Taas on uusi kausi ovella. Kolmosen joukkuekartta on kokenut melkoisen muutoksen, jo senkin takia, että sekä PJK että Teräs-Kiekko nousivat kakkoseen ja yhtään joukkuetta ei kakkosesta tiputettu alaspäin.

Joukkueita on viime kauden tapaan kymmenen. "Vanhoina" joukkueina jatkavat viime kauden mestari Ahmat, viime kauden vitonen HaU, kutonen OYUS, kahdeksanneksi sijoittunut Popula ja yhdeksäs PyPo.

Viime kauden joukkueista LiKi ei saanut enää kakkosjoukkuetta pystyyn. Samoin kävi Suomussalmen Palloseuralle ja jo kahtena viime kautena harrastetason pelaajilla operoineelle Haapajärven Kiiloille.

Uusia joukkueita on Laser HT:n "vanhojen mestareiden" joukkue KISE ja A-junioreista pääsääntöisesti koostuva Laser Hockey Akatemia. Savo-Karjalan lohkossa parin vuoden visiitillä käynyt KuKi HT Kuhmosta palaa takaisin pohjoisen lohkoon ja vuosia kakkosessa pelannut, viime kaudella "telakalla" jäähallihankkeen takia ollut Kuusamon Pallo-Karhut jatkaa toimintaansa kolmosessa. Teräs-Kiekon kovaa kiekkobuumia edustaa kolmosessa tulevalla kaudella TeKi Akatemia.

Voimasuhteista ei voi vielä kauheasti sanoa, ensimmäiset ottelut vasta näyttävät suuntaa, mutta joitain arveluja voisi jo heittää.

Ahmat ei voita mestaruutta tällä kaudella, siitä voisi laittaa jopa vedon pystyyn. Lähes kaikki kärkipelaajat lähtivät seurasta viime kevään sipilöintien jälkeen. Tämän kauden joukkue on enimmäkseen A-junioreista ja harrastelijoista koostuva sekava seurakunta, jolle jo pudotuspelipaikka tulee olemaan saavutus.

KISE, Laser HT:n "herrasmiesliiga", jonka pelaajisto on aivan liian kovatasoinen kolmoseen. Mukana on todella korkean profiilin pelaajia. Keski-ikä on korkea, mutta niin on taitotasokin. Voisin veikkauksen heittää, että joukkueen pelaaja-manageri Tuomas Nikkilä saa jälleen nostella kannua, kuten teki viime keväänä Ahmoissa. Jotain osviittaa ehkä antoi selkeä 6-3 harjoituspelivoitto kakkosen YJK:sta. Aika näyttää miten "vanhojen" miesten kropat kestävät ja miten siviilikiireiltään ehtivät peleihin.

PaKa, Kuusamon ylpeys, ei varmasti jää häntäsijoille tulevalla kaudella. Tietoni mukaan syksyn aikana avattava uusi jäähalli tuo varmasti joukkueelle lisävirtaa, eikä tuo pelaajarosterikaan näytä ihan heppoiselta. Taistelee todennäköisesti mitalisijoista.

Muihin joukkueisiin palataan sitten kauden kuluessa.
Ensimmäisellä viikonloppuna otteluparit ovat: Ahmat-Hau, PyPo-Laser Akatemia, KuKi-OYUS, KISE-PaKa ja TeKi Akatemia-Popula.
 
Viikonlopun pelit on pelattu ja jonkinlaista osviittaa joukkueista jo sai selville.

KISE - PaKa 9-1
KISE oli aivan ylivoimainen. Ei PaKa huono ollut, mutta kyllä KISEn materiaali näytti kykynsä, vaikka osalla pelimiehistä on takanaan muutaman vuoden tauko pelaamisesta. Varsinkin ikinuori Sami Eero oli pelipäällä, samoin Arttu Luusuaniemi piti kuusamolaisia ajoittain pujottelukeppeinä. Kaikki kolme kentällistä pyörittivät halutessaan peliä miten halusivat. Ongelmia oli lähinnä puolustuspelissä, mutta KISEn maalilla Sami Kuikka hoiti hommansa ihailtavasti. Ehkä peluuttavan valmentajan puutos näkyi juuri puolustustyöskentelyssä. Mielenkiinnolla odotetaan, mitä kausi tuo tullessaan. Rikkookohan KISE Ahmojen viime kauden ennätyksen 20 perättäisestä voitosta?
PaKa tulee olemaan kaudella myös kova luu, kunhan saavat pelin kohdilleen. Kuusamolaisilla oli vain nyt vielä kovempi luu jyrsittävänä.

Ahmat - HaU 8-2
Ahmat oli kotonaan yllättävän vahva. Harmi etten nähnyt peliä, mutta ehkä Haapavesi ei ollut paras mahdollinen mittari, koska joukkue näyttää menettäneen aika paljon parhaita pelimiehiään. Myös Ahmoilla on riveissään viime vuoden mestarijoukkueestaan vain muutama pelaaja, joten siellä vaihtuvuus on ollut käsittämättömän suurta. Onnekseen joukkue on onnistunut pitämään riveissään viime kauden pistepörssin kärkimiehen Joni Määtän ja maalivahti Timo Kemppaisen. Saa nähdä, mihin joukkue tällä kaudella yltää.

PyPo - Laser Akatemia 2-4
Molemmat joukkueet tulevat olemaan kaudella kohtuullisen vahvasti esillä. Ainakin Laser, koska sinne näyttää menneen viime kauden Ahmojen joukkueesta varsinkin nuoremman polven kärkimiehiä koko joukko. Akatemian peliä haittasi liiallinen nuorten miesten innokkuus, kun aina joku oli jäähyllä. Tosin tuomareiden nimiä katsoessa voisi päätellä, että linjakin on ollut todella tiukka. Näistä joukkueista kuullaan vielä.

KuKi HT - OYUS 6-2
Joukkueiden tasoero oli ainakin tilastojen mukaan ilmeinen. OYUS tosin tapojensa mukaisesti oli vieraspelireissulla varsin pienellä rosterilla, joten se ehkä jotain selittää. KuKilla oli varmasti näyttöhaluja normaalia enemmän, kun pari edellistä kautta joukkue on pelannut Savo-Karjalan lohkossa varsin vaatimattomalla menestyksellä. Vanhat pelimiehet näyttävät olevan pääosin mukana, ja uusiakin on mukana ihan mukavasti, joten ei näytä kuhmolaisten osalta yhtään pöllömmältä.

TeKi Akatemia - Popula 5-6
Akatemian historian ensimmäinen sarjapeli oli ihan kohtuullinen esitys sarjan keskikastiin arvioitua Populaa vastaan. Peli oli tasainen taisto ja olisi voinut päättyä kumman tahansa voittoon.
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Kisen peli tuli käytyä katsomassa. Luulen tuon pakki puolen sekavuuden johtuvan pakkivajeesta, ainakin yksi pakin paikalle merkitty oli hyökkääjä samoin kuin Laserin lainat(kypäristä päätellen). Kisen ukoilla kyllä kiekko (ja jalka osalla) liikkui siihen malliin, eträ isät vastaan pojathan tuo oli
 
Taas on pari viikkoa mennyt ja on yhteenvedon aika.

KISE porskuttaa lievästi sanottuna vahvasti sarjassa. Mieleen tulee, että joukkueen olisi pitänyt saada villi-korttipaikka suoraan kakkoseen ainakin peliesitysten puolesta. Kolme ottelua kahden viikonlopun aikana, kolme voittoa ja maaliero vaatimattomasti 44-3! On miehillä ainakin hauskaa, vastustajilla Populalla (kahdesti 1-8, 1-18) ja PyPolla (1-18) ei niinkään. KISEllä ratkaisijoita löytyy ja vaikka kokoonpano vaihtelee ottelusta toiseen melkoisesti, niin taso ei laske lainkaan. Maalivahteja on listoilla tällä hetkellä vain yksi, Sami Kuikka. Toivottavasti joukkue saa pelaavia maalivahteja lisää, jottei tulisi pää vetävän käteen, jos Samille sattuu jotain. Harjoituksissa maalivahteja on ollut kuitenkin useampia.

Sarjassa toisena oleva Laser HT:n toinen joukkue - Akatemia porskuttaa myös vahvasti. Varsinkin viime kaudella mestaruuden Ahmoissa voittaneet Väinö Heinonen, Nenosen veljekset Jesse ja Jere sekä Ville Torro ovat olleet vahvasti esillä joukkueen tekemisissä. Samoin Ahmoista Hokin kautta Laseriin tullut Tuomas Haikonen on ollut vahva, kuin myös Joonas Törmä ja Eemeli Lithovius. Joukkue on nuori, mutta omaa kovan potentiaalin. Heikoin lenkki taitaa olla valmennus. Viimeisen kahden viikonlopun tuloksena oli kaksi voittoa; 9-3 vierasvoitto HaU:sta ja 18-7 kotivoitto TeKi Akatemiasta. Mielenkiintoista nähdä kahden viikon päästä, kun Akatemia ja KISE kohtaavat Oulunsalossa. Veikkaan että isät vievät - vielä - poikia, mutta kuinka reippaasti, jää nähtäväksi. Se ottelu on kyllä tämän kauden kolmosessa "must see" -kamppailu.

Kolmonen Ahmat on peliesityksiin nähden yllättävän korkealla. Ehkä kokenut valmentajakaksikko Holappa / Lehtilä saavat ulosmitattua varsin kirjavasta pelaajamateriaalista parhaan irti. Hyvät maalivahdit ovat joukkueen pelastus, ainoana vikana on ehkä se, että niitä taitaa olla joukkueessa liikaa, jolloin irtiottoja saattaa herkästi alkaa kauden edetessä tulemaan. Kausi näyttää, mihin veto riittää. Kohtahan ilmojen kylmetessä alkaa Ahmoilla myös olemaan etua kotipeleissä pakastinolosuhteista, jotka kotihallissa vallitsee.

Lopuista joukkueista ei vielä oikein ota selvää. KuKi on pelannut vasta yhden voitokkaan pelin, mutta tullee imoittautumaan mitalipeleihin mukaan, tulevat viikot näyttävät. Lopuista ehkä PaKa vielä nousee, kunhan saa oman hallin käyttöön. OYUS pelaa hyvin kotona, mutta vieraspeleihin ei tahdo pelaajia löytyä. PyPo pelaa kohtuullisesti, mutta joukkueessa on valtava ikähaitari, 2000-luvulla syntyneitä on monta, joten yllätys on, mikäli joukkue nousee kuuden joukkoon. Popula porskuttaa sarjan keskikastissa, samoin HaU. TeKi Akatemia saattaa olla hieman vaikeuksissa koko kauden, mutta voi aika ajoin yllättää, ainakin Laser Akatemiaa vastaan loppui selvästi potku ottelun lopussa.
 
Taas on viikonloppu kärsitty, ja mitään uutta ei juurikaan kolmosen taivaalla näy. KISE kävi murjomassa TeKi Akatemian 19-0 varmaankin aika täydellisen esityksen jälkeen. Mitäpä muutakaan voi odottaa, kun puoliammattilaistasoiset pelaajat pyörittelevät harrastetasoista porukkaa. KuKi palasi parin viikon pelittömän kauden jälkeen taas tositoimiin Pohjois-Pohjanmaan kiertueella; lauantaina kaatui PyPo Pyhäjärvellä 2-6 ja sunnuntaina Haapavedellä HaU 3-7. Ahmat hoiteli Ylivieskan reissulla Populan, vaikka tilastojen perusteella oli pikemminkin liemessä kuin niskan päällä. Ahmat taitaa edetä täysin maalivahtipeli edellä, kun Timo Kemppaiselle kirjattiin lähes 50 torjuntaa ja Populan maalivahdille vain vähän yli 20. Silti Ahmat voitti ottelun 2-6. Linnanmaalla Laser Akatemia taas tyri pelinsä turhaan suunsoittamiseen ja jäähyilyyn. Hyvän alun jälkeen (4-0 ensimmäisen erän jälkeen) alkoi vaihtoaitiomussuttaminen valmentajan johdolla. OYUS kiitti, otti kiinni ja meni jatkoajalla ohi 5-4 voittoon.

On käsittämätöntä, kuinka yhdessä vuodessa voi jonkun sarjan taso tipahtaa niinkin paljon, kuin pohjoisen alueen kolmosessa on tapahtunut. Parhaat joukkueet (paitsi Ahmat) on kahden viime vuoden aikana nostettu joukkuepulasta kärsivään kakkoseen ja kolmosessa pelaavat vain akatemiajoukkueet tai muuten vaan todella kirjavan tasoisesta pelaajamateriaalista kootut porukat. Ainakin näkemäni muutaman pelin perusteella voi ihan huoletta sanoa, että KISE on ainoa, joka olisi viime kaudella päässyt mitalipeleihin.

KuKista en osaa vielä sanoa, kun en ole sen pelejä nähnyt, mutta ainakin tulokset ovat osoittaneet, että viime kaudella Savo-Karjalan lohkossa sijoilla ynnämuuta pelaillut joukkue on todennäköisesti pohjoisen lohkon kärkikahinoissa mukana. Ja ymmärtääkseni joukkueessa ei ole kovin suurta vaihtuvuutta tapahtunut, joten ainakin Pohjoisen ja Savo-Karjalan tasoista se kertoo jotain...

Laser Akatemialla on muutama hyvä pelaaja, ja pari kelvollista ketjua, mutta joukkuehan on pohjimmiltaan A-junioriporukka, ja ainakin viikonlopun pelin perusteella joukkuepeliltään melkoinen pettymys. Peli perustuu täysin siihen, että Väinö Heinonen tai Jere Nenonen vievät kiekon ylös ja sitten katsotaan tuliko maali vai ei. Ensi viikolla joukkueen taso testataan todella, kun KISE pistää varmaan oman ice-hockey-partyn pystyyn Oulunsalossa.

Ahmojen peli taas perustuu kovaan maalivahtipeliin ja pariin maalintekijään. Muuten joukkue on tasollisesti aivan eri planeetalta kuin viimekautinen Ahmajoukkue - ja silti sarjassa kolmantena. Osaselityksenä on kylläkin, että se on kohdannut vasta häntäpään joukkueita, paitsi OYUSin, jolle sitten hävisi. En panisi yhtään ropoa joukkueen puolesta KISEä, Laser Akatemiaa tai KuKia vastaan.

Toivottavasti sarjan taso edes hieman nousee kauden aikana, jotta muitakin kuin KISEn otteluita viitsisi käydä edes katsomassa. Tosin KISE peleistäkin menee aika äkkiä maku, jos joka pelissä maaliero on kaksinumeroinen. Muiden joukkueiden kannattaisi tehdä jotain.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
KISEllähän ei tuossa TeKi Akatemia-ottelussa ollut läheskään paras kokoonpanonsa jäällä, muiden muassa Joki-Erkkilä ja Eero puuttuivat. Silti tuloksena oli 19-0-voitto.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Pilu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Osaako joku Oulun alueen kiekkotietäjä kertoa mikä on KISEn tavoitteena ja mitkä jatkoaikeet ovat? Onko tarkoituksena pelailla viimeinen kausi vanhojen pelikavereiden kanssa III-divisioonaa ja laittaa hokkarit yksissä tuumin naulaan kilpailullisten sarjojen osalta? Vai onko Laserin organisaation tavoitteena kenties pelata KISE II-divisioonaan, että heillä olisi joukkueet Suomisarjasta III-divisioonaan?

On käsittämätöntä, kuinka yhdessä vuodessa voi jonkun sarjan taso tipahtaa niinkin paljon, kuin pohjoisen alueen kolmosessa on tapahtunut. Parhaat joukkueet (paitsi Ahmat) on kahden viime vuoden aikana nostettu joukkuepulasta kärsivään kakkoseen ja kolmosessa pelaavat vain akatemiajoukkueet tai muuten vaan todella kirjavan tasoisesta pelaajamateriaalista kootut porukat. Ainakin näkemäni muutaman pelin perusteella voi ihan huoletta sanoa, että KISE on ainoa, joka olisi viime kaudella päässyt mitalipeleihin.
Kieltämättä sarjan taso on laskenut selkeästi jo parin viimeisen kauden ajan. II-divisioonan supistumisen myötä III-divisioonan kärkijoukkeille on tarjoiltu suoraan nousua, jotta saadaan II-divisioonaan suurempi joukkuemäärä. Samaan aikaan II-divisioonan taso on laskenut pohjoisen alueella. Pienempien paikkakuntien joukkueet taistelevat vuosi toisensa jälkeen saadakseen edustusjoukkueen jalkeille ja tätä myötä pelaajien taso on lievästi sanottuna vaihtelevaa. Parhaana esimerkkinä tästä on parin viime kauden ajan Kiilat, joka päättikin viheltää pelin poikki edustuskiekkoilun osalta - ainakin toistaiseksi.

KuKista en osaa vielä sanoa, kun en ole sen pelejä nähnyt, mutta ainakin tulokset ovat osoittaneet, että viime kaudella Savo-Karjalan lohkossa sijoilla ynnämuuta pelaillut joukkue on todennäköisesti pohjoisen lohkon kärkikahinoissa mukana. Ja ymmärtääkseni joukkueessa ei ole kovin suurta vaihtuvuutta tapahtunut, joten ainakin Pohjoisen ja Savo-Karjalan tasoista se kertoo jotain...
KuKin viime kauden joukkueesta on jättäytynyt useampia pelimiehiä pois. Tilalle on tullut mm. Ville Määttä JHT:sta sekä viime kaudella Suomisarjaa Hokissa pelannut Olli-Pekka Tuikka. Lisäksi joukkue on haalinut kentällisen verran pelaajia Hokin A-junioreista sekä pari pelaajaa SuPS:sta.

PaKa tulee vielä nostamaan tasoaan varmasti tämän hetkisestä. Toisaalta joukkue on pelannut vasta kaksi peliä joista toinen KISEä vastaan, niin todellinen taso on vielä arvoitus. Ahmoja vastaan torjuntojen valossa peli on ainakin ollut tasainen, mutta PaKa sössi omat mahdollisuutensa viimeisen erän hölmöilyllä.
 
KISEllähän ei tuossa TeKi Akatemia-ottelussa ollut läheskään paras kokoonpanonsa jäällä, muiden muassa Joki-Erkkilä ja Eero puuttuivat. Silti tuloksena oli 19-0-voitto.
Joukkue ei kyllä tarvitsekaan parasta kokoonpanoaan. Siellä on sellainen nippu äijiä, että millä tahansa kokoonpanolla joukkue klaaraa kaikki muut tässä sarjassa.
Osaako joku Oulun alueen kiekkotietäjä kertoa mikä on KISEn tavoitteena ja mitkä jatkoaikeet ovat? Onko tarkoituksena pelailla viimeinen kausi vanhojen pelikavereiden kanssa III-divisioonaa ja laittaa hokkarit yksissä tuumin naulaan kilpailullisten sarjojen osalta? Vai onko Laserin organisaation tavoitteena kenties pelata KISE II-divisioonaan, että heillä olisi joukkueet Suomisarjasta III-divisioonaan?
Kyllä siellä käsittääkseni selvä nousutavoite on. Ei pojat ole pillejä laittamassa pussiin. Kakkonen saattaisi olla joukkueelle ihan sopiva sarja, sillä useimmilla ei vaan ole välttämättä halua tai mahdollisuutta kiertää Suomi-sarjaa, antaa nuorempien hoidella sellaiset jutut.
 
Viimeksi muokattu:
Viikonlopun peleissä ei yllätyksiä. HaU ja Popula kävivät odotetusti tiukan taiston Haapavedellä. Tunteetkin olivat välillä pinnassa, ja jäähyjä jaeltiin kohtuullisen paljon, mutta sellaistahan sen pitää ollakin, kun naapurikylien pojat käyvät tanssiin. Tällä kertaa Popula veti pidemmän korren 3-4 vierasvoitolla.

Ahmat taas alkaa pikkuhiljaa täyttää niitä odotuksia, joita sille kauden alla ennustelin, eli kauden alun muutaman ottelun kestänyt flow-tila alkaa ilmeisesti kadota, tai sitten muut joukkueet alkavat saamaan peliään myös pikkuhiljaa kuosiinsa. Umpisurkean räpellyksen seurauksena joukkue hävisi kotonaan PyPo:lle 4-6. Ahmat kirjasi itselleen jäähyjä mm. epäurheilijamaisesta käytöksestä, väkivaltaisuudesta jne. Ja jäähyt kirjattiin nimenomaan kärkijätkille. Mitä se osoittaa? Ainakin sen, että tiukille ottaa, kun PyPo vei peliä, vaikka joukkueesta puolet pystyisi pelaamaan vielä B-junnupelejä.

Laser Akatemian ja KISEn kohtaaminen taas kuivui kokoon jo ennen ottelua, kun kärkihyökkääjät Heinonen ja Nenonen olivat pois Laserin kokoonpanosta. Joukkue, tai seura, eivät ilmeisesti itsekään uskoneet joukkueen yllätyspotentiaaliin, kun Heinonen lähti Laserin Suomi-sarjajoukkueen mukaan etelän reissulle. KISEkin oli pelissä mukana pienellä rosterilla, joten pannukakkuhan siitä kärkijoukkueiden kohtaamisesta sitten tuli. KISE läpsytteli laiskasti 11-2 voittoon.

PaKa alkaa myös nousta. Se nähtiin Linnanmaalla, kun joukkue voitti OYUSin maalein 10-6. Varsinkin Lari-Pekka Ollila ja Aleksi Lohilahti olivat ottelussa hyvässä vedossa.

Kierroksen erikoisuus oli se, että Ahmat nousi tappiostaan huolimatta kolmossijalta kakkoseksi Laser Akatemian ohi, koska Akatemia hävisi KISElle huomattavasti suurinumeroisemmin kuin Ahmat oman pelinsä. Muuten sarjataulukko alkaa näyttää siltä, että kaikki sijat KISEn takana taitavat olla vielä auki. Laser sinnittelee kärkisijoilla, samoin KuKi. Ahmat alkaa pudota, kun se alkaa saamaan kärkijoukkueita vastaansa. Ensi viikonloppuna se voi vielä patsastella, kun sarjajumbo TeKi Akatemia tulee vastaan, mutta sitten alkaa jälki rumenemaan, kun vastaan asettuvat peräkkäisissä peleissä KISE, KuKi ja Laser Akatemia. PaKan uskon nousevan vielä. Oma halli alkaa olla ilmeisesti valmis, ja pelaajanippu on sen verran laadukas, että Kuusamosta kuuluu vielä, kun joukkue alkaa saamaan pelejä alle.
 
Viimeksi muokattu:
Viime viikonloppuna piti olla täysi sarjakierros, mutta Kuusamossa ei vielä päästy uuteen halliin pelaamaan, kun halli ei ollutkaan vielä ihan valmis, vaikka niin luultiin. PaKan ja Laser Akatemian ottelu siirtyy myöhemmäksi.

Pelitarjonnan aloitti Raahessa TeKi Akatemia ja Ahmat. Etukäteen oli jo selvää, että Ahmat vie pelin, ja niin veikin. Tulos 2-10 ei jätä paljon jossitteluille sijaa.

Pyhäjärvellä hyvään vireeseen päässyt PyPo ei antanut Haapavedelle paljon mahdollisuuksia, vaan vei ottelun selkein 4-1 numeroin. Nuorelta joukkueelta jälleen hyvä suoritus.

Kierroksen namupala oli odotetusti KISEn ja KuKin välinen ottelu Linnanmaalla. KuKi ajoittain jopa hallitsi peliä, mutta KISEn tasaisen laadukas joukkue oli kuitenkin koko ajan hieman edellä, käytti tilanteet paremmin hyväkseen ja voitti ottelun niukasti 5-4. Vielä viisi minuuttia ennen loppua tilanne näytti olevan selvä, kun KISE johti 5-2, mutta vieraat eivät luovuttaneet, vaan pelasivat loppuun asti kunnialla ja olivat tasoittaa pelin. Näkemistäni peleistä ehdottomasti kauden paras tässä sarjassa. En olisi kauhean yllättynyt, jos nämä joukkueet nähtäisiin myös kauden viimeisessä pelissä.

Sunnuntaina Popula ja OYUS pelasivat mielenkiintoisen ottelun Ylivieskassa. Ottelu eteni tasaisesti pelillisesti, mutta Popula päästi ensimmäisessä erässä vieraan turhan pitkälle karkumatkalle maalien suhteen (1-5), eikä saanut enää kiinni, vaikka yrityksestä se ei jäänyt kiinni. Popula pääsi 5-6:een, mutta siihen sitten paukut jäivät ja OYUS vei lopulta pelin 5-7.
 
Viimeksi muokattu:

Mänäkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & muut Pohjosen joukkueet
Vanhana Laseri fanina oli pakko vähän mehustella ja tehdä KISElle dreamteam- kentälliset.. kaikkia pelaajia ei välttämättä nyt ole tiedossa, mutta kävin KISEn instan läpi ja hoksasin että siellä näytti olevan vielä aika kovia kavereita pelaamatta..

1.
Joki-Erkkilä – Eero Sami – Löfman
Metso - Purontakainen

2.
Mäkelä – Härkönen – Huikari
M Syrjä – Ryynänen

3.
Niva - Määttä – Luusuaniemi
Vanhanen - Pekkarinen

4.
Gussander – Suojanen – Kallio


Myönettäköön, että kentällisten teossa on katottu vähän ”historianhamina”- lasien läpi.. mutta nostin pari nuorta nikkaria kuitenkin kentällisiin. Esim. pistepörssi kakkonen Hartikainen ei ihan mahtunu.. vaikka todellisessa tilanteessa tuolla varmasti olisikin.

Tosahan videossa noita tatseja jo vähä oliki: https://www.instagram.com/p/BnwHL2MHhu4/

Kaikkien aikojen kovin kolmos div. joukkue? NO, eikait tässä… huh huh, mikä 3- div. joukkue. :D
 
Lauantaina näytti KISEllä olevan hieman säästöliekki päällä, kun joukkue kohtasi sarjakakkosen Ahmat Haukiputaalla. Liikkeellä oltiin enempi treenijäävauhdilla, koska lähtökohtaisesti vastassa oli jälleen hieman eri sfääreissä kulkeva joukkue. Ensimmäisen erän jälkeinen nolo 0-0 tilanne pelastettiin toisen erän neljällä maalilla Ahmojen yhtä vastaan. Edellisenä viikonloppuna KuKi nousi vielä kolmen maalin takaa uhkailemaan, mutta Ahmoilla ei vastaavaan ollut mitään saumoja, vaan KISE läpsytteli 2-6 vierasvoittoon.

Viikko sitten edukseen esittäytynyt KuKi tuli jälleen vieraspeliin Linnanmaalle ja sai tällä kertaa vastaansa Laser Akatemian. Laserilta oli poissa ilmeisesti Laserin Suomi-sarjajoukkueeseen pysyvästi siirtynyt Väinö Heinonen, mutta tilalle joukkue sai viime kaudella Ahmoissa edukseen esiintyneen Jarkko Karvosen, joka toikin joukkueen otteisiin rutkasti voimaa ja taitoa, vaikka miehellä oli edellisestä tosipelistä reilusti yli puoli vuotta aikaa. Mies sai myös maalin aikaiseksi. Joukkueet pelasivat tasaisen ja viihdyttävän pelin. Pelin voittomaali syntyi vain 18 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Laserin Eemeli Lithovius tälläsi kiekon KuKi-maalin kattoon hienon hyökkäyksen päätteeksi. Laser voitti ottelun 3-2.

OYUS ja PyPo pelasivat myös Linnanmaalla hieman sekavanoloisen pelin. Maaleja tehtiin paljon ja Pohti osoitti jälleen, että viimeisten pelien hyvät esitykset eivät ole olleet onnenkantamoisia. Vaikean alun jälkeen joukkue hallitsi ottelua avauserän lopun ja toisen erän. Parhaimmillaan PyPo johti ottelua kolmannen erän alussa 3-8, mutta tavoilleen tyypillisesti OYUS ei antanut periksi, vaan nousi 7-9:ään. Aika loppui kesken, joten PyPo sinetöi 7-10 voittomaalin tyhjiin aivan ottelun lopussa.

Lauantaina Haapavedellä HaU hävisi ehkä hieman yllättäen 3-7 TeKi Akatemialle, joka otti kauden avausvoittonsa.

Sunnuntaina pelattiin vielä kaksi ottelua. HaU matkusti Posiolle Kuusamon PaKan vieraaksi. PaKa oli tyly isäntä ja otti selkeän 10-4 voiton. Olisin kyllä odottanut selkeämpää voittoa, mutta ilmeisesti Huskeilla oli näyttöhaluja normaalia enemmän TeKi tappion jälkeen, kun se tuli otteluun kovalla sykkeellä. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vielä 3-3, mutta PaKa alkoi sen jälkeen hivuttautumaan karkuun ja väistämättömään voittoon.

TeKi Akatemialla oli hyvä viikonloppu, kun se oli kotonaan yllättää ilmeisesti koko viikonlopun pelireissulla olleen KuKin. Mikä lie painoi KuKin pohkeissä, kun se sai vaivoin väännettyä 5-6 voiton kotijoukkueesta.

KISEn (24 pistettä / 8 ottelua) takana sarja tasoittui ja Ahmat (13 p / 7 ott.) säilytti kakkospaikkansa maalieron turvin ennen Laseria (13 p / 6 ott.). PyPo (12 p / 7 ott) on yllättäen noussut kaikessa hiljaisuudessa neljänneksi vain pisteen päähän Ahmoista ja Laserista. KuKi on viidentenä (9 p / 5 ott) kolme ottelua KISEä vähemmän pelanneena. OYUS (6p / 7 ott), Popula 6p/6ott) ja PaKa (6p/4ott) muodostavat seuraavan ryhmän. HaU ja TeKi Akatemia pitävät perää kolmella pisteellään.
 
Viimeksi muokattu:
Viikonlopun täydellä sarjakierroksella ei yllätyksiä nähty, ellei sellaisena voi pitää PyPon voittoa PaKasta Pyhäsalmella - no ei oikeastaan. Pohdin pojat ovat pelanneet viime aikoina todella hyvin, ja tämäkin peli osoitti, että yritys ainakin on kohdallaa. Vieras johti peliä parhaimmillaan toisessa erässä 2-5 ja näytti menevän menojaan, mutta niin vain Ampparit väänsi ottelun tasoihin viime minuuteilla ja pokkasi jatkoajalla voiton kotiin 6-5.

Kuhmossa sarjavitonen KuKi kohtasi sarjakakkosen Ahmat, mutta jo etukäteen oli tiedossa, että petolaumalla ei tule olemaan idässä Kivaa. Eikä ollutkaan, tilastojen valossa Ahmat oli aivan purjeessa ja ilmeisesti vain Timo Kemppaisen maalivahtipeli pelasti rökäletappiolta. Kotijoukkue vei pelin 4-1 suvereenin esityksen jälkeen.

Oulunsalossa KISE ja HaU pelasivat eri sarjan peliä samassa kaukalossa. KISElle 18-2 voitto ilman sen kummempaa rypistämistä. Haapavesi on kyllä mennyt hurjasti alaspäin tällä kaudella, jostain pitäisi joukkueen saada sateentekijä, jotta kaudella tulisi vielä muutamia ilonhetkiäkin. KISEn pelaajista viisi teki vähintään viisi tehopistettä, kuninkaana Eetu Määttä (6).

Ylivieskassa Populan ja Laser Akatemian peli oli oikein perusdivaripeli, jossa maaleja mätettiin oikein kunnolla. Laser oli menossa toisessa erässä selvään voittoon johtaessaan jo 2-7, mutta niin vain ote herpaantui ja Popula pääsi kolmannen erän alussa jo 5-7:ään. Pieni ryhtiliike kuitenkin riitti ja pisteet lähtivät Ouluun lukemin 6-11. Viime kaudella Ahmoissa kovia pisteitä tehtailleet Jere Nenonen ja Jarkko Karvonen paukuttivat kuusi tehopistettä mieheen.

Raahessa TeKi Akatemia ja OYUS pelasivat ainakin tilastojen perusteella kohtuu tasaisen pelin, vaikka OYUS vei ottelun 3-9.

Kierroksen jälkeen alkaa sarjataulukko näyttää pikkuhiljaa sellaiselta, kuin sen joukkueiden peliesitysten perusteella pitäisikin olla. KISE jatkaa kunkkuna, mutta Laser nousi toiseksi ja KuKi kolmanneksi. PyPo jatkaa neljäntenä ja Ahmat putosi odotetusti viidenneksi. Kuusamo on vielä seitsemäntenä, mutta on viime viikolla päässyt vihdoin omaan halliin harjoittelemaan, joten nousua on odotettavissa.

Ensi viikonloppuna KuKi ja PaKa ottavat varmat pisteet kotiin TeKi Akatemian idän kiertueella, KISE jyrää OYUSin Linnanmaalla, PyPo käynee hakemassa pisteet kotiin Ylivieskasta Populalta ja Haukiputaalla Ahmat jäätyy Laserin käsittelyssä. Laserin joukoista suurin osa kärkimiehistä palaa viimekautiseen kotihalliinsa, joten näyttöhalut ovat varmasti kohdillaan.

Sarjatilanne: KISE (27/9), Laser Ak (16/7), KuKi (15/7), PyPo (14/8), Ahmat (13/8), OYUS (10/8), PaKa (7/5), Popula (6/7), HaU (3/9), TeKi Ak (3/8)
 
Viimeksi muokattu:

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
PaKa alkaa nousta tasolleen ja aiheutti KISElle kauden ensimmäisen tappion jatkoajalla maalein 9-8. PaKa johti peliä parhaimmillaan 6-3 ja 7-4 mutta sieltä KISE vaan punnersi tasoihin väkisin. Jatkoajalla kumminkin ansaittu voitto kotijoukkueelle.

PaKa alkaa saamaan rosterinsa pikkuhiljaa kuntoon ja tulee olemaan loppukaudesta kova porukka.

@Habadus Raportoi tarkemmin matseista. Niitä on mukava lueskella.
 
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-
Kerrataanpa taas viime viikonlopun pelejä. Yksi viikonloppu jäi väliin, kun minä niin mieleni pahoitin, kun kävin katsomassa jonkin matkaa Ahmojen ja Laser Akatemian peliä Haukiputaalla (5-4 Ahmoille). Kyllä ei ollut hyvä peli. Olen seurannut tällä kaudella paljon myös C- ja B-junioreiden pelejä ja täytyy sanoa, että jos jättää junnupelaajien fyysisen takamatkan huomiotta, niin junnut ovat pelanneet paljon järkevämpää ja kypsempää peliä, kuin nämä kaksi miesten joukkuetta. Laserilta ehdottomasti kauden heikoin esitys, Ahmat taas käytti lähes kaikki paikkansa hyväkseen.

Viime viikonloppuna päästiin sitten näkemään se, mitä ei tällä kaudella odotettu näkevän: KISE kärsi tappion! Kuusamossa nähtiin vahva kotijoukkue, vahva kotikatsomo ja ehkä hieman kotiinpäin kallellaan olevat tuomarit. Tuo viimeinen ei kuitenkaan ollut ratkaiseva asia PaKan voiton takana. Joukkue pelasi vahvasti ja KISEllä ei ollut ehkä ihan paras päivänsä. Mutta tätä se varmaan vaati, että sarjaan saadaan hieman värinää. Osa muista joukkueista alkaa selvästi saamaan KISEn pelaajien rutiinin tuomaa valtavaa etumatkaa kiinni. PaKa voitti ottelun jatkoajalla 9-8. Tulee olemaan kova joukkue loppukaudesta.

Lauantain muissa peleissä Ahmat palasi jään pinnalle voitokkaan Laser viikonlopun jälkeen ja kävi häviämässä lauantaina häntäpään HaU:lle Haapavedellä 6-5. Tilastojen perusteella tasainen peli, kotijoukkue ehkä hieman niskan päällä. Huskeilla oli pelissä mukana muutamia vanhoja jo peliuransa lopettaneita pelaajia, joita joukkue kyllä kaipaisi koko kaudeksikin mukaan, mikäli pudotuspelipaikkaa joukkue vielä havittelisi.

Oulunsalossa taas Laser otti ns. akan pois mäestä Ahmatappion jälkeen ja nuiji vieraaksi tulleen, hyvässä vireessä olevan PyPon jään rakoon selvällä 10-2 voitolla. Amppareilla ei tilastojenkaan mukaan ollut ottelussa mitään palaa. Tosin tämän ottelun tilastointi ei ilmeisesti ole oikein onnistunut, joten hieman hämäräksi tämä ottelu niiden osalta on jäänyt.

Popula pisti TeKi Akatemian polvilleen Ylivieskassa lukemin 8-3. Myös torjuntatilastot kertovat, että maalilukemilla ja torjuntojen määrillä on selkeä yhteys. Populan ei tarvinnut yrittää parastaan ainakaan valmentaja Harri Huhtakankaan mukaan. Puita uuniin - vaimitensemeni?

Lauantain toinen yllätys nähtiin Linnanmaalla, kun OYUS järjesti KuKille synkän illan voittamalla lukemin 5-2. OYUS on aina yllätysvalmis, joten pienikin herpaantuminen ei ole tämän joukkueen kanssa kovin hedelmällistä. Joukkue on täynnä taitavia pelimiehiä, jotka sille päälle sattuessaan voivat yllättää minkä tahansa joukkueen. Edellisenä viikonloppunakin KISE oli hieman ahtaalla joukkueen kanssa pari erää. Ottelussa muuten kohtasivat kaksi "vanhaa" herraa, eli sarjan ikänestorit KuKin Heikki Niittula (55 v.) ja OYUSin Kari Salminen (51 v.). "Vänä" Salminen veti tällä kertaa pidemmän korren.

Sunnuntaina Haapaveden tappiosta ilmeisesti yhä toipuva Ahmat jäi täysin KuKin jalkoihin Haukiputaalla lukemin 3-7. Ahmojen vastahyökkäyksiin ja siilipuolustukseen perustuva peli hajosi täysin KuKin käsittelyssä, joten kuhmolaisten viikonloppu jäi ehkä hieman plussan puolelle.

Linnanmaalla Laser Akatemia pisti polvilleen taas normaalikokoonpanossaan pelanneen HaU:n selvästi 7-1. Yleisöä ei paljon ottelussa ollut, mutta ainakin se oli oikein laskettu, toisin kuin Haukiputaalla, jossa näkyy olevan hieman kertoimia mukana. Ne nyt ovat sivuseikkoja, mutta pistää vain silmään.

Kuusamon Pallokarhut tuo pelin parantuessa selvästi eloa muuten tasollisesti aika vaatimattomaan sarjaan, ja tulee nousemaan melkoisella varmuudella kärkinelikkoon. KISE, Laser Akatemia, KuKi ja PaKa tullevat muodostamaan vahvan nelikon, joka jakaa todennäköisesti mitalit. PyPo ja OYUS ovat lähimmät uhkaajat. Ahmat, Popula, HaU ja TeKi kamppailevat viimeisistä play-off paikoista. HaU olisi varmasti kovastikin mukana taistelussa, jos saisi kaikki parhaat mukaan koko kaudeksi. Ahmat on vielä neljäntenä, mutta sijoitus tulee tippumaan, kun PyPo, OYUS ja PaKa saavat yhtä paljon pelejä alle.

Tilanne: KISE 31/11, Laser Akatemia 22/10, KuKi 21/10, Ahmat 16/11, PyPo 14/10, OYUS 13/10, PaKa 12/7, Popula 12/9, HaU 6/11, TeKi Akatemia 3/11
 
Viimeksi muokattu:
Viime viikolla otteluja pelattiin peräti kolmena päivänä Itsenäisyyspäivästä johtuen. 101-vuotiaan itsenäisen Suomen syntymäpäivää juhlistivat Raahessa Teräs-Kiekko Akatemia ja Pyhäjärven Pohti. Pohdin piti viedä peli mennen tullen, mutta eipä niin käynytkään. TeKi oli syystä tai toisesta saanut kakkosdivarin edustusjoukkueesta maalivahdiksi Janne Mehtälän, joka saattoi olla suurin yksittäinen syy Akatemian jatkoaikavoittoon 3-2.

Lauantaina pelattiin kolme peliä. Kuhmossa KuKi puhalsi "lapinkiertueella" olevan Populan liekin sammuksiin lukemin 5-2. Kuhmon miehet eivät vissiin oikein suhtautuneet suopeudella Ylivieskan populan lappi-haukkumasanaan. Minä kyllä olisin jo siitä hyvästä antanut Populan voittaa.

Kuusamossa - toisessa lappilaispaikassa (Populan mukaan) taas käytiin ihan totista taistoa, kun vierailulle saapunut Laser Akatemia oli pistänyt parasta päälle ja ottanut mukaan Suomi-sarjan edustusjoukkueestaan Väinö Heinosen ja Oskari Eskolan. Maalivahtipeli oli ratkaisevassa osassa, sillä Laser vei maalia kohti suuntautuneet laukaukset todella selvästi (torjunnat 42-16), mutta siitä huolimatta PaKa vei pelin 7-5.

Haukiputaalla Ahmat sai otteluun OYUSia vastaan parhaan kokoonpanonsa, mutta eipä se juurikaan auttanut asiaa. OYUS pelasi järkevästi ja laittoi ottelun sarjapisteet pussiin ja vei mukanaan 3-6 voitollaan. OYUS johti peliä parhaimmilaan 1-6, mutta hölläsi ottelun puolessa välissä, joten Ahmat sai lukemia hieman kaunisteltua ottelun loppupuolella parin maalin verran.

Sunnuntaina OYUS pelasi viikonlopun toisen pelinsä, mutta ilmeisesti kunto ei kestä kahta peräkkäistä pelipäivää, kun HaU kävi hakemassa pisteet Linnanmaan jäähallista kotiinsa 5-8 voitollaan. Asian voisi päätellä siitä, että OYUS johti toisen erän alussa peliä 5-1, mutta lopetti maalinteon ja luistelemisen sen jälkeen. Huskit kiitti ja paineli ohi.

Vaikeaa oli myös Kuusamossa PaKalla toisessa viikonlopun pelissään, kun Popula pisti joukkueen tiukoille. PaKa voitti ottelun 6-4, mutta Populalle tarjottiin ottelun lopussa jopa tasoitusmahdollisuutta, mutta Viljami Hannulan kampitusjäähy reilu minuutti ennen pelin loppua lopetti vieraan pyristelyn.

PaKa nousee nyt kohisten sarjataulukossa ohittaen kahdella voitollaan OYUSin, PyPo:n ja Ahmat ja nousten neljänneksi. Joukkue on vielä pari kolme peliä jäljessä useimpia muita joukkueita. Kun pelimäärät tasoittuvat, niin neljän kärkijoukkueen: KISEn, KuKin, Laser Akatemian ja PaKan kärkinelikko alkaa karata muilta. Kärjessä KuKi nousi kakkoseksi ja Laser tippui kolmanneksi. Keskiryhmässä Ahmat jatkaa tippumistaan ja otteiden perusteella tulee sitä myös jatkamaan. Ainakin OYUS, PyPo ja Popula tullenevat joukkueen vielä ohittamaan. Myös piristynyt HaU on noussut jo hengittämään keskiryhmän niskaan. Jatko näyttää, minne joukkueen vire kantaa. TeKi Akatemia pitää perää ja napsii pisteen sieltä toisen täältä, mutta tuskin tulee jumbosijaltaan nousemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Voittaja

Jäsen
Mielenkiintoiset nimet Kuusamon peleissä tuomareina. En ole pelejä nähnyt, mutta jotenkin tuntuu ettei Kuusamon tuomaroinnissa välttämättä mikään ole muuttunut sitten 80-luvun. Toki myös ymmärrän että tällä tasolla harvemmin tuodaan tuomareita peleihin muilta paikkakunnilta, mutta noin niinkuin lähtökohtaisesti en välttämättä odottaisi kovinkaan vieraskoreaa tuomarointia tuolla(ei se toki mikään entisaikojen Suomussalmi sentään ole, eihän?).
 
Don't buy the S*n!
JFT96 YNWA
******

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Mielenkiintoiset nimet Kuusamon peleissä tuomareina. En ole pelejä nähnyt, mutta jotenkin tuntuu ettei Kuusamon tuomaroinnissa välttämättä mikään ole muuttunut sitten 80-luvun. Toki myös ymmärrän että tällä tasolla harvemmin tuodaan tuomareita peleihin muilta paikkakunnilta, mutta noin niinkuin lähtökohtaisesti en välttämättä odottaisi kovinkaan vieraskoreaa tuomarointia tuolla(ei se toki mikään entisaikojen Suomussalmi sentään ole, eihän?).
Oman kylä pojat tosiaan viheltää Kuusamossa mutta en ole kyllä ikinä nähnyt että olisivat kotiinpäin puhaltaneet. Pelejä olen nähnyt paljon vuosien saatossa. Eikös muillakin paikkakunnilla ihan omat ukot viheltele? Tuolla tasolla nyt on täysin turhaa lähteä raahaamaan naapurikunnista piipareita tuonne. Hyvä jos yleensä tuomareita saadaan viheltämään.
 
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-
Ei ainakaan lauantaina ollut merkkejä kotiinpäin vetämisestä, kun PaKa kohtasi kotihallissaan Ahmat. Ottelu oli täysin PaKa:n hallinnassa kaksi erää, mutta en tiedä, miten Ahmat onnistuu maaleja tekemään. Näyttää, kuin joukkue olisi koko ajan sillassa ja tiukasti omassa bussissaan maalin edessä, ja seuraavassa hetkessä Joni Määttä on ainakin puolittain karussa ja kiekko vastustajan maalissa. Niin oli nytkin. PaKa johti ottelun puolessa välissä 4-1. Sitten kolmea minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Ahmat kampesi pelin tasoihin 5-5. Määttä teki kolme maalia. Jatkoajalla PaKa pelastui ja voitti ottelun 6-5, mutta tiukoille se otti.

Pyhäsalmella KISE kävi hakemassa pisteet 0-10 voitollaan PyPo:sta. KISE:n maalissa Sami Kuikalla taisi olla hieman parempi normipäivä, kun ainakaan torjuntatilastojen perusteella (46-43) KISE ei ollut mitenkään ylivoimainen ottelussa. Mäkelän Ville naputteli ottelussa neljä maalia ja viisi tehopistettä.

Toinen Laserin organisaation joukkue Akatemia taas kävi Raahessa näyttämässä pelaamisen mallia Teräs-Kiekon Akatemiajoukkueelle. Lukemat 1-17 ei kaivanne sen enempää selittelyjä. Ville Torro hääräsi pistekunkkuna Mäksän tapaan myös neljällä maalillaan ja viidellä tehopisteellään. Juuso Timonen komppasi (2+3=5). Laser ampui maalia kohden peräti 94 kertaa, joista siis 17 sisään. Vähän muistuu mieleen viime kauden Ahmojen laukaisutilastot. Laserin maalivahti Jaakko Ylitalolle kirjattiin vain 23 torjuntaa.

Sunnuntaina Popula yllätti sarjakakkosen KuKi:n Ylivieskassa. KuKi näytti olevan matkalla selkeään voittoon vielä ensimmäisessä erässä, kun joukkue johti ottelua 0-3. Kaksi sekuntia ennen erän loppua Popula sai aikaiseksi pukukoppikavennuksen 1-3:een, ja loppu onkin sitten historiaa. Popula voitti ottelun lopulta 6-5 ja KuKi sai pienen oppitunnin siitä, että ottelu todellakin kestää vähintään 60 minuuttia.

KISE kasvatti johtonsa joulutauolle mentäessä yhdeksään pisteeseen. Laser Akatemia nousi kakkoseksi ja KuKi tipahti kolmoseksi. Ahmat on vielä viidentenä, mutta olo alkaa käymään tukalaksi, kun peräti kolme joukkuetta (OYUS, PyPo, Popula) lähestyvät koko ajan ja ovat pisteen - kahden päässä, ja vielä pienemmillä ottelumäärillä. Huskeilla oli vapaaviikonloppu, mutta sillä alkaa olla jo kiire pudotuspelijunaan. Otteluita kuusi jäljellä ja kahdeksas sija on jo kuuden pisteen päässä. TeKi Akatemialla on enää viisi sarjapeliä tällä kaudella jäljellä.

Tilanne: KISE 34/12, Laser Ak 25/12, KuKi 24/12, PaKa 20/10, ahmat 17/13, OYUS 16/12, Popula 15/12, PyPo 15/12, HaU 9/12, TeKi Ak 5/13
 
Viimeksi muokattu:

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Kyllähän KISE oli Pyhäjärvellä aivan ylivoimainen. Ensimmäisen erän jälkeen ei Kuikan käytännössä tarvinnut torjua lainkaan. Kuikna torjuntoihin on varmaankin laskettua jokainen PyPon oman miehen lapaan tullut syöttö.
 
Näin uuden vuoden juhlallisuuksia odotellessa on herkullinen paikka hieman spekuloida ja ennustella, miten runkosarjassa käy. Sitten puolentoista kuukauden päästä on hyvä irvistellä, että miten ennustusten kävi.

Joukkueilla on otteluja hieman eri määriä. Kärkinelikossa kaikilla muilla paitsi PaKalla on jäljellä kuusi peliä. PaKalla otteluita on jäljellä peräti kahdeksan, joten sillä on hyvä paikka kiriä muita kiinni.

KISEä ei ota kukaan kiinni. Nyt jo yhdeksän pisteen kaula muihin, ja suurin osa jäljellä olevista peleistä on täysin selviä, joten runkosarjan voitto on selviö, ja joukkue ottaa sen suuremmalla pistemäärällä kuin mitä Ahmat viime kaudella (taisi olla 48 tai jotain). KISEllä mennee 50 pistettä rikki.

Laser Akatemia, KuKi ja PaKa taistelevat kovasti sijoista 2-4. Käytännön merkitystä järjestyksellä on siinä, mikä joukkueista saa valita sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista aikaisemmin vastustajansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Veikkaisin, että PaKa nousee muutaman pisteen takamatkalta Laserin ja KuKin ohi, koska sillä on enemmän pelejä, ja niistä ns. varmoja pistepelejä on enemmistö. Toki esimerkiksi KuKi ja PaKa kohtaavat vielä kahdesti, joten epävarmuus on suurta, mutta siitä huolimatta PaKa nousee kakkokseksi.

Sijoille 5-8 sijoittuvia joukkueita on myös hyvin vaikea laittaa järjestykseen, koska ne ovat vain parin pisteen sisällä. Heikoimmilla on Ahmat, koska sillä on yksi ottelu enemmän pelattuna kuin muilla. Toisaalta sillä on kahden pisteen etumatka esim. Populaan ja PyPoon. Pelejä näiden joukkueiden välillä on myös paljon, joten keskinäiset ottelut ovat todella tärkeitä sijoitusten suhteen. Veikkaan, että OYUS ja PyPo nousevat sijoille 5 ja 6, ja Ahmat sijoittuu seitsemänneksi. Populan kohtalona on sitten kahdeksas sija.

Voisin aika huoletta ennustaa, että neljä ensimmäistä ja sitten neljä seuraavaa joukkuetta ovat aika lailla selvät. HaU ja TeKi Akatemia jäävät pudotuspelien ulkopuolelle, vaikka varsinkin Haapaveden miehet esittivätkin aika hyviä otteita ennen joulutaukoa, mutta ero taitaa vain olla liian iso kiinni kurottavaksi.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluparit valikoituvatkin sitten neljän kärkijoukkueen ehdoilla. Esimerkiksi Ahmoilla on runkosarjan sijoituksesta huolimatta suurin riski saada KISE vastaansa puolivälierissä, koska se on sijoille 5-8 sijoittuvista Oulun joukkueista heikompi - tai ainakin vähemmän yllätysvalmis kuin OYUS, joten KISE tullee joka tapauksessa valitsemaan Ahmat pleijareiden ensimmäisellä kierroksella sekä kustannus- että pelillisistä syistä. Ja sehän tietää Ahmoille jäätävää kyytiä, kun KISE laittaa oikeat pelihaalarit päälle ratkaisupeleihin. OYUS taas ei ole mieluisa vastustaja kenellekään, kun se hyvänä päivänä pystyy haastamaan ihan minkä tahansa kärkijoukkueen.

Veikkaukseni runkosarjan loppujärjestyksestä:

1) KISE, 2) PaKa, 3) Laser Akatemia, 4) KuKi HT, 5) OYUS, 6) PyPo, 7) Ahmat, 8) Popula, 9) HaU, 10) TeKi Akatemia
 
Hyvää uutta vuotta kaikille! Vuoden ensimmäiset pelit Pohjoisen alueen kolmosessa on nyt taas pelattu. Hieman varovasti lähdettiin liikkeelle, kun lauantain kierroksella pelattiin vain kolme peliä. Ensi viikolla sitten pelejä onkin paljon, kun pelejä pelataan viikollakin.

Kuhmossa Jääkiekkoliiton 90-vuotisjuhlaottelussa KuKi HT:n ja PyPo:n välinen peli oli ensimmäisessä erässä vielä kohtuu tasaista (3-2 KuKille), mutta toisessa erässä Ampparit nuijittiin keskeytyskuntoon, erä 6-0 KuKille, joten eipä siinä varmaan vierailla enää paljon huvi haitannut ja kotimatkalle jo varmaan teki mieli. Lopputulos 13-4 kertoi selvää kieltään ottelusta.

Haapavedellä Huskit sai vieraakseen Kuusamon Pallo-Karhut. Peli oli yllättävän tasainen ainakin tilastojen valossa, sillä kotijoukkue haastoi huomattavasti paremmilla sijoilla sarjassa olevaa vierasta ihan huolella. Toinen erä oli Huskeilta huono, joten PaKa pääsi ratkaisevasti kolmen maalin karkumatkalle. Sarjapisteet vietiin tällä kertaa Kuusamoon 5-7 lopputuloksen myötä.

Populan mediajoukkojen mukaan Haukiputaalla on Suomen toiseksi kylmin halli. Sitä ei tarina kerro, että missä ihmeessä on vielä kylmempää? No, lauantaina ei niin kamalan kylmää ollut, muuta kuin kyyti kotijoukkueelle Ahmoille, kun Popula kävi kurmuuttamassa sitä lukemin 1-3. Varsinkin ensimmäisessä erässä Ahmoilla ei ollut oikeastaan mitään palaa, mutta maalivahti Mikko Gröhn ja oman maalin edessä tiukasti seisoskeleva bussi piti joukkuetta pystyssä. Tämähän se tuntuu Ahmojen ainoa mahdollisuus olevan melkeinpä ketä vastaan tahansa. Ottelu tasaantui hieman jatkossa, mutta Popula oli koko ajan luistimenterän verran edellä.

Ensi viikolla sitten puretaan peräti kahdeksan ottelun sumaa, joten palataanpa viikon päästä asiaan. Soonmoro!
 

Glove

Jäsen
Minulle sanottiin eilen Haukiputaalla, että kylmin halli olisi Sodankylässä. Omien kokemusten perusteella voisin ehdottaa myös Suomussalmea. Jo historiaa olevan Tornion rättihalli veisi kyllä voiton mennen tullen, mutta onneksi ovat saaneet Tornioonkin kelvollisen hallin.
 
Fair play and respect
Viime viikolla otteluruuhkaa alettiin purkamaan jo keskiviikkona, kun Laser Akatemia ja OYUS kalistelivat mailoja Oulunsalossa. Laser oli saanut vahvistuksia Suomi-sarjajoukkueesta, joten joukkueen voitto ei yllättänyt. OYUS pyristeli vastaan ja oli kohtuullisen hyvin mukana pelin alkupuoliskon, mutta sitten Akatemia karkasi. Voitto Laser Akatemialle varsin selkeän esityksen jälkeen 12-5.

Lauantaina pelattiin sitten neljä peliä ja homma lähti liikkeelle Ylivieskasta, missä hyvin kevätkautensa aloittanut Popula sai vastaansa vielä pudotuspelipaikastaan taistelevan HaU:n. Huskit on saanut peliään kauden mittaan koko ajan paremmin ja paremmin uomiinsa ja veikin ottelun tehokkaamman viimeistelyn turvin selkein luvuin 3-7.

Loppusyksystä oikeinkin hyvässä vireessä ollut PyPo sen sijaan on saanut jonkun sikaviruksen joulun aikana, kun se on menettänyt otteensä aivan totaalisesti. Sen kävi Pyhäjärvellä toteamassa Ahmat, jonka ei tarvinnut kovinkaan kummoisia otteita esittää, kun se vei sarjapisteet mukanaan Haukiputaalle lukemin 1-5.

OYUS:lla oli viikon toinen peli Kuusamossa, mutta tuokaan pelimatka ei ainakaan sarjapisteitä kerryttänyt, kun PaKa pisti vieraan kumoon varsin selkeän esityksen jälkeen 4-2. Varsinkin toinen erä oli selvää kotijoukkueen hallintaa, vaikka maaleilla ei erässä mässäiltykään. OYUSilla siis viikon saldona kaksi tappiota, tosin kärkijoukkueita vastaan. Ensi viikolla sitten voi olla taas pisteitä helpommin tarjolla.

Lauantain ehdoton kruunu oli Oulunsalossa, kun Laserin joukkueet KISE ja Akatemia ottivat toisistaan mittaa. Peli oli nautittavaa seurattavaa, jossa tilanteita oli aivan riittämiin. Molemmat joukkueet esittivät erinomaista hyökkäyspään toimintaa, mutta ottelu ratkesi KISEn puolustusvirheisiin ja ehkä myös joukkueiden asenteeseen, joka oli Akatemialla hieman enemmän taisteluasennossa. Tämä peli todisti sen, että neljä kärkijoukkuetta, joihin nämä molemmat kuuluvat, pelaavat hieman eri sarjassa kuin muut. KISEä yritti pitää pystyssä Matias Huikari neljän maalin illallaan. Ahmoista viime kauden jälkeen Akatemiaan siirtyneet Jere Nenonen, Jarkko Karvonen ja Ville Torro vastasivat tekemällä jokainen kypärätempun. Varsinkin ottelun loppu oli huikean jännittävä, kun Huikari ja Arttu Luusuaniemi toivat KISEn aivan viime minuuteilla maalin päähän, vaikka Akatemia oli jo neljän maalin karkumatkalla kolmannen erän puolessa välissä. Karvonen sai kuitenkin iskeä kiekon tyhjiin KISEn yrittäessä viedä ottelua jatkoajalle ilman maalivahtia. Akatemia voitti trillerin 8-10.

KISE sai kokea viikonlopun aikana sarjan kärjen ja hännän eron, kun se sunnuntaina läpsytteli häntäpään TeKi Akatemiasta helpon 19-4 voiton. #eimitäänjärkeä

Pyhäjärvellä PyPon ja Populan välisestä ottelusta olisi voinut odottaa tasaista taistelua sarjan viidennestä sijasta, mutta Ampparit on valahtanut sellaiselle tasolle, että se saa jo olla huolissaan pudotuspelipaikastaan, joka näytti joulun alla jo aivan varmalta. PyPolla ei ollut mitään palaa, kun Popula vei voiton 1-8.

Kuusamossa pelattiin sitten viikonlopun toinen kärkipeli. Mieli olisi tehnyt lähteä Kuusamoon peliä katsomaan, sillä odotettavissa oli tasokas peli, kun KuKi saapui testaamaan PaKan kunnon. Joku pelin katsonut voisi ottelua kommentoida. Torjuntatilastojen perusteella PaKa vei peliä, mutta KuKi teki maalit. Erikoista oli vierasjoukkueen kaksi alivoimamaalia, jotka omalta osaltaan olivat ratkaisemassa ottelua, kun pisteet lähtivät Kuhmoon 0-4 tuloksen myötä.

Sarjaa on enää reilu kuukausi aikaa, ja jännityskohteita riittää vielä. KISE pitää kärkipaikkaa, mutta etu toisena olevaan Akatemiaan kapeni kuuteen pisteeseen. KuKi nousi jälleen kolmoseksi pudottaen PaKan neljänneksi. Nämä neljä kärkijoukkuetta jatkavat kuitenkin sarjassa aivan omalla tasolla, ja muista ei ole näiden joukkueiden paikkaa neljän joukosta uhkaamaan. Taistelua käydään lähinnä sijoituksista KISEn takana. Popula on osoittanut hyvää kevätvirettä ja on noussut viidenneksi, Ahmat on kuudentena voitettuaan aivan hukassa olevan PyPon. OYUSilla oli varsin kova viikko ja putosi seitsemänneksi. Kahdeksanneksi pudonnut PyPo sen sijaan joutuu taistelemaan tosissaan pudotuspelipaikastaan, kun HaU on osoittanut oivaa talvikuntoa ja on noussut jo kolmen pisteen päähän yhden ottelun vähemmän pelanneena. Ensi viikonloppuna joukkueet ottavat yhteen, joten silloin saattaa ratketa paljon.

Tilanne: KISE 37/14, Laser Ak 31/14, KuKi 30/14, PaKa 26/13, Popula 21/15, Ahmat 20/15, OYUS 16/14, PyPo 15/15, HaU 12/14, TeKi Ak 5/14
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy