkin hetkellä joukkueet kakkosessa, kolmosessa ja harrastesarjassa ja pelaajia on yhteensä tietojeni mukaan 70-80. Osa pelaa tavoitteellisemmin ja osa sitten vaan harrastelee. Kaikille taitaa TeKistä löytyä sopiva joukkue. Junnupuolelta pitää toki odottaa omia kasvettaja vielä vuosia kun vanhin ikäluokka on E2. Toki miesten mukana on joitakin vanhempia junnuja.
 
Fair play and respect
Noniin. Spekulointeja. Valinnat on tehty.

KISE - Ahmat:
Lokakuussa Haukiputaalla Ahmat pelasi kohtuullisen hyvin ja hävisi vain 2-6, mutta kahden viikon takainen peli Linnanmaalla oli vähän noloa seurattavaa (17-3). KISE jatkanee nyt siitä, mihin pari viikkoa sitten jäi sillä erolla, että nyt se on tosissaan. Hallitsevan mestarin ei tarvitse onneksi kärsiä kuin vain kahden ottelun ajan.

PaKa - Popula
Kuusamolaiset ovat ehdottomia ennakkosuosikkeja. Syksyllä joukkueiden ensimmäisessä pelissä Kuusamossa Popula piti kotijoukkuetta ahtaalla (6-4), mutta reilu pari viikkoa takaperin Ylivieskassa meno oli Populalle liian hurjaa, kun PaKa latoi tylyt 0-11 lukemat taululle. Kauheasti ei Populan voiton puolesta kannata vetoa lyödä.

Laser Akatemia - OYUS
Tässä otteluparissa on eniten kysymysmerkkejä. Runkosarjassa molemmat joukkueet voittivat kerran. Viime kaudella OYUS oli vastaavassa tilanteessa yllättää Ahmat, joten en yllättyisi, jos OUYS venyttäisi ottelusarjan kolmeen peliin, vaikka Laserin riveissä lähes kymmenkunta viime kauden Ahmapelaajaa onkin. Uskon Laserin kuitenkin hoitavan homman. Meneekö kahdessa vai kolmessa pelissä poikki? Siinäpä kysymys.

KuKi - HaU
Kuhmolaiset voittivat selvin numeroin molemmat runkosarjan ottelut (7-3, 6-1), joten olisi järisyttävä yllätys, jos haapavetiset veisivät nimiinsä yhdenkään ottelun. Kovasti Huskien juoksu on parantunut kauden lopussa, mutta ei ihan niin paljon...
 
Puolivälierien ensimmäiset ottelut takana. Yllätyksiä ei sattunut, vaikka meinasi sattua.

KISE ja Ahmat pelailivat Oulunsalossa. Torjunnat: Topias Itämies (KISE) 15 torjuntaa, Mikko Gröhn (Ahmat) 65 torjuntaa. Tulos 7-1. Arvatkaa kumpi voitti? Tänään on sitten isoa jännitystä yllä Haukiputaalla, että kumpihan voittaa...

KuKi - HaU: Haapaveden miehet olivat tulleet Kuhmoon pelaamaan tosissaan. Ensimmäinen erä näytti, että KuKi hoitaa homman helposti (3-0), mutta toisessa erässä HaU tasoitti pelin 3-3:een. Kolmannessa KuKi sai tehtyä pari maalia, joten kotiyleisö oli tyytyväinen 5-3 voittoon. Tänään voi olla tiukkaa Haapavedellä. Olenkin siellä päin liikkeellä, joten taidanpa mennä katsomaan...

PaKa-Popula: Ottelu oli ehdottomasti tasaisempi, mitä numerot antavat ymmärtää (8-1). Ei Popula mikään rukkanen ollut, mutta PaKa käytti paikkansa murhaavalla teholla hyväkseen. Voi olla tiukkaa tänään Ylivieskassa.

Laser Akatemia-OYUS: Aivan sellainen ottelu, joka oli odotettavissakin. Laser oli pelillisesti aktiivisempi, mutta OYUS rankaisi armotta puolustuspään virheistä. Ottelu meni jatkoajalle, jossa Ville Torro ratkaisi pelin Laserille (6-5 JA). Oululaisille divarikiekon seuraajille varmasti kiinnostava iltapala tiedossa tänään Linnanmaalla. Menkääpä katsomaan...
 
Lauantaina ratkesi kaksi puolivälieräsarjaa, kahden ratkeaminen siirtyi tälle sunnuntaille.

Oululaisten jäsentenvälisessä marssijärjestykset olivat selvät, sillä Haukiputaan hallissa KISE lopetti Ahmojen via Dolorosan lopullisesti, kun se toistamiseen otti 7-1 voiton. Torjuntatilastojen mukaan ottelu oli tasaisempi kuin perjantaina, mutta mikä onkaan ero ylivoiman ja järisyttävän ylivoiman välillä? Laser Akatemia taas selvitti OYUS:n pyristelyt Linnanmaalla 8-5 voitolla. Ensimmäisen erän 5-0 johto näytti jo siltä että selvä peli, mutta OYUS ei niin vain antanut periksi ja kiri vielä 5-7:ään. Aika loppui kuitenkin kesken, joten Laserin organisaation molemmat joukkueet nähdään välierissä. Keskenään ne eivät kuitenkaan ainakaan vielä välierissä pelaa. Saa nähdä, pelaako jompikumpi tai jopa molemmat sitten finaalisarjassa.

Ylivieskassa nähtiin Populalta ihme nousu, kun se oli toisen erän loppupuolella 2-7 tappiolla PaKaa vastaan. Erän lopussa ja kolmannen erän ensisekunneilla tulleet kaksi kavennusmaalia loivat ilmeisesti uskoa Populalle. Enempi kyse oli kuitenkin minun nähdäkseni siitä, että PaKa laski suotta pelinsä temmon säästöliekille, jolloin Popula pääsi hieman paremmin pelin päälle, ja PaKan pelaajille tuli helppoja jäähyjä turhan paljon, koska jalkaa ei enää liikutettu kuten kahdessa ensimmäisessä erässä. No, jos Kuusamon tuomarityöskentelystä on porinaa riittänyt, niin kyllä on sanottava, että aika helposti vierasjoukkue sai Ylivieskassakin kolmannessa erässä jäähyjä. Popula nousi käytännössä erikoistilanteissa aina tasoihin asti. Ottelun ratkaisu oli hieman ihmeellinen, kun PaKa pääsi ylivoimalla jatkoerään, mutta pelasi löysästi, jolloin Popula pääsi kuittaamaan alivoimamaalin jo muutaman sekunnin jälkeen. Pidän kuitenkin järisyttävänä ihmeenä, mikäli Popula pystyy ottelun tänään viemään. PaKa ei takuulla löysää otettaan, oli se eilen niin hyvin pelin päällä kaksi erää.

Haapavedellä oli myös jännä paikka, kun KuKi tuli hakemaan välieräpaikkaa. Ensimmäinen erä näyttikin vieraalle hyvältä, mutta toinen erä oli Huskeille hieno ja joukkue käänsi 0-2 tappioaseman 4-2 johdoksi. Kolmas erä oli sitten taistelua johtoaseman säilyttämiseksi, ja se onnistui. HaU jatkoi ottelusarjaa 6-3 voitollaan. Tässä ottelussa tuomarityöskentely oli erinomaista - olihan siellä liigatason tuomareita jäällä. Tänään sitten Kuhmossa ratkeaa, kumpi joukkueista menee välieriin. Mikäli HaU voittaa, niin se saa vastaansa KISEn. KuKi:n voittaessa vastustaja on joko KISE tai Laser Akatemia, riippuen PaKa-Popula -ottelun tuloksesta.
 
Viimeksi muokattu:
Kaksi sunnuntain peliä on nyt ohi ja välieräjoukkueet ovat selvillä.

Kuhmossa KuKi ja HaU kävivät kovan taistelun jatkopaikasta. KuKi piti kuitenkin ohjat hallinnassaan ja vei ottelun 4-2 lukemin. KuKi johti ottelua koko ajan, ja vaikka Huskit yritti kovasti, niin mitään ei ollut tehtävissä.

Kuusamossa Populalla oli aivan liian iso vuori kiivettävänä, jotta se olisi saanut suistettua PaKa:n pois kukkulan kuninkaan paikalta. Lopputulos 10-1 kertoo kaiken oleellisen ottelusta. PaKa näytti heti ottelun alussa kaapin paikan, kun se jo reilussa seitsemässä minuutissa värkkäsi itsensä 4-0 johtoon. Popula sai heti toisen erän alkuun 4-1 kavennuksen aikaiseksi, mutta tällä kertaa PaKa piti huolen, että siihen se jää.

Ensi perjantaina jatketaan sitten välieräsarjoilla. Eli kuten vähän etukäteen ennakoitiin, niin neljä runkosarjan parasta joukkuetta jatkaa. Nyt otteluparit määräytyvät runkosarjan lopputaulukon mukaisesti. Ennakoidaanpa vähän näitä ottelupareja.

KISE - KuKi HT
KISE voitti molemmat runkosarjan otatukset (5-4, 8-6). Molemmissa otteluissa KISE johti selvästi, mutta kuhmolaiset kirivät lopussa, kun oululaiset hieman hölläsivät. Tällä kertaa voisi olettaa, että KISE pistää parhaan mahdollisen rosterin kentälle, joten en voi oikein millään antaa KuKi:lle paljonkaan mahdollisuuksia sarjan voittoon. Parhaassa tapauksessa se voi lauantain pelin Kuhmossa kotiyleisön edessä viedä, mutta Oulun peleissä tulee turhan kova hiki. Uskon, että rutinoitunut oululaisporukka vie sarjan kahdessa pelissä.

PaKa - Laser Akatemia
Kuusamo on kova, mutta niin on Laser Akatemiakin. PaKa vei molemmat runkosarjan pelit lähinnä paremman maalivahti- ja puolustupelinsä ansiosta. Laserilla on kovatasoisempi hyökkäys, mutta oman pään pelaamisessa on vielä petrattavaa. Laser myös peluutti runkosarjan peleissä mahdollisimman laajaa rosteria, mutta pudotuspeleissä se on selvästi tiivistänyt peluuttamista, joten ainakin hyökkäyspeli tulee olemaan terävämpää kuin runkosarjassa. Vaikka joukkue on keski-iältään koko sarjan toiseksi nuorin (PyPo:n jälkeen) ja kolmisen vuotta PaKa:aa nuorempi, on sillä riveissään seitsemän viime kauden mestaria Ahmojen joukkueesta. En tiedä, pelaavatko kaikki, mutta he ainakin tietävät, miten mestaruuksia voitetaan. Saa nähdä, miten käy. Jos veikata pitää, niin veikkaan, että Laser vie sarjan voitoin 2-1, mutta miten vain voi käydä. Kaikki on kiinni kasetin kestävyydestä.
 
Viimeksi muokattu:

ikirouta

Jäsen
PaKa tosiaan tuon runkosarjan kakkospaikan aikalailla on varmistanut jos ei aivan takki auki TeKia vastaan lähde. Toki aina saattaa sattua vaikka mitä mutta tuskin nyt. Kohta sitten kovempiin karkeloihin.
Käsittääkseni ei ole ainakaan karsintoja, eli kakkoseen nostettaneen varmaan 1-2 joukkuetta.
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Huhut hallien uumenista kuiskivat karsintasarjasta Pohjoinen Vs. Lappi...

En tosln tiedä ketä palvelee tämä liiton onneton, olematon, tiedotuslinja. Joukkueethan julkistivat puolivälieräparit reilusti ennen liittoa.

-ketä kiinnostaa ku ei oo kärpät?
 
Sarjan infossa sanotaan: "III-divisioonan lohko 7 voittajajoukkueella on oikeus osallistua II-divisioonan karsintaan". Siinä se. En tiedä mitä tarkoittaa, mutta selvästi sanottu.
 
Finaalista tulee oululaisten jäsentenvälinen, kun sekä KISE että Laser Akatemia voittivat omat välieräsarjansa suoraan kahdessa ottelussa.

KISE oli perjantai-iltana Oulunsalossa KuKi:a vastaan odotetun vahva, kun se pisti homman pakettiin käytännössä jo ensimmäisessä erässä (4-0). KuKi sai hieman vielä virtaa, kun se toisen erän alussa sai tehtyä maalin kahden miehen ylivoimalla, mutta KISE palautti normaalin marssijärjestyksen hyvin nopeasti tehden muutaman kaapin erän loppupuolella. Lopputulos 10-2 oli ottelutapahtumien mukainen.
Lauantaina Kuhmossa oli hieman toisenlainen meininki, ja kuten ennustelinkin, niin KuKi pisti jalkaa liikkeelle aivan eri tavalla, kun äidit ja vaimot ja tyttökaverit olivat peliä katsomassa. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli ihan hyvin pelin päällä ja johtikin erätauolla 1-0. Toisessa erässä KISE käytännössä kuitenkin ratkaisi pelin kolmella maalillaan. Kolmas erä oli taas tasaisempi, mutta kyllä KuKi:n taistelu oli kuitenkin vähän sellaista don Quijote vs. tuulimyllyt -tyyppistä. KISE vei pelin 4-1 ja sen pelit jatkuu perjantaina luultavasti Oulunsalossa. Toisesta pelistä ei ole vieläkään täydellisiä tilastoja, kun ottelun tulospalvelu on vieläkin jumiutunut toisen erän alkuun.

Laser Akatemia oli sen sijaan huomattavasti tiukemmalla Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan, kuten odotettua. Ensimäinen peli tarjosi Kuusamon jäähallin täpötäydelle (yli 600 katsojaa) tasokasta divarikiekkoa pettymyksen sekaisilla mausteilla. Ottelu oli tasaisempi, mitä 3-10 tulos antaa ymmärtää. Laserin hyökkäyspeli ja maalintekotaito oli vain sen verran vahvempaa kuin kotijoukkueen, ja kun puolustus- ja maalivahtipelikin toimi, niin mikä ettei.
Lauantaina Oulunsalossa jatkettiin siitä, mihin perjantaina jäätiin. Laser meni ensimmäisessä erässä 3-0 johtoon. Laserin nuorukaiset jo ehkä luulivat, että homma oli siinä, mutta PaKa oli eri mieltä. Toisessa erässä Laser oli ajoittain ihan purjeessa. PaKa vei erän vastaavasti 3-0. Kolmas erä oli kovaa tasaista taistelua, ja erässä tehtiin vain yksi maali, tekijänä (jälleen kerran) Ville Torro ja Laser finaalisarjaan 4-3 voitolla.

Ensi perjantaina siis jatkuu pelit todennäköisesti Oulunsalossa. Finaalisarjassa on selkeä isät vs. pojat -asetelma. KISEn paketti on valmis, suurin osa pelaajista taidoiltaan, korostan taidoiltaan, Suomi-sarjatasoa. Jalka ei välttämättä enää liiku niin nopeasti, kuin parhaina vuosina, mutta peliäly on varmasti kohdillaan. Akatemia taas vetää vielä nuoruuden innolla ja varsinkin hyökkäyspeli on vahvaa. Jos Akatemia saa kokonaispaketin toimimaan puolustusta ja maalivahtipeliä myöten, niin homma saattaa mennä tasaiseksi. Mutta kyllähän KISE selvänä ennakkosuosikkina sarjaan lähtee. Runkosarjassa voitot menivät 1-1. Akatemia oli ainut joukkue, joka voitti KISEn varsinaisella peliajalla, mutta ne tulokset eivät paina tässä vaiheessa mitään.
 
Isät näyttivät pojille maalinteon mallia finaaleissa.
Lukemat 9-1 ja 17-2 kertoivat siitä, että KISE hallitsi maalinteon ja oman maalinsa varjelemisen huomattavasti paremmin kuin Akatemia. Maalivahtipeli oli monta napsua parempaa. Varsinkin toisen pelin alussa Akatemiallakin oli paikkansa, pari tolppaakin, mutta nuo paikat pitää käyttää hyväksi.

Onneksi olkoon mestareille! Ensi kaudella sitten kakkosessa. Katsotaan onko Akatemiakin siellä.
 
Onko nyt mitään karsintoja tulossa vai mitä täällä tapahtuu? Valitaanko kakkoseen menijät halukkaista vai? Tietääkö kukaan?
On karsinnat, finhockeyn sivuille on tullut karsintalohko nro 5 ja näyttää alkavan Oulunsalossa lauantaina 16.3. kello 19:15 KISE vs KeKi pelillä. Mielenkiintoista nähdä minkälaiset kokoonpanot molemmat joukkueet saa kasaan vieraspeleihin
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Mikähän se on virallinen pelitapa, paras kolmesta vai pelataanko pisteistä? Eli voiko sunnuntaina Kemijärvellä olla ennen jatkoerää toisen ottelun jatkoaika?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy