III-divisioonan lohko 1 kaudella 2023–2024 (etelä)

  • 23 320
  • 79
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
^ Kiitos kun olet lukenut näitä sepustuksia. Pieni yhteenveto finaaleista ja koko sarjan kaudesta vielä tulossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
EVU suvereenisti III div. lohko 1. mestariksi

(HTT offical) Koko kauden ykköslohkoa dominoinut EVU ei tutissut tukalassakaan paikassa vaan lunasti lupauksensa ja nappasi lohkomestaruuden Shakersia vastaan pelatuissa finaaleissa. Finaalivastustaja Shakers oli lohkon aivan yhtä selkeä kakkonen, mutta otteissaan piirun verran ailahtelevampi.

Kauden alussa oli kolmikko EVU, HCK Salamat ja Shakers ilmoittaneet nousuhalukkuutensa, mutta aika pian kävi ilmi sarjan edetessä että lohkon voitosta tulee kahden kauppa. EVU koki kauden aikana vain yhden tappion, kevätkaudella nimenomaan HCK Salamat aihetti pienen pienen tahran vantaalaisten kilpeen. Playoffeissa Shakers oli vain hetken paineessa, kun ekassa puolivälierässä nuori Kiekko-Vantaa Itä piti keravalisia tiukoilla viimeisessä erässä. EVU sen sijaa sai tiukan vastuksen välierä vaiheissa niin PUS:lta ja Karhu-Kissoilta, mutta kokenut joukkue hoiti homman finaaliin aina loppupelissä.

Tuo aavistuksellinen EVU:n kompurointi antoi toivoa, että finaaleista voisi tulla äärimmäisen tiukat. Mutta se oli sitten kuitenkin aika turha toivo. Vaikka Shakers antoi hyvän vastuksen EVU:lle finaaleissa, niin puolustuspään muutamat helpot virheet ja EVU:n maalivahdin Mikko Holopaisen jumal'moodi teki maalinteon vaikeaksi, vaikka paikkoja kyllä oli. EVU käytti paikkansa ja takoi tauluun tarvittavat maalilukemat, joilla mestaruus jäi Myyrmäkeen. Tähän kun lisätään se fakta, ettei Shakers pystynyt kukistamaan EVU:a edes runkosarjassa kertaakaan, niin voidaan täydellä syyllä sanoa, että mestaruus meni oikealle joukkueelle.

Finaalien tulokset:

16.03. * Kerava * Shakers vs. EVU = 2 - 5 (1-2),(1-2),(0-1)
17.03. * Myyrmäki * EVU vs. Shakers = 7 - 2 (1-2),(3-0),(3-0)


Mitä muuta voisi vielä sanoa ykköslohkon kaudesta 2023-24?... Kausi oli tosiaan aika epätasainen, EVU ja Shakers olivat omassa kastissaan ja muut tulivat kaukaa perästä. Hyvää sarjassa oli että neljä heikointa joukkuetta pudotettiin IV divariin, mutta oikeampi määrä olisi ollut kuusi huonointa ja pelata kahdeksan joukkueen loppusarja ja sen perään sitten pleijarit. Eikä olisi ollut huutava vääryys, jos loppusarjan jälkeen kaksi selkeästi parasta jengiä (EVU & Shakers) olisivat pelaneet paras seitsemästä sarjan eli neljällä voitolla ratkaistu lohkon mestaruus ja loput joukkueet olisivat voineet pelata sijoitusottelut parittain 3. vs 4. ; 5. vs. 6. jne

Odotan mielenkiinnolla miten EVU tulee pärjäämään II divarissa ensi kaudella... tai siis sitähän ei vielä ole ratkaistu, mutta EVU voitti jo ekan karsintamatsin Nummelassa NKV:ta vastaan 9-3, enkä usko että EVU konttaa tänään kotonaan. Tasoero on kuitenkin jonkinmoinen, sillä viime kauden päätteeksi kakkoseen noussut NKV sai koko kauden aikana vain yhden kolmen pisteen voiton ja jatkoaika/VL voiton sekä lisäpisteitä neljästä jatkoaika/VL tappiosta. Tämä jää nähtäväksi miten uudelle nousijalle käy.
kannalta tilanne on ikävä. Resursseja järjestää II divarin tason otteluita on ja joukkueeseen olisi tulossa pelaajia, mikäli vain joukkue nousisi II divariin, kolmonen kun saamiemme tietojen mukaan ei kiinnosta kaikkia osaavia pelimiehiä.

Hopea ei ole häpeä ja EVU:lle onnea karsintoihin...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
EVU kakkoseen ensi kaudeksi 7-5 voitolla!

Totta tosiaan, EVU nousi kakkosdivariin ja NKV teki siis ranskalaisen visiitin sinne. NKV lienee kuitenkin ensi kaudella kolmosessa liikkeellä vahvalla miehistöllä. Palataan siihen sitten syssymmällä...

Mutta pistetäänpä tänne nyt pikaisesti III divarin lohko 1 lopullinen kunniataulu:

1. Etelä Vantaan Urheilijat (EVU)
2. Kerava Shakers
3. HC Ludwig
4. Karhu-Kissat (K-Kissat)
5. HCK Salamat
6. Pitäjänmäen Tarmo (PiTa)
7. Kiekko-Vantaa Itä
8. PUS Hockey (PUS)
9. Hunters Team
10. Hernesaaren Näädät

Onnittelut EVU:lle sarjan voitosta sekä noususta kakkoseen! Kiitos kaikille lukijoille & seuraajille. Paltaan asiaan taas syksyllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös