III-divisioonan lohko 1 kaudella 2023–2024 (etelä)

 • 22 838
 • 79
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ja sitten ne tämän viikon pelit:

Ti 23.1.
PUS vs. K-Vantaa Itä = 2-8
- Sunnuntaina sarjakakkosen Shakersin niistänyt nuori vantaalaisjoukkue jatkoi hyviä otteitaan js kipusi yhä ylemmäs sarjataulukossa. Kahdessa ekassa erässä jo 6-0 johtoon maalaillut K-Vantaa itä niittasi heti kolmannen erän alkuun jo lukemiksi 7-0. Isäntäjoukkue PUS sai kuparisensa säpäleiksi vasta vajaan 47 min kohdalla, mutta mitään starttia loppukirille ei siitä seurannut. Mielenkiinnolla seuraan miten hyvään vireeseen päässyt K-Vantaa Itä jatkaa sarjan edetessä. Nykyinen vire lupailee kovia aikoja vastustajille pleijareihin.

To 25.1.
PiTa vs. Shakers = 5 - 8
- Shakers palasi voittokantaan kahden peräkkäisen tappion jälkeen, mutta kovan työn takana se oli. PiTa meni ottelun alussa johtoon ja pysyi siinä aina kolmannen erän alkuun asti, kun Shakers pääsi vihdoin tasoihin. PiTa meni vielä kerran johtoon 5-4, mutta Shakers otti huiman loppukirin. Sillä vain puolitoista minuuttia PiTan johtomaalin jälkeen tuli tasoitus ja vajaassa neljässä minuutissa Shakers rynni 8-5 johtoon, eikä enää luopunut siitä.

HC Ludwig vs. HCK Salamat = 4 - 6
- HC Ludwig vei ekan erän selkeästi 3-0, mutta Salamat vei toisen erän vielä selkeämmin 4-0. Kolmannessa erässä Salamat jatkoi siitä mihin jäi ja tekivät vielä pari maalia lisää. Vajaa kolme minsaa ennen loppua tullut Ludwigin kavennus oli enää laiha lohtu kun loppukiri jäi piippuun.

Pe 26.1.
Hunters Team vs. K-Kissat = 5 - 11
- Tässä matsissa mentiin eka erä tasatahtiin vuorotellen maalin teossa lukemiin 3-3. Toisessa erässä pisti K-Kissat ns. ison vaihteen silmään ja voitti sen tennislukemin 6-0. Käytännössä matsi olikin sitten siinä, ei löytynyt mitään turboboostia porvoolaisille ja viimeinen erä menikin sitten taas tasan 2-2.

La 27.1.
Shakers vs. HC Ludwig = 7 - 3
- Ennakkosuosikki-puntarin viisari värähti pari piirua Shakersin puolelle kun kokoonpanon julkistettiin. Ludwig lähti nimittäin peliin vain kahdella hyökkäysketjulla ja pakkiparilla. Ekasta erästä alkaen oli puntarin lukema enemmän kuin oikea, sillä Shakers dominoi matsia aina kolmannen erän puoleen väliin ja tilanteeseen 6-1. Tuolloin vierasjoukkue alkoi virittelemään kiriä ja pääsikin aina tilanteeseen 6-3, mutta sitten alkoi kone piiputtaa ja bensa loppumaan koneesta. Shakers sai kovasti kaipaamansa lisävoiton ja samalla lisä buustia ensi lauantain kovaan koitokseen kevään kovakuntoisinta joukkuetta, HCK Salamoita vastaan.

EVU vs. Näädät = 15 - 5
- Tämän lauantain uus trendi aladivarissa oli kahden kutjun ja pakkiparin kombinaatiot. Keravalallakin Shakers sai vastaavalla kokoonpanolla peliin lähteneen Ludwigin vastaana, niin Vantaaala pantiin paremmaksi. Molemmat joukkueet marssittivat Myyrmäen areenalla kyseisenlkaltaiset kokoonpanot. EVU ei antanut sarjan jubojoukkueen yllättä itseään vaan takoi taululle kovat lukemat ja vankisti asemaansa sarjan kärjessä.

Peliviikon päätteeksi pistän linkin taas sarjataulukkoon,linkki vie Shakersin kannattajarymä Sherwood Fellows '88 nettisivulla olevaan sarjatilanteeseen:

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ensi viikon matsit listaan kohtapuoleen. Tulevan viikon peliohjelman tueksi lataan tähän liitteeksi sarjataulukon, jossa mukana vain kevätkauden pelit, jossa näkyy hyvin voimasuhteiden tasoittuminen,
 

Liitteet

 • Näyttökuva 2024-1-28 kello 11.33.48 2.jpeg
  Näyttökuva 2024-1-28 kello 11.33.48 2.jpeg
  83,9 KB · kertaa luettu: 89
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ja tässähän ne tämän viikon matsit. Mielenkiiintoisia matseja kärkeä ajatellen, Shakers menee nousukuntoinen Salamoiden vieraaksi ja EVU:lla vastassa myös nousua tekevä K-Vantaa Itä.

Ti 30.1.
K-Kissat vs. PUS = 7 - 6
- Kissat rynni ekan erän alussa kuudessa ja puolessa minuutissa 3-0 johtoon. PUS teki puolisen minuuttia ennen erän loppua puhtaan pukukoppimaalin ja sai buustia tekemiseensä. Toisen erän alussa PUS pääsi ylivoimalle, jonka loppupuolella PUS sai kavennettua lukemat 3-2. Tästä voimaantuneena PUS nakutti itsensä 2 min 20 sek aikana itsensä 3-5 johtoon. Kissat kuitenkin tasoitti pelin 5-5 ennen toisen erän loppua. Kolmannessa erässä Kissat teki jo johtomaalin ja PUS kerkisi vielä tasoittamaan. Mutta erän PUS. otti kohtalokkaan jäähyn vajaat puolitoista minuuttia ennen höyryä aikaa. Kissat käytti tilanteen hyväkseen ja naulasi loppulukemat 7-6 vain neljä sekuntia ennen päätössummeria.

To 1.2.
PiTa vs. Hunters Team = 13 - 5
- PiTa aloitti ekassa erässä lievästi halliten 3-2, kiihdytti vauhtia ja hallitsi toista selvemmin 5–3 ja antoi kolmannessa niskalaukauksen 5-0.

HC Ludwig vs. Näädät = 11 - :3
- Ludwig löi ekassä erässä Näädille luun kurkkuun 4-0, veti henkeä toisessa erässä 2-2 ja dominoi kolmatta 5-1.

La 3.2.
HCK Salamat vs. Shakers = 7 - 8
- Salamat ja Shakers tarjoilivat mielenkiintoisen pelin kannattajilleen. Ensimmäisessä erässä Salamat aloitti maalinteon jo ensi minuuteilla, mutta tämän jälkeen oli kaukalossa vain yksi joukkue, Shakers. Vieraat latoivat seuraavat neljä maalia ja hallitsivat peliä suvereenisti.
Toisen erän alussa ote alkoi kääntymään isännille kun Shakers jäähyili. Salamat kavensi ensin ylivoimalla 2-4. Tähän Shakers pystyi vielä vastaamaan seuraavan jäähynsä aikana av-maalilla. Salamat oli kuitenkin saanut hengen päälle ja latoi pelin tasoihin 5-5 juuri ennen toisen erän loppua. Tarkalleen ottaen tasoitusmaali syntyi sekunti ennen ajan täyttymistä, todellinen pukukoppimaali siis.
Kun henki oli saatu päälle, niin Salamat saapui kolmanteen erään vahvasti latautuneena ja siirtyikin 6-5 johtoon heti erän alkuminuuteilla. Tämä herätti Shakersin joka tasoitti pelin vain vajaa pari minuuttia isäntien johto-osuman jälkeen. Shakers alkoi saamaan taas otetta peliin, ja siirtyikin vuorostaan johtoon reilu kolme minuuttia tasoituksensa jälkeen. Salamat pääsi vajaan parin minuutin päästä yv:lle, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja peli oli jälleen tasan. Tämän jälkeen Salamat pääsi vielä kahdesti yv:lle, mutta tällä kertaa nämä rangaistukset eivät näkyneet tulostaululla. Peli lähestyi kohti täyttä peliaikaa ja alkoi vahvasti näyttää siltä, että mennään jatkoajalle. Mutta vielä mitä, Shakers iski kuin salama kirkkaalta taivaalta pamautti voittomaalin 8-7 vain 11 sekuntia ennen päätössummeria. Shakers valmennus otti maalin jälkeen saman tien aikalisän, jossa pelaajille teroitettiin että tätä johtoa ei enää töpeksitä. Eikä töpeksitty vaan Kirkkonummen kirous murtui kuin Berliinin muuri demokratian edessä.

Su 4.2.
K-Vantaa Itä vs. EVU = 4 - 12
- Ei antanut sarjakärki itseään yllättää toista kertaa, vaan otti reilun voiton. EVU takoi ekassa erässä kolme maalia tasaiseen tahtiin, kiristi ruuvia tokassa erässä karaten jo 9-0 johtoon, ennen kuin K-Vantaa Itä sai kuparisen rikki. Sen jälkeen EVU takoi lukemiksi jo 12-1, ennen kuin isännät saivat illan toisen osuman. Kolmas erä oli muodollisuus ja EVU:lla suurin nälkä jo mennyt, joten K-Vantaa Itä hieman kaunisteli lukemia ennen loppusummeria.

Peliviikon päätteeksi pistän linkin taas sarjataulukkoon,linkki vie Shakersin kannattajarymä Sherwood Fellows '88 nettisivulla olevaan sarjatilanteeseen:

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Viime viikon matsit ja virallinen sarjatilanne edellisessä viestissä.

Tällä viikolla tasoittuu pelattujen otteluiden määrä hieman kun neljällä joukkueella on kahden matsin viikko. Tukalimmassa asemassa ovat Näädät sekä Hunters Team, jotka joutuvat pelaamaan perättäisinä päivinä. HCK Salamat saa sentään yhden välipäivän mutta on kahdesti vieraissa ja Karhu-Kissat aloittaa sekä lopettaa otteluviikon. Liitteenä jälleen pelkästään kevätkauden peleihin perustuva sarjataulukko.

Ti 6.2.
PUS vs. PiTa = 7 - 6
- PUS mutkisti PiTan haaveita saavuttaa sarjataulukossa 4. tila ja kotietu pleijareiden ekalle kierrokselle. Matsi eteni varsin tasaisissa merkeissä aina puoleen väliin asti jolloin PUS rykäisi itsensä 4-3 tilanteesta 6-3 johtoon. PiTa viritti kuitenkin kolmannesa erässä loppukirin ja pääsi tasoihin reilu minuutti ennen peliajan täyttymistä. PUS kippasi kuitenkin saavillisen jääkylmää pettymystä vieraittensa niskaan tekemällä vain puoli minuuttia tasoituksen jälkeen 7-6 voittomaalin.

K-Kissat vs. Näädät = 6 - 1
- Karhu-Kissat eivät antaneet sarjan jumbo-joukkueen yllättää, vaan nakuttelivat tasaisesti kaksi maalia per etä ja sallivat vieraitten avata maalihanan kertaalleen vasta viimeisessä erässä.

Ke 7.2
Näädät vs. HCK Salamat = 4 - 9
- Näädät sinnitteli vielä toisen erän alkupuolella Salamoiden vauhdissa, mutta sitten loppui paukut.

Pe 9.2.
Hunters Team vs. HCK Salamat = 6 - 11
- Hunters jaksoi roikkua pintakaasulla pelanneen Salamoiden kyydissä pari erää tilanteeseen 5-7. Mutta kolmannessa erässä ei Salamat osoittanutkaan uupumisen merkkejä edellisillan pelin jäljiltä. Kaasu pohjaan ja kolmas erä vieraille 4-1.

La 10.2.
Shakers vs. Hunters Team = 15 - 2
- Olipa huikea alku matsissa sillä vain sekunti päälle minuutin niin tilanne oli jo 1-1. Tuon jälkeen kaukalossa olikin vain yksi joukkue, Shakers. Hunters Team jaksoi kuitenkin sinnitellä kaksi erää siedettävästi isäntien kyydissä, mutta kolmannessa erässä jalka alkoi porvoolaisilla painaa ja lukemat repesivät siedettävästä turpasaunaksi. Tämähän oli kyllä aika selvää, sillä Huntersilla oli alla edellisiltana iltaottelu Salanmoita vastaan ja Keravalle saatiin kasaan vain kaksi ketjua ja viisi pakkia.

EVU vs. K-Kissat = 19 - 5
- Jos Keravalla oltiin nopeita alussa, niin EVU ja K-Kissat pistivät paremmaksi, sillä matsi oli lukemissa 1-1 vain 55 sekunnin jälkeen. Tämän jälkeen EVU meni menojaan ja K-Kissat saivat välillä kaunistella lukemia. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli kylläkin, että EVUN maalivahdille kertyi 59 torjuntaa kun K-Kissojen virkaveljelle "vain" 41 kpl.

Su 11.2.
K-Vantaa Itä vs. HC Ludwig = 5 - 8
- Vantaalaiset johtivat ottelua vielä kahden erän jälkeen 5-4, mutta Ludwig otti sähäkän kirin kolmannessa erässä voittaen sen puhtaasti 4-0.
 

Liitteet

 • Näyttökuva 2024-2-5 kello 8.49.41.jpeg
  Näyttökuva 2024-2-5 kello 8.49.41.jpeg
  68,1 KB · kertaa luettu: 90
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Mielenkiintoinen viikko takana, jossa kärkijoukkueet hoitivat leiviskänsä verrattain suvereenisti. Myös kevään vahva noisijajoukkue HCK Salamat hoiti tuplapeliviikkonsa kivutta. Viikon tpieni yllätys taisi kuitenkin olla PUS:n voitto PiTa:sta.

Edellisessä viestissä viikon kaikki tulokset ja kommentit tuloksista. Liitteenä sarjataulukko viime viikon jäljiltä luettavissa taas linkistä, joka johtaa Shakersin kannattajaryhmä Sherwood Fellows '88 sivustolle:


Olen ottanut tavakseni liittää viikon pelilistaan kevään peleihin pohjautuvan sarjataulukon. Tulen tekemään sen tälläkin viikolla kunhan listaan pelit. Olen tässä myös paremman tekemisen puutteessa tehnyt sarjataulukon, jossa on yhdistetty syyskauden keskinäiset peli, eli IV divariin pudonneita joukkueita vastaan pelatut ottelut pisteineen & maaleineen on jätetty siinä huomiotta. Voitte vertailla millainen olisi tilanne sarjassa 12.2.2024, mikäli kevätkauden sarjan lähtötilanteeseen olisi kelpuutettu vain kevätkauden III divarissa jatkavien syyskauden keskinäiset pelit.

Pari sanaa pleijareista ja karsinnoista. Tällä kaudella playoffit matseja ei ratkaista yhdellä pelillä, vaan kaksiosaisella pelitavalla. Eli kahdeksan kolmosen parasta pääsee playoffeihin, jossa parmemmuudet ratkaistaan puolivälierissä, välierissä ja finaalissa siten, että pelataan matsi ensin alemmas taulukossa sijoittuneen kotihallissa ja sitten ylemmäksi sijoittuneen kotihallissa. Pisteet ratkaisevat ja mikä ne ovat tasan otteluparin jälkeen, pelataan 20 min. jatko-ottelu. Eli nyt pelataan samalla tavalla kuin kakkosessa. Finaalin voittaja pääsee karsimaan II divariin noususta. Mutta mikäli finaalin voittaja ei ole kolmikosta EVU, HCK Salamat tai Shakers, niin karsimaan pääsee em. kolmikosta se, joka sijoittuu pleijareissa parhaiten.

II Divarin runkosarjassa kaksi huonoiten sijoittunutta pelaavat ensin keskinäisen ottelusarjan, jonka häviäjä karsii sarjapaikastaan III divarin voittajan (tai yo. kolmikon parhaiten sijoittuneen) kanssa.

Mielestäni pleijareiden pelisysteemi on nyt parempi kuin viime vuonna, jolloin pelattiin vain yksi ottelu mahd. jatkoajalla kerrasta poikki systeemillä.
 

Liitteet

 • Näyttökuva 2024-2-12 kello 15.43.45.jpeg
  Näyttökuva 2024-2-12 kello 15.43.45.jpeg
  151,1 KB · kertaa luettu: 42
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tulevan viikon pelit ja liitteenä epävirallinen kevään pelien sarjataulukko:

Ti 13.2.
PUS vs. Hunters Team = 9 - 3
- Hunters kiusasi PUS’ia ekassa erässä menemällä 2-0 johtoon ennenkuin isännät heräsivät. PUS nakutteli itsensä 3-2 johtoon, jonka Hunters vielä tasoitti. Mutta liput maalit pussitti PUS ja voitto kotiin.

K-Kissat vs. K-Vantaa Itä = 10 - 5
- Ekan erän 1-1 tilanteen jälkeen K-Kissat ottivat pelin tassuihinsa ja K-Vantaalle jäi vain satunnainen osa kaunistella silloin tällöin numeroita.

To 15.2.
PiTa vs. EVU = 6 - 11
- PiTa härnäsi sarjakärkeä vielä ekassa erässä viemällä sen nimiinsä 2-1, mutta sitten käynnistyi EVU:n kone. Toisen erän ekan puoliskon jälkeen oltiinkin jo EVU:n johdossa 6-2, niin peli oli sitten sitä myöten taputeltu.

HC Ludwig vs. K-Kissat = 6 - 7 ja.
- Ludwig paukutti ekassa erässä tauluun johtolukemat 5-1, mutta peli ei siihen ratkenut. K-Kissat vei selkeästi toisen erän 3-0 ja kolmanteen erään lähdettiinkin siis kutkuttavasta 5-4 tilanteesta. Ludwig meni hieman ennen erän puoltaväliä 6-4 johtoon mutta Kissat kuittasi ja kavensi alle pariin minuuttiin 6-5. Vajaa neljä minuuttia kavennuksesta Ludwig sai kampituskakkosen ja Kissat leipoi itsensä yv:llä tasoihin. Loppuerä miekkailtiin ilman maaleja ja jatkoilla Kissat kiitti ja kuittasi kaksi pistettä kotiin viemisisksi.

La 17.2.
Shakers vs. Näädät = 32 - 0
- Turpasauna verilöylyillä, keravalaiset muhkeat kaksinumeroiset. Tarvitseeko tässä nyt enempää mainita, kuin että tulos on tätä kun jumbojoukkue tulee vierasmatsiin todella vajaalla rosterilla. Mainitaan nyt vielä mielenkiintoista detaljia; kohta 44 v. Miikka Linndholm vertyy kevääseen ja paukutti tehot 3+5 ja uusi hankinta joukkueeseen Evgeni Soloviev, pääsi heti tehoilemaan 2+5=7

HCK Salamat vs. PiTa = 1 - 6
- Pidän kyllä tätä tulosta hieman yllättävänä. Eka erä oli tasainen 1-1, mutta toisessa erässä PiTa sai johtomaalin ja erän toisella puoliskolla kaksi yv:tä joista rankoi molemmista. Kolmannen erän alkuun jo 5-1 johtomaali PiTalle, niin alkoi maila puristamaan Salamoilla.

EVU vs. PUS = 15 - 0
- Olisiko joku yllättynyt tästä tuloksesta. En minä ainakaan.
 

Liitteet

 • Näyttökuva 2024-2-12 kello 16.03.00.jpeg
  Näyttökuva 2024-2-12 kello 16.03.00.jpeg
  137,2 KB · kertaa luettu: 66
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
EVU:lle aika kova lisäys kun kolmena edellisenä kautena liigaa pelannut Niko Kautiainen pelas ekan pelinsä viikonloppuna tehoin 6+4 . :D
Taisi sieltä tulla lisää myös pari Suomi-sarjaakin tahkonnutta pelimiestä, että ihme lienee olisi jollei EVU vie tätä lohko nimiinsä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Mutta liikkuu niitä pelimiehiä muuallekin kuin EVU:uun. Tällä kaudella III alkusarjassa ja kevätkauden peleissä Hunters Teamin riveissä tehot 30+33=63 nakuttanut Evgeni Soloviev siirtyy loppukaudeksi Shakersin riveihin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Runkosarja lähestyy loppuaan ja tilanteet ovat mielenkiintoiset. Kahdella joukkueella, Kiekko-Vantaa Itä & HCK Salamat, on vielä kaksi matsia jäljellä, muilla yksi.

Sijat 1-2 ovat jo selvillä, EVU vie runkosarjan ja ihmettelisin suuresti mikäli se ei pelaisi finaalissa. Kakkosena Shakers, joka pienen notkahduksen jälkeen on herännyt kevääseen ja on vahva ehdokas toiseksi finalistiksi.

Sijat 3-6 ovat vielä auki. Tällä hetkellä järjestys on:
3. HC Ludwig 39p +32
4. K-Kissat 39p +20
5. HCK Salamat 36 p. +23 (ottelun muita vähemmän pelannut)
6. PiTa 34 p.
Tulossa ovat ottelut Ludwig vs. PiTa, HCK Salamat vs. K-Kissat ja K-Vantaa Itä vs. HCK Salamat
PiTa voittamalla nousee ylemmäs korkeintaan sijalle 5. jos Salamat häviää loput kaksi otteluuaan - mitä en usko - eli PiTa jäänee sijalle 6. PiTan voitto tasottaisi tietä Salamoille, sillä jos se voittaa kotonaan K-Kissat ja vierasottelunsa Vantaata vastaan, on Salamat kolmas. Jos Ludwig voittaa PiTan, on Salamoiden voitettava molemmat matsit reiluilla eroilla ohittaakseen Ludwigin jne. tässä on vielä lisääkin jokunen variaatio miten sijat jakautuvat.

Sijat 7-8 ovat myös hieman vaiheessa, mutta nyt sijalla 7. oleva PUS tod. näk. putoaa sijalle 8. koska sillä on enää jäljellä vierasottelu Shakersia vastaan ja on aika epätodennäköistä että PUS voittaisi sen. K-Vantaa Itä sen sijaan ottelee vielä kahdesti. Ensin vieraissa Näätiä vastaan, ja oletusarvoisesti kyllä voittaa sen, mikä riittää jo sijaan 7. vaikka häviäisikin viimeisen kotimatsinsa Salamoille.

Eli melko varmat ekan kierroksen pudotuspelien parit ovat:
EVU vs, PUS
Shakers vs. K-Vantaa Itä

Muut parit ovat kyllä verrattain avoinna.

Liitteenä tämänhetkinen sarjataulukko ennen viimeisiä pelejä.
 

Liitteet

 • Näyttökuva 2024-2-18 kello 11.41.29.jpeg
  Näyttökuva 2024-2-18 kello 11.41.29.jpeg
  110,3 KB · kertaa luettu: 61
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tässä sitten runkosarjan viimeiset matsit. Sarjataulukkoa voi tiirailla edellisessä viestissä. Pistän tähän pientä ennakkoveikkausta (vakikoveikkaus merkinnöin 1X2) miten mielestäni matseissa tulee käymään, voi sitten pelin jälkeen tsekata miten hyvin osuu kohdalle.

- K-Vantaa Itä voittaa Näädät mikäli taivas ei putoa niskaa tai Egyptin heinäsirkkaparvet tuhoa Vantaan joukkuetta. Pomminvarma 2
- Ludwigille tärkeämpi matsi, mutta Pita ollut lievässä nousussa, ympäripyöreää, maali voitto tai ehkä jatkoille. Varmistettu 2X
- Shakers ja EVU harjoittelevat maalintekoa pleijareita varten, PUS pistänee kampoihin sillä heillä on pieni panos ottelussa ja Hunters Team ilman Solovieviä tuskin saa enempää kuin kaksi maali tehtyä jos sitäkään. Molemmat pomminvarmoja 1
- Salamoilla pakkovoitto mikäli mielii nousta neljänneksi ja edes haaveilla kolmossijasta. Tiukka otatus, veikkaan kuitenkin niukkaa voittoa Salamoille., siispä 1
- Mikäli PUS ei kairaa pisteitä Keravalta, niin ottelu on vantaalaisille merkityksetön, ja tuskin niin käy. Salamoilla on panosta ja siksipä veikkaan vierasvoittoa eli merkiksi 2

Ke 21.2.
Näädät vs. K-Vantaa Itä = 1 - 5
- Näädät piti vantaalaisia pihdeissään yllättävän pitkään. Vasta hieman yli 45 min jälkeen K-Vantaa siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Sitten aukesi pieni ketsuppipullo ja pisteet vieraille.

To 22.2.
PiTa vs. HC Ludwig = 6 - 10
- Meinasi vetää Ludwigilla tiukille, mutta vaihtelevien vaiheiden jälkeen kolme bongoa ja tod. näk. runkosarjan kolmossija. PiTa betonoi itsensä tappiolla sijalle 6.

La 24.2.
Shakers vs. PUS = 7 - 6
- PUS tuli matsiin hyvällä asenteella vaikka oli vain kaksi hyökkäysketjua ja kaksi pakkiparia. PUS oli aluksi niskan päällä ja meni johtoon 1-0 mutta sitten alkoi Shakers saada rivejään kokoon ja mitä pidemmälle erä eteni, oli Shakers hallitsevampi osapuoli, tasoitti pelin ja meni lopulta 4-1 johtoon.
Toisen erän alkuun PUS kavensi 2-4 mutta sitten alkoi taas Shakers show. Sitä kesti vain tilanteeseen 6-2, sillä PUS ei aikonut myydä nahkaansa helpolla. Vieraat sai kirimoodin päälle ja painoi pelin tasoihin 6-6.
Kolmas erä oli jäähyjen rikkomaa, mutta lievää Shakers hallintaa. Lopulta Shakers painoi erän lopulla puoliväkisin voittomaalin ja peli oli siinä.

EVU vs. Hunters Team = 19 - 1
- EVU:lle rutiinivoitto ja lukemat ei anna aihetta spekuloida matsia enempää.

HCK Salamat vs. K-Kissat = 5 -10
- Tuleva pleijaripari otti mittaa toisistaan ja Kissat otti pienen niskalenkin viimeisen erän dominanssillaan. Näin ollen tuloksesta johtuen jää viimeinen matsi Salamoilla merkityksettömäksi, niinkuin vantaalaisillekin.

Su 25.2.
K-Vantaa Itä vs. HCK Salamat =
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Runkosarjan sijoitukset alkavat asettua kohdalleen. EVU on ykkönen ja Shakers kakkonen.

Ludwig tod. näk. kolmonen, tosin Salamoilla on mahdollisuus kiilata kolmoseksi jos voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa yhteensä 14 maalin erolla. Se on mahdollista, mutta en aivan usko siihen.

K-Kissat ja Salamat ratkovat sijat 4. ja 5. tulevassa keskinäisessä ottelussa. Salamoiden pitää ottaa viimeisistä otteluistaan vähintään kahden pisteen voitot päästäkseen sijalle 4.

PiTa jäi sijalle 6. ja K-Vantaa Itä on tod.näk. 7. ja PUS 8.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Eilisten matsien myötä saatiin play off parit selville, runkosarjassa ylemmäs sijoittuneet mainittu pareissa ensin:

EVU vs. PUS
Shakers vs. K-Vantaa Itä
HC Ludwig vs. PiTa
K-Kissat vs. HCK Salamat

Palataan matsien aikatauluihin myöhemmin, kun ne ovat julkaistu
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Eli runkosarjan lopullinen järjestys oli siis seuraava:

1. EVU
2. Shakers
3. HC Ludwig
4. K-Kissat
5. HCK Salamat
6. PiTa
7. K-Vantaa Itä
8. PUS

---------
9. Hunters Team
10. Näädät

Tulevat PlayOff-parit edellisessä viestissä.

Sitten viihteeksi ylimääräistä spekulaatiota. Jos kevätkausi olisikin startannut nollilta olisi sarjasijoitukset ja PlayOff-parit muodostuneet seuraavanlaiseksi.

1. EVU
2. Shakers
3. K-Kissat
4. K-Vantaa Itä
5.HCK Salamat
6. HC Ludwig
7. PUS
8. PiTa
---------
9. Hunters Team
10. Näädät

EVU vs. PiTa
Shakers vs. PUS
K-Kissat vs. HC Ludwig
K-Vantaa Itä vs. HCK Salamat


Tai jos kevät kausi olisi pelattu siltä pohjalta että kevään jatkosarjaan selviytyneiden syyskauden keskinäiset pelit laskettaisiin mukaan, niin silloin sijoitukset ja PlayOff-parit olisivat seuraavat:

1. EVU
2. Shakers
3. HC Ludwig
4. K-Kissat
5. HCK Salamat
6. PUS
7. PiTa
8. K-Vantaa Itä
---------------------
9. Hunters Team
10. Näädät

EVU vs. K-Vantaa Itä
Shakers vs. PiTa
HC Ludwig vs. PUS
K-Kissat vs. HCK Salamat


Eli PlayOff-pareissa olisi muutoksia jonkin verran, MUTTA laskettiin / katsottiin sarjataulukkoja niin virallista kuin epävirallisiakin, niin lopputulos on yhdessä asiassa on sama - PlayOffeissa ovat mukana aina samat joukkueet. Joten siitä voidaan olla yhtä mieltä, että oikeat jengit pelaavat pleijareissa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Pistetään tänne nyt sitten puolivälierä matsien pelipäivät, kun pleijaritkin alkavat jo huomenna:

Ti 27.2.
PUS vs. EVU = 2 - 9
- En voi sanoa olevani yllättynyt tuloksesta.

Ke 28.2.
K-Vantaa Itä vs. Shakers = 2 - 3
- Shakers teki ekassa erässä yhden yv maalin ja kaksi upeaa henkilökohtaista suoritusta joiden tulos oli maali. Toisessa erässä Shakers vei mutta tulosta ei vain tullut. K-Vantaan mokelle 24 torjuntaa pelkästään toisessa erässä js lähes hhhä monta skodea meni ohi tai yli. Kolmannessa erässä isännät teki nopeasti kaksi kavennusmaalia mutta siihen se sitten jäi.

PiTa vs. HC Ludwig = 3 - 3
- PiTa ja Ludwig eivät saaneet selvää toisistaan, joten ratkaisu jää torstaille.

To 29.2.
HC Ludwig vs. PiTa = 5 - 4
- Ludwig oli askelen edellä PiTaa koko ajan. Jos PiTa tasoitti, niin pian Ludwig kuittasi. Jos Shakers menee omasta paristaan jatkoon, niin se saa vastaansa Ludwigin.

La 2.3.
HCK Salamat vs. K-Kissat = 5 - 12
- Salamat pärjäsi hyvin toisen erän loppuun ja sitten K-Kissat karkasi.
EVU vs. PUS = 6 - 2
- EVU varmisti jatkopaikan välieriin mutta hyvin laittoi PUS kapuloita rattaisiin.

Su 3.3.
Shakers vs. K-Vantaa Itä = 10 - 5
- Vieraat aloittivat pirteästi, mutta ote alkoi hiljalleen kääntyä isännille. Ennen erän puolta väliä tuli sitten vapauttava avausmaali Shakersille ja erän loppuun mennessä maaleja ehtikin kertyä neljä kappaletta.
Toisen erän alkuun Shakers otti pari jäähyä, mutta vantaalaisten ylivoima oli aika luokatonta, joten kun et itse tee niin kaveri tekee sitten ja pian tilanne olikin jo 6-0. Toisen erän kääntyessä jälkipuoliskolle, vieraat rikkoivat kuparisen isäntien hölmöillessä päätykiekon vieraille tarjottimella maalin eteen. Mutta Shakers otti hieman taas ryhtiä ja käänsi tilanteen 8-1 erän loppuun mennessä.
Kolmas erä alkoi Shakersilta sekavasti ja vantaalaiset paukuttivatkin kaksi kavennusmaalia, mutta sössivät hyvin alkaneen loppukirinsä jäähyilyyn. Kolmannen perättäisen vieraiden pikku kakkosen jälkeen tuli Shakersille hieman vapauttava yv-maali jonka jälkeen momentum kääntyi isännille ja pian olikin taululle jo taottu kaksinumeroiset 10-3 lukemat. K-Vantaa kaunisteli vielä lopussa lukemia parilla maalilla ennen kesälomansa alkamista.

K-Kissat vs. HCK Salamat = 5 - 4
- Tämä matsi eteni mielenkiintoisesti... Ekassa erässä Salamat tykitti neljä maalia Kissojen nollaa vastaan ja jatkoerän mahdollisuus alkoi häilymään taustalla. Jäähyjen värittämässä kakkoserässä Kissat hiipi iskuetäisyydelle ja kolmanteen erään lähdettiinkin lukemista 3-4. Kissat tasoittikin heti kolmoserän alussa ja ottelu alkoi lähennellä täyttä aikaa sai Kissat jäähyn. Koska tasuri ei riittäisi Salamoille jatkoerän saamiseen, niin aikalisän jälkeen otettiin maalivahti pois jayritettiin runnoa voittomaali kuudella neljää vastaan. Valitettavasti rikinotto ei kannattanut vaan Kissat iski puoli minuttia ennen täyttä aikaa lopullisen niskalaukauksen tyhjään maaliin.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Mites kun tuo Ludwig-PiTa matsi on päättynyt 3-3, nii eikö näitä pelata siis jatkoilla voittoon asti? Ihan mielenkiintoinen vain tuo tilastopalvelun tulos. Mut tainnut olla muillakin kausilla samoin vai onko vain tilastot ja mies sekaisin?
 

SailingFun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC(#12), U20 Mestis, Heiskanen
Mites kun tuo Ludwig-PiTa matsi on päättynyt 3-3, nii eikö näitä pelata siis jatkoilla voittoon asti? Ihan mielenkiintoinen vain tuo tilastopalvelun tulos. Mut tainnut olla muillakin kausilla samoin vai onko vain tilastot ja mies sekaisin?
Paras kahdesta järjestelmällä pelattavat pudotuspelit:

84.5.       Paras kahdesta- pelattavien playoff- tai karsintaotteluiden ratkaisumallit


Mikäli sarjamääräyksissä on päätetty pudotuspelien tai karsintaotteluiden pelaamisesta paras kahdesta - järjestelmällä, ratkaistaan voittaja seuraavasti:

1. Pisteet (ottelut pelataan ilman jatkoaikoja tai VL-kilpailuja 2 pisteen otteluina)

2. Jatkoerä ja ottelun voittomaalikilpailu toisen osaottelun jälkeen. Jos toisessa ottelussa pelataan jatkoerä, pelataan se 5-5 vastaan. Toisen osaottelun lopussa käynnissä olevat 2 ja 5 min. rangaistukset loppuvat jatkoerään mennessä. Jos pelaajalla on käytösrangaistuksen kärsiminen kesken, hän kärsii sen loppuun ennen kuin voi pelata jatkoerässä. Jos pelaaja on saanut pelirangaistuksen, ei pelaaja voi osallistua jatkoerään eikä voittomaalikilpailuun. Jatkoerä pelataan kokonaisuudessaan (ei maalista poikki – periaatteella). Jos jatkoerän jälkeen tilanne on edelleen tasan, ratkaistaan voittaja voittomaalikilpailulla.

3. Kotietu
Sarjassa paremmin sijoittunut saa valita aloittaako ottelut kotona vai vieraissa.

Taitaa olla mies sekaisin :)
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Mies on aina sekaisin :) Kiitos tästä. Ihan tämä näin menee, kuten ennenkin on mennyt, mutta silti tuntui taas kerran hassulta, että se menee näin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Välieräparit varmistununeet. Shakers voitti kotonaan K-Vantaa Idän, ja K-Kissat niisti Salamat, tulokset pari viestiä ylempänä tämän viikon tulosten viestissä.

Eli toinen välieräpari on:

Shakers vs. HC Ludwig

ja se toinen välieräpari sitten on:

EVU vs. K-Kissat
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ja tällä viikolla käynnistyvät sitten välierät jo heti alkuviikosta. Alla otteluparit ja pelipäivät & -ajat:

Välieräpari 1.

Ti 05.03. * klo 21.00 * Kaarela (Hki) * Karhu-Kissat vs. EVU = 9 - 16
- Kissat piti EVUa kaksi erää tiukoilla. Eka erä meni 5-5. EVUn maalivahdilla tuossa erässä kuusi torjuntaa ja viisi selän taakse, ei hyvä torjunta%. Siis eipä ihme että vaihtoaitio kutsui. Toisenkin erän jälkeen tilanne vielä 8-9. Kolmannessa erässä EVU otti ryhtiä ja vei sen sitten 1-7. Taisivat lähteä hieman rotsi auki matsiin?

Su 10.03. * klo 18.00 * Myyrmäki (Vantaa) * EVU vs. Karhu-Kissat = 6 - 4
- Kissat eivät myyneet nahkaansa halvalla, vaan johti ottelua vielä kolmannessa erässä, kunnes EVU vihdoin pääsi rinnalta ohi ja teki viimeisen tyhjiin. EVU siis finaaliin jossa vastaan asettuu Shakers.

Välieräpari 2.

To 07.03. * klo 21.50 * Myyrmäki (Vantaa) * HC Ludwig vs. Shakers = 4 - 10
- Shakers oli tehokas kahdessa ekassa erässä johtaen niiden jälkeen 5-0. Sama tahti jatkui kolmannessakin erässä ja nakutteli johtolukemiksi vajaassa kolmessa minuutissa jo 8-0. Sitten heräsi Ludwig, vaihdettiin veskari ja kavensivat lukemiksi 2-8. Mutta mutta, se oli hieman myöhäistä sillä Shakers piti homman hanskassa loppuvihellykseen asti.

Su 10.03. * klo 14.20 * Kerava * Shakers vs. HC Ludwig = 13 - 4
- Kun kävi ilmi, että HC Ludwig saapuu paikalle aika niukalla rosterilla, oli jo kohtuu varmaa, ettei ehkä nähdä kauden tiukinta taistelua finaali paikasta. Ja näinhän siinä kävi, että hymyssä suin molemmat joukkueet hoitivat homman pois ja pakettiin. Shakers finaaliin ja Ludwig pronssipeliin. Vähän tuli kyllä sellainen fiilis, että kyllähän nämä kolme viikkoa olisi voitu hoitaa vaikka siten, että selkeä kärkikaksikko olisi pelannut paras seitsemästä sarjan (eli neljällä voitolla kolmosen mestaruus ja pääsy karsintoihin) ja kolmonen ja nelonen pelanneet pronssista. Tosin tätä kirjoittaessa EVU:n toinen matsi ei ole vielä alkanut, mutta se olisi kyllä aikamoinen pommi jos EVU ei hoitaisi itseään finaaliin. Mutta se nyt nähdään sitten illemmalla. Pelipäivät julkistetaan täällä heti kun ne ovat selvillä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Välierät käyty.

finaaliparina:
EVU vs. Shakers

pronssipeli:
HC Ludwig vs. Karhu-Kissat
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tässä pelipäivät ja -ajat:

pronssiottelu:

to 21.03. * klo 22.00 * Myyrmäki (Vantaa) * HC Ludwig vs. K-Kissat

finaalisarja:

la 16.03. * klo 17.50 * Kerava * Shakers vs. EVU
su 17.03. * klo 13.50 * Myyrmäki (Vantaa) * EVU vs. Shakers

+
su 17.03. * n. klo 15.50 * Myyrmäki (Vantaa) * EVU vs. Shakers
20 min jatko-ottelu (ilman äkkikuolemaa) mikäli kahden pelin jälkeen pisteet tasan. Mikäli jatko-otelun jälkeen tilanne yhä tasan, sarjan mestaruus ratkaistaan voittomaalikilpailulla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tänään alkaa finaalit. EVU on selkeä ennakkosuosikki. Shakersin kannattajaryhmän ennakon voi lukea seuraavasta linkistä:

 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Finaalin eka osa meni EVU:lle 5-2, sunnuntaina uusi koitos.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Finaalin eka osa meni EVU:lle 5-2, sunnuntaina uusi koitos.
Toinen koitos alkoi Shakersin kannalta lupaavammin, mutta päättyi EVU:lle 7-2.

Eli EVU voitti mestaruuden, Shakers toinen ja pronssi ratkeaa ensi torstaina.

EVU jatkaa kauttaan karsimalla viime kaudesta tuttua NKV:ta vastaan II divisioonaan noususta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös