Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

II-divisioonan lohko 1 kaudella 2015–2016 (etelä)

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana The Rock, 21.05.2015 klo 21.23.

 1. #25 Primeau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  HC Giants vs KJT Miehet oli 5minuutin jälkeen jo 3-0. Niin vain KJT Miehet painoivat ottelun tasoihin seuraavan 8minuutin aikana.
  Nyt takana on 2erää ja kjt miehet johtaa 4-5.

  Edittiä

  Varsinainen trilleri menossa. Ajassa 59,09 Giants tasoittaa ottelun 5-5 lukemiin. Kohta alkaakin jatkoerä.

  Edit2
  Giants siirtyikin heti jatkoerän alkuun 1-0 johtoon

  Edit3
  Niin taisi KJT miehillä katketa selkä tuohon Giantsin tasoituksen. Nimittäin jatkoerän on kohta pelattu 10min ja taululla on lukemat 3-0!
  KJT Miehet syttyivät taas taistelemaan. 17minuuttia pelattuna ottelu tilanteessa 3-2.
  Ei helvetti mikä ottelu on menossa.
  Riku Rahikainen tasoittaa ottelun 3-3.
  Edit4
  Jotta tämä huikea ottelu olisi täydellinen niin Antti Kallio iskee ajassa 19:58 voittomaalin KJT Miehille. Pakko nostaa hattua Keravalaisille nimittäin joukkue nousi kaksi kertaa 3-0 tilanteesta.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2016 klo 17.44
 2. SgtMarkov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Washington Capitals
  Tästä HC Giantsin ja KJT Miesten pelistä olisi kiva nähdä maalikooste. Paikalla on varmaan koettu koko tunneskaala päästä päähän. Kuinkakohan nopeasti halli tyhjeni Hollolassa voittomaalin jälkeen? :)
   
 3. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Välieräparit selvillä – KJT Miehet pelotteli kannattajiaan

  Viikonloppuna pelatut Rautaliigan Etelä-lohkon puolivälierät olivat yhtä paria lukuunottamatta varsin selvää pässinlihaa. Titaanit, Haukat ja hieman yllättäen HC Vantaa hoitelivat vastustajansa kummassakin ottelussa varmaotteisesti kesäloman viettoon, eikä näistä kahinoista jäänyt juuri jossiteltavaa hävinneille osapuolille.

  Sitten päästäänkin itse asiaan eli KJT Miesten ja HC Giantsin väliseen ottelusarjaan, joka oli sanalla sanoen draamaa isolla draalla! Jo avausottelussa nähty 3-3-yllätystasapeli sai epäilemään, että näinköhän hollolalaiset jysäyttäisivät kotonaan oikein kunnon pommin.

  Lähellä se olikin, sillä Jätit johtivat normaalia peliaikaa jo 3-0 ja nousivat vielä viimeisellä minuutilla 5-5-tasatulokseen, joka näytti masentavan KJT Miehet aivan täysin. HC Giants nimittäin aloitti jatkoeränkin yhtä vahvasti kuin koko pelin ja karkasi jälleen kolmen maalin johtoasemaan, mutta niin vain kokenut vierailija lämpeni jälleen voittotaisteluun mukaan sekä esitti sellaisen nousun, että heikkopäisempää varmasti hirvitti.

  Antti Kallion vain kaksi sekuntia ennen huikean kamppailun loppua laukoma 3-4-voittomaali oli kuin kirsikka kermaisen kakun päälle, jonka joukkueet täydelle Heinsuon jäähallille sunnuntai-iltapäivän aikana tarjoilivat.

  Juuri tällaisia suuria tunteita herättäviä elämyksiä pudotuspelien tuleekin olla ja vaikka Hollolassa on nyt suru puserossa, niin se varmasti muuttuu ajan kanssa siitä vielä ylpeydeksi omaa tekemistä kohtaan, joka jäi lopulta vain yhden maalin verran vajaaksi.

  Tämän seurauksena ensi viikonloppuna (5.–6.3.2016) pelattavissa välierissä parit ovat nämä.

  Lainaus:
  Toisessa parissa vastakkain ovat kaksi lohkon urheilullisinta ja vauhdikkainta lätkää pelaavaa joukkuetta, kun taas toisessa iskee yhteen rautainen kokemus ja oveluus Keski-Uudenmaan herruudesta.

  Voisin näin etukäteen veikata, että niin Kotkassa, Keravalla kuin Järvenpäässäkin hallien lehterit tulevat pullistemaan katsojista ja eihän sitä ikinä tiedä, vaikka Vantaallakin nähtäisiin kuluvan kauden ennätysyleisö.

  Lainaus:
  Osa Salamoiden pelaajista louskutti leukojaan jo ensimmäisestä erästä lähtien varsin vuolaasti ja lopulta jo aiemmin selkeästi vierasjoukkueen vaihtoaitiota varoittaneiden tuomarien mitta täyttyi.

  Jos nyt oikein ymmärsin, lähti tuo toisen erän päättymisen jälkeen alkanut härdelli liikkeelle hieman heppoisesti tuomitusta koukkukakkosesta, jonka jälkeen Salamoiden maalivahti Lauri Kokko kertoi oman mielipiteensä ja sai käytöskympin.

  Joukkuekaveriensa kohteluun sydämistynyt ja jo perjantaina ihmeellisen lämpöisenä käynyt Ari Katavisto jatkoi tuomarien tuomioiden kyseenalaistamista niin kauan, että sai samaan syssyyn käytöskympin sekä pelirangaistuksen käytöksestä.

  Päätöserässä Salamoista lähtivät pään aukomisesta pihalle vielä Jussi Salminen, päävalmentaja Petro Koivunen sekä Juho Nurminen. Tästä syystä peli venyi sekä vanui todella pitkäksi ja osa katsojista ehti lähteä ennen täyttä aikaa jo lauantai-illan viettoon.

  Toisaalta Salamoiden päreiden palaminen oli ihan ymmärrettävää, mutta toisaalta taas se aiheutti tietynlaista myötähäpeän tunnetta. Tottahan toki häviäminen ottaa aina koville, varsinkin jos se tulee tiukan väännön jälkeen.

  Nyt vain joukkueiden välillä oli niin huima taso- ja kuntoero, ettei ratkaisevan tappion kokemisen olisi luullut ottavan noin koville kuin se lopulta osalla kirkkonummelaisista otti.
   
 4. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  No, ei se Hollolan halli kovin nopsaan tyhjentynyt, sen sijaan Giantsin vaihtoaitiosta lensi jäälle jos jonkinnäköistä vermettä ja välinettä Kallion voittomaalin jälkeen... Ihan vielä ei ole ehtinyt toipua täsin sillä niin vuoristorata tämä oli, mutta kyllähän sirkuskaupungin Miehet osaavat. Linkitän jälkipelit tänne sitten kun kirjoittaja on saanut rytmihäiriönsä ojennukseen ja päässyt kirjoittamaan
   
 5. Icehockey#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset joukkueet
  Lainaus:
  Aikamoinen matsi on ollut Hollolassa. Kuvastaa hyvin tuota KJT Miesten kautta. Hyökkääminen on kivempaa kuin puolustaminen ja sitten kun huvittaa niin alkaa asioita tapahtua. Varmasti oli omille kannattajille ikimuistoinen ilta.
  Nyt pitääkin yrittää päästä hallille lauantaina ja kokea pitkästä aikaa Keski-Uusimaalainen Derby. Molemmat joukkueet odottavat tätä varmasti kieli pitkällään. Saas nähdä sytyttääkö nämä kohtaamiset KJT Miehet parhaimpaansa vai viekö Haukat molemmat koitokset Toni Mustosen johdolla näytös tyyliin?
  Toivotaan hyyvää fiilistä molempiin koitoksiin ja yleisöä hallille.
   
 6. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Ja kas vain, eräänlainen näkemys viikonlopun suurimpia tunteita herättäneestä ottelusta vierasjoukkueen kannattajien kantilta katsottuna:

  Jälkipelit - Viides ketju

  (Linkki vie KJT Miesten kannatusrymän kotisivujen otteluraportiin)

  Paikalla olleena pari huomiota ja neuvoa Hollollaan, jossa jääkiekkokulttuuri on hieman vielä alkutaipaleellaan.

  * Giantsien maalilauluna on erittäin vahvasti Tapparan maalilauluksi profiloitunut "Life is life". Eikö tosiaan mitään muuta löytynyt? Tuohan nyt on aivan yhtä kornia kuin jos HC Vantaan matsissa soitettaisiin maalin jälkeen "Hunajata hunajata"

  * Niin, ja sitten kun se maalilaulu löytyy, niin eihän sitä nyt erätauolla väliaika musiikkina soiteta, niinkuin nyt tehtiin
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2016 klo 22.29
 7. SFPerkele Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, H.K.H.
  Jumaleissön, kuka ikinä tuon otteluraportin onkaan kirjoittanut, niin siinä on suotu kynäniekalle iso sanainen arkku, josta ammentaa stooria. On kyllä sellaista verbaaliakrobatiaa ettei paremmasta väliä, ei tollaseen pysty edes Colgatan Topelius! :D
   
 8. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Finaalijoukkueet haussa

  Etelä-lohkossa pelataan lauantaina ja sunnuntaina paikoista finaaliin. Kun vastakkain ovat Titaanit ja HC Vantaa sekä Haukat ja KJT Miehet, on välieräsarjoista odotettavissa kaikkinensa hyvin erilaiset näytökset.

  Siinä missä Kotkassa ja Vantaalla nähdään kovan pelitempon mukanaan tuomaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita vähintään 120 minuutin ajan, panostavat Järvenpäässä ja Keravalla pelaavat konkariporukat enemmän malttiin ja taitoon.

  Uskoisin, että jokaisella paikkakunnalla tullaan näkemään huikeat ottelut ja toivottavasti myös kauden yleisöennätykset, sillä lätkähän on tunnetusti parasta paikan päällä ja pelaajat syttyvät esittämään parastaan, katsomoiden pullistellessa väenpaljoudesta, joka taas luo loistavan tunnelman tapahtumaan.

  Vaikka aiemmin iskinkin GrIFK:lle ennakkosuosikin viitan HC Vantaata vastaan puolivälierissä, niin pakko se vain on todeta, että täysin oikeat joukkueet ovat tämän vuoden välierissä mukana. Granin pelaaminen oli kuitenkin liian ailahtelevaa, jotta sillä olisi pidemmälle menty, vaikka joukkueesta kuinka sarjan dominoivin pelaaja (Teemu Lagerström) riveistään löytyikin.

  Nyt tosiaankin punnitaan kuka on kuka ja uskon kyllä siihen, että kummastakin välieräparista se oikeasti parempi joukkue menee finaaleihin.

  Sunnuntai-iltana olemme tämänkin asian suhteen viisaampia, joten nyt ei tehdä muuta kuin nautiskellaan Rautaliigan tarjoamasta huikeasta kiekkokeväästä!

  LA 5.3.

  KJT Miehet – Haukat
  HC Vantaa – Titaanit

  SU 6.3.

  Titaanit – HC Vantaa
  Haukat – KJT Miehet
   
 9. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Jaa, vertyipä Viidennen ketjun patalaiska raapustelija yön pimeinä tunteina raottamaan sanaista arkkuaan myös jonkinmoisen ennakon muodossa KJT Miehet vs. Haukat parista:

  Vanhat ennakot - Viides ketju

  (Linkki vie KJT Miesten kannatusryhmän sivuille)
   
 10. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  KJT Miehet vs. Haukat on taisto tauonnut. Nykyaikainen näkökulma luettavissa jälkipeleissä, sivun lopussa:

  Jälkipelit - Viides ketju

  (Linkki vie KJT Miesten kannatusryhmän sivuille)
   
 11. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  KJT Miehet taistelivat itsensä upeasti jatkoon 840 katsojan edessä, huikea määrä yleisöä kakkosdivarin matsiksi! Haukkojen Kokkonen maalissa ei ollut jatkoerässä parhaimmillaan eikä ollut ns. voittava maalivahti, lisäksi Haukkapelaajat eivät tänään pistäneet selvistäkään paikoista eikä annetusta rankkarista edes sisään... Ensi viikonloppuna kova koitos Titaanit vs. KJT Miehet
   
 12. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Jep, että sellainen peli. Kokkosen lisäksi ei Haukat kyllä muutenkaan ollut parhaimmillaan, kuvittelivatkohan eilisen jälkeen tämän olevan helpommin hoidettu. Ainakin jatkoerän suhteen voisi keskustella tuomaritoiminnastakin, mutta olkoon. Sami Nousiainen oli tänään keravalaisten pelastus, huikeita torjuntoja.

  Onnea Titaaneille finaaleihin!
   
 13. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  Jaahas, Titaanit - KJT Miähet finaalipari. Onkos näillä kahdella nyt paikka karsintoihin varma kuten viime vuonna vai kuinka?
  Titaaneilta loistavaa puolustamista välierissä, HC Vantaa teki tasan nolla (0) maalia kotkalaisten verkkoon. Tänään pelistä päälimmäisenä jäi mieleen Miikka Huotarin vakavalta näyttänyt loukkaantanuminen. Peli oli pitkään keskeytyksissä, mutta onneksi pahimmalta ilmeisesti vältyttiin. Itse Salovaaran taklaukseen en ota kantaa, en sitä hyvin nähnyt. Lehtonen olisi pitänyt heittää pihalle jo ennen tätä aivopierustaan.

  Eiköhän lauantaina pelata Keravalla ja sunnuntaina Kotkassa.
   
 14. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä, Sirenin ja Siivosen rangaistukset olivat suorastaan naurettavia... enemmän tuomari Haukkoja suosi kuin KJT Miehiä, mutta jos ehkä oikein objektiivisesti katsoo, niin eiköhän se tuomari sitten kai ollut tasaisen paska ja ihan kuutamolla lähes koko ajan.
   
 15. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Sirenin rangaistus kuittasi hyvin sen yhtä naurettavan Ahon kampitusjäähyn. Lähinnä nyt itse tarkoitin sitä tilannetta, jossa KJT M pääsi kolmella yhtä vastaan tekemään maalin selkeääkin selkeämmän kiekottoman pelaajan estämisen ansiosta. Hyökkäyssinisellä kiekkoon menossa ollut haukkapelaaja torpattiin selästä nurin, muuten olisi ehtinyt katkaisemaan.

  EDIT: Enkä tarkoita että tuo olisi ratkaissut mitään, sillä jos joku yksittäinen tilanne pitää ottaa ratkaisevaksi niin se olisi sitten se jossa Vili Mustonen veivasi Nousiaisen täysin kahville, ja onnistui jotenkin sössimään tyhjästä maalistakin ohi.

  EDIT2: Minäkään en kyllä huomannut mistä se Siivosen jäähy tuli, vähän sama kuin se Vilenin koukkaamisjäähy joka alkoi KJT:n tekemästä maalista...
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2016 klo 01.57
 16. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Lainaus:
  Näistäpä olemme liikuttavan yhtä mieltä.

  Täysin puoluueellisen sinisten lasien läpi nähdyn totuuden tarjoaa taas Viidennen ketjun jälkipelit

  Jälkipelit - Viides ketju

  (Linkki vie KJT Miesten kannatusryhmän sivuille)
   
 17. Icehockey#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset joukkueet
  Lainaus:
  Hyvät on tekstit taas!
  Kävin katsomassa tuon lauantaisen pelin Keravalla ja paljoakaan ei se peli luvannut Miehille sunnuntaita ajatellen. Keravan iso kaukalo on myrkkyä kotijoukkueelle vaillinaisen kuntotason takia. Pienempi kaukalo sopii "hieman" raskastekoiselle pakistolle. Järvenpäässä on ilmeisesti nähty isosti uudistunut Miehet. Sen verran vakuuttava esitys oli siinä ottelussa. Mielenkiintoista on nähdä miten Titaanit käyttävät tuon ison kaukalon mahdollisuuden omassa pelissään vai pystyykö KJT Miehet vielä järkevöittämään peliään ja iskemään vastaan. Titaanit ovat julkisesti kertoneet nousuhalukkuutensa, mutta miten on miesten laita? Joukkueen rakenne on sellainen, että sillä on hyvä "pellailla" näitä Rautaliigan koitoksia.
   
 18. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Järvenpäässä nähtiin ainakin isosti uudistunut Haukat, valitettavasti. Jostain syystä oli tainnut mennä valmistautuminen pieleen, sillä Haukat ei ollut omalla tasollaan. En muista olenko kertaakaan aiemmin tämän kauden aikana nähnyt esim. viivamiehiltä samanlaista säheltämistä kiekon kanssa ihan paineettomassa tilanteessa.
  Muutenhan tämä oli ihan tuttua Haukkojen ja Miesten välillä nähtyä, eli Haukat pystyy hyvin puolustamaan hyökkäysyritykset pois, mutta silloin kun KJT pääsee Haukkojen alueelle on tuloksena lähes aina vaarallinen paikka. Nyt sitten varsinkin jatkoerässä tämä tuotti maalin joka ainoasta paikasta. Haukoilta taas edelleen puuttui tarvittavaa suoraviivaisuutta pelistä. Jatkoerässä haettiin sitten suoraviivaisuutta ja yritettiin vedellä yläkulmiin ilman mitään maskia, ja eiväthän nuo vireessä olleelle Nousiaiselle uponneet lainkaan.
   
 19. Jawested Jäsen

  Haukkojen ja tuomareiden huonon päivän takia KJT siis jatkaa finaaleihin.. Tai sitten ei. Kyllähän Keravan miehet söivät eilen haukanpojat elävältä varsinkin henkisellä puolella.
  Molemmat ottelut olivat kenttätapahtumiltaan varsin tasaisia. Ensimmäisen ottelun ratkaisi Haukkojen tehokkaampi ylivoima, mutta myös KJT.lla oli aiemmin ottelussa saumansa mennä menojaan.

  Eilisen ottelun tapahtumista ilmeisesti polemiikkia riittää. KJT:n 2-1 johtomaali toisessa erässä oli näistä yksi. Meriläisen hieno syöttö takatolpalle nousseelle Hagelbergille, tämä ottaa kiekon jalalla haltuun ja ehtii "reilusti" ennen maaliviivaa tökkäämään mailallaan kiekon tyhjään maaliin. Selkeä maali, vaikka Haukat kovasti protestoivat jostain syystä.
  Juntheikki sai rangaistuslaukauksen, vaikka häirintä läpiajossa oli niin kevyttä, että pääsi täydellä teholla kokeilemaan maalintekoa tuloksetta. Rankkarista myös epäonnistuminen, mikä oli ihan kohtuullista, koska tuomio oli erittäin kyseenalainen.

  Kolmannen erän alku oli sitten se Haukkojen paikka iskeä. Hyviä paikkoja myös siunaantui mm. läpiajon muodossa ja kirsikkana kakun päällä Mustosen tyhjästä maalista ohi suoritus. Erän puolivälin tienoilla KJT:n Hagelberg oli jälleen pahanteossa nousten röyhkeästi maalille ja Meriläinen kävi nostamassa irtokiekon maaliin. Tuomari näytti, kuten kuuluikin, heti maalia, mutta Haukkapelaajat koittivat jälleen keksiä meriselityksiä sille miksi jääkiekon sääntöjä voitaisiin hetkeksi muuttaa heidän etunsa mukaisiksi.

  Muutamaa minuuttia myöhemmin Hagelberg nosti kiekon keskialueen yli ja ampui siniseltä maalia kohti ja Kokkonen unohti torjua vedon. 4-2. Tämä maali on jostain syystä merkitty Siivoselle virallisissa papereissa. Samassa ajassa tuomittiin Jaska Vilenille rangaistus, joka meni minulta ihan ohi. Vilenin tuntien koukkaaminen kuulostaa kuitenkin sopivalta.
  Tuon 4-2 maalin jälkeen koko peli oli oikeastaan samanlaista. Haukat painoi näennäisesti päälle, ajautuen hyökkäystensä kanssa kulmiin ja laukoen siniviivalta helppoja kuteja kohti Nousiaisen maalia. KJT malttoi puolustaa tiivisti ja iski jatkoerässä käytännössä jokaisesta paikastaan kiekon maaliin. Kokemus ja henkinen vahvuus nousivat avainasemaan ja KJT meni ansaitusti finaaliin haastamaan Kotkan punakonetta.
   
 20. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Täällä olikin jo ihmeen asiallisesti kommentoitu tuota peliä, kunnes sinä saavuit paikalle. Harvemmin noin pitkään viestiin saa mahtumaan noin vähän asiaa ja noin paljon pelkkää vittuilua ja paskanjauhantaa. Well done, Kerava, hienosti raportoitu.. Tai sitten ei.

  Titaanit voittoon!

  P.S. Kannattaa lukea Viidennen Ketjun raportti pelistä. Voit ottaa oppia miten kirjoitetaan värilasien läpi hienosti ja huumorilla, ilman että tarvitsee leimautua idiootiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2016 klo 17.33
 21. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Titaanit ja KJT Miehet finaaleihin

  Voin varmasti kaikkien viikonlopun välieräpeleissä niin Vantaalla, Keravalla, Kotkassa kuin Järvenpäässäkin paikalla olleiden puolesta sanoa, että Rautaliigan Etelä-lohkon kevään pudotuspelikamppailut ovat kiekkoviihdettä ja sieltä parhaasta päästä.

  Titaanien ja HC Vantaan välillä nähtiin kaksi todella tuimaa sekä erittäin tarkkaa taistoa, josta kertoo jo koko ottelusarjan kokonaismaalimäärä viisi (5). Näin punaisten lasien läpi katsottuna silmiä oikein hivelee, sillä jokainen noista maaleiste merkittiin titaanipelaajan nimiin. Ottelut päättyivät täten Titaanien 1-0- ja 4-0-voittoihin, joten kotkalaiset pitivät siis vantaalaiset nollilla täydet 120 minuuttia ja ansaitsivat aivan täysin finaalipaikkansa.

  Lauantaina Vantaalla riitti yksi päätöserän maali voittoon, mutta sunnuntaina Kotkassa Titaanit iski kiekon neljästi häkkiin, aivan kuin merkiksi siitä kuka kaukalossa loppuviimeksi oikeasti määräsi marssin tahdin.

  Pelit olivat todella kovavauhtisia ja fyysisiä vääntöjä, joissa sekä pelaajat että katsojat viihtyivät. Ainoa miinus ronskin kontaktipelaamisen sävyttämässä sarjassa oli HC Vantaan Miikka Huotarin pahalta näyttänyt loukkaantuminen jälkimmäisen ottelun avauserässä, Titaanien Tomi Salovaaran jyrättyä klassisesti miehen yli ja saatua tästä ottelurangaistuksen ryntäyksestä.

  Onneksi Huotari näyttää seurojen jakaman infon perusteella selvinneen varsin vähällä (jos lievää aivotärähdystä ja kasvoruhjeita sellaisina voi pitää), sillä ainekset paljon pahempaan olivat olemassa.

  Tämän sarjan ratkaisuksi nousivat kuitenkin Titaanien terävämpi viimeistely ja himppasen verran tiiviimpi viisikkopuolustus, jonka kruununa joukkueen kumpikin maalivahti kirjautti nimiinsä nollapelin. Näytti myös siltä, että kotkalaisten kuntopohja oli vantaalaisia parempi, sillä otteluiden kolmannet erät olivat sen verran vahvasti titaanimerkkisiä.

  Keski-Uudenmaan derbyjen derbyssä pelit olivat myös ilmeisen tasaisia ja mielenkiintoista on se, että niin Haukat kuin KJT Miehetkin voittivat vierasottelunsa. Keravalla vieraat juhlivat 6-3-voittoa, kun taas Järvenpäässä vieraiden normaalin peliajan 4-3-ryöstö vei ratkaisun jatkoerään.

  Kyseisessä jatkoerässä jo HC Giantsia vastaan veitsi kurkulla-pelaamista harjoitelleet keravalaiset olivat selvästi etevämpiä ja pöllyttivät haukkaparven sulkia lopulta selkein 5-1-lukemin.

  Haluan vakaasti uskoa siihen, että ensi viikonloppuna pelattavaan finaalisarjaan menivät välieristä oikeat joukkueet, vaikka yllä onkin pudotuspeleihin ominaista sanailua varsinkin Järvenpään ratkaisupelin tiimoilta käyty.

  Sen nämä välieräottelut kuitenkin taas kerran osoittivat, että suurten panosten pelit kiinnostavat katsojia, vai mitä mieltä kanssakirjoittajat olette seuraavista yleisömääristä Rautaliiga-tasolla: Kerava 510 katsojaa, Kotka 610 katsojaa ja kirsikkana kermakakun päällä Järvenpään 840 katsojaa – kaunista sanon minä ja alan jo odotella malttamattomana perjantain Keravan reissua!
   
 22. Jawested Jäsen

  Lainaus:
  Hyvä, jos osumaprosentti on sitä luokkaa, että vasta nyt osui silmään.. "Raporttia" ei muuten ole kirjoitettu Keravalta ja värilasitkin taitaisivat olla ennemmin mustaoranssit, vaikka nykyisin erinäisitä syistä aikuiskiekon seuraaminen tapahtuukin Järvenpään ulkopuolella.

  Keskustelin eilen pelin jälkeen erään Haukkojen pelaajan kanssa, joka totesi KJT:n olleen parempi ja ansainneen jatkopaikkansa. Ihmetteli myös omiensa sulamista jatkoerässä ja kertoi yllättyneensä, että KJT jaksoi painaa myös neljännen erän niin hyvin.

  Ratkaisupelistä kaikki ovat tainneet olla yhtä mieltä. Haukat hallitsi, mielestäni näennäisesti, mutta KJT onnistui pääasiassa puolustamaan tärkeintä aluetta, eli maalinedustaa hyvin. Totesit itsekin, että Haukkojen pelistä puuttui suoraviivaisuus, mutta mielestäni tästä voi antaa ansiota myös keravalaisten puolustuspelaamiselle. Myös maalivahtipeli kääntyi eilisessä koitoksessa KJT:n puolelle, kun kahden sarjan kärkikassarin kohtaamisessa Kokkoselle sattui heikompi päivä, kun taas Nousiainen oli vierailijan tuki ja turva.

  Tuomaritoiminta on tällä tasolla lähes aina jotain erikoislaatuista. Pitää muistaa, että kun pelin taso on kakkosdivari, niin ei ne tuomaritkaan valtakunnan huipulta ole. Mielestäni paikallispeleissä ei suuremmin suosita/suosittu kumpaakaan joukkuetta, vaan huonoja tuomioita ja viheltämättä jääneitä koiruuksia tulee molemmin puolin.

  Eri mieltä asioista saa tietenkin olla. Meidän idioottien välisistä keskusteluista se tekee vain mukavampia. ;)
   
 23. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  En tiedä miksi tartut noihin tuomareihin, kun minunkaan mielestäni eivät näitä pelejä ratkaisseet. Haukat on omassa kotipelin raportissaan moittinut tuomareita, samoin kuin Viides Ketju Keravan pelin raportissa, mutta nämä nyt olivat odotettavissakin.

  Haukat ei sulanut vasta jatkoerässä, vaan oli kaukana parhaasta tasostaan heti aloituskiekosta lähtien - poislukien kolmannen erän alkupuoli joka näytti jääkiekolta. Haukat kuitenkin vei maalipaikat, mutta jos ei tee edes tyhjään maaliin niin syy on vain itsessä. Ei siinä Vilin tilanteessakaan yksikään Miesten pelaaja näyttänyt tekemistä haittaavan.

  Se oli tosiaan yllätys että KJT jaksoi noin hyvin, Keravan pelin perusteella olisi voinut odottaa jalkojen väsyvän ja kolmannessa erässä. Luultavasti Haukat olisi suoraviivaisemmalla pelaamisella saanutkin Keravan Miehiä kulutettua, mutta joku asennevamma vieraspelistä oli tullut.
   
 24. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Tuli vaan mieleen, että oliskohan Haukoissa jo viimein aika vaihtaa valmentajaa? Ari "Köpä" Kuisma on iät ajat koutsannut Haukkoja ei minnekkään. Nyt kun viimein on ollut nousuhaluja, niin viime vuonna ne kosahti Viikinkeihin ja tänä vuonna KJT Miehiin. Kuismalla on lisäksi erittäin ikävä tapa mussuttaa tuomarille koko ajan. Joka matsissa Miehiä vastaan alkoi jo ekassa erässä tavaton reklamointi tuomareille, ja näyttää tarttuneen osaan pelaajista. Syy miksi toin aiheen esiin on se, että tänään sain kuulla luotettavasta lähteestä, että osa pelaajista on jo ihan kypsä Kuismaan ja haluaisivat tilalle "oikean" valmentajan... Saas nähdä.
   
 25. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Sitä en osaa sanoa saisiko joku muu valmentaja tuosta joukkueesta irti vielä enemmän kuin Kuisma, mutta jos pelaajat haluavat valmentajasta eroon on se hieman hälyttävää. Ainakin siis jos kyse on muustakin kuin vain muutamasta pelaajasta. En nyt kuitenkaan lähtisi vain Kuismaa syyttämään siitä että Haukat ei ole noussut, sillä uskoisin että iso osa nykyisestä kokoonpanostakaan ei hirveästi haluaisi pelata Suomisarjassa. Kuisma on kuitenkin näyttänyt että pystyy nostamaan joukkueen ylemmälle sarjatasolle.
  Tuosta tuomareille mussuttamisesta olen kyllä siinä mielessä eri mieltä, että en ole nähnyt vielä yhtään sellaista Rautaliigan peliä Järvenpäässä, jossa vastustajan valmentaja ja pelaajat eivät valittaisi tuomareille - mukaan lukien sunnuntainen välierä.